Nickel 76 Report post Posted May 7, 2009 χμμ.... αν εβγαλε 2.7εκ η ΕΤΑ απο τα εισητήρια σημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που δεν μπηκε μέσα απο το ΧΚΠ Oσον αφορά την αυξηση στον τζίρο, φαίνεται ότι μεγάλο ρόλο έπεσε το γδύσιμο που έγινε στον επισκέπτη Τηλεκαμπίνας και το πιο ευκολο ΔΕΚΆευρω ever. Σκέψου αν η γυναίκα μου με ακολουθούσε σε κάθε επισκεψη μου στο χιονοδρομικό μόνο για να ανεβαινει με την Τηλεκαμπίνα θα την σύμφερε και αυτήν να βγάλει 80άρα καρτα (ήταν ακόμα ένας λόγος που πηγαίναμε Φτερόλακκα με το παιδί...κάτι που επεδίωκε και το ΧΚ βέβαια...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted May 7, 2009 Εγώ εύχομαι του χρόνου να χιονίσει από αρχές Δεκέμβρη να κάνουν 5Μ euro τζίρο να κονομήσει ο εργολάβος (περιμένει ο συγκεκριμένος ειδικά να τα πάρει από το ΧΚΠ) μπας και βάλει κανά λιφτ. Αλλα είπαμε, στη χώρα της πέτρας του ήλιου και της θάλασσας κάνουμε 200άτομα σκι τεστ το μήνα Μαϊο 180 χλμ από το σπίτι μας στον 38ο παράλληλο με 25C στην Αθήνα και έχουμε και παράπονο. C! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted May 8, 2009 To σκεπτικό σου vro πάντως με έχει πείσει και μένα. Τα επιχειρήματα ακράδαντα. Να κλείσει το χιονοδρομικό για πάντα είναι η καλύτερη λύση. Να στείλουμε ένα έγγραφο σαν σύλλογος στους Δήμους και στο Υπουργείο Τουρισμού για το οριστικό κλείσιμο? Θα βρουν σίγουρα πολλά άλλα πράγματα να κάνουν οι πιθανοί άνεργοι Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 8, 2009 Παιδιά λέμε οτι το ΧΚΠ μπαίνει μέσα κάθε χρόνο 2εκ. ευρώ. ΟΚ μέχρι εδώ, έχετε σκαφτεί όμως πόσα βγάζει λόγω του ΧΚΠ από τους φόρους στην ευρύτερη περιοχή? Μήπως βγάζει τα 10πλάσια? Να είσαστε σίγουροι ότι εαν δεν συνέφερε η λειτουργία του ΧΚΠ, το κράτος θα το είχε κλείσει ή τουλάχιστον ξεπουλήσει (όπως έχει κάνει και θα κάνει με τις γνωστές ΔΕΚΟ). Τώρα για τις λεγόμενες αποσβέσεις κ.λπ. Τι να αποσβέσει.... μόνο σέρβις κάνει, έχετε δει κανένα νέο αναβατήρα? Όσον αφορά τη Σαχάρα, το έργο δεν εχει παραδωθεί οπότε ο εργολάβος δεν έχει πάρει ακόμη σεντς! Όπως λέει και ο Χρίστος παραπάνω δεν μας φτάνει ό,τι για πάρτη μας δουλεύει μήνα Μάϊο το ΧΚΠ... ε να χουμε και παράπονο ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted May 8, 2009 Δηλαδή το ΧΚΠ μας (σας γιατι εγω δεν..) την χαρη που μένει ανοικτο μήνα Μάιο επειδη οι καιρικες συνθηκες το ευνόησαν φέτος; Να του ειμαστε και ευγνώμονες; Οσοι ανεβείτε το επομενο ΣΚ αυτομαστιγωθειτε όση ώρα ανεβαίνετε με την τηλεκαμπίνα.. Αλήθεια τα 2,7εκ φτάνουν για να αγοραστει ενα ακομα snow-mobile για τη μεταφορα των τραυματιων; ή θα μπει μεσα το ΧΚΠ; ημαρτον και δεν εχουν αρχισει οι ζέστες ακομα.. AlFoutzin Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted May 8, 2009 ο καθένας εχει δικαίωμα να λέει το μακρί και το κοντο του, αλλά τα νούμερα είναι αυτά. Παρά το ρεκορ στην ληστεία το χκπ ειναι πάλι μεσα κοντά 2.000.000 ευρω. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Οποιος διαφωνει ας το εξηγήσει. Η αποψή μου είναι οτι ληστεύοντας τον μέσο ελληνα χιονοδρόμο δεν κλείνει η συγκεκριμένη μαυρη τρύπα απλά εξοντώνεται η τουριστική χιονοδρομία στην νότια Ελλάδα. Οποιος διαφωνεί παρακαλώ επιχειρήματα. Και εμένα μου αρέσει το σκι, μπορει και πιο πολύ απο εσας, (αποκλειστικότητα κανείς δεν έχει) Δέν θα χάσω και την επαφή μου με την πραγματικότητα και την λογική για να μην στεναχωρήσω κάποιους. τα περι αχαριστίας επιστρέφωνται, αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε ενα επίπεδο ασε καλύτερα. Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 8, 2009 ο καθένας εχει δικαίωμα να λέει το μακρί και το κοντο του, αλλά τα νούμερα είναι αυτά.Παρά το ρεκορ στην ληστεία το χκπ ειναι πάλι μεσα κοντά 2.000.000 ευρω. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Οποιος διαφωνει ας το εξηγήσει. Η αποψή μου είναι οτι ληστεύοντας τον μέσο ελληνα χιονοδρόμο δεν κλείνει η συγκεκριμένη μαυρη τρύπα απλά εξοντώνεται η τουριστική χιονοδρομία στην νότια Ελλάδα. Οποιος διαφωνεί παρακαλώ επιχειρήματα. Και εμένα μου αρέσει το σκι, μπορει και πιο πολύ απο εσας, (αποκλειστικότητα κανείς δεν έχει) Δέν θα χάσω και την επαφή μου με την πραγματικότητα και την λογική για να μην στεναχωρήσω κάποιους. τα περι αχαριστίας επιστρέφωνται, αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε ενα επίπεδο ασε καλύτερα. 1. Κανείς δεν σου απαγορεύει να έχεις γνώμη και πολύ περισσότερο να την εκφράζεις! 2. Να μου πεις οτι ληστεύει τον έλληνα φορολογούμενο για να κάνει το κέφι του ο έλληνας χιονοδρόμος, ΜΑΛΙΣΤΑ! Αυτό να πεις! Είμαστε μια μικρή μειοψηφία που για πάρτι μας μπαίνει μέσα ο Παρνασσός και πληρώνουν για μας... οι υπόλοιποι 10.700.000 έλληνες φορολογούμενοι (υπολογίζονται 300.000 οι σκιέρ στη χώρα μας). 3. Όμως στην ουσία κανείς φορολογούμενος δεν πληρώνει το μάρμαρο αφού τη μαύρη τρύπα βουλώνει η υπεραξία και η οικονομική ευμάρια της γύρω περιοχής, μέσω φόρων φυσικά. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΑ? Αντίθετα για παράδειγμα από την Ολυμπιακή που έμπαινε μέσα και δεν τα έπαιρνε από κάπου αλλού, γι αυτό και φρόντισαν να την ξεφορτωθούν, έστω και καθυστερημένα. 4. Στα περί αχαριστίας εξέφρασα κι εγω τη γνώμη μου. Μήπως σε έβρισα και δεν το κατάλαβα? Γιατί μου λες οτι δεν κρατάω επίπεδο? Προς Al Foutzin Φίλε μου πραγματικά το ΧΚΠ μένει ανοιχτό για χάρη των λιγοστών φίλων που επιμένουν ακόμη και μέσα Μαϊου να κάνουν σκι. Μη νομίζεις, δεν ανεβαίνουν πάνω από 200 άτομα. Εσύ τι λες να κερδίζει από αυτούς το ΧΚΠ ή να μπαίνει με τα τσαρούχια μέσα? Οσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, κανείς δεν αμφιβάλει ότι βοήθησαν κι αυτές (για να παραμείνει ανοιχτό), όμως επαναλαμβάνω η λειτουργία του αυτό το μήνα είναι εντελώς ασύμφορη οικονομικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted May 8, 2009 Τα αποτελέσματα αυτά πιστοποιούν απλά 2 πράγματα. 1. Τα ΧΚ γύρω από την Αθήνα λειτουργούν σε συνθήκες ολιγοπωλίου/μονοπωλίου. Το γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται... 2. Ο Νεοέλληνας δεν παίρνει χαμπάρι από κρίσεις... τον καφέ και το σκι δεν του το κόβεις. Όταν μετά από τέτοιες αυξήσεις εν μέσω κρίσης και έπειτα από έντονες αντιδράσεις βλέπεις ότι ο κόσμος που πηγαίνει στο ΧΚ όχι απλά δεν περιορίζεται αλλά αυξάνεται, δε μπορείς να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες για την τσέπη σου. Οι υπεύθυνοι γνωρίζουν καλά ότι οι χαρμάνηδες χιονοδρόμοι θα αναζητήσουν τη δόση τους και αυξάνουν τις τιμές όσο τους το επιτρέπει η τρέλα που κουβαλάμε... Γενικά από αυτή την ανακοίνωση μπορούν να βγουν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Και δεν είναι μόνο αρνητικά. Το έγραψα και παραπάνω: οι υπεύθυνοι δεν θα πρέπει να βλέπουν στο πάθος του Έλληνα για χιονοδρομία μόνο την ευκαιρία για επιπλέον έσοδα/κέρδη αλλά και την προοπτική για βιώσιμες επενδύσεις. Δούναι και λαβείν.... Είναι καιρός να σταματήσουν οι όποιες προφάσεις περί περιορισμένου χιονοδρομικού κοινού, περιορισμένης χιονοδρομικής περιόδου κλπ κλπ.... Το φετινό καλοκαίρι αποτελεί πιστεύω μια καλή ένδειξη για τις προθέσεις τους.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 8, 2009 Τα αποτελέσματα αυτά πιστοποιούν απλά 2 πράγματα.1. Τα ΧΚ γύρω από την Αθήνα λειτουργούν σε συνθήκες ολιγοπωλίου/μονοπωλίου. Το γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται... 2. Ο Νεοέλληνας δεν παίρνει χαμπάρι από κρίσεις... τον καφέ και το σκι δεν του το κόβεις. Όταν μετά από τέτοιες αυξήσεις εν μέσω κρίσης και έπειτα από έντονες αντιδράσεις βλέπεις ότι ο κόσμος που πηγαίνει στο ΧΚ όχι απλά δεν περιορίζεται αλλά αυξάνεται, δε μπορείς να ελπίζεις σε καλύτερες μέρες για την τσέπη σου. Οι υπεύθυνοι γνωρίζουν καλά ότι οι χαρμάνηδες χιονοδρόμοι θα αναζητήσουν τη δόση τους και αυξάνουν τις τιμές όσο τους το επιτρέπει η τρέλα που κουβαλάμε... Γενικά από αυτή την ανακοίνωση μπορούν να βγουν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Και δεν είναι μόνο αρνητικά. Το έγραψα και παραπάνω: οι υπεύθυνοι δεν θα πρέπει να βλέπουν στο πάθος του Έλληνα για χιονοδρομία μόνο την ευκαιρία για επιπλέον έσοδα/κέρδη αλλά και την προοπτική για βιώσιμες επενδύσεις. Δούναι και λαβείν.... Είναι καιρός να σταματήσουν οι όποιες προφάσεις περί περιορισμένου χιονοδρομικού κοινού, περιορισμένης χιονοδρομικής περιόδου κλπ κλπ.... Το φετινό καλοκαίρι αποτελεί πιστεύω μια καλή ένδειξη για τις προθέσεις τους.... Νομίζω οτι οι τοποθέτησή σου έχει πολλές αλήθειες! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted May 8, 2009 Αγαπητέ το θέμα είναι αυτή η υπεραξία απο πια τζέπη βγαίνει και σε πια τζέπη μπαίνει... 1)Δέν σου κάνει εντύπωση οτι οι εισπράξεις ισα-ισα καλύπτουν τον εργολάβο ενω άλλα τοσα ειναι τα έξοδα ενω υπάρχουν τα ενοίκια των σαλέ, οι ενοικιασεις, οι χορηγοί, οι διαφημοιζώμενοι κλπ. (περι οργίου...) 2)η φορολογία δεν κοιτά το είδος της ιδιοκτησίας ( εκτός αν είναι εκκλησία ). Να το δώσουμε στον ΜΙΚ να γίνει πλούσιος , να μην χάσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι και να μην το επιδοτούν οι φορολογούμενοι....(περί εσόδων κράτους). Δεν μας πειράζει βέβαια που δεν θα δουλεύει.... Αλήθεια τι λένε αλλοι ορεινοι δήμοι για αυτό? Ειδικά τώρα, που ολο δημοκρατικά, απαγορευεται η διμηουργία νέων χιονοδρομικών? (Μονοπωλειο) η θέση μου είναι οτι σε μια επιδοτούμενη απο τον φορολογούμενο επιχείρηση δεν μπορει να βγαίνει ο διευθηντης και να λέει οτι κατάφερα να ληστευσω αγρια τους πελάτες μου αλλά το συνολικό αποτέλεσμα το ίδιο, αρα μπράβο μου. ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ???? Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 8, 2009 Vro αν θέλεις ο διάλογος να έχει επίπεδο τότε να λείπουν οι διαφορες σποντίτσες όπως (για να μην στεναχωρήσω κάποιους.) ... ναι μεν σε ολα σου τα μηνυματα ολοι τις αγνοουμε αλλά οπως και να εχει προκαλουν, αλλους λιγότερο αλλους περισσότερο... πόσο μάλλον όταν ζητάς εσυ να κρατήσουμε επίπεδο. Το κάνεις συνέχεια, πιστευεις οτι ο Σωτήρης,εγω,ο Μικ και άλλοι πολλοί προσπαθουν να μην στεναχωρήσουν τον κάθε υπάλληλο του ΧΚΠ? Το χιονοδρομικό για να μην μπαίνει μέσα ΤΟΣΟ πολύ πρέπει καταφέρει 2 πράγματα α)να περιορίσει το κόστος συντήρησης... Έχει 13 αναβατήρες σχεδόν ρημάδια που βγάζουν συχνά πυκνά προβλήματα ,πολυ ενεργοβόρα με μικρή χωρητικότητα σε κόσμο. Πρέπει να μειωθούν οι αναβατήρες, και να αλλαχτουν σε καταλληλους για το χιονοδρομικό πεδίο. Θα γλυτώσουν και κόστος συντήρησης αλλά και προσωπικό (άσε που θα καλύψουν άλλα κενά σε θέματα προσωπικου) και β) να φέρει κόσμο της καθημερινές. το οποίο είναι και το δυσκολότερο και θελει πολλά λεφτά ,μιας και πραγματικό κόσμο καθημερινη βρισκεις μονο αμα εχεις τουρίστες να κάτσουν ολοκληρη εβδομάδα, χρειαζεται να αναπτυχθείς σε ολο το βουνο για να δημιουργήσεις ενδιαφέρον χιονοδρομικό πεδίο και άλλες υποδομές που και εμείς ξέρουμε και οι ανθρωποι εκει πάνω... τα ίδια λέμε 6 χρόνια τώρα... οσο δεν υπάρχει η διάθεση να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα τίποτα ουσιαστικό δεν θα γίνει για την βιωσημότητα σαν χιονοδρομικο κέντρο. το υπάρχον Κρατικό χιονοδρομικό κέντρο για το κράτος φέρνει έσοδα, (όπως όλα τα χιονοδρομικά κέντρα φέρνουν και μάλιστα χωρις να τους κοστίζει και τιποτα) όλοι βολευονται, αντε χαλάει λίγο τον ισολογισμό των ΕΤΑ τίποτα άλλο. Μόνο εμείς είμαστε ρηγμένοι, το ακριβοπληρώνουμε και η χιονοδρομική εμπειρία είναι το ίδιο "ελλειπές" οπως πρίν 25 χρόνια. Ολα τα άλλα είναι να εχουμε να λέμε. @al foutzin το μόνο κέρδος που βγαίνει τώρα για το ΧΚΠ είναι έμμεσο και αυτό λέγεται "χτισιμο χιονοδρομικής ιδεολογίας" στο ευρύ κοινό και αξιοπιστία προς τον πελάτη που το τίμησε προπληρώνοντας για πολυημερη κάρτα. Ειναι το μόνο χιονοδρομικό που το κάνει γιατί μπορεί να μπεί μέσα χωρίς να έχει πρόβλημα λειτουργίας την επόμενη χρονιά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 8, 2009 Να το δώσουμε στον ΜΙΚ να γίνει πλούσιος Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κονομήσει απο ενα χκ είναι οι γυρω γυρω και οχι αυτός που το διαχειρίζεται... παγκοσμίως. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 8, 2009 @al foutzin το μόνο κέρδος που βγαίνει τώρα για το ΧΚΠ είναι έμμεσο και αυτό λέγεται "χτισιμο χιονοδρομικής ιδεολογίας" στο ευρύ κοινό και αξιοπιστία προς τον πελάτη που το τίμησε προπληρώνοντας για πολυημερη κάρτα.Ειναι το μόνο χιονοδρομικό που το κάνει γιατί μπορεί να μπεί μέσα χωρίς να έχει πρόβλημα λειτουργίας την επόμενη χρονιά. Πάνο, αυτή η παράγραφος είναι όλα τα λεφτά. Μπράβο!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 8, 2009 Παραδειγμα χιονοδρομικου που έχει κέρδος απο τα εισητηρια του. με 2 ουσιαστικά λίφτ το εισητήριο κοστίζει 99 NZ$ ή 44€ (βεβαια το πεδίο είναι μεγαλύτερο του Παρνασσού και πολυ πιο διασκεδαστικό) <-----< Και τα στατιστικά του: Winter Season: Late June to late September Operating Hours: 9am to 4pm Ski Area Boundary: 550ha (1,359 acres) Groomed Terrain: Over 50ha per night Lowest Lift Point:1260m Highest Lift Point :1960m Summit Elevation: 2088m (6,850 ft) Lift Serviced Vertical Rise: 700m Elevation:828m (base to summit) Types Of Lifts: 6 Seater express chairlift Saddle quad chairlift (4θέσιο) Nice & Easy Platter Magic Carpet Total Lift Capacity: 4,500 people/hour ( O Παρνασσός με 13 lift εχει μέγιστη χωρητικότητα (οταν ολα δουλευουν φουλ) 8000άτομα/ωρα ), Snowmaking Area: 50 hectares Snow Groomers: 2 Kassbohrer winch cats 1 Kassbohrer 260 groomer (συντηρουν και 2-3 καλά snowpark με αυτά τα 3) Longest Groomed Run: 4.3km (Tims Table to base lodge) Terrain Grades Beginner: 10% Intermediate 45% Advanced/Expert: 45% Quote Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted May 9, 2009 Parnassos Gletscher 9 Μαίου 2009 Ski-test Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted May 10, 2009 (edited) Κυριακή 10 Μαϊου Είχαμε ένα καλό σαββατοκύριακο με καλής ποιότητας χιόνι μέχρι τις 11:00. Ο καιρός ήταν πολύ καλός, λίγα σύννεφα το Σάββατο, ηλιοφάνεια την Κυριακή. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το ski test . Τελικά συμμετείχαν oι εταιρείες, Stocκli, Αtomic, Blizzard, Salomon, Nordica, Dynamic και Armada. Τα σκι ήταν στη διάθεση των φίλων χιονοδρόμων, οι οποίοι και τα τίμησαν δεόντως! Για την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες οπότε θα περιμένουμε λίγες μέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα και θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για την λειτουργία ή όχι του ερχόμενου Σ/Κ. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους αυτό το Σ/Κ. Για σας θα επιμείνουμε, και εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, θα σας περιμένουμε για ακόμη μια κατεβασιά… αφού δεν έχουμε σκοπό να καταθέσουμε τα όπλα ακόμη! Όπως βλέπετε το βουνό έχει ακόμη αρκετό χιόνι! Οι περσινές λιθοτριψίες… τώρα φαίνονται! Ακόμα και η απότομη του Ηρακλή αντέχει! Το σκι τεστ σημείωσε επιτυχία. Στην παραπάνω φωτό οι αντιπρόσωποι των εταιρειών (τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά!). Από αριστερά Βέρνερ Κρόμετσεκ (διοργανωτής και ψυχή του ΧΚΠ), Σάντυ Αρώνη (Blizzard), Νίκος Μπούμπας (Dynamic), Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος (Salomon, Atomic), Βασίλης Μπαλντούμης (Stockli), Περικλής Ρέντζιος (Ski Market/Κοσμάς Μάντσιος) και Κώστας Οικονόμου (υπεύθυνος χιονοδρομίας ΧΚΠ). Edited May 10, 2009 by Χ.Κ.Π. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 10, 2009 Τα Nordica που δοκιμασαμε ανεβηκαν μονα τους απανω; Αν ειναι τοσο καλα εκπαιδευμενα, να τα παρουμε σιγουρα! Μου εχει πεσει το νεφρο να κουβαλαω τα σκι μου απο το παρκινγκ μεχρι τον Τηλεμαχο που τα φοραω συνηθως... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 10, 2009 Μάκη τα Nordica τα έφερε πάνω ο Β. Μπαλντούμης, δεν το έβαλα όμως στην παρένθεση δίπλα από το όνομα του αφού δεν είναι αντιπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας. Τα Nordica, όπως όλοι γνωρίζουμε τα παραχώρησε για το σκι τεστ ο κ. Θάνος Φλώρος, ο οποίος όμως δεν ανέβηκε στο βουνό ώστε να φωτογραφηθεί μαζί με τους άλλους αντιπροσώπους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted May 10, 2009 Με το τσιγκελι θα στα βγαζουμε;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted May 10, 2009 Καταπληκτικά περάσαμε το Σάββατο (σήμερα επαγγελματικές υποχρεώσεις με κράτησαν στην Αθήνα ). Πολύ καλό χιόνι μέχρι τις 11 στον Περικλή, καλό εντός πίστας στον κόκκινο Βάκχο, παραδόξως κακό/κούφιο στα εκτός του. Τιμήσαμε δεόντως το πάνω πιατάκι όπου και διεξήχθη το ski test μέχρι τις 11:30 περίπου όταν το χιόνι άρχισε πια να γίνεται επικίνδυνο. Μετά, με zox (το σκυλί του πολέμου, δεν τον σκιάζει τίποτα ) και alcatraz συνεχίσαμε στον κόκκινο Ηρακλή που μας χάρισε κάποιες καταπληκτικές καταβάσεις (σαφώς πιο ασφαλές να σκιάρεις σε σούπες όταν υπάρχει κλίση που δίνει ταχύτητα) μέχρι τις 1:10 περίπου όταν και αποχωρίσαμε με τα χαμόγελα της ευτυχίας. Το βουνό ήταν πραγματικά παιδική χαρά, παντού γνωστοί, παντού χαρούμενα πρόσωπα. Το event ήταν όλα τα λεφτά και μου έδωσε την δυνατότητα να τσουλήσω με κάποια πολύ ενδιαφέροντα πεδιλάκια, όχι μόνο από το ski test αυτό καθεαυτό, αλλά και από σκι φίλων. Ακολούθησε καφεδάκι σε γνωστό κατάστημα του Λιβαδιού, λιτό γεύμα στην Αγόριανη και μετά ξανά καφεδάκι στη ζεστή Σ'βάλα. Μοναδική παραφωνία ο μικροτραυματσμός του arma (ευτυχώς τίποτα σοβαρό) που τον δυσκόλεψε αρκετά στο carving επί της μπριζόλας μετά. Από τις πολύ ωραίες και "γεμάτες" μέρες στο βουνό. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted May 10, 2009 Ο Parnassos Gletscher όπως φαινόταν από την Οίτη σήμερα Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted May 10, 2009 Χρήστο, αυτό το λιτό γεύμα στην Αγόριανη, πολύ μου άρεσε! Εαν ερχόντουσαν και οι... πατάτες στην ώρα τους! Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted May 10, 2009 Ο Parnassos Gletscher όπως φαινόταν από την Οίτη σήμερα Βρε παπαράτσι............. παραλίγο να με έπιανες την ώρα που έκανα την ανάγκη μου δίπλα από το snowbar. Πουθενά δεν μπορούμε να κρυφτούμε από εσένα πια? Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted May 11, 2009 Χρήστο, αυτό το λιτό γεύμα στην Αγόριανη, πολύ μου άρεσε! Εαν ερχόντουσαν και οι... πατάτες στην ώρα τους! Αφού ήρθαν ΠΡΙΝ από το γλυκό, πάλι καλά. Σήμερα νομίζω ταχυδρόμησαν και την μπριζόλα του Τίμου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted May 11, 2009 πολυ πατάτα ομως ρε παιδί μου... άργησε αλλα οταν ξεκινησε ξέχασε να σταματήσει... Το βουνο καλά κρατεί... ο κόσμος όμως το έχει εγκαταλείψει... Καμια 200αριά άτομα, ίδιες φάτσες εντελώς οικογενειακά. Την Κυριακή που ελειπαν και οι snowclubites το βουνό ήταν prive. ΤΕΛΟΣ για φέτος, πολύ καλή σεζόν, αντε και του χρόνου μόνο να έχει περισσότερο χιόνι τον Ιανουάριο... "ο άπληστος" Quote Share this post Link to post Share on other sites