dust 4,051 Report post Posted January 17, 2009 καλημερα και σε σενα,οντως τις κυριακες εχει πολυ κοσμο για αυτο θα σου προτεινα αν σε βολευει να πας μια καθημερινη.αφου ξεκινας λοιπον τωρα να ξερεις οτι στα καλαβριτα εχει διαφορα μαγαζια που νοικιαζουν εξοπλισμο και αν δεν κανω λαθος μαλλον πιο φθηνα απο το χιονοδρομικο.τα μαγαζια θα τα βρεις επανω στον δρομο δεξια και αριστερα για τα καλαβριτα.το καλο με το χκκ ειναι οτι η πιστα των αρχαριων ειναι δωρεαν.κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ ωραιο χιονοδρομικο και θα το ευχαριστηθεις.αν θες να σου ερθει πιο φθηνα το μαθημα να προτιμησεις με γκρουπ.για τιμες ακριβως δεν θυμαμαι να σου πω.αυτο που ξερω ειναι οτι ενα ζευγαρι μποτες-σκι-μπατον για ενοικιαση κοστιζει 14 ευρω.αν δεν κανω λαθος 1 ευρω πανω η 1 κατω ειναι για τα σανιδια. και να θυμασαι βλακειες ποτε δεν φαινονται οι ερωτησεις σχετικα με το αθλημα.μακαρι να το ευχαριστηθεις και να ερθεις με το καλο και εσυ στην μεγαλη παρεα μας σαν μελος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dexter08 0 Report post Posted January 17, 2009 καλημερα και σε σενα,οντως τις κυριακες εχει πολυ κοσμο για αυτο θα σου προτεινα αν σε βολευει να πας μια καθημερινη.αφου ξεκινας λοιπον τωρα να ξερεις οτι στα καλαβριτα εχει διαφορα μαγαζια που νοικιαζουν εξοπλισμο και αν δεν κανω λαθος μαλλον πιο φθηνα απο το χιονοδρομικο.τα μαγαζια θα τα βρεις επανω στον δρομο δεξια και αριστερα για τα καλαβριτα.το καλο με το χκκ ειναι οτι η πιστα των αρχαριων ειναι δωρεαν.κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ ωραιο χιονοδρομικο και θα το ευχαριστηθεις.αν θες να σου ερθει πιο φθηνα το μαθημα να προτιμησεις με γκρουπ.για τιμες ακριβως δεν θυμαμαι να σου πω.αυτο που ξερω ειναι οτι ενα ζευγαρι μποτες-σκι-μπατον για ενοικιαση κοστιζει 14 ευρω.αν δεν κανω λαθος 1 ευρω πανω η 1 κατω ειναι για τα σανιδια.και να θυμασαι βλακειες ποτε δεν φαινονται οι ερωτησεις σχετικα με το αθλημα.μακαρι να το ευχαριστηθεις και να ερθεις με το καλο και εσυ στην μεγαλη παρεα μας σαν μελος. σ ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου! ειμαι μαθητης Γ λυκειου και δεν εχω και πολυ χρονο φετος. θελω να παω 3-4 φορες για να δω πως ειναι τα πραγματα, και τ χρονου ως φοιτητης πλεον να καθιερωσω τα σ/κ μου να ειμαι στο βουνο. αν ειμαι πατρα, στα καλαβρυτα, αν ειμαι αθηνα παρνασσο. για τον εξοπλισμο ρωταω σχετικα με σανιδα-μποτες-δεστρες. καλαβρυτα εχω παει δυο φορες ως επισκεπτης, οχι για να κανω snowboard. και πραγματι ειναι πολυ ομορφα. ειχα πετυχη και εποχη με καλο χιονι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 17, 2009 τα πραγματα ειναι τελεια οπως παντα.καλο το σ/κ αλλα οι καθημερινες ακομα καλυτερες.καλαβριτα η παρνασσο ειναι καθαρα θεμα του καθενος.αν με το καλο γινεις μελος σε μας θα βρεις εξοπλισμο να αγορασεις σε πολυ καλες τιμες.μια φουλ σεζον αν κανεις τις προσθαφαιρεσεις με τα νοικιαρικα θα σ αποφερει δικο σου εξοπλισμο.συν οτι θα εχεις παντα παρεα σε οποιο βουνο και να πας συν οτι θα κανουμε και τις εκδρομες μας εντος και εκτος ελλαδας.ελα σε μια συναντηση μια τεταρτη να μας γνωρισεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lambosss 0 Report post Posted January 17, 2009 Παιδιά ανέβηκε κανείς σήμερα? Πως ήταν το χιόνι? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Snipous 79 Report post Posted January 18, 2009 ειχα ανεβει χτες. ωραια μερα με ηλιο και ζεστη. το χιονι ηταν μετριο, στο κατω μερος του χκ οριακα αρκετο, και τελειως σουπα ειδικα απο καποια ωρα και μετα. στο πανω κομματι του χκ ειχε σκληρο χιονι ενω σε ορισμενα σημεια ήταν αρκετα παγωμενο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted January 18, 2009 Ανεβαίνοντας για χιονοδρομικό.Τα Καλάβρυτα κρυμμένα κάτω από το σύννεφο. Καφές στον Τεό, πριν από το ξεκίνημα. Όλες οι προγνώσεις πέσανε έξω...Mitsara την πάτησες. Η θέα από την κορυφή της άγκυρας. Στην κορυφή της Θέτιδας. Δύο γεννιές , ένας σύλλογος !!!! Με θέα τη Στύγα Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 18, 2009 αντε τωρα που γυρισαμε θα σας φερουμε λιγο χιονι γιατι φυγαμε και τα κανατε σκ@ τ@ Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted January 18, 2009 αντε τωρα που γυρισαμε θα σας φερουμε λιγο χιονι γιατι φυγαμε και τα κανατε σκ@ τ@ Αν κρίνουμε από το χιόνι που βρήκατε,εκεί που πήγατε,σωθήκαμε! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted January 18, 2009 Όλες οι προγνώσεις πέσανε έξω...Mitsara την πάτησες. Το ξέρω Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 18, 2009 η διαφορα ειναι οτι αυτο που βλεπουμε στην φωτο του αλκοολα εκει το ειχαμε για να τσουλαμε με τα ελκυθρα το βραδυ και οχι για σκι το σκι που εκανα εγω και παρα πολλοι αλλοι εκει αντιστοιχει σε σκι μιας και μπορει δυο σαιζον εδω εχθες κοιμομουν και τα ποδια μου πηγαιναν περα δωθε απο την συνηθεια :LOL: Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
bomberman 56 Report post Posted January 18, 2009 (edited) η διαφορα ειναι οτι αυτο που βλεπουμε στην φωτο του αλκοολα εκει το ειχαμε για να τσουλαμε με τα ελκυθρα το βραδυ και οχι για σκιτο σκι που εκανα εγω και παρα πολλοι αλλοι εκει αντιστοιχει σε σκι μιας και μπορει δυο σαιζον εδω εχθες κοιμομουν και τα ποδια μου πηγαιναν περα δωθε απο την συνηθεια :P :LOL: :LOL: Edited January 18, 2009 by bomberman Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 19, 2009 skimad για σενα προσωπικα το σκι που εβγαλες μπορει να είναι και 3 σαιζόν... αφου επέστρεψες και σε 1 κομματι...ευγε... φτιαξε το cd με τα video να το φερεις την Τετάρτη Αθηνα... Μιας και έχω όλο τον εξοπλισμό Αθήνα, το ΣΚ μπορεί να κατηφορίσω προς Καλάβρυτα αν το χιόνι αντισταθεί... Quote Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 19, 2009 skimad για σενα προσωπικα το σκι που εβγαλες μπορει να είναι και 3 σαιζόν...αφου επέστρεψες και σε 1 κομματι...ευγε... φτιαξε το cd με τα video να το φερεις την Τετάρτη Αθηνα... Μιας και έχω όλο τον εξοπλισμό Αθήνα, το ΣΚ μπορεί να κατηφορίσω προς Καλάβρυτα αν το χιόνι αντισταθεί... Ελα έλα εσύ..... να δεις τι κεραμίδα σε περιμένει στο ΧΚΚ.... Αμα δεν τραβάς... τα... στήθια σου που δεν έβγαλες ετήσια.. εμένα να με φωνάζουν Μπάρκουλη.... Σύντομα θα επιστρέψω στα καθηκοντα μου... μιας και η δουλειά αρχίζει να μπάινει σε ρότα... Τεο... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 20, 2009 Οχι μην το κάνεις αυτό μια χαρά ησυχία έχει εδω Quote Share this post Link to post Share on other sites
germanos 37 Report post Posted January 20, 2009 Το πρωί το παγοχιόνι πολύ παγωμένο (όπως αναμενόταν). Μετά από περίπου μια ώρα άρχισε αισθητή βελτίωση, και η συννεφιά που ήρθε αργότερα απέτρεψε τη μεγάλη σουποποίηση στα ψηλά. Στα χαμηλά, από ό,τι κατάλαβα φεύγοντας, σουπίτσα να φαν και οι κότες. Ο καιρός αρχικά καλός, γύρω στις 11:30 τα πρώτα σύννεφα, και στη συνέχεια ομίχλη που όσο πήγαινε κατέβαινε και χαμηλότερα. Ο άνεμος σταδιακά αυξανόμενος. Το κακό είναι ότι γύρω στις 12:30 (ή κάπου εκεί) έκλεισε η Στύγα (δεν ξέρω αν ήταν λόγω ομίχλης, αέρα, ή για κάποιο άλλο λόγο). Πάντως τα χωματουργικά στη μαύρη Αρτεμη (Αντιγόνη) έχουν κάνει θαύματα. Ενώ το χιόνι είναι ελάχιστο και βλέπεις αναμεμιγμένο χιόνι με χώμα (καφέ χιόνι), το πέδιλο δεν βρήκε πουθενά πέτρα (εξαιρώ το ξεκίνημα που θέλει λίγη προσοχή στο διάδρομο που είναι χάλια). Γενικώς, το βρήκα πολύ καλύτερα από άποψη ποσότητας χιονιού και πετρών, από ό,τι περίμενα με βάσει το τι είχε συμβεί τις τελευταίες μέρες (βροχή + κοσμοσυρροή ΣΚ). Και κάτι τελευταίο. Σήμερα ήταν καθημερινή, γύρω στις 09:15 ήταν όλα κι όλα 15-20 αυτοκίνητα, και η Στύγα ανοιχτή (για κάποιους που θεωρούν πως δεν την ανοίγουν λόγω έλλειψης κόσμου). Στη συνέχεια δε άνοιξαν και την άγκυρα που αρχικά ήταν κλειστή. Quote I just love skiing! Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 21, 2009 αφου ειναι τοσο καλα γιατι ειχε 20 αυτοκινητα?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
germanos 37 Report post Posted January 21, 2009 αφου ειναι τοσο καλα γιατι ειχε 20 αυτοκινητα?? 1. 20 αυτοκίνητα είχε στις 09:15, όταν φύγαμε είχε αρκετό κόσμο για καθημερινή (και για την ομίχλη που είχε πέσει εν τω μεταξύ) 2. Λέω πως ήταν καλά τηρουμένων των αναλογιών (βάσει -υποκειμενικά- του τι είχαμε ακούσει, και βάσει - αντικειμενικά - της βροχής που είχε φάει σε όλη τη χώρα μεγάλες ποσότητες χιονιού). Quote I just love skiing! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 21, 2009 Να προσθεσω οτι στην πρωτη πανοραμικη, διακρινονται σημαδια απο τουλαχιστον 2 σκιερ που κατεβαινουν τις δυτικες πλαγιεςτου Χελμου. Όποιος γνωριζει, ας μας πει για αυτες τις πλαγιες, για το που καταληγουν και ποσο ποδαροδρομο εχει ξανα για να βγεις σε κεντρικο δρομο. σας βάζω εδώ μερικές πληροφορίες, αποσπάσματα από τον χάρτη της περιοχής και snapshots από το Google Earth για τις δυτικές πλαγιές του Χελμού ... εδώ ο χάρτης των ψηλών κορφών του Χελμού και της περιοχής του Χιονοδρομικού (χάρτης ΧΕΛΜΟΣ της Ανάβασης) στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η περιοχή του Χιονοδρομικού. με πράσινο σημειώνεται ο δασικός δρόμος που ξεκινά από τον Αρίσταρχο και, αφού περάσει κάτω από το Καταφύγιο και από του Πουλιού την Βρύση, καταλήγει στην ευθεία άσφαλτο, στο παρκινγκ του ΧΚΚ ... οι αποστάσεις είναι Αρίσταρχος - Πουλιού η Βρύση (= Καταφύγιο): 3,7 Km Πουλιού η Βρύση (=Καταφύγιο) - Άσφαλτος: 4,7 Km ήτοι συνολική απόσταση Αρίσταρχος - Άσφαλτος (= Parking Χιονοδρομικού): 8,4 Κm βεβαίως κάποιος μπορεί να πιάσει τον δασικό από του Πουλιού την Βρύση (κάτω από το Καταφύγιο) ή μπορεί να φύγει από τον Αρίσταρχο και να κατέβει προς τα Δυτικά με κατεύθυνση προς το Καταφύγιο, παραλείποντας το πρωτο κομμάτι του δασικού (= τα 3,7 χιλιόμετρα) και κάνοντας μόνο το δεύτερο ... με μπλε σημειώνεται το μονοπάτι που ξεκινά από του Πουλιού την Βρύση και αφού χάσει ύψος, πέφτει και συναντά τον δασικό δρόμο που έρχεται από την περιοχή των Λουσών ... ο δασικός αυτός συναντά την άσφαλτο περίπου 2 χιλιόμετρα πριν το ΧΚΚ (όταν ανεβαίνετε μπορείτε να τον δείτε στο δεξί σας χέρι) η διαδρομή αυτή συνιστάται να γίνει σαν ανέβασμα από την άσφαλτο προς την περιοχή του καταφυγίου (φώκιες) με κόκκινο σημειώνεται η άσφαλτος που ανεβάζει στο ΧΚΚ γυρνάμε τον χάρτη πλάγια .... και αυτό που βλέπουμε στον χάρτη, το βλέπουμε στο Google Earth .... φαίνεται η αρχή του δασικού δρόμου που κατεβαίνει από τον Αρίσταρχο και όλη η περιοχή με σημειωμένη την διαδρομή από τον Αρίσταρχο (πράσινο) στην παρακάτω snapshot φαίνονται και οι δύο διαδρομές (πράσινη - μπλε) και με κόκκινο σημειώνεται η άσφαλτος που ανεβάζει στο ΧΚΚ εδώ φαίνεται το βουνό και η θέση του χωριού Κάτω Λουσοί ... εδώ μπορεί να βγει κάποιος, ακολουθώντας ανάποδα (= προς Νότια κατεύθυνση προς Λουσούς) τον μπλε δασικό, στο σημείο που ενώνεται με το μονοπάτι τέλος υπάρχει και μιά απότομη μισγάγγια που ενώνει τους δύο δασικούς δρόμους (μωβ τελείες) είναι περίπου 700 μέτρα ανάπτυγμα και χάνει (ή κερδίζει) 300 μέτρα υψομετρική διαφορά, τουτέστιν έχει μιά κλίση γύρω στα 45% όλες αυτές οι διαδρομές του ορειβατικού σκι είναι απολαυστικές, όπως κάθε διαδρομή ορειβατικού σκι που μας φέρνει κοντά στο βουνό και στην γαλήνη του, απομακρύνοντας μας από την βουή και την πολυκοσμία των χιονοδρομικών κέντρων ... ΟΜΩΣ εξυπακούεται ότι οι διαδρομές αυτές, εκτός χιονοδρομικού, ενέχουν τους κινδύνους της κίνησης στο χειμερινό βουνό. Μπορούν να γίνονται μόνον όταν υπάρχουν οι γνώσεις της κίνησης σε χιονισμένο ορεινό πεδίο και πάντοτε με τον απαραίτητο χειμερινό εξοπλισμό και σε ομάδα τουλάχιστον 2-3 ατόμων.... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 21, 2009 και μερικές φωτό από τα παραπάνω .... βγαλμένες σε διάφορες χρονικές στιγμές ... η αρχή του δασικού δρόμου από τον Αρίσταρχο .... και παρακάτω ... τα γκρεμνά στο αριστερό μας πλάι .... απέναντι το Νεραιδάλωνο .... και μπροστά μας πιο κάτω ... φτάνουμε στις στρούγκες του Πάνω Κάμπου ... είναι αυτές που βλέπετε από τον δορυφόρο εδώ .... φαίνεται η λαμαρίνα δίπλα στο U-turn που κάνει ο δρόμος ... αμέσως μετά το U - turn υπάρχει το στενό πέρασμα που πιάνει πολύ χιόνι ... και καπάκι η τρομερή θέα προς το οροπέδιο των Σουδενών (Άνω και Κάτω Λουσοί, Καστριά) η συνέχεια του δασικού .... λίγο πιο κάτω .... και βλέπουμε το Αυγό και το τερματικό του λιφτ της άγκυρας .... το καταφύγιο που αυτογκρεμίζεται .... και κομμάτι του δασικού (μέσα στο δάσος πια) που κατεβαίνει από του Πουλιού την Βρυση προς το χιονοδρομικό ... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 21, 2009 γεια σου δασκαλε παντα κατατοπιστικος Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted January 21, 2009 και λίγη θεωρία σχετικά με τις ισουψείς και τις κλίσεις δεν πάει χαμένη ....... από το δυσεύρετο πια, αλλά αριστουργηματικό βιβλίο ... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted January 21, 2009 Μας έστειλες πάλι... Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 22, 2009 τέλος υπάρχει και μιά απότομη μισγάγγια που ενώνει τους δύο δασικούς δρόμους (μωβ τελείες)είναι περίπου 700 μέτρα ανάπτυγμα και χάνει (ή κερδίζει) 300 μέτρα υψομετρική διαφορά, τουτέστιν έχει μιά κλίση γύρω στα 45% όλες αυτές οι διαδρομές του ορειβατικού σκι είναι απολαυστικές, όπως κάθε διαδρομή ορειβατικού σκι που μας φέρνει κοντά στο βουνό και στην γαλήνη του, απομακρύνοντας μας από την βουή και την πολυκοσμία των χιονοδρομικών κέντρων ... ΟΜΩΣ εξυπακούεται ότι οι διαδρομές αυτές, εκτός χιονοδρομικού, ενέχουν τους κινδύνους της κίνησης στο χειμερινό βουνό. Μπορούν να γίνονται μόνον όταν υπάρχουν οι γνώσεις της κίνησης σε χιονισμένο ορεινό πεδίο και πάντοτε με τον απαραίτητο χειμερινό εξοπλισμό και σε ομάδα τουλάχιστον 2-3 ατόμων.... Ευχαριστούμε πολύ Πανο... Την διαδρομή Ναραϊδόραχη-Πάνω Κάμπος-Ψηλή Κορφή-Νεραϊδάλωνο-Αετοράχη (και πίσω... ) την έκανα τον Νοεμβριο και είναι μια διαδρομή... που κόβει την ανάσα με την θέα που προσφέρει... και όχι μόνο... Και μιας και συμφωνώ σε όλα (απόλυτα) ειδικά με τα τελευταία κόκκινα γράμματα ... προσθετω μόνο το εξης... Η μισγαγγιά (όσο ζεις μαθαίνεις... ) που αναφέρεις είναι γνωστή και ως... "η χιονοστοιβάδα του αυγού".. πολύ απλά λόγω μιας χιονοστοιβάδας που έπεσε εκεί στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ... και κυριολεκτικά... ξυρισε τα ελατα από το βουνό... (Έτοιμη πίστα αν προτιμάτε... με διαφορετικό προσανατολισμό... από το υπάρχον κέντρο... ) Εκεί ακόμα και τώρα... μετά από μεγάλη χιονόπτωση το κέντρο παντα το ελέγχει για ευνόητους λόγους και σε περίπτωση κινδύνου... επεμβαίνει πάντα... μιας και υπάρχει πιθανότητα μια χιονοστοιβάδα... να φτάσει στο δρόμο... Αν πάλι την περπατήσεις σε εποχή χωρίς χιόνι (την μισγαγγιά) βρίσκεις έλατα που έχουν αναπτυχθεί... "ξάπλα" μιας και όπως τα ξερίζωσε η χιονοστοιβάδα αυτά ξαναρίζωσαν πεσμένα πάνω σε άλλες ρίζες έλατων... Μου έχει χαλάσει και το άλλο pc που έχω φωτό να σας τα δείξω... Αν το συνεφερει ο γιατρός.. θα τις ποστάρω.. Φιλικά Τεο... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 22, 2009 ωραια ολα αυτα τρελο γελαδι αλλα για πες τωρα τι γινεται πανω τι επικρατει εχει τιποτα η παμε απο την αρχη παλι,γιατι ειδα σε μια φωτο το χιονι να αρχιζει να κοκκινιζει Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 23, 2009 Από τις 23:00 περίπου έχει ξεκινήσει να βρεχει στα Καλάβρυτα-Άνω Λουσούς... Από τα 1300-1400 μ. υψόμετρο και πάνω χιονόνερο... και στην βάση του χιονοδρομικού... στα 1600 μ. ρίχνει βαρύ χιονι (λόγω νοτιάδων) με σφοδρότατους ανεμους αλλά σε μεγάλες ποσότητες κατα διαστήματα... Μόλις γυρισα από πάνω... και αν -όπως όλα δείχνουν- συνεχίσει μέχρι αυριο το βράδι αυτο το σκηνικό του καιρού... μάλλον θα έχουμε πλήρη χιονοκάλυψη στο κέντρο πάλι... Το μονο που μένει είναι να δούμε τις θερμοκρασίες το πρωι μιας και η τάση του καιρού είναι προς ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας κατα 3-4 βαθμούς... Αϊντε να δούμε τι θα γίνει... Φιλικά Τεο... Quote O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites