Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Λοιπον εχθες το απογευμα ειχα μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα συναντηση: Bρεθηκα με έναν εκπαιδευτη level 4 CSIA :P , της Καναδικης Ομοσπονδίας Δασκαλων Σκι, που βρισκoταν στην Ευρωπη-Ελλάδα για καποιες σωματειακες τους δουλειες κ τα ειπαμε..γενικα κ για όλα (απο θαψιματα χιονοστιβαδων :o κ ελικοπτερότσαρκες :lol: μεχρι τα τοπικα ελληνικα θεματακια που χαζεψε απο τις ιστοριες χιονοδρομιας που παιζουν εδώ :D [ολοι οι ξενοι γελανε περιεργα οταν ακουνε ιστοριες χιονοδρομιας για την Ελλάδα..! <_< ])!

csia-logo.gif

Η σκεψη που θα ηθελα να μοιραστω μ’εσας κ να πειτε ΑΝ κατι τετοιο θα μπορουσε να υλοποιηθει, ειναι η δυνατοτητα να οργανωθουνε κατα τις αρχες Απρίλη (μονο τοτε είναι ημερομηνιακα εφικτο κατι τετοιο!) καποια clinics για εκπαιδευση σε LEVEL I δασκαλων σκι κατά CSIA.

Τι σημαινει αυτό;

1) ο ενδιαφερομενος πρεπει να είναι καλος χιονοδρομος (ανω του μεσου όρου) που να κατεχει το αθλημα του σκι με αυτοπεποιθηση σε όλα τα τερραιν ενος χιονοδρομικου κεντρου (πρασινες-μαυρες)

2) το full-time course διαρκει 4 συνεχόμενες ημερες [μονο] με θεωρεια κ πολύ πραξη (βιντεο, feedback reports καθημερινα κοκ)

3) πιστοποιηση στο τελος του 4ημερου course με απονομη διπλωματος της CSIA κ του manual/CD μαζι με ενα badge καρφιτσακι με το λογότυπο κ φυσικα την αξιολογηση με τα σημεια προς βελτιωση του μαθητη-δασκαλου.

4) αποστολη απο τον Καναδά της πλαστικοποιημενης πλεον κάρτας του δασκαλου!

Βαλτε οπου BC=Παρνασσός ή Καιμάκτσαλαν B)

28.jpg

Κανοντας τα μαθηματικα στη συναντηση μας, ειδαμε πως τα κριτηρια για να πραγματοποιηθει το παραπανω, είναι να συγκεντρωθουνε περιπου 20 ατομα (κοστος στην τάξη των €600-700 περιπου ;) ) ικανου παντα επιπεδου, ώστε να συμφερει να ερθει ο εκπαιδευτης στην Ελλάδα (αμοιβη+μεταφορικα+διαμονη+μετακινησεις+skipasses+αμοιβη/κεφάλι της CSIA για το course) για μια διαμονη 2 περιπου εβδομαδων!

Καντε το σα δωρο στον εαυτο σας παιδες κατι τετοιο..για τη δικη σας προσωπικη βελτιωση κ μόνο! Σιγουρα δεν εχει την ιδια εκπαιδευτικη δυναμικη με ενα σεμιναριο μηνων, αλλα μαθαινεις καποια πολυ βασικα! Δε χρειαζεται να εργαστειτε στο χωρο της χιονοδρομιας! Ετσι εκανα κι εγω πριν 8 χρονια κ τελικα κατεληξα να την ‘ψωνισω’ κ να συνεχισω κ σε παραπερα levels μεχρι κ τη διεθνη πιστοποιηση κατά ISIA.

Το σημαντικο ειναι, να συγκεντρωθουνε τουλαχιστον 15-20 ατομα απο τωρα (μεχρι αρχες Γενάρη), ώστε να οργανωσουν το προγραμμα τους στην CSIA για να μας στειλουν τον εκπαιδευτη (μεγαλο γατόνι ο τυπας! B) ).

Την ωρα που συζητουσαμε εχθες, μου ηρθαν μερικα ατομα/μελη στο μυαλο, χωρις φυσικα να αποκλειονται κ αλλοι που τυχαινει να ξεχναω (κωλοέμενταλ :( ) ή να μη γνωριζω! Tilt, Louis, captain powder, nickel, sakis, batucada, spyder, jey, MIK, jazz, ΖΟΧ……(μαζι με μερικους ακομα φιλους εκτος snowclub που σιγουρα θα καλεσω).

Τι λετε? Θα ενδιεφερε καποιους, το σύλλογο σαν benefit των εμπειρων μελων του?! :lol:

Ζητησα να εχω καποιο υλικο (βιντεο) να δειτε τι χιονοδρομικες επιδόσεις απαιτουνται, οποτε μολις το λαβω θα γινει uploaded!

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Την ωρα που συζητουσαμε εχθες, μου ηρθαν μερικα ατομα/μελη στο μυαλο, χωρις φυσικα να αποκλειονται κ αλλοι που τυχαινει να ξεχναω (κωλοέμενταλ :lol: ) ή να μη γνωριζω! Tilt, Louis, captain powder, nickel, sakis, batucada, spyder, jey, MIK, jazz, ΖΟΧ……(μαζι με μερικους ακομα φιλους εκτος snowclub που σιγουρα θα καλεσω).

Χμμμ...εμένα γιατί βρε δεν με σκέφτηκες;;;;; ;)

<_<:lol:

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

σαν πρώτη σκέψη καλό ακούγεται για τον χαβαλέ, δεν νομίζω κανείς να θέλει να το κάνει επάγγελμα... αλλά θα φτάσει ένας άνθρωπος για 20-25 "από δαύτους"..;

Χμμμ...εμένα γιατί βρε δεν με σκέφτηκες;;;;; <_<

..μααα..δεν αναφερθηκα για εκπαιδευση>δασκαλων>εκπαιδευτων προπονητων>παγκοσμιων πρωταθλητων [κ μανεκέν αμα λαχει να 'ουμ..τςςςς]! :lol::PB) ..για το ταπεινο level 1 ειπα! B)

Ναι Ιάσωνα, αυτο ηταν κ το δικο μου ερωτημα κ ειπε πως σε 2 βδομαδες προλαβαινει να τρεξει 2-3 γκρουπακια των 6-8ατόμων. :lol:

..μαλιστα αν παει καλα, ειπαμε μηπως μας οργανωσει κ τιποτα πακετα για Καναδα (alberta, calgary, banff, lake louise, kicking horse etc που εργαζεται, ειτε με ελικοφτερα, ειτε με skicats, ειτε με λιφτακια), oπως κ freeride 2μερες εκπαιδευσεις στην Ελλάδα ;)

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

επαγγελματικά όχι αλλα σαν εξτρα παροχή στα μέλη του συλλόγου απο εθελοντές που θα έχουν παρακολουθήσει το course, μιας και θα μπορεί επίσημα να εκπαιδεύσει αρχάριους -- μεσους σκιερ στο παραλληλο σκι μου ακούγεται πάρα πολύ καλό. και θα το ακολουθήσω σίγουρα.

ψιτ, το level 1 δεν είναι για carving ε. ;) αυτο είναι μόνο για βιντεάκια

1) korn

2) elgreco

3)..........

1) korn

2) elgreco

3) talarian

Φίλε Makalu, θα δώσουμε ραντεβού στα βούνα φέτος, προκειμένου να τεστάρουμε και το επίπεδό μου (μη γίνουμε και ρεζίλι στον ξένο άνθρωπο!!!)

Πάντως, πέρα από την πλάκα, θεωρώ ότι είναι μια σούπερ περίπτωση να μάθουμε και να δούμε πέντε πράγματα από κόσμο που δεν έχουμε την ευκαιρία να συναντάμε καθημερινά στα βουνά μας.

Μέσα ξερά

Και εγω μέσα(mak υπολόγισε με).Θα ήταν καλό όμως να ξέρουμε ενα κατα προσέγγιση χρονοδιάγραμμα, έτσι όπως το σκέφτεσαι τουλάχιστον.

Ο batucada θα γίνει δ εκτός μόνο αμα φέρει ξινόμαυρο Θυμιόπουλου (να πάθει πλάκα και ο Καναδός) :rolleyes:

Παρεπιπτόντως makalu, κάτι τέτοιο είναι δυνατό μέσω ENSA?έχω την εντύπωση οτι θα ερχόταν φθηνότερα.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Παρεπιπτόντως makalu, κάτι τέτοιο είναι δυνατό μέσω ENSA?έχω την εντύπωση οτι θα ερχόταν φθηνότερα.

..δε νομιζω οτι ταυτιζονται σα συστηματα Κώστα--στην ΕΝSA μπαινεις με εθνικες εξετασεις (ΑΕΙ), αθλητικες βαθμολογιες ή με ομοσπονδιακη υποτροφια χώρας (εμενα με εστειλαν οι εγγλεζοι, αφου ειχα ηδη τελειωσει 2 levels δικα τους, που ειναι απ'οσο ειδα' περιπου το II και ΙΙΙ των Καναδών)!

Δεν ειναι δυσκολο παιδες, αλλα οπως λεει κ ο talarian πρεπει να εχετε πληρη αυτογνωσια του επιπεδου-standing σας! :rolleyes:

Οσοι θελουν, μπορουν να ακουσουν μια συμβουλη (μεσω pm) για το επιπεδο τους, απλα μια εξτρα γνωμη, τιποτα άλλο, μιας εχω ηδη δει (μεχρι να ερθει το βιντεο) τα προαπαιτουμενα κριτηρια!

Οσους αναφερω παραπανω, το'χουν ηδη! B):P

Παρεπιπτόντως makalu, κάτι τέτοιο είναι δυνατό μέσω ENSA?

Μακαλου πάρε κανα τηλεφωνο και την PENSA κατι άκουσα οτι έχει εκπτώσεις... :rolleyes:

Ρε συ Κωστάκη δεν παιζεσαι, σε παίζω πορτες και συ το γυρνάς στο κρυφτό. Ωρε τι σι συ? B)

Το κρασάκι δεσμευομαι να στο κεράσω αν έρθεις στην εκπαιδευση... :P

Πολύ ωραία πρόταση!!!!

Ένα σύντομο σεμινάριο στο αγαπημένο σπορ από πραγματικά αναγνωρισμένο εκπαιδευτή (και στην πόρτα μας)!!!!

Αν το είχα το θέμα δεν θα το έχανα με τίποτα (με εντατικά ως τον Απρίλη προλαβαίνω ίσως)!

Νομίζω ότι θα ήταν ένα εκληκτικό credit και για τον σύλλογο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Μια παρατήρηση μόνο.Οπως τα λες Κωστή, σημαίνει οτι θα χρειαστεί να λείψουμε και κάποιες καθημερινές κι ε πίσης οτι θα πρέπει να επιλεγεί χ/κ το οποίο θα λειτουργεί σίγουρα εκείνη τη περίοδο και με όλα τα λιφτ ανοιχτά.Θα έίναι δυνατόν να κλείσουμε το course, μην γνωρίζοντας τις ακριβείς συνθήκες για εκείνη τη περίοδο;δηλαδή αυτό που εννοώ είναι μήπως θα ήταν καλύτερα να γίνει συντομότερα.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Κώστα, μη μας ζαλιζεις παλι :rolleyes: απαπα..ολο blah blah blah εισαι βρε αδερφε, κοιτα να πηγαινεις πανω απο 2φορες το χρονο στο βουνο!!! ωωω.. :rolleyes:

Ο εκπαιδευτης δεν μπορει νωριτερα να ερθει, λογω οτι εχει σχολη σκι στο Lake Louise κ ειναι φουλ δουλεια το χειμωνα. Hθελε μαλιστα μετα τα μεσα Απριλη, αλλα τοτε ειναι που κλεινουν τα χ/κ μας, οποτε ειπαμε ή για Παρνασσό ή για Καιμάκ που κατα 70% θα ειναι ΟΚ.

Αν δεν εχει χιονι (κουφια η ώρα! :rolleyes: ) τοτε απλα ακυρωνεται! Δυστυχως δεν παιζει νωριτερα, εκτος αν παμε σε κανα παγετωνα το Πασχα κ τον φερουμε εκει (βρε λες?).

Ακομα αλλωστε δεν εχει κλεισει κ κατι, οποτε οτι συζηταμε ειναι ΙF! Απλα θα ηθελα να δω το γενικοτερο ενδιαφερον, ωστε να ξαναμιλησω μαζι του για να το οριστικοποιήσουμε κ να παρει κ την ειδικη αδεια απο την CSIA ωστε να το κανει για πρωτη φορα στην Ελλάδα (απ'οτι μου ειπε!)

Ετσι εκανα κι εγω πριν 8 χρονια κ τελικα κατεληξα να την ‘ψωνισω’ κ να συνεχισω κ σε παραπερα levels μεχρι κ τη διεθνη πιστοποιηση κατά ISIA.[/size]

Κωστη ,

(για την ιστορια εσυ)

σε τι level εφτασες ????

Κώστα, μη μας ζαλιζεις παλι :) απαπα..ολο blah blah blah εισαι βρε αδερφε, κοιτα να πηγαινεις πανω απο 2φορες το χρονο στο βουνο!!! ωωω.. :D

Ο εκπαιδευτης δεν μπορει νωριτερα να ερθει, λογω οτι εχει σχολη σκι στο Lake Louise κ ειναι φουλ δουλεια το χειμωνα. Hθελε μαλιστα μετα τα μεσα Απριλη, αλλα τοτε ειναι που κλεινουν τα χ/κ μας, οποτε ειπαμε ή για Παρνασσό ή για Καιμάκ που κατα 70% θα ειναι ΟΚ.

Αν δεν εχει χιονι (κουφια η ώρα! ;) ) τοτε απλα ακυρωνεται! Δυστυχως δεν παιζει νωριτερα, εκτος αν παμε σε κανα παγετωνα το Πασχα κ τον φερουμε εκει (βρε λες?).

Ακομα αλλωστε δεν εχει κλεισει κ κατι, οποτε οτι συζηταμε ειναι ΙF! Απλα θα ηθελα να δω το γενικοτερο ενδιαφερον, ωστε να ξαναμιλησω μαζι του για να το οριστικοποιήσουμε κ να παρει κ την ειδικη αδεια απο την CSIA ωστε να το κανει για πρωτη φορα στην Ελλάδα (απ'οτι μου ειπε!)

;) Σεβασμο στο ανωτερω ΚΥΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Στην κεντροευρωπαικη περιοχη δεν παιζουν levels με την ιδια λογικη των αμερικανοκαναδών! Εχουν οι Αγγλοι 2 επιπεδα, που ετυχε κ τελειωσα (κ μετα καποια ειδικα specializations για αθλητες, ατομα με ειδικες αναγκες κτλ) κ οι Αυστριακοι παλι καποια levels.

Το -recreational- σκι μου δεν το κατατασσω σε καποιο level (εχω τα δυο βασικα των Αγγλων κ ειχα το φαρδος μετα να τα πιστοποιησω/εργαστω κατα το διεθνες ISIA σε ενα απο τα πιο αναγνωρισμενα σχολεια δασκαλων σκι κ οδηγων βουνου στον κοσμο), διοτι δεν ειχα ΠΟΤΈ σκοπο να διδαξω αλλους – απλά επενδυσα στο ψωνιο μου..κ μου βγηκε σε καλο (προσωπικο..αντε κ σε 2-3 αγαπημενους μου που εχω χαρει να τους βλεπω να αναπτυσσονται χιονοδρομικα! :D )

Και θα ηθελα να τονισω στους φιλους ενδιαφερομενους, ότι με 4 μερες μαθημα, κανείς δε βγαινει δασκαλος γαμάΩ-τάΩ! Απλα δειτε το σα μια ευκαιρια να επενδυσετε σε εσας τους ιδιους μαθαινοντας καποια πολύ σημαντικα θεμελια του σπορ που αγαπατε!

Θελω να ελπιζω ότι με ενα τετοιο course δε θα εχουμε ξεσκεπασματα κρυφοματαιοδοξιων (φαινεται αμεσως αυτο, θυμηθειτε το! ;) ), αλλα καλυτερους κ πιο δομημενους χιονοδρομους, που όταν θα μιλανε, ειτε στο φορουμ, ειτε στο ιδιο το βουνο, δε θα μεταφραζουν websites τυχαρπαστων :) , αλλά θα προβαλουν δικες τους εμπειριες, ντυμενες με CSIA φιλοσοφια! ;)

:) + 1

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει, αλλά θα μου άρεσε να είμαι μαθητής ξανά και να παίζω με τα άλλα παιδάκια... :unsure: ... μόνο να γίνω οδηγός βουνού θα με ενδιέφερε και τώρα με το χρόνο που διαθέτω δεν γίνεται πια...πιστεύω όμως ότι είναι μια πολύ καλή κίνηση... B)

Για πολλούς λόγους...

Ένας είναι η πειθαρχία που αποκομίζεις.

Μετά η γνώση μερικών πραγμάτων, που ναι μεν δεν σε κάνουν αυτόματα καλύτερο, αλλά σε βάζουν σε ένα σωστό δρόμο.

Οι περισσότεροι καλοί σκιέρ, δεν θα γίνουν καλύτεροι με αυτό και αλίμονο αν πιστέψουν ότι έγιναν "δάσκαλοι" και θα βγάλουν και κάνα φράγκο, αλλά θα πάρουν ένα εφόδιο για να διδάξουν τα παιδιά τους σωστότερα, τους φίλους τους και ίσως και τους ίδιους...

Σημαντικό επίσης είναι που για 4 μέρες θα βλέπουν έναν καλό σκιέρ, με σωστές βάσεις και θα κάνουν σκι μαζί του. Αυτό για μένα είναι και το σημαντικότερο.

Υπάρχουν και στην Ελλάδα καλοί σκιέρ που θα μπορούσαν να είναι "οδηγοί" των υπόλοιπων, αλλά το έχουμε στη χώρα μας να μην τους το αναγνωρίζουμε, παρά μόνο αν έχουν πιστοποίηση καλών σχολείων και κυρίως αν είναι από χώρες με παράδοση...

Να λοιπόν η ευκαιρία για μια δόση σκι με κάποιον καθολικά αποδεκτό και με πιστοποίηση. B)

Μην ξεχνάτε όμως σε κάθε ευκαιρία να κάνετε σκι με καλύτερους σκιέρ, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Γι αυτό εκτός από το course που προτείνει ο Κωστής, εκεί στο εξωτερικό που πηγαίνετε, δώστε και μερικά ευρώ ακόμα και πάρτε έναν καλό οδηγό βουνού, όχι μόνο για να σας πάει σε πούδρες, αλλά για να σας ανοίξει τα μάτια στο πως είναι το σκι και εκτός πίστας και πάνω απ' όλα να παίρνετε "μάτι", πως το κάνει ένας πολύ έμπειρος... :blink:

Αλήθεια Κωστή εσύ έχεις πιστοποίηση για να κάνεις τέτοια "σεμινάρια";

Eγω ειμαι πολυ καλος,κατεβαινω την 6,κανω και extreme και εχω και εναν φιλο που ξερει καποιον που παλια ετρεχε σε αγωνες...

Να ερθω στο course;

Θα σε γελασω Λούη, ΔΕΝ ασχοληθηκα ποτε με τι δικαιωματα κ υποχρεωσεις εχω, διοτι δε με ενδιεφερε..(βασικα επρεπε απο το 2000 να εχω κανει αλλες δυο επαναπιστοποιησεις..πραγμα που φυσικα δεν εχω κανει :P , διοτι δε βγαζω το ψωμι μου απο 'κει!). Aπλα γνωριζω σε ποιες χωρες μπορω να κανω μαθηματα κ σε ποιες οχι!

Εχω μονο 1 πλαστικοποιημενη ταυτοτητα της ISIA (αυτη που εχουν ολοι οι διεθνης δασκαλοι σκι) που απλα μπορω να εχω εκπτωσεις σε skipasses χ/κ ανα τον κοσμο κ δυο διπλωματα (φυσικα δεν ειναι σε τοιχο, αλλα σε συρταρι :D ), μαζι με ενα 4σελιδο feedback report της Βρετανικης Ομοσπονδιας κ της ESF που εκανα την πρακτικη μου!

Νομιζω παντως, πως για να εκπαιδευεις υποψηφιους δασκαλους σκι, δεν αρκει να εισαι απλα δασκαλος, αλλα μαλλον θελει καποια πιο ειδικη διαπιστευση!

(..κι εγω Λούη, θα ηθελα πολυ να ειχα διπλωμα οδηγου βουνου, ιδανικα κατα UIAGM :) , αλλα αν το ειχα θα μου ελειπαν γνωσεις στο σκι..[που στους οδηγους βουνου, η αληθεια ειναι πως ειναι πιο γενικες οι γνωσεις στο σκι..απλα εχουν on field εμπειρια]. Απλα ο ανθρωπος παντα θελει το λιγο παραπέρα..και φυσικα ειναι καλο να γινεται αυτο! Συνεχης Βελτίωση! :D )

Τεσπα, παιδες, δε χρειαζεται ουτε να το πολυαναλυσουμε, ουτε να το μειωσουμε σαν προταση/ιδεα, ουτε να δηλωνουμε υπερανω, να κανουμε πνευμα κοκ, απλα δινεται αυτη η δυνατοτητα για οσους θελουν να μαθουν κατι τις παραπανω απο τον πολυ εμπειρο Pete Smolic (αδερφο του Voitek οσοι γνωριζουν..:D). Φυσικα κ δεν προκειται να βγουνε ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΚΙ 100% σε 4μερες, το 'παμε αυτο!

Οποιος θελει το δηλωνει, οποιος το θεωρει κούκου το 'χιονιζει' κ απολαμβανει το ανοιξιατικο firn τ'Απρίλη! :D