Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Helmet cam / βιντεοκάμερες

Recommended Posts

Καλημερα ,οπως ολοι ενδιαφερομαι και εγω για καμερα ,με σκοπο την ληψη των διαφορων δραστηριοτητων.Σκεφτηκα διαφορες λυσεις,και βρηκα και αρκετα ενδιαφερουσα την περιπτωση της sanyo xacti της αδιαβροχης.(επισης και η καινουργια Panasonic HX-WA10 foul hd).Το ερωτημα ,γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε καμερα ειναι, η sanyo που λεει ο Χρηστος Λαππας κανει ληψη με κλειστη-διπλωμενη την οθονη ,γιατι με ανοικτη θα ειναι κανεις σαν αεροπλανο.Αν ξερει καποιος ας απαντησει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Ενδιαφερουσα περιπτωση που δεν ειδα να συζητατε ειναι και camsport hd MAX.(http://www.camsports.com/index.php?Itemid=296).Δειτε και καποια video(http://www.youtube.com/watch?v=7FXeOQtpw_o&feature=related)(

)Ειναι κατι αναμεσα σε κανονικη καμερα και σε action camera.Το λεω αυτο γιατι δεν θελω να παρω κατι πολυ ειδικο και αχρηστευτει.Το βασικο ερωτημα παντος ειναι αν καταγραφουν με κλειστη την οθονη οι κανονικες καμερες.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

99% το πορτάκι κλείνει και ανάποδα. Βλέπεις την οθόνη δεν "πετάει". Εγώ έτσι την "σφηνώνω" ανάμεσα στα googles και με ένα σκρατς στην εσωτερική της έχει κάτσει τέλεια στο κράνος.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα της και ψάξου και για ευρυγώνιους για action.

Tι χρήση σε νοιάζει πιο πολύ?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

99% το πορτάκι κλείνει και ανάποδα. Βλέπεις την οθόνη δεν "πετάει". Εγώ έτσι την "σφηνώνω" ανάμεσα στα googles και με ένα σκρατς στην εσωτερική της έχει κάτσει τέλεια στο κράνος.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα της και ψάξου και για ευρυγώνιους για action.

Tι χρήση σε νοιάζει πιο πολύ?

Θα με ενδιεφερε να τραβηξω διαδρομες κανοντας σκι,μονταρισμενη πανω μου η να ειμαι καπου σταθερα,να παρω πλανα απο την κορη μου απο καποιο φιλο,να την δωσω να την χειριστει ενας φιλος,γενικως πλανα απο δραστηριοτητες.Δεν με ενδιαφερει να ανεβαζω σε καποιο κοινωνικο δικτυο βιντεακια.Γενικα να κανω χρηση της καμερας παντου,και μαλλον απο οτι καταλαβαινω με ενδιαφερει να εχει σταθεροποιητη εικονας.Οι πλακε αυτες καμερες τυπου sanyo xacti ελαφριες και προσαρμοζονται ευκολα σε ενα κρανος.

Σοφοκλής

η βασικοτερη διαφορα αυτων των αδιαβροχων καμερων σε σχεση με μια κανονικη action cam ειναι οι δυνατοτητες στηριξης σχεδον παντου και ο ευρυγωνιος φακος. αυτα τα 2 χαρακτηριστικα τις κανουν ασυνγωνιστες

η βασικοτερη διαφορα αυτων των αδιαβροχων καμερων σε σχεση με μια κανονικη action cam ειναι οι δυνατοτητες στηριξης σχεδον παντου και ο ευρυγωνιος φακος. αυτα τα 2 χαρακτηριστικα τις κανουν ασυνγωνιστες

Καλημερα.Εχεις δικιο και για τα δυο.Ειδικα οταν εχεις και αρκετα ευρυγωνιο φακο,μπορεις και να μην εισαι τοσο ακριβης στην σκοπευση και να εχεις πιο πανοραμικο πλανο.Παντος ειναι πολλα τα λεφτα για μια τοσο εξειδικευμενη λυση.Θεωρω πως μια αδιαβροχη καμερουλα σε στυλ sanyo xacti ,tochiba cameleon(δεν ειναι αδιαβροχη) κλπ.μπορει ευκολα να στερεωθει σε κρανος ειται με πατεντα ειτε με αγορα απο το δικτυο διαφορων συνδεσμων(γιατι και οι helmet action cam εχουν την κλασικη υποδοχη για βιδα οπως στους τριποδες η΄τουλαχιστον οι περισσοτερες).Εξαλλου σκεψου οτι με μια τετοια θα εχεις και οπτικο ζοομ,σταθεροποιητη εικονας και θα μπορεις να την χρησημοποιησεις για να παρεις και διαφορα αλλα εσταντανε.Δεν ξερω τι να αποφασισω.Σκεφτομαι πολυ την HDmax Extreme(http://www.camsports.com/index.php?Itemid=296).Μεχρι να ξαναρθουν τα χιονια δυστυχως εχουμε πολυ ακομα οποτε εχουμε και χρονο να δουμε και τι καινουργιο θα βγει.

Edited by leonidastria

Σοφοκλής

Καλημερα.Εχεις δικιο και για τα δυο.Ειδικα οταν εχεις και αρκετα ευρυγωνιο φακο,μπορεις και να μην εισαι τοσο ακριβης στην σκοπευση και να εχεις πιο πανοραμικο πλανο.Παντος ειναι πολλα τα λεφτα για μια τοσο εξειδικευμενη λυση.Θεωρω πως μια αδιαβροχη καμερουλα σε στυλ sanyo xacti ,tochiba cameleon(δεν ειναι αδιαβροχη) κλπ.μπορει ευκολα να στερεωθει σε κρανος ειται με πατεντα ειτε με αγορα απο το δικτυο διαφορων συνδεσμων(γιατι και οι helmet action cam εχουν την κλασικη υποδοχη για βιδα οπως στους τριποδες η΄τουλαχιστον οι περισσοτερες).Εξαλλου σκεψου οτι με μια τετοια θα εχεις και οπτικο ζοομ,σταθεροποιητη εικονας και θα μπορεις να την χρησημοποιησεις για να παρεις και διαφορα αλλα εσταντανε.Δεν ξερω τι να αποφασισω.Σκεφτομαι πολυ την HDmax Extreme(http://www.camsports.com/index.php?Itemid=296).Μεχρι να ξαναρθουν τα χιονια δυστυχως εχουμε πολυ ακομα οποτε εχουμε και χρονο να δουμε και τι καινουργιο θα βγει.

η camsports θεωρειται action cam γιατι και ευρυγωνιο φακο εχει και πολλαπλους τροπους στηριξης υποστηριζει αλλα και HD recording σε 1080p & 720p (30fps & 60fps, λογικα το 60fps στα 720p). βεβαια δεν ειναι αδιαβροχη αλλα μπορει να γινει με extra θηκη. φυσικα βολευει περισσοτερο στο video recording σε sports.

το zoom για μενα σε τετοιου επιπεδου καμερες (παραμενουν ερασιτεχνικα μοντελα) δεν ειναι τοσο σημαντικο γιατι περισσοτερο παραμορφωνει την εικονα παρα φερνει κοντα την δραση. οσο αφορα τον σταθεροποιητη, στα πολλα fps χανει την μπαλα και μαλλον δεν αποδιδει. καλυτερα δηλαδη ο σταθεροποιητης να μπει μετα στο edit του video στο pc... αρα για τετοια χρηση δεν ειναι απαραιτητος.

η camsports θεωρειται action cam γιατι και ευρυγωνιο φακο εχει και πολλαπλους τροπους στηριξης υποστηριζει αλλα και HD recording σε 1080p & 720p (30fps & 60fps, λογικα το 60fps στα 720p). βεβαια δεν ειναι αδιαβροχη αλλα μπορει να γινει με extra θηκη. φυσικα βολευει περισσοτερο στο video recording σε sports.

το zoom για μενα σε τετοιου επιπεδου καμερες (παραμενουν ερασιτεχνικα μοντελα) δεν ειναι τοσο σημαντικο γιατι περισσοτερο παραμορφωνει την εικονα παρα φερνει κοντα την δραση. οσο αφορα τον σταθεροποιητη, στα πολλα fps χανει την μπαλα και μαλλον δεν αποδιδει. καλυτερα δηλαδη ο σταθεροποιητης να μπει μετα στο edit του video στο pc... αρα για τετοια χρηση δεν ειναι απαραιτητος.

Δεν ηξερα οτι υπαρχει software για εκ των υστερων σταθεροποιηση της εικονας,αν το λεω σωστα.Εχεις κατι υπ οψιν σου?Για το ζουμ ,εννοω μονο αν τραβας απο σταθερα καποιον που κατεβαινει μια πλαγια ,ενα κομματι της τελος παντων.Τραβας και οταν απομακρυνεται ,το κανεις αυτο κανα δυο φορες και εχεις ας πουμε ενα κλιπακι απο καποιον ,εκτος αν τα φανταζομαι τελειως λαθος.

Σοφοκλής

Δεν ηξερα οτι υπαρχει software για εκ των υστερων σταθεροποιηση της εικονας,αν το λεω σωστα.Εχεις κατι υπ οψιν σου?Για το ζουμ ,εννοω μονο αν τραβας απο σταθερα καποιον που κατεβαινει μια πλαγια ,ενα κομματι της τελος παντων.Τραβας και οταν απομακρυνεται ,το κανεις αυτο κανα δυο φορες και εχεις ας πουμε ενα κλιπακι απο καποιον ,εκτος αν τα φανταζομαι τελειως λαθος.

για τον σταθεροποιητη μπορεις να διαβασεις μερικα ποστ παραπανω σε αυτο το thread.

για το ζουμ καλα το φανταζεσαι. αυτο που εννοω ειναι οτι η ποιοτητα ληψης οταν ζουμαρεις, δεν ειναι το ιδιο καλη. για αυτο και οι action cams δεν εχουν zoom.

για να μην σε παρω και στο λαιμο μου, κανε την ερευνα σου online για την καμερα που σε ενδιαφερει και ειναι σιγουρο οτι θα βρεις αρκετο χρησιμο υλικο

Να έχεις υπόψιν σου ότι η xacti και όλες οι κανονικές κάμερες πάνω στο κράνος χωρίς ευρυγώνια θα έχει απίστευτα κουνημένα πλάνα και 99% άχρηστα.

Με ευρυγώνιο ναι κάνει. Με ένα 0,7 καλύτερη λήψη του άλλου σκιερ και με έναν 0,5 του όλου σκηνικού. Βγάζεις τον ευρυγώνιο και τραβάς (σταθερός εσύ) τους άλλους ή τοπία. Τον βάζεις και την κάνεις helmet cam. Εγώ αυτό κάνω....αλλά πήρα και μια helmet γιατί απλά είναι πανεύκολη.

Με contour, go pro και drift ξεχνάς το να τραβάς τους άλλους από μακριά μόνο από πολύ πολύ πολύ κοντά.

Για σταθεροποιητή πιο πολύ παίζει ρόλο το πόσο ευρυγώνιο έχεις παρά όλα τα άλλα. Πάμε σε πανάκριβες κάμερες για να δεις διαφορά και πάλι είναι τόσο μικρο το οπτικό πεδίο χωρίς ευρυγώνιο που τα καλά πλάνα είναι πολύ δύσκολα όπως κάνεις σκι.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Να έχεις υπόψιν σου ότι η xacti και όλες οι κανονικές κάμερες πάνω στο κράνος χωρίς ευρυγώνια θα έχει απίστευτα κουνημένα πλάνα και 99% άχρηστα.

Με ευρυγώνιο ναι κάνει. Με ένα 0,7 καλύτερη λήψη του άλλου σκιερ και με έναν 0,5 του όλου σκηνικού. Βγάζεις τον ευρυγώνιο και τραβάς (σταθερός εσύ) τους άλλους ή τοπία. Τον βάζεις και την κάνεις helmet cam. Εγώ αυτό κάνω....αλλά πήρα και μια helmet γιατί απλά είναι πανεύκολη.

Με contour, go pro και drift ξεχνάς το να τραβάς τους άλλους από μακριά μόνο από πολύ πολύ πολύ κοντά.

Για σταθεροποιητή πιο πολύ παίζει ρόλο το πόσο ευρυγώνιο έχεις παρά όλα τα άλλα. Πάμε σε πανάκριβες κάμερες για να δεις διαφορά και πάλι είναι τόσο μικρο το οπτικό πεδίο χωρίς ευρυγώνιο που τα καλά πλάνα είναι πολύ δύσκολα όπως κάνεις σκι.

Καλημερα!Εσυ ποια καμερα χρησημοποιεις?Εχεις υπ οψιν σου καποια τυπου xacti που παιρνει ευρυγωνιο (εχει η kodak μια μικρουλα)

Σοφοκλής

Sanyo xacti hpc-hd1000 του 2008 μοντέλο. Έχει έτοιμο στο φακό υποδοχή για όλους τους ευρυγώνιους και τους τηλεφακούς που υπάρχουν στην αγορά. Το ίδιο και οι καινούργιες.

Για αυτό που θες θα σου έλεγα πάρτην και πάρε και έναν ευρυγώνιο 0,5 με 0.7 κάπου εκεί. (Βασικά εγώ πήρα δυο και δεν το έχω μετανιώσει ο καθένας είναι για τη δουλειά του).

Ποιο ακριβώς μοντέλο σε xacti σκέφτεσαι? Σε κάθε περίπτωση δες τι υποδοχές για ευρυγώνιο έχει.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

http://www.pixmania.gr/gr/gr/02547734/allp...E%BD%CE%B7.html

Έχει γερές προσφορές

Ενδιαφερομαι για την vpc-ca100 που ειναι και αδιαβροχη,αν παιρνει και ευρυγωνιο θα ειναι μαλλον μια χαρα.Επισης ενδιαφερουσα περιπτωση ειναι και η Waterproof Panasonic Full-HD Camcorder HX-WA10.Δεν περνουν ομως ευρυγωνιο φακο...

Edited by leonidastria

Σοφοκλής

Xμμμ δε βρίσκω να παίρνει ευρυγώνιο. Για ψάξε και αν παίρνει είναι πολύ καλή μηχανή. Μειονεκτήματα λίγο βαριά ίσως, ο φακός δεν έχει κάλυμμα και πρέπει να βγει η μπαταρία για να αλλάξεις κάρτα μνήμης αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αυτη που εχεις ειναι πολυ ωραια καμερα απ οτι φαινεται.Τωρα θυμηθηκα η camsport HD max ειναι water resistant απλα και οπως λες εχει θηκη για να γινει αδιαβροχη.

Σοφοκλής

EDIT_2

EDIT_1

Οδηγός για κάμερα ContourHD 1080

(κατά καιρούς συνηθίζω να πετάω μέσα σ΄ ένα word ότι χρήσιμη πληροφορία βρίσκω μπροστά μου.

Τα βάζω εδώ μήπως και ενδιαφέρει κάποιον άλλο)

Μαμά εταιρία link

Αντιπροσωπεία Ελλάδας από εδώ

Αγορά

Αγορά τον Νοέμβριο του 2010 από ebay

Κατάστημα rtrain2000 τιμή 219$ + 38$μεταφορικά( = 180ευρώ τότε)

Αποστολή πάντα με USPS= όχι φέσι στο τελωνείο.

ΠΟΤΕ με κούριερ (ups, dhl κλπ) = θα πληρώσεις 1000%

Ζητήστε να βάλει και χαμηλότερη απόδειξη πχ 100$ σε περίπτωση γκαντεμιάς στο τελωνείο.

Έχει εγγύηση (6 μήνες) .

Καλύτερη περίοδος για αγορά Οκτώβριο-Νοέμβριο, γιατί όλο και κάποιο νέο μοντέλο βγαίνει τότε και έτσι πέφτουν οι τιμές

ή αν δεις να πέφτει το δολλάριο.

Παρακάτω σημειώνω κάποια πράγματα που τουλάχιστον εγώ βρήκα πολύ χρήσιμα για την ContourHD,

Στοιχίζουν, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος...

Επεξεργασία βίντεο

Για επεξεργασία ΗD θέλεις δυνατό ΗΥ (άντε 2ετίας), αλλιώς ούτε καν θα τα προβάλει, ενώ αξίζει η προβολή στην TV μόνο αν έχεις Full HD.

Παρόλο που δεν έχω γρήγορο λαπτοπ, το sony vega studio HD premium 10, δουλεύει άψογα και μπορώ χωρίς κόπο και χρόνο να κατεβάζω απευθείας βίντεο στο youtube.

Επιπλέον μνήμη

(θέλεις οπωσδήποτε).

16GB SANDISK MICROSD MEMORY.

Από ebay

Aν δεν έχει, ψάξε ίδια, αρκεί να στέλνει Ελλάδα με USPS.

Τιμή γύρω στα 25$. ΟΧΙ παραπάνω!

(αν θυμάμαι καλά στα public που κοίταξα κάποια στιγμή, τα 16gb είχαν 65ευρώ!)

Επιπλέον μπαταρία

(εκτός αν σου αρκούν περίπου τρεις ώρες!).

BATTERY FIT VholdR ContourHD

Αλλά για 8$ + 4$ μεταφορικά από ebay

και να δουλεύει μια χαρά η μαϊμού, τότε γιατί όχι;

Επιπλέον μονταρίσματα.

(Δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις αφού το μοντάρισμα της μάσκας ή του κράνους που συνοδεύει το πακέτο,

καλύπτει πολλές ανάγκες).

Μπορείς στο καταπληκτικό support

να βρεις πολλές έξυπνες λύσεις: πχ

do-it-yourself-boomcam-by-boardhell-longboarders

ή

car_window_adapter

ή

goggle-strap-mount

ή

simple_hand_mount

Ακόμα λύσεις οικονομικές από www.dealextreme.com

που έχει δωρεάν μεταφορικά:

τηλεσκοπικός βραχίονας 1μ, με 8ευρώ.

ευλύγιστο χταπόδι στήριξης (πχ για το αυτοκίνητο) με, 6ευρώ.

EDIT_1: το χταπόδι δεν κάνει τελικά για το αυτοκίνητο αλλά είναι καταπληκτικό για ανώμαλες επιφάνειες.

Για το αυτοκίνητο δοκιμασμένο/τέλειο/πάμφθηνο το Universal Car Swivel Mount Holder for Camera κατάλληλο και για άλλες κάμερες

Τα παραπάνω κουμπώνουν στο UNIVERSAL MOUNT από την contour,

κόστος κάπου στα 23ευρώ από που άραγε?

ή τέλος πάντων κάνε κάτι τέτοιο χωρίς κόστος

Λύσεις πάντα υπάρχουν.

EDIT_2:

Υποβρύχια θήκη

WATERPROOF CASE+LENS CAP PROTECTOR

Μια που έχω την κάμερα, δεν αγοράζω και την αδιάβροχη θήκη να τραβάω στην θάλασσα τις βουτιές του παιδιού μου;

Άξιζε και με το παραπάνω :rolleyes:

Άλλωστε με τόσες παραλίες που έχουμε η αγορά επιβάλλεται...

Κόστος 30ευρώ + 8ευρώ μεταφορικά.

Polarized Φιλτρο

Μαζί με την θήκη ήρθε και το φίλτρο (+8ευρώ ) . Τα παραπάνω από εδώ

http://cgi.ebay.com/NEUTRAL-DENSITY-FILTER...=item35b471bdce

Να ένα ωραίο άρθρο για το τι κάνει το φίλτρο.

http://www.stuntcams.com/shop/gopro/polarizer-filter.pdf

Μια λεπτομέρεια:

Με τον συνδυασμό φίλτρου και αδιάβροχης θήκης την πατήσαμε.

ΔΕΝ πάνε μαζί αφού το φίλτρο ΄΄βλέπει΄΄ κάποιες αντανακλάσεις τις πλαστικής θήκης στον ήλιο, όπως ακριβώς τα polarized γυαλιά μου!

Αλλά κανένα πρόβλημα. Εγώ θέλω να δω στο χιόνι την διαφορά.

Θα προσθέτω εδώ αν βρίσκω και τίποτε άλλο...

Για μένα η καλύτερη επιλογή για την επόμενη σεζόν σκι μέχρι τώρα. Μοναδικές επιφυλάξεις μήπως η go pro και η contour βγάλουν κάνα σουπερ νέο μοντέλο και όπως σωστά λένε στο review η τιμή είναι τσιμπημένη και έχει θέμα με το πολύ φως (που το λύνεις εύκολα βέβαια)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Το μόνο που θα μπορούσε να με δελεάσει είναι η δυνατότητα να βλέπεις στο κινητό σου τι τραβάει η κάμερα. Αλλά με τα οικονομικά όπως πηγαίνουν φέτος, αν δεν λιώσει η δικιά μου ContourHD, κάμερα δεν αλλάζω! :P

Πλάκα πλάκα πάντως τα έχει βγάλει τα λεφτά της.

Make Parnassos Great Again!