Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kostasbmw

ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Recommended Posts

επειδη ειναι της μοδας οι αλυσιδες βρηκα ενα ωραιο αρθρο στο 4χ4 σιτε

Προσωπική μου άποψη είναι μόνον στον πάγο βαζουμε και στα 4 λαστιχα.

Βάζοντας μπροστά έχεις μπροστοκούνητο 4Χ2 (αγροτική φρέζα)

βάζοντας πίσω έχεις πισοκούνητο 4Χ2 (ταχύπλοο πριν αρχίσει να πλανάρει)

βάζοντας παντού έχεις σκαπτικό 4Χ4 (συνταγή γιά κόλλημα)

Oσο και άν φαίνεται παράδοξο με τέσσερεις αλυσίδες

το μόνο που κάνεις είναι να παραμερίζεις το χιόνι από κάτω σου

μέχρι να βρείς κάτι σταθερό, αν το χιόνι είναι πάνω από μισό μέτρο

έχασες γιατί μόλις ακούμπησες την κοιλιά σου για τα καλά. :o

Xωρίς καμμία αλυσίδα αλλά με σωστό λάστιχο έχεις 4Χ4

θέλουμε να πατάμε ελαφρά το χιόνι χωρίς να το συμπιέζουμε

πχ ερπύστρια Snowmobile

Mε λίγα γκάζια και πολλά μικρά τιμόνια πας παντού

μόλις νιώσεις ταχύτητα να πέφτει και στροφές να ανεβαίνουν κολλάς

κάρφωσε όπισθεν και κάνε ένα δύο μέτρα πίσω ΜΕΣΑ στη ροδιά σου -εχεις ασφαλίσει-

μπροστά πάλι με λίγα γκάζια και μόλις πιάσει ΛΙΩΣΤΟ να φύγεις πάλι.

Πολλές μικρές τιμονιές με γρήγορες επαναφορές

και αν κολλήσεις το Jimny μιά μικρή κλωτσιά θέλει μόνον

Να έβλεπες το Sammy να δίνει τακ σε Land Cruiser :lol:

Πάντως αν θέλεις να παίξεις στο χιόνι βάλε και στους τέσσερεις,

αλλά αν σε βρώ κολλημένο με τέσσερεις αλυσίδες

θα σε αφήσω να σε φάνε οι αρκούδες :lol:

Οι αλυσίδες είναι για να δένουν τους οδηγούς, οχι τα λάστιχα.

4Χ4 με τέσσερεις αλυσίδες είναι ένα φοβερό μίξερ, κάνει το χιόνι αφρό.

Το ζητούμενο είναι να περάσει ο μποστάρης με καλό λάστιχο,

να κάνει μία ίσια (οσο το δυνατόν) ροδιά για να πατήσουν οι υπόλοιποι

ποτέ μα ποτέ μην πας μόνος σου :D

με παρέα κρατώντας αποστάσεις (30 μέτρα και λίγο είναι)

και ένα αυτοκίνητο πίσω να πατάει πάντα σταθερά

και να μην ανακατεύεται σε επιχειρήσεις ξεκολλήματος

(αν κολλήσουν όλοι ποιός θα πάει να φέρει φαγητό?) :P

• Like 2

Σαν Κρητικη μαντιναδα ακουγεται :P

Στα σοβαρα ομως...απευθυνεται σε Off-Road 4Χ4 πληθυσμο και hard core διαδρομες. Εγω το Foresterακι μου σε τετοια δεν το παω...

2257905818_37d0189e54.jpg

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αλυσιδες λοιπον..... ενα θεμα που το συζηταμε συνεχεια..... Καποιοι ανεγκεφαλοι δεν εχουν καθολου!!!! αλλοι εχουν κ δεν ξερουν πως μπαινουν..... Εσεις τι τυπου αλυσιδες χρησιμοποιειτε????

Εγω εχω αυτες: http://www.weissenfels.com/it/catene-da-ne...ovetture/item/5 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!!!! (Μονο μην τις αγορασετε απο τους ΚΛΕΦΤΕΣ στην Autoplus...... Μου ελεγαν κατι για 220 Ευρω!!!!! και εγω τις βρηκα σε βενζιναδικο 8Ο!!!! B)

Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Εγώ έχω πανιά. Μια φορά χρειαστηκε να τα φορέσω και δεν μπορώ να πω ότι μου ενέπνευσαν μεγάλη εμπιστοσύνη. Σκέφτομαι να πάρω και αλυσίδες για να είμαι σίγουρος. Αυτές που πουλάει το Lidl με €25 είναι αξιόπιστες ή θα σπάσουν με την πρώτη? Αναρωτιέμαι...

Για μενα ολα εξαρτονται απο τη χρηση που κανει ο καθενας. Προσωπικα εχω αλυσιδες και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος. Αν θυμαμαι καλα τις ειχα παρει 25-30€ απο Praktiker. Δε μου εχουν σπασει ποτε. Μια φορα μου ανοιξε ενας δαχτυλιδι συσφιξης (οχι κρικος προσφυσης) και τον εκλεισα με το χερι.. Α και εχουμε μαζι μας παντα γαντια (στα ειδη κηπουρικης ειναι ευκολο να τα βρειτε)

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

και εγω απο Praktiker ειχα παρει και τις ειχα χρονια. μεχρι που σκουριασαν και σπασανε και τις πεταξα....

Snow is on my D.N.A.

Tα τελευταία 6 χρόνια χρησιμοποιώ χειμερινά. Αλυσίδες έχω πάντα στο αυτοκίνητό μου για κάποια πολύ δύσκολη στιγμή.

Αυτές που έχω είναι της τάξεως των 20-30 ευρώ.

Και προ εποχής χειμερινών ελαστικών χρησιμοποιούσα πάλι αλυσίδες ίδιας ποιότητας χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Γενικότερα είμαι της άποψης ότι εάν δεν έχεις κανά απαιτητικό όχημα με περίεργες ζάντες, περίεργους θόλους κτλ ΔΕΝ χρειάζεσαι να προβείς σε αγορά ακριβών αλυσίδων η γενικότερα άλλων ακριβών αντιολησθητικών συστημάτων (βλ Spikes ).

Το θέμα με τις αλυσίδες είναι η σωστή τοποθέτηση πρώτον, δεύτερον η σωστή οδήγηση kai τρίτον η σωστή συντήρησή τους.

Πανιά δεν είχα ποτέ. Ανάλογα με τις μάρκες έχω ακούσει διάφορα σχόλια, άλλωτε τα καλύτερα και άλλωτε τα χειρότερα.

Φιλικά

Σπύρος B)

Υγ: Να έχετε πάντα μαζί σας στοιχείωδη εργαλεία στο αυτοκίνητό σας. Πολλές φορές οι αλυσίδες σπάνε, και είναι σχετικά εύκολο να επιδιορθοθούνε επί τόπου, μιας και στην συσκευασία τους υπάρχουν ανταλλακτικά κρικάκια.

Edited by porfirio

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Έχω πάντα χιονολάστιχα και ποτέ δεν έχει τύχει να χρειαστεί να βάλω τις αλυσίδες που έχω πάντα (καλά όχι πάντα) μαζί μου σε 4χ4 και μπροστοκίνητο.

Μια ένσταση για τις κουβέρτες/πανιά. Καλές χρυσές αλλά όποιος ήταν Παρνασσό 28 Δεκέμβρη με χιόνι μέχρι τα 400μέτρα, υπέφερε. Για 15 χιλιόμετρα περίπου υπήρχε χιόνι και άσφαλτος σε εναλλαγές ανά 500 μέτρα και σε πολλά σημεία υπήρχε χιόνι μόνο εκεί που πάταγαν οι δεξιές ρόδες και το ανάποδο. Όποιος έπρεπε να το κατέβει με κουβέρτες έπρεπε ή να τις χαλάσει ή να βάλει/βγάλει 30 φορές ή να κινδυνέψει.

Φίλε maestro σου έχει τύχει και τι κάνεις?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τα πανιά δεν έχουν ανάγκη αν πατήσουν σε άσφαλτο για 2-3 χιλιόμετρα, εφόσον πάντα οδηγείς ομαλά και μέχρι 40-50 χιλιόμετρα την ώρα, αντίθετα από τις αλυσίδες που σίγουρα θα ενοχλούν και θα κάνουν ζημιά στα λάστιχα στα στεγνά κομμάτια.

Να υπολογίζετε ότι με συχνή "χιονοδρομική χρήση" θα σας βγάλουν περίπου 2,5 σεζόν, ίσως και 3 με ακόμα πιο συντηρητική χρήση από την δική μου.

Τα χιονολάστιχα ασφαλώς είναι η απόλυτη λύση χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ΚΑΙ αλυσίδες στο αυτοκίνητο.

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Φίλε maestro σου έχει τύχει και τι κάνεις?

όχι δεν μου έχει τύχει, αλλά η απάντηση του Χρήστου μάλλον με καλύπτει.

