Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
blades

τι βλεπετε για το χειμωνα φετος?(09-10)

Recommended Posts

Φυσικη (?) Γ' Λυκειου (1985) n1atsl.jpg

:lol:;)

Αστρονομια! 6η Γυμνασιου (1971) :rolleyes: ... Ναι, και επι Χουντας ειχαν κι αυτες τις κηλιδες... ;)

δεν θα μας μεινει φραγκο απο τις εκδρομες

εσύ τουλάχιστον έχεις ακομά!!!εμένα δεν μου έχει μείνει τίποτα καιρό τώρα!!! :rolleyes:;):lol:;):rolleyes:

ViVa GrEeCe!!!! :) :) :)

Y.Γ. Ο MOONSODA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!!!

εσύ τουλάχιστον έχεις ακομά!!!εμένα δεν μου έχει μείνει τίποτα καιρό τώρα!!! :rolleyes:;):lol:;):rolleyes:

noname.jpg

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Γιατί, πάτησες το πόδι σου στα τελευταία σκι ρε απατεώνα; ;)

Σε απέφευγα :P

ΥΓ. μάλλον ξέχασες ότι ερχόμενοι οδικώς με τον Πάπο στο Τσάρκο συναντήσατε κάποιους επάνω;

Φυσικη (?) Γ' Λυκειου (1985) n1atsl.jpg

:D:D

Αστρονομια! 6η Γυμνασιου (1971) ;) ... Ναι, και επι Χουντας ειχαν κι αυτες τις κηλιδες... :P

απωλεια μνημης? 1995 :D:o:O

Edited by blades

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

ενταξει πολυ χαλαρους σας βλεπω και με τονωσε αυτο ;)

rafting.png mountain-podilato.png anarrixisi.png pezoporia.png gpx-kml-downloads.png

απωλεια μνημης? 1995 :o:O:O

απώλεια μνήμης και το '96?? :P

γενικά το πόσο σκι θα κάνει ο καθένας εντός Ελλάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... τόσο τους αστάθμητους (βλ. καιρός, θέματα υγείας), όσο και όλους τους υπόλοιπους που "μπορούμε να τους καθορίσουμε εμείς" (βλ. παρέα για να ανεβούμε στο βουνό, δυνατότητα =όχι conflict με άλλες επαγγελματικές/προσωπικές υποχρεώσεις, καθώς και οικονομική δυνατότητα...Μάκη pls μην ποστάρεις πάλι τη γνωστή φωτο :P ). Για μένα στα 4 χρόνια που κάνω σκι πιο δύσκολο θεωρώ το δεύτερο παρά το πρώτο=καιρός-έχοντας κάνει το περισσότερο σκι το 2007 όπου οι χιονοτάπητες ήταν στρωμένοι από μέσα Μάρτη.

Συνεπώς, πρότασή μου: να μην αγχώνεστε με τον καιρό, πόσο μάλλον 2009-10 :D

"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

εγω αγχωνομαι παντως

<_<:lol:

επιτηδες το κανεις!!!!!

τωρα που ηρεμησα,αγχωθηκες εσυ??? :lol::P:D

κοιτα Κωστη,τα εβαλα κατω με τη λογικη και τα μετρησα ενα προς ενα.

ΟΛΑ ειναι υπερ μιας υπεροχης χρονιας,

πακετο μας επαιξε πριν 3 χρονια οποτε δεν ειναι λογικο να το ξανακανει τουλαχιστον μεσα στα επομενα x χρονια(οπου χ=7-10).

κοιταξα ιστορικα χιονοπτωσεων,τζιφων και θερμοκρασιων κλπ κλπ.

το ιονιο ειπαμε οτι ειναι ζεστο(αφορα λιγα ΧΚ αυτο :-P)

ο καιρος μας παει,βλεπεις τι γινεται.....εδω εχω βαρεθει να βρεχει.

οι θερμοκρασιες αριστες......τι αλλο να ζητησει κανεις.....

(αμα κοιτας ημερησιο υετο βασιλιτσας να ξερεις οτι ειναι ακυρος,το βροχομετρο εχει βουλωσει απο τον Ιουλιο(τι προτοτυπο για τη βασιλιτσα χαχαχαχα).βρεχει κανονικα καθε μερα στο βουνο.δες το σταθμο των Γρεβενων και θα καταλαβεις ;)

τι αλλο.....ε αυτα....δεν ειναι και λιγα.....

το μονο που περιμενουμε τωρα ειναι να επαληθευθουν αυτα :S

εχω μια μικρη υποψια μονο οτι ισως-ισως-ισως παιξει καποιο πακετο με τις θερμοκρασιες αλλα δε πιστευω να ειναι χειροτερο απο περισυ,περιπου στα ιδια επιπεδα.δεν πραζ(η περιοχη της δ.μακ.επιμενει να θελει να ειναι ζεστη,η α.ελλαδα ειναι πιο ψυχρη :S)

καλη τυχη απο μενα,μετραω πια αντιστροφα

93 μερες εμειναν παιδες

Eίναι χρονιά El Ninio επίσης. Όχι ότι τρέχει κάτι δηλαδή...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Eίναι χρονιά El Ninio επίσης. Όχι ότι τρέχει κάτι δηλαδή...

Μωρε τρέχει αλλά τελοσπάντων.. <_<

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

επιτηδες το κανεις!!!!!

τωρα που ηρεμησα,αγχωθηκες εσυ??? <_<:lol: :LOL:

κοιτα Κωστη,τα εβαλα κατω με τη λογικη και τα μετρησα ενα προς ενα.

ΟΛΑ ειναι υπερ μιας υπεροχης χρονιας,

πακετο μας επαιξε πριν 3 χρονια οποτε δεν ειναι λογικο να το ξανακανει τουλαχιστον μεσα στα επομενα x χρονια(οπου χ=7-10).

κοιταξα ιστορικα χιονοπτωσεων,τζιφων και θερμοκρασιων κλπ κλπ.

το ιονιο ειπαμε οτι ειναι ζεστο(αφορα λιγα ΧΚ αυτο :-P)

ο καιρος μας παει,βλεπεις τι γινεται.....εδω εχω βαρεθει να βρεχει.

οι θερμοκρασιες αριστες......τι αλλο να ζητησει κανεις.....

(αμα κοιτας ημερησιο υετο βασιλιτσας να ξερεις οτι ειναι ακυρος,το βροχομετρο εχει βουλωσει απο τον Ιουλιο(τι προτοτυπο για τη βασιλιτσα χαχαχαχα).βρεχει κανονικα καθε μερα στο βουνο.δες το σταθμο των Γρεβενων και θα καταλαβεις :P

τι αλλο.....ε αυτα....δεν ειναι και λιγα.....

το μονο που περιμενουμε τωρα ειναι να επαληθευθουν αυτα :S

εχω μια μικρη υποψια μονο οτι ισως-ισως-ισως παιξει καποιο πακετο με τις θερμοκρασιες αλλα δε πιστευω να ειναι χειροτερο απο περισυ,περιπου στα ιδια επιπεδα.δεν πραζ(η περιοχη της δ.μακ.επιμενει να θελει να ειναι ζεστη,η α.ελλαδα ειναι πιο ψυχρη :S)

καλη τυχη απο μενα,μετραω πια αντιστροφα

93 μερες εμειναν παιδες

κ εγω δεν πιστευω να επαναληφθει ενα 2006-2007

σιγουρα θα ξαναγινει καποια χρονια αλλα οχι μες τα επομενα 4-5 χρονια

Snow is on my D.N.A.

ο φετινός χειμώνας θα είναι καλός ουγκ! Αφού είχε αέρα για windsurf θα κάνουμε και σκι ουγκ! (λίγο αυθαίρετο αλλά πιάνει) :(

Ενας απο τους κυριωτερους κλιματικους κυκλους ειναι ο 11ετης κυκλος των ηλιακων κηλιδων. Οταν φτανει στην κορυφωση του, εχουμε πολλες ηλιακες καταιγιδες και αυτες εχουν σαν αποτελεσμα, καταιγιδες στη Γη.

Με το 2006 το χαμηλο, το υψηλο σημειο ειναι περι το 2011-12, οποτε λιγο-πολυ οι επομενες χρονιες πρεπει να ειναι καλες.

Μη βγαλετε ετησιες για το 2016-2017 :lol:

Ο ήλιος έχει πέσει σε λήθαργο το τελευταίο 10μηνο, πράγμα που "εκπλήσει" τους "ειδικούς", αφού είναι η πιο ήσυχη περίοδος του από αρχή καταγραφής των κηλίδων. Θεωρητικά όσο πιο ήσυχος είναι ο ήλιος, τόσο λιγότερη θερμότητα στέλνει. Τώρα πως αυτό μεταφράζεται;;;;;;

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ο ήλιος έχει πέσει σε λήθαργο το τελευταίο 10μηνο, πράγμα που "εκπλήσει" τους "ειδικούς", αφού είναι η πιο ήσυχη περίοδος του από αρχή καταγραφής των κηλίδων. Θεωρητικά όσο πιο ήσυχος είναι ο ήλιος, τόσο λιγότερη θερμότητα στέλνει. Τώρα πως αυτό μεταφράζεται;;;;;;

Σε λιγοτερες καταιγιδες (ηλιακες και γηινες...) Snow γιοκ!! :lol: Για να δουμε τι θα δουμε, οι καταιγιδες δεν ειναι συναρτηση μονο μιας μεταβλητης... :lol:

Σε λιγοτερες καταιγιδες (ηλιακες και γηινες...) Snow γιοκ!! :angry: Για να δουμε τι θα δουμε, οι καταιγιδες δεν ειναι συναρτηση μονο μιας μεταβλητης... ;)

κ αυτο σχετικο ειναι...λιγοτερες κηλιδες αλλοι λενε = με ψυχος στον πλανητη γη

το προβλημα ειναι οτι δεν βλεπω τις Αλπεις να παιρνουν μπρος...κ οι μερες περνανε....

χρειαζομαστε επειγοντως καμια 40 εκ. αλλιως....

Snow is on my D.N.A.

χρειαζομαστε επειγοντως καμια 40 εκ. αλλιως....

Υπερβολικό σε βλέπω. Εγώ μια ζωή μια χαρά κάνω την δουλειά μου με τα 32 εκ, δεν άκουσα ποτέ παράπονα. :angry:

Για χιόνι, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα...

Make Parnassos Great Again!

Υπερβολικό σε βλέπω. Εγώ μια ζωή μια χαρά κάνω την δουλειά μου με τα 32 εκ, δεν άκουσα ποτέ παράπονα. ;)

Για χιόνι, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα...

Πολυ νωρις;;;;

δεν το νομιζω...οι παγετωνες πρεπει να αρχισουν να παιρνουν τα πανω τους....αλλιως με βλεπω για παγο-σκι

32 εκ;;;

για χιονι μιλαμε η;;;;;; :angry:

Snow is on my D.N.A.

παντως στις Αλπεις η κατασταση ειναι ψιλο-τραγικη ακομα κ στους παγετωνες

Snow is on my D.N.A.

Η σχέση του έλληνα με την Χιονοδρομία , είναι σαν την σχέση με μια ψηλή ξανθιά με πληθωρικό μπούστο και καταπληκτικούς γοφούς... εξ αποστάσεως. Χαίρεσαι να την ονειρεύεσαι ενώ την γεύεσαι (και άμα ) κάθε πάσχα και χριστούγεννα ή στις διακοπές του καλοκαιριού 8) ... και αυτό δεν είναι πρόβλεψη για φέτος το χειμώνα , είναι γεγονός εδώ και πολλάααα χρόνια. 8)

Ολα τα σχέδια , οι προβλέψεις , τα φαινόμενα οι συγκυρίες για να παντρευτείς αυτήν την γκόμενα ..λολ μοιάζουν σαν τις συζητήσεις για τις ηλιακές καταγίδες , και την ανδρομέδα , τον βέγκα και τον κομμήτη του χάλεϊ ως παράγοντα χιονοπτωσης στο ελλάδα.

...φανταστείτε οτι έχουμε ακόμα 3 μήνες μπροστά μας μέχρι την πιθανότητα να χιονήσει , δηλαδή ένα ολόκληρο καλοκαίρι , λολ...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Η σχέση του Έλληνα γενικα με τη χιονοδρομία ίσως είναι αυτή που λές η σχέση πολλών μελών του forum είναι εντελώς διαφορετική. Σκι όσο πιο συχνά μπορώ 30-40-50 μέρες το χρόνο.

...φανταστείτε οτι έχουμε ακόμα 3 μήνες μπροστά μας μέχρι την πιθανότητα να χιονή(ι)σει , δηλαδή ένα ολόκληρο καλοκαίρι , λολ...
Εννοείς ότι έχουμε 3 μήνες μέχρι την (λογική βάση στατιστικών τελευταίας 20 ετίας) πιθανότητα να ανοίξει κάποιο χιονοδρομικό.

Και πάλι βάση τελευταίας 20 ετιας αν κάποιος θέλει να απολάυσει χιονισμένο τοπία και γιατί όχι να τσουλήσει λίγο τέλη Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη στην Ελλάδα το κάνει.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα πιθανότατα πάμε για γερή κακοκαιρία 10-15 του μήνα. Αμαν πια αυτή η ζέστη

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

λιγο νωρις δεν ειναι για να πουμε οτι ειναι "γερη κακοκαιρια"?

δεν ξερω τι ακριβως εννοεις αλλα εμενα πηγε το μυαλο μου + σε χιονια :) ομως η δευτερη σκεψη μου το απεκλεισε.

αντε να πιασει 3 στα 1700μ,νωρις ειναι ακομα