Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Πέρσι ήμουν στο Les Deux Alpes (και σε άλλα 3 χιονοδρομικά :D ) και το διαμέρισμα μας ήταν ΜΕΣΑ στις πλαγιές. Έβγαινες από το σαλεδάκι, έβαζες τα πέδιλα σου και ήσουν στην καρέκλα.

Χρήστο γράφε μας τη διεύθυνση αν θές....

Αλεξη το χουμε κουβεντιασει παλι αυτο το θεμα της σωστης διαδρομης.Αλλα για να σχηματιζουν γνωμη οσοι ενδιαφερονται...εχω να πω οτι απο τις 10 φορες το χρονο που κανω το δρομολογιο ischgl-Μοναχο παντα πηγαινω και ερχομαι απο το garmisch.Μπορει να επεσες στην περιπτωση και να ταλαιπωρηθηκες αλλα να ξερεις οτι αν πηγενες απο αουτομπαν θα εκανες 2 ωρες ποιο πολυ την ιδια μερα.Εχω ξεκινησει ταυτοχρονα απο το αεροδρομιο με αλλο φιλο για το ιδιο δρομολογιο .Αυτος διαλεξε αουτομπαν .... εκανε 2 και μιση ωρες ποιο πολυ απο μενα που πηγα απο την ορεινη διαβαση...εγω ειχα μια ωρα καθυστερηση εκει ακριβως που περιγραφεις(στο τελος του αυτοκινητοδρομου)Το περασμενο σαββατο ειχα παλι μιση ωρα μποτιλιαρισμα εκει...αλλα ποτε δεν εχω ξεπερασει τις 4 ωρες (νορμαλ ειναι 3)Βεβαια ολα αυτα που λεμε ισχυουν μονο για σαββατο ,που γινετε η αλλαγη των εκδρομεων (νεα παραλαβη οπως λεω εγω :animier: )μια φορα στα 20 χρονια παντως χαθηκε και η πτηση :wallbash: αλλα ειχε γινει σοβαρο ατυχημα μεσα σενα τουνελ.Το δρομολογιο που ακολουθω εγω ειναι ....αεροδρομιο -μικρος περιφερειακος Μοναχου δλδ σχεδον κεντρο Μοναχου και απο εκει εξοδο αουτομπαν προς garmisch...FERNPASS...και πεφτω στην αυστριακη αουτομπαν απο το imst.....σε ποσοστο 90% maximum 4 ωρες.Για το αντιστροφο δρομολογιο προτεινω οσο γινετε πρωι την αναχωρηση...γιατι αν φυγει κανεις κατα τις 10 το πρωι (ωρα αιχμης...μπορει να τον κλαψει και να τον μοιρολογησει :wallbash:

παντως Γιάννη κατι ξερεις και για το πηγαινε. περσι που τελικα δεν βρεθηκαμε στο Μοναχο για να σε ακολουθησουμε στην διαδρομη για St. Anton, κατι ηξερες και πηγατε με την ομαδα βολτα στο Μοναχο το πρωι για βολτα... εμεις δεν θελαμε να καθυστερησουμε και φυγαμε κατευθειαν για St. Anton μεσω Garmisch. αποτελεσμα; 5.30 ωρες γεματες οπου το μεγαλο πακετο το φαγαμε στο σημειο που λετε. στο Garmisch, εκει που τελειωνει ο αυτοκινητοδρομος στο οποιο φαγαμε πανω απο ωρα... τετοιο μποτιλιαρισμα δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου...

στο γυρισμο 6 ωρες μεσω εθνικης, εν μεσω κακοκαιριας (στο τσακ δεν αποκλειστικαμε στο St. Anton) και φυσικα με πολλα μποτιαρισματα...

παντως Γιάννη κατι ξερεις και για το πηγαινε. περσι που τελικα δεν βρεθηκαμε στο Μοναχο για να σε ακολουθησουμε στην διαδρομη για St. Anton, κατι ηξερες και πηγατε με την ομαδα βολτα στο Μοναχο το πρωι για βολτα... εμεις δεν θελαμε να καθυστερησουμε και φυγαμε κατευθειαν για St. Anton μεσω Garmisch. αποτελεσμα; 5.30 ωρες γεματες οπου το μεγαλο πακετο το φαγαμε στο σημειο που λετε. στο Garmisch, εκει που τελειωνει ο αυτοκινητοδρομος στο οποιο φαγαμε πανω απο ωρα... τετοιο μποτιλιαρισμα δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου...

στο γυρισμο 6 ωρες μεσω εθνικης, εν μεσω κακοκαιριας (στο τσακ δεν αποκλειστικαμε στο St. Anton) και φυσικα με πολλα μποτιαρισματα...

Κώστα μου μια βόλτα στο Μόναχο πριν να πάμε στο τελικό προορισμό ειναι must do.

Θυμάμαι στο Ελ.Βελ. Αλλα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου σας είχαμε πει να πάμε μια βόλτα (άνθρωποι είμαστε κ μπορει κάτι να έχουμε ξεχάσει η απλά για μια βόλτα) αλλα αν θυμάμαι καλα θέλατε να δείτε το St.Anton ....

Φέτος λοιπόν πριν πάμε ischgl μας κανόνισε ο γιαννης να πάμε να δούμε το κάστρο που φαινετε στις ταινίες του Walt Disney σαν τουρ κ μετα νανι

Edited by captainhook3

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

...

Edited by gianis50

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Κώστα μου μια βόλτα στο Μόναχο πριν να πάμε στο τελικό προορισμό ειναι must do.

Θυμάμαι στο Ελ.Βελ. Αλλα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου σας είχαμε πει να πάμε μια βόλτα (άνθρωποι είμαστε κ μπορει κάτι να έχουμε ξεχάσει η απλά για μια βόλτα) αλλα αν θυμάμαι καλα θέλατε να δείτε το St.Anton ....

Φέτος λοιπόν πριν πάμε ischgl μας κανόνισε ο γιαννης να πάμε να δούμε το κάστρο που φαινετε στις ταινίες του Walt Disney σαν τουρ κ μετα νανι

δεν λεω κατι διαφορερικο :innocent: απλα εσας η βολτα σας γλιτωσε το μποτιλιαρισμα και μαλλον θα φτασαμε την ιδια ωρα στον προορισμο μας :wallbash:

οντως εμεις θελαμε να φτασουμε νωρις στο St. Anton να κανουμε μια αναγνωριστικη βολτα να δουμε τι παιζει...

:yes

Και μεις θέλουμε πολύ να περάσουμε μια βόλτα απ'το κάστρο! Μάλλον θα γίνει στην επιστροφή. Αλλά με τα πιθανά μποτιλιαρίσματα που διαβάζω.. :shock:

Το καστρο το ρημαδι δημιουργει τα μποτιλιαρισματα, καθως οι επισκεπτες περνανε το δρομο (ιδιως οι επιστρεφοντες) και σταματανε οι κουτοφραγκοι να περασουν οι πεζοι...

Εχω φαει μιαμιση ωρα πικρα... αλλα τους σταματησα και γω για να παω/ερθω στο καστρο!

Είναι λιγότερο από μισή ώρα δρόμος, εκτός αν τον κάνεις με τα πόδια, ή αν πέτυχες freak χιονοθύελλα. Και δεν είναι αυτό που θα χαρακτήριζα ως ιδανικό arrangement για ξεκούραστες διακοπές.

Πέρσι ήμουν στο Les Deux Alpes (και σε άλλα 3 χιονοδρομικά :D ) και το διαμέρισμα μας ήταν ΜΕΣΑ στις πλαγιές. Έβγαινες από το σαλεδάκι, έβαζες τα πέδιλα σου και ήσουν στην καρέκλα.

Αν είναι να κάνω μισάωρα ταξίδια κάθε μέρα, προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να μείνω σε πιο κοντινό σημείο, ή να αλλάξω προορισμό.

Δεν λέω ότι έχω δίκιο ή άδικο, αυτή είναι απλά η άποψη μου για το πως εγώ θέλω τις διακοπές μου στις Άλπεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτεραιότητες. :)

εχεις δικιο. Αλλα μην συγκρινεις την ΓΑλλια με Αυστρια.

Στην μεν ειναι ολα ski in ski out...βρισκεις φθηνο διαμερισμα διπλα στις πιστες. Στην Αυστρια τα χωρια υπηρχαν πριν γινουν καλα καλα τα ΧΚ

οποτε οι μετακινησεις ειναι σχεδον δεδομενες

Θελω να πω οτι στην Αυστρια και ειδικα σε κατι οπως το Ischgl το "κατι παραπανω" μπορει να αγγιξει τριψηφιο νουμερο...οποτε ή κανεις το μισαωρο με το αμαξι, ή καλυτερα πας σε αλλο ΧΚ.

(συμφωνω ομως οτι το ski in ski out ειναι αλλη φαση)

Ασε που βασικα δεν ειναι φανατικος του Ischgl...ο λογος που πηγα φετος ηταν καθαρα η συναυλια

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Eίναι αμαρτία να περάσεις το Fernpass και να μην πας να δεις το κάστρο του Neuschweinstein...

το αφηνω για κανα καλοκαιρι....

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

αυτο το κατι παραπανω χρηστο σε μερικες περιοχες ειναι διπλη ταριφα

για μενα η μεγαλυτερη προτεραιοτητα που θετω στα ταξιδια ειναι η μεταφορα απο και προς αεροδρομιο.

αν αυτο ειναι λυμενο τα αλλα τα παραβλεπω(ειναι ωραιο να σε περιμενουν και σε10 λεπτα να φευγεις και στην επιστροφη να σε κατεβαζουν και σε 5 λεπτα κανεις τσεκ ιν)

ενα αλλο πλεονεκτημα να μενεις ενδιαμεσα σε χιονοδρομικα ειναι οτι αναλογα με το καιρο πας οπου γουσταρεις και ταυτοχρονα δεν πληρωνεις σκι ιν αουτ νταβατζιλικια.

• Like 1

Κώστα είναι και άλλα πολλά.

ΠΧ δεν υπάρχει σαλέ γαλλικό που να φοράς σκι για να πας σε 3 χιονοδρομικά

Αν είσαι στο τυρόλο και δεν είσαι απομονωμένος και θέλεις να κάνεις μισή ώρα δρόμο, έχεις πρόσβαση σε 2-3 μεγάλα ΧΚ και σε 4-5 πιο μικρά και σε 800 χιλ πιστών που δεν συνδέονται. Θα μου πεις θα τα έκανες σε μία εβδομάδα; Ή αν ήταν ενωμένα και ξεκινούσες από την αφετηρία, πως θα έφτανες στο 556ο χιλιόμετρο για να κάνεις την αγαπημένη σου πίστα και να γυρίσεις;

Και άλλα πολλά, αλλά δεν έχω χρόνο.

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Βέβαια μην ξεχνάμε πως τα γαλλικά 200 χμ είναι σε πεδίο σημαντικά περισσότερα από τα αυστριακά 200χμ πιστών κι αυτό οφείλεται στον τρόπο χάραξης των πιστών, από ό,τι έχω διαβάσει.

Αλεξη, αστοχος ο παραλληλισμος των Αυστριακων με των Γαλλικων Χ.Κ. δηλ., τι να πει το 3 valleys. Ενταξει καλη η Αυστρια αλλά μην τα ισοπεδωνουμε και ολα επειδη μπορει να μας αρεσει το πατημα των Αυστριακων, υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες

φιλε μου.....

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

τα χλμ σε πιστες ειναι χλμ. Ειτε Αυστρια, ειτε Γερμανια ειτε οπουδηποτε.

Δεν ξερω ισως Γαλλια επειεδη τα πιο πολλα ΧΚ ειναι σε μεγαλο υψομετρο ειναι πιο φαρδιες οι πιστες κλπ (δεν ειναι τοσο μεσα σε δεντρα)

Αλλα χλμ ειναι χλμ

Η κανω λαθος;

Snow is on my D.N.A.

Οι αλπεις ειναι αλπεις ειτε εισαι Γαλλια είτε Αυστρια, Ελβετια Ιταλια.

Ειναι το value for money που μετραει στην τελικη και νομιζω οτι Αυστρια ειναι μπροστα απο τους υπολοιπους σ'αυτο.

value for money μπορεις να βρεις σε ολες τις αλπεις

εκτος ισως απο Ελβετια που γινεται λιγο απλησιαστη λογω ισοτιμιας κλπ κλπ κλπ

Snow is on my D.N.A.

Οταν τα αεροπορικα για Μοναχο τα βρισκεις 120ευρω (με μεταφορα εξοπλισμου τζαμπα) το πακετο σου ερχεται αυτοματα φτηνοτερα απο οπουδηποτε αλλου.

Προσπαθουμε παντα να βρουμε τη φτηνοτερη λυση και παντα εκει καταληγουμε..

Εκτος αν κανουμε κατι λαθος :pirate:

Σιγουρα αν το μπατζετ μου ηταν ψηλοτερο παντως θα διαλεγα και γω Γαλλια ή Ελβετια..

Εγώ πάντως δεν συμφωνώ με αυτό.

Aλέξη δεν μπορώ να σου το τεκμηριώσω. Η προσωπική μου εμπειρία πάντως είναι πως το Serre Chevalier για παράδειγμα καλύπτει σημαντικά μεγαλύτερο πεδίο από το Ischgl παρόλο που αναφέρουν παρόμοιο αριθμό χιλιομέτρων. Τέλος πάντων.. κουβέντα να γίνεται :flower:

Πιθανόν. Την απάντηση θα την είχαμε αν γνωρίζαμε την επιφάνεια που καλύπτει κάθε χιονοδρομικό και όχι μόνο τα χιλιόμετρα των πιστών. Στις ΗΠΑ νομίζω μετρούν και σε εκτάρια.