Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted September 11, 2014 Σαν πολύ μεγάλη δεν είναι αυτή για κράνος ρε παιδιά; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gatz 6,715 Report post Posted September 12, 2014 Σαν πολύ μεγάλη δεν είναι αυτή για κράνος ρε παιδιά; 3.2 x 2 x 3 i gopro 2,6 x 1,69 x3,5 ricoch 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 23, 2014 http://www.aliexpress.com/item/1080P-Full-HD-SJ4000-Helmet-Sports-12MP-Car-Recorder-Bicycle-Action-Camera-Hot/1684922889.html κινεζια κορυφαια εχει και καλες κριτικες ..... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted September 23, 2014 Μερικά βίντεο από την συγκεκριμένη κάμερα: Πιξελιάζει αρκετά σε κίνηση, αλλά αυτό το κάνουν και αρκετές ακριβότερες. Πάντως με 78€ τελική τιμή και με αυτή την εικόνα δεν παύει να είναι άκρως δελεαστική! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted September 23, 2014 Πολύ καλη εικόνα εδώ! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted September 30, 2014 βεβαια δεν εχει σταθεροποιητη αλλα και αυτες που εχουν λιγα πραγματα αλλα η τιμη για μια τετοια ειναι για γελια αλλα για καποιον που κανει ξεκινημα θεωρω οτι ειναι ιδανικη λυση γιατι εχει ολα αξεσουαρ στηριξης Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tarbh Dearg 91 Report post Posted November 11, 2014 Παιδες θολωνει η καμερα σας στο βουνο ? Τι κανετε για να μην θολωνει ? Εγω μαζι με την καμερα (sony hdr-as30) πηρα και antifog sheets. Κατι πανακια που τα βαζεις μεσα στο housing. Για πειτε εμπειριες και λυσεις πριν βρεθουμε προ εκπληξεως Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted November 11, 2014 Παιδες θολωνει η καμερα σας στο βουνο ? Τι κανετε για να μην θολωνει ? Εγω μαζι με την καμερα (sony hdr-as30) πηρα και antifog sheets. Κατι πανακια που τα βαζεις μεσα στο housing. Για πειτε εμπειριες και λυσεις πριν βρεθουμε προ εκπληξεως Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζω ανάλογο πρόβλημα. Όταν όμως υπάρχουν αντίξοες συνθήκες (πχ σε χιονόπτωση), τότε μόνο από τύχη θα λερωθεί ή θα παραμείνει καθαρός ο φακός. Και προφανώς θα πρέπει να τον ελέγχεις τακτικά. Όταν όμως έχει έντονη υγρασία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι σχετικά σύντομα ο φακός θα μαζεύει υγρασία. Κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, λόγω θερμοκρασιών. Τότε θα πρέπει να καθαρίζεις κάθε τόσο τον φακό σου και δεν νομίζω ότι εξαρτάται από την κάμερα. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,396 Report post Posted November 12, 2014 Όσα χρόνια είχα την Contour δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο πρόβλημα, εκτός από μια μέρα με πολύ υγρή χιονόπτωση και ομίχλη. 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted November 27, 2014 μια ερώτηση / απορία :παίζω εδώ και 2 χρονια με την ιδέα να αγοράσω μια "γοπρο" <<<< (gopro θέλει να πει ο translator)η έστω κάτι ανάλογο για τις χιονοδρομικές μας εξορμήσεις. με το σκεφτικό να μπορούμε και οι δυο να την τοποθετούμε στο helmet μας. τώρα η απορία μου, ποσο σταθερή είναι η βάση στο helmet σε περίπτωση πουο "μπάρμπας" που την φοράει πάρει καμια βουτιά λόγω κεκτημένης ταχύτητας ? ...λέω τώρα εγώ... Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 27, 2014 Πόση κεκτημένη ταχύτητα να αναπτύξεις στο slow ski;;; Οι κόλες που χρησιμοποιούν (συνήθως της 3Μ) είναι πολύ σταθερές, οπότε γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα σε κάθε πτώση να την τσεκάρεις ότι είναι στην θέση της, όπως γενικά τσεκάρουμε αν είμαστε αρτιμελείς και με όλα μας τα πράγματα επάνω! Οπότε όρμα και πάρε μια και χάρισε μας βιντεάκια από τα όμορφα μέρη που σκιάρεις εκεί πάνω! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted November 27, 2014 Και μην παραλείψεις ένα safety harness (σπαγγακι ελληνιστί) ώστε ακόμα κι αν ξεκολλήσει να μην τη χάσεις 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,728 Report post Posted November 28, 2014 μια ερώτηση / απορία : παίζω εδώ και 2 χρονια με την ιδέα να αγοράσω μια "γοπρο" <<<< (gopro θέλει να πει ο translator) η έστω κάτι ανάλογο για τις χιονοδρομικές μας εξορμήσεις. με το σκεφτικό να μπορούμε και οι δυο να την τοποθετούμε στο helmet μας. τώρα η απορία μου, ποσο σταθερή είναι η βάση στο helmet σε περίπτωση που ο "μπάρμπας" που την φοράει πάρει καμια βουτιά λόγω κεκτημένης ταχύτητας ? ...λέω τώρα εγώ... 1) Με εκπλήσσεις αρνητικά που πέφτεις. 2) Με εκπλήσσει που είσαι μπάρμπας. 3) Γενικά τα κολλήματα γίνονται με αυτοκόλλητα διπλής όψης, που εμπεριέχονται στο κουτί αγοράς και από όση εμπειρία έχω, κανένας δεν είχε πρόβλημα με ξεκολλήματα, τουλάχιστον σε συνθήκες φυσιολογικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των συνηθισμένων τουμπών. 4) Σε περίπτωση πτώσης, υποθέτω ότι μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει για να σπάσει/χτυπηθεί η κάμερα (ή ο φακός της), από το να ξεκολλήσει. Αλλά η κάθε πτώση, αναλόγως του πόσο επώδυνη είναι, μπορεί να έχεις απώλειες, αν και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα έλεγα ότι είναι χωρίς συνέπειες. 5) Δεν έχω go pro, επειδή με εκνευρίζει ο τρόπος που τοποθετείται στο κράνος, αφού μου φέρνουν αμέσως την εικόνα των teletubbies. Όμως σε περίπτωση πτώσης, θα έλεγα ότι ο τρόπος που κολλάει στο κράνος είναι μάλλον ο πιο ανώδυνος (διότι είναι στην κορυφή του κεφαλιού, σαν την περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη). Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι ότι το ύψος σου θα αυξηθεί, άρα μπορεί να κουτουλάς όπως τα φορτηγά στις χαμηλές γέφυρες. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε από τότε που φοράω κράνος, που ψήλωσα κατά ελάχιστα, το πόσο συχνά κοπανάω το κεφάλι μου στο λιφτ, ειδικά όταν κλείνει η μπάρα, κάτι που δεν μου συνέβαινε προηγουμένως (άρα το κράνος επιβαρύνει;;;;;;;;;;;. Πόσο μάλλον με την go pro;;;;;;;;;;; Πραγματικά απορώ με αυτούς που την έχουν αν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. 6) Να την αγοράσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα σου χρειαστεί την αμέσως επόμενη Δευτέρα (ή την Κυριακή), καιρού επιτρέποντος. 7) Γενικά όλες αυτές οι καμερούλες, έχουν διάφορα gadgets, ώστε να την καρφώνεις στο μπατόν, στο σκι, ή όπου αλλού φτάνει η φαντασία σου, ώστε να έχεις πρωτότυπα πλάνα. Θα χρειαστείς πρόγραμμα επεξεργασίας των λήψεων. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kyriakoschar 6,029 Report post Posted November 28, 2014 (edited) Ένα από τα καλύτερα mounts για σκι είναι το chest harness: μετά είναι το pole (καλύτερα από το chest harness για snowboarders): Θα σου χρειαστούν 3-4 mounts για το σκι. Με τα 2 παραπάνω και κυρίως το πρώτο θα κάνεις τις βασικές λήψεις. Με τα υπόλοιπα θα κάνεις συγκεκριμένες λήψεις για να τις βάζεις στο video editing που θα κάνεις. Επίσης όπως είπε και ο Αλέξης, το mount πάνω στο κράνος κάνει καλές λήψεις. Τα αυτοκόλλητα (τύπου πλαστελίνης) θα φροντίζεις να τα κολλάς 24 ώρες πριν. Μετά ξεκολλάνε μόνο με θερμοπίστολο. Καλή παρατήρηση του Πάνου να αγοράσεις και ένα tether (σπάγγο) ώστε σε περίπτωση που ξεκολλήσει η κάμερα να συγκρατηθεί. Αυτό συμβαίνει σπάνια αλλά μπορεί να συμβεί πιο εύκολα σε περιπτώσεις που θα κολλήσεις την κάμερα για 1-2 λήψεις (- κατεβασιές) στο πέδιλό σου. Στο παρακάτω βίντεο στο τέλος δείχνει που με ξεκόλλησε η κάμερα από αυτοκόλλητο στο πέδιλο. Την είχα κολλήσει 5-6 ώρες πριν. Ευτυχώς το κατάλαβα και σταμάτησα. Edited November 28, 2014 by Kyriakoschar 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted November 28, 2014 1) Με εκπλήσσεις αρνητικά που πέφτεις. - Τα πάντα είναι υποθετικά. Ακόμη κι αυτό.(Louis Scutenaire, 1905-1987) 2) Με εκπλήσσει που είσαι μπάρμπας. - αυτό πράγματι κι εμενα με εκπλήσσει ! 3) Γενικά τα κολλήματα γίνονται με αυτοκόλλητα διπλής όψης, που εμπεριέχονται στο κουτί αγοράς και από όση εμπειρία έχω, κανένας δεν είχε πρόβλημα με ξεκολλήματα, τουλάχιστον σε συνθήκες φυσιολογικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των συνηθισμένων τουμπών. 4) Σε περίπτωση πτώσης, υποθέτω ότι μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει για να σπάσει/χτυπηθεί η κάμερα (ή ο φακός της), από το να ξεκολλήσει. Αλλά η κάθε πτώση, αναλόγως του πόσο επώδυνη είναι, μπορεί να έχεις απώλειες, αν και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα έλεγα ότι είναι χωρίς συνέπειες. 5) Δεν έχω go pro, επειδή με εκνευρίζει ο τρόπος που τοποθετείται στο κράνος, αφού μου φέρνουν αμέσως την εικόνα των teletubbies. Όμως σε περίπτωση πτώσης, θα έλεγα ότι ο τρόπος που κολλάει στο κράνος είναι μάλλον ο πιο ανώδυνος (διότι είναι στην κορυφή του κεφαλιού, σαν την περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη-κι εσείς κύριε mil που το ξέρετε ? μην ήσασταν φίλοι ?). Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι ότι το ύψος σου θα αυξηθεί, άρα μπορεί να κουτουλάς όπως τα φορτηγά στις χαμηλές γέφυρες. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε από τότε που φοράω κράνος, που ψήλωσα κατά ελάχιστα, το πόσο συχνά κοπανάω το κεφάλι μου στο λιφτ, ειδικά όταν κλείνει η μπάρα, κάτι που δεν μου συνέβαινε προηγουμένως (άρα το κράνος επιβαρύνει;;;;;;;;;;; . Πόσο μάλλον με την go pro;;;;;;;;;;; Πραγματικά απορώ με αυτούς που την έχουν αν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. 6) Να την αγοράσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα σου χρειαστεί την αμέσως επόμενη Δευτέρα (ή την Κυριακή), καιρού επιτρέποντος. 7) Γενικά όλες αυτές οι καμερούλες, έχουν διάφορα gadgets, ώστε να την καρφώνεις στο μπατόν, στο σκι, ή όπου αλλού φτάνει η φαντασία σου, ώστε να έχεις πρωτότυπα πλάνα. Θα χρειαστείς πρόγραμμα επεξεργασίας των λήψεων. however... το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουμε να κολλήσουμε κάτι ( οτιδήποτε ) στα helmets μας. και μάλλον το βλέπω η αγορά "γοπρο" θα χρειαστεί να συνοδευτεί με την αγορά helmet για την camera. και κάπου εκεί αρχίζει να γίνεται λίγο "στρεσσυ" η όλη διαδικασία. we see... 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
fANis 393 Report post Posted November 28, 2014 however... το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουμε να κολλήσουμε κάτι ( οτιδήποτε ) στα helmets μας. και μάλλον το βλέπω η αγορά "γοπρο" θα χρειαστεί να συνοδευτεί με την αγορά helmet για την camera. και κάπου εκεί αρχίζει να γίνεται λίγο "στρεσσυ" η όλη διαδικασία. we see... Καθαρά από περιέργεια για ποιο λόγο; Θέμα ασφάλειας; Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted November 28, 2014 (edited) όχι δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια φιλε fanisείναι καθαρά αισθητικό το πρόβλημα μας, κάτι σαν teletubbies, ... όπως είπε και το ατίθασο νιάτο λίγο πιο πάνω. Edited November 28, 2014 by giannis-ski 2 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted November 28, 2014 Γιάννη πάρε το Chest Mount που σου πρότεινε παραπάνω ο Κυριάκος! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted November 28, 2014 .... 6) Να την αγοράσεις μέχρι τα Χριστούγεννα. Θα σου χρειαστεί την αμέσως επόμενη Δευτέρα (ή την Κυριακή), καιρού επιτρέποντος.... πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσει έτσι ο καιρός αντί για "weißer ring" θα κάνουμε barbecue την συγκεκριμένη ημερα. 1 Quote https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted November 28, 2014 δεν μπορω να ανεβασω φωτο εδω το δικο μου κρανος(κ2) με αεραγωγους εχω περασει λουρακι απο τους αεραγωγους μεσα απο το κρανος και κρατα τη βαση οτι και να γινει. το αυτοκολλητο που ειχε και εβαλα ειναι περιτο αν εχεις λογαριασμο στο ΦΒ στο στελνω να το δεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
jimkarys 547 Report post Posted December 27, 2014 ρε παιδακια εσεις που ξερετε κατι παραπανω.....ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη την καμερουλα????? http://www.tinydeal.com/sj4000-12mp-1080p-fhd-15-lcd-waterpoof-helmet-sports-dv-p-121698.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
SotirisM 146 Report post Posted December 27, 2014 (edited) ρε παιδακια εσεις που ξερετε κατι παραπανω.....ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη την καμερουλα????? http://www.tinydeal.com/sj4000-12mp-1080p-fhd-15-lcd-waterpoof-helmet-sports-dv-p-121698.html Έχουν βγεί πολλές από αυτές που κυμαίνονται στα 40-60 ευρώ.Συνήθως είναι κόπιες της SJCAM SJ4000 η οποία γνήσια κοστίζει 70-90 ευρώ. http://www.sjcam.com/en/ Για τα λεφτά της η SJCAM είναι αρκετά τίμια.Στα συν ότι δέχεται όλα τα αξεσουάρ της GoPro Edited December 27, 2014 by SotirisM 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted December 27, 2014 Από foxoffer έχεις σίγουρο ότι την παίρνεις αυθεντική, πολύ καλή η sj4000, ειχα την sj1000 η οποία ήταν σκυλί Quote ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
jimkarys 547 Report post Posted December 27, 2014 και απο το site που προειπα βλεπω να ειναι η γνησια. οκ παντος ευχαριστω για τις πληροφοριες Quote Share this post Link to post Share on other sites
SotirisM 146 Report post Posted December 27, 2014 Η αρχική κόπια της gopro είναι η SJCAM SJ4000.Η "κόπια της κόπιας" είναι όλες οι άλλες που είναι χωρίς το σήμα "SJCAM" οι οποίες και κοστίζουν κάποια ευρώ φθηνότερα με ελαφρώς υποδεέστερη ανάλυση απ ότι η SJCAM. Εάν δεν συμβιβάζεσαι με αυτό δεν χάνεις κάτι να τον ρωτήσεις εάν είναι η γνήσια. Quote Share this post Link to post Share on other sites