Οκ απλά εκείνη τη μέρα μιλάμε για 15 χιλιόμετρα άσφαλτο/χιόνι/ασφαλτο/χιόνι σερί

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΟΚ Θα περάσω μια βόλτα απ' το Lidl της γειτονιάς μου. Τελικά καλό είναι να υπάρχουν αλυσίδες όπως και να' χει

IMG_0862.jpgIMG_0863.jpg

Είναι πλέον για πέταμα;

Δίνουν μια χαρά πρόσφυση, αλλά φοβάμαι μήπως μου μείνουν στα χέρια.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο ζευγάρι, να το έχω μαζί μου, και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τις παλιές, μέχρι να φθαρούν τελείως.

Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing.

IMG_0862.jpgIMG_0863.jpg

Είναι πλέον για πέταμα;

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο ζευγάρι, να το έχω μαζί μου, και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τις παλιές, μέχρι να φθαρούν τελείως.

Εάν τα έλιωσες απο χρήση πολύ ...και όχι σε παρόμοια σκ..ο περίπτωση που αναφέρει ο Μικ παραπάνω .... να ξαναπάρεις και καλα να είσαι να τα ξανά λιώσεις !!!!!!

Υ.Γ. εαν πάρει τη κατιούσα το ύφασμα ..σίγουρα κάπου θα σε αφήσει μόνο με τα λάστιχα συγκρατήσεις γυρω γύρω .. και θα σου χαλάσει την διάθεση !!

IMG_0862.jpgIMG_0863.jpg

Είναι πλέον για πέταμα;

Θα κάνεις ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι. Πάρε καινούργιες και κράτα τες κλειστές στην συσκευασίες τους. Όταν και αν οι παλιές δεν σε βγάλουν, τις χρησιμοποιείς. Θα εκπλαγείς πάντως από το πόσο καιρό ακόμα μπορούν να σε βγάλουν αυτές που έχεις τώρα.

Προχτές το Bora μένει από μπαταρία στην Αθήνα στα χέρια του father. Με λαχτάρισε γιατί την επόμενη μέρα είχα κανονίσει σημαντικό ταξίδι στον Παρνασσό. Για το BMW έχω 2 σετ πανιά, αλλά αν είναι να σταματάω να βάζω γρύλο 4 φορές (στον πάγο) για ένα... σκι, προτιμώ να μην ανέβω καν.

Όσο το Bora παλιώνει και βγάζει θέματα, τόσο αυξάνει η ανάγκη για ένα εύχρηστο αντιολισθητικό σύστημα που να μην απαιτεί γρύλους και αηδίες στο BMW. Κοιτούσα λοιπόν αυτό:

http://www.ebay.com/itm/Thule-K-Summit-K55-Snow-Chains-/271144464690?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3f21783132

το οποίο το είδα χτες και σε ένα Audi A4 στο βουνό. Το έχει πάρει κανείς; Το φέρνει κανείς στην Ελλάδα;

Καλησπερα ! Εχω παρει περσυ τα spikes spider αν θυμαμαι καλα 330 ευρω απο UK οταν εδω τα ευρισκα απο 450 εως 500 ευρω.Ευκολη τοποθετηση αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος,σπιναρει αρκετα ενω προσεχεις πολυ το ποδι σου!.Ενα αλλο μειονεκτημα ειναι οτι αν χρειαστεις να αλλαξεις λαστιχο ,πρεπει να ξεμονταρεις ολο το συστημα.Θα μου πεις δεν ειναι δυσκολο ,αλλα εχεις τον νταλκα και την τσατιλα απο το λαστιχο ,εχεις κι αυτο.!Αυτο το συστημα που βλεπει ο Χ.Λαππας κατα την γνωμη μου ειναι πιο βολικο και "αντεχει" σε περισσοτερο παγο και χιονι.!

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Τα Spikes τα είχα παλιά και δεν έμεινα ευχαριστημένος. Σε αυτό που παρέθεσα τώρα μου αρέσει ότι δεν χρειάζεται να έχεις κάνει κάτι από πριν (να έχεις τοποθετήσει δίσκο πάνω στη ζάντα κλπ. Όλο το σύστημα κουμπώνει εκείνη τη στιγμή.

http://www.youtube.com/watch?v=2syJKLQWLsw

Λοιπόν επειδή με αυτά που μου γράφεις μάλλον θέλεις :popo: .....ας σου πώ και εγώ την γνώμη μου....

Εάν αποφασίσεις να κάνεις το BMW το βασικό σου αυτοκίνητο ανάβασης στο βουνό, το θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να κοιτάζεις άλλη λύση εκτός από χειμερινά. 17άρες ζάντες λοιπόν με μία τετράδα χειμερινά και τελειώνει το πρόβλημα σου.

Το θεωρώ χαζό μετά από τόσες σαιζόν με χειμερινά στο Bora να κάθεσαι να ψάχνεις το κάθε "τουριστικό" παπαροσύστημα που κοστίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ για να κάνεις το BMW σκιάμαξο. Και άντε σου λέω ότι το σύστημα που βρήκες γ@μ@ει. Τέλεια θα έχεις πίσω ερπύστριες και μπροστά καλοκαιρινό λάστιχο σε 19άρα :shock: ζάντα. Ελα να μου πείς στην πρώτη παγωμένη στροφή τι θα γίνει με τις μούρες σου.

Σίγουρα μία τετράδα χειμερινά κοστίζει περισσότερο. Ναι, αλλά μία φαναρτζοζημιά στο BMW θα σου κοστίσει σίγουρα πολύ περισσότερο.

Τα χειμερινά στο Bora φτάνουν στο τέλος τους, οπότε είναι καιρός να αποφασίσεις του χρόνου με πιο αμάξι θα ανεβαίνεις. Εάν γουστάρεις Bora καλώς, δίνεις 250 ευρώ και αγοράζεις μία καινούργια τετράδα. Αλλιώς εάν γουστάρεις BMW, και επειδή ως γνωστόν τα καλά γούστα πληρώνονται, αρχίζεις από τώρα να ψάχνεις 17άρες και τον Δεκέμβρη ξανασυζητάμε για χειμερινά.

Φιλικά

Σπύρος

• Like 2

Σπύρο, εσύ πραγματικά θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα! Δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να κάνω το BMW το σκιάμαξο μου, ειδικά από την στιγμή που δεν ξέρω αν η κυβέρνηση θα μου επιτρέψει να το κρατήσω άλλη χρονιά (ήδη είμαι στα απόλυτα όρια μου).

Όσο όμως το κρατάω, θέλω να έχω μια εναλλακτική σε περίπτωση που το Bora δεν είναι διαθέσιμο μια μέρα. Μια εναλλακτική που να είναι οικονομικά βιώσιμη αυτή τη στιγμή (όχι, τα χιονολάστιχα για το BMW δεν είναι) και που να μην απαιτεί ταχυδακτυλουργικά στην τοποθέτηση όπως τα πανιά που έχω τώρα.

Η βιώσιμη εναλλακτική λύση είναι να μην αγοράσεις τίποτα. Έχεις ήδη αντιολισθητικό σύστημα. Ολα λοιπόν είναι θέμα πιθανοτήτων. Με απλή λογική πόσες είναι οι πιθανότητες να θέλεις να ανέβεις στο βουνό, και ταυτόχρονα το Bora να έιναι off, ο δρόμος να χρειάζεται αλυσίδες, και να μην βρίσκεις θέση σε κανένα από τα αυτοκίνητα των φίλων σου ;;;; απλά ελάχιστες. Για 1 στις 100 θέλεις να δώσεις 200-300 ευρώ .....

Το BMW έτσι κι' αλλιώς όπως είναι στημένο τώρα είναι το πλέον ακατάλληλο αυτοκίνητο να ανέβει στο βουνό όταν οι συνθήκες είναι λίγο περίεργες. Όπως και να έχει δεν είναι και η καλύτερη λύση να το ανεβάσεις ακόμη και με το οποιαδήποτε αντιολισθητικό σύστημα στους πίσω τροχούς. Θα θέλεις πάλι κατι και στους 4 τροχούς. Δηλαδή πάλι γρύλους θα χρειάζεσαι.

Αμα γυρίσει ο κόσμος τούμπα και ο Διάολος σπάσει όλα τα ποδάρια του, τότε δεν πειράζει, ας ταλαιπωρηθείς λίγο περισσότερο. Δεν είμαστε για έξοδα τώρα άλλωστε....

Φιλικά

Σπύρος

• Like 1

Χτες θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τέτοια μέρα. Με το Bora off, σιγουριά ότι απαιτούνται αλυσίδες και την ανάγκη να μπορώ να ανέβω μόνος μου στο βουνό. :innocent:

Το συγκεκριμένο επίσης έχει το καλό ότι είναι εντυπωσιακά εύκολο στην τοποθέτηση/αφαίρεση και έχω βάσιμες ελπίδες ότι το ίδιο μέγεθος κάνει τόσο για τους κινητήριους πίσω (255/35/18), αλλά και για τους μπροστινούς τροχούς (225/40/118), οπότε σε μια γλιστερή κάθοδο από το χιονοδρομικό μπορεί κανείς να τις βάλει μπροστά.

Αύριο θα πάρω αυτή την εταιρία να ρωτήσω το κόστος αποστολής στην Ελλάδα, αν και φλερτάρω και με την ιδέα για κανένα μεταχειρισμένο σετάκι από το ebay αν βρω.