Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
sotogiannop

χ/κ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2010-2011

Recommended Posts

Προσωπικά θα ήθελα να είχα κλείσει αυτή τη συζήτηση γιατί έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου, έχω καταθέση την άποψή μου και δεν έχω τίποτα ουσιαστικό να προσθέσω. Αλλά βλέπω μηνύματα τα οποία, αντί να καλούν το χιονοδρομικό να εξηγηθεί, σχεδόν κατηγορούν το χιονοδρόμο γιατί ρωτά να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει στο ΧΚ.

Θέλω να επισημάνω ότι ο έλεγχος, ο καλοπροαίρετος έλεγχος, είναι θεμελιακό στοιχείο μιας δημοκρατίας η οποία οφείλει να στηρίζεται στη διαλεκτική... θέση - αντίθεση -> σύνθεση.

Ο έλεγχος λοιπόν που ασκούμε οι χιονοδρόμοι στο κέντρο (και δεν είμαστε και πολλοί εδώ...), κινείται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση. Κι εγώ αγαπώ το ΧΚΚ, και θέλω πολύ να πάνε όλα καλά και να χαρώ τη χιονοδρομία εκεί όταν με το καλό ρίξει το πολυπόθητο χιονάκι. Αλλά νιώθω ότι οφείλω, όταν παρουσιάζεται ένα πιθανό πρόβλημα, να ζητώ εξηγήσεις και να πιέζω ώστε να ληφθούν από τους αρμόδιους οι σωστές αποφάσεις. Αν αυτές οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, τότε είμαστε μια χαρά... αλλά γιατί δεν ανακοινώνονται; Γιατί το ΧΚΚ δεν απαντά τίποτα για το σοβαρό όπως λογίζεται από πολλούς εδώ θέμα του υπεύθυνου λειτουργίας; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι φαίνεται σα να το αποφεύγουν; Ότι αφήνουν ένα θέμα που θα μπορούσε να είχε κλείσει εδώ και 20 μέρες να τραβάει σε βάρος του ΧΚΚ αλλά και των χιονοδρόμων;

Για να κλείσω το θέμα από την πλευρά μου απαντώ σε κάποια σχόλια που έγιναν και νομίζω ότι με αγγίζουν λόγω των θέσεων που έχω διατυπώσει.

δεν εκρεμμεί καμία καταγγελία.

Ο ΣΓ δήλωσε μια παραίτηση γιατι δεν υπήρχαν καποια προαπαιτουμενα κατα τη κρίση του το Νοέμβριο του 2010 πριν καν ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο.

Εαν υπάρχει ελλειψη (προσωπου) αντίθετη με το νόμο οπως λες ΤