Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
step

Πόσες μέρες το χρόνο κάνει σκι ο μέσος snowclubίτης;

Recommended Posts

1) Πόσες μέρες το χρόνο κάνει σκι ο μέσος snowclubίτης;

2) Πόσες ώρες τη μέρα;

3) Σε πόσες κατεβασιές μεταφράζεται αυτό;

Edited by step

2) Πόσες ώρες τη μέρα;

3)Σε πόσες κατεβασιές μεταφράζεται αυτό;

Ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, ΑΛΛΑ:

1) Εξαρτάται από τη χρονιά! Φέτος ας πούμε; max 20...μαζί με το ταξίδι στο εξωτερικό! Πέρυσι; 40+++ Έχει νόημα τέτοια στατιστική; Αν ζούσαμε στις Άλπεις, οκ! Αλλά στην Ελλάδα, ο καιρός παίζει τόσο πολύ που νομίζω δεν πολυέχει νόημα το στατιστικό ανά έτος!

2) 5 - 8 βάζοντας και διαλλείματα και πάλι ανάλογα τη μέρα και τον καιρό, πχ την άνοιξη στον Παρνασσό, μετά τις 11 - 12 το πρωϊ το χιόνι γίνεται σούπα...οπότε, πόσες ώρες να κάνεις σκι;;

3) Σε ποιό χιονοδρομικό;;; και πώς ορίζεται η κατεβασιά στις Άλπεις;;;

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Κάνει σίγουρα περισσότερες από τον μέσο Έλληνα χιονοδρόμο.

Το δικό μου σκορ έχει μεγάλες διακυμάνσεις, ανάλογα με την χρονιά. Πέρσι ας πούμε, έκανα 41 σκι + 2 νυχτερινά. Φέτος είμαι στα 21 + 1 νυχτερινό. 80 :angry:

Κάνω σκι όλη μέρα από τις 8.30, 9, μέχρι τις 4, ή 5 που θα κλείσει το κέντρο με ένα και πολλές φορές κανένα διάλειμμα στο σαλέ.

Make Parnassos Great Again!

Εγω, μονο μεσος snowclubιτης δεν μπορω να θεωρηθω... :lol::lol::lol:

Ουτε:

α) Ηλικιακα

β) Σωματοτυπικα 80

γ) Fitnesswise (βλεπε α) & β)...)

δ) Απο αποψη καριερας :lol::lol:

Θα το αφησω απλα, οτι δεν μπορω να κανω οσες ωρες κανει ο Λαππας, οποτε προσπαθω να κανω περισσοτερες μερες απ'οσες ο Λαππας, αλλα φετος δεν το κοβω να μου βγαινει... και χωρις τις νυκτερινες ασχολιες του Λαππα :angry:

Ο νοων, νοειτω... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

στο εξωτερικό μετρανε την (συνολική) εμπειρία σου σε βδομαδες σκι και οχι σε μερες ανα σεζον.

συμφωνώ με την Γιωτα, εξαρτάται από την χρονια, αν και προσωπικά εχω κανει περισσότερο σκι τις ''δύσκολες'' χρονιες παρα τις κανονικές

2) Πόσες ώρες τη μέρα;

εξαρτάται από την παρεα…με τον Λαππα αρκετες ώρες…σε συνδυασμό δε με τον aera και την Ελένη, μεχρι να κλείσει το ΧΚ και μπορει και χωρίς διάλειμμα (pee in a bottle)

εξαρτάται και παλι από την παρεα και το ΧΚ

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Guest afrodite

Δυσκολα τα στατιστικα στην Ελλαδα...Εξαρταται απο το ποσο χιονι εχει καθε χρονο...επεισης εξαρταται απο το πόσες εκδρομες εξωτερικου και εσωτερικου κανει το χρονο....επεισης εξαρταται απο το αν καθε ΣΚ επιλεγει μονοήμερη εξορμιση ή να διανυκτερεύσει.

Για το πόσες κατεβασιες και αυτο δύσκολη ερωτηση... Συνήθως οπως ο Κος Λαππας το κλεινω το χιονοδρομικο, και σε καλες μερες δεν κανω κανενα διαλειμα στο σαλε...(αντε μια τρεχαλα μεχρι την τουαλετα). Η μονη περιπτωση που θα με δεις να καθομαι ειναι γιατι κατι θα με εχει χαλασει (ομιχλη, παγος, σουπα κλπ) Φετος εχει σημβει δυστυχως αρκετες φορες. Οπότε αν υποθεσουμε οτι ειμαστε Παρνασσο απο τις 9 μεχρι τις 4-5 ποσες φορες θα μπορεσει καποιος να παρει τον Ηρακλη Βακχο (Αιολος δεν υπαρχει λογος) Οδυσσεα; (ουτε Τηλεμαχος υπαρχει λογος...εκτος κι αν δεν εχω αλλη επιλογη οποτε με τη βοηθεια του Θεου και της Παναγιας .... ειναι δολοφονικος ο ατιμος)... Υπατρχει και ο παραγοντας κοσμος ουρας...πχ πιο πολλες φορες θα ανεβοκατεβεις τις πιστες τις καθημερινες παρα τα σαββατοκυριακα...

Οπως καταλαβες μας εβαλες δυσκολα

Φίλε step,

οι ερωτήσεις που έθεσες ξύνουν πληγές που δεν θα επουλωθούν ποτέ. :(:lol:

Μάλλον είμαι ο τελευταίος (μακράν) σε αριθμό ημερών σκι ανά έτος. Στα 28 χρόνια που κάνω σκι δεν έχω ξεπεράσει τις 150 ημέρες αθροιστικά και η διαίρεση δίνει 5,3 ημέρες το χρόνο. Για παρηγοριά, αφαιρώ τα 7 χρόνια (1994-2001) που δεν έκανα ούτε μία μέρα και έτσι η διαίρεση δίνει λίγο πάνω από 7.

Αποσύρομαι να κλάψω με την ησυχία μου

Φιλικά

gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

δασκαλε δεν εχει καμια απολυτως εννοια αμα σκεφτεσαι ετσι :(

απο δω και περα κανουμε οσες μερες σκι μπορουμε να κανουμε οποτε

παμ παρακατω..

β ελλαδα θα ερθεις??

DALTONS POW ROBBERY.....

παμ παρακατω..

β ελλαδα θα ερθεις??

Το παλεύω

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Φετος 12 φορες

101277.jpg

φετος αισιως εφτασα τις 34 μερες...ελπιζα για 40αρα αλλα το βρισκω δυσκολο...

βεβαια φετος ημουν τυχερος κ οι πιο πολλες ηταν εξωτερικο....

Snow is on my D.N.A.

Γύρω στις 10 με 15 φορές ετησίως. Πάντως εαν δεν πας εξωτερικό σκι δεν κάνεις, ειδικά αν μένεις νότια (κάνεις όμως πολλά μπάνια το καλοκαίρι)

(κάνεις όμως πολλά μπάνια το καλοκαίρι)

..ειναι εξίσου καλο και αυτο (+ το θαλάσσιο σκι)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

2) Πόσες ώρες τη μέρα;

Καλύτερα να απαντήσει το ίνδαλμα μου και παράδειγμα προς μίμηση ο gianis50. Σίγουρα θα έχει ρεκόρ όχι μόνο ποσοτικού, αλλά και ποιοτικού σκι.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

ε ρε συ...αυτος δεν μετραει...μενει τον χειμωνα διπλα στο Ischgl...

Snow is on my D.N.A.

Φετος γυρω στις 18 και με το ζορι [να ειναι καλα τα Livigno & Davos]. Αν βαλω και τις 4 της Βασιλιτσας το 3μερο 25ης Μαρτιου, νταξει σωζεται η κατασταση

Περσυ κ προπερσυ εκανα ρεκορ [42 και 39 αντιστοιχα]

Δεν μας ηθελε ο χειμωνας φετος

ΥΓ: Φετος ειπα να αφιερωθω και λιγο στην εξεταστικη. Κοβει μπονους αυτο? :rolleyes:

JAPOW!!!

7 μέρες για μένα (δηλαδή 1 week only :rolleyes: )και δυστυχώς δεν προβλέπονται άλλες..

Τουλάχιστον μπορώ να ονειρεύομαι για την επόμενη σεζον..!

Να είμαστε καλά!

Καλημέρα Παναγιώτη !

δεν ήταν σεζόν σκι η φετινή και δεν πιάνεται...

τουλάχιστον για μας τους Νότιους :)

βλέπω ο Κωνσταντίνος έκανε φέτος 34 μέρες

το ρεκόρ μου δηλαδή σε μια καλή χιονοδρομική χρονιά ...

μιας και είμαι σκιέρ του Σαββατοκύριακου (δυστυχώς και των επίσημων αργιών)

Τι να πω;

φέτος αν δεν είχα πάει Ιταλία και Μπάνσκο

θα μέτραγα 3 μέρες στον Παρνασσό

(με πολύ πείσμα αφού μια ο κακός καιρός μια το λίγο/σουπιασμένο χιόνι δεν μας ήθελε)

και 2 κουτσομέρες (θυμάστε...) στο Καρπενήσι!

ΟΥΦ! που πήγε ο Χειμώνας φέτος;;;;

Edited by viva_ski

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

ο χειμωνας εδω ηταν Βιβη

απλα δεν εισαι μονο του σαββατοκυριακου σκιερ εισαι και του καλου-φρεσκου χιονιου και του ηλιου

εγω αν και απο καλαματα εχω γραψει 8 παρνασσους και αυτο το σκ αλλους δυο 10

αν εχει και μετα το πασχα θα γραψω κιαλλους περα απο αυστριες καλαβρυτα μαιναλα κτλ

δεν ηταν βεβαια και ο καλυτερος χειμωνας περσι ηταν πολλες περισσοτερες οι μερες και καλυτερες απο αποψη καιρου αλλα σκι στο βουνο κανουμε δεν παιζουμε ρακετες στην θαλασσα :lol: :LOL:

DALTONS POW ROBBERY.....

10 φορές μαζι και με την Ιταλία για μένα σε εναν κακο χειμώνα που όμως πρόλαβε να μας χαρίσει κάποιες εξαιρετικές μέρες! Φέτος ειχα "ρεντα" μιας και όσες φορές ανέβηκα στον Παρνασσο ειχε πολυ καλό καιρο!

Μετα μια η εξεταστική μία η ξενερα της ζέστης με κράτησαν μακρυα απο το βουνό από τα μέσα Φλεβάρη.. :lol: βέβαια εγώ είμαι το ανάποδο της Βιβής, μονο της καθημερινής πλέον χιονοδρoμιες για πολλούς λόγους..

Για χρονια μετεγχειρητική μια χαρά την βρίσκω πάντως εγώ!! :lol:

Τωρα σε λασπόχιονα, σουπες κνορ και τα λοιπα δεν βουτάω τα ποδαράκια μου.. :P Φυσικα το cat-ski είναι αλλη υπόθεση! :lol:

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

ο χειμωνας εδω ηταν Βιβη

απλα δεν εισαι μονο του σαββατοκυριακου σκιερ εισαι και του καλου-φρεσκου χιονιου και του ηλιου

αν εχει και μετα το πασχα θα γραψω κιαλλους περα απο αυστριες καλαβρυτα μαιναλα κτλ

δεν ηταν βεβαια και ο καλυτερος χειμωνας περσι ηταν πολλες περισσοτερες οι μερες και καλυτερες απο αποψη καιρου αλλα σκι στο βουνο κανουμε δεν παιζουμε ρακετες στην θαλασσα :P:lol:

Στην Ιταλία ξεπέρασα (δια παντός) το θέμα του κακού καιρού Χρήστο!

Κάναμε σκι -πιθανόν να άκουσες- όχι με λιακάδες...

(μόνο 2 μέρες είχαμε "καλό" καιρό, αλλά με -18 , τις άλλες ομίχλες παχιές και χιόνι πολύ)

αλλά να ξυπνήσω χαράματα,

για να πάω να βρω μόνο τον Αίολο ανοιχτό... :lol:

Ε! να μου λείπει !!!

:lol:

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

ο χειμωνας εδω ηταν Βιβη

δεν ηταν βεβαια και ο καλυτερος χειμωνας περσι ηταν πολλες περισσοτερες οι μερες και καλυτερες απο αποψη καιρου αλλα σκι στο βουνο κανουμε δεν παιζουμε ρακετες στην θαλασσα :lol: :LOL:

o ηλιος δεν ειναι το θεμα...ασε που απο το καιμακ, εχω γινει εξπερ στο σκι μες την ομιχλη

ουτε το φρεσκο χιονι με ενθουσιαζει γιατι μετα απο λιγο γινεται χωραφι...

αλλα να ειναι καλο το χιονι, λιγο σφιχτο δηλαδη, αυτο το θελω....φοβαμαι την σουπα...σκαλωνεις...

Snow is on my D.N.A.

Με το σημερινό, 24. :P

θα γραψω την Κυριακή που θα στρογγυλέψει το νουμερο :)