Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Εγω απλα να προσθεσω οτι πρεπει καθαριζουμε την βαση με βαξ ριμουβερ γιατι βγαζει οποιαδηποτε βρωμια ,ακομα και το λιπος που αφηνουμε με τα χερια μας και δεν εχει σημασια αν παμε μονο για βαξαρισμα ή για επιδιορθωση που εκει 1000% πρεπει η επιφανεις να ειναι τελειως καθαρη!

Περναμε λοιπον μετα την βαση με μια βουρτσα χαλκινη ή ανοξειδοτη ! Αυτο ανοιγει τα καναλια του νερου που εχουν στομωσει ( δημιουργει κατα καποιον τροπο καινουργια ανοιγοντας τα παλια)

Μετα περναμε την βαση με υφασματινο γυαλοχαρτο ...αυτο που μοιαζει σαν το σφουγγαρακι για τα πιατα απο την σκληρη του μερια.Αυτο απομακρινει τις τυχον ινες που δημιουργηθηκαν απο την βουρτσα για να ανοιχτουν τα καναλια του νερου .

Κατοπιν ακολουθειται η διαδικασια οπως περιγραφηκε παραπανω απο τον Πεπε.

Καλο ειναι να μην χρησιμοποιειται η ιδια χαλκινη βουρτσα πριν και μετα το κερωμα γιατι στομωνει και δεν λειτουργει σωστα στην προσπαθεια να ανοιξουμε τα καναλια του νερου .

• Like 2

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Εγώ το έκανα μόνο με νερό. Τι κάνεις, βάζεις υγρό σαπούνι με νερό και βουτάς μέσα το διαμάντι;

Και μόνο με νερό κάνει!!

Εγώ έχω ένα σπρέι από αζαξ και μέσα έχω νερό με φέρι !

Ψεκάζω με αυτό τα διαμάντι και περνάω της ακμές

• Like 1

Και μόνο με νερό κάνει!!

Εγώ έχω ένα σπρέι από αζαξ και μέσα έχω νερό με φέρι !

Ψεκάζω με αυτό τα διαμάντι και περνάω της ακμές

Μια σταγονα Fairy...

...και συμφερει... :D

• Like 1

Πολυ ωραιο νημα Πεπε!

Τωρα μεταξυ μας, η διαδικασια, οπως την παρουσιασε ο Πεπε, ειναι για επαγγελματιες waxers που κερωνουν για αθλητες.

Για ερασιτεχνες σαν κι εμας, αν χρησιμοποιειτε wax remover καθε φορα που κερωνετε (εγω, οπως εχω ξαναπει κερωνα καθε 4-5 μερες σκι) το βουρτσισμα για να καθαρισει το σκι και να φανει η στρουκτουρα ειναι μαλλον για γυμναστικη παρα για καθαρισμα. Χημικα οπλα...

Ισως ειναι καταλοιπο της παλιοτερης εποχης που καθαριζαμε το κερι με ζεστο σιδερο και απορροφητικο χαρτι.

Καπου, καποτε, ειχα διαβασει οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιουμε wax remover καθε φορα που κερωνουμε, αλλα δεν θυμαμαι γιατι. Προφανως αποφασισα να μην ακουσω την συμβουλη και την εστειλα στο καλαθι των αχρηστων. Ο Πεπε μπορει να θυμαται γιατι...

Προφανως ο επαγγελματιας waxer θα τα κανει ολα, καθε φορα γιατι αυτη ειναι η δουλεια του. Εχουμε δει αγωνες που κερδιζει καποιος με 0.01 δευτερα. Εκει να δεις τι θα του ειπε ο waxer μετα...

Περασμα με φελλο εχω να κανω απο τα μεσα του 90 που κερωνα cross country σκι... :D

Αληθεια Πεπε, νομιζω οτι εχω ξαναρωτησει, Ζακυνθο μενεις?

Ναι Μάκη !!

Ζάκυνθος !!!

Ούτε εγώ χρισιμοπιω waxremover ,αλλά επεδι κερονω μετά από κάθε εξόρμηση το βάζω 2-3 φορές κάθε σεζόν !!!

Ξέχασα και το άλλο -η βάση του σκι μετά το κλατάρισμα και πριν να μπει το κερι ,πρέπει να είναι ΣΤΕΓΝΟ και σε τερμοκρασιες κοντινές στο κερι που θα πέσει ,για αυτό περνάω το σίδερο δυο τρις φορές για να ζεσταθεί ,μετά το κερι μπενει πολύ πιο καλά !!

Σε ένα τουρ προς το Ρέμα, παραμονευε ενας βράχος κρυμμένος απο χιόνι. Θα κρατήσει το κοφιξ αν το γεμισω;

post-5112-0-54109400-1551689800_thumb.jpg

post-5112-0-16449400-1551689885_thumb.jpg

• Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

όχι , βάλε epoxy , πάρε μια που να μην στεγνώνει γρήγορα άστο μια μέρα και μετά καθάρισμα, λίγο γυαλόχαρτο στο τέλος και έτοιμο

• Like 5

Μαλλον βιαστηκα, δεν ειδα το post mammut. Το εκανα με κοφιξ και φαινεται να έπιασε, λες να ξεκολλήσει με το σκι;

post-5112-0-18378500-1551698141_thumb.jpg

Edited by gioand

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Θα φύγει τη πρώτη μέρα,αντε τη δευτερη.Κάνε αυτο που σου είπε ο mammut!

τώρα αναγκαστικά θα περιμένω να φύγει, δεν μπορώ να το αφαιρέσω πάλι. Μετά θα βάλω εποξική. Ευχαριστώ παιδιά.

• Like 2

Γνωρίζει κάποιος αν οι μοίρες της βάσης μπορούν να ανέβουν; δλδ από 87 να γίνουν 88 ή 89;

1162895.jpg

Απ'οσο ξερω, η περιεχομενη γωνια της (σχεδον) οριζοντιας και της σχεδον κατακορυφης ακμης ειναι παντα 90 μοιρες.

Οποτε οι συνδυασμοι ειναι η 90-0 (δεν τον χρησιμοποιει κανεις) ειτε 89-1 ειτε 88-2.

Δεδομενου οτι δεν μπορεις να πας τις 88 μοιρες της οριζοντιας στις 89 η τις 90 (θα πρεπει να προσθεσεις μεταλλο) 90 μοιρες δεν θα τις εχεις. Μπορεις φυσικα να αυξησεις την περιεχομενη γωνια 88-1 εχει 91 μοιρες περιεχομενη και η 87-3 να γινει 87-2 η 87-1.

Γιατι ομως να το κανεις αυτο?

• Like 1

Κυριάκο τα SC τι εργοστασιακές γωνίες έχουν;

Practice makes perfect

Νια μπορούν !

Η γονια της βάσης την έχεις αλλάξει ;

Ναι Πέπε μου τα έβαλε σε 87° σε ένα service στο παμπόροβο και κοντεύει να μου φύγει ο αστράγαλος.

Παντελή δεν ξέρω τις εργοστασιακές λογικά 89?

1162895.jpg

Απ'οσο ξερω, η περιεχομενη γωνια της (σχεδον) οριζοντιας και της σχεδον κατακορυφης ακμης ειναι παντα 90 μοιρες.

Οποτε οι συνδυασμοι ειναι η 90-0 (δεν τον χρησιμοποιει κανεις) ειτε 89-1 ειτε 88-2.

Δεδομενου οτι δεν μπορεις να πας τις 88 μοιρες της οριζοντιας στις 89 η τις 90 (θα πρεπει να προσθεσεις μεταλλο) 90 μοιρες δεν θα τις εχεις. Μπορεις φυσικα να αυξησεις την περιεχομενη γωνια 88-1 εχει 91 μοιρες περιεχομενη και η 87-3 να γινει 87-2 η 87-1.

Γιατι ομως να το κανεις αυτο?

Μάκη μετά από ένα σερβις που έκανα στο παμπόροβο νομίζω ότι έχουν αλλαχτεί οι μοίρες και με δυσκολεύει αρκετά. Πρέπει να τα πάω σε κάποιον μάστορα

1162895.jpg

Με 88 πλάι και 1 κάτω θα είσαι λογικά πιο χαλαρός. Δεν είναι δύσκολο να πάει από 87 στο 88. Δεν θα χρειαστεί καν να φαγωθεί πλαστικό, αφού θα ξυστεί μόνο η λάμα (έχει φαγωθεί βέβαια ήδη αρκετά και η λάμα και το πλαστικό για να πάει στους 87).

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Α επίσης παίζουν ρόλο και τα σβησίματα σε φτυάρι και ουρά. Άλλοι τα θέλουν, άλλοι όχι...

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Είναι σβησμένα, δε γραπώνουν νωρίς, αλλά γενικά γραπώνουν άσχημα πρέπει να τα έκανε και πολύ κοφτερά. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Κώστα, έτσι κ αλλιώς πρέπει λογικά να το δω με επαγγελματία.

• Like 1

1162895.jpg

Κυριακο ,πολύ πηθανον να μην έχεις αλλάξει της γωνιές της βάσης ,το 87 που λες είναι είναι το site ,αν αυτό είναι 87 και η βάση δεν είναι αλλαγμένη ,θα σε δησκολεβει !

Με site 87, βάση πρέπει να είναι 2-3 !

Συμβουλή :

Δες που είναι η γωνία βάσης και που είναι γωνία site !

Για να ανεβάσεις το 87 πρέπει να τροχισεις τη βάση με +1* για να πας 88 και +2* για 89

• Like 2

Ενα ειναι σιγουρο παντος ...πως το να ανεβασεις μοιρες μπορει να γινει μια δυο φορες ,μετα τελειωσε το υλικο! Κι οταν λεω να ανεβασεις μοιρες εννοω να πας απο 87 σε 88 ή σε 89 κι οσο πιο πολυ ανεβαινεις τοσο πιο δυσκολο.Το base bevel ειναι συνηθως απο 0,5 μεχρι 1.0 μοιρα και μιλαω παντα για τουριστικα και οχι για αγωνιστικα πεδιλα.Φυσικα και το base bevel αλλαζει εστω και μια φορα με σχετικη ανεση.Επισης δεν ειναι απαραιτητο να δημιουργειται παντα γωνια 90 μοιρων μεταξυ ακμης και βασης ..μπορει να ειναι και 89 και 88 μοιρες ,μεχρι και σε καποια αγωνιστικα και 87 και 86 μοιρες .Η Atomic πχ εχει 1 μοιρα στην βαση και 87 στις ακμες τουλαχιστον στα πεδιλα μεχρι 2017 ,φανταζομαι και στα τωρινα.

• Like 3

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Υστερα απο παραπονα της συζύγου για αστάθεια στο ένα σκι, παρατήρησα πως το ενα πέδιλο δείχνει να έχει μικρότερο καμπερ απο το άλλο. Σε τι θα μπορουσε να οφείλεται; Έχει να κάνει με τον τρόπο αποθήκευσης ς Τα φώτα σας παρακαλώ.

post-5112-0-08959900-1552937007_thumb.jpg

O Pepe ειπε κατι που εχει πολυ σημασια. Ποια ειναι η γωνια της βασης απο την οριζοντια? Μπορει να ειναι 1 μοιρα, μπορει να ειναι 3. Αν ειναι 1 μοιρα, (δηλαδη 1/87) θα γραπωνουν αγρια. Αλλα το 87 γινεται 89 με ενα γερο λιμαρισμα.

Αν ειναι 3/87 (οπως θα ειναι το σωστο για 90 μοιρες περιεχομενη γωνια, που πρεπει να ειναι) τοτε εις αλλα με υγεια. Το 3 δεν γινεται 1 με την καμμια.

Καλη τυχη θα ελεγα... :(

• Like 1

Eγινε επισκευή με εποξικό στόκο και μετά από 2 χρήσεις φαίνεται οκ. Θα μπορούσα να το βαθύνω λίγο και να προσθέσω κοφιξ από πάνω για να καλυφθεί; θα κρατούσε;

Εχω την αίσθηση ότι το κερί δεν πιάνει καλά πάνω στον στόκο.

Κάποια βοήθεια παρακαλώ.

post-5112-0-40242300-1556003654_thumb.jpg

Εποξικό στόκο; Καλό.

Τριψιματάκι, αστάρωμα και πας για βάψιμο :P .

Χωρίς πλάκα, δεν έχω ξανακούσει για εποξικό στόκο. Φλεξάρει; Με τί αναλογίες πήγες;

Όσο το έχω δουλέψει ως υλικό θυμάμαι ότι γίνεται τέρμα σκληρό...

Συνηθίζετε όταν "μπαζώνεις" με εποξική κόλα τα βαθιά παράσημα

να περνάς τελική στρώση με κοφιξ.

Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, το κερί "δένει" καλύτερα πάνω στο κοφιξ γενικά.

Υ.Γ.1: Μου θύμισες ένα φίλο που είχε περάσει με σιδερόστοκο :shock:

βαθιά τσεκουριά (από μαχαίρι ski) στην επάνω μεριά του ski του...

Υ.Γ.2: Εποξική ή εποξειδική ρε τριτοδεσμίτες;

• Like 1