Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
blades

τι βλεπετε για το χειμωνα φετος?(09-10)

Recommended Posts

ναι εχω λιγο αγχος και ανοιγω αυτο το tr ωστε να μπορεσουμε να βγαλουμε μερικα συμπερασματα.

τα δεδομενα ως τωρα εχουν ως εξης:

σχετικα ψυχρο καλοκαιρι,

αντικειμενικα ψυχρος(κατω απο τις κλιματικες τιμες)σεπτεμβρης,

πολλα συστηματα κακοκαιριων εχουν σκασει εδω και 15 μερες σε ολη τη χωρα(αν θελετε μπορειτε να πειτε οτι ειναι συνεχεια του πολυ καλου χειμωνα με μια αναπαυλα το καλοκαιρι),

το ιονιο ειναι ζεστο ακομα.

απο τη μια σκεφτομαι οτι ισως συνεχιστει αυτη η κατασταση με τις χαμηλες θερμοκρασιες και τον υετο(βροχη/χιονι) και τον χειμωνα.

απο την αλλη σκεφτομαι μηπως σιγα σιγα μας τελειωσουν οι κακοκαιριες και μεινουμε με την ελπιδα στο χερι(παιδια να ξερετε οτι με την ελπιδα κανεις δεν εκανε σκι και snow)<_<

επισης να προσθεσω οτι στατιστικα δε μπορει να κανει ασχημο χειμωνα για τη χιονοδρομια,αφου το 06-07 το εκανε,λεω δλδ οτι οχι παλι τα ιδια καθε 3 χρονια.

ακουω γνωμες και αποψεις,οχι για να κανουμε καποια προβλεψη απλα μια πολυ πολυ πολυ μικρη εκτιμηση

γιωργος

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

εγω πιστευω οτι ο φετινος χειμωνας θα ειναι καλος εως πολυ καλος. δεν νομιζω οτι θα ειναι μαπα. βεβαια ειναι και οτι ελπιζω αλλα κυριως με βαση τα δεδομενα που αναφερεις μου κανει οτι θα ειναι πολυ καλος χειμωνας. οπως βλεπετε απολυτα επιστημονικη αιτιολογηση <_<

Μακάρι παιδιά απλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Να δούμε κυρίως πως θα τα πάει ο Ατλαντικός από εδώ και πέρα

Νομίζω ότι δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα πως θα είναι η κατάσταση τον χειμώνα από 15 Σεπτέμβρη. Ίσως μετά τα μέσα του Οκτώβρη έχουμε κάποια εικόνα για το αν θα έχουμε νεο κύκλο δημιουργία χαμηλών το επίμαχο διάστημα για να ανοίξουν τα χκ με κακοκαιρίες και κρύα Νοέμβρη Δεκέμβρη.

Πάντως ένα καλό χειμώνα από τα παλιά με αρκετά μέτρα και νωρίς είσοδο τον χρωστάει

Υπομονή

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

1. Ας προσευχηθούμε να μή γράψει ο Άρης για τον καιρό...

2. Κράξτε τον ψηλό και άχαρο Πετούμενο...

Είμαστε αισιόδοξοι.

ακουω γνωμες και αποψεις,οχι για να κανουμε καποια προβλεψη απλα μια πολυ πολυ πολυ μικρη εκτιμηση

Γιωργη, ουτε προβλεψη, ουτε εκτιμηση...

Ενστικτο... Να περιμενεις βαρυ και μακρυ χειμωνα :unsure:

Μεχρι και στο Μαιναλο θα χιονισει <_<

πιστευω οτι ο χειμωνας θα ξεκινησει πιο νωρις φετος, κυριως στις Αλπεις...χιονια θα υπαρχουν καλα απο νωρις.

Θα πεσουν πολλα χιονια απο νωρις, αλλα μετα η κατασταση θα παραμεινει καπως σταθερη χωρις ιδιαιτερες αυξομειωσεις.

Οσο για τον αθλιο χειμωνα 2006-2007:

Anomalies such as winter 2006/07 have occurred in the past. In 1989, 1972 and 1963 the region had less than 140 cm of new snow throughout the season.

(Source: Based on metrological data from the Innsbruck Academy for Metrology and Geology regions compiled since 1948)

Άρα μια φορα στα 10-15 χρονια τυχαινει ενας αθλιος χειμωνας.

Συνεπως πιστευω οτι αναλογο 2006/07 θα αργησουμε να ξαναδουμε.

Snow is on my D.N.A.

Ενας απο τους κυριωτερους κλιματικους κυκλους ειναι ο 11ετης κυκλος των ηλιακων κηλιδων. Οταν φτανει στην κορυφωση του, εχουμε πολλες ηλιακες καταιγιδες και αυτες εχουν σαν αποτελεσμα, καταιγιδες στη Γη.

Με το 2006 το χαμηλο, το υψηλο σημειο ειναι περι το 2011-12, οποτε λιγο-πολυ οι επομενες χρονιες πρεπει να ειναι καλες.

Μη βγαλετε ετησιες για το 2016-2017 <_<

Φιλικα

ΜακηςΜ

πολυ τραβηγμενο το ακουω αυτο με τις ηλιακες κηλιδες,χωρις να γνωριζω κατι παραπανω βεβαια.

οτι και να΄ναι ευχομαι να ειναι ετσι παντως.

οσο για τις Αλπεις νομιζω οτι ειναι θεμα λιγων(10-20)ημερων για να μας δειξουν κατι εντυπωσιακο,παλι λεω ομως οτι μηπως ειναι λιγο πρωιμα αυτα τα χιονια?(οπως και αυτη η συζητηση φυσικα xexe)

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

Αυτό για τις ηλιακές κηλίδες και τους 11ετείς κύκλους δεν ειναι εικασία ή μεταφυσική. Ειναι γνωστό φαινόμενο.

...Ενστικτο... Να περιμενεις βαρυ και μακρυ χειμωνα ;)

Μεχρι και στο Μαιναλο θα χιονισει :)

Η γνώμη σου δεν λαμβάνεται υπ΄όψη,γιατί και το καλοκαίρι,χιόνια ονειρεύεσαι! :P

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

1. Ας προσευχηθούμε να μή γράψει ο Άρης για τον καιρό...

2. Κράξτε τον ψηλό και άχαρο Πετούμενο...

Είμαστε αισιόδοξοι.

+1 προεδρε και να προσθεσω και κατι ακομα...

να μην μιλησει για καιρο ο γνωστος ακατανομαστος ΚΚ :P:)

DALTONS POW ROBBERY.....

πολυ τραβηγμενο το ακουω αυτο με τις ηλιακες κηλιδες,χωρις να γνωριζω κατι παραπανω βεβαια.

οτι και να΄ναι ευχομαι να ειναι ετσι παντως.

οσο για τις Αλπεις νομιζω οτι ειναι θεμα λιγων(10-20)ημερων για να μας δειξουν κατι εντυπωσιακο,παλι λεω ομως οτι μηπως ειναι λιγο πρωιμα αυτα τα χιονια?(οπως και αυτη η συζητηση φυσικα xexe)

δεν νομιζω...καποιες φορες τα χιονια ερχονται πιο νωρις, καποιες πιο αργα.

Τον Οκτωβριο του 2007, πολλα χιονοδρομικα στις Αλπεις ειχαν εντυπωσιακη χιονοκαλυψη, κ ξεκινησαν πολυ νωριτερα απο οτι ειχαν προγραμματισει...περιπου ενα μηνα νωριτερα.

δες πχ 26-10-2007 στο Planai στην Αυστρια...

07.jpg

10.jpg

14.jpg

τον οκτωβρη εκεινο πηγα 13-20 Οκτ. κ την τελευταια μερα στις 20 Οκτ. το χιονι το εστρωσε στο χωριο που ημουν στα 1.000 μ.

10.jpg

Snow is on my D.N.A.

ότι και να πούμε τώρα είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ και δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρό.

Ακόμα και ο πρώιμος χειμώνας μπορεί να αποβεί μοιραίος για τα ΧΚ , μην ξεχνάτε πως το υπέροχο δίμηνο 15/11/01- 15/01/02 διαδέχτηκε ένα άνυδρο 2μηνο.......

Οι μακροχρόνιες προβλέψεις είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο , και τα ερευνητικά κέντρα που τις επιχειρούν , δίνουν πολύ χαμηλά ποσοστά επιβεβαίωσης.

Μέχρι τώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να συνεχίσει έτσι ο καιρός , με αρκετό νερό που απο το Νοέμβρη θα είναι χιονάκι στα βουνά μας.

ότι και να πούμε τώρα είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ και δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρό.

Ακόμα και ο πρώιμος χειμώνας μπορεί να αποβεί μοιραίος για τα ΧΚ , μην ξεχνάτε πως το υπέροχο δίμηνο 15/11/01- 15/01/02 διαδέχτηκε ένα άνυδρο 2μηνο.......

Οι μακροχρόνιες προβλέψεις είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο , και τα ερευνητικά κέντρα που τις επιχειρούν , δίνουν πολύ χαμηλά ποσοστά επιβεβαίωσης.

Μέχρι τώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να συνεχίσει έτσι ο καιρός , με αρκετό νερό που απο το Νοέμβρη θα είναι χιονάκι στα βουνά μας.

ακριβως...

Snow is on my D.N.A.

Ο χειμώνας θα είναι βαρύς, γιατί οι Ινδιάνοι μαζεύουν ξύλα συνεχώς...

Ο σαμάνος της φυλής το προέβλεψε....βλέποντας τους σκιέρ να αγοράζουν πολλά fat σκι από τον Σεπτέμβρη κιόλας... :lol::rolleyes:<_<

Ο καιρός είναι χαοτικό φαινόμενο και τα χαοτικά φαινόμενα δεν προβλέπονται με τοπική ακρίβεια, παρά μόνο σαν σύνολο...

Δεν ξέρουμε ας πούμε που θα βγει η φουσκάλα του βρασμού και πότε ακριβώς, αλλά ο ίδιος ο βρασμός υπόκειται σε νόμους και χρονικά όρια...

το ενστικτο μου λέει οτι φέτος ο χειμωνας θα είναι normal. οπως οριακα νορμαλ ήταν και η χρονια που περασε... (μη κοιτας που εχουμε στο μυαλο μας το 06 και ολες τις λεμε πουδροχρονιες μετα :lol: )...

μην αγχωνεστε με τον καιρό... εγώ ξέρω οτι τη χειρότερη χρονια το 06. με τον ΜΙΚ παιζει να κάναμε το περισσότερο σκι της ζωής μας, τελη Μαρτιου σταματαγα απο κράμπες στα ποδια.

Εμένα κατι μου λέει οτ θα πληρώσει όλα τα χρωστούμενα φέτος!!!

και θα λιώσουμε στο σκι!!!

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

Εμένα κατι μου λέει οτ θα πληρώσει όλα τα χρωστούμενα φέτος!!!

και θα λιώσουμε στο σκι!!!

δεν θα μας μεινει φραγκο απο τις εκδρομες

Snow is on my D.N.A.

Θα δώσω τον επιστημονικότερο τρόπο για πρόβλεψη του φετινού χειμώνα......

crystal-ball.jpg

...πάντως πέραν της θέλησης για έναν βαρύ χειμώνα, προσωπικά θα ήθελα ένα μέτριο αλλά παρατεταμένο έως τα βάθη του Μάι χειμώνα. :)

σιγουρα δεν μπορουμε να βγαλουμε επιστημονικα συμπερασματα αλλα ομως αν εχουμε συγκεντρωσει εδω αυτα που σκεφτομαστε τοτε μπορουμε να βγαλουμε μερικα(μη ασφαλη παντα).

αυτο που ειπε ο ΜακηςΜ ειναι ενα θεμα το οποιο δεν γνωριζα μεχρι τωρα,το ιδιο και με τη θερμοκρασια του ιονιου.

μακαρι να τα παμε καλα φετος,καλυτερα και απο περισυ

...πάντως πέραν της θέλησης για έναν βαρύ χειμώνα, προσωπικά θα ήθελα ένα μέτριο αλλά παρατεταμένο έως τα βάθη του Μάι χειμώνα. :lol:

Γιατί, πάτησες το πόδι σου στα τελευταία σκι ρε απατεώνα; :lol:

Ο Λούης τα είπε όλα. Εμείς στο Λαπποχωριό βέβαια δεν έχουμε Σαμάνο (υποανάπτυκτα πράγματα), έχουμε όμως τον Μεγάλο Μανιτού και μας είπε να κόψουμε πολύ ξύλο. :lol:

Make Parnassos Great Again!

πολυ αισιοδοξια βλεπω.......καλο ειναι αυτο.....:lol:

Φυσικη (?) Γ' Λυκειου (1985) n1atsl.jpg

:rolleyes:;)

Edited by contanti