Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Helmet cam / βιντεοκάμερες

Recommended Posts

Nαι λες και εχεις καμεραμαν! Τωρα στο βουνο ε θα σαι καπως.. + οτι στο λιφτ θα θελει προσοχη ή να το βγαζεις. Ο συγκεκριμενος το εκανε με καλαμι ψαρεματος που μπορει να μαζευει κιολας..

Έχει πολύ πλάκα πάντως η σκιά του. Εντάξει εγώ δε θα το έκανα με τίποτα αυτό το πράγμα. Φαντάζεσαι να πας στον λιφτιέρη έτσι? Ελικόπτερο μου θυμίζει. χαχαχαχα

Χωρίς παρεξήγηση όλα αυτά :)

Μου έσπασε το κλιπ που είναι επάνω στη drift hd , το οποίο κουμπώνει πάνω στη βάση που είναι τοποθετημένη πάνω στο κράνος μου.(δείτε τη φωτο του προφίλ μου αν υπάρχει απορία)

Την έχω πάρει από Ελλάδα αλλα την απόδειξη την έχω χάσει για να ρωτούσα απ'ευθειας.

Γνωρίζει κανεις αν πουλάνε ξεχωριστά αυτο το εξάρτημα ή θα πρέπει να πάρω όλο το σετ κ απο που;

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Επειδή τα είχα πάρει άσχημα με τις helmet cam καθώς το αποτέλεσμα που ελάμβανα δεν με ικανοποιούσε καθόλου είπα να αλλάξω τακτική και ξαναγύρισα στις κλασσικές βιντεοκάμερες.

Αγόρασα την panasonic hcv210 sta 210€ και με 72x zoom βρήκα την υγειά μου. Με αστεία τιμή και οπτικό σταθεροποιητή, στα 72x zoom δείχνει ακλόνητη επιτρέποντας ένα μικρό τρέμουλο στο χέρι σου που αποσβένεται από τον οπτικό σταθεροποιητή. Επίσης στο τέρμα ζουμ τα χρώματα είναι όπως βλέπεις με γυμνό οφθαλμό.Χωράει στην παλάμη αλλά και σε τσέπη από μπουφάν αφού έχει μήκος 11,5 εκ. Σαν αρνητικό θα έβαζα τη μικρή lcd οθόνη.

Ελπίζω να προλάβω να ανεβάσω εικόνα από φετινή εξόρμηση στα βουνά.

• Like 2

Επειδή τα είχα πάρει άσχημα με τις helmet cam καθώς το αποτέλεσμα που ελάμβανα δεν με ικανοποιούσε καθόλου είπα να αλλάξω τακτική και ξαναγύρισα στις κλασσικές βιντεοκάμερες.

Αγόρασα την panasonic hcv210 sta 210€ και με 72x zoom βρήκα την υγειά μου. Με αστεία τιμή και οπτικό σταθεροποιητή, στα 72x zoom δείχνει ακλόνητη επιτρέποντας ένα μικρό τρέμουλο στο χέρι σου που αποσβένεται από τον οπτικό σταθεροποιητή. Επίσης στο τέρμα ζουμ τα χρώματα είναι όπως βλέπεις με γυμνό οφθαλμό.Χωράει στην παλάμη αλλά και σε τσέπη από μπουφάν αφού έχει μήκος 11,5 εκ. Σαν αρνητικό θα έβαζα τη μικρή lcd οθόνη.

Ελπίζω να προλάβω να ανεβάσω εικόνα από φετινή εξόρμηση στα βουνά.

Περιμενουμε να δουμε βιντεακια!

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Δεν έχεις καθόλου άδικο.Ενδυκνειται όμως για λήψη από στατική θέση και όχι εν κινήση.

Η ποιότητα δε μιας καλης handy δεν μπορεί να φτάσει την αction.

Edited by ilias-zak
  • Like 2

101277.jpg

Δεν έχεις καθόλου άδικο.Ενδυκνειται όμως για λήψη από στατική θέση και όχι εν κινήση.

Η ποιότητα δεν μιας καλης handy δεν μπορεί να φτάσει την αction.

Ακριβώς, αλλιώς ποιος ο λόγος να βγουν και οι action? ;)

Η ποιότητα δε μιας καλης handy δεν μπορεί να φτάσει την αction.

Δεν είναι τόσο απλό Ηλία.Επειδή συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα μιας action με τη handy βρήκα οτι βαρέθηκα μετά από τρία χρόνια περίπου να έχω μέτρια ως πολύ μέτρια βιντεάκια από την action είπα να αλλάξω πλάνο.

Σίγουρα είναι καλύτερο να έχεις μια action καρφωμένη στο κεφάλι και να βιντεοσκοπείς τον μπροστινό σου φίλο σκιέρ καθώς και να παίρνεις ωραία πλανάκια από το χιονοδρομικό αλλά μέχρι εκεί.

Δεν μπορείς να ζουμάρεις και κατ' επέκταση δεν μπορείς να μείνεις ακίνητος και να τραβήξεις βίντεο το φίλο σκιέρ που κατεβαίνει.Η απόσταση που αρχίζει να διακρίνεται ο σκιέρ είναι μικρότερη από 20-30 μέτρα.Τώρα αν θέλεις να κάνεις ανάλυση της τεχνικής (του σκιέρ) και προσπάθειες βελτίωσής της αυτό μοιάζει με ανέκδοτο.

Ας πούμε οτι τα περισσότερα βίντεο στο youtube είναι τραβηγμένα με κανονική κάμερα για λόγους zoom και ακίνητης εικόνας φυσικά.

Επίσης πάντα πρόβλημα με την υγρασία στο φακό.Έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις για το τι μπορεί να βάλουμε γύρω απο το φακό για να αποφευχθεί το παραπάνω φαινόμενο.

Και να μην ξεχάσω το ασύλληπτο μειονέκτημα, η έλλειψη (έστω) οπτικού σταθεροποιητή.Άντε μετά video editind με ταυτόχρονη μείωση της ποιότητας κλπ,κλπ.

Φυσικά δεν ανακάλυψα τον τροχό αγοράζοντας μια μαλακιούλα αλλά στα πρώτα πλάνα που τράβηξα σε απόσταση μεγαλύτερα από 300 μέτρα πίστεψέ με το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Δες

με ανοιχτό τον οπτικο σταθεροποιητή και φαντάσου οτι κατεβαίνεις την μαύρη Αντιγόνη, εγώ πίνω καφέ στο πάνω σαλέ στα Καλάβρυτα και στο καναλι 8,20 σε ενημερώνω να ξεκινήσεις την κατάβασή σου.

Όπως σωστά είπες προορίζεται για σταθερές λήψεις.

Edited by Velissarios
  • Like 1

1. Τα παράθυρα που ζουμάρεις, να φροντίσεις να έχουν και ανάλογο περιεχόμενο.

2. Τα ΠΟΛΥ μεγάλα ζουμ, έχουν και αυτά προβλήματα σταθερότητας εικόνας. Σκέψου ότι δεν θα κάνεις λήψεις με τρίποδο, αλλά σε κατάσταση ημιακινησίας, στην μέση μίας πίστας.

3. Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το ψηφιακό ζουμ και να έχεις μόνο το οπτικό.

Αυτά για να θυμηθούμε τις λήψεις με τις βιντεοκάμερες....

Κατά τα άλλα, οι action cams είναι ένα καλό γκατζετάκι. Για την ώρα παραμένει συμπληρωματικό της βιντεοκάμερας σου και δεν έχει μπορέσει να την αντικαταστήσει. Σου δίνει μία διαφορετική οπτική, που αρχίζουμε να την συνηθίζουμε, άρα αρχίζουμε να έχουμε παραπάνω απαιτήσεις. Εξακολουθεί να είναι πιο εύχρηστη και να μην χρειάζεται το βάλε/βγάλε στο σακίδιο και σπανιότερα στην τσέπη.

• Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Προφανώς και η action κάμερες όμως δεν είναι για να βιντεοσκοπείς αυτόν που κατεβαίνει αλλά τον εαυτό σου. Τουλάχιστον εγώ την πήρα για την πάρτι μου :P

Θέλω να πω ότι κοιτάω να καλύπτει εμένα και όχι τον φίλο μου που κατεβαίνει την πλαγιά. Με βάση αυτό το κριτήριο έκανα την επιλογή. Τώρα αν κάποιος θέλει να τραβάει με ζουμ και από στατική θέση τότε ναι, γιατί να μην έχει καμερούλα? Μόνο γι'αυτή τη χρήση όμως και τίποτε άλλο. Ούτως ή άλλως από μόνη της η ονομασία (action) προδιαθέτει ότι δεν είναι για βιντεάκια "στάσης". ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι υπάρχουν κάμερες που την κάνουν πολύ καλύτερη αυτή τη δουλειά και αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο δεν παίρνεις action cam ;)

Αυτή είναι η δική μου ταπεινή γνώμη :)

Στο παρακατω προσφατο βιντεακι εχει γινει χρηση μόνο action cam.

Απο το 1.22 εως το 2.05 φαινεται καθαρα η προσπαθεια που κανω για να τραβηξω τον Γιωργο οσο καλα μπορω. Η αποσταση ειναι αρκετα μικρη.

Το αποτελεσμα κατα εμε ειναι τελειο.

Σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να παρεις αυτο το πλανο με Handy.

Στο 0.54 εως 1.17 το πλανο χανει αρκετα λογω της μεγαλης αποστασης και της ελειψης οπτικου ζοομ απο την action.

Και οι δυο καμερες εχουν τα υπερ και τα κατα τους.

Ο συμβιβασμος ειναι απαραιτητος.

Οταν θα κατασκευαστει action cam με πολυ μεγαλο οπτικο ζοομ τοτε οι ληψεις θα ειναι πολυ πιο ευκολες.

http://www.youtube.com/watch?v=GnDsr2cvfFU

• Like 6

101277.jpg

Στο 1;23 μέχρι το 2:05 ποιος είναι; Κάνει πολύ άνετο σκι.

Ο Γιώργος (karakw) από Αγρίνιο πλευρά.

• Like 1

Πάντως φοράει ίδια ρούχα (χρωματικά) με εμένα!!!

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

καλημέρα

υπάρχει κάποια γνώμη για αυτές τις δυο?

http://www.ioncamera.com/ion/ION-Air-Pro-2-Wi-Fi-HD-Sports-Video-Camera.html

και

http://www.ebay.com/itm/Polaroid-XS100i-Waterproof-Extreme-Edition-Wi-Fi-Action-Video-Camera-Camcorder-/141235609301?pt=Camcorders_Professional_Video_Cameras&hash=item20e24c5ed5

επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν το GPS που έχουν ορισμένα μοντέλα είναι κάτι πρακτικό και χρήσιμο

καλημέρα

υπάρχει κάποια γνώμη για αυτές τις δυο?

http://www.ioncamera...deo-Camera.html

και

http://www.ebay.com/...=item20e24c5ed5

επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν το GPS που έχουν ορισμένα μοντέλα είναι κάτι πρακτικό και χρήσιμο

μεταξυ των 2,προσωπικα θα σου προτεινα την πρωτη της Ion ,εχει πολυ καλη ποιοτητα εικονας,αν και θα σ προτεινα να πας στην 3 γιατι εχει μεταλικο tripod mount ,σε αντιθεση με την 1,2 που εχουν πλαστικο

• Like 1

ski vs sb? (for now)

i will be in BANSKO between 23 & 27th of december,

portofolio : https://500px.com/georgeps

qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK

μεταξυ των 2,προσωπικα θα σου προτεινα την πρωτη της Ion ,εχει πολυ καλη ποιοτητα εικονας,αν και θα σ προτεινα να πας στην 3 γιατι εχει μεταλικο tripod mount ,σε αντιθεση με την 1,2 που εχουν πλαστικο

βασικά αγνούσα την ύπαρξη της "3", είναι μείνει στη "2". Ευχαριστώ πολύ

http://www.dpreview....rket-with-wg-m1

Ricoh is entering the choppy waters of the action camera market, which is currently dominated by GoPro. The company isn't truly a newcomer into the rugged market, as it has been making rugged cameras for many years. The WG-M1 is a 14MP camera that can dive up to 10m underwater, be dropped from 2m, anRicoh is entering the choppy waters of the action camera market, which is currently dominated by GoPro. The company isn't truly a newcomer into the rugged market, as it has been making rugged cameras for many years. The WG-M1 is a 14MP camera that can dive up to 10m underwater, be dropped from 2m, and function at temperatures as low as -10C - all without a housing. The WG-M1 sports a 14MP CMOS sensor, super-wide lens with a 160° field-of-view, 1.5" LCD, 1080/30p as well as high speed video, and Wi-Fi.

Naturally, mounts for nearly every purpose will be available. They include trigger grips, wrist straps, peg mounts, helmet straps, and handlebar mounts.

The WG-M1 will be available next month in your choice of black or orange at an MSRP of $299.95 / £199.99. d function at temperatures as low as -10C - all without a housing. The WG-M1 sports a 14MP CMOS sensor, super-wide lens with a 160° field-of-view, 1.5" LCD, 1080/30p as well as high speed video, and Wi-Fi.

Naturally, mounts for nearly every purpose will be available. They include trigger grips, wrist straps, peg mounts, helmet straps, and handlebar mounts.

The WG-M1 will be available next month in your choice of black or orange at an MSRP of $299.95 / £199.99.

Edited by gatz
  • Like 1