Jump to content

majunior

Χρήστης Forum
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Recent Profile Visitors

261 profile views
 1. Μην πω ότι βόλεψαν κιόλας οι αυξήσεις ωστε να γίνει τελικώς μόνο ο πυρήνας (και διακαής πόθος) του έργου, δηλαδή η Παρνασοποίηση του ΧΚΚ. Τα υπόλοιπα πάντα ήταν για να κατευνάσουν τους ιθαγενείς.
 2. Άρα στη Νεραϊδόραχη περιμένουμε...καμία! Εγώ την Ινώ δεν την έχω δει ποτέ ενώ και η Φοίβη τείνει να γίνει θρύλος που διηγούνται οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους. Σοβαρά τώρα περιμένει κάποιος πίστες στην πιο δύσκολη πλαγιά του βουνού; Δεν ξέρω αν φτάνει και ο χώρος της αποβίβασης για να μπορούν οι μεν να πηγαίνουν προς Στύγα και οι δε να στρίβουν 180ο για να πάνε στις νέες πίστες (τα ακροβατικά που κάνουμε τώρα μάλλον δε θα είναι αποδεκτά). Καλοδεχούμενη η προέκταση της Θέτις, που υπολογίζω προσθέτει ~500μ.
 3. Θυμίζει Παρνασσό η φάση. Τεράστια μεταφορική ικανότητα και το πεδίο είναι ίδιο με πριν! Τι θα κάνουν 1200 άτομα την ώρα στη κορυφή της Νεραΐδόραχης; Θα κατεβαίνουν όλοι μαζί τη Νεφέλη; Η Άρτεμη 2 που βοηθάει; Για να κάνεις το δρόμο και τα τελευταία 500 μέτρα της Νεφέλης; Αν το οικόπεδο τελειώνει στην Ειρήνη τρώει άκυρο η μοναδική πλαγιά όπου θα μπορούσε να γίνει κάτι νέο. Καταλαβαίνω ότι χρειάζονται τα χρήματα των επισκεπτών αλλά 1500 άτομα τι θα κάνουν στη Βαθειά Λάκα; Όλοι μέσα και γύρω από το σάλε των 500k; Ονειρεύονται να γίνουν Σαλέ 1950; Για να γίνεις Σαλέ 1950 τελικά χρειάζεσαι απλά μια καμπίνα, ένα σαλέ και άντε και καμιά γούνινη ξαπλώστρα; Τότε γιατί δεν είναι όλες οι Κυκλάδες σαν τη Μύκονο;
 4. Πολύ ωραία ανάλυση που ρίχνει φως σε πολλά ερωτήματα. Ειδικά το γεγονός ότι πήγαν για παγοαναρρίχηση στις 11 το πρωί με κούφανε! Ο ένας υποτίθεται ότι ήταν και ειδικός στην παγοαναρρίχηση...
 5. Μιλάμε για τη χώρα που δεν έχει ασθενοφόρο στη 3η εθνική (πέθανε ποδοσφαιριστής προχθές!) ενώ και ο γιατρός είναι πολυτέλεια στις ακόμα χαμηλότερες κατηγορίες.
 6. Μειωμένη κάρτα πλήρωσες αν έδωσες μόνο €20 για Κυριακή. Άγκυρα δε δοκίμασες; Όσο για τα μέτρα Covid και τα τραγικά στην ουρά των λίφτ, okay γνωστά όλα αυτά, απλά διερωτώμαι, στη Β. Ελλάδα δε γίνονται τα ίδια;
 7. Γιατί συνεχίζετε να πηγαίνετε;
 8. Τις ίδιες υπηρεσίες είχες και τα προηγούμενα χρόνια με λιγότερο από €35 και χωρίς Δευτέρα-Παρασκευή ως high season. Ούτε νέες πίστες άνοιξαν, ούτε νέα lift μπήκαν. Τα αυτονόητα όπως το πάτημα και η λειτουργία των lift (κόστος από τσέπη φορολογούμενου 30m!) καταντήσαμε να λέμε ότι αξίζουν έξτρα χρέωση!
 9. Πάντως στο avalanche risk έχει αρκέτες προειδοποιήσεις τις τελευταίες μέρες οπότε να έχετε το νου σας. Λέει και ότι οι προσπάθειες για τεχνητές χιονοστοιβάδες απέτυχαν.
 10. Εγώ πάντως το παίρνω στο χέρι το σανίδι (αν και κάνω μια πατέντα με το strap για να αποφύγω περίεργες καταστάσεις). Οι λόγοι είναι: α) δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στην ουρά και όλοι σε πατάνε, ΕΙΔΙΚΑ τα φυντάνια των σχολών και β) η έξοδος του 3πλου είναι άθλια με αποτέλεσμα πολύ συχνά οι δίπλα σου να πέφτουν πάνω σου προσπαθώντας να κατέβουν.
 11. Χαχαχα το ζήσαμε κι αυτό! ?
 12. Η Ινώ πέρα από τα ακροβατικά που έπρεπε να κάνει το ρατράκ στη διάστρωση, περνούσε κοντά σε σημεία που είναι επηρρεπή σε χιονοστιβάδες. Η Φοίβη ήταν μια πίστα ελαφρώς "αγωνιστική", σαν την Αντιγόνη αλλά πιο απότομη. Μάλλον βαρετή... Όταν την είχαν φτιάξει βέβαια την είχαν διαφημίσει αρκετά οπότε για να κόπηκε είτε είδαν ότι το στρώσιμό της είχε πολύ κόπο ή τελικά η κίνηση σ'αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη. Ράδιο αρβύλα είχε ακουστεί ότι υπήρχε κίνδυνος να συγκρουστούν οι χρήστες της με αυτούς της Νεφέλης στην έξοδο (λες και αυτό δε γίνει λίγο πιο κάτω, όταν κόβουν τη Νεφέλη για το snow park...)
 13. Πολύ ενδιαφέρον. Θα ήταν καλό να εξηγούσαν και λίγο τα διάφορα σημεία της αναφοράς όπως και να κρατούσαν αρχείο για να διαμορφώσουμε μια εικόνα του κινδύνου σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες.
 14. Αυτός ο δρόμος έχει μήκος σχεδόν 6 χλμ από το καταφύγιο...ποιος θα τον πατάει; Γενικά εκείνη η πλευρά είναι ασφαλής;
 15. Ο vro ο προδότης αντί να κράζει εδώ μαζί μας πήγε και τους ακούμπησε 35 αργύρια; ?
×
×
 • Create New...