Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
royale

Καιρός Νοεμβρίου

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Μόλις γύρισα από το Πανεπιστήμιο, όπου και αναλύαμε τους χάρτες στο Μεταπτυχιακό, και τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα ως προς την πολυπόθητη έλευση του χειμώνα. Έχει επεκταθεί ένα έντονο βαρομετρικό χαμηλό πάνω από την Ισπανία-Νότια Γαλλία-Ακτές Ατλαντικού και παραμένει εκεί, με αποτέλεσμα να επιμένει και το "δικό μας" υψηλό που έχει στρογγυλοκάτσει πάνω μας... Αποτέλεσμα να έχουν χιόνια στην Ισπανία και εμείς καλοκαίρι. Τουλάχιστον μέχρι τις 5 του Νοέμβρη δεν αναμένουμε τίποτα τρομερές διαφοροποιήσεις στον καιρό σε σχέση με αυτά που βλέπουμε τώρα. Ειδικά τις αμέσως επόμενες ημέρες, υπάρχει καλή πιθανότητα να χτυπήσουμε 30άρια στην Αθήνα...

Οπότε υπομονή, και βλέπουμε προς τις 10 του Νοέμβρη και μετά τι μας επιφυλάσσει ο καιρός...

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

αστο Νικο να στρογγυλοκατσει καλα καλα και να φυγει μια και καλη τελος νοεμβρη

για να ερθει σε μας την καταλληλη εποχη χεχεχε

DALTONS POW ROBBERY.....

όντως καπώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Πάντως και η Δ.Ευρώπη τις επόμενες ημερες θα δει ανεβασμένες θερμοκρασίες.

Το ξαναλέω κάπως έτσι μας πηγε και το 2001 μέχρι τις 20/11, μετά γνωρίζετε τη συνέχεια.1,5 μήνας με τρελό χιόνι και Φεβρουάριος για μπάτσες.

Ωστόσο σε επίπεδο χιονιού ο Νοέμβρης πραγματικά δε μας πολυενδιαφέρει.Ο SOS μήνας είναι ο Δεκέμβρης.Ειδικά στη Β.Ελλάδα όλοι οι μεγάλοι χιονιάδες είναι Δεκέμβρη.Μετά μεγαλώνει η μερά και αναλαμβάνουν οι προσήνεμοι.

καλα θα ηταν για δευτερη συνεχομανη χρονια να κανουμε γιορτες σκιαροντας

DALTONS POW ROBBERY.....

Προσωπικα θεωρω την πορεια του καιρου ιδανικη εως τωρα.Μακαρι να πιασουμε και 30αρια ως τις 10 Νεμβριου.Τα ιδια λεμε καθε φορα.Ο συλλογισμος ειναι απλος.

Με τα κρυα που εχουν κατεβει τετοια εποχη στον Ατλαντικο,οι θαλασσες θα κρυωσουν.Αυτο σημαινει οτι καποια στιγμη λογικα τα χαμηλα αυτα θα καταρευσουν και θα αντικατασταθουν απο υψηλες πιεσεις.Ετσι αυτο πρακτικα για μας αυτο σημαινει οτι ανοιγει διαπλατα η διοδος για καθοδο ψυχους απο τα βορεια.Αυτο σε συνδυασμο με τις θερμες μας θαλασσες,θα δημιουργει πολυ ευκολα κυκλογενεσεις..Οντως ολα θυμιζουν 2001.Και τοτε εγινε περιπου το ιδιο.Βεβαια μετα απο μια τετοια ψυχρη περιοδο ,οι ρολοι λογικα και παλι αντιστρεφονται και ουτως καθεξης.Ας μη ξεχναμε και την πολυ μεγαλυτερη παγοκαλυψη στον Βορειο πολο σε σχεση με τις περασμενες χρονιες αλλα και την μειωση του ρευματος του κολπου.Ολα καλα λοιπον

Καλά πάμε από 8 Νοέμβρη και μετά θα πέσει μπόλικο χιόνι

Άρι προσυπογράφω

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μακάρι παιδιά, όλοι αυτό ευελπιστούμε.

Το μόνο που μπορώ με σιγουριά είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως βάση αυτό που πολύς κόσμος λέει ότι "αν μπει νωρίς ο χειμώνας, θα ξεθυμάνει". Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, παρόλο που το 2006 ξεκίνησε με κέφια τον Οκτώβρη και μετά φάγαμε το ξενέρωμα του αιώνα... Κι εμένα δε με καίει να κάνει τώρα κρύα. Αλλά αν μπει Δεκέμβρης και παίζουμε με 20άρια θα μου σπάσουν τα νεύρα είναι η αλήθεια...!

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Συγγνώμη για το εκτός θέματος (off topic στα ελληνικά)

Προσωπικα θεωρω την πορεια του καιρου ιδανικη
Καλά πάμε από 8 Νοέμβρη και μετά θα πέσει μπόλικο χιόνι

Γιατί αρχίζω να ανησυχώ ρε γμτ ;

δεν χρειαζεται να ανησυχεις Αλεξη γιατι το ειπε ο Αρης και ο Μιχαλης δεν το ειπε ο φιλος σου και αδερφος kostakis :lol::angry::P;) ;) ;):blink:

DALTONS POW ROBBERY.....

δεν χρειαζεται να ανησυχεις Αλεξη γιατι το ειπε ο Αρης

Μα γι αυτο ακριβως ανησυχει :lol: αλλα πως γινεται παντα να διαψευδεται..και μυαλο να μην βαζει.... :P

Το νεο ειναι οτι μεμφθηκε και την εκτιμηση του Μικ..κατι που δεν εκανε ως τωρα...

Μα γι αυτο ακριβως ανησυχει :lol: αλλα πως γινεται παντα να διαψευδεται..και μυαλο να μην βαζει.... :lol:

Το νεο ειναι οτι μεμφθηκε και την εκτιμηση του Μικ..κατι που δεν εκανε ως τωρα...

γι'αυτο εγραψα στο μυνημα φιλος και αδερφος :P

DALTONS POW ROBBERY.....

Μην ξεφτιλιζεται το thread pls. Απλά για να καθυσηχάσω τον Αλέξη

Με τα κρυα που εχουν κατεβει τετοια εποχη στον Ατλαντικο,οι θαλασσες θα κρυωσουν.

Ολόσωστο

Αυτο σημαινει οτι καποια στιγμη λογικα τα χαμηλα αυτα θα καταρευσουν και θα αντικατασταθουν απο υψηλες πιεσεις.

Ολόσωστο

Ετσι αυτο πρακτικα για μας αυτο σημαινει οτι ανοιγει διαπλατα η διοδος για καθοδο ψυχους απο τα βορεια.

Ολόσωστο

Αυτο σε συνδυασμο με τις θερμες μας θαλασσες,θα δημιουργει πολυ ευκολα κυκλογενεσεις..

Ολόσωστο

Οντως ολα θυμιζουν 2001.Και τοτε εγινε περιπου το ιδιο.

Μπαρμπούτσαλα. Μακροπρόθεσμη πρόγνωση βάση άλλου χειμώνα δεν βγαίνει

Βεβαια μετα απο μια τετοια ψυχρη περιοδο ,οι ρολοι λογικα και παλι αντιστρεφονται και ουτως καθεξης.

Μακάρι αλλά δεν έχουμε ιδέα αν υπάρχει οποιαδήποτε λογική στον καιρό

Ας μη ξεχναμε και την πολυ μεγαλυτερη παγοκαλυψη στον Βορειο πολο σε σχεση με τις περασμενες χρονιες αλλα και την μειωση του ρευματος του κολπου.Ολα καλα λοιπον

Ειδικά το ρεύμα του κόλπου από μόνο του παίζει τεράστιο βαθμό καθώς ήδη πάγωσε την Αγγλία. Και το ρεύμα του κόλπου δεν πρόκειτε να πάρει τα πάνω του φέτος οπότε γράψτε ένα εύκολο κρύο στην Ευρώπη. Για τους πάγους δε ξέρω.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

πάντως είναι λίγο άρρωστο αυτό που συμβαίνει, βγήκα για καμια χειμωνιάτικη αγορά... πέθανα απο την ζέστη και αγόρασα ένα κοντομάνικο tshirt για να μπορέσω να αλλάξω το μακρυμάνικο μπλουζάκι μου :lol: και πήγα κατευθείαν για καφέ...

για αύριο δεν ξέρω να πάω καμιά βόλτα στον Παρνασσό ή στην θάλασσα... μπέρδευεται το "ρολόι" μου...

Προτιμώ να μην ρίξει τίποτα μέχρι 20 Δεκ και μετά να λυσσάξει όλο τον Ιανουάριο...

...για αύριο δεν ξέρω να πάω καμιά βόλτα στον Παρνασσό ή στην θάλασσα... μπέρδευεται το "ρολόι" μου...

Στή θάλασσα...στη θάλασσα,..πάρε και ρακέτες μαζί γιατί πού ξέρεις;μπορεί να βρεθούμε στην ίδια παραλία. :):D:lol:

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

εγω αυριο μαλλον θα ριξω μια βουτια σημερα γινοταν χαμος στην παραλια εδω κατω

DALTONS POW ROBBERY.....

χαααα ακομα καλοκαιρακι εχουμε και το απολαμβανω εγω και μαλιστα αυριο θα παω για μπανακι αυτα ειναι καλοκαιρι και παλι καλοκαιρι χεχε :)

Βρε συ Ιωάννα, εισαι σίγουρη οτι έχεις γραφτεί στο σωστό φόρουμ? :)

Κατι αρχιζει και διαφαινεται για τα τελη της επομενης εβδομαδας..Ειναι βεβαια παρα πολυ νωρις ακομη για μια αξιοπιστη προβλεψη..Αλλα ετσι να εχουμε κατι να ασχολουμαστε..Εμεις και ....το Καιμακ.. :)

Ρε συ Μιχαλη λες τα ποστ μας να αποδειχτουν προφητικα?????

εχτες καναμε μια βολτα στον Παρνασσο. πολυ ζεστη για βουνο στους προποδες για αυτη την εποχη. θερμομετρο δεν ειχα αλλα γενικα κυκλοφορουσες με κοντομανικο και σε μαγαζι μεσα ζεστενοσουν. απο το χιονοδρομικο περασαμε βραδι χωρις να σταματησουμε. εκει βεβαια ειχε ψυχρουλα και αερακι αλλα οχι τιποτα τρελο.

πολυ καλυτερα βεβαια απο εδω κατω (Λουτσα) με υγρασια τουλαχιστο :)% εδω και 3-4 μερες... ελεος...

χαααα ακομα καλοκαιρακι εχουμε και το απολαμβανω εγω και μαλιστα αυριο θα παω για μπανακι αυτα ειναι καλοκαιρι και παλι καλοκαιρι χεχε :)

κανε ενα search στο google γραφοντας beach εκει θα βρεις το καταλληλο φορουμ για σενα χεχεχε

DALTONS POW ROBBERY.....

κανε ενα search στο google γραφοντας beach εκει θα βρεις το καταλληλο φορουμ για σενα χεχεχε

Αφήστε την κοπέλα να γράφει για τον καιρό, είναι 100% on topic. :)

Make Parnassos Great Again!

Τέσσερις κακοκαιρίες θα έχει ο Νοέμβρης ...σαν τάση τουλάχιστον

8-9 Πολύ νερό με οριακές θερμοκρασίες για χιόνι στον Παρνασσό ενώ το Καιμάκ μάλλον κέρδισε. Έλπίζω αύριο να έχουμε κάποια μεγαλύτερη σιγουριά για ύψη χιονιου

Από εκεί και πέρα πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχουν δυο διαδοχικές κακοκαιρίες την περίοδο 12-17 οι οποίες μάλλον θα μας ετοιμάσουν για σκι

Και τέλος η περίοδος 25-27 που έχει τάση για ακόμα καλύτερες ομορφιές.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχαλη οι δυο διαδοχικες μετα την 8-9 με τι θερμοκρασιες θα παιξουν;

DALTONS POW ROBBERY.....

Τελικά πήγα Αλεποχώρι και έκανα ένα εκπληκτικό μπανάκι στη Θάλασσα με συνοδεία 2ωρης ρακετομαχίας.

ελπίζω να ήταν το τελευταίο...