Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Ράνια

Τσιγάρο Vs Καθαρός αέρας

Recommended Posts

και να ισχυσει το μετρο ο ελληναρας θα την βρει την ακρη

εδω ειναι Ελλαδα δεν ειναι Γαλλια

το θεμα ειναι ποσο θα το σεβαστουν οι καπνιστες

αντε τωρα να παω για ποτο η καφε και να μου πουν μην καπνιζετε κυριε απαγορευεται.

αμεσως θα φυγω οπως θα φυγουν και οι υπολοιποι καπνιστες

και να δω μετα πως θα συνεχιστει το μετρο και που

DALTONS POW ROBBERY.....

Το θέμα δεν είναι πόσο θα σεβαστούν οι καπνιστές το νόμο, αλλά πόσο θα ανεχθούν οι μη καπνιστές την μη εφαρμογή του...

Εκεί είναι το κλειδί για κάθε συμπεριφορά, που καταπατά το νόμο στην Ελλάδα και πρέπει κάποια στιγμή, όλοι να μάθουμε να απαιτούμε το δίκαιο και το νόμιμο, σε κάθε τομέα, αν θέλουμε να προχωρήσουμε, αλλιώς θα είμαστε μόνιμα μπάχαλο...

+1 (και μαλιστα απο καπνιστη!).

Οταν θα πατε στη Γαλλια, θα καταλαβετε...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Θα έχεις πάντα την επιλογή (όπως έκαναν τα παιδιά στην Γαλλία) να βγεις για λίγο έξω να κάνεις το τσιγάρο σου. Διαφορετικά, μειώνεις τις εξόδους σου, όπως ακριβώς αναγκάζονται να κάνουν τώρα όσοι ενοχλούνται από το τσιγάρο.

Όπως έχει το πράγμα αυτή τη στιγμή, εγώ δεν έχω την δυνατότητα να κρατάω την ανάσα μου, άρα αν είναι να διαλέξουμε μεταξύ της δικής σου ενόχλησης και της δικής μου -και δεδομένου ότι πρόκειται για θέματα δημόσιας υγείας- νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τίθεται καν θέμα, συνονόματε. :blink:

Μην ποντάρεις τόσο στην αγοραστική σου δύναμη ως μοχλό πίεσης για να σταματήσεις την αναπόφευκτη στροφή προς τον καθαρότερο αέρα, γιατί ακόμα και οι νοοτροπίες αλλάζουν. Αργά μεν, αλλά αλλάζουν.

Make Parnassos Great Again!

Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξη για τη σωστή εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα. Αν δεν εφαρμοστεί θα γίνουμε ρόμπες στην Ευρώπη. Όπως έχει ξαμοληθεί η δημοτική αστυνομία στην Έδεσσα και μας έχει τρελλάνει στις κλήσεις έτσι θα πηγαίνει και στις καφετέριες κτλ για την εφαρμογή του νόμου.

Εξάλλου υπάρχουν και τα παραθυράκια (μέχρι κάποια μ2=καπνιστών) για να μη μένουν παραπονεμένοι και οι καπνιστές.

Εγώ, προσωπικά πλέον δεν έχω πρόβλημα, ύστερα από 10 μέρες έγινε το θαύμα που περίμενα εδώ και χρόνια, νοιώθω για πρώτη φορά σαν να μην κάπνισα ποτέ, ούτε εγώ το πιστεύω αλλά είναι γεγονός. Επιθυμία για τσιγάρο: 0

Πάντως εγώ θα συνεχίσω να λέω ότι το μέτρο είναι παντελώς και επιεικώς ηλίθιο. Για να μην πω αντισυνταγματικό. Γιατί; Γιατί πως θα φαινόταν να σου απαγορεύουν να οδηγείς το αυτοκίνητό σου στο 80% των δρόμων; Θα ζητούσες, και τελείως δικαιολογημένα, το λόγο που πωλούνται αυτοκίνητα και επιπροσθέτως γιατί ακόμα πληρώνεις τους φόρους του.

Εφόσον επιτρέπεις ένα προϊόν να προμηθεύεται στην αγορά, δεν μπορείς ταυτόχρονα να περιορίζεις την χρήση του.

Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Διαφωνώ εντελλώς με το σκεπτικό, αλλά θα προτιμούσα να στο αναλύσω από κοντά προς αποφυγή άλλων παρεξηγήσεων.

Παρεπιπτόντως, όντως υπάρχουν ορισμένοι δρόμοι-πεζόδρομοι, ή ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας. Θα μου πεις ότι ακόμα και αυτό εδώ εφαρμόζεται ελάχιστα και πάλι λανθασμένα...

Παρεπιπτόντως, από όλη αυτή την ιστορία, φαίνεται ότι είχες μία μεγάλη προσωπική νίκη. Σου εύχομαι να την απολαύσεις όσο μπορείς περισσότερο στο βουνό.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Εγώ μιλάω σε ένα υποθετικό σενάριο και πως θα φαινόταν στον καταναλωτή-οδηγό.

Το θέμα του τσιγάρου δεν είναι υποθετικό σενάριο. Η πολιτεία έχει τον καταναλωτή-καπνιστή, του προμηθεύει τσιγάρα και την ίδια στιγμή του το απαγορεύει στο 80%(ας πούμε) των σημείων που μπορεί να καπνίσει. Απαγορεύει(στο ποσοστό που είπαμε) την χρήση ενός νόμιμου προϊόντος. Τί πιο ηλίθιο, ανούσιο και αντισυνταγματικό;

Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

...

Εξάλλου υπάρχουν και τα παραθυράκια (μέχρι κάποια μ2=καπνιστών) για να μη μένουν παραπονεμένοι και οι καπνιστές.

Προς τους καπνιστες:

Ερχονται δυσκολες μερες αδερφια... :(

Σκηνικο στη Φλωρεντια το καλοκαιρι. Σταματαμε νωρις το απογευμα για βραδυνο. Το εστιατοριο εχει ενα υπαιθριο χωρο περιφραγμενο με κιγκαλερια απο την υπολοιπη πλατεια,Καμμια δεκαρια τραπεζακια των δυο ατομων κολημενα ωστε να γινονται και των τεσσαρων. Παρεες τρεις, οι δυο καθονται τερμα γωνια (δυο γωνιες) και καπνιζουν σαν αραπηδες.

Παμε να κατσουμε διπλα τους... υποχρεωτικοτατος ο ιδιοκτητης μας βαζει να κατσουμε απο την αλλη μερια για να μην στριμωχνομαστε και οταν τον ρωτησα για τσιγαρο με κοιταξε απορημενος... μα ειμαστε al fresco... :blink:

Παραγγελνουμε και ερχεται το κρασι με τα κριτσινια...

Καπου εκει ερχονται και 2 ζευγαρια Εγγλεζοι... Κλασσικοι 65αρηδες, οι κυριοι κοκινοπροσωποι προς το μπλαβι (κιρρωση; 80 ) οι κυριες υπερβαρες, στα προθυρα του εγγεφαλικου...εκαναν τα 110 κιλα μου να φαινονται ανεμικα ντελικατα :lol:

Πανε να καθησουνε διπλα στους... αραπηδες, γιατι εκει εχει 2 τραπεζακια που ενωνονται. Οχι! Προβαλλει βετο η μια απο τις φρεγατες... πιανει τον ιδιοκτητη παραμαχαλα και τον παει στο τραπεζι πισω μας (που καθοταν ενα ζευγαρακι Ιταλοι) να τους παρεις αυτους να τους πας εκει (διπλα μας, ωστε να γινουμε κι εμεις 2Χ4) για να καθισουν οι μοναδες του στολου της Αυτης Μεγαλειοτητος με περισσοτερη ανεση απ'οτι στην Αραπια... Μαλ'στα! :rolleyes:

Κανα εικοσαλεπτο αργοτερα εχουμε τελειωσει τα πρωτα και κανουμε διαλλειμα... Αναβω ενα σερτικο...

Ο στολος στελνει διπλωματικη νοτα στον ιδιοκτητη να πει στην μπασκλασαρια οτι η φρεγατα ενοχλειται απο τον καπνο... Ο μονος καπνος που δεν την ενοχλει ειναι στο τζακι του καστρου της... <_<

Ο ιδιοκτητης ερχεται δειλα δειλα, μου επιδιδει την νοτα και μου ζηταει να το σβησω με χιλια παρακαλια...

Και το al fresco?... :unsure:

Ξερετε, αν καποιος τον ενοχλει... (και με ενοχλει η φρεγατα στα Αγγλικα απο πισω...)

Αν καποιος ενοχλειται τοοοσο, μπορει να παει στο εσωτερικο του μαγαζιου, που κλιματιζεται και απαγορευεται το καπνισμα...λεω εγω.

Βεβαιως λεει ο μαγαζατωρ...

Δεν παω πουθενα, να το σβησει... λεει στον συζυγο της η φρεγατα.

Το σβηνω, με τα mille gracie και τις συγνωμες του μαγαζατορος, ο οποιος βγαινει εξω απο την κιγκαλερια, καθεται στο τραπεζακι της ρεσεψιονιστας... και αναβει τσιγαρο...z7shysterical.gif

Τελειωνουμε, μας φερνει το κοριτσι το λογαριασμο, ξαναζηταει συγνωμη και το κρασι (εμφιαλωμενο) το κερναει ο καταστημας :)

Σηκωνομαστε να φυγουμε και ο συζυγος της φρεγατας μου πεταει ειρωνικα...

Thank you for not smoking...

Γυριζω και του απανταω

You knew I was smoking before you sat down. You chose to force the issue.

Why are you butting in??... Ah! You are the one that has to sleep with HER tonight...z7shysterical.gifz7shysterical.gifz7shysterical.gif

Βγαινοντας, ο μαγαζατωρ μου ξαναζητησε συγνωμη και μου ειπε συνομωτικα, αμα ερθετε ξανα αυριο, θα σας βολεψω με τους δικους μας και ΟΠΟΙΑ μπουκαλα κρασι εχει η λιστα on me... ;)

Δεν ξαναπηγαμε...

Δυσκολοι καιροι.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο και απαγορεύεται η χρήση τους οπουδήποτε...

Τα μαχαίρια, τα όπλα, τα αλυσοπρίονα, τα φάρμακα, οι αλυσίδες για τα χιόνια (σε πολλές περιοχές της Ευρώπης) και ένα σωρό άλλα...

Το αυτοκίνητο είναι αναγκαίο "κακό", για τον τρόπο της ζωής μας, το τσιγάρο δεν είναι απολύτως τίποτα.

Το τσιγάρο έχει τόσα χρόνια εξωφρενικά προνόμια, εις βάρος της υγείας όλων, που ανέχονται το παθητικό κάπνισμα, που σαφώς και έπρεπε να καταργηθούν κάποτε.

Ίσως το κάπως αντισυνταγματικό της υπόθεσης, να είναι η έλλειψη της επιλογής να ανοίξει κάποιος ένα μαγαζί μόνο για καπνιστές.

Αλλά τότε όλοι στην Ελλάδα αυτό θα ήθελαν, επομένως δεν θα μπορούσε να γίνει.

Αν δίνονταν σε πολύ λίγους αυτή η δυνατότητα, τότε θα ήταν πιο αντισυνταγματικό.

Θα έλεγα όμως, ότι το πιο αντισυνταγματικό είναι, να αναγκαζόμαστε να καπνίζουμε το καπνό των άλλων και μάλιστα σε κλειστούς χώρους, είναι σχεδόν εγκληματικό.

Δεδομένου ότι το τσιγάρο το αντιμετωπίζουμε ως ασθένεια (και είναι), δεν είναι δυνατόν να το επιτρέπουμε να είναι παντού και να κυριεύει κάθε δραστηριότητα της ζωής μας.

Σε λίγο καιρό Telxinas, μάλλον θα εξυμνείς το μέτρο και σου εύχομαι να κρατήσεις χαρακτήρα και να αντέξεις, ώστε να μην το ξαναβάλεις ποτέ στο στόμα σου...

Τώρα βέβαια είμαι και λίγο (έως πολύ) χαζός και αναρωτιέμαι...σε θέματα υγείας έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε για αντισυνταγματικότητες και για νόμους ; Για πόσους αιώνες ακόμη θα πρέπει, στην Ελλάδα, να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα ;

Κι όσο για τα αυτοκίνητα...η εναλλακτική είναι να ταξιδεύουμε πάλι με τα γαϊδούρια. Όποιος θέλει, ελεύθερα...

Κι όσο για τα αυτοκίνητα...η εναλλακτική είναι να ταξιδεύουμε πάλι με τα γαϊδούρια. Όποιος θέλει, ελεύθερα...

Γιατί τα γαϊδούρια δεν κλωτσάνε; 80

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Λοιπόν θα σας πω κάτι , σε όσους κάπνιζαν και το έκοψαν. Αυτά τα "triggers" επαναφοράς σε αυτό το διάολο που λέγεται τσιγάρο , στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΟΤΕ. Το έχω κόψει πολλά χρόνια τώρα και σας πληροφορώ σε ανύποπτες στιγμές συλλαμβάνω κάποιες ένστικτες αντιδράσεις για μια τάση να το μπουμπουνίσω. Πολύ όμως ελαφριάς μορφής που το καταλαβαίνω αμέσως, εκεί βέβαια χαμογελάω γιατί ξέρω οτι είναι ένα τρυκ του ΜΥΑΛΟΥ! Είναι σήματα , που ανάλογα την συχνότητα την οποία κάπνιζες, μένουν στον εγκέφαλο !

ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ επιχειρήματα του τύπου "που πάει ο κόσμος αυτός Γιώργο Τσιαμτσίκα" , " να ζεις κανείς ή να μην ζει", "όλες οι γυναίκες είναι πουτα.." και άλλα τέτοια γιατί αυτά τα βλακώδες επιχειρήματα πηγάζουν απο μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ . Δεν υπάρχουν αντεπιχειρήματα για το μέτρο , θέλετε να την πούμε μια βλακώδης κίνηση ;ΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ , αλλά μικρότερης κλίμακας βλακείας απο αυτήν που χαρακτηρίζει την πηγή του προβλήματος/νοοτροπίας του καπνίσματος. Για παράδειγμα ο Ωνάσης ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την ηλιθιότητά μας ώς ΖΩΑ και χρησιμοποιούσε το "κοινωνικό πρότυπο" , όταν στην αργεντινή ξεκίνησε απο την καπνοβιομηχανία.

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Guest afrodite
Λοιπόν θα σας πω κάτι , σε όσους κάπνιζαν και το έκοψαν. Αυτά τα "triggers" επαναφοράς σε αυτό το διάολο που λέγεται τσιγάρο , στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΟΤΕ. Το έχω κόψει πολλά χρόνια τώρα και σας πληροφορώ σε ανύποπτες στιγμές συλλαμβάνω κάποιες ένστικτες αντιδράσεις για μια τάση να το μπουμπουνίσω. Πολύ όμως ελαφριάς μορφής που το καταλαβαίνω αμέσως, εκεί βέβαια χαμογελάω γιατί ξέρω οτι είναι ένα τρυκ του ΜΥΑΛΟΥ! Είναι σήματα , που ανάλογα την συχνότητα την οποία κάπνιζες, μένουν στον εγκέφαλο !

Ax αυτα τα triggers...Σε αυτο θα συμφωνισω. Δε φευγουν...Υποβοσκουν μεσα μας...Τα εχουμε θαμμενα βαθια και καποια στιγμη εμφανιζονται. Για παραδειγμα τις προαλες (μετα απο 1 χρονο ακαπνη) ξυπναω το πρωι παω κουζινα ζεστενω νερο, βαζω καφε και ζαχαρη στη κουπα και περιμενω να βρασει το νερο. Κλασσικες μηχανικες κινησεις που κανουμε every day. ετοιμος ο καφες που λες καθομαι στη καρελα να τον πιω να τον απολαυσω να ξυπνησω και τι κανω η αθεοφοβη; Εβαλα το χερι στη τσεπη να παρω τα τσιγαρα - τα οποια φυσικα δεν ειχα στην τσεπη . Οταν συνειδητοποιησα τι εκανα εβαλα τα γελια. Εκανα τις ιδιες κινησεις που εκανα τοτε που καπνιζα, τελειως μηχανικα.

Δημητρη μπραβο...Βαστα και μην υποκυψεις σε κανενα trigger επαναφορας...παιχνιδια του μυαλου ειναι...οποτε σου ερθουν κανε κατι αλλο.Διαρκει πολυ λιγο...ουτε 5 λεπτα

λολ ακριβώς αυτό Αφροδίτη , ακριβώς αυτό χαχαχα 80

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

θα ισχύσει το μέτρο και θα παραισχύσει... μιλάμε για χοντρές κονομησιές που θα κάνει το κράτος τον πρώτο καιρό... μέχρι και οι διευθυντές της υπηρεσίας θα κάνουν ελέγχους και θα την τρώνε και οι καπνιστές και πολύ χειρότερα το κατάστημα και μάλιστα ανα κεφάλι καπνιστή...

Στην Νεα Ζηλανδία την πρώτη νυχτα που δεν ηξερα τον νομο και άναψα το τσιγάρο μου μετά το φαγητό μου την επεσαν 2 ο ενας σχεδον μου πηρε το τσιγάρο απο το χέρι ο άλλος σκουπισε με το wettex σταχτες,καπνο που ειχαν πεσει στο τραπέζι μου και ο τριτος κραταγε την πορτα μην τυχει και μπει κανεις... 10.000$ το μαγαζί 2.000$ ο καπνιστής... εκατσα σχεδόν 1 μήνα και είχα πάρει 10 πακέτα καπνό μαζί μου τσίμα τσιμα... τελικά γύρισα με τα 6 πίσω 80 το άσχημο ήταν το τι αποτσιγαρο είχαν τα πεδοδρόμια, Στην δε Σιγκαπούρη τα πράγματα ήταν εξωφρενικά αν σε επιαναν να πετάς σκουπιδάκι ή να τρως μεσα στο λεωφορείο σε πηγαιναν κατευθείαν στο ΑΤΜ.

με όλα συμβιβάζεσαι, με αυτό που δεν συμβιβάζεσαι είναι με ενα μαγαζί γεμάτο καπνό ακόμα και όταν είσαι καπνιστής.

όχι δεν ειναι η λυση κατα του καπνισματος αλλα είναι η σαφως η λύση για να ζούμε σε καθαροτερο περιβαλλον οι μη καπνιστές και τα παιδιά μας.

υγ. Άσε που απολαμβάνεις καλύτερα το τσιγαράκι σου στον καθαρό αέρα :(

Αντιγράφω από το forum των Τεσσάρων Τροχών ένα μήνυμα διαμάντι (παρόλο που δεν με συμφέρει 80 )

Για να πούμε μερικά πραγματάκια για το γνωστό θέμα...

Έχω το "προνόμιο" να έχω περάσει και από τους 2 κόσμους, και από αυτό των "βαρέων και ανθυγιεινών" με πολλά "ένσημα" θεριακλή επάνω μου, αλλά και από τον κόσμο των "καθαρών" (όπου και ελπίζω να παραμεινω..) τον τελευταίο 1.5 χρόνο

Γιατί το λέω αυτό και "δηλώνομαι"?

Διότι μπορώ να κατανόήσω τα πράγματα και τις συνθήκες των 2 πλευρών, εφ'όσον έχω επιχειρηματολογήσει αντιδιαμετρικά σε αυτό το θέμα,κατά καιρούς...

Ωστόσο, αυτό το παραπάνω δεν με εμποδίζει να γράψω μερικές αλήθειες

Κατ'αρχάς, πέραν πάσης αμφιβολίας, το τσιγάρο βλάπτει-τέλος-νομος-θέσφατο.

Όποιος λέει το αντίθετο απλώς αναμασά ανοησίες

Το κάπνισμα και ο καρκίνος έχουν 100% συνεπαγωγή?

Όχι βέβαια, αλλά έχουν άμεση συνάφεια. Όποιος καπνίζει έχει δραματικά αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο πνεύμονος.Όποιος δεν αναπτύξει καρκίνο (κ@λοφαρδία απλώς, καθώς δεν υπάρχουν κληρονομικοί παράγοντες που να καταδεικνύουν την αποτροπή του καρκίνου του πνεύμονος, δεν ισχύει δηλαδή το επιχείρημα "ο πατέρας μου κάπνιζε και έζησε μέχρι τα 100"), θα αναπτύξει λειτουργικές διαταραχές στους πνεύμονες, πού πιστέψτε με, έχουν τρομακτικές, κάποιες φορές, επιδράσεις στην ποιότητα ζωής.

Σίγουρα δεν ειναι ότι καλυτερο να μην μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς φιάλη οξυγόνου δίπλα σου, ούτε το αίσθημα της μονίμου δυσπνοίας και της ατελούς πλήρωσης με αέρα ("δεν χορταίνω αέρα" ) είναι τα πλέον ευχάριστα στον κόσμο τούτο...

Η καταστροφή του πνεύμονος, λοιπόν, σε άλλοτε άλλο βαθμό, έχει 100% συνεπαγωγή με το τσιγάρο. Καπνίζεις καιρό? Έχεις 100% καταστρέψει μέρος της λειτουργικότητας του πνεύμονά σου, και δεν έχουμε πει τίποτε ακόμη για τα καρδιαγγειακά προβλήματα και τα παράγωγά τους..

Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει επίσης, αυτό τουλάχιστον τεκμαίρεται από τη διεθνή βιβλιογραφία, και η λογική μου δεν με αφήνει να το αμφισβητήσω.

Δεν είναι εύλογο όταν βάζουμε το κεφάλι κοντά στην εξάτμιση ενός αυτοκινήτου, ο αέρας που αναπνέουμε να είναι βλαπτικός?

Καπως ανάλογα θεωρήστε και τον παθητικό καπνιστή.

Ωμως,και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν διαβαθμίσεις.

Περιστασιακός παθητικός καπνιστής, καθημερινός, ο άλλος καπνίζει σε τί απόσταση και ποσα τσιγάρα, είναι ένας, είναι πολλοί αυτοί που καπνίζουν, σε πόσα τετραγωνικά, για πόση ώρα εκτέθηκες και πόσες φορές /έτος, κ.ά τέτοιοι παράγοντες

Νομίζω ότι είναι υπερβολή να μιλάμε για ουσιώδεις επιδράσεις στην υγεία των μή καπνιζόντων, με βάση το " κοινωνικό" παθητικό κάπνισμα 1 φορά την εβδομάδα, και για τα περιορισμένα διαστήματα που είναι σε σχετικά στενη επαφή με το τσιγάρο του καπνίζοντος.

Αν ασφαλώς αφορά την ενόχληση καθ'εαυτή, ως αίσθημα οσφρητικής ενοχλησης και οφθαλμικού ερεθισμού, τότε κατανοητόν και δικαιολογημένα εγείρεται θέμα

Αν βέβαια, ακόμη και στις ανωτέρω "light" συνθήκες ζητήσουμε συγκριτική μελέτη μεταξύ των "παθητικών" και των "ακάπνων", σε βάθος χρόνου οι παθητικοί ίσως να ανπτύξουν βλάβες, ενώ οι άκαπνοι ποτέ

Όμως πάλι, δεν πρέπει να ξεχνά ο μή καπνιστης ότι το τσιγάρο είναι μια λίαν απολαυστική συνήθεια, και λίαν εθιστική θα έλεγα, σωματικά και ψυχολογικά. Ο καπνιστής δεν είναι "ανάγωγος", "γαιδούρι", "κακός" φίλος κλπ, είναι ένας εθισμένος άνθρωπος, με μειωμένα τα οσφρητικά αντανακλαστικά του, ο οποίος απολαμβάνει τις στιγμές που περνάτε και τις "βελτιώνει" καπνίζοντας, μή αντιλαμβανόμενος απολύτως το βαθμό της διαμαρτυρίας σου. Δεν έχετε τις ίδιες προσλαμβάνουσες και επίσης αυτος, πραγματικά έχει ανάγκη το τσιγάρο για να περάσει καλά.

Κατανοήστε το αυτό οι μή καπνιστές, και προσπαθήστε να είστε διαλλακτικότεροι όσον αφορά τον κοινωνικό σας περίγυρο (ο/η σύντροφος είναι άλλη ιστορία...) ή αλλάξτε τον περίγυρό σας. Η τακτική της αυστηρής νουθεσίας σε καπνίζοντες εν τη ώρα της νυχτερινής εξόδου, μονο σαν "σπαστικό/ή" μπορεί να σας φέρει στα μάτια του εθισμένου. Αντιθέτως, επιμείνατε στην άποψή σας περί καπνίσματος με ήπιο τρόπο...ειπαμε, άλλες προσλαμβάνουσες, άλλες ανάγκες.

Νίκο, δεν θα χρειαστεί διαχωρισμός....η απαγόρευση σε κλειστούς χώρους θα επιφερει την ομογενοποίηση εντός αυτών, ενώ θα μειώσει και τους καπνιστές γενικώς

Υ.Γ Έγραψα τα παραπάνω για 2 πολύ αγαπημένους φίλους από το φόρουμ, τον Προεδρούκο-Κουκ και τον βΑΣΙΛΗ, τους οποίους συχνά φέρω στο μυαλό μου όταν σκέπτομαι ότι εγώ το έκοψα, ενώ αυτοί όχι.

ΚΟΨΤΕ ΤΟ (και οι δύο enough,) αφού μπόρεσα εγώ, ο θεριακλότερος των θεριακλήδων, μπορείτε και εσείς...

Ακόμη, θα ήθελα να σημειώσω στον συμπαθεστατο ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΠΠΑ ότι λείπει απο την προσέγγισή του, ο ψυχολογικός παράγοντας του εθισμού. Χρήστο, ενώ είσαι τόσο κατηρτισμένος (καλύτερα των ιατρών- πλην πνευμονολόγων) δε καταννοείς, ίσως διότι δεν υπήρξες συστηματικός καπνιστής στο παρελθόν, την αδυναμία τού απέναντί σου καπνιστή να ακολουθήσει την προτροπή σου. Οδηγείσαι σε διαλεκτική επιθετικού συναισθηματισμού,που δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Στην παρούσα φάση, και μέχρι να αλλάξουν ουσιαστικά οι καπνιστικές συνήθειες των Ελλήνων, δια Νομου ή πράξεως, εσύ πρέπει να προσαρμοστείς στα δεδομένα...για τον απέναντί σου καπνιστή ειναι απείρως δυσκολότερο, αν και το ξέρει ότι ενοχλεί, ενδεχομένως, ενώ κοινωνικώς, ασκεί μια πλήρως αποδεκτή συνήθεια

Και γενικώς κατεβάστε τους επιθετικούς τόνους

Οι εξαρτήσεις είναι μια δύσκολη ιστορία με πολλά παρακλάδια,πολλές φορές ο εαυτός δεν μπορεί...άλλος είναι εξαρτημένος από τα τσιγάρα,άλλος στην πααβατική συμπεριφορά, άλλος από τη μητέρα του, άλλος απο τις τσοντες στο ίντερνετ, ένας τρίτος απο συνδυασμό των ανωτέρω και ούτω καθ'εξης.Το πρωτο στάδιο είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος (στο οποίο η επιθετική διαλεκτική δεν βοηθά), και κατόπιν η αναζητηση εξειδικευμένης βοηθείας, αν και εφ'όσον δεν δύναται να κόψει την "βλαπτική έξη" μόνος/η του.

Ο αναμαρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω, αλλά με προσοχή γιατί μπορεί να γυρίσει μπόυμεραγκ

Make Parnassos Great Again!

...Στην Νεα Ζηλανδία την πρώτη νυχτα που δεν ηξερα τον νομο και άναψα το τσιγάρο μου μετά το φαγητό μου την επεσαν 2 ο ενας σχεδον μου πηρε το τσιγάρο απο το χέρι ο άλλος σκουπισε με το wettex σταχτες,καπνο που ειχαν πεσει στο τραπέζι μου και ο τριτος κραταγε την πορτα μην τυχει και μπει κανεις...

καί παρόλα αυτά μυαλό δεν έβαλες ?

Τα καλά μαλλον δεν τα έχετε ακούσει......!

Στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια) θα φτιάξουν ένα χώρο με τζαμαρία όπου θα είναι μόνο για τους καπνιστές.Εαν βέβαια σε πιασουν να φουμαρεις σε χώρο που δεν επιτρέπεται, πληρώνεις και εσυ και ο ιδιοκτήτης του καφε, μπουζουκιού κλπ....!Ζω για την στιγμή που θα είναι όλο το μαγαζί άδειο.......!

Συγνώμη κιολας αλλά είναι αδύνατον να πας Γονίδη, Τερζή και να μην καπνίσεις.....!

Και το κορυφαίο......δεν θα καπνίζουν ούτε οι ταρίφες μέσα στο ταξί τους......είτε έχουν κόσμο μέσα.....είτε όχι........!

Εχουμε ξεφύγει τελείως νομίζω........!

Και ασ μην ξεχναμε κατι:Ειδικά για τον Έλληνα εαν του πεις να μην κάνει κάτι, θα το κάνει μόνο κ μόνο από αντίδραση.....κοινώς, δεν παίζει να κοπεί το τσιγάρο στην Ελλάδα.

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

κοινώς, δεν παίζει να κοπεί το τσιγάρο στην Ελλάδα.

μέχρι να σου έρθει η εφορία με το πρόστιμο για τις φορές που σε έχουν πιάσει να καπνίζεις...

θα βγάλουν οι τράπεζες τσιγαροδάνεια...

όχι δεν ειναι η λυση κατα του καπνισματος αλλα είναι η σαφως η λύση για να ζούμε σε καθαροτερο περιβαλλον οι μη καπνιστές και τα παιδιά μας.

Tο προσπεράσανε όλοι ......................αλλά θέλεις να μας πεις κάτι? :P

There is no such thing as too much snow (Doug Coombs)

http://www.pelionski.gr/

QUOTE (Nickel @ Dec 4 2008, 03:05 PM)

Η λύση για να ζουμε σε καθαροτερο περιβαλλον εμεις και τα παιδακια μας ειναι να απαγορευτει το καπνισμα....?Μονο αυτο μολυνει το περιβαλλον....?Μήπως ακούγεται λίγο ρατσιστικό αυτό που λές....?

Καπνίζουμε ρε γμτ.....ούτε ναρκωτικά πέρνουμε ούτε κάνουμε τπτ που μας προσβάλλει ή που προσβάλλουμε τους άλλους..... !

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

(...)

Συγνώμη κιολας αλλά είναι αδύνατον να πας Γονίδη, Τερζή και να μην καπνίσεις.....!

(...)

Ε, ναι αυτό ειναι τρομερό πλήγμα όντως... τι θα γίνει τώρα με αυτήν την περίπτωση;

γιατί τα ναρκωτικά σε προσβάλλουν?

κοινωνικά... γιατί δεν είναι αποδεκτό όπως το κάπνισμα ,στην Ολλανδία είναι λίγο διαφορετικά βέβαια τα πράγματα για την χρήση light ναρκωτικών...

βέβαια όλα αυτά που είναι εθιστικά προιοντα έχουν την ίδια ψυχολογική βάση.

pooloveraki οι εστίες μόλυνσης μπαίνουν σε κάποιες διαβαθμίσεις αναγκών και πάντα ξεκινάς με αυτά που έχεις λιγότερη ανάγκη και κανουν μεγάλη ζημιά.

Ε το τσιγάρο δεν είναι είδος ανάγκης για τους χρήστες αλλα δεν καταργείται γιατι ειναι είδος ανάγκης για την οικονομία των κρατών :P

Η παραγωγή ενέργειας είναι μεγάλη ανάγκη και μολύνει απίστευτα δεν κόβεται μετριάζεται και πρέπει να βρείς βέβαια την χρυσή τομή για να μην καταστραφείς οικονομικά.

Το αυτοκίνητο μολύνει το ίδιο αλλα είναι είδος πρωτης αναγκης και πραγματικά οι νομοθεσία τους αναγκάζει κάθε χρόνο να προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπες τους.

Η Βιομηχανία γενικά είναι τόσο σύνθετη που δεν αναλύεται με τις λιγοστές γνώσεις μου...

αλλά το όλα μολύνουν ας ζούμε και σε έναν τεκέ δεν στέκει.

Ε, ναι αυτό ειναι τρομερό πλήγμα όντως... τι θα γίνει τώρα με αυτήν την περίπτωση;

Μα ειναι πολυ απλο το τι θα γινει.......!Δεν θα πηγαινουν οι μη καπνιστες στα μπουζουκια......! :P

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...