Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

χ/κ Καλαβρύτων

Recommended Posts

μα το παιχνίδι στα Καλάβρυτα, δεν παίζεται στα ξενοδοχεία και στην πληρότητα τους .....

το παιχνίδι παίζεται στο real estate και στην αξία της γης ..... τα πολλά λεφτά είναι εκεί .....

εξ ου και τα "οικόπεδα" που φυτρώνουν παντού μέσα στα δάση, εξ ου και τα συγκροτήματα "πολυτελών Κατοικιών με

πισίνα" που φτιάχνονται και πουλιούνται αβέρτα .... εξ ου και η αξία της γης που έχει υπερ20πλασιαστεί ....

η μεγάλη πλειονότητα των σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων στα Καλάβρυτα έγινε με την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα οικοτουρισμού της Ευρωπαικής Ένωσης (= είχα 20 εκατομμύρια δρχ στην άκρη και μου έδωσε η ΕΕ άλλα 120 εκατομμύρια για να φτιάξω ξενοδοχειακή μονάδα ....)

άρα

η απόσβεση του κεφαλαίου ΜΟΥ (εμένα του ξενοδόχου) δεν είναι δα και δύσκολη υπόθεση ....

θυμηθείτε με: το μεγάλο γλέντι και το μπουγιουρντί θα γίνουν όταν δώσουν τον Ξηρόκαμπο για οικοπεδοποίηση ....

τότε θα γίνει το μεγάλο φαγοπότι .......

μέχρι τότε εμείς οι ταπεινοί σκιέρ που οικολογίζουμε μπορούμε να " ... φιλοκαλούμε μετ' ευτελείας και να φιλοσοφούμε άνευ μαλακίας ..." για να θυμηθούμε και τον Θουκυδίδη .......

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Για αυτό και αρκετοί στρέφονται σε άλλες επιχειρήσεις, άσχετες με τη δραστηριότητα στα χιόνια.

Οπως AYTH :D

να γιατι γινονται συνεχεια χωματουργικα εκει πανω και εχουν γλυψει στην κυριολεξια το βουνο B):PB)

DALTONS POW ROBBERY.....

o δρόμος απο Ζαρούχλα (ακράτα) θα τελειωσει φέτος και αναμένεται να τραβήξει πολύ κόσμο απο το χωριό των Καλαβρυτων μιας και η διαδρομή "συντομευει" αρκετά.

thnx για τις φωτο Τεο.

Η Απόσταση από την Παραλία Ακράτας μέχρι το χιονοδρομικό σε σχέση με την απόσταση από την Πούντα μέχρι το χιονοδρομικό είναι περίπου ίδια.(3-4 χιλ. διαφορά). Αρα ερχόμενος από Αθήνα ουσιαστικά κερδίζεις το 10-12 χιλ. από την Ακράτα έως τον κόμβο της Πούντας (5 λεπτά περίπου μιας και είναι εθνική οδός), μικρή διαφορά.

Το κέρδος θα είναι πόσο γρήγορα θα ανέβουμε από την μία και την άλλη διαδρομή.

Την μία την γνωρίζουμε όλοι.Για την άλλη να πω λίγα πράγματα (την είχα κάνει πέρυσι) αλλά λεπτομεριακά σε κανένα μήνα που θα πάω και θα έχουμε και φωτο.

Από την παραλία Ακράτας παίρνουμε τον δρόμο για Ζαρούχλα μέχρι την Περιστέρα. Στενός και αργός δρόμος για 13 περίπου χιλ. που διέρχεται και από την ανω Ακράτα. Μετά την χωματερή της Ακράτας ο δρόμος είναι μεν ανηφορικός αλλά αρκετά πλατύς οπότε όποιος έχει άλογα κάτω από το καπό ευνοήται ( αλλά 10 χιλ.). Περνώντας το χωριό Βαλιμή και μέχρι λίγο μετά την διασταύρωση για Τσιβλό ο δρόμος παραμένει φαρδύς αλλά επίπεδος που επιτρέπει ταχύτητες 100+ χιλ για τους γρήγορους. Μετά και μέχρι την Περιστέρα ο δρόμος στενεύει. Βγαίνοντας από την Περιστέρα ξεκινά ο καινούργιος δρόμος που καταλήγει στο χιονοδρομικό (περίπου 13 χιλ). Είναι ανηφορικός με μερικές φουρκέτες μέχρι την μέση (αφού ανεβαίνει την ανατολική πλευρά του χελμού, κοντά στα ύδατα Στυγός) και μετά γίνεται σχεδόν επίπεδος μέχρι το πάρκιν.

Αυτά περίπου θυμάμαι. Αναλυτικά προσεχώς

Βασίλης

Υ.Γ. Από τις φωτό του Τεο φαίνεται ότι και το τελευταίο κομμάτι πριν το χιονοδρομικό έχει ασφαλτοστρωθεί.

Με το χαλίκι 3Α ήταν μούρλια.

...................... μετά την διασταύρωση για Τσιβλό ο δρόμος παραμένει φαρδύς αλλά επίπεδος που επιτρέπει ταχύτητες 100+ χιλ για τους γρήγορους...................................

Αυτά περίπου θυμάμαι. Αναλυτικά προσεχώς

Βασίλης

YOU FAST !!??!!!????

ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

2Fast2Furious... <_<<_<:unsure:

Αντε Μετερε, καλη σαιζον και να προσεχεις στο γαρμπιλι...

For the Moderating Team

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μετερο εσυ να πηγαινεις απο τον κανονικο δρομο γιατι αυτον δεν θα τον καθαριζουν μετα απο σφοδρες χιονοπτωσεις και θα εχεις προβλημα μετα

και ποιος σε ακουει <_< <_< :unsure::lol::P

DALTONS POW ROBBERY.....

Τσ τσ τσ... τι αλητεία κυκλοφορεί στους ορεινούς δρόμους ρε γμτ!

Τι θα γίνει με εσάς τους γλήγορους; Θα μας αφήσετε επιτέλους να πάμε στο χιονοδρομικό μας αργά και με ασφάλεια;

Make Parnassos Great Again!

Θα μας αφήσετε επιτέλους να πάμε στο χιονοδρομικό μας αργά και με ασφάλεια;

Ετσι οπως παει το θεμα με την μπεμπα, το αργα το εχεις εξασφαλισμενο....z7shysterical.gifz7shysterical.gifz7shysterical.gif

Φιλικα

ΜακηςΜ

καλοοοοοοο λοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

DALTONS POW ROBBERY.....

ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Παρανόηση. Δεν μίλησα για εμένα αλλά για τους γρήγορους.....................

Εξάλλου οι καλές οι λουκουμάδες είναι ποιό κοντά από τον άλλο δρόμο (στην πλατεία του σταθμού) θα έλεγα

Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Συμφωνώ και επαυξάνω.Γιατί το βάθος εκεί είναι αμέτρητο. Και αν ενθυμούμαι καλά δεν έχει και μπάρα

Τσ τσ τσ... τι αλητεία κυκλοφορεί στους ορεινούς δρόμους ρε γμτ!

Σε εμένα αναφέρεσαι????

θυμηθείτε με: το μεγάλο γλέντι και το μπουγιουρντί θα γίνουν όταν δώσουν τον Ξηρόκαμπο για οικοπεδοποίηση ....

Παναγιώτη θα ήθελα τη γνώμη σου επάνω στο θέμα (το ότι κάποιοι θα βγάλουν λεφτά είναι σίγουρο) πιο τεκμηριωμένα και με τα δεδομένα όπως τα δινω παρακάτω. Να μην κοπούν δέντρα και να γίνει ένα σούπερ χκ.

Ας πούμε ότι το 2013 κατατίθεται μια πρόταση από τον Δήμο με ΣΔΙΤ για 500 κλίνες στον Ξερόκαμπο μαζί με 10 καινούργια λιφτ, γήπεδα, εναλλακτικές δραστηριότητες κλπ(όπως ας πούμε είναι τα χκ στην Αυστρία και Γαλλία). Θα διαφωνούσες και γιατί?

Εγώ ας πούμε θα διαφωνούσα εάν επρόκειτο να κοπούν δέντρα. Ας πούμε ότι μια τέτοια πρότση δεν θα κόψει ούτε ένα δέντρο. Γιατί να μην γίνει?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

εχω πει παλιοτερα αν κλεισει το χιονοδρομικο (πολυ πιθανον λογω καιρικων συνθηκων) εχει να κανουν μεγαλο πανηγυρι οι τραπεζες

θα γελασει καθε πικραμενος και οι δανειοληπτες τους βλεπω για τον ισθμο για απλο jumping

mainalo

δεν ειναι οτι δεν υπηρχε καφενειο αλλα ουτε σου μιλαγανε ουτε γεια τοσο αγροικοι αλλα αστα καλυτερα να μην τα θυμομαστε

δε φταίμε εμείς που είστε ηλικιωμένοι :)

γενικά ο δρόμος πρέπει να είναι 20-30 λεπτά πιο γρήγορος

αχ βρε ΜΙΚ μας "ταξιδευεις" :) μην ανησυχείς αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο θα τον πυροβολώ εγώ πριν μιλήσει :P

Για ξεκίνα να ψάχνεις καραμπίνα :)

panpanoy ειλικρινά θα ήθελα μια τεκμηριωμένη απάντηση στο θέμα. Ξέρεις ότι συχνά μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ενταξη ρε Μιχαλη αντε και βρισκετε την χρυση τομη με τον Πανο

δουλεια θα γινει;που να βρεις ακρη τωρα.παντως η προταση που ειπες με ξετρελενει.και δεντρα να κοψουνε εγω δεν θα ειχα προβλημα.και ρωταω τωρα.στην Γαλλια στην troiw valles ας πουμε δεν εχουν πειραξει δεντρο;και αυτες οι πιστες η μια διπλα απο την αλλη πως εγιναν απο μονες τους.δεν υπηρχε εμποδιο και απλα πατησαν τα ρατρακ και βγηκε ο κοσμος να σκιαρει;τελος παντων

προβλεπω παλι ενταση στις σελιδες του καλαβρυτινου thread χεχεχεχεχε

:P :P :lol: :LOL:

DALTONS POW ROBBERY.....

προσεξε μην σου βγει το ονομα σε μαυρογατα Νο2 σκιμαντ

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Χρήστο, στην Γαλλία και στις Trois Vallees συγκεκριμένα, αλλά και όπου βλέπεις γυμνό το βουνό, είναι η λεγόμενη αλπική ζώνη όπου δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως δέντρα.Στα χαμηλότερα υψόμετρα(πριν δηλαδή α ρχίσει η αλπική ζώνη) δεν νομίζω οτι τολμάνε να κόψουν δέντρο.Αυτά είναι προνόμια δικά μας αλλά και των Βούλγαρων, οι οποίοι προκειμένου να φτιάξουν το Μπάνσκο κόψανε δέντρο με την ψυχή τ ους.

Βέβαια το πληρώσανε με εκείνη τη περίφημη χιονοστιβάδα που τους αχρήστεψε τη μια καρέκλα.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

η μεγάλη πλειονότητα των σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων στα Καλάβρυτα έγινε με την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα οικοτουρισμού της Ευρωπαικής Ένωσης (= είχα 20 εκατομμύρια δρχ στην άκρη και μου έδωσε η ΕΕ άλλα 120 εκατομμύρια για να φτιάξω ξενοδοχειακή μονάδα ....)

Ενταξει τα προγράμματα επιδότησης μέχρι και το 3ο Κ.Π.Σ. δεν ήταν σε τετοια αναλογία αλλά στο 50% χωρίς το ΦΠΑ δλδ κοντα στο 38% Με τις υπερτιμολογήσεις βέβαια το ποσοστό φτάνει αρκετά πιο πάνω αλλά όχι τόσο πολύ... Το ΕΣΠΑ (4ο Κ.Π.Σ.) δεν έχει ανοίξει ακόμα αλλά δεν θα φεύγει πολύ από τα ήδη υπάρχοντα...

Όσο για την οικοπεδοποίηση... δεν γνωρίζω κάτι... Έχει πάρει κάτι τα αυτί σου...? Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κάποια στιγμή αυτό master plan... διότι τα αρπακτικά ... μέχρι καζίνο μπορεί να φτιάξουν εκεί... :P

Φιλικά

Τεο

O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς

1956280u02tpdods5.gif

Χρήστο, στην Γαλλία και στις Trois Vallees συγκεκριμένα, αλλά και όπου βλέπεις γυμνό το βουνό, είναι η λεγόμενη αλπική ζώνη όπου δεν υπάρχουν ούτως ή άλλως δέντρα.Στα χαμηλότερα υψόμετρα(πριν δηλαδή α ρχίσει η αλπική ζώνη) δεν νομίζω οτι τολμάνε να κόψουν δέντρο.Αυτά είναι προνόμια δικά μας αλλά και των Βούλγαρων, οι οποίοι προκειμένου να φτιάξουν το Μπάνσκο κόψανε δέντρο με την ψυχή τ ους.

Βέβαια το πληρώσανε με εκείνη τη περίφημη χιονοστιβάδα που τους αχρήστεψε τη μια καρέκλα.

και να σου πω εσενα φιλογαλλικε αυτες τις πιστες τις βρηκαν ετοιμες;

01.jpg

δεν νομιζω.αμεσως μη σου θιξουμε την γαλλια χεχεχεχεχε

και εκει που βρισκεται η la tania δεν ειχε ουτε ενα δεντρο; παλι δεν νομιζω

καλα εμεις θα τα πουμε απο κοντα αυριο θα σε επιπληξω επι του θεματος :D:lol: :LOL: :P :P

Κορνηλιε αμα ηταν να μου εβγαινε το ονομα θα μου ειχε βγει.εδω και καιρο :unsure::D:):lol: :LOL:

DALTONS POW ROBBERY.....

Eγώ ας πούμε θα διαφωνούσα εάν επρόκειτο να κοπούν δέντρα. Ας πούμε ότι μια τέτοια πρόταση δεν θα κόψει ούτε ένα δέντρο. Γιατί να μην γίνει?

Αχ βρε Μιχάλη !!!!!

τάχουμε κουβεντιάσει τόσες πολλές φορές αυτά εδώ μέσα που θα γίνουμε γραφικοί αν συνεχίσουμε ....

ο Μαρκ Τουέιν έλεγε ότι

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ."

Νιώθω πάντως ότι έχει μπει μέσα σου το σπέρμα της αμφιβολίας ..... θέλω να πιστεύω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι ώστε να διστάζεις λίγο .....

σου εύχομαι ειλικρινά, στην ζωή σου να ευτυχήσεις να περπατήσεις πολλές ώρες μέσα σε ένα χιονισμένο δάσος

στην Ελλάδα μαζί με τον γυιό σου ή την κόρη σου .....

όπου και να γυρίσω να κυττάξω όμως, ΟΛΑ μου λένε ότι κάτι τέτοιο θα είναι αν όχι ακατόρθωτο, τουλάχιστον πολύ δύσκολο για όλους μας ...

είτε γιατί δεν θα υπάρχει δάσος, είτε γιατί δεν θα υπάρχει χιόνι .......

ο πλανήτης, η μεσόγειος, η χώρα μας έχουν περιέλθει πλέον σε κατάσταση κρίσης .... οι αλλαγές φαίνεται να πραγματοποιούνται αργά,

στην πραγματικότητα όμως γίνονται με μεγάλη ταχύτητα .......

νομίζω λοιπόν ότι ΕΔΩ είναι το θέμα μας : ΠΩΣ (ΠΡΕΠΕΙ) ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ .....

υπάρχουν πολλοί καινούργιοι φίλοι στο forum ...

μπορούν να διαβάσουν τις απόψεις όλων μας σε προηγούμενα threads όπου έγιναν ανάλογες συζητήσεις .....

για τα βουνά και την "ανάπτυξη" τους ....

για το τεχνητό χιόνι

για τα χιονοδρομικά

δυστυχώς εμένα Μιχάλη, με έχει κυριέψει μιά βαθειά απογοήτευση ... κάτι σαν κατάθλιψη ....

άλλες χρονιές τέτοια εποχή έλιωνα με τις ώρες μέσα στα μονοπάτια της Πάρνηθας .... και τώρα νιώθω σαν

θηρίο στο κλουβί του ... γεμάτος οργή ... δεν έχω που να πάω ....

Το "Paint It Black" ήταν ο εθνικός ύμνος της γενιάς μου ..... εμείς το είχαμε γράψει τότε το τραγούδι, και το δώσαμε στoυς Stones για να το πουν .....

τώρα μας το επιστρέφει ο Μικ ........

στο αφιερώνω με εξομολογητική διάθεση και ειλικρινείς χιονοδρομικές ευχές .... !!! :unsure:

th_Black.jpg

I see a red door and I want it painted black

No colors anymore I want them to turn black

I see the girls walk by dressed in their summer clothes

I have to turn my head until my darkness goes

I see a line of cars and they 're all painted black

With flowers and my love both never to come back

I see people turn their heads and quickly look away

Like a new born baby it just happens every day

I look inside myself and see my heart is black

I see my red door and it has been painted black

Maybe then Ill fade away and not have to face the facts

Its not easy facin up when your whole world is black

No more will my green sea go turn a deeper blue

I could not foresee this thing happening to you

If I look hard enough into the settin sun

My love will laugh with me before the mornin comes

I see a red door and I want it painted black

No colors anymore I want them to turn black

I see the girls walk by dressed in their summer clothes

I have to turn my head until my darkness goes

Hmm, hmm, hmm,...

I wanna see it painted, painted black

Black as night, black as coal

I wanna see the sun blotted out from the sky

I wanna see it painted, painted, painted, painted black

Yeah!

για τον Χελμό, το οροπέδιο του Ξηρόκαμπου, τα βουνά, την χιονοδρομία, το φυσικό περιβάλλον, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την προστασία των νερών,

την "ανάπτυξη" και την ανάπτυξη ....

είμαι στην διάθεση σου (και θα χαρώ πάρα πολύ) να κουβεντιάσουμε όποτε θέλεις ......

να συζητήσουμε ας πούμε για τα Καλάβρυτα, ότι μπορούν να γίνουν (αν το θελήσουν), μια πρωτοποριακή κατάσταση για την Ελλάδα, ήπιας, φιλικής προς το περιβάλλον (και τι περιβάλλον ε; !!!!! ....) τουριστικής ανάπτυξης, όπου θα υπάρχουν τα πάντα μέσα ..... ό,τι δραστηριότητα θέλεις και φαντάζεσαι ... από ορειβασία, αναρρίχηση, σκι, ορεινή ποδηλασία, παραπέντε, μέχρι ..... βραδιές ποίησης :D .....

... κάτι ανάλογο με τον Εθνικό Δρυμό του Αμπρούτζο στην Ιταλία .....

χωρίς να έχουν ανάγκη τα ξενοδοχεία των 500 κλινών, χωρίς μεγαθήρια τσιμεντένια κτίρια, χωρίς φαρδείς ασφάλτινους δρόμους, χωρίς γκάζια,

χωρίς πλεονεξία, χωρίς απληστία, συνυπάρχοντας με την φύση ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ την και φέρνοντας την στα ανθρώπινα μέτρα ........

αλλά αρκετά ως εδώ ... τα άλλα από κοντά !!!... :)

ερώτηση:

(υπάρχει αλεξίπτωτο για τα κιλά μου; ..... μόλις χειρουργηθώ, λέω (τώρα στα γεράματα) να γίνω παραπεντάς .... :D

χιόνι μπορεί να μην υπάρχει, αλλά αέρας θα υπάρχει σίγουρα .....

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

2Fast2Furious... :unsure::D:)

Αντε Μετερε, καλη σαιζον και να προσεχεις στο γαρμπιλι...

For the Moderating Team

Φιλικα

ΜακηςΜ

το γαρμπιλι να το προσ4χουν οι απο πίσο γιατί εγω με το subalu excaliber ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡΟΤΟ ΤΟ 19'' ΛΑΣΤΙΧΟ ΔΕΝ ΚΟΛΑΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΥΓ. ΤΙ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙΟΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

εγω φτιαχτηκα απο το τραγουδι των stones παντως

DALTONS POW ROBBERY.....