Εκτροχιασμός Τηλέμαχου - Κίνδυνος-Θάνατος
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 04:26 μμ
στα Κελλάρια Παρνασσού. Από καθαρή τύχη στο σημείο όπου το συρματόσχοινο έπεσε στο έδαφος
δεν υπήρχε χιονοδρόμος αναβάτης.
Πέραν των άλλων "κατά" που έχει το βουνό δεν
σας κρύβω πως πάντα σκεπτόμουν ότι από τύχη δεν έχει γίνει θανατηφόρο ατύχημα στα lift
τα οποία είναι άκρως γερασμένα και ο θεός ξέρει πόσο συντηρημένα.
Μετά απ'αυτό είμαι πεπισμένος ότι εάν δεν αλλαχθούν τα υπάρχοντα αναβατόρια και γενικά δεν
αλλάξει η κατάσταση θα έχουμε θύματα στο μέλλον.
Θεοδόσης Λαμπρόπουλος
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 05:29 μμ
Γενικότερα τώρα για την αποφυγή ενδεχομένων ατυχημάτων και θυμάτων σαφώς ο μηχανολογικός-ηλεκτρολογικός εξοπλισμός οφείλει να συντηρείται ή και να αντικαθίσται όταν οι συνθήκες το απαιτούν.Παρόλα αυτά και πάλι η συμπεριφορά μας ως χιονοδρόμοι έχει κι αυτή το μερίδιό της.Π.χ τις προάλλες είχαν δημιουργηθεί μικροπαρεξηγήσεις,όταν το χ/κ ,όπως σε όλα τα πολιτισμένα χ/κ της Ευρώπης,ζήτησε από όσους κάνουν σανίδα να μην την κουβαλάνε στα χέρια όταν ανεβαίνουν στα εναέρια (εκτός του Αιόλου),αλλά να τη φορούν στο πόδι τους προς αποφυγή ατυχημάτων.Προφανώς ανάλογη συμπεριφορά οφείλουν να κρατούν και οι σκιέρ,που πρέπει να αποφεύγουν να κουβαλάνε τα πέδιλά τους στα χέρια,όταν βρίσκονται στα ενάρια λιφτ.
Πάντως ότι τα λιφτ είναι παλιά ουδείς το αμφισβητεί.Όσο για τη συντήρηση πιστεύω οποιοδήποτε ερώτημα απευθύναμε στον κ.Δρίβα μας το έχει απαντήσει και με το παραπάνω.

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 05:36 μμ
Ναι δεν ειναι τοσο δυσκολο να βγει.
Σε μερικους χρειαζεται βρεμενη σανιδα...
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 06:35 μμ
Παράθεση
Nαι, οντως καποιοι πισιρικαδες την ειχαν δει ζογκλερ και εκαναν μαλακιες καθως αναιβεναν με το πιατακι.
Tην ωρα ομως που εφυγε το συρματοσχοινο απ'τον πυλωνα κανεις δεν εκανε τιποτα περιεργο. Hμουν ενα πιατακι πισω απο εκεινο τον πυλωνα και απλα βρεθηκα "με το πιατακι στο χερι". O σκιερ που ειχε την τυχη να βρισκεται κατω απο τον πυλωνα απλα εφαγε ουρανοκατεβατα το συρματοσχοινο στη πλατη.
Kατα τα αλλα, ποσο ευκολο ειναι να βγει δλδ το συρματοσχοινο?
Ποσες φορες εχει ξαναγινει κατι τετειο?
Δεν θελω να φανταζομαι να γινει κατι τετειο σε συρομενο αναβατηρα με μεγαλυτερη κληση... ας πουμε την αγκυρα στα Kαλαβρυτα.
Kαι απο την στιγμη που δεχομαστε οτι εφταιγαν οι πιτσιρικαδες, ολο το βουνο τους ειχε δει και αρκετοι τους την ειπαν, κανενας υπευθηνος δεν βρεθηκε να τους "συμορφωσει"???
EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA
In this white wave
I am sinking
in this silence
in this white wave
in this silence
I believe
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 08:04 μμ
ALCATRAZ, κατά Apr 17 2006, 07:35 PM, λόγο:
...
Φαντάζεστε (λέμε τώρα) να γινόταν κάτι τέτοιο σε εναέριο;
Our truest life is when we are in dreams awake. - Henry David Thoreau
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 08:24 μμ
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 09:23 μμ
Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2006 - 11:16 μμ
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 09:13 πμ
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 10:02 πμ
ALCATRAZ, κατά Apr 17 2006, 07:35 PM, λόγο:
Ρε παιδιά ότι μ......α και να κάνει κάποιος στο πιατάκι το παραπάνω κατ' εμέ αποτελεί πρόβλημα της εγκατάστασης.
Κανονικά, αν και δεν το είχα προσέξει ποτέ, κάθε τροχαλία πρέπει να έχει ασφάλεια για τέτοιες περιπτώσεις.
Συνήθως, σε άλλου είδους εγκαταστάσεις, τοποθετείται ένα στενό μεταλικό Π στην τροχαλία ώστε να μην φεύγει το συρματόσχοινο απο αυτήν και πολλές φορες τοποθετέιται και ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο έτσι ώστε εάν φύγει να μην πέσει κάτω και χτυπήσει κανέναν.
Αν και δεν είμαι μηχανικός νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν κοστίζει πολύ και θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί τουτάχιστον σε τέτοιας κατηγορίας πιάτα που το φορτίο δεν είναι τόσο μεγάλο (συγκριτικά με τους εναέριους αναβατήρες).
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 02:11 μμ
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 02:32 μμ
Υποτίθεται ότι αυτό το λαμάκι (που εγώ θα έλεγα λαμάρα) κρατάει το συρματόσχοινο για να μην γίνει εκτροχιασμός.
Αν πάλι σπάσει αυτό το λαμάκι (που μάλλον αυτό πρέπει να γίνεται αν παραζοριστεί) προφανώς θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με το να μην υπήρχε. εδώ δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα
Όσο για το εξωτερικό μάλλον έχεις δικιο. Εξάλου έκει που έχω δεί την εφαρμογή του δεν υπήρχε τέτοιο φορτίο και το συρματόσχοινο δεν είχε "πιατάκι" επάνω.
Για λέγε...
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 02:51 μμ
Αυτό για το Π που λές συνήθως το συναντάμε στα λίφτ της ΡΟΜΑ και τα βάζουν γιατί τα πιάτα της εταιρίας αυτής είναι πολύ μακριά όπως θα έχετε δεί και ο σκοπός τους είναι να σταματούν την ταλάντωση (δεξιά αριστερά) που μπορεί να έχει το πιάτο όταν περνάει απο τον πυλώνα αλλά και να μην ακουμπήσει επάνω στόν πυλώνα.
Α και κάτι ακόμα αυτούς που είδαν να κάνουν σλάλομ και λοιπές κουταμάρες στόν αναβατήρα κανονικά θα έπρεπε να τούς πάρουν τίς κάρτες και να μην τούς ξανααφήσουν να κάνουν σκί στο χ.κ για παραδειγματική τιμωρία.Δεν τούς φταίει σε τίποτα ο κόσμος που κάνει σκί αλλά και το προσωπικό του χ.κ να παιδέυεται τόσες ημέρες εξαιτίας αυτών των ανεγκέφαλων.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 03:13 μμ
Έτσι πολύ από εμάς θα μάθουμε μερικά πραγματάκια (από αυτούς που γνωρίζουν), θα κατανοήσουμε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε τα ΧΚ και θα σταματήσουμε να πετάμε κατά καιρούς διάφορα άσχετα.
mainalo, κατά Apr 18 2006, 03:51 PM, λόγο:
Τώρα αυτό πραγματικά πως θα γίνει? Το έχω ακούσει άπειρες φορές αλλά έστω ότι κάνω την μ…… εγώ. Με διώχνεις από το ΧΚ και μου παίρνεις την κάρτα ΟΚ?
Το επόμενο ΣΚ ποιος θα με σταματήσει στη είσοδό μου στο ΧΚ? Μήπως θα με θυμούνται ? …ή μήπως δίνω πουθενά τα στοιχεία μου ? …και αν τα δώσω μήπως ενημερώνεται ο ταμίας γι’ αυτό ?
Βέβαια για να μην είμαι όλο αρνητικός στην κουβέντα θα μπορούσαν να βάλουν poster με την φωτό μου και τίτλο «ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ»
Υ.Γ. O bmw πως "πέρναγε" στο Μαίναλο?
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 03:18 μμ
Να δώ που θα πηγαίνει του χρόνου για σκί
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 04:31 μμ
Αλλα ευκολο να τον κανεις να πληρωσει τη ζημια και τα μεροκαματα που θα χρειαστει για να επιδιορθωθει.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2006 - 06:07 μμ
«Το περασμένο Σάββατο εκτροχιάστηκε πλήρως (από κινητήρια τροχαλία καθώς και από τροχαλία επιστροφής) το συρματόσχοινο του Τηλέμαχου πιθανότατα απο την αντικανονική χρήση του απο ορισμένους "....." πελάτες.
Ευτυχώς
α. δεν τραυματίστηκε σοβαρά κανένας πελάτης από το συρματόσχοινο που έπεσε
β. λειτούργησαν οι διατάξεις ασφαλείας και ακινητοποίησαν το μηχάνημα χωρίς περαιτέρω βλάβες, πέρα από τον εκτροχιασμό που μεταδόθηκε μέσω της ταλάντωσης του συρματοσχοίνου μέχρι τον κινητήριο σταθμό.
Την Κυριακή αποκαταστάθηκαν οι εκτροχιασμοί στους σταθμούς και σήμερα προβλέπεται να ολοκληρωθούν και σε όλους τους υπόλοιπους πυλώνες.
Μετά κι απο ένα έλεγχο του συρματοσχοίνου το μηχάνημα είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει».
Επίσης, και άσχετα με το παραπάνω:
Ο κ. Δρίβας, προς το παρόν τουλάχιστον, συμμετέχει και απαντάει σε αυτό το forum ως μέλος του ΕΣΤΧ και μόνο. Δεν έχει επισημοποιηθεί η θέση του στο ΧΚ Παρνασσού και ως εκ τούτου δε μπορεί να απαντήσει στη κάθε ερώτηση με την ευκολία που όλοι περιμένουμε ή έχουμε συνηθίσει όπως όταν ήταν διευθυντής στο ΧΚ Πηλίου.
1 Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες