ilias-zak 1,749 Report post Posted February 9, 2010 Μερα εκπληκτικη κ χιονι απαυτα που ονειρευεσαι.Τελικα το σκι δεν ειναι να το μελετας για το ποτε θα πας ,απλα με τη πρωτη καλη προγνωση εξαφανιζεσε για τα πατημενα , τα απατητα , τα καρβατα , τα ξεκαρβατα ωσπου να ξεχαρβαλωθεις. Γιαυτες τις μερες ζουμε. Χαρηκα που βρηκα κ τα παιδια (Χρηστος λαππα , ολγα,Γιαννη) κ καναμε μαζι κανα δυο καταβασεις. Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted February 9, 2010 Τι υπέροχη, καταπληκτική, απίστευτη, τέλεια μέρα σήμερα! Ελάχιστος κόσμος, φανταστικός ήλιος μέχρι τις 2 περίπου, όλα τα λιφτ σε λειτουργία με εξαίρεση τον Βάκχο και τον Ερμή, ασύλληπτο, αδιανόητα καλό χιόνι στα εντός, λεπτό στρώμα πανεύκολης πούδρας στα εκτός των Κελλαριών, the stuff that makes you feel like a hero... Τα λόγια απλά δεν περιγράφουν το πόσο τέλεια περάσαμε! Ξεκινήσαμε με τον Τηλέμαχο και η καλή μέρα πραγματικά φάνηκε απ' το πρωί. Στην τραβέρσα προς τον Περικλή -που δεν λειτουργούσε ακόμα- περάσαμε φιλετάκι απάτητου που ήταν και η πρώτη επαφή της ημέρας με πανάλαφρη πουδρίτσα. Στο καπάκι παίρνουμε τον Ηρακλή και κατεβαίνουμε κάτω από τα καρεκλάκια. Bliss! Στα ψηλά το φρέσκο δεν είναι βαθύ, από κάτω παραμονεύει πάγος, αλλά όλο το υπόλοιπο είναι το χιόνι που σε κάνει να νιώθεις Seth Morisson, ότι ξαφνικά έμαθες ski! Μετά από μερικές τέτοιες καταβάσεις συνειδητοποιούμε ότι άνοιξε ο Οδυσσέας και φυσικά σπεύδουμε να τον τιμήσουμε. Τα απάτητα του (τα πατημένα του δεν τα δοκιμάσαμε καν ) υπερβαίνουν κάθε προσδοκία και αργότερα συνειδητοποίησα ότι ήταν και η κορυφαία ποιότητα χιονιού σε όλο το βουνό. Τέλεια, παρθένα, ελαφριά πούδρα μας περιμένει ξανά και ξανά σε κάθε run, είμαστε ελάχιστοι στο βουνό, ουσιαστικά το έχουμε prive! Σε κάποια στιγμή αποφασίζουμε να περάσουμε Φτερόλακα. Η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη καθώς ο διάδρομος από τον Οδυσσέα είναι γεμάτος παγωμένα ανεμοσούρια. Η Σαχάρα είναι ουσιαστικά εντελώς παρθένα ακόμα, αν και με πιο βαρύ χιόνι, αλλά μας ανταμείβει με μια φανταστική κατάβαση! Στο καπάκι παίρνουμε την 6 και κατευθυνόμαστε προς Καλλιόπη. Τι απίστευτα τοπία, πραγματικά χαζεύεις από εκεί ψηλά, νιώθεις με κάθε ανάσα να ρουφάς την ζωή. Ξεκινάμε την κατάβαση μας με προσοχή γιατί έχει σημεία με μαζεμένο χιόνι και άλλα με πέτρες. Ο υποφαινόμενος μάλιστα με τις πρώτες 2-3 στροφές καταφέρνει να κόψει πλάκα που αρχίζει να παίρνει τον κατήφορο. Φεύγω σφαίρα προς τα δεξιά της (αν και την φάση την βλέπω στο μυαλό μου σε αργή κίνηση) και κάθομαι να αναλογιστώ το νόημα της ζωής (και αν έχω καθαρά εσώρουχα στο αυτοκίνητο). Η Όλγα και ο Γιάννης που ακολουθούν δεν ξέρω τι πρόλαβαν να σκεφτούν. Είναι πάντως πολύ ψαρωτικό, να χάνεις την γη κάτω απ' τα πόδια σου, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... Συνεχίζουμε στα πιο χαμηλά της Καλλιόπης που έχει υπέροχο χιόνι, αν και προσωπικά είμαι ελαφρώς shaken (not strirred ). Φτάνοντας στον δρόμο συνεχίζουμε από τα απότομα προς την αφετηρία του 7. Εκεί το χιόνι δεν είναι τόσο καλό, ο αέρας και ίσως η υγρασία έχει δημιουργήσει κρούστα και είναι προφανές ότι το βουνό έχει σημεία με καλύτερο χιόνι. Ανεβαίνουμε με το 7 και μετά με την 6 με σκοπό να την κατέβουμε και αυτή μια φορά τουλάχιστον καθώς είναι τέλεια πατημένη και το χιόνι λαχταριστό. Ο αέρας όμως έχει άλλα σχέδια. Στην κορυφή της έχει διαολεμένο κρύο και έχει κλείσει ο καιρός. Ξαναπερνάμε Κελάρια και συνεχίζουμε μέχρι τις 2 περίπου στα απάτητα του Ηρακλή και του Οδυσσέα, μέχρι να λιώσουν τα πόδια μας. Ουρά δεν σχηματίστηκε σε καμιά στιγμή της ημέρας, απλά από κάποιο σημείο και πέρα ο αέρας δυνάμωσε τόσο πολύ (και η ορατότητα έκλεισε) που αποφασίσαμε ότι το είχαμε απολαύσει αρκετά. Κατεβήκαμε στην Αράχοβα για λιτό γεύμα (νταξ, αυτό ήταν όντως σχετικά λιτό ) και ξεκινάμε στον δρόμο για την Αθήνα. Δεν βρήκα καν πολύ κίνηση στον δρόμο της επιστροφής! Γράφω αυτές τις αράδες και προσπαθώ ακόμα να καταλάβω αν το ζήσαμε ή το είδα στον ύπνο μου... Η βιντεοενημέρωση μας βγήκε λίγο μάπα από τον αέρα, αλλά τέλος πάντων. To πρωι που ειδα τη φωτογραφια της ημερας στο φατσοβιβλιο ήθελα να στειλω μυνημα στους mods (εδω) να κλειδωσουν το θεμα και να κρυψουν το κλειδι, αλλα μετα σκεφτηκα οτι κι εσυ mod εισαι και θα το εβρισκες. Οποτε ειπα ας παει και το παλιαμπελο, αστον να γραψει να του φυγει και ο καημος. Πηρα τα χαπια μου και τωρα μπορεσα να το διαβασω ήρεμα και ωραια και αρκετα χαλαρα θα ελεγα %&@#$@#$^ Μη δινετε σημασια ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες ^&^@#$@#$# Το βιντεο ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΟΜΩΣ. Ειδα την πλακα που εκοψες. Πλακα πλακα κι εγω μια τετοια ειχα κοψει στον Οδυσσεα την προηγουμενη Τεταρτη. Ενοιωσα τη γη να χανεται και απλα ειπα "Αφροδιτη κατεβα και μη γυρισεις να δειςτι γινεται πισω σου " Ευτυχως ηταν μικρη μπρρρρρ Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 9, 2010 ... ήθελα να στειλω μυνημα στους mods (εδω) να κλειδωσουν το θεμα και να κρυψουν το κλειδι, αλλα μετα σκεφτηκα οτι κι εσυ mod εισαι και θα το εβρισκες. ... Με μια μερα σαν την σημερινη, ποσο δυσκολο νομιζεις θα ηταν να πεισω τον αλλο αποντα (Nickel) να μου δωσει τα κλειδια να αλλαξω το password του Love Doctor??... Μαλλον θα το κανω για καποια επομενη Τριτη... Ρε Love Doctor... προσεχε λιγο ρε παιδακι μου, εχεις ευθυνες απεναντι σε αγεννητες γεννιες Ελληνιδων μαθητριων... Μη σε καταπιει καμμια χιονοστιβαδα... Το φελεκι μου που ανελαβα υποχρεωση για σημερα... που να'ξερα οτι η απεργια θα ματαιωνε τις πτησεις αυριο, να εβαζα την υποχρεωση για αυριο! Της γης τον αξονα... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 9, 2010 Ύστερα από απαιτήσεις των τηλεθεατών μας κομμένα τα ΑΝΕΒΑ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 9, 2010 MIK μετα τις 16 του μηνος (που δινω πολυ σημαντικο μαθημα) θελω τις ΑΝΕΒΑ μερες σε e-mail Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 9, 2010 Μια παράκληση.Μην ανεβάζετε τόσο μεγάλες φωτογραφίες,είναι εκνευριστικό το scroll.Υπάρχει ένα δωρεάν εύκολο πρόγραμμα για να κάνετε resize στις φωτογραφίες.Λέγεται irfanview και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν-είναι freeware-από εδώ: http://www.irfanview.com/ Photography Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 9, 2010 Αφου το φορουμ τις κανει re-size (reduced) κατευθείαν.. Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 9, 2010 Αφου το φορουμ τις κανει re-size (reduced) κατευθείαν.. Δυστυχως τις κανει reduced αφου τις κατεβασει full size. Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted February 9, 2010 Με μια μερα σαν την σημερινη, ποσο δυσκολο νομιζεις θα ηταν να πεισω τον αλλο αποντα (Nickel) να μου δωσει τα κλειδια να αλλαξω το password του Love Doctor??... Μαλλον θα το κανω για καποια επομενη Τριτη... Ρε Love Doctor... προσεχε λιγο ρε παιδακι μου, εχεις ευθυνες απεναντι σε αγεννητες γεννιες Ελληνιδων μαθητριων... Μη σε καταπιει καμμια χιονοστιβαδα... Το φελεκι μου που ανελαβα υποχρεωση για σημερα... που να'ξερα οτι η απεργια θα ματαιωνε τις πτησεις αυριο, να εβαζα την υποχρεωση για αυριο! Της γης τον αξονα... Aσε ασε...εγω εφαγα χειροτερο σπασιμο...Πεσαν μαζεμενα ραντεβου για σημερα και οταν ηρθε το σημερα πεσαν μαζεμενες ακυρωσεις....και δε δουλεψα και εχασα και την ΑΝΕΒΑ μερα... Μακη δεν το χα σκεφτει.....θα στο θυμισω κι εγω καποια επομενη Τριτη :P Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 10, 2010 Ο υποφαινόμενος μάλιστα με τις πρώτες 2-3 στροφές καταφέρνει να κόψει πλάκα που αρχίζει να παίρνει τον κατήφορο. η κορνίζα ηταν γύρω στα 60 cm δεν ξερω αν διακρίνεται στην φωτο. φοβηθήκαμε λιγο... το transceiver δεν το πηρα για να καθεται στο ντουλαπι "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 10, 2010 Τα μηνύματα σχετικά με τον αποχιονισμό των δρόμων μεταφέρθηκαν εδώ Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 10, 2010 η κορνίζα ηταν γύρω στα 60 cm δεν ξερω αν διακρίνεται στην φωτο. φοβηθήκαμε λιγο... το transceiver δεν το πηρα για να καθεται στο ντουλαπι Ποιος αλλος ειχε tranceiver στην παρεα; Θα δουλευε με τα recco? Το εχεις δοκιμασει με τα recco? Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted February 10, 2010 Εγω μια λεξη θα πω. POWWWWWWWWWWWW Τοσο χθες οσο και την περασμενη Τεταρτη απολαυσαμε εναν Οδυσσεα με απατητα που βγαζει 2 αντε 3 φορες το χρονο ΠΑΝΤΑ μηνα Φεβρουαριο. Την περασμενη Παρασκευη δεν ειχε απατητο ουτε για δειγμα Και τελος, να ειναι παντα καλα το παρκο και τα ομορφα πραγματα που βγαζει. Το quarterpipe ομολογω το ερωτευτικα. Απο τα πιο καλοστημενα πραγματα του παρκου, σε καλη θεση με πολυ καλη φορα και να ΜΕΙΝΕΙ, ακουτε εσεις του Παρνασσου? JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 10, 2010 Με αφορμη το ποστ του Χρηστου-Λαππα.Εχθες κατεβαινοντας τον ηνιοχο α' κ σταματωντας στα μισα λογο κουρασης ενιωσα τη μαζα του φρεσκου χιονιου κατω απο τον παγο που ειχε δημιουργηθει λογο των νοτιαδων να θελει να τσουλησει πραγμα το οποιο δεν εγινε.Παντως κ να γινοταν η αποκολιση δεν νομιζω να ειχε επιπτωσεις (τουλαχιστον πανω μου). Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted February 10, 2010 Ένα βίντεο από την Κυριακή που μας πέρασε... YouTube Video -> Μετά την 13:30 κάναμε σκι μόνοι μας στην 6 και κατεβήκαμε, από το τελευταίο καρεκλάκι 16:35! Μπράβο στο κέντρο που προσπαθεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους λίγους "άρρωστους"... Παρ' όλη την ομίχλη και την χιονόπτωση, ήταν από τις πιο παραγωγικές μέρες στο σκι φέτος. Κάτι τέτοιες μέρες είναι που γίνεσαι καλύτερος σκιέρ, καθώς η μειωμένη ορατότητα και το flat light, δεν σε αφήνουν να έχεις κοντράστ και να καταλαβαίνεις ακριβώς το τερέν, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεις καλύτερα την ισορροπία σου και να παίρνεις πληροφορίες από τα πόδια σου και όχι μόνο από τα μάτια... Η ησυχία στο βουνό και στο μικρό διάλειμμα, στο σαλέ μας έκανε να αισθανθούμε ότι είμαστε στο "σπίτι" μας... Share this post Link to post Share on other sites
T-DRIVER 27 Report post Posted February 10, 2010 (edited) Τι υπέροχη, καταπληκτική, απίστευτη, τέλεια μέρα σήμερα! Ελάχιστος κόσμος, φανταστικός ήλιος μέχρι τις 2 περίπου, όλα τα λιφτ σε λειτουργία με εξαίρεση τον Βάκχο και τον Ερμή, ασύλληπτο, αδιανόητα καλό χιόνι στα εντός, λεπτό στρώμα πανεύκολης πούδρας στα εκτός των Κελλαριών, the stuff that makes you feel like a hero... +++++++++++++++11111111111000000000!!!! Τα λόγια απλά δεν περιγράφουν το πόσο τέλεια περάσα! Πέσ'τα Χρήστο έξω από τα δόντια!! Τα απάτητα του Οδυσσέα υπερβαίνουν κάθε προσδοκία και αργότερα συνειδητοποίησα ότι ήταν και η κορυφαία ποιότητα χιονιού σε όλο το βουνό. Τέλεια, παρθένα, ελαφριά πούδρα μας περιμένει ξανά και ξανά σε κάθε run, είμαστε ελάχιστοι στο βουνό, ουσιαστικά το έχουμε prive! Μου δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά λόγω της καλής ποιότητας του χιονιού να δοκιμάσω και εγώ δειλά-δειλά να βγαίνω στα απάτητα. ένα έχω να πώ: Άλλη φάση!! Τι απίστευτα τοπία, πραγματικά χαζεύεις από εκεί ψηλά, νιώθεις με κάθε ανάσα να ρουφάς την ζωή. Και να μιλάς με το Θεό!! Δεν βρήκα καν πολύ κίνηση στον δρόμο της επιστροφής! ΧΚΠ - Ν.Σμύρνη 2 ώρες και 20 λεπτά στο χαλαρό!!(με αποζημίωσε για εκείνο το 5,30ωρο που έκανα πρίν 2 εβδομάδες για να γυρίσω από Καλάβρυτα!!) Γράφω αυτές τις αράδες και προσπαθώ ακόμα να καταλάβω αν το ζήσαμε ή το είδα στον ύπνο μου... Εγώ πάντως ακόμα το βλέπω στον ύπνο μου και μάλλον θα το δώ και απόψε!! Edited February 10, 2010 by T-DRIVER ski is talking to god!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 11, 2010 Ήμουν πολύ δυστυχισμένος εκείνη την ημέρα. Οι φίλοι μου προσπαθούσαν να μου φτιάξουν το κέφι, αλλά δεν γινόταν τίποτα... YouTube Video -> Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 11, 2010 Kλείσε τα χέρια και φέρτα σε πιο δυναμική θέση να σου φτιάξει το κέφι Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted February 11, 2010 Συγγνώμη ρε συ Μιχάλη, πιστεύεις πραγματικά ότι την ώρα που ο Λάππας βιάζει τις πούδρες και έχει το γνωστό Λαππέικο χαμόγελο που φτάνει στο σβέρκο θα δώσει σημασία στην τεχνική; Ποταπά πράγματα... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted February 11, 2010 Kλείσε τα χέρια και φέρτα σε πιο δυναμική θέση να σου φτιάξει το κέφι Actually καλά κάνει και τα έχει ανοιχτά ! και όσο θα χώνει , τόσο ανοιχτά πρέπει να ειναι. People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted February 11, 2010 Ο Χαρτης ΧΚΠ σε υπόβαθρο google earth βελτιώθηκε με την αρίθμηση πιστών , εικόνες και κυρίως τα επικίνδυνα για χιονοστοιβάδες σημεία ΧΚΠ. http://www.parnassos-ski.gr/gr/pistes.asp#maps προβλέπεται άστατο π,σ,κ,δ με..... νοτιάδες , χιονια, ήλιο καλή αποκριά Share this post Link to post Share on other sites
hariathan 0 Report post Posted February 11, 2010 Χαιρετώ τα μέλη του forum στο πρώτο μου post εδώ μέσα. Αυριο Παρασκευή θα ανηφορίσω για παρνασσό και βλεπω ισχυρούς νοτιάδες όπως σήμερα πέμπτη γύρω στα 30K/H. Αν κρίνω από τη σημερινή κατάσταση πού ήταν κλειστά τα περισότερα lifts να υποθέσω ότι και για αύριο που δίνει παρόμοιο καιρό θα έχουμε τις ίδιες συνθήκες?Οποιος γυρίσει σήμερα και προλάβει ας ποστάρει για να ενημερώσει για να ξέρουμε τι περίπου θα βρούμε αυριο στο βουνο όσο και στο δρόμο.Αν χρειάζονται αλυσίδες για όλη τη διαδρομή της ανάβασης κλπ. Σιγά σιγά ελπίζω να γνωρίσω και κάποια από τα μέλη του forum στο πεδίο της δράσης... Συνεχίστε να ενημερώνετε με τις προσωπικές σας εμπειρίες γιατί είναι χρήσιμες σε όλους είτε γράφουν είτε απλά παρακολουθούν... Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted February 11, 2010 Ο Χαρτης ΧΚΠ σε υπόβαθρο google earth βελτιώθηκε με την αρίθμηση πιστών , εικόνες και κυρίως τα επικίνδυνα για χιονοστοιβάδες σημεία ΧΚΠ.http://www.parnassos-ski.gr/gr/pistes.asp#maps +1 C! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 12, 2010 Ο Χαρτης ΧΚΠ σε υπόβαθρο google earth βελτιώθηκε με την αρίθμηση πιστών , εικόνες και κυρίως τα επικίνδυνα για χιονοστοιβάδες σημεία ΧΚΠ.http://www.parnassos-ski.gr/gr/pistes.asp#maps Πανο ευχαριστώ για την ενημέρωση, προσωπικά δεν γνώριζα τα επικίνδυνα για χιονοστιβάδες σημεια του Παρνασσου και πράγματι η επισήμανση τους στον χάρτη είναι πολύ χρήσιμη. εμεις την πατήσαμε κοντα στο ''6'' σημείο. επιστρέφοντας στα Κελάρια ρώτησα πιστερ για το πώς αντιμετωπίζονται/γινεται εκτόνωση, στις θερμοκρασιακές μεταβολές, τα σημεια αυτά. μου απαντησε ''δια χειρός'' με σκάψιμο κλπ… επειδή η ελληνική νομοθεσία δεν καλύπτει ακομα στη Ελλαδα την χρήση εκρηκτικών για το συγκεκριμένο σκοπο, και το freeride εδώ αρχίζει και εχει ολο και περισσοτέρους οπαδούς, μήπως θα ηταν χρήσιμο να προσπαθήσουμε (όλα τα ΧΚ, ΕΣΤΟΥΧ και οποιοι αλλοι) να πιέσουμε στο να βρεθεί μια νόμιμη και αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση χιονοστιβάδων? οι χιονοδρόμοι αυτή τη στιγμή γνωρίζουν ότι βγαινουν εκτός πιστας μονο με δικη τους ευθύνη, αλλα αναρωτιέμαι πραγματικά πόσοι γνωρίζουν την σοβαρότητα της απόφασης, ποσοι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τι πρεπει να κανουν αν βρεθουν παγιδευμένοι καποια στιγμή. επίσης, παρατήρησα στο google ποσο ευκολο είναι να τραβερσάρεις από τον Βακχο, μεσω της 23, να πας Γεροντόβραχο και να γυρίσεις ..παντα ηθελα να το κανω και δεν ηξερα σε ποιο σημείο να κόψω αριστερα…περιμενα κάποιον που το ειχε ξανακανει να με παει. αυτό το πηγαιν-ελα θα μπορουσε να αξιοποιηθεί καλυτερα? καλο και ασφαλές υπόλοιπο σεζον Υ.Γ. η άμεση ενημέρωση (και) στο δικο μας φορουμ με χαροποιεί ιδιαίτερα και σ’ευχαριστω για το χρόνο που διαθέτεις Πανο. εμεις θετουμε τις αποψεις και τους προβληματισμούς μας, και με την συνεχή δικη σας ενημέρωση βελτιωνόμαστε όλοι. "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 12, 2010 Όλγα, στον κύκλο κόψαμε την πλάκα (κυριολεκτικά και μεταφορικά ) Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites