Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Helmet cam / βιντεοκάμερες

Recommended Posts

μόλις βρήκα βίντεο, σκι τραβώντας με το χέρι, με την sony HX5V

περίμενα καλύτερη σταθεροποίηση, γιατι έχω χρησιμοποιήσει την κάμερα. Μάλλον δεν έχει επιλέξει ο χρήστης την active mode σταθεροποίηση

επιλέξτε την 1080p ανάλυση

Edited by yianniskall

Δες και αυτό.Μετά το 2.11 που κρατάει με το χέρι την κάμερα σε κατάβαση σκι μάλλον ζαλάδα προκαλεί το video.

Δες και αυτό.Μετά το 2.11 που κρατάει με το χέρι την κάμερα σε κατάβαση σκι μάλλον ζαλάδα προκαλεί το video.

Nαι, πράγματι, αλλά δεν φταίει η κάμερα. Την έχω τεστάρει, έχει τόσο καλό σταθεροποιητή, σαν να χρησιμοποιώ steadycam.

Συνεπώς δεν την έχει στο ευρυγώνιο και ίσως την επιλογή της καλής σταθεροποίησης ανενεργή.

Κάπου στο youtube υπάρχει βίντεο τραβηγμένο πάνω σε φουσκωτό, όπου υπάρχουν συνθήκες μέγιστων κραδασμών, εκεί τα πάει μια χαρά.

Σε λίγο καιρό θα ποστάρω βίντεο.

εγω εχω μια απορια:

με την gopro, Πως καταλαβαινεις οτι την εχεις κεντραρει σωστα να βλεπει εκει που πρεπει;;;

ή το παιζεις στην τυχη και οτι βγει;;

εγω παντως ειμαι ενα κλικ υπερ της gopro γιατι ειναι λιγο πιο φθηνη, και κυριως γιατι ειναι αδιαβριχη ως 30-40 μ.

και το θελω αυτο γιατι γλυτωνω θηκη για την φωτογραφικη μου που εχιε ενα 200αρι το λιγοτερο

το θεμα ειναι με την gopro πως καταλαβαινεις τι τραβας

Snow is on my D.N.A.

καμια απο τις 2 δεν εχει οθονη. στο περιπου τραβας αλλα εφοσον σταθεροποιουνται στην βαση τους και επειδη εχουν ευρυγωνιους φακους πρεπει να κανεις κακη τοποθετηση για να τραβηξει αλλα αντι αλλων... και εμενα η go pro μου κανει ως ελαχιστα καλυτερη αλλα ειδικα οταν την στερεωνεις στο κρανος η εικονα ειναι καπως γελεια. ενω η αλλη ειναι ποιο διακριτικη

ναι...οταν την εχεις στο κρανος εισαι λιγο σαν κουκουρουκου....ασε που φοβαμαι μην την τραβηξω καμια οπως κατεβαζω την ασφαλεια απο κανα καρεκλακι και μετα τραβαει τον ουρανο...βεβαια μου φαινεται οτι μπαινει και στο πλαι του κρανους

αλλα τα 30μ. βαθος (ή 40) ειναι μεγαλος πειρασμος.

Η αλλη με εξτρα θηκη φτανει το πολυ ως τα 10

υπαρχει και μια που εχει και οθονιτσα αυτη που λεει ο Λαππας...αλλα δεν ειναι αδιαβροχη....

(το κ.....ο μου μεσα...δεν βγζω ακρη)

Snow is on my D.N.A.

Το βασικό μειονέκτημα της Contour είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της χωρίς υπολογιστή. Δεν ξέρω αν αυτό το πρόβλημα υπάρχει και στην GoPro, πάντως είναι σημαντικό μείον.

Make Parnassos Great Again!

στο παραπανω review λεει οντως οτι στην Contour δεν μπορεις να αλλαξεις ρυθμισεις χωρις υπολογιστη, εκτος απο το hi/lo resolution.

για την Go Pro γραφει οτι μπορεις αρκει να εχεις διαβασει καλα το manual λογω ελειψης οθονης. επισης η Go Pro νομιζω οτι υπερτερει σε mounts αλλα δυστυχως καποια πρεπει να τα αγορασεις εξτρα οπως το chest mount

το chest ειναι ομως για σκι μονο στην ουσια...τουλαχιστον στα χιονια.

βασικα δεν ξερω...εγω δεν βγαζω ακρη.

στο τελος θα παρω μια με 65 ευρω που πουλανε και τελος... :)

παντως οντως ειναι χαζο να μην μπορεις να αλλαξεις ρυθμισεις χωρις ΗΥ

την GoPro αν μπορεις να την βαλεις στο πλαι του κρανους οκ...αλλιως...

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

οχι το chest ειναι γενικα καλο σημειο για τοποθετηση γενικα (βολευει και για bike κλπ)

το μοντελο που μας ενδιαφερει ειναι το Hero HD Helmet

683_large_CHDHH-001-01-683x426.jpg

προσωπικα βαρεθηκα να ψαχνω πατεντες τοποθετησης για την αδιαβροχη compact φωτογραφικη που εχω, ξοδεψα και 50 ευρω για μια φθηνη... αν τελικα τα σκασω μαλλον παω για τη go pro

μπα...με την φωτογραφικη δεν μπορεις να κανιες και πολλα...

αν (λεμε τωρα) λειτουργουσε ως DVR μονο τοτε...αλλα αυτα ειναι ονειρα

Snow is on my D.N.A.

Πολύ... ζελέ σε αυτό το βίντεο...

Έχω σκοπό να αγοράσω μια κάμερα για το σκι αλλά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

Ψάχνοντας -από Κίνα μεριά- βρίσκω κάποια πράγματα και μάλιστα σε αστείες τιμές.

Να πω ότι δεν με ενδιαφέρει η προβολή των video στην τηλεόραση αλλά στον Η/Υ και youtube.

Κυκλοφορούν πάρα πολλές κάμερες ( τις αναφέρουν ως action ή sport camera) με τιμές από 20 - 200ευρώ.

Δείτε ενδεικτικά εδώ

ALIEXPRESS

Έχει δοκιμάσει κανένας;

Προσωπικά μου άρεσε αυτή

OmniCam

που έχει και άλλες δυνατότητες, από εδώ που δείχνει αξιόπιστο κατάστημα

Δεν βρίσκω όμως κανένα test ή review.

Μπορεί κάποιος που ξέρει να διαβάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά να μου πει αν αξίζει;

Πάντως η παρόμοια

bullet dvr

νομίζω έχει πολύ καλό αποτέλεσμα σε αυτό το βίντεο

http://vimeo.com/10359060

τι λέτε;

Πολύ... ζελέ σε αυτό το βίντεο...

Έχω σκοπό να αγοράσω μια κάμερα για το σκι αλλά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή.

Ψάχνοντας -από Κίνα μεριά- βρίσκω κάποια πράγματα και μάλιστα σε αστείες τιμές.

Να πω ότι δεν με ενδιαφέρει η προβολή των video στην τηλεόραση αλλά στον Η/Υ και youtube.

Κυκλοφορούν πάρα πολλές κάμερες ( τις αναφέρουν ως action ή sport camera) με τιμές από 20 - 200ευρώ.

Δείτε ενδεικτικά εδώ

ALIEXPRESS

Έχει δοκιμάσει κανένας;

Προσωπικά μου άρεσε αυτή

OmniCam

που έχει και άλλες δυνατότητες, από εδώ που δείχνει αξιόπιστο κατάστημα

Δεν βρίσκω όμως κανένα test ή review.

Μπορεί κάποιος που ξέρει να διαβάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά να μου πει αν αξίζει;

Πάντως η παρόμοια

bullet dvr

νομίζω έχει πολύ καλό αποτέλεσμα σε αυτό το βίντεο

http://vimeo.com/10359060

τι λέτε;

Παρόλο που αγόρασα την Contour HD, το κλιπάκι στο τελευταίο link που έστειλες φαίνεται να έχει και καλά χρώματα και είναι αρκετά σταθερό.

Η ποιότητα του φακού παίζει πάντα μεγάλο ρόλο, και ειδικά σε αυτόν τον τομέα η εμπειρία δείχνει πως ότι πληρώσεις παίρνεις. Πολύ φτηνά μοντέλα είναι αδύνατο να έχουν πολύ καλό φακό, λόγω του μεγάλου κόστους. Αν θέλεις να βλέπεις κλιπάκια σε χαμηλή ανάλυση όμως, η ποιότητα του φακού παίζει μικρότερο ρόλο, και η camera που κοιτάς νομίζω είναι μια χαρά.

Το θέμα με αυτές τις κάμερες είναι επίσης η αντοχή τους στο νερό και την υγρασία. Δεν έχω δοκιμάσει την Contour στο χιόνι, και ειλικρινά δεν ξέρω αν θα της έβαζα την αδιάβροχη θήκη για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (και την κάμερα στεγνή), όμως για την πρώτη της χρήση που είναι το windsurf χρειάζεται σίγουρα!

Αν ασχολείσαι με άλλα αθλήματα που έχουν μεγαλύτερη επαφή με το νερό, λάβε απλώς υπόψη σου ότι πρέπει να υπάρχει δυνατότητα αδιάβροχης θήκης.

το θεμα ειναι αυτες απο Κινα απο που ερχονται;

anyway...εγω αν παρω (χλωμο) θα παρω τνη GoPro απλα και μονο λογω οτι ειναι αδιαβροχη σε μεγαλο βαθος.

κατα τα αλλα δεν την βρισκω τοσο βολικη.

σαν τον predator εισαι

Snow is on my D.N.A.

οι καμερες και η go pro και η contour ειναι μια χαρα για χιονι ,ειναι παναλαφρες και μολιες ξεκινησεις να κατεβαινεις δεν θυμασαι καν οτι την φορας...

Στο parapente όντως την ξεχνάς. Μέχρι που στο θυμίζει το ΤΗ-F7 με τα παράσιτα που του κάνει. :rolleyes:

Μεθαύριο που θα πετάει πάλι θα δοκιμάσω με άλλη κεραία (τα τελευταία χρόνια το χρησιμοποιούσα με μια VHF πιο κοντή), αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά καινούργιου μηχανήματος...

Make Parnassos Great Again!

το θεμα ειναι αυτες απο Κινα απο που ερχονται;

anyway...εγω αν παρω (χλωμο) θα παρω τνη GoPro απλα και μονο λογω οτι ειναι αδιαβροχη σε μεγαλο βαθος.

κατα τα αλλα δεν την βρισκω τοσο βολικη.

σαν τον predator εισαι

Χα, χα, κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουν! Με αυτό το μαρκούτσι τόσο έξω από το κράνος θα χάνεις μέχρι και σε αεροδυναμική! Ή μπορεί να σε 'τραβάει' αριστερά ή δεξια! :rolleyes:

Γιατί δεν παίρνεις την Contour που έχει εγγυημένα αποτελέσματα σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κυρίου Λάππα, να βάλεις και μια αδιάβροχη θήκη και να πέφτεις όσο θέλεις άφοβα;

τελικα εγω λογω λογω κρισης, αν και θα επαιρνα την GoPro, πηρα σημερα την Kodak Playsport. δεν υπαρχει συγκριση βεβαια με την GoPro αλλα συμφωνα με reviews τραβαει καλα video, κανει ληψη HD και ειναι αδιαβροχη (στα 3 μετρα), αρα κανενα θεμα με χιονι κλπ. ισως να μπορει και πιο ευκολα να στερεωνεται γιατι εχει σωμα σαν κινητο. υπαρχει και καποιο ειδικο mount που την στερεωνεις σε διαφορα σημεια (και σε κρανος που εχει ανοιχτους αεραγωγους αλλα αυτο θα πρεπει να το ψαξω απο εξω.

συν οτι την πηρα σχεδον τσαμπα... ;)

Χα, χα, κι εγώ το ίδιο σκεφτόμουν! Με αυτό το μαρκούτσι τόσο έξω από το κράνος θα χάνεις μέχρι και σε αεροδυναμική! Ή μπορεί να σε 'τραβάει' αριστερά ή δεξια! ;)

Γιατί δεν παίρνεις την Contour που έχει εγγυημένα αποτελέσματα σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κυρίου Λάππα, να βάλεις και μια αδιάβροχη θήκη και να πέφτεις όσο θέλεις άφοβα;

την αδιαβροχη την θελω για καταδυσεις. Η Contour με την θηκη ειναι ως 3 μ (ή μηπως 10?)

η GoPro ειναι ως 30 μ. Αρα για καταδυσεις ιδανικη...και ο θεος βοηθος

Snow is on my D.N.A.

τελικα εγω λογω λογω κρισης, αν και θα επαιρνα την GoPro, πηρα σημερα την Kodak Playsport. δεν υπαρχει συγκριση βεβαια με την GoPro αλλα συμφωνα με reviews τραβαει καλα video, κανει ληψη HD και ειναι αδιαβροχη (στα 3 μετρα), αρα κανενα θεμα με χιονι κλπ. ισως να μπορει και πιο ευκολα να στερεωνεται γιατι εχει σωμα σαν κινητο. υπαρχει και καποιο ειδικο mount που την στερεωνεις σε διαφορα σημεια (και σε κρανος που εχει ανοιχτους αεραγωγους αλλα αυτο θα πρεπει να το ψαξω απο εξω.

συν οτι την πηρα σχεδον τσαμπα... ;)

εμενα μου στειλαν μια απο ΗΠΑ. Απο φιλο. Ειναι μεταχ/νη μερικες φορες, αλλα δεν πληρωσα τιποτα παρα μονο τελωνειο.

Snow is on my D.N.A.

επειδή το παρακολουθώ το θέμα, κατέληξα στο εξής:

Όποιος ψάχνει για κάμερα, αλλά χωρίς να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη,

ας περιμένει μέχρι αρχές Δεκεμβρίου.

Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και τα 2-3 τελευταία χρόνια υπάρχει μια τεχνολογική έξαρση

σε αυτού του τύπου κάμερες.

Με την έναρξη σεζόν οι εταιρίες βγάζουν και άλλα μοντέλα,

οπότε οι τιμές πέφτουν.

π.χ. νέα GoPro 960 σε ανταγωνιστική τιμή 180$.

όχι σε full HD αλλά μιλάμε για GoPro!

οπότε με το που βγήκε, έπεσε η τιμή της Drift x170 (όχι HD αλλά με πολύ καλά reviews)

125ευρω με μεταφορικά!

και έπεται συνέχεια ...

σημερα εκανα μια καταπληκτικη ποδηλαταδα και δοκιμασα και την Kodak Playsport που είχα παρει.

ενταξει της εβαλα πολυ δυσκολα.

- απογευμα, συνεφια, χαμηλος φωτισμος

- δυνατος αερας

- στηριξη στο τιμονι...

- πορεια ειτε σε σε παραθαλασιο χωματοδρομο ειτε σε τσιμεντοδρομο

πιστευω οτι οποια καμερα και να ειχα το αποτελεσμα θα ηταν χαλια.

οποιος εχει ευαισθητο στομαχι ας δει μονο τα video που τραβαω τα kite!

Bicycle 1

YouTube Video ->

Bicycle 2

YouTube Video ->

Kite test 1

YouTube Video ->

Kite test 2

YouTube Video ->

πιστευω οτι οποια καμερα και να ειχα το αποτελεσμα θα ηταν χαλια.

μακάρι να μην ισχύει αυτό γιατί τότε τζάμπα ψάχνω...

η ποδηλατάδα πολύ καλή αλλά η κάμερά σου μάλλον δεν είναι για ...ACTION CAMERA.

Ο ανταγωνισμός εν τω μεταξύ συνεχίζεται...

Tachyon XC Helmet Cam