panchristo 6,271 Report post Posted June 30, 2010 Μόλις συστήθηκα στο φόρουμ κι είπα να ξεκινήσω τις ερωτήσεις: Είμαι νέος στο σπορ και ήδη από τρεις φορές που δοκίμασα άρχισα να αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη αγοράς εξοπλισμού (τουλάχιστον μπότες προς στιγμήν). Μετά από εκτενή ανάγνωση των ποστς του φόρουμ, με βασανίζουν τα κάτωθι: 1) Πόσο σκληρή μπότα να πάρω? Ακούω ότι σε περίπτωση που "μαθαίνω γρήγορα" (ευσεβείς πόθοι) μια μαλακή μπότα (όπως αυτές που νοικιάζουν) θα είναι μάλλον περιοριστική. Από την άλλη μια πολύ σκληρή θα με δυσκολέψει πολύ. (Υποθέτω ότι κάτι μεταξύ 60-90 Flex Index θα ήταν καλό?) Να διευκρινίσω ότι και λόγω ηλικίας (34) και σωματότυπου (βαρυκόκκαλος με έξτρα κιλά) δεν με ενδιαφέρει ούτε χρόνους να γράφω ούτε ακροβατικά να κάνω. Περισσότερο θα έλεγα μια αξιοπρεπής παρουσία με σβέλτες κινήσεις και απόλαυση προσωπική. Σιγά-σιγά ίσως και εκτός πίστας (με το μαλακό και λάου-λάου). Εδώ ίσως ο σωματότυπος να παίζει ρόλο στη σκληρότητα, έτσι δεν είναι? 2) Το φλέγον ζήτημα της τιμής: Υποθέτω πως θα ήταν υπερβολή να κοιτάζω the newest and the best model μιας και δεν θα μπορώ να εκτιμήσω και να αξιοποιήσω στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων μοντέλων (χώρια ότι δεν διαθέτω 300-400€), άρα και μια μπότα λίγο παλαιότερο μοντέλο δεν θα είναι λάθος επιλογή σωστά? 3)Απ' όσα έχω διαβάσει, κατάλαβα ότι το fitting είναι μεγάλη υπόθεση και άρα τα e-shop είναι ίσως επιλογή για γνώστες κι όχι για μένα. Από την άλλη θα μπορούσα να "δοκιμάζω μπότες" σε καταστήματα που μετά θα αγοράσω από e-shop αλλά δεν είναι και πολύ τίμιο ε? (ή το συζητάμε με τς τρέχουσες συνθήκες) 4) Γύρω στα 150-180€ που σκέφτομαι να διαθέσω θα βρώ κάτι λέτε? Μέχρι στιγμής έχω εντοπίσει και κάποια μοντέλα που θα θελα να μου πείτε τη γνώμη σας. α) Salomon Xwave8 β) Salomon Mission RS CF γ) Tecnica Diablo SuperFit και δ) Rossignol Zenith Sensor 3 (ίσως πολύ σκληρή ε? FI110) 5) Πότε ξεκινάνε οι προσφορές ρε παιδιά? Κάτι έχω ακούσει για Αύγουστο ισχύει, ή να πάρω όποτε βρώ κάτι (μη μου πείτε να περιμένω για Μάρτιο)? Κάτι πέδιλα με 140€ μάλλον δεν είναι καλή λύση ε? (Αν και σε δέκα διαδρομές θα τα χουν βγάλει τα λεφτά τους, και μέχρι τότε θα κάνω το "κομμάτι μου" - ή όχι λέτε?) Έστω και με πμ θα εκτιμούσα ιδιαίτερα συστάσεις για καταστήματα, στρατηγική αγοράς κτλ, ή και συνοδεία για τη δοκιμή (Αθήνα). Ευχαριστώ και περιμένω την συμβουλή-συμβολή σας. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted June 30, 2010 Την X-Wave 8 την είχα. Καλή μποτούλα, αν και στις πρώτες φορές που την φόρεσα είχα ρίξει πολύ κλάμα με απίστευτους πόνους στην καμάρα -υποψιάζομαι ότι ήταν μισό νούμερο πιο μικρή από ότι έπρεπε. Ή ίσως όχι . Όταν επιτέλους πήρε την φόρμα του ποδιού μου, μετά από 5-6 σκι, αποτέλεσε εξαιρετικό σύντροφο για 4,5 χρόνια περίπου μέχρι που μετατράπηκε σε παντόφλα. Το επίπεδο μου τότε ήταν intermediate (και τώρα intermediate είναι, αλλά έχω πολύ πιο yo-mathafaka εξοπλισμό ), αλλά είμαι ελαφρύς. πιστεύω ότι με το βάρος σου δεν θα έχεις πρόβλημα να την λυγίζεις και είναι καλή μποτούλα για να σε ανεβάσει επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε να δεις πως σου κάθεται στο πόδι. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
chrisstem 1,049 Report post Posted June 30, 2010 Καλωσόρισες panchristo Η αγορά εξοπλισμού είναι σίγουρα ανάγκη αν έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς σοβαρά με το σπορ. Για τις ερωτήσεις σου με τη σειρά : 1. Ο σωματότυπος παίζει ρόλο στη σκληρότητα, γιατί απλά πατάς πάνω στη μπότα με μεγαλύτερες δυνάμεις, και αυτό απαιτεί μεγαλύτερο flex μπότας. Από την άλλη μεριά, το επίπεδο σκι που κάνεις ζητάει εύκαμπτη μπότα, με κίνδυνο μια σκληρή μπότα να σε κουράσει. Θα κάνεις την επιλογή δοκιμάζοντας ΠΟΛΛΕΣ μπότες. Η κατεύθυνση είναι να πάρεις τη καλύτερη δυνατή για να έχεις περιθώρια να βελτιώνεις διαρκώς το σκι σου, με το ρίσκο όμως να προσαρμοστείς δύσκολα σε αυτές, με πιθανότητα να σου προκαλέσουν δυσκολία, πόνο ή στην καλύτερη απλά έντονη κούραση. 2. Δεν μπορείς να μην υπολογίσεις τον παράγοντα τιμή, αλλά αν αυτό είναι το μόνο κριτήριο, μπορεί να μη αποκτήσεις τη μπότα που σου αξίζει. Θυμίσου ότι αγοράζεις το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για το σπορ σου, και ότι αν μια μπότα σου ταιριάξει, θα τη κρατήσεις πολύ περισσότερα χρόνια. 3. Το fitting είναι πράγματι το σημαντικότερο ζήτημα για την επιλογή, και η αγορά μέσω e-shops μπορεί να σου γλιτώνει κόπο, αλλά έχει το βασικότερο μειονέκτημα για την επιλογή της μπότας σκι. Δεν μπορείς να την ΑΙΣΤΑΝΘΕΙΣ. Επίσης αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, δεν έχεις καμιά υποστήριξη. 4. Θυμήσου πάλι μόνο αυτό: αγοράζεις το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για το σπορ σου οπότε χαμήλωσε τα έξοδα από άλλα υλικά πχ. Ρουχισμό 5. Προσφορές θα βρεις σε συνεργαζόμενα με εμάς καταστήματα όλο το χρόνο, αλλά τον Αύγουστο λόγω διακοπών ίσως δυσκολευτείς. Περίμενε μέχρι Σεπτέμβριο – Οκτώβριο που τα καταστήματα θα έχουν φέρει καινούρια μοντέλα. Αυτά για τώρα. Quote Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, είναι η ικανότητα αντιμετώπισής τους (κλεμμένο) Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted June 30, 2010 Συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης μπότας θα βρεις εδώ Καταστήματα με εγγυημένη εξυπηρέτηση και προσωπικό που πραγματικά θα ασχοληθεί μαζί σου όπως πρέπει θα βρεις στην πρώτη σελίδα του site μας. Πάντα συστήνουμε την αγορά εξοπλισμού από εγχώρια καταστήματα για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί έτσι ενισχύουμε την εγχώρια αγορά και δεύτερον γιατί η προσωπική επαφή διασφαλίζει το after sales service. Και να είσαι σίγουρος πως δεν είναι όλοι κλέφτες και απατεώνες. Υπάρχουν πολλά καταστήματα που οι τιμές τους είναι καλύτερες από του ιντερνετ. Επιπλέον έχε υπόψιν σου πως εάν γίνεις μέλος του συλλόγου θα απολαμβάνεις πληθώρα εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα (εκτός του ότι θα ενώσεις τη φωνή σου με τη δική μας για μια καλύτερη χιονοδρομία στην Ελλάδα ) Καλό ψάξιμο, κι εδώ είμαστε! Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted June 30, 2010 (edited) Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας! @chrisstem: το επίπεδο σκι που κάνεις ζητάει εύκαμπτη μπότα... Έτσι λέγεται? Γιατί εύκαμπτη αλήθεια? Όταν αρχίσω να πηγαίνω πιο γρήγορα δεν θα θέλω σταθερή? (Από άγνοια ρωτάω) οπότε χαμήλωσε τα έξοδα από άλλα υλικά πχ. Ρουχισμό Το έκανα ήδη αυτό, αγοράζοντας από Μάκρο παντελόνι και μπουφάν - τρέμω ετσι και δεν αντέξουν... Ήδη μπήκα στο τριπάκι και φεύγοντας από τη δουλειά πριν 3 ώρες δοκίμασα την πρώτη μου μποτούλα. Ήταν μια Salomon Impact 8 CS CF (F.I.100) που με άφησε έκπληκτο από την εφαρμογή της (ο πωλητής λέει λόγω Custom Shell & Custom Fit). Όπως είχα διαβάσει εδώ κι αλλού, είχε μια εφαρμογή σαν γάντι σε όλο το πόδι χωρίς να πιέζει έντονα κάποιο σημείο ή να με πονάει. Ναι μεν μπήκε δύσκολα και έκλεισε επίσςη δύσκολα, όμως μετά από 5 λεπτά έκλεισε κι άλλο. Όλα τα tips για το fitting που αναφέρετε (δακτυλα ακουμπούν στο όρθιο - απομακρύνονται στο φλέξ) τα έλεγξα κι ήταν οκ. Το αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι η τιμή απογοητεύει. Εντάξει ίσως όχι αντικειμενικά, αλλά από το στόχο των ~180€ αυτή κόστιζε κοντά 100 παραπάνω. Άλλο στοιχείο που με προβλημάτισε ήταν ότι ο πωλητής ισχυριζόταν ότι το Flex Index (100) είναι το σωστό για μένα και τα κιλά μου (90). Όπως είχα διαβάσει και σε κάποιο πόστ, το ότι λύγιζε μετρίως εύκολα στο κατάστημα καλοκαιριάτικα δεν σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο και στο κρύο (λογικό). Επίσης ισχυρίστηκε ότι π.χ. όταν θα αρχίσω να το φχαριστιέμαι και να πηγαίνω καλά σε κόκκινες--> μαύρες, μια μαλακή μπότα δεν θα με "κρατάει", ενώ αυτή εξ' αρχής θα μου δείχνει τη σωστή στάση (=προς τα μπρος). Εγώ γιατί νομίζω το αντίθετο? Άλλωστε η μπότα είναι σκληρή προς τα μπροστά κυρίως όχι προς τα πίσω (εκεί είναι φιξ). Επίσης δοκίμασα και μια αδερφούλα της, την Mission RS 7 me flex στα €200. Επίσης καλή εφαρμογή, αναμενόμενα πιο μαλακή. Με την αναζήτηση στο internet που έκανα αρχικά είχα βρεί την Mission RS CF με Flex Index 70 140€ !!! Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους (για μένα και το στύλ μου πάντα) που να δικαιολογείται η αγορά της 1ης ή της 2ης κι όχι τις 3ης? Ρε γμτ, ανεβαίνει το κόστος (εντάξει ίσως όχι υπερβολικά) και λίγο από δώ και λίγο απο κεί στο τέλος δεν θα χω λεφτά για το λιφτ!!! Νομίζω ότι όταν διάλεγα αυτοκίνητο ήμουν λιγότερο μπερδεμένος. Θα ήθελα τα σχόλιά σας (έτσι ώστε να αποκλείω μοντέλα) και αν ξέρετε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα με καλές τιμές στείλτε πμ. Θα σας κρατήσω ενήμερους και για τις υπόλοιπες που θα δοκιμάσω... Edited June 30, 2010 by panchristo Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted June 30, 2010 Καταρχάς μην πανικοβάλεσαι. Εχεις πολύ χρόνο μπροστά σου να ψάξεις. Οπου πηγαίνεις κοίτα τις προσφορές γιατί η περσινή χρονιά ήταν κακή καιρικά και υπάρχει στοκ. Συνέχισε να ψάχνεις και να δοκιμάζεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted June 30, 2010 (edited) Καταρχάς μην πανικοβάλεσαι. Εχεις πολύ χρόνο μπροστά σου να ψάξεις. Οπου πηγαίνεις κοίτα τις προσφορές γιατί η περσινή χρονιά ήταν κακή καιρικά και υπάρχει στοκ. Συνέχισε να ψάχνεις και να δοκιμάζεις. Ευχαριστώ για την εμψύχωση... Κανένας πανικός. Απλά σε κάτι τέτοια συμπεριφέρομαι σαν 5 χρονο που θέλει να πάρει το καινούργιο πειρατικό της playmobil ως δώρο Χριστουγένων από το προηγούμενο Πάσχα... Είναι όμως κι αυτές οι επιλογές που πρέπει να κάνεις που σε σκοτώνουν... Salomon Impact 8 CS FI 100 - 260€ ή Salomon Mission RS 7 FI - €200 ή Salomon Mission RS FI 70 - €140 ??????? Αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει, τουλάχιστον να κρατήσω ένα απ' όλα στο μυαλό μου για σύγκριση με τα επόμενα. Edited June 30, 2010 by panchristo Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted June 30, 2010 αυτη με τα 200 μια χαρα θα σου ειναι αλλα μην τρελενεσαι απο τοσο νωρις αν κανεις λιγακι υπομονη να μπει ο σεπτεμβρης θα βρεις ακομα καλυτερη μποτα απο αυτη και αν οχι σε καλυτερη τιμη τουλαχιστον στην ιδια και μην δινεις και πολυ σημασια στα flex. εκει δωσε σημασια οταν θα πρεπει δλδ σε τρια και βαλε χρονια αναλογα με το ποσο και τι σκι θα κανεις πηγαινε σε καμια συναντηση μιλα με τα παιδια που ειναι εμπειρα στο αντικειμενο οπως ο chrisstem για παραδειγμα και σιγα σιγα θα βρεις αυτο που πρεπει σε συναντησεις ερχονται συχνα πυκνα και επαγγελματιες του χωρου που συνεργαζονται με τον συλλογο.απο εκει θα αντλησεις ακομα περισσοτερες πληροφοριες Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
chrisstem 1,049 Report post Posted July 1, 2010 Το αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι η τιμή απογοητεύει. Εντάξει ίσως όχι αντικειμενικά, αλλά από το στόχο των ~180€ αυτή κόστιζε κοντά 100 παραπάνω. Άλλο στοιχείο που με προβλημάτισε ήταν ότι ο πωλητής ισχυριζόταν ότι το Flex Index (100) είναι το σωστό για μένα και τα κιλά μου (90). Όπως είχα διαβάσει και σε κάποιο πόστ, το ότι λύγιζε μετρίως εύκολα στο κατάστημα καλοκαιριάτικα δεν σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο και στο κρύο (λογικό). Επίσης ισχυρίστηκε ότι π.χ. όταν θα αρχίσω να το φχαριστιέμαι και να πηγαίνω καλά σε κόκκινες--> μαύρες, μια μαλακή μπότα δεν θα με "κρατάει", ενώ αυτή εξ' αρχής θα μου δείχνει τη σωστή στάση (=προς τα μπρος). Εγώ γιατί νομίζω το αντίθετο? Άλλωστε η μπότα είναι σκληρή προς τα μπροστά κυρίως όχι προς τα πίσω (εκεί είναι φιξ). Επίσης δοκίμασα και μια αδερφούλα της, την Mission RS 7 me flex στα €200. Επίσης καλή εφαρμογή, αναμενόμενα πιο μαλακή. Με την αναζήτηση στο internet που έκανα αρχικά είχα βρεί την Mission RS CF με Flex Index 70 140€ !!! Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους (για μένα και το στύλ μου πάντα) που να δικαιολογείται η αγορά της 1ης ή της 2ης κι όχι τις 3ης? Ρε γμτ, ανεβαίνει το κόστος (εντάξει ίσως όχι υπερβολικά) και λίγο από δώ και λίγο απο κεί στο τέλος δεν θα χω λεφτά για το λιφτ!!! Το Flex index είναι ο δείκτης εκφράζει το βαθμό ευκαμψίας – δυσκαμψίας της μπότας. Χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι οι μπότες με Flex 70- 90 είναι οι μαλακές (εύκαμπτες) με 90-100 μέτριες και 100-130 οι σκληρές. Η ευκαμψία προσφέρει προσαρμογή, άνεση, ευκολία, ενώ η δυσκαμψία προσφέρει σταθερότητα, σιγουριά και επιδόσεις. Απ’ότι καταλαβαίνεις οι παράγοντες είναι σε σχέση υποκατάστασης . Όταν κερδίζεις το ένα χάνεις το άλλο. Γενικά θα συνιστούσα να κατευθυνθείς σε μπότα που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς, και ας είναι λίγο πιο προχωρημένη από εσένα. Ο μόνος κίνδυνος είναι να τη συνηθίσεις δυσκολότερα, να σε κουράσει στην αρχή ή να σε πονέσει σε κάποια σημεία. Και για να φύγουμε από τη θεωρία μόνο, το Flex 100 το βρίσκω αρκετά καλό. Για το παράγοντα τιμή, θα σου πώ ότι η αγορά μιας πετυχημένης μπότας θα σε βοηθήσει : 1. να εξελιχθείς 2. να τη κρατήσεις περισσότερα χρόνια 3. να απολαμβάνεις το σκι σου περισσότερο. Απλά αυτή την εποχή δεν μπορείς να ευχαριστηθείς την αγορά σου γιατί δεν κάνεις σκι, αλλά όταν θα φτάσει η ώρα, θα σε αποζημιώσει για τα έξοδα που έκανες (όπως όλα τα έξοδα). Quote Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, είναι η ικανότητα αντιμετώπισής τους (κλεμμένο) Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 1, 2010 Ευχαριστώ για τις ανταποκρίσεις σας, μείνετε συντονισμένοι οι ερωτήσεις θα συνεχιστούν. Απ' ότι καταλαβαίνω το πλησίον του 100 φλεξ είναι μονόδρομος. Τι θα επιλέγατε όμως, μια μπότα με το σωστό φλεξ - έστω και παλαιό μοντέλο, ή μια καινούργια και πιο μαλακή (ενδεχομένως και με custom fit)? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted July 1, 2010 Tι εννοείς παλαιό μοντέλο; Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 1, 2010 Tι εννοείς παλαιό μοντέλο; Π.χ. αυτό, μου είπε ο πωλητής ότι είναι του 2005-6 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted July 1, 2010 Π.χ. αυτό, μου είπε ο πωλητής ότι είναι του 2005-6 Προ Χριστου η Μετα Χριστον??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
chrisstem 1,049 Report post Posted July 1, 2010 Ευχαριστώ για τις ανταποκρίσεις σας, μείνετε συντονισμένοι οι ερωτήσεις θα συνεχιστούν. Απ' ότι καταλαβαίνω το πλησίον του 100 φλεξ είναι μονόδρομος. Τι θα επιλέγατε όμως, μια μπότα με το σωστό φλεξ - έστω και παλαιό μοντέλο, ή μια καινούργια και πιο μαλακή (ενδεχομένως και με custom fit)? Επειδή καταλαβαίνω ότι αναζητάς πρακτική συμβουλή, θα έλεγα ότι την επιλογή της μαλακής μπότας θα την έκανα αν είχα σκοπό να την αντικαταστήσω σχετικά σύντομα. Η τεχνική σου στο σκι θα εξελίσεται. Η μπότα όχι. Αντίθετα θα παλιώνει. Αν εξελιξή σου είναι γρήγορη, απλά θα "ξεπεράσεις" τις μπότες σου. Θα είναι η ώρα για καινούρια σκληρότερη μπότα. Η επιλογή της σκληρής θα κρατήσει περισσότερο, με το κόστος όμως να τη συνηθίσεις δυσκολότερα. Quote Ευτυχία δεν είναι η απουσία προβλημάτων, είναι η ικανότητα αντιμετώπισής τους (κλεμμένο) Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 1, 2010 Προ Χριστου η Μετα Χριστον??? Τι εννοεί ο ποιητής? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted July 1, 2010 Τι εννοεί ο ποιητής? Μπορουμε να παρουμε πολλες εκδοχες... Ας παρουμε την ...αθωοτερη... Μια μποτα που εχει ζησει με ευτυχια στο κουτι της 5-6 χρονια... Εχει υποστει αλλοιωσεις; Εχει χασει καποιες απο τις ιδιοτητες της; Ποσο λογικη πρεπει να ειναι η τιμη της για να την αγορασεις; Αμφιβαλλω αν ακομα και οι επαγγελματιες εξοπλισμου μπορουν να σου δωσουν απαντηση, γιατι δεν νομιζω κανεις να εχει κρατησει σοβαρα μποτα 5-6 χρονια πισω... Τωρα αν στη χαριζει, η σου δινει και κανεα 20αρικο για να την παρεις και να μην του πιανει τοπο παω πασο... Αλλιως... ας μην πω καλυτερα. Ειμαι οικογενειαρχης, εχουμε 3 ζευγαρια ποδια στην οικογενεια που κανουν σκι. Ποτε, μα ποτε δεν εχω πληρωσει πανω απο 200€ για μποτες, ολες της ιδιας η της προηγουμενης σαιζον (καινουριες φυσικα). Σου λεει κατι αυτο; Εχω παρει 2 ζευγαρια στις 15 Δεκεμβριου, πριν φυγω για οικογενειακο ταξιδι στην Αυστρια (για σκι φυσικα...). Ενα ζευγαρι Nordica τρεχουσας σαιζον (περσινες ηταν, αλλα δεν ειχε αλλαξει το μοντελο, ουτε χρωμα) flex 100 για το γιο μου που ειναι καλος σκιερ Mondo 29,5 (45 νουμερο παπουτσι...) 180€ Στην κυρα δεν αρεσαν ουτε οι Nordica, ουτε οι Technica που ειχε το μαγαζι (σε παρομοιες τιμες), οποτε πηγαμε σε αλλο μαγαζι που πουλουσε ...Salomon... Μας εδειξε ενα ζευγαρι στην προνομιακη τιμη των 250€... Ελα ομως που δεν τις εβρισκα στον καταλογο του μαγαζιου (μοντελα της παρουσης σαιζον...). Ψυλλοι στ'αυτια μου μπηκανε, δεν δεχτηκα την προσφορα, παρ'ολο που με διαβεβαιωσε οτι ειναι φετεινες, το πολυ περσινες και θα φυγουν ενεκα η εποχη (πριν απο τα Χριστουγεννα). Γυριζω σπιτι, κοιταω στο Internet, στο site της Salomon δεν υπηρχανε... ηταν καποιας ηλικιας οι μποτουλες... Επειδη εγω φοραγα Dalbello flex -100 ...και μου αρεσαν, πηγαμε στο Board Generation της κας Αρωνη, οπου μας εξυπηρετησε η ιδια, ρωτησε επιπεδο, βαρος νουμερο και η τελευταια της ερωτηση ηταν, θελετε να δειτε φετινες μονο η μπορω να σας δειξω και περσινες για καλυτερη τιμουλα; Πηραμε ενα απο τα top μοντελα, περσινη, αλλα η σειρα υπηρχε και κεινη τη χρονια, απλα με αλλα χρωματα και γραφικα...€υρω 165! Καταλαβαινεις που το παω;;... Τελος, αν γυρισεις και διαβασεις το thread, θα δεις οτι ολοι σου λενε να κανεις υπομονη, να ερθεις στις συναντησεις, εχεις καιρο, να σχηματισεις ιδεες. Ο μονος ο οποιος σου παρουσιασε αποψη ειναι ο Χρηστος christem, ο οποιος εχει μεγαλη εμπειρια, πρωην δασκαλος σκι και σου καταθετει την αποψη και φιλοσοφια του, που ειναι απολυτα σεβαστη. Σε μια δυο συναντησεις ομως, θα ακουσεις 10 ανθρωπους 13 φιλοσοφιες, 7 κοντρες, 2-3 επαγγελματιες (μην ξεχναμε οτι απο καιρου εις καιρον μας τιμα με την παρουσια του και ο snowhow-αντιπροσωπος της Nordica και διαφορων αλλων ονοματων σκληρου εξοπλισμου- μπορει να παρεις και τη δικη του αποψη ). Ετσι, μεχρι τον Σεπτεμβρη, θα εχεις σχηματισει μια δικη σου γνωμη (σωστη η λαθος δεν εχει σημασια) θα ειναι η δικη σου φιλοσοφια και θα εισαι προετοιμασμενος να ζησεις μ'αυτην. Για παραδειγμα, εγω εχω διαφορετικη γνωμη απο το Χρηστο σε καποια απο τα θεματα που συζητα. Πες οτι εγω δεν σε επεισα και παιρνεις ενα ζευγαρι κουτσουρα γιατι νομιζεις οτι ετσι σε συμβουλεψε ο Χρηστος. Θα πονας για 3 χρονια αλλα θα το υποφερεις γιατι προσυπεγραψες αυτη την επιλογη. Επειδη παραμακραινει το ποστ, θα σου γραψω τη γνωμη μου αργοτερα... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 1, 2010 Μπορουμε να παρουμε πολλες εκδοχες... Ας παρουμε την ...αθωοτερη... Μια μποτα που εχει ζησει με ευτυχια στο κουτι της 5-6 χρονια... Εχει υποστει αλλοιωσεις; Εχει χασει καποιες απο τις ιδιοτητες της; Ποσο λογικη πρεπει να ειναι η τιμη της για να την αγορασεις; Αμφιβαλλω αν ακομα και οι επαγγελματιες εξοπλισμου μπορουν να σου δωσουν απαντηση, γιατι δεν νομιζω κανεις να εχει κρατησει σοβαρα μποτα 5-6 χρονια πισω... Τωρα αν στη χαριζει, η σου δινει και κανεα 20αρικο για να την παρεις και να μην του πιανει τοπο παω πασο... Αλλιως... ας μην πω καλυτερα. Ειμαι οικογενειαρχης, εχουμε 3 ζευγαρια ποδια στην οικογενεια που κανουν σκι. Ποτε, μα ποτε δεν εχω πληρωσει πανω απο 200€ για μποτες, ολες της ιδιας η της προηγουμενης σαιζον (καινουριες φυσικα). Σου λεει κατι αυτο; Εχω παρει 2 ζευγαρια στις 15 Δεκεμβριου, πριν φυγω για οικογενειακο ταξιδι στην Αυστρια (για σκι φυσικα...). Ενα ζευγαρι Nordica τρεχουσας σαιζον (περσινες ηταν, αλλα δεν ειχε αλλαξει το μοντελο, ουτε χρωμα) flex 100 για το γιο μου που ειναι καλος σκιερ Mondo 29,5 (45 νουμερο παπουτσι...) 180€ Στην κυρα δεν αρεσαν ουτε οι Nordica, ουτε οι Technica που ειχε το μαγαζι (σε παρομοιες τιμες), οποτε πηγαμε σε αλλο μαγαζι που πουλουσε ...Salomon... Μας εδειξε ενα ζευγαρι στην προνομιακη τιμη των 250€... Ελα ομως που δεν τις εβρισκα στον καταλογο του μαγαζιου (μοντελα της παρουσης σαιζον...). Ψυλλοι στ'αυτια μου μπηκανε, δεν δεχτηκα την προσφορα, παρ'ολο που με διαβεβαιωσε οτι ειναι φετεινες, το πολυ περσινες και θα φυγουν ενεκα η εποχη (πριν απο τα Χριστουγεννα). Γυριζω σπιτι, κοιταω στο Internet, στο site της Salomon δεν υπηρχανε... ηταν καποιας ηλικιας οι μποτουλες... Επειδη εγω φοραγα Dalbello flex -100 ...και μου αρεσαν, πηγαμε στο Board Generation της κας Αρωνη, οπου μας εξυπηρετησε η ιδια, ρωτησε επιπεδο, βαρος νουμερο και η τελευταια της ερωτηση ηταν, θελετε να δειτε φετινες μονο η μπορω να σας δειξω και περσινες για καλυτερη τιμουλα; Πηραμε ενα απο τα top μοντελα, περσινη, αλλα η σειρα υπηρχε και κεινη τη χρονια, απλα με αλλα χρωματα και γραφικα...€υρω 165! Καταλαβαινεις που το παω;;... Τελος, αν γυρισεις και διαβασεις το thread, θα δεις οτι ολοι σου λενε να κανεις υπομονη, να ερθεις στις συναντησεις, εχεις καιρο, να σχηματισεις ιδεες. Ο μονος ο οποιος σου παρουσιασε αποψη ειναι ο Χρηστος christem, ο οποιος εχει μεγαλη εμπειρια, πρωην δασκαλος σκι και σου καταθετει την αποψη και φιλοσοφια του, που ειναι απολυτα σεβαστη. Σε μια δυο συναντησεις ομως, θα ακουσεις 10 ανθρωπους 13 φιλοσοφιες, 7 κοντρες, 2-3 επαγγελματιες (μην ξεχναμε οτι απο καιρου εις καιρον μας τιμα με την παρουσια του και ο snowhow-αντιπροσωπος της Nordica και διαφορων αλλων ονοματων σκληρου εξοπλισμου- μπορει να παρεις και τη δικη του αποψη ). Ετσι, μεχρι τον Σεπτεμβρη, θα εχεις σχηματισει μια δικη σου γνωμη (σωστη η λαθος δεν εχει σημασια) θα ειναι η δικη σου φιλοσοφια και θα εισαι προετοιμασμενος να ζησεις μ'αυτην. Για παραδειγμα, εγω εχω διαφορετικη γνωμη απο το Χρηστο σε καποια απο τα θεματα που συζητα. Πες οτι εγω δεν σε επεισα και παιρνεις ενα ζευγαρι κουτσουρα γιατι νομιζεις οτι ετσι σε συμβουλεψε ο Χρηστος. Θα πονας για 3 χρονια αλλα θα το υποφερεις γιατι προσυπεγραψες αυτη την επιλογη. Επειδη παραμακραινει το ποστ, θα σου γραψω τη γνωμη μου αργοτερα... Φιλικα ΜακηςΜ Yποκλίνομαι και μόνο στη διαθεσή σου να γράψεις τόσο μακροσκελές πόστ. Αυτό σε συνδυασμό με κανα δυο βιντεάκια σου καθώς και το καταπληκτικό πόστ για την οικονομική κρίση με κάνουν να νιώθω ότι σε γνωρίζω χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια του φόρουμ που έχω αρχίσει να την νιώθω δικιά μου. Με πείσατε να περιμένω, αλλά δε θα γλυτώσετε τις ερωτήσεις μου... χεχεχε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted July 1, 2010 Εχω γραψει και μακρυτερα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 1, 2010 Εχω γραψει και μακρυτερα... Πράγματι, διάβασα κανα-δυο, εξ ου και η πολλη ώρα μέχρι να απαντήσω... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted July 1, 2010 Welcome to the Snowclub Πάνο! Σου προτείνω να έρθεις στο beach party να δεις από κοντά πως είναι να μιλάς για σκι φορώντας μαγιό και παίζοντας ρακέτες και ο συνομιλητής σου να μη σε βλέπει σαν εξωγήινο Quote Share this post Link to post Share on other sites
peni 21 Report post Posted July 1, 2010 Πράγματι, διάβασα κανα-δυο, εξ ου και η πολλη ώρα μέχρι να απαντήσω... Καλησπέρα, Να ξέρεις οτι στο σύλλογο υπάρχουν πολλά παιδια όπως ο Μακης(ΜakisM) και ο Χρήστος (christeem) με όχι μόνο γνώσεις αλλά και πολύ διάθεση να βοηθήσουν , να ενημερώσουν και να μιλήσουν για κάτι που αγαπούν πολύ...το σκι! Οπότε μη σε παραξενεύει τίποτα!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted July 2, 2010 Welcome to the Snowclub Πάνο! Σου προτείνω να έρθεις στο beach party να δεις από κοντά πως είναι να μιλάς για σκι φορώντας μαγιό και παίζοντας ρακέτες και ο συνομιλητής σου να μη σε βλέπει σαν εξωγήινο Πότε? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted July 2, 2010 (edited) χθες στη μαρίνα Φλοίσβου... βλέπε τις ανακοινώσεις γιατί απ΄όσο ξέρω θα βρισκόμαστε κάθε 15 μέρες το καλοκαίρι σε παραλιακά μέρη ... που πάντα μας εμπνέουν να μιλάμε για... χιόνι ίσως οι απαντήσεις στο φόρουμ τώρα να μην έρχονται και τόοοσο άμεσα λόγω του ότι όλοι πιεζόμαστε λίγο πιο πολύ στη δουλειά για να τα κλείσουμε όλα πριν τις διακοπές... (εργαζόμενα νιάτα! ) stay tuned και το καλοκαίρι είναι πάντα η καλύτερη στιγμή για αγορές χιονοδρομικού εξοπλισμού!!! ρίξε και μια ματιά στα μπανεράκια της πρώτης σελίδας... άντε ξανακόλλησα εδώ μέσα! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! Edited July 2, 2010 by viva_ski Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted July 2, 2010 (edited) Βιβή συγκεντρώσου! Αλλο το beach party άλλο οι συναντήσεις της Τετάρτης. To beach party είναι θεσμός πλέον και γίνεται κάθε καλοκαίρι. Πληροφορίες εδώ Edited July 2, 2010 by pies Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted July 2, 2010 για το beach party δες εδω http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...t=0#entry196571 καλως ηρθες! Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites