eolos 50 Report post Posted November 14, 2008 Nα το μελετήσουμε λίγο Εχουμε αυτή τη φωτογραφία απο τον χειμώνα και την αεροφωτογραφια από το Goggle Earth Βλέπουμε τις δυο συστάδες δέντρων και το δρομάκι που τις χωρίζει. Στην φωτογραφία της κάμερας φαίνεται καθαρά το δρομάκι άλλα και ποσο στενευει η πιστα στο σημειο που ειναι η δευτερη συσταδα πισω απο το δρομακι. Και εχουμε και τη χτεσινη φωτογραφια απο την καμερα. και την ιδια φωτογραφια προσαρμοσμενη στην κλιση που ειχε τον χειμωνα η καμερα Βλεπουμε οτι εχει φυγει ολη η μπροστινη συσταδα και η μιση πισω συσταδα, στο σημειο που η πιστα στενευε. Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted November 14, 2008 Αλέξη στη φωτογραφία φαίνεται για πολλά παραπάνω δέντραMainalε, εάν περιμένεις από εμένα απαντήσεις...θα περιμένεις πολύ. Πάρε τηλέφωνο τους αρμόδιους όπως έκανα κι εγώ. Πάντως, μήν τους περνάμε για χαζούς ή για εγκληματίες. Δεν κόβουν δέντρα έτσι για πλάκα ή επειδή έτσι τους κάπνισε ένα πρωί. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 14, 2008 Και εγώ γιατί να βασιστώ στην πιθανότητα-θεώρηση, να μην είναι χαζοί ή να μην είναι εγκληματίες; Γιατί να μην θεωρήσω ότι λειτουργούν με την ίδια λογική που λειτουργούν όλα σε αυτή τη χώρα; και ότι πράγματι τους κάπνισε το πρωί και πήραν αυτή την απόφαση. Η χαρακτηριστική ελαφρότητα των λεγομένων τους ....."2-3 δέντρα"......, σε κάτι που είναι οφθαλμοφανές, χαρακτηρίζει και την νοημοσύνη τους. ΥΓ. Η εικόνα της Σαχάρας στο Παρνασσό είναι αποκαρδιωτική. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 14, 2008 Mainalε, εάν περιμένεις από εμένα απαντήσεις...θα περιμένεις πολύ. Πάρε τηλέφωνο τους αρμόδιους όπως έκανα κι εγώ. Πάντως, μήν τους περνάμε για χαζούς ή για εγκληματίες. Δεν κόβουν δέντρα έτσι για πλάκα ή επειδή έτσι τους κάπνισε ένα πρωί. τους αρμοδίους Αλέξη μου, τους πήρα τηλέφωνο πολύ πριν αναρτηθεί αυτό το ποστ, αλλά δυστυχώς έπεσα στο (αναμενόμενο) μπετονένιο τείχος της (προσποιητής) άγνοιας .... η απάντηση ήταν "δεν ξέρω τίποτα, δεν γνωρίζω τίποτα" ..... στην δική μου συλλογιστική, το αν κόβονται έτσι, όχι 10 ή 20, αλλά έστω και ΕΝΑ δέντρο, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. Και αυτό θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας .... σε άλλες χώρες όπως πχ στην Νορβηγία η κοπή ενός δέντρου εκτός του ότι θεωρείται εγκληματική πράξη, θεωρείται συν τοις άλλοις και αυτόφωρο αδίκημα και καταδικάζεται με βαριές ποινές, πίστεψε με πολύ βαριές ποινές .... εδώ θεωρείται αυτονόητο ότι το ΧΚ, (όπως και κάθε χιονοδρομικό) έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω σε αυτό που αποτελεί ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με την φτηνιάρική και έωλη δκαιολογία, ότι "κάποιοι παραπονέθηκαν" (sic !!!) δηλαδή αν αύριο εσύ και εγώ παραπονεθούμε για κάτι άλλο, πχ ότι μας ενοχλεί το δάσος παραπάνω, το ΧΚ πρέπει να του βάλει φωτιά για να μας ικανοποιήσει ; Τα χιονοδρομικά κέντρα πρέπει να καταλάβουν ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!! Φιλοξενούνται στα βουνά, και οι χώροι που δραστηριοποιούνται είναι κτήμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..... κανένα ΧΚ δεν έχει καμμιά ιδιοκτησία σε κανένα βουνό της Ελλάδας .... και αν οι όποιοι διοικούντες και οι υπουργοί τους, τους υπόσχονται λαγούς και πετραχήλια και χιλιάδες στρέμματα για να ξεχερσώσουν και να τσιμεντάρουν, ευτυχώς υπάρχει ακόμη Ελληνική Δικαιοσύνη που έχει ανατρέψει πάμπολλες τέτοιες αποφάσεις της διοίκησης, αλλά υπάρχει και Κοινοτικό Δίκαιο και Κοινοτικά Δικαστήριο τα οποία και ευαισθητοποιημένα είναι και έχουν αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνουν γρύ από πιέσεις και τις συναφείς νεοελληνικές αλχημείες ..... δυστυχώς αγαπητέ Αλέξη, επαληθεύονται αυτά που πολλές φορές στο παρελθόν, έχουμε φωνάξει από εδώ μέσα .... ότι τα ΧΚ είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που έχουν σκοπό να μεγιστοποιούν το κέρδος τους, ασκούν την επιχείρηση τους σε βάρος της Φύσης και αυτού που αποτελεί περιουσία όλων μας και κληρονομιά στα παιδιά μας, αλλά κυρίως ασκούν την όποια δραστηριότητα τους με τσαμπουκά και απύθμενο θράσος, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν ... αν σε όλα αυτά δεν βρίσκουν μπροστά τους τον ΕΣΤΟΥΧ, λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί για μένα αυτό θα έπρεπε να είναι ένα από τα κύρια μελήματα αυτού του Συλλόγου ..... να προστατεύει πρώτα από όλα τα βουνά μας .... και όχι να ενδιαφέρεται πως και που θα κάνει σκι αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες ... αν λοιπόν ο ΕΣΤΟΥΧ δεν ενδιαφέρεται για τέτοια ψιλολόγια, υπάρχουν μέλη του που ενδιαφέρονται ... και επειδή αυτοί οι κύριοι των ΧΚέντρων, το μόνο που ίσως καταλαβαίνουν είναι αγωγές, εισαγγελείς και δημοσιότητα της εγκληματικής συλλογιστικής και πρακτικής τους, θα τα βρουν ΟΛΑ ΑΥΤΑ μπροστά τους, ανοικτά, ευθαρσώς και επώνυμα .......... τέρμα τα πολλά λόγια .... για να σταματήσει αυτό το χάλι μια για πάντα Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted November 14, 2008 εχμ... πριν σταλει ο εισαγγελέας μπορούμε να μάθουμε αν το Δασαρχείο έχει δώσει εγκριση? Όχι τίποτα άλλο μην "εκτεθούμε" κιολας... Όσον αφορά περιβαντολογικά εγκλήματα στα χιονοδρομικά, η λιθοτρίψια δεν είναι ένα απο τα φετινά... έχουν γίνει πολύ χειρότερα φέτος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted November 15, 2008 Πάνο (panpanou) κατ' αρχήν δεν έκοψα εγώ τα πουρνάρια της Βασιλίτσας. Και δεν θα διαμαρτυρηθώ γι' αυτό, αφού θα είμαι υποκριτής εάν το κάνω. Και θα είμαι υποκριτής, επειδή καθημερινά βλέπω μπροστά μου -στον κάμπο της περιοχής που ζώ- να κόβονται δεκάδες δέντρα σε κάθε οικόπεδο για να οικοδομήσει ο Α και ο Β είτε σπίτι για να μείνει είτε επαγγελματικό χώρο για να δουλέψει, χωρίς να δικαιούμαι να κάνω τίποτα. Εμάς τους χαζούς επαρχιώτες δεν είναι δυνατόν να μας ενοχλήσει η κοπή τριών πουρναριών στη Βασιλίτσα, στην Κάτω Ραχούλα, στην Άνω Παναγιά ή στην Πέρα Πεζούλα... Καταλαβαίνω την αγωνία και συμφωνώ και μακάρι να έχουμε το δικαίωμα να αποτρέπουμε τέτοια φαινόμενα, αλλά δεν δέχομαι οτι το πρόβλημα είναι τα τρία πουρνάρια της Βασιλίτσας. Θα ήθελα πάντως να μάθουμε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα. Nickel, μπορείς να μήν πετάγεσαι όταν μιλάνε σοβαροί άνθρωποι ; Quote Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted November 15, 2008 Μακάρι να μην είναι παράνομο αυτό που κάνουν στη Βασιλίτσα, άλλα το γεγονός οτι χτες δεν δούλευε η κάμερα και σήμερα δουλεύει άλλα την έχουν στρέψει αλλού, ενισχύει τις υποψίες μας. Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 15, 2008 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,403 Report post Posted November 15, 2008 Έλα ρε, γίνονται τέτοια πράγματα; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 15, 2008 αποκλείεται εγω δεν το πιστέυω οτι συμβαίνουν αυτά.Μάλλον πρέπει να είμαστε σε άλλη χώρα κάπου στην Αφρική Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted November 15, 2008 Kαλα μετα το ΧΚΚ πιασατε την Βασιλιτσα.. τς τς τς Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 15, 2008 Πάνο (panpanou) κατ' αρχήν δεν έκοψα εγώ τα πουρνάρια της Βασιλίτσας. Και δεν θα διαμαρτυρηθώ γι' αυτό, αφού θα είμαι υποκριτής εάν το κάνω. Και θα είμαι υποκριτής, επειδή καθημερινά βλέπω μπροστά μου -στον κάμπο της περιοχής που ζώ- να κόβονται δεκάδες δέντρα σε κάθε οικόπεδο για να οικοδομήσει ο Α και ο Β είτε σπίτι για να μείνει είτε επαγγελματικό χώρο για να δουλέψει, χωρίς να δικαιούμαι να κάνω τίποτα. Εμάς τους χαζούς επαρχιώτες δεν είναι δυνατόν να μας ενοχλήσει η κοπή τριών πουρναριών στη Βασιλίτσα, στην Κάτω Ραχούλα, στην Άνω Παναγιά ή στην Πέρα Πεζούλα... Καταλαβαίνω την αγωνία και συμφωνώ και μακάρι να έχουμε το δικαίωμα να αποτρέπουμε τέτοια φαινόμενα, αλλά δεν δέχομαι οτι το πρόβλημα είναι τα τρία πουρνάρια της Βασιλίτσας. Θα ήθελα πάντως να μάθουμε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα. Nickel, μπορείς να μήν πετάγεσαι όταν μιλάνε σοβαροί άνθρωποι ; Δεν είναι πουρνάρια...είναι οξιές...αλλά και τα πουρνάρια είναι εξίσου δέντρα και όχι κάτι το ευτελές... Το πρόβλημα είναι το κάθε τι, όσο μικρό κι αν είναι και η αδιαφορία μας απέναντι σε αυτό. Το θέμα δεν είναι αν κόβει κάποιος τα δέντρα του "κτήματος" του, η του "οικοπέδου" του (που κι αυτό ελέγχεται), αλλά τα κοινά δέντρα που ανήκουν σε όλους και μάλιστα βρίσκονται στα βουνά, που ξέρουμε πόσο δύσκολα ξαναφυτρώνουν. Και το δασαρχείο να έδωσε άδεια, πάλι διαπλοκή είναι... Τίνος είναι επιτέλους τα βουνά; Των χιονοδρομικών; Αν είναι να αυθαιρετούν έτσι, τότε καλά κάνει και δεν λύνεται ποτέ το ιδιοκτησιακό και ας μην μεγαλώσουν ποτέ τα χιονοδρομικά μας... Είπαμε να βελτιωθούν, αλλά σε λίγο δεν αποκλείεται να τρώνε κορφές, να μπαζώνουν κοιλότητες και να στρώνουν τα εδάφη με ταρτάν για να κάνουμε σκι σε 5 πόντους χιόνι. Αμάν πια Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 15, 2008 .... κατ' αρχήν δεν έκοψα εγώ τα πουρνάρια της Βασιλίτσας. δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο .... Και δεν θα διαμαρτυρηθώ γι' αυτό, αφού θα είμαι υποκριτής εάν το κάνω. Και θα είμαι υποκριτής, επειδή καθημερινά βλέπω μπροστά μου -στον κάμπο της περιοχής που ζώ- να κόβονται δεκάδες δέντρα σε κάθε οικόπεδο για να οικοδομήσει ο Α και ο Β είτε σπίτι για να μείνει είτε επαγγελματικό χώρο για να δουλέψει, χωρίς να δικαιούμαι να κάνω τίποτα. το πρόβλημα Αλέξη μου και φίλοι στο φόρουμ, αρχίζει από την στιγμή που ο ευαίσθητος χώρος στα ψηλά βουνά ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ με τον κάμπο, εκεί όπου ασκείται με πολυποίκιλλο τρόπο η ανθρώπινη δραστηριότητα .... (όχι και αυτή πάντα νόμιμη ή όχι παράλογη....) ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ και οι άνθρωποι στα βουνά ΔΕΝ μπορούν και δεν πρέπει να συμπεριφέρονται όπως στον κάμπο. Τα βουνά δεν μπορούν να γίνουν πεδίο άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας με την ίδια αφέλεια ή και το ίδιο θράσος (αν θέλεις) που έχουμε οι άνθρωποι στον κάμπο .... ..... ο χρόνος τρέχει με διαφορετική ταχύτητα και διαφορετικό μέτρο εκεί και στα βουνά .... δεν θα κάνω κριτική στους συμπατριώτες μας Έλληνες για την άποψη που έχουν για την φύση .... βλέπω αυτά που βλέπεις και εσύ καθημερινά .... παντού γύρω μου .... και θλίβομαι ... το ότι κάποιος κόβει ένα δέντρο για να χτίσει το σπίτι του, βεβαίως και δεν είναι κατακριτέο..... μην μου αποδίδεις τέτοιο παραλογισμό .... το ότι κάποιος κόβει δεντρα όμως ή ξεχερσώνει τεράστιες εκτάσεις με μπουλντόζες σε υψόμετρο 2000 μέτρων για να φτιάξει πίστες αεροδρόμια για σκι .... στην δική μου αντίληψη είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ... στον βαθμό που εκφράζει την απληστία μας, την έλλειψη μέτρου, και την προσπάθεια εξαστικοποίησης και του τελευταίου μέτρου άγριας ζωής γύρω μας ... η κοπή δέντρων ή η αλλαγή του ανάγλυφου ενός βουνού είναι η κορυφή του παγόβουνου .... αντανακλά την αντίληψη ότι οι άνθρωποι μπορούμε και πρέπει να προσαρμόσουμε τα πάντα στα μέτρα μας, μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ΟΠΟΥ θέλουμε ... και αυτό είναι για μένα το μεγάλο σφάλμα μας .... τα είπε εύγλωττα ο Louis στο πρώτο του ποστ ............ Εμάς τους χαζούς επαρχιώτες δεν είναι δυνατόν να μας ενοχλήσει η κοπή τριών πουρναριών στη Βασιλίτσα, στην Κάτω Ραχούλα, στην Άνω Παναγιά ή στην Πέρα Πεζούλα... βεβαίως και δεν είναι θέμα αστών και επαρχιωτών .... οι αστοί επειδή τα παιδιά τους έχουν ήδη πνιγεί από το μπετόν και το τσιμέντο έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται και έχουν αρχίσει και φωνάζουν .... από τους κατοικούντες εκτός των μεγάλων πόλεων, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει ΠΟΥ ζουν και τι αξία έχει ο τόπος τους και η φύση που τον περιβάλλει .... η πλειοψηφία θεωρεί ως όνειρο να κάνει το χωριό του ή την πόλη του κατ εικόνα και ομοίωση ενός αστικού κέντρου .... παρά να διατηρήσει τον χρώμα και το χαρακτήρα της ζωής όπως ήταν πάντα εκεί .... (δες πχ τι γίνεται στα νησιά, ή στα παραθεριστικά κέντρα που χτίζονται τεράστιες πολυκατοικίες πχ Ακράτα ....) είναι η κυρίαρχη άποψη για την ζωή που διαποτίζει τους συμπατριώτες μας ..... αυτό όμως τι σημαίνει; ότι εμείς που είμαστε ένα μάτσο άνθρωποι που καταφεύγουμε στην φύση για να βρούμε την χαρά του σκι, μπορούμε να έχουμε και την ίδια άποψη με τους υπολοίπους ; το τίμημα που πληρωνουμε είναι πια εμφανές παντού .... μπορείς να γυρίσεις γύρω σου το κεφάλι και να δεις πχ το Λιβάδι του Παρνασσού που έχει γίνει σαν την Κυψέλη της Αθήνας, την περιοχή του Ασωπού στην Λαμία που πίνουν νερό με χρώμιο ή τον κάμπο της Θεσσαλίας που ποτίζουν με υφάλμυρο νερό ..... πίσω από όλα αυτα υπάρχει η ίδια λογική, που δεν θεωρεί και τίποτα σπουδαίο το να κόψεις 2-3 δεντράκια για να κάνεις την δουλειά σου ... . Εμάς τους χαζούς επαρχιώτες δεν είναι δυνατόν να μας ενοχλήσει η κοπή τριών πουρναριών στη Βασιλίτσα, είναι οξυές. Δεν είναι πουρνάρια. Αλλά και πουρνάρια να ήταν δεν θα άλλαζε τίποτα. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ...... αλλά δεν δέχομαι οτι το πρόβλημα είναι τα τρία πουρνάρια της Βασιλίτσας... και όμως φίλτατε Αλέξη, ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα .... αν αυτό είχαμε κατανοήσει και συνειδητοποιήσει όλοι μας, θα ζούσαμε σε διαφορετική Ελλάδα .... τα παραπάνω βεβαίως και δεν απευθύνονται προσωπικά σε σένα. σε χρησιμοποιώ τρόπον τινά για να γράψω αυτά που σκέφτομαι ...... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted November 15, 2008 ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ...Καταλαβαίνω απολύτως. Όμως ζούμε σε μία χώρα όπου ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει χωρίς να σέβεται τον διπλανό του και χωρίς να φοβάται τον νόμο (ίσως επειδή σπάνια εφαρμόζεται). Έχουμε δυνατότητα να αντιδράσουμε ; Ή θα εκτονώνουμε τα νεύρα μας (μιλάω πρώτα για τα δικά μου) σε επίπεδο διαλόγου και θα μας περνάνε μέχρι το επόμενο επεισόδιο ;Και επειδή μόνο με αλλαγή νοοτροπίας μπορεί κάτι να γίνει...δεν είμαι αισόδοξος. Ίσως εδώ να είναι και το λάθος μου και να με παίρνει από κάτω, λόγω απογοήτευσης. τα παραπάνω βεβαίως και δεν απευθύνονται προσωπικά σε σένα. Σε χρησιμοποιώ τρόπον τινά για να γράψω αυτά που σκέφτομαι..... Τί με χρησιμοποιείς...με εκμεταλλεύεσαι κανονικά και με τον νόμο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 15, 2008 Μακάρι να μην είναι παράνομο αυτό που κάνουν στη Βασιλίτσα, άλλα το γεγονός οτι χτες δεν δούλευε η κάμερα και σήμερα δουλεύει άλλα την έχουν στρέψει αλλού, ενισχύει τις υποψίες μας. φαινεται καποιος απο την βασιλω παρακολουθει το φορουμ χεχεχε Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 15, 2008 Η γνώμη μου προσωπικά είναι να μην παιρνουμε τα άκρα. Καλό θα ήταν να το κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά το θέμα και να ρωτήσουμε να μάθουμε για ποιο λόγο γίνεται αυτό το έργο, τι χρησιμότητα έχει κτλ. Για παράδειγμα ολοι εμείς οι φωστήρες ειδικοί επιστήμονες ξέρουμε οτι μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα στο πατημα της πίστας λόγω της πλάγιας κλίσης που έχει; Ξέρουμε αν κατά τη διάρκεια του πατήματος της πίστας το ρατράκ εκεί πηγαίνει και κολάει επάνω στα δέντρα;Λεω εγω τώρα...ο λιφτολόγος καταστροφέας χιονοστρωτήρων....... Και εν πάσει περιπτώσει επειδή το τραβάμε πολύ το θέμα, στα περισσότερα χιονοδρομικά μας οι πίστες είναι μέσα στο δάσος. Αλήθεια αυτές οι πίστες πως δημιουργήθηκαν; Τότε γιατί δεν φωνάζαμε και τώρα φωνάζουμε για ενα έργο το οποίο σίγουρα για να το κάνουν κάτι εξυπηρετεί και μην το παίζουμε ξερόλες στα πάντα. Κύριε panpanou οι πίστες στα Καλάβρυτα και στο Μαίναλο μέσα στο δάσος δεν είναι; Πως έγιναν αυτές οι πίστες; Τότε δεν μας ενοχλούσαν και τώρα μας ενοχλούν τα χιλιάδες κομένα δεντράκια; Λοιπόν καλό είναι πριν να δημιουργήσουμε πρόβλημα σοβαρό κάπου να ρωτάμε το γιατί γίνεται και μετά να κρίνουμε. Αυτά απο εμένα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 15, 2008 τοτε μαλλον δεν θα υπηρχε το ιντερνετ για να φωναζουμε Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted November 15, 2008 Η γνώμη μου προσωπικά είναι να μην παιρνουμε τα άκρα. Καλό θα ήταν να το λοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά το θέμα και να ρωτήσουμε να μάθουμε για πιο λόγο γίνεται αυτό το έργο, τι χρησιμότητα έχει κτλ.Για παράδειγμα ολοι εμείς οι φωστήρες ειδικοί επιστήμονες ξέρουμε οτι μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα στο πατημα της πίστας λόγω της πλάγιας κλίσης που έχει; Ξέρουμε αν κατά τη διάρκεια του πατήματος της πίστας το ρατράκ εκεί πηγαίνει και κολάει επάνω στα δέντρα;Λεω εγω τώρα...ο λιφτολόγος καταστροφέας χιονοστρωτήρων....... Και εν πάσει περιπτώσει επειδή το τραβάμε πολύ το θέμα, στα περισσότερα χιονοδρομικά μας οι πίστες είναι μέσα στο δάσος. Αλήθεια αυτές οι πίστες πως δημιουργήθηκαν; Τότε γιατί δεν φωνάζαμε και τώρα φωνάζουμε για ενα έργο το οποίο σίγουρα για να το κάνουν κάτι εξυπηρετεί και μην το παίζουμε ξερόλες στα πάντα. Κύριε panpanou οι πίστες στα Καλάβρυτα και στο Μαίναλο μέσα στο δάσος δεν είναι; Πως έγιναν αυτές οι πίστες; Τότε δεν μας ενοχλούσαν και τώρα μας ενοχλούν τα χιλιάδες κομένα δεντράκια; Λοιπόν καλό είναι πριν να δημιουργήσουμε πρόβλημα σοβαρό κάπου να ρωτάμε το γιατί γίνεται και μετά να κρίνουμε. Αυτά απο εμένα. +1000 Πεστα ρε "ΑΓΙΕ"Πετροπουλε!!!!!! Και οχι μονο για τα ΧΚ που ανεφερες,αλλα και για το Πηλιο και για τον Παρνασο(Φτερολακα) και για το Πισοδερι και για τα 3-5 Πηγαδια και και και. Και οταν ολοι μας ειμαστε σε συζητησεις στις συναντησεις λεμε αλλα λογια ν¨αγαπιωμαστε,μονο οταν μπαινουμε στο φορουμ μονο τοτε μας πιανει κατι και ευεσθητοποιουμαστε!!!!! Τι να πω,αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου!!!! Και μετα θελουμε να μας περνουνε στα σοβαρα!!!!Θα μας παρουνε,θα μας παρουνε αλλα δεν ξερω εμεις τι θα παρουμε....... Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 15, 2008 Στο θέμα αυτό είμαι με φουλ γκάζια υπερ του panpanou - από την άλλη βέβαια ο μαιναλος έχει ένα δίκιο , οπερ όλοι ξεκινήσαμε να κάνουμε σκι απο ένα διαμορφωμένο τερέν όπου και δέντρα κόπηκαν και πέτρες ..σκαλίστηκαν και εν πάση περιπτώσει έτσι κάπως ήρθαμε σε επαφή με το βουνό. Δυστυχώς όμως η ιστορία δείχνει οτι η παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον δεν ήταν ποτέ μικτής μορφής με σεβασμό στο περιβάλλον (εξαιρέσεις υπάρχουν) , ενώ αντίθετα η γραφειοκρατία οδηγεί σε αδιέξοδα και παράνομες πρακτικές. Ο καθένας απο την μεριά του μετά απο χρόνια ενασχόλησης με οποιοδήποτε τρόπο με τα βουνά , την ορειβασία , την χιονοδρομία κ.ο.κ. βγάζει ένα συμπέρασμα για τον τρόπο που λειτουργεί ο Έλληνας και ναι το δικό μου συμπέρασμα είναι οτι ο παραλογισμός επικρατεί περισσότερο. Δεν στέκομαι στο θέμα των θάμνων , των δέντρων αλλά στο θέμα νοοτροπία ΓΕΝΙΚΑ. Θα μπορούσα να ήμουν φουλ αθυρόστομος και όχι τόσο ευγενικός για την φάρα μερικών "ανθρώπων" (ΖΩΩΝ - ΖΩΝΤΟΒΟΛΩΝ ) αναφορικά με την συμπεριφορά τους στην φύση , τις αντιλήψεις τους και δεν συμμαζεύεται, αλλά δεν το κάνω γιατί τα καντήλια θα είναι πολύ βαριά .... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 15, 2008 Το σκι σε όλους σας-μας αρέσει αλλά πως θα γίνει ενα χιονοδρομικό ρε μάγκες αν γίνουν επεμβάσεις στη φύση; Και μην μου πετάξετε κανα κουλο τώρα περι ορειβατικού γιατί όλοι μας σε καλοστρωμένες πίστες μάθαμε. Μετά μας φταίνε η οχι καλές πιστες η οχι καλοί αναβατήρες και ολα αυτά. Ακόμα και ενας αναβατήρας για να μπεί πρέπει να γίνουν δρόμοι να πέσουν μπετά να γίνουν διαμορφώσεις πιστών και ολα τα σχετικά. Στα Καλάβρυτα και στον Παρνασσό ρε μάγκες πέρσυ και φέτος εγιναν ενα σωρό χωματουργικά. Αυτά δεν χαλάνε το ανάγλυφο του βουνού; ή για αυτά κάνουμε τις κοτες και σε ολα τα υπόλοιπα κάνουμε τα κοκκόρια; Που είμασταν όλοι εμείς οι οικολόγοι να βάλουμε τα στήθη μας μπροστά για μην γίνουν τα χωματουργικά στο ΧΚΚ; Τα 5-10 δεντράκια στη μέση της πίστας της Βασιλίτσας μας μάραναν; Μου φαίνεται οτι τούτο τον καιρό δεν έχουμε τι να κάνουμε και μας τρώνε τα δαχτυλάκια μας στα πληκτρολόγια Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 15, 2008 Κύριε panpanou οι πίστες στα Καλάβρυτα και στο Μαίναλο μέσα στο δάσος δεν είναι; Πως έγιναν αυτές οι πίστες; Τότε δεν μας ενοχλούσαν και τώρα μας ενοχλούν τα χιλιάδες κομένα δεντράκια; ή για αυτά κάνουμε τις κοτες και σε ολα τα υπόλοιπα κάνουμε τα κοκκόρια;Που ήσουν κύριε Πάνο να βάλεις το στήθος σου μπροστά για μην γίνουν τα χωματουργικά στο ΧΚΚ; Τα 5-10 δεντράκια στη μέση της πίστας της Βασιλίτσας μας μάραναν; Μου φαίνεται οτι τούτο τον καιρό δεν έχουμε τι να κάνουμε και μας τρώνε τα δαχτυλάκια μας στα πληκτρολόγια αντιπαρέρχομαι το άκομψο και αγενές ύφος .... και μάλιστα από κάποιον που δεν γνωρίζω προσωπικά ..... έγραψα τις απόψεις μου και δεν με ενδιαφέρει να προσωποποιήσω καμμία αντίθεση, ούτε με σένα, ούτε με κανέναν ..... αν, παρ' όλ' αυτά, το πρόβλημα σου είμαι εγώ, μπορείς να διαβάσεις τις απόψεις μου, γραμμένες σε ανύποπτο χρόνο, εδώ (post 11): http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...t=0&start=0 Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 15, 2008 αντιπαρέρχομαι το άκομψο και αγενές ύφος .... και μάλιστα από κάποιον που δεν γνωρίζω προσωπικά .....έγραψα τις απόψεις μου και δεν με ενδιαφέρει να προσωποποιήσω καμμία αντίθεση, ούτε με σένα, ούτε με κανέναν ..... αν, παρ' όλ' αυτά, το πρόβλημα σου είμαι εγώ, μπορείς να διαβάσεις τις απόψεις μου, γραμμένες σε ανύποπτο χρόνο, εδώ (post 11): http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...t=0&start=0 Με τις λίγες γνώσεις μου ο Παρνασσός σαν χκ δεν έχει κόψει δέντρο στη Φτερόλλακα ήταν φυσικά ανοίγματα. Τα Καλάβρυτα έχουν σφάξει όπως και το Πισοδέρι, 3-5 Πήλιο, Βασιλίτσα η οποία προφανώς συνεχίζει το σφάξιμο. ΚΑΚΩΣ. Αντίο 2008 λοιπόν με πολλά χιόνια και εύχομαι να μη κοπεί κανένα δεντράκι σε κανένα χιονοδρομικό και είθε ο θεός να περάσει νόμο που τους υποχρεώσει να κλείσουν τα χιονοδρομικά που έκοψαν δέντρα και να τα επαναδασώσουν. Παράλληλα εύχομαι να βρούμε τη δύναμη σαν κράτος/άνθρωποι/επενδυτές σε μέρη όπου δεν υπάρχουν δέντρα να φτιάξουμε ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ Αν γίνεται να συγκεραστούν αυτά τα δυο και να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας της φύσης θα είναι καλό για όλους. Ας μη διαλέγουμε την μια άκρη λοιπόν και ας μείνουμε στη προσπάθεια να έρθουμε στη μέση γιατί υπάρχουν άνθρωποι με απόψεις που είναι στην άλλη (άκρη) Υ.Γ. Οι πληροφορίες για το thread Αντίο 2035 που έχει 25 σελίδες διαμάχης με θέμα τα 17 καινούργια λιφτ του Γράμμου και τις περιβαλλοντολογικές του επιπτώσεις ελέγχονται ως ανακριβής Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted November 15, 2008 Γιώργο είμαστε άξεστα ζώα ρε συ, αυτό δεν πρέπει να το αρνούμαστε. Έχουμε ξεσκίσει και ισοπεδώσει το περιβάλλον , αναφορικά πάντα με την τουριστική εκμετάλλευση. Ειδικά τον θερινό τουρισμό , στο θέμα αυτό, τον έχουμε φτύσει στα μούτρα. Το ίδιο θα γίνει και με τα βουνά , τα 14.000 στρέμματα , τις χωματουργικές , την σχετική οικοδόμηση και πάει λέγοντας. Είναι σαν ιός , που εξαπλώνεται κάθετα και οριζόντια από όπου και αν περνάει ο έλληνας. Τα έχουμε γ@μήσει όλα ! και είναι παράλογο όχι μόνο γιατί δεν έχουμε στην ουσία ολοκληρωμένη σαιζόν ΑΛΛΑ γιατί του έλληνα ΔΕΝ του καίγεται καρφί να κάνει σκι , να περπατήσει στην φύση , να την θαυμάσει κ.ο.κ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ είναι ηλίου φαεινότερον αυτό. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να τα τσεπώσει και μόνο. Τώρα προφανώς και χρειάζονται παρεμβάσεις , αλλά με τις κατάλληλες μελέτες και εφόσον το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο στο κέρδος. Αναρωτιέμαι όμως , καταλαβαίνει ο μέσος τουρίστας τι σημαίνει αυτό; ή στα @@δια του; Εγώ λέω πως είναι το δεύτερο, 10 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας και στην θάλασσα και στο βουνό , αυτό είναι το συμπέρασμά μου. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted November 15, 2008 ΕΑΝ ΟΝΤΟΣ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΟΒΑΝ !!??? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΑΝ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!???? ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ 5 ΔΕΝΤΡΑ ΤΟΤΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΚΙ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ Η ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΑ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΟΠΟΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ Η ΘΑ ΑΝΑΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΑΣ ΤΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΟΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ !!!?? Quote Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 15, 2008 Ποσα δεντρα καιγονται καθε χρονο απο τις φωτιες ηθελα ναξερα τους εμπρηστες πιαστε και οχι τους βασιλους που κλαδεψαν δυο θαμνους ας μην ειμαστε υπερβολικοι Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites