skimad 665 Report post Posted September 27, 2008 ωραια!!! πιστευω θα γινει πολυ καλη δουλεια πανω φετος!!!! καποια στιγμη θα κανονισω να παω και καμια βολτα να επιθεωρησω την κατασταση αλλα αργοτερα να κρυωσει ο καιρος γιατι τωρα με πιανει ασφυξια με την ζεστη ;) Θοδωρακη εσυ τις φωτο σου κανονικα ξερεις εσυ Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted October 2, 2008 Οι εξελίξεις τρέχουν και εγώ δεν τις προλαβαίνω .... Ζητω συγνώμη για την απρόσμενη απουσία μου αυτές τις μέρες αλλά επαγγελματικές υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά από το φόρουμ... Πάμε άμεσα στα νέα.... Το σαββατοκύριακο 27/28-10 βρέθηκα στα Καλάβρυτα και στο Χιονοδρομικό Κέντρο για να δω με τα μάτια μου τις εργασίες και να επιβεβαιώσω πληροφορίες που είχα από το τηλέφωνο. Ξεκίνησα λοιπόν με πρώτη απορία προς επίλυση ... την κατάσταση του νέου δρόμου... Ακράτα-Περιστέρα-ΧΚΚ καθώς και τον χρόνο που χρειάζεται για την ανάβαση στο κέντρο. Έτσι λοιπόν στο (περίπου)140 χλμ της Ε.Ο. Κορινθου-Πατρών έκανα δεξία προς Αιγείρα (Ακράτα) μπαίνεις στην πόλη ... αριστερά στον κεντρικό και στο πρώτο φανάρι πάλι αριστερά ... προς Περιστέρα... Υπάρχουν πινακίδες που δεν είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτες αλλά δεν χάνεσε με τίποτα... Και μια ερώτηση δεν είναι κακό... (για όσους δεν έχουν GPS...) O δρόμος όπως είχα γράψει παλιότερα δεν είναι καινούριος ... είναι αυτός που προυπήρχε αλλά η κατάσταση του είναι καλή... Η διαδρομή γενικά δεν είναι χειρότερη από την κλασσική μέσω Καλαβρύτων και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ως προς τις ενναλαγές του τοπίου και την θέα που σου δίνει κατα διαστήματα... Για όσους δεν έχουν πάει συνιστώ ανεπιφύλακτα μια μικρή παράκαμψη προς την λίμνη Τσιβλού... Μαγικό τοπίο... εύκολα προσβάσιμο από όλους τους τύπους οχημάτων... και μια γαλήνη στο μέρος που την ασπάζεσε αμέσως... Δείτε πόσο έχει πέσει η στάθμη του νερού με την αναβροχιά των τελευταίων 2 ετών... Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα βρέξει(χιονίσει πιο πολύ) Υπάρχει και ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι με φαγητό-καφε στην άκρη της λίμνης... καθώς επίσης και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια... Ενημερωτικά το ΧΚΚ είναι περίπου 30-35 λεπτά από εκεί. Προσπερνώντας την Λίμνη Τσιβλού αρχίζουμε να ανηφορίζουμε... Ιχθυοτροφείο πέστροφας ... εν μέσω Κλεουσών... σιγά σιγά ... αρχισε να διακρίνεται και Νεραϊδόραχη... από την πίσω "γκρεμιλή" μεριά... φωτό από το νέο κομμάτι του δρόμου... κάποιοι επιμένουν να φέρνουν τα γίδια κοντα στα Ελατοδάση ώσπου τελικά... σχεδόν φτάσαμε στο κέντρο... Για να κλείσουμε λοιπόν με τον δρόμο... Εκτός από κάποια σημεία που έχουν ζημιές λόγο κατολισθήσεων χωρις να προβληματίζουν... ο δρόμος είναι καλός και έτοιμος προς χρήση... Κατ'τ'άλλα... Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΜΙΛΛΟΣ με τον άλλον της γνωστής διαδρομής. Δεν αγγίζεις τα 40 λεπτά εκτός αν είσαι ο Schumi...!!! Κοινώς αν ο καιρός δεν είναι καλός ... μην τον προτιμήσετε και αυτό διότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά ο δήμος Ακράτας θα αγοράσει κάποιο εκχιονιστικό μηχάνημα ή αν η Νομαρχία θα αναλάβει τον εκχιονισμό... Υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες που μπορούν να αναλάβουν με εργολαβία τον εκχιονισμό για όλη την περίοδο αλλά ακόμα είμαιστε σε διαβουλέυσεις... Φυσικά και το χιονοδρομικό θα βοηθάει στον καθαρισμό αλλά όπως καταλαβαίνετε προταιρεότητα έχουν οι άλλοι δρόμοι... Θα επανέλθω στα θετικά του δρόμου σε λίγο... Λοιπόν... και άλλα "ζωντανά" στο ΧΚΚ... Φτάνω στη βάση και χωρίς χρονο τριβή... την κάνω... για Βαθειά Λάκκα... Αφήνω το αμάξι στην ράμπα... που απαγορεύει την είσοδο των αυτοκινήτων και περπατώντας περίπου 25 λεπτά... βρίσκομαι στη μέση της Νεφέλης. Προς τα πάνω και προς τα κάτω... Για τους λάτρες του εκτός... πίστας σκι... Ο δρόμος αυτός ξεκινά από την μέση περίπου της Νεφέλης και είναι ευδιάκριτος ακόμα και με χιόνια... Οταν λοιπόν κατεβαίνεις αν μπεις στο δρόμο με σχετική ταχύτητα (θέλει γκάζι) και περάσεις ένα ανηφορικό κομμάτι 70-90 μέτρων μετά υπάρχει συνεχόμενη κλίση (ευκολη) και ο δρόμος σε οδηγεί στην μέση του πάρκιν... Ειδικά για νέους... riders είναι λουκούμι... Φυσικά πάντα με κράνος (αν και δεν έχει παγίδες...) και φυσικά με δική του ευθύνη... Επιστρέφω στα έργα... Από έτσι.... όλα πάνω θα γίνουν... έτσι... Η Θέτις έγινε... απλά τεράστια... Και μερικές... για να κλείσω... από αυτό... Βαθειά Λάκκα... Αναβατήρας Άρτεμις... Αναβατήρας Δαφνη... Παλιό καταφύγιο-καφε ... Θα έχουμε νεότερα για όλα τα σαλέ του κέντρου προσεχώς μιας και έχουμε ανακατατάξεις σε αυτό το κομμάτι... Αυτα έγιναν μέχρι το ΣΚ... Από Δευτέρα... το κέντρο ξεκίνησε τα χωματουργικά στην Δανάη (Αχιλλέας 1). Η πίστα φυσικά μεγαλώνει σε πλάτος κατά το μέγιστο δυνατό γίνεται εκβραχισμός... και εξομαλύνεται σε ενα βαθμο. Μην περιμένετε θαύματα ως προς την κλίση είναι φύση αδύνατο να μαλακώσει η κλίση... Σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα απ'ότι ήταν μέχρι τώρα... αλλά δεν θα αλλάξει πολύ... Σχετικές φώτο από το επίσημο site του κέντρου... συνεχίζεται... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted October 2, 2008 συνέχεια... Πολλά τα νέα... και κατά βάση ευχάριστα... Επανέρχομαι στο θέμα του νέου δρόμου για να σχολιάσω λίγο... Ο δρόμος αυτός άσχετα αν τελικά θα προτιμηθεί από τους επισκέπτες/πελάτες του ΧΚΚ είναι ακόμα ένα ισχυρό χαρτί για το κέντρο... και εξηγώ το γιατί... Το κέντρο ποτέ δεν θα αποκλειστεί από τυχαία γεγονότα όπως π.χ. κάποιο τροχαίο που μπορεί να διακόψει την κυκλοφορία... και ας μην ξεχνάμε και τον δρόμο Κλειτορία-Λεβίδι-Ε.Ο. Κορίνθου-Τριπόλεως από τον οποίο και επέστρεψα για να μπορέσω να έχω άμεση αντίληψη του χρόνου χωρίς να καταφέρω να μετρήσω αντικειμενικά λόγο βροχής και έργων στην Εθνική... Πάντως από Κλειτορία δεν ξεπερνάς την 1 ώρα και 45 λεπτά... σύμφωνα με τους μόνιμους κατοίκους εκεί... Να έχετε φυσικά στο μυαλό σας ότι από τους 2 ενναλακτικούς δρόμους δεν θα συναντλησετε καθόλου κίνηση συγκριτικά με τον κλασσικό... Άλλο ένα πλεονέκτημα του δρόμου θα είναι ότι η διευθυνση του κέντρου θα μπορέσει να βρει προσωπικό και από την Ακράτα και θα έχει περισσότερες ενναλακτικές λύσεις με την στελέχωση των θέσεων... Επίσης όταν οι του δήμου Ακράτας αντιληφθουν την δύναμη του ΧΚΚ και επενδύσουν πάνω σε αυτό τότε μπορεί και κάποιοι επιχειρηματίες από τα Καλάβρυτα να καταλάβουν ότι το μονοπώλειο τελείωσε και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και τις τιμές τους... Ακόμα και οι κλίνες που θα πολλαπλασιαστούν από την μεριά της Περιστέρας θα επιρρεάσουν άμεσα ελπίζω το σκηνικό του τουρισμού στα Καλάβρυτα... Εδω θα είμαστε και θα δούμε... Το ΣΚ που εγώ πήγα στο ΧΚΚ ... η διευθυνση του κέντρου ταξίδεψε στην Ιταλία και την Αυστρία με σκοπό την αναζήτηση 2 χιονοστρωτήρων (Prinoth Everest το ένα με βιντσι οπωσδήποτε) και 2 εκχιονιστικων (Mercedes-Benz) Σχετικές φώτο από το επισημο site του κέντρου... Μπορεί το τριπλό αποσυμπλεκόμενο που περιμένει αγοραστή καθώς και το τρένο στο INNSBRUCK να είναι όνειρα ... φθινοπωρινης νυκτός αλλά για τα ρατρακ και τα εκχιονιστικά θα έχουμε (κατά 99%) θετική απάντηση μέχρι την άλλη εβδομάδα ... Με αυτήν την αγορά η οποία θα ξεπεράσει πιθανον τις 500.000 € η αλλιώς το 0.5 εκατομύρια € καθώς και με τις υπόλοιπες που γίνονται και βλέπουμε και αυτές που θα δούμε φέτος το κέντρο (εκτιμώ)θα αγγίξει το 1 εκατομύριο € έξτρα έξοδα για την περίοδο... Αυτα για καταλαβουν όλοι για τι ποσά μιλάμε όταν ζητάμε επενδύσεις σε ένα χιονοδρομικό... Προσωπικές απόψεις εκφράζω πάντα αλλά επιτρέψτε μου καθαρα από την θέση του χιονοδρόμου να σας πω ότι ο Νομάρχης μπήκε με τα μπούνια στο ψητό... και δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει... Ακόμα δεν έχει προχωρήσει το ζήτημα του ιδιοκτησιακού και πέφτουν χρήματα... Μακάρι να μπουν και άλλοι δήμοι στην νέα Α.Ε. όπως αυτός της Ακράτας που είναι και άμεσα εμπλεκόμενος ... και πιστεύω ότι θα δούμε πολλές αλλαγές στο ΧΚΚ... Αυτά .. τα πολλά και μαζεμένα... Σε αναμονή των εξελίξεων σας χαιρετώ... Φιλικά Θοδωρής... teo@skigr.org Οι ενημέρωσεις και οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του συντάκτη και δεν αποτελούν επίσημη ενημέρωση του ΧΚΚ. Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 3, 2008 για την ωρα που θα ανοιγουν ν τα εκδοτηρια Θοδωρε εμαθες τιποτα; τα υπολοιπα προχωρανε καλα βλεπω μπραβο οτι μπορουν να κανουν καλο ειναι Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted October 3, 2008 και ας μην ξεχνάμε και τον δρόμο Κλειτορία-Λεβίδι-Ε.Ο. Κορίνθου-Τριπόλεως από τον οποίο και επέστρεψα για να μπορέσω να έχω άμεση αντίληψη του χρόνου χωρίς να καταφέρω να μετρήσω αντικειμενικά λόγο βροχής και έργων στην Εθνική... Πάντως από Κλειτορία δεν ξεπερνάς την 1 ώρα και 45 λεπτά... θοδωρη 2.30 ναι αλλα 1,45 ουτε με σφαιρες απο κει παμε και ξερουμε Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted October 3, 2008 Άλλο ένα εξαίρετο μέλος μου έκανε αυτήν την παρατήρηση-σημείωση... (ονόματα δεν λέμε... Αργίτες δεν θίγουμε...)... Δεν επιμένω απλά... σας ενημερώνω ότι την Κυριακή με βροχή σε όλη την διαδρομή... στο πολύ χαλαρό (για να χαζέυει ο συνοδηγός την θέα και να μην ζαλίζεται) και με όλη την Ε.Ο. Κορίνθου-Τριπόλεως σκαμμένη με 1 λωρίδα κυκλοφορίας και τρελό μποτιλιάρισμα έκανα 2,5 ώρες... μετρημένο... Είμαι γκαζοφονιάς δεν το αρνούμαι αλλά πραγματικά το πήγα πολύ πολύ χαλαρά... Εσείς που κάνετε την διαδρομή συχνότερα ξέρετε καλύτερα... απλά το θέμα δεν είναι τόσο ο επιπλέον χρόνος της διαδρομής μέχρι Αθήνα αλλά η ίδια διαδρομή ως εναλλακτική λύση ... Μην ξεχνάτε ότι την επόμενη τετραετία η Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο και στις μεγάλες εξόδους και τα ΣΚ θα γίνεται της τρελής... Αν είναι λοιπόν να κάνεις 3 ώρες και να σου σπάνε τα νευρα από την κλασσική διαδρομή.. δεν είναι προτιμότερο να πας από κάτω ... και να κάνεις έστω και 2.5 ώρες...? Ασε που όταν κάποιος δρόμος κλείσει από κάποιο απρόσμενο γεγονός... για να ανοίξει.. μπορεί να πάρει και μέρες... Στην Ελλάδα ζούμε μην το ξεχνάμε... Φιλικά... Τεο... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 3, 2008 Μην ξεχνάτε ότι την επόμενη τετραετία η Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο και στις μεγάλες εξόδους και τα ΣΚ θα γίνεται της τρελής... Αν είναι λοιπόν να κάνεις 3 ώρες και να σου σπάνε τα νευρα από την κλασσική διαδρομή.. δεν είναι προτιμότερο να πας από κάτω? μπά.. τοτε είναι προτιμότερο να πας "επάνω" ναι καλέ Παρνασσό εννοώ lol :P :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted October 3, 2008 Tεό,με βλέπω για την επόμενη τετραετία, να κόβω τα Καλάβρυτα!Πολύ χτηκιό μωρ΄αδερφέ μου για σ/κ, ο ''κάτω δρόμος''! Ασε με τα διόδια! Αλλο πάλι και τούτο!...πλήρωνε από δώ,πλήρωνε από ΄κεί....και για ποιό λόγο;...για να πάς πιό κάτω και να φάς τα μούτρα σου με τον κ@@όδρομο. Πώς την έχω δεί έτσι ο άτιμος;...μπορεί να φταίνε οι αυξήσεις και το θεωρώ κοροιδία,...αισθάνομαι ένα χέρι να βουτάει μεσ΄στη τσέπη μου και να μου τα παίρνει λέγοντας,...εις υγείαν του λαλάκα! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 5, 2008 λοιπον.απο αττικη οδο εξοδο απο Λ.Πεντελης με σταθερα 150 χιλιομετρα και στην μονη λωριδα με 100-120 εκει που γινονται εργα και με δυο στασεις στα διοδια μεχρι τον κομβο της βυτινας εκανα εχθες το βραδυ 1 ωρα και 10 λεπτα α,και με κανα δυο ψιλοκοψιματα εξαιτιας καποιων σπασικλων στον δρομο οπου κανουν εργα.σε ενα κομματι με πηγαν με 60 χιλιομετρα .αν πας γρηγοροτερα ακομα θα κανεις γυρω στην μια ωρα. απο την στιγμη που μπαινεις στον δρομο για βυτινα μεχρι το καλαβρυτο (τουλαχιστον μιλαω για μενα που οταν βλεπω στροφιλικι σεληνιαζομαι και εγω και το focus)σε νορμαλ συνθηκες οχι παγους και τετοια κανω 1 ωρα και 10 λεπτα περιπου.απο τον κομβο μεχρι λεβιδι η ταχυτητα μπορει να ειναι στα 120 χιλιομετρα+ με καποια κοψιματακια μετα δυσκολα θα ξεπερασεις τα 100χιλ μεχρι το χιονοδρομικο.αρα θοδωρη η 1 και 45 ειναι καπως απλησιαστος χρονος απο Αθηνα.και μιλαμε οτι απο τον κομβο βυτινας μεχρι χιονοδρομικο το εχω κανει πανω απο 100 φορες και λιγες λεω.ειναι ψαγμενο μεχρι αηδιας. Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
gordonas 139 Report post Posted October 6, 2008 (edited) λοιπον.απο αττικη οδο εξοδο απο Λ.Πεντελης με σταθερα 150 χιλιομετρα και στην μονη λωριδα με 100-120 εκει που γινονται εργα και με δυο στασεις στα διοδια μεχρι τον κομβο της βυτινας εκανα εχθες το βραδυ 1 ωρα και 10 λεπτα α,και με κανα δυο ψιλοκοψιματα εξαιτιας καποιων σπασικλων στον δρομο οπου κανουν εργα.σε ενα κομματι με πηγαν με 60 χιλιομετρα .αν πας γρηγοροτερα ακομα θα κανεις γυρω στην μια ωρα.απο την στιγμη που μπαινεις στον δρομο για βυτινα μεχρι το καλαβρυτο (τουλαχιστον μιλαω για μενα που οταν βλεπω στροφιλικι σεληνιαζομαι και εγω και το focus)σε νορμαλ συνθηκες οχι παγους και τετοια κανω 1 ωρα και 10 λεπτα περιπου.απο τον κομβο μεχρι λεβιδι η ταχυτητα μπορει να ειναι στα 120 χιλιομετρα+ με καποια κοψιματακια μετα δυσκολα θα ξεπερασεις τα 100χιλ μεχρι το χιονοδρομικο.αρα θοδωρη η 1 και 45 ειναι καπως απλησιαστος χρονος απο Αθηνα.και μιλαμε οτι απο τον κομβο βυτινας μεχρι χιονοδρομικο το εχω κανει πανω απο 100 φορες και λιγες λεω.ειναι ψαγμενο μεχρι αηδιας. To Αθήνα-Τρίπολη το κάνω 4+ φορές την εβδομάδα σταθερά τα τελευταία 2 χρόνια. Και πριν από αυτά τα 2 χρόνια τουλάχιστον 4 φορές τον μήνα. Η κατάσταση έχει ως εξής: - Κάποτε το έκανα και εγώ με 150 χλμ. πατημένο. Αποδεδειγμένα είναι επικίνδυνο για πολλούς και διάφορους λόγους ότι αυτοκίνητο και αν έχεις. Πέρα από αυτό είναι εξαιρετικά κουραστικό γιατί ανεβάζοντας μέσο όρο ταχύτητας πολλαπλασιάζεται η προσοχή που πρέπει να έχεις. - Όπως και να έχει ακόμα και όταν κατέβαινα καμικάζι (μέσος όρος 150+) κάτω από 1 ώρα και 5 λεπτά δεν πήγαινε. Άντα να έφτανε κοντά στην ώρα. Μιλάμε όμως για απαράδεκτες ταχύτητες. Μέγα λάθος μου αλλά το έκανα. Φίλος με μηχανή το έχει κάνει 50 λεπτά ενώ έχω ακούσει και για 45. Αυτός όμως στις ευθείες έχει πιάσει και 300 χλμ (!!!). Έτσι για να έχουμε μέτρο σύγκρισης. - Με τα έργα τις Παρασκευές κάνεις από 1:20 λεπτά έως 1:30 λεπτά. Έχω δει στα διόδια της Νεμέας ουρά ενός χιλιόμετρου. - Αφού στρίψεις από τον κόμβο για Βυτίνα μεγάλη ταχύτητα (120) μπορείς να έχεις μέχρι την διασταύρωση που έρχεται ο δρόμος από Τρίπολη. Από εκεί ΔΕΝ μπορείς να έχεις σταθερά ταχύτητα 120 χλμ. Εκτός και αν περνάς μέσα από χωριά όπως Κάψια, Λεβίδι, Βλαχέρνα ως καμικάζι. Πέρα που στο ύψος του Καρδαρά την στήνουν. Αφού στρίψεις μετά την Βλαχέρνα για Καλάβρυτα ο δρόμος δεν είναι εύκολος και συμπεριφορές ράλι σε περίπτωση λάθους ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται τέτοια πράγματα εδώ μέσα. ΑΠΕΙΡΑ τυφλά σημεία που ΑΝ σου φύγει ΜΙΑ φορά θα πάρεις ΣΒΑΡΝΑ κάποιον με μετωπική. Σε αυτό τον δρόμο συγγενής μου είχε ατύχημα και έχασε και τους δυο του ΓΟΝΕΙΣ. Είναι έγκλημα να συζητάμε για τέτοιες ταχύτητες. Όπως και να έχει από Τρίπολη μέχρι Καλάβρυτα είναι περίπου 1:30 λεπτά με νορμάλ οδήγηση. Ας πούμε ότι αφαιρούμε 10 λεπτά (πολλά είναι) μέχρι εκεί που συναντιέται ο δρόμος από Αθήνα, μιλάμε για 1:20 με 1:25 λεπτά. Σύνολο λοιπόν με ΛΟΓΙΚΗ οδήγηση από Αθήνα 2:50 με 3:00 ώρες. Τρίπολη με Καλάβρυτα δεν έχω δει ποτέ σοβαρή κίνηση. Συνήθως είναι άδειος ο δρόμος και είναι και πολύ ωραία διαδρομή. Δεν ξέρω τους χρόνους που κάνει κάποιος από Αθήνα από τον Κορίνθου-Πατρών. Αν είναι παρεμφερής τότε εγώ θα προτιμούσα να πάω Καλάβρυτα από Τρίπολη. Edited October 6, 2008 by gordonas Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted October 7, 2008 Τα περί γρήγορης οδήγησης μεταφέρθηκαν εδώ. Το παρόν νήμα είναι αυστηρά για το Χ.Κ.Κ. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted October 7, 2008 Εργασιών και εξελίξεων συνέχεια... Εργασίες στην Πίστα Δανάη (Αχιλλέας 1)... Δείτε την μεγάλη αλλαγή ως προς το πλάτος παρόλο που περιορίζεται σχετικά από τους δύο πυλώνες του αναβατήρα... Όπως προείχα αναφέρει ως προς την κλίση δεν περιμένουμε μεγάλες αλλαγές (σε όλες τις πίστες έτσι κι'αλλιώς) αλλά η διαπλάτυνση από μόνη της θα βοηθήσει σημαντικά σε μια πίστα με την μεγαλύτερη ίσως επισκεψιμότητα του κέντρου και λόγω του μετρίου επιπέδου δυσκολίας αλλά κυρίως λόγω της συνδεσιμότητας που παρέχει μεταξύ της Βάσης του Κέντρου και της Βαθειάς Λάκας. Έτσι ο συνωστισμός που δημιουργείται ειδικά τα Σαββατοκύριακα θα μειωθεί δραστικά και η κατάβαση θα είναι πλέον πιο ασφαλής και για αρχάριους και για έμπειρους χιονοδρόμους.Οι εργασίες εκβραχισμού και διαπλάτυνσης αναμένονται να ολοκληρωθούν τις επόμενες 2-3 ημέρες οπότε και θα προχωρήσουν και σε άλλα σημεία του κέντρου... (?). Θα τα δούμε προσεχώς... Οι φωτογραφίες από το επίσημο site του κέντρου. Και μια από τα πρόσφατα χωματουργικά και τα αποτελέσματα τους από Θέτις και Αντιγόνη. Νεραϊδόραχη... Δεν είν' κακή η κλίση... δεν είν' κακή... Τι να εννοεί ο ποιητής...? Τα συμπεράσματα... δικά σας.... Να επισημάνω σε αυτό το σημείο ότι όταν ολοκληρωθούν τα χωματουργικά σε όλες τις πίστες και αφού πέσουν αρκετά χιλιοστά βροχής... λίγο πριν αρχίσουν να κατρακυλάνε τα θερμόμετρα επειδή σίγουρα τα τρεχούμενα ύδατα θα έχουν παρασύρει χώματα πάλι στις πίστες ... θα γίνει ένα τελευταίο πέρασμα από κάποια μπουλντόζα για να διορθωθούν τυχόν ατέλειες που θα προκύψουν. Στις εξελίξεις τώρα... Οριστική απάντηση για την αγορά των δύο νέων διαστρωτικών μηχανημάτων καθώς και των δύο νέων εκχιονιστικών αναμένεται την άλλη εβδομάδα όπου θα γίνει και δημοτικό συμβούλιο... Ομολογώ ότι η κατάσταση με το ιδιοκτησιακό με έχει μπερδέψει αλλά ποσώς με ενδιαφέρουν οι τίτλοι και τα γαλόνια... Οι εργασίες και η αναβάθμιση να προχωράει και όλα τ'άλλα περιττεύουν. Τουλάχιστον προς το παρόν. Πάντως η απάντηση δεν μπορεί να καθυστερήσει πολύ ακόμα ... διότι υπάρχει και dead-line από την πωλήτρια εταιρεία η οποία έχει δεσμέυσει τα (ετοιμοπαράδοτα) μηχανήματα και περιμένει απάντηση... Άλλο ένα καλό μύνημα που έρχεται από τα διοικητικά και το είχα επίσης επισημάνει είναι ότι ο Δήμος Ακράτας το έχει πάρει ζεστά το θέμα του Χιονοδρομικού και γιατί να μην το κάνει άλλωστε αφού μόνο ανάπτυξη στην περιοχή μπορεί να φέρει... Αυτός ο δρόμος δρομολογεί πολλές εξελίξεις τελικά... Η υπόθεση εκχιονιστικού μηχανήματος Ακράτας ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά βρέθηκε ο άνθρωπος που θα προσληφθεί από τον Δήμο Ακράτας (μάλλον)με αντικείμενο εργασίας τον εκχιονισμό του νέου δρόμου.!!! Ομολογώ ότι ήμουν πολύ φειδωλός στις προβλέψεις για την χρησιμότητα και την λειτουργικότητα του νέου δρόμου αλλά με τον καιρό έχω αναθεωρήσει. Τουλάχιστον ο δρόμος δεν θα θυμίζει κάποιες εντατικές δημόσιων νοσοκομείων που ενώ υπάρχει ο εξοπλισμός δεν υπάρχει το προσωπικό να τις στελεχώσει.Για το εκχιονιστικό νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να το δούμε. Και συνεχίζω σε ένα θέμα που καίει... καίει πολύ... Μετά από πολύ καιρό έχει τεθεί επί τάπητος το ζήτημα έκδοσης των ημερησίων εισητηρίων νωρίτερα από τις 9:00 (ή στις 8:00 ή στις 8:30)όπου είναι και η έναρξη λειτουργίας του κέντρου αλλά και η έκδοση από την προηγούμενη μέρα σε εξουσιοδοτημένους συνεργάτες στα Καλάβρυτα... Να μπορεί δηλαδή όποιος θέλει να προαγοράσει το εισητήριο του νωρίτερα από την έναρξη του κέντρου ή από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας αποφεύγοντας τυχόν ουρές στα ταμεία του κέντρου. Αυτό το μέτρο όμως θα έχει μάλλον την εξής ιδιαιτερότητα. Το κέντρο έχει ένα εργασιακό καθεστώς το οποίο δεν αλλάζει εύκολα και δεν είναι επί του παρόντος. Κατά βάση οι λόγοι είναι οικονομικοί αλλά ξαναλέω δεν πρέπει να μας απασχολήσουν αυτή τη στιγμή. Η ενημέρωση για την κατάσταση των πιστών και το ποιές θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά δεν έρχεται παρά λίγα λεπτά πριν την έναρξη λειτουργίας του κέντρου από τον αρμόδιο υπάλληλο υπεύθυνο πιστών. Επίσης οι ακριβείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο ... κυρίως ο αέρας που επηρεάζει σε μεγάλο ποσοστό δύο από τους σημαντικότερους αναβατήρες του κέντρου (Στύγα και Άρτεμις) δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν νωρίτερα από αυτην την ώρα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο απρόβλεπτος είναι ο καιρός σε αυτά τα υψόμετρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την επομένη. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν όποιος προαγοράζει το εισητήριο θα πλήρώνει την ακέραια τιμή του (δηλαδή 24€ μέχρι πέρυσι). Σε περίπτωση που το κέντρο την επόμενη μέρα ξεκινάει την λειτουργία του με λιγότερους αναβατήρες λόγω καιρκών συνθηκών όσοι αγοράζουν το εισητήριο το πρωί από τις 9:00 και μετά... φυσικά θα πληρώνουν την εκπτωτική του αξία. Μπορεί να φαντάζει οξύμωρο αλλά δεν υπάρχει κάποια άλλη ενναλακτική λύση σε αυτό το ζήτημα... Βέβαια πολλές φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να ξεκινάει το κέντρο την διάθεση των εισητηρίων με εκπτωτική τιμή π.χ. με την Στύγα σε αναστολή και στις 10:30 να ανοίγει... Το κέντρο φυσικά δεν έχει ζητήσει ποτέ τα χρήματα της διαφοράς και όσοι είχαν αγοράσει το εισητήριο μειωμένο... συνέχισαν το σκι τους κανονικά. Αν πάλι η λειτουργία κάποιων αναβατήρων είναι αδύνατη και αυτό είναι γνωστό από την προηγούμενη μέρα π.χ. από παγοποίηση ή βλάβη φυσικά θα έχουμε μείωση του εισητήριου. Αυτές είναι η πρώτες σκέψεις με το θέμα των ημερησίων καρτών και την λειτουργία των εκδοτηρίων και πριν απαντήσετε και καταθέσετε την άποψη σας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ανακαλέσετε στην μνήμη σας πως γίνεται η έκδοση των ημερήσιων καρτών σε άλλα χκ και να σας επισημάνω ότι υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να επεξεργαστεί η διεύθυνση του κέντρου πριν λάβει την όποια απόφαση για το θέμα αυτό. Μια από αυτές είναι και η σοβαρή διαδυκτιακής μορφής τοποθέτηση των πελατών του. Για την μεταφορά των εκδοτηρίων απ'ότι φένεται και είχα αναφέρει παλιότερα δεν νομίζω φέτος να έχουμε κάποια αλλαγή... σίγουρα όμως η διεύθυνση θα πιέσει για το εξυγχρονισμό τους με σκοπό την αποφυγή καθυστερήσεων στην έκδοση των καρτών... Φιλικά Θοδωρής... teo@skigr.org Οι ενημέρωσεις και οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του συντάκτη και δεν αποτελούν επίσημη ενημέρωση του ΧΚΚ. Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 7, 2008 Θοδωρη πολλα και (ελπιζω με καλο τελος) νεα μας εφερες! Ευχαριστω! Το θεμα της προαγορας των εισητηριων ειναι ευπροσδεκτο, αλλα θα πρεπει να εξετασει το ΧΚΚ ΟΛΕΣ τις πτυχες του θεματος ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ, αλλιως θα υπαρξουν προβληματα. Τι εννοω: α) Προαγοραζω εισητηριο την προηγουμενη α1) Την επομενη δεν ανοιγει ο χ αναβατηρας και το ΧΚΚ λειτουργει με μειωμενο εισητηριο. Να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ οτι ειναι ανεφικτο να επιστραφει η διαφορα (επαιξες κι εχασες). α2) Την επομενη δεν ανοιγει ΟΛΟ ΤΟ ΧΚΚ λογω συνθηκων. Θα επιστραφουν τα λεφτα; Απο ποιον και ποτε; Εδω θελει μεγαλη προσοχη... γιατι πηγαινοντας να κανεις ενα καλο, μπορει να σου βγει ξυνο (για το ΧΚΚ μιλαω...). Πρεπει να εχουν αναγραφει οι οροι με μεγαλα γραμματα! β) Αγοραζεις φουλ εισητηριο το πρωϊ στις 00800 απο τον εξουσιοδοτημενο. Ανεβαινεις απανω και επειδη δεν ανοιξε ο χ αναβατηρας τα πουλανε με σκοντο! Ουαι τοις ηττημενοις... Θα γινει το ελα να δεις... Πρεπει το ΧΚΚ να προσεξει πολυ τι θα κανει σ'αυτη την περιπτωση. Ακομη και να επιστρεψει τη διαφορα... θα πεσει γκρινια οτι επρεπε να περιμενω στην ουρα στα εκδοτηρια να παρω τα λεφτα μου πισω . Να τα παρει στο γυρισμο απο τον εξουσιοδοτημενο; Θα κρυωσουν τα σουβλακια και οι λουκουμαδες... Μπορει να εχει κλεισει και ο εξουσιοδοτημενος για φαϊ... Ο Θεος να τους φωτισει, για καλο γινεται βεβαια, αλλα θελει προσοχη. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 7, 2008 εγω θα επικεντρωθω στην ωρα. οταν λες εργασιακο καθεστως Θοδωρη και οικονομικο θεμα τι σημαινει;και οταν λεω τι σημαινει εννοω τι σχεση εχει το οικονομικο και εργασιακο;.μηπως λες για το τι ωρα πιανει δουλεια ο υπευθυνος πιστων; αυτο δεν νομιζω να ειναι προβλημα.ας πιασει μιση ωρα νωριτερα δουλεια.αν ειναι αυτο. Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted October 7, 2008 Μακήήήήήήήή...... Ζητώ συγνώμη αλλά ξέχασα να το αναφέρω... ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ...!!! Χίλια συγνώμη ήταν πολύ σημαντικό αλλά το ξέχασα.... (εμ... δεν σταματάνε και αυτά τα τηλ... ) β) Αγοραζεις φουλ εισητηριο το πρωϊ στις 00800 απο τον εξουσιοδοτημενο. Δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο... Αν ανοίγουν τέτοια ώρα και τα εκδοτήρια... μάλλον είναι άκυρος ο συνεργάτης Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted October 7, 2008 Αν ανοίγουν τα εκδοτήρια απο νωρίς το πρωι, απο τις 8 και μετά ας πούμε), σίγουρα θα λυθούν πολλά προβλήματα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 7, 2008 Θοδωρη τελικη αποφαση για αυτο το θεμα ποτε θα εχουμε ξερεις; Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted October 8, 2008 Αν ανοίγουν τα εκδοτήρια απο νωρίς το πρωι, απο τις 8 και μετά ας πούμε), σίγουρα θα λυθούν πολλά προβλήματαΝομίζω οτι για όσους έρχονται στο βουνό αυθημερόν, αυτό είναι ότι καλύτερο και καλύπτει τους περισσότερους χιονοδρόμους.Κάρτες από την προηγούμενη ημέρα θα αγοράσουν όσοι πάνε Καλάβρυτα για διήμερο ή και παραπάνω. MakisΜ...όπως λές μια καλή -γραπτή- εξήγηση απο τη διοίκηση του κέντρου οριοθετεί/ξεκαθαρίζει τα προβλήματα που προκύπτουν και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και τα ρίσκα του. Έξω ο mainalos από το thread... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 8, 2008 η μονη λύση είναι να αγοράζεις την κάρτα σου 30 λεπτά πριν ανοίξει το χκ. Τι διάολο μιση ώρα πρίν γνωρίζεις τι θα λειτουργήσει και τι όχι. Θα γλυτώσεις πολύ συσσωρευμένη ουρά και γκρίνια.(καθότι και εθνικό σπορ) προαγορά απο το χωριό είναι καλή λύση επίσης αλλά να είναι ενημερωμένα τα "ταμεία" κάτω για το τι συνθηκες επικρατουν. Προυποθέτει ένα φάξ στις 8 το πρωί στα κάθε σημεία πώλησης. Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted October 10, 2008 Πιο πάνω αναφέρθηκε η τιμή των ημερήσιων.Μήπως ξέρουμε τιμή για την ετήσια......? Και κάτι ακόμα......!Δεδομένου ότι βγάζεις ετήσια γνωρίζεις από την αρχή ότι ρισκάρεις. Παρ'όλ'αυτα, μήπως θα έπρεπε εμείς που βγάζουμε ετήσια, όταν το χ/κ υπολειτουργεί να έχουμε κάποιο είδος "έκπτωσης" κάπως-κάπου…….?!Όπως γίνεται και με τα εισητήρια που είναι μειωμένη η τιμή τους όταν δεν είναι όλο το χ/κ ανοιχτό......?(αυτό εννοώ λέγοντας έκπτωση) Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 10, 2008 ...Δεδομένου ότι βγάζεις ετήσια γνωρίζεις από την αρχή ότι ρισκάρεις. H ετησια ειναι κατι σαν τη ρουλεττα στα πανηγυρια! "Ελααα κοσμεε!! Βαλτε τωρα που γυριζει!!...Πολλα βαζετε, πολλα παιρνετεεε!... " Τωρα, αν βγει το μηδεν, τα παιρνει το καζινο! Σοβαρα τωρα, την ετησια την βγαζουμε αν ξερουμε οτι οντως μας συμφερει γιατι θα παμε αρκετες φορες και θα την αποσβεσουμε. Οχι οπως ο Λαππας... Τωρα, να ζηταμε να μας δωσουνε και κατι παρα πανω... ε, δεν ειναι ολιγον απληστια;... Χωρια οτι με την ετησια των Καλαβρυτων μπορεις να πας και μια βδομαδα Val d' Isere! Οταν με το καλο θα αποφασισει ο συλλογος να παει Val... τα Καλαβρυτα θα κανουν ανασταση με τις ετησιες!!! Θοδωρ, τα λεω σωστα για το Val? Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted October 10, 2008 H ετησια ειναι κατι σαν τη ρουλεττα στα πανηγυρια! "Ελααα κοσμεε!! Βαλτε τωρα που γυριζει!!...Πολλα βαζετε, πολλα παιρνετεεε!... " Τωρα, αν βγει το μηδεν, τα παιρνει το καζινο! Σοβαρα τωρα, την ετησια την βγαζουμε αν ξερουμε οτι οντως μας συμφερει γιατι θα παμε αρκετες φορες και θα την αποσβεσουμε. Οχι οπως ο Λαππας... Τωρα, να ζηταμε να μας δωσουνε και κατι παρα πανω... ε, δεν ειναι ολιγον απληστια;... Χωρια οτι με την ετησια των Καλαβρυτων μπορεις να πας και μια βδομαδα Val d' Isere! Οταν με το καλο θα αποφασισει ο συλλογος να παει Val... τα Καλαβρυτα θα κανουν ανασταση με τις ετησιες!!! Θοδωρ, τα λεω σωστα για το Val? Φιλικα ΜακηςΜ Δεν ζητάω κάτι παραπάνω.........! Όσο για το Val το ξέρω και είναι πολύ καλό αυτό που κάνουν τα Καλάβρυτα......! Θυμήσου(εαν το ξέρεις βεβαια) ότι πρόπερσυ επειδή η χρονιά ήταν χάλια, σε όσους είχαν βγάλει ετήσια επέτρεψαν να την χρησιμοποιήσουν και πέρσυ. Καπως ετσι το εννοω. Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted October 10, 2008 Υπαρχει και το internet απο φετος Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted October 10, 2008 Τα off topic με το Χ.Κ.Κ. μεταφέρθηκαν εδώ. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted October 10, 2008 Χρωστάω μερικές απαντήσεις και μια ενημέρωση για κάποιες εξελίξεις... Και μιας και ο λόγος για εξελίξεις.... Πέταξαν πέτρες στον …«Αρίσταρχο» Ζήμιες ύψους 40.000 ευρώ προκάλεσαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις του αστρονομικού σταθμού «Αρίσταρχος» στη Νεραϊδοράχη Καλαβρύτων. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στη γυάλινη οροφή του σταθμού και προκάλεσαν σημαντικές φθορές. Ο σταθμός βρίσκεται σε υψόμετρο 2.340 μέτρων και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενείται το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Η καταγγελία για τις φθορές έγινε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του σταθμού, που διαπίστωσε χθες το πρωί τις φθορές στο σταθμό. Ο «Αρίσταρχος» εγκαινιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. http://www.peloponnisos.com.gr/?c=117 Ο δρόμος που οδηγεί στον Αρίσταρχο... και το τερματικό του αναβατήρα Στύγα ξεκινάει από την βάση του κέντρου... Στο 1/3 περίπου της διαδρομής υπάρχει μια διασταύρωση με έναν δρόμο να ξεκινάει αριστερά που οδηγεί στην Βαθειά Λάκκα... Στρίβοντας εκεί μετά από 50-70 μέτρα υπάρχει μπάρα που απαγορεύει την διέλευση στους μη έχοντες εργασία. Ποιοί δεν έχουν έχουν καμία δουλειά εκεί...? Σίγουρα οι κυνηγοί... καθώς και οι παράνομοι υλοτόμοι που η γεωμορφία του εδάφους τους δίνει την δυνατότητα να κόβουν δέντρα ανενόχλητοι μιας και το μέρος είναι απομακρυσμένο και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί... Για την ακρίβεια πλέον δεν υπάρχει μπάρα αλλά μια τεράστια αλυσίδα με λουκέτα ασφαλείας (άνετα δένεις ferry boat) μιας και αυτοί οι αχαρακτήριστοι... αγρίκοι την έχουν ξυλώσει αρκετές φορές δένοντας και τραβώντας την με τα αγροτικά...!!! Η συνέχεια του δρόμου από αυτήν την διασταύρωση ανήκει διαχειριστικά στο Αστεροσκοπείο... Ο διευθυντής του κέντρου κ. Γ. Τσεκούρας είχε επισημάνει τους κινδύνους σε περίπτωση που ο δρόμος δεν ελεγχθεί και είχε προσφερθεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση... αλλά για άλλη μια φορά... κανείς δεν τον άκουσε... "Ηντέθαλέστα... και παθέστα..." που λένε και στην Κρήτη... Να δω ποιός θα ανέβει τώρα να επισκευάσει την ζημιά... και μάλιστα άμεσα... διότι ο χειμώνας πλησιάζει... και οι περιττοί θα αφήσουν την Νεραϊδοράχη σε εμάς... να την χαρούμε όπως της αξίζει... Άσπρη άσπρη.... Νεότερα από τις εργασίες... Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον Δανάη (Αχιλλέας 1) καθώς επίσης η διαδικασία εγκατάστασης της οπτικής ίνας που θα κάνει την ρομποτική που υπάρχει... καθώς και αυτή που θα μπει στην Στύγα να πηγαίνουν σφαίρα ... για να μπορούμε να βλέπουμε πολύ άνετα τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο. Το... τέρας Αχιλλέας....!!!! Δείτε πόσο μεγαλώνει πλέον η πίστα Δανάη... (Αχιλλέας 1) Το φεγγάρι με την Νεραϊδόραχη από κάτω... (η εξήγηση του ποιητή...) Διοικητικά... Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται άλλη μια μεγάλη αλλαγή στο κέντρο. Μετά από χρόνια πιθανόν και ξαναλέω πιθανόν... να λήξει μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη του κέντρου με τον κ. Κλαουδάτο που αφορά την διαχείρηση των 2 chalet-cafe που υπάρχουν. Το ένα (και μεγαλύτερο) στην βάση και το άλλο στην Βαθειά Λάκκα. Δεν γνωρίζω νομικά και δεν είμαι διατεθειμένος να το ψάξω πιο πολύ... απλά... άκουσα ότι οι Νομικοί Σύμβουλοι του Χιονοδρομικού είναι σίγουροι για την απόφαση η οποία είναι φυσικά υπέρ του κέντρου. Και πως να μην είναι άλλωστε αφού ο κ. Κλαουδάτος... έχει χρέος απέναντι στο κέντρο της τάξεως (άκουσον άκουσον) 350.000 €...!!!!!!!!!!!! Η οικογένεια Κλαουδάτου έχει πολύ... πολύ μεγάλο παρελθόν στην ιστορία της Χιονοδρομίας στην Ελλάδα και έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς την εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα... και σε πολλούς από αυτούς (τομείς) ήταν πρωτοπόροι και πήραν μεγάλα ρίσκα... Και επείδη ως γνωστόν "Business is Business" αυτές οι ριψοκίνδυνες και συνάμα πρωτοπορειακές για τα Ελληνικά δεδομένα κινήσεις τον χαντάκωσαν οικονομικά... Κρίμα για έναν επιχειρηματία που πάλεψε πολύ για το άθλημα... μιας το ΧΚΚ ήταν η τελευταία σανίδα σωτηρίας του και αυτό το λέω από καρδίας... αλλά το ποσό που οφείλει είναι πραγματικά τεράστιο... και αντιλαμβάνεστε πόσο θα είχαν βοηθήσει στην ανάπτυξη του κέντρου αυτά τα χρόνια. Όμως όπως είπα μάλλον οδεύουμε προς τον τερματισμό αυτής της διαμάχης και πιθανόν να έχουμε νέους επιχειρηματίες να επενδύουν στα chalet του κέντρου. Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να προκυρηχθεί διαγωνισμός για την ανεύρεση πλειοδοτών. Και μάλιστα επειδή το νέο έχει κυκλοφορήσει στον επιχειρηματικό κόσμο όσοι έχουν δείξει ενδιαφέρον δεν μπορούν καν ακόμα να μπουν μέσα να δούνε τα chalet μιας και ακόμα είναι στην δικαιοδοσία του κ. Κλαουδάτου... Πάντως όσοι ενδιαφέρεστε προσεχώς ... μπορεί να έχουμε διαγωνισμό... Τώρα όσον αφορά τα εκδοτήρια και πως ακριβώς θα οριστικοποιηθεί η όλη διαδικασία σίγουρα θα είναι εγκαίρως ως προς την χιονοδρομική περίοδο. Όταν ληθφούν οριστικές αποφάσεις θα σας ενημερώσω. Να σας διευκρινίσω κάτι... Το να ανέβει ο υπεύθυνος πιστών μισή ώρα νωρίτερα στο βουνό για να ελέγξει τις πίστες και τις συνθήκες ώστε να δουλέψουν τα εκδοτήρια νωριτερα από τις 09:00 δεν λύνει το πρόβλημα... Για να δωθεί έγκριση στην λειτουργία χρειάζεται να ανέβουν νωρίτερα ... ο υπεύθυνος λειτουργίας... ο υπεύθυνος πιστών... οι χειρηστές των διαστρωτικών...(όταν δεν είναι ήδη από την νύχτα εκεί) οι χειρηστές των αναβατήρων ...ο υπεύθυνος ταμείων τουλάχιστον ένας ταμείας ... ο υπάλληλος στο τηλ κέντρο ...οι εργαζόμενοι στο chalet (μικρό το πρόβλημα εκεί...) ο υπευθυνος ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος ... τουλάχιστον αυτοί... Μην απορείτε... Δεν υπερβάλλω... Αν το κέντρο αρχίσει να εκδίδει εισητήρια νωρίτερα από τις 09:00 θα πρέπει να το κάνει κάθε μέρα... Αν λοιπόν π.χ. χιονίσει το βράδι του Σαββάτου ποιός θα ελέγξει για τυχόν χιονοστοιβάδες...? Αν έχει προκύψει βλάβη σε κάποιο λίφτ ποιός θα το διαπιστώσει... Και μην μου πείτε ότι θα είναι ωραίο να πάτε στις 08:00 και το chalet να ανοίξει στις 09:00... Αυτή είναι η διαδικασία που γίνεται ώστε να ανοίξει το κέντρο με ασφάλεια... Αυτός ο έλεγχος για να γίνει χρειάζεται περίπου μια ώρα... Η διεύθυνση μπορεί να το οργανώσει αλλά πρέπει όλοι αυτοι που προανέφερα... ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ για να το κάνουν... Όσο και να αγαπάς τη δουλειά σου δεν δουλεύεις για την ψυχή της μάνας σου... και πιστέψτε με ήδη οι εργαζόμενοι εκεί κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που πληρώνονται... Θα την βρούμε την άκρη είμαι σίγουρος... Τωρα όσον αφορά την τιμολόγηση... είναι καθαρά... θέμα Δημοτικού Συμβουλίου. Η διεύθυνση του κέντρου εισηγήτε ... (μεταξύ μας σπανίως ζητάει αύξηση) και το Δ.Σ. αποφασίζει... Πέρυσι π.χ. η διεύθυνση πρότεινε τα 5€ φοιτητικό καθημερινών και το Δ.Σ. το ασπάστηκε... Δυστυχώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς είναι λεπτό το ζήτημα και μπορεί να φάω ξύλο... Πάντως εκ'των πραγμάτων μην περιμένετε να δείτε τίποτα το εξωφρενικό... Θα δούμε... Δεν θα αργήσει η ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου... Όσον αφορά τις ετήσιες και την τιμή τους όπως προείπα... Αλλά under-t-shirt () δώσε μου κάποιο παράδειγμα ... τι εννοείς... Πρόπερσι (06-07)που η χρονιά πήγε... κατά διαόλου... όπως είπες... η ετήσιες χρησιμοποιήθηκαν και το 07-08... με απόφαση της διεύθυνσης (πολύ δίκαιο) αλλά ήταν μια ακραία χρονιά... Σαν τι θα μπορούσε να προσφέρει το κέντρο ... Μεταφορά με ρατρακ σε τίποτα απάτητα π.χ....? Τι... δεν πάει κάπου το μυαλό μου... Και κάτι ακόμα. Μάκη... αν δεν είναι Val d' Isere και είναι... Chamonix ή και κάπου αλλού... σε χαλάει...? Αυτά τα ολίγα... Φιλικά Θοδωρής... teo@skigr.org Οι ενημέρωσεις και οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται με πρωτοβουλία του συντάκτη και δεν αποτελούν επίσημη ενημέρωση του ΧΚΚ. Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites