Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/22/2026 in Posts

  1. 2 points
    Mηχανολογικά για μέγιστη ζωή κάθε ρύθμιση σε άλλο DIN της δέστρας προκαλεί κόπωση σαν ένας κύκλος φόρτισης. Κακό. Κάθε μέρα σκι προκαλεί κόπωση στα περιφερειακά και κάθε βάλε βγάλε αλλά πολύ μικρότερη από κύκλο φόρτισης. Όλα τα release το ίδιο αλλά πόσα τρως το χρόνο? Κάθε μέρα σκι προκαλεί θερμικό κύκλο που κάνει κακό. Προφανώς άλλο το -5 και σε σάκο στους +10 στο αμάξι και άλλο το -20 και ξαφνικά 40 στον ήλιο μια βδομάδα. Χειρότερο είναι το ξαφνικά πχ αμαρτία να ρίξετε ζεστό νερό σε δέστρα αμέσως μετά το σκι. Θα φοβόμουν και μια δέστρα/μπότα που ξέχασα στην αποθήκη/ήλιο στους +30 ή σε κρύο με υγρασία για μήνες/χρόνια. Πολύ πιο σημαντικό είναι να γίνετε έλεγχος κάθε χρόνο. Από την πενταετία και μετά, από έμπειρο (5-6 στην Ελλάδα) και φυσικά να κλωτσάμε δυνατά το χιόνι μπρος πίσω στραβά μόλις βάλουμε τα σκι. Νοικιάρικα σκι που βαράνε δεκάδες κύκλους ρύθμισης κάθε χρόνο προφανώς θα τα αφήσεις στο μικρότερο για να μειώσεις στατική κόπωση. Άλλος ένας μικρό το κακό. Και εγώ τις αφήνω αιώνια σταθερές. Θα το δείτε να το γράφουν και πολλοί έξω.
  2. 1 point
    Ωρίμασε χρηματοδοτικά το νέο λιφτ στο Πισοδέρι. Για να δούμε . Ελπίζω να μπει λιφτ και όχι ρόλερ κοστερ πάλι. Πάντως είναι παράξενο πως λεφτά υπάρχουν για να στηριχτεί ο κάθε ιδιώτης. Απορία βηξ ψάλτου. Ο ιδιώτης τι λεφτά θα βάλει;
  3. 1 point
    Η κοιλάδα του Zillertal στην Αυστρία, στην οποία πήγε εκδρομή ο σύλλογος τον Ιανουάριο του 2026, έχει σχετικά εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο από Innsbruck και Μόναχο, πρώτο χιονοδρομικό στην κοιλάδα είναι το Fugen και τελευταίο το πιο γνωστό λόγω του παγετώνα Hintertux. Εδώ η φωτογραφία είναι από το Kaltenbach τον Φεβρουάριο 2026 (στην απέναντι πλευρά φαίνονται οι πίστες του Zell). Τις πίστες των χιονοδρομικών αυτών κατέβηκαν και όσοι ακολούθησαν στην εκδρομή.
×
×
  • Create New...