Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Evagelos

Ενημέρωση χ/κ Παρνασσού

Recommended Posts

Μόλις γύρισα από 4 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ μέρες στον Παρνασσό (Κελάρια). Μάλλον μας έκατσε πολύ καλά η κακοκαιρία του ΣΚ και εκμεταλευτήκαμε την άδεια μας με το παραπάνω. Μόνο σήμερα το χιόνι μαλάκωσε αρκετα στα χαμηλά και σε κάποια σημεία αλλά χωρις να είναι επικίνδυνο (θέλει βέβαια προσοχή). Ο Περικλής σε άριστη κατάσταση ειδικά δεξιά ενώ σε πολύ καλή κατάσταση πρέπει να είναι και ο Βάκχος γιατί τις 3 τελευταίες μέρες δεν λειτουργούσε :lol: 80

Μας αποζημίωσαν :lol: :LOL: οι τελευταίες (??) αυτές μέρες μετά από μια μέτρια προς κακή χρονιά

Βασίλης

Μπορει να με ενημερωσει καποιος σχετικα με το cat-skiing

1.Που σε πηγαινει?

2.Ποση ωρα ειναι η καταβαση(ειναι μια φορα η σε ξαναπηγαινει)?

3.Αν γινεται και καθημερινες και αν ναι ειναι με την ιδια τιμη?

4.Με ποιο τροπο δηλωνει καποιος συμμετοχη?

5.Και γενικοτερα αν αξιζει απο καποιον που το εχει κανει????

Ευχαριστω....

πληροφορίες βρήκα εδώ

Φαντάζομαι ότι σε πάει στη Λιάκουρα πάνω κάτω.

Παραπάνω λεπτομέρειες δεν γνωρίζω..

κανα νεο απο πανω σημερα? πως ειναι το χιονι? αξιζει για αυριο?

Και, εκτός από αυτά, υπάρχει πάντα η ουρά της επιστροφής από Υλίκη προς Θήβα;

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Πολύ χαίρομαι που περνάμε στην καλύτερη περίοδο για σκι λοιπόν.

Πρόγνωση συνθηκών σκι σκ Παρνασσό: ΑΔΕΙΟΣ Παρνασσός, υπέροχο χιόνι πίστας 10.00-.14.00, υπέροχο χιόνι εκτός πίστας 12.00-17.00, όλα τα λιφτ στο γρήγορο, λιακάδα και...ΑΝΕΒΑ.

Άπό τη μια λυπάμαι που δεν θα έρθετε για σκι, από την άλλη πολλές μέρες τα προηγούμενα χρόνια που έκανα 30-40 ακόμα και 54 (1)καταβάσεις τη μέρα σε άδειο Ηρακλή με τέλειο χιόνι και τέλειο καιρό......

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΚΙ

(1) 54 καταβάσεις τη μέρα Ηρακλή μπορούν να γίνουν και Πρωτοχρονιά και ημέρα Εθνικών ή Δημοτικών εκλογών ή μέρα που προβλέπει η tv χιόνια στην Αθήνα. Αλλιώς μόνο μέσα Μάρτη και μετά

Απλά σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. ΥΠΕΡΟΧΑ

Το cat είναι υπέροχο και σε πάει σε υπέροχα βουνά. thats all you need to know. Θεωρώ ότι όλοι μια φορά πρέπει να κάνουν. Ακόμα και μάπα χιόνι να έχει το ΧΚΠ στο cat θα βρείς πολύ καλά χιόνια

Αναμένουμε ανταπόκριση από τον Πορφίριο speedrder. Εγκώ kite τέλειο thanks Σπύρο

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

κανα νεο απο πανω σημερα? πως ειναι το χιονι? αξιζει για αυριο?

Εαν χάσεις το αυριανό,χάνεις τα πάντα για φέτος!(πιστεύω.)Αν και απ΄ότι λένε θα έχει λίγο παρα πάνω ζέστη...αλλά σήμερα ήταν καταπληκτικά και το ίδιο δείχνει και για αύριο!

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Το τέλειο κλείσιμο της σαιζόν στον Παρνασσό το Σάββατο.

Το χιόνι σε Περικλή, απότομο Βάκχου, 6, Σαχάρα σε χειμωνιάτικη ποιότητα χωρίς να σουπιάσει καθόλου.

Το μόνο αρνητικό σημείο κατ' εμέ ήταν ο συνδετικός χιονοδιάδρομος από κορυφή Δία έως Κελάρια με πάρα πολλές πέτρες και χωρίς χιόνι σε μερικά σημεία. Τα σκι μου τη γλίτωσαν φτηνά σχετικά, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να τον κλείσουν και η μετάβαση να γίνεται αποκλειστικά με τον Ερμή.

Κατά τα άλλα με τις ζέστες αυτής της βδομάδας λογικά τελειώνουν η βάση της Φτερόλακας, ο δρόμος προς Κελάρια 1750, η πρόσβαση σε Σαχάρα από Δία (κρίμα και έχει πολύ και ωραίο χιόνι) και η σύνδεση Κελλάρια Φτερόλακα

Άντε και του χρόνου καλά να μαστε...

Professor,

θα κάνεις καμιά πλήρη ενημέρωση με φώτος / βιντεάκια για να συμπληρώσουμε μετά και οι υπόλοιποι?

τι λες?

Ν.

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

καντε resize παιδιά, αφου της κανει το συστημα ετσι και αλλιως γιατι να πρεπει να κατεβαζουμε τα kb μιας μεγαλύτερης φωτογραφιας...

κάθεσαι πίσω, σκιντάρεις (αν προσπαθεις να πας ακμές,δεν) , εχεις φωλιάσει το γόνατο και κάνεις a frame γιαυτο το μεσα ειναι αφόρτιστο.... α και η μάσκα ειναι

στραβοβαλμένη, κοιτάει πιο δεξιά :) και πραγματικά πρέπει να ζεσταίνεσαι με τόσα ρουχα...

υποθετω οτι πας αρκετα πιο αργά απ'οτι πρεπει για το σκι που φορας στη δεδομένη πιστα.

αφου ειναι yo freestyler ρε Πανο :D:lol:

Λαππα....μαθημα με πιστοπεδιλο απο την αρχη παλι :)

DALTONS POW ROBBERY.....

Τι εγινε με το σκι τεστ;;;Εχουμε ενημερωση;

101277.jpg

(Για το ski test φαντάζομαι θα σας ενημερώσουν οι άρμοδιοι...)

{Professor, θα κάνω εγώ την αρχή.}

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα χιονοδρομίας και καθηστερώντας να πάρω μια απόφαση για ένα ταξίδι στην Αυστρία που έχασα :( (κλαίω..), δέχτηκα την πρόσκληση του φίλου Νιφάδα να πάμε για σκ στο σπίτι του στην Άμφισσα (που ποτέ δεν είδα), για να κλείσουμε κάπως αξιοπρεπώς αυτήν την περίεργη σεζόν.

Παρασκευή βράδυ φτάνω αργά σπίτι και ετοιμάζω τα πράγματα, αφού το πρωί είχαμε ραντεβού με τον Κωστή στις 5.30πμ στον Φάρο. (Φυσικά δεν υπήρχε κανένα ski bus...)

Το πρωί ξύπνησα μόνη μου και χωρίς alarm κατά τις 4.00πμ όπως πάντα :P , πρωινό και 5.30πμ έξω απο τον ΑΒ.

Χαρούμενοι λοιπόν και οι δύο ξεκινήσαμε για πάνω, ανεβήκαμε απο Αράχωβα και σταματήσαμε για 5' για να πάρω ένα καφέ. Στην Αράχωβα δεν ήταν ανοιχτά τα 2 κεντρικά καφέ, εκεί στην πλατεία, ελάχιστα αυτοκίνητα (ουσιαστικά μόνοι μας είμασταν) και 8 περίπου είμασταν στο parking.

Στα εισιτήρια κανείς, στα αυγά κανείς. :P

Λειτουργούσαν όλοι οι αναβατήρες και πάμε κατευθείαν συνδετικό Τηλέμαχο. Κατεβαίνουμε μια αριστερά Περικλή.

Πάγος. Μα πάγος ...! Γενικά μέχρι τις 11 που κάναμε Κελλάρια εκεί ήταν καλά παγωμένα. Βρίσκουμε φυσικά και ΜΙΚ

post-319-1269274259_thumb.jpg

Ολγα, Λαπς, porfirio και μετά περνάμε Φτερόλακα.

post-319-1269274111_thumb.jpg

post-319-1269274121_thumb.jpg

Παθαίνουμε πλάκα με την ποιότητα που είχε η Σαχάρα και την κάνουμε 1-2 φορές. Βλέπωντας την 6 από κάτω μας φάνηκε καλή. Και πραγματικά ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ.

Συνεχίζουμε να ανεβοκατεβαίνουμε την 6 για κανένα 2ώρο+... και λίγο από Σαχάρα.

Μηδενικές ουρές, πολύς κόσμος άνω των 50 και γενικά χωρίς περίεργες καταστάσεις.

Στην Φτερόλακα είχε και ένα show με σανιδάδες από την Ελβετία και δυνατή μουσική. Ήταν πολύ ζωντανά θα έλεγα. ;)

post-319-1269274181_thumb.jpg

post-319-1269274189_thumb.jpg

post-319-1269274197_thumb.jpg

Μετά τις 2μμ περνάμε ξανά Κελλάρια. Και αρχίζουμε Βάχκο. Πάνω κάτω, πάνω κάτω, άντε και λίγο Ηρακλή. Το χιόνι ήταν ακόμα αρκετά καλό. Και ανακαλύπτω (σαν να ήταν θυσαυρός) τα εκτός, αριστερά της κόκκινης του Βάχκου. Το λεγόμενο χιόνι "γλάσο"!!!!

Έπαθα την πλάκα της ζωής μου! Επειδή βαριόμουν και το αργο τριπλό, τραβερσαρα απο τον Ηρακλή κατευθείαν εκεί.

Ήταν απίστευτα!

Μόνη μου σχεδόν, κανείς μα κανείς δεν πήγαινε εκεί. Και κατεβαίνωντας όλα τα εκτός αριστερά του Αιόλου.

Απλά τέλεια.

Το κέντρο έδωσε και παράταση 1 ώρας και τελειώσαμε από εκει 5μμ. Λιώσαμε!!!!!! (με μόνο 1/2 ώρα ξεκούραση)

post-319-1269274206_thumb.jpg

post-319-1269274217_thumb.jpg

post-319-1269274248_thumb.jpg

Η θερμοκρασία ήταν υψηλή αλλά όχι σε βαθμό να μην μπορείς να κάνεις. Στα χαμηλά φυσικά, μπάνιο κανονικό.

Φεύγουμε με Κωστή και την παρέα (ΜΙΚ, Ολγα, Λαπς, porfirio που θα μένανε Πολύδροσο) και πάμε για φαγητό.

post-319-1269274269_thumb.jpg

post-319-1269274279_thumb.jpg

Φαγητό δίχως αύριο. Και με κάτι χαμόγελα...λες και είχαμε πιεί (διάφορα πράγματα :rolleyes: )

Πέφτει λοιπόν η ιδέα από την Όλγα νομίζω.. ρε παιδιά που θα πάτε τώρα Άμφισσα? έχει πάει ήδη 9μμ. Να ρωτήσουμε αν εκεί που θα μείνουμε έχει ακόμα εκείνο το 5κλινο που κάποτε είχαμε μείνει?

ε και δεν ρωτάμε..? Καλή τιμή είχε το δικό τους το 3κλινο άρα γιατί όχι...

Το 5κλινο δεν ήταν διαθέσιμο αλλά αποφασίσαμε να μείνουμε σε 2κλινο. Κρίμα πραγματικά από μια άποψη, γιατί έτσι όπως είμασταν, (δεν ξέρω τι είχαμε παθεί, μήπως ήταν η τέλεια μέρα, μήπως ότι ουσιαστικά ήταν από τις τελευταίες μέρες σκι φέτος..δεν ξέρω), ειλικρινά δεν ξέρω αν θα κοιμόμασταν από τα γέλια!

Τεσπα, μένουμε. Κάνουμε μπάνιο και κατά τις 9.30 πάμε στο Πέτρινο. Ωραία γλυκά και ποτάκια, με καλή μουσική κι εμείς να κοιμόμαστε όρθιοι. Πέρασαν για λίγο και ΜΙΚ με Ελένη και Ιάσωνα, (χάρηκα που τους είδα μετά από τόσο καιρό).

11μμ είμασταν στα κρεβατάκια μας σαν καλά παιδιά. Κομμάτια.

Το πρωί ξύπνησα μόνη μου (πάλι χωρίς ξυπνητήρι) κατά τις 6πμ και 7.30πμ τρώγαμε πρωινό.

Πριν παμε για πρωινό λέω, για να δω οι άλλοι σε τι φάση είναι..πλησιάζω την πόρτα των παιδιών (Όλγα, Λαπς, πορφίριο) και ακούω ένα ροχαλητό!! Παναγία μου!

Χτυπάω 1,2,3 ανοίγει η Όλγα, παιδιά, λέω κοιμόσαστε ακόμα? οκ μου λέει, κατεβαίνουμε... :blink:

post-319-1269274292_thumb.jpg

post-319-1269275103_thumb.jpg

Με αυτά και μ εκείνα, ανεβήκαμε πάνω γύρω στις 9+.

Εντελώς διαφορετικός καιρός από τον χτεσινό. Τρελή ζεστη και άπνοια απο το πρωί. Ανεβαίνουμε ίσα ίσα την ώρα που άρχιζε το ski test. Είδαμε πολλά παιδιά από τον σύλλογο και άλλους από άλλες ομάδες. Είχα καιρό να δω τόσο κόσμο γνωστό.

Ο Περικλής κράταγε μια χαρά αλλά από τον Αίολο και κάτω ήταν περίεργα τα πράγματα.

Αυτές τις 2 μερες έβλεπα να στρώνουν, να ξαναστρώνουν ένα μεγαλο άλμα στα λούκια του Ηρακλή και κάπως μου ερχόταν...λέω στον Κωστή θέλω να το κάνω. Πάμε λοιπόν προς τα εκεί και φεύγω με τέτοια φόρα, και παίρνω μια τέτοια κλίση στον αέρα που δεν πρόλαβα να γύρω μπροστά και σκάω με την μέση...! Αχ τα είδα όλα.. :huh::mellow: (είμαι με counterpain και mesulid)

Μετά πόναγα τόσο πολύ αλλά έλεγα, όχι καλά να πάθεις, εδώ θα είσαι μέχρι τέλος, μου ήθελες και αλματάκια...

Πάμε Φτερόλακα, κάνουμε πάλι Σαχάρα, λιγότερο καλή από το Σάββατο και κάνουμε συνέχεια την 6, η οποία ήταν σούπερ!

Κυριακή το κέντρο θα το κλείνανε 3μμ αρά ξαναφύγαμε γύρω στις 1.30μμ για Κελλάρια

post-319-1269274900_thumb.jpg

post-319-1269274312_thumb.jpg

να κάνουμε λίγο Βάχκο που το είχαμε αφήσει για το τέλος. Πολύ καλό χιόνι, καθόλου κόσμο και πάλι εκτός για μένα.

Μέχρι τις 3μμ που έκλεισε ήμουν εκεί, στο "γλάσο" πάνω.

Στην συνέχεια lito lunch με την παρέα έξω από το σαλέ (μου θύμισε λίγο Φαλακρό με τις ψησταρίες και τα σουβλάκια "καλαμάκια" :P ) και μετά τέλος :( .

Απο τα πολύ καλά σκ για Παρνασσό. Όπως λέει και ο ΜΙΚ, ευχαριστούμε που δεν ήρθατε... :lol:

Ευχαριστώ τον Κωστή για την μεταφορά και όλα τα παιδιά για την παρέα.

Για μένα τέλος για φέτος. (μάλλον..)

Ήταν μια καλή σεζόν για κάποια που είχε χιονοστέρηση 2 χρόνων.

Nα είμαστε καλά και του χρόνου τα καλύτερα.

Φιλικά (σορρυ αν σας κούρασα...)

Ν.

pls fill in the gaps

Edited by nanad

...μέτριο, ούτε τον καφε δεν πίνω...

Τι λέτε βρε στο Χρήστο...γραπτά. Από κοντά καρβάροντας :rolleyes:

Υπέροχο σκ που απλά ήταν υπέροχο επειδή δεν ήρθε ο κόσμος.

Θα διαφωνήσω με κάποιους φίλους που λένε για κλείσιμο γιατί οι εκτιμήσεις μου μιλάνε για ατελειωτα χιλιόμετρα κάρβινγκ το Σάββατο(μπορεί και τετραήμερο) με λιακάδα . Ανοιξιάτικα off piste γλάσσο ή σκληρό ή 1000 χιόνια διαλέχτε κόσμε

Για μένα έτσι είναι το σκι και η ευτυχία στον στον Παρνασσό απλά φέτος έπρεπε να πάει 17 Μάρτη να μας το δώσει απλόχερα με κάτι σφηνάκια ευτυχίας μεμονωμένες μέρες.

Η ευτυχία είναι να είσαι με αυτή τη παρέα να γελάς συνέχεια, να λιωνεις στο σκι σε τέλειο (άντε απλά πολύ καλό μέχρι που έκλεισε ακόμα και τη Κυριακή) και να πονάνε τα πόδια σου να τρως να ξυπνάς άντέ πάλι τέλειο σκι άντε πάλι γέλιο χαβαλές άντε πάλι λιακάδα μάυρισμα θέα όλη την Ελλάδα κλπ.

Αυτό μας το χρώσταγε φέτος ήθελε να μας το δώσει αφου μας σπάσει τα νευρα(τελευταίο σκ για σας)...έχουμε πολύ ευτυχιά μπροστά μας ακόμα. Νανά αν θες γλάσσο (spring off piste κοινώς) έχουμε δυο μήνες στον Παρνασσό ακόμα. Κελλάρια ελπίζω να μη το σκίζει η βροχή σε κάθε περίπτωση ο Περικλης έεεεεεεχεεεειιιιι ακόοοοοοοοομα κάνα μήνα.

Μαγικές στιγμές καρβάροντας σε υπεροχο χιόνι Περικλή ρυθμικά με φίλους 2.50 Κυρίακή μόνοι μας. Αυτό το σκι ο Έλληνας δε το θέλει. Kαι 11 το πρωί μόνοι μας είμασταν...

Ραντεβού το ππσκ να λιώσουμε.

Σας ευχαριστούμε και πάλι που δεν μπορούμε να περπατήσουμε μιας και δεν ήρθατε και είμαστε κατάμαυροι έχοτνας χορτάσει θέα όλη την Ελλάδα. Ελπίζω να βαλουν τα καινούργια λιφτ για όλους μας να τα χαρείτε και εσείς αν και αμφιβάλλω αν αξίζει στον Ελληνα ο Παρνασσός του (ελπίζω) αύριο. Ίσως του αξίζει ο Παρνασσός του σήμερα τελικά.

Αυτό το σκ το ΄καλύτερο ήταν που πολλά παιδιά είπαν"κατέβηκα non stop την 6". Για όσους ξέρουν αυτό σημαίνει ή τέλειο χιόνι ή καλοί σκιερ ή και τα δυο.

Snowclubbers είσασταν υπέροχοι...πετάγατε αδερφάκι μου ορισμένοι πως το λένε? Οι υπόλοιποι απλά είστε τρελή παρέα

Υ.Γ. Πολύ θα ήθελα να μάθω/μιλήσω/ ενημερωθώ για το αν είναι νορμάλ αυτό που συνέβει τη Κυριακή 1.40 στον Ηρακλή γιατι ότι και να γραφετε στο steep skiing τεχνικές αν δεν κάνεις τραμπάλες στο καρεκλάκι του Ηρακλή και για 20 δευτερόλεπτα να ουρλιάζουν όλοι δε ξέρεις τι πα να πεί τρόμος φόβος και μαμά βοήθεια.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

κάθεσαι πίσω, σκιντάρεις (αν προσπαθεις να πας ακμές,δεν) , εχεις φωλιάσει το γόνατο και κάνεις a frame γιαυτο το μεσα ειναι αφόρτιστο.... α και η μάσκα ειναι

4 ευθείες σκι γόνατα μέση όμοι.

Για μάσκα δε ξέρει αυτός μη τον ακούς αυτός πάει la grave εκεί φοράνε περίεργα ρούχα.

Ωραίο θα ήταν να μπει σε μια από τις καλές συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ για τεχνικές καρβινγκ μιας και πάρα πολλά παιδιά στον Παρνασσό το σκ ήταν πραγματικό δοκάρι από το τέλειο.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...