madskier 2,767 Report post Posted February 29, 2012 Το δικό μας 3μερο άρχισε Σάββατο μεσημέρι οπότε και εν μέσω ζέστης και τρομερής ηλιοφάνειας φτάσαμε στη Νάουσα-εκεί αναζητώντας την παρέα βρεθήκαμε στη Βόλτα(στην περαντζάδα ,οπως την εννοούν εκεί όπου μέσα σε καφετέριες ,έξω στο δρόμο έχει στηθεί τρελό πανηγύρι με κλαρίνα και ταμπούρλα. Μετά το πραγματικά λιτό γεύμα ,ανηφορίζουμε προς το ξενοδοχείο. πρωινή θέα από το δωμάτιο. Ο καιρός είναι ήδη βαρύς(καλό για εμάς) και με το ανεβαίνουμε,συναντάμε τα παιδιά (koumparos,vivaski,nanad)-χάνω τον president που με κοιτάει περίεργα και δεν τον έχω αναγνωρίσει καθόλου...ευτυχώς μιλάμε-ουφ!! πολύ καλό σκι-όμορφο στρώσιμο και ο καιρός υπόσχεται τα καλύτερα-έτσι παρασύρθηκα και παρ όλες τις υποσχέσεις ,έφτασα να βοηθήσω ....όταν όλα ήταν έτοιμα-sorry guys . Η πίτα ήταν φοβερή και τα πιτάκια ακόμα καλύτερα-όλος ο καλός ο κόσμος χαμογελαστός και με το χιόνι που έπεφτε ,προοίμιο για ακόμη καλύτερες χιονο μέρες.χάρηκα που γνώρισα τον leonidastria(αν σου πω ότι όποτε διάβαζα ποστ σου, νόμιζα ότι ήταν leonida(u)stria και γιαυτο σου είπα ότι δε γράφεις συχνά ),το giannis90 που μάλιστα πέτυχα και την επόμενη επική μέρα....,το herman,Dolomites ξανά και φυσικά που ξαναείδα τους γνωστους αγνώστους(Ολγα,Γιωτα,Λάππας,Νικελ μετα οικογενείας,Σάκης,Τίμος ,Πένυ,Μικ, Πέτρος ,Ελένη και Στρατούλης,)...πολλά συγχαρητήρια σε όσους διοργάνωσαν και προετοίμασαν την κοπή της πίτας(μπράβο στο Gavis για την πίτα και σε president για τις υπέροχες κούπες!!!)-σε χορηγούς που κληρώσαμε δώρα τους (spider).... Αν ξεχνάω κανέναν σόρυ!! Η χιονόπτωση έχει αρχίσει από τις 12.30 και συνεχίζεται όλη τη μέρα,το βραδυ,και την επόμενη μέρα που ξυπνάμε αντικρύζουμε το πιο όμορφο θέαμα-30 πόντους ολόφρεσκο ,λαχταριστό χιονάκι κι εγώ να προσπαθώ να καθαρίσω το αυτοκίνητο Αλυσίδες με προσπάθεια και βουρ για το χκ-η γνωστή βλακεία ανέτοιμων οδηγών χωρίς αλυσίδες ή ανοησία κάποιων να σταματούν για ερωτήσεις στην ανηφορα,κόβοντας τους πίσω και μαζί όλο το δρόμο. Η μέρα πραγματικά επική,το χιονί πέφτει συνέχεια χαρίζοντας σε άλλους απίστευτο τρυποκαρυδικό σκι,σε άλλους δοκιμάσια στο Φίλιππο και σε άλλους σχεδόν τα πρώτα ίχνη στο κλειστο(λόγω ομίχλης) λούκι. Για πρώτη φορά έχω την αίσθηση ότι η πούδρα με πετάει ψηλά και ότι παω τέλεια-το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και δε φεύγει ούτε μέχρι το βράδυ, παρότι έχω χτυπήσει τον έσω πλάγιο λίγα μέτρα πριν φτάσω στο σαλέ.. Εικόνα το πρωί της Τρίτης ενώ έχουμε αποφασίσει να πάμε Σέλι με Aeras-Eλενη-Ολγα-Γιωτα-Χρηστο-Περικλη,το χκ αποφασίζει για δευτερη μέρα ότι θα είχε αναστολή λόγω αέρα,οπότε ανεβαίνουμε ξανά Πηγάδια.Ηλιοφάνεια,όλα ανοιχτά εκτός του πάνω συρόμενου και όλο το χιονοδρομικο στα πόδια μας....Νέα ίχνη στο λούκι αλλά μετά συντήρηση στην πίστα,όπου έχει προστεθεί και ο Dolomites στην παρέα-σχεδόν το κλείνουμε πάλι γιατί έχουμε και ένα πλοίο να προλάβουμε.....όπου φτάσαμε εννοείται οριακά... Και μια φωτό από την Εγνατία με τη λίμνη Ιωαννίνων και τα χρώματα από το ηλιοβασίλεμα 12 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted February 29, 2012 Φοβερές περιγραφές, μπράβο ΜΙΚ, Λιάνα! Τα καλύψατε όλα! Θα επαναλάβω μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε Γιάννη / Gavis για τη προσφορά της πίτας και των λοιπών εδεσμάτων όπως και για την παρέα! Επίσης να αποδώσω τα εύσημα σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν στην εκδήλωση, μέλη του ΔΣ και μή, Γιώργο Κουμπάρο, Περικλή, Όλγα, Βιβή, Ράνια, τους χορηγούς μας για τα δώρα και όποιον άλλο ξεχνάω! Να 'μαστε καλά, άντε και του χρόνου! 1 Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted February 29, 2012 υπέροχη περιγραφή Λιάνα :) χάρηκα πολύ που σε είδα... αλλά θα σε βάζαμε να κάνεις δουλειές με το που πάτησες το πόδι σου στο χιονοδρομικό ... ενώ το Σάββατο δεν είχες κάνει σκι ;;; :crybaby: τι άνθρωποι νομίζεις ότι είμαστε;;; άντε μέχρι την επόμενη χιονο-συνάντηση ... περιμένουμε όμορφες φωτογραφίες από Κέρκυρα :) Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted February 29, 2012 Γεια σας και παλι.Μακαρι να ηταν Leonidaustria και οχι leonidastria οπως ειπε πιο πανω η Λιανα,θα σημαινε πως και εγω ειμαι σαν τον Γιαννη50 και κανω συνεχεια σκι.Παιδια γραφετε συνεχεια εντυπωσεις τωρα που ειναι νωπες ακομα,για το πως περασατε στα Πηγαδια,ετσι θα καταφερουμε να τραβηξουμε τις ομορφες αναμνησεις καμποσες μερες ζωντανες.Εγω δεν εχω να πω πολλα γιατι εμεινα με την εντυπωση οτι θα μαζευομασταν στις 14.00 για την πιτα οποτε εχασα την μιση εκδηλωση, απο την αλλη μερια καμαρωνα την κορη μου(7,5) που εκανε μαθημα στον Φιλιππο ,καταλαβαινετε τωρα,ειναι αστερι δευτερη χρονια φετος και αρχισε να το λατρευει. Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted February 29, 2012 (edited) , απο την αλλη μερια καμαρωνα την κορη μου(7,5) που εκανε μαθημα στον Φιλιππο ,καταλαβαινετε τωρα,ειναι αστερι δευτερη χρονια φετος και αρχισε να το λατρευει. Να τη χαίρεσαι-αν είναι μόνο η 2η της χρονιά και κατεβαίνει τη μαύρη, τη θέλω σύντομα να μου κάνει μάθημα!!!! Να προσθέσω ότι ξέχασα να αναφέρω τη Ράνια και το Χρήστο στους γνωστούς άγνωστους- ο skimad προσπάθησε να μου εμφυσήσει την άνεση του σκιερ στην κατεβασιά στο Φίλιππο αλλά μάταια..το μόνο που εμπέδωσα είναι να σπάω τα βουναλάκια και όχι να τα περνάω γύρω γύρω.Κάτι που σημαίνει ότι με τα μαλακά μου πεδιλάκια είναι εγγυημένη απογείωση. Μια εικόνα που μου έμεινε στο μυαλό είναι μια κατάβαση απο το μισό και κάτω του Αριστοτέλη όπου ξεκίνησα πρώτη και παρά το πόδι,πήγαινα με πεταγματάκια(έτσι ένιωθα).Ελέω έλλειψης φυσικής κατάστασης ,σταματάω και όπως γυρνάω το κεφάλι βλέπω όλα τα παιδιά να κατεβαίνουν ταυτόχρονα -γέμισε το οπτικό μου πεδίο με snowclubάκια να καταπάνω μου...μακάρι να είχα μια κάμερα εκείνη την ώρα -εννοείται ότι την έκανα λούης!!!! και μια φωτό από το ξενοδοχείο μας παρένθεση:η περιοχή κουκλιστικη και σίγουρα βολεύει γιατί είναι κοντά στο χιονοδρομικό αλλά δε θα το συνιστούσα εύκολα λόγω έλλειψης καφέ και ταβερνών.Φαγητό παρήχαν οι δύο ανοικτοί ξενώνες αλλά θεωρώ φάουλ την προτηγανισμένη πατάτα πάνω στο βουνό καθώς και τιμές =>10ευρώ/μερίδα. Εύχομαι σε όσους μου συμπαραστάθηκαν αυτό το 3μερο σε παροχή άφθονης καλής παρέας, γέλιου,λιτών γευμάτων και όμορφου σκι να το ξανακάνουμε σύντομα!!! υ.γ πάλι δε γνώρισα τον turms . υ.γ 2 χάρηκα επίσης πολύ που είδα το Δαμιανό,ήρθε για να είναι ανάμεσα σε φίλους .Και τελικά αυτό σημαίνει να έχεις γνωρίσει μέσα απο το σύλλογο μια μεγάλη παρέα-ίσως για λίγη ώρα,να απαλύνει τον πόνο.Δαμιανέ πραγματικά εύχομαι να είσαι δυνατός και το χαμόγελό σου να είναι όλο και πιο συχνό. Edited February 29, 2012 by madskier 5 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted February 29, 2012 Κάτι λίγα απ΄ την κυριακή μιας και έπρεπε να μείνει μπαταρία και μνήμη για την δευτέρα! http://youtu.be/wEgo4QiqkRA 3 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted February 29, 2012 (edited) madskier ,Φιλιππο λενε ολη την πιστα απο πανω μεχρι κατω,τωρα αναλογα ποιος θα την χρησημοποιησει εννοειται και το κομματι που θα χρησημοποιησει.Δεν σας κανω μαθημα απλως διευκρινιζω ,για να μη με περασετε για ψοναρα η΄ τεραστια "κουκουβαγια" Συνηθως χρησημοποιουν το κατω κομματι με το λιφτ για μαθημα επειδη ειναι ηπιας κλισης και εχει και λιγο κοκκινο στην αρχη της Edited February 29, 2012 by leonidastria 1 Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted February 29, 2012 ... Είμαστε επάνω στην καρέκλα και ακούμε φωνές μέσα στα δέντρα. Στα δρομάκια εμφανίζονται δυο (ΜΙΚ , Lappas) που χάνονται αμέσως ξανά στα δέντρα. Μετά από δυο καταβάσεις συντονιστήκαμε και γεμίσαμε το δάσος. Τα συμπεράσματά μου είναι: 1. Τα δέντρα δεν έχουν καθόλου τρόπους. Κάθονται ακίνητα και δεν βοηθάνε καθόλου. 2. Είναι πολύ σκληρά. 3. Φυτρώνουν όπου θέλουν και σου καταστρέφουν την πέμπτη στροφή (πάντα). 4. Το κράνος βοηθάει πολύ (σώζει) 5. Η GoPro αντέχει σε άμεσα χτυπήματα (από κορμούς). 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aeras 138 Report post Posted February 29, 2012 (edited) Edited February 29, 2012 by Aeras 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted February 29, 2012 Πολύ ξύλο λέμε. Hellbent να σε δω εκεί μέσα Για σοβαρο tree ski στα 3-5 πηγαδια o αγωνιστικος εξοπλισμος για πορτες εναι must ski good or eat wood noobako 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted February 29, 2012 Nα πω οτι απο τις πιο ευχαριστες εμπειριες στα ελληνικα χιονοδρομικα τις εχω ζησει στα 3-5 Πηγαδια Ηταν μια δευτερα καπου στις αρχες τις δεκαετιας 90 που εχουμε ξεμεινει στο καταφυγιο με ενα φιλο μου Ξυπνωντας το πρωι, καλη ωρα σαν και σας, αντικριζουμε το βουνο με 30 ποντους φρεσκο χιονι ....... μονο που εχουνε φυγει ολοι και οταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι , μονο εγω ο φιλος μου ο Νικος και ο λιφτιερης ο οποιος ετρωγε το πρωινο του στο εστιατοριο του καταφυγιου, κανενα αμαξι απο Nαουσα στο parking αδειο εντελως. Παιδια το οτι ανοιξανε το 2πλο καρεκλακι για εμας τους 2 ακομα δεν το πιστευω 12 το μεσημερι ηρθαν τα πρωτα αυτοκινητα απο Ναουσα και μεχρι τοτε ο λιφτιερης ανοιγε το λιφτ για να ανεβουμε και μολις φταναμε πανω το εκλεινε για οικονομια ρευματος μεχρι να ξανακατεβουμε ....τι να πει κανεις Θα μου πειτε δημοτικη επιχειρηση ειναι και ετσι επρεπε να κανει Καλα ας ειχε γινοτανε παρομοιο σκηνικο στα νοτια χιονοδρομικα ... ονοματα δεν λεμε ... γκουχου γκουχου Το για ποτε θα ειχε βραχυκυκλωσει ο γενικος του χιονοδρομικου μαζι με θυελλωδεις ανεμους στην κορυφη και κινδυνο χιονοστοιβαδας δεν περιγραφεται Tεσπα τρελο respect για το προσωπικο του χιονοδρομικου και φανταστικο βουνο κριμα που ειναι τοσο μακρια απο την Αθηνα 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kantoniou 333 Report post Posted February 29, 2012 Τα συμπεράσματά μου είναι: 1. Τα δέντρα δεν έχουν καθόλου τρόπους. Κάθονται ακίνητα και δεν βοηθάνε καθόλου. 2. Είναι πολύ σκληρά. 3. Φυτρώνουν όπου θέλουν και σου καταστρέφουν την πέμπτη στροφή (πάντα). Quote Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 29, 2012 φανταστικο βουνο κριμα που ειναι τοσο μακρια απο την Αθηνα αϊ γεια σου. αυτο λεγαμε με τον Χρηστο περασαμε υπεροχα. η κοπη της πιτας εγινε εν μέσω μπόλικης χιονόπτωσης δεν θα επαναλάβω για το ποσο καλα περασαμε...θα το θυμόμαστε για καιρο. χάρηκα που ειδα τοσα μελη και φιλοι του συλλογου μαζεμένοι. με εχουν καλύψει οι προλαλήσαντες οσον αφορα τα κρεντιτς. ενα ευχαριστω μονο στον Γιαννη για την σουπερ πιτα, τον Περικλή, τον Κουμπαρο, τον Πρεζιντεντ, τον Σταθη, την Βιβη ..ισως ξεχνάω κάποιον Ελενη, Πετρο, Αποστολη, Δημητρη, Περικλή ευχαριστώ για τις κατεβασιές που καναμε παρεα, τις ευχαριστήθηκα πολυ. αχ, και να’μασταν πιο κοντα χιλιομετρικά το βραδυ του Σαββατου στη ταβερνα ‘’ Το χαραμα’’ στο Αρκοχωρι Μισκος family, Όλγα, Λαππας και Σταθης την Κυριακη στο βουνο ο Δημητρης (Dolomites) με τον Μικ η καλυτερη παρεα ο Δημητρης, ο Μικ και ο Prezident Πελλας & Κεφαλιδης..η Πτολεμαϊδα παρουσα skimad και Σακης κ-ος και κ-α Turms βραδινός περίπατος θα τα καταφερουμε να παμε για σκι? ω, ναι. θα μας παρει λιγο αλλα θα κανουμε σκι 9 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Giannis90 2,282 Report post Posted March 1, 2012 http://youtu.be/WCvvdnS0zLs Ένα ακόμη βίντεο της δευτέρας από εμένα. Τι μέρα! (Έψαχνα και για κάνα εικοσάλεπτο το θαμμένο που πέδιλο..) 4 Quote BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified). Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 1, 2012 (edited) Είμαστε επάνω στην καρέκλα και ακούμε φωνές μέσα στα δέντρα. Στα δρομάκια εμφανίζονται δυο (ΜΙΚ , Lappas) που χάνονται αμέσως ξανά στα δέντρα. Μετά από δυο καταβάσεις συντονιστήκαμε και γεμίσαμε το δάσος. Τα συμπεράσματά μου είναι: 1. Τα δέντρα δεν έχουν καθόλου τρόπους. Κάθονται ακίνητα και δεν βοηθάνε καθόλου. 2. Είναι πολύ σκληρά. 3. Φυτρώνουν όπου θέλουν και σου καταστρέφουν την πέμπτη στροφή (πάντα). 4. Το κράνος βοηθάει πολύ (σώζει) 5. Η GoPro αντέχει σε άμεσα χτυπήματα (από κορμούς). Σωστότατος. σοφές κουβέντες. Και η drift το ίδιο. Για τα δέντρα να προσθέσω ότι έρχονται και στον ύπνο σου για 2-3 μέρες. Χτές προσπαθούσα να αποφύγω το μαξιλάρι. Το δεύτερο μέρος με τα πιο ανοιχτά κομμάτια. Ο Χρήστος όπως πάντα υπερβολικός http://vimeo.com/37718901 Edited March 1, 2012 by ΜΙΚ 9 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
eleni 343 Report post Posted March 1, 2012 we love Lappa !!! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 1, 2012 Χαχαχαχαχαχαχα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Koumparos 5,439 Report post Posted March 1, 2012 Μik, το παραπάνω βίντεο που έβαλες θα το σχολιάσω από πλευράς μουσικής επένδυσης, σαν μουσικός παραγωγός που ήμουν στα νιάτα μου Το συγκρότημα και το τραγούδι ειδικά...απλά ΘΕΙΚΑ!!!!!! :respect: Έχω δει τους James 3 φορές σε συναυλία και δεν τους έχω χορτάσει ακόμα.!!!!!! Όσο για το σκηνικό: απλά τέλειο, ζηλέυω!!! (περιμένω εντολή του Aera για να αρχίσω ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted March 1, 2012 Ρε ειστε ολα κωλοφαρδα, μονο ο ψωριαρης μονος του, δεν πειραζει ομως, ευχομαι την επομενη φορα ολοι μαζι!! Ετσι, να περνατε τελεια ρε σεις οπου και αν βρισκεστε!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted March 1, 2012 φιλιππας το σαββατο.. 3 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 129 Report post Posted March 2, 2012 Ωραίο σκι! Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 2, 2012 http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7475:2012-03-01-06-43-55&catid=1:imathia&Itemid=59 Ας ελπίσουμε ότι κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 2, 2012 (edited) Επίσης αλίευσα και αυτό.Προσπάθειες για οργάνωση διεθνούς διαγωνισμού για το χ/κ http://www.maknews.g...ralea&Itemid=58 Κάτι που σχετίζεται επίσης είναι και το παρακάτω http://epea.com.gr/nea/methodoi-taxeias-adeiodotisis-sta-3-5-pigadia-gia-na-epitaxynthoun-oi-diadikasies-tou-diethnous-diagonismou.htm Edited March 2, 2012 by madskier Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 4, 2012 Και ένα βιντεάκι από το τετραήμερο: http://youtu.be/CCXbi-n4v0Y 7 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted March 4, 2012 απο το 8ημερο θα βγει κανα βιδεο??? Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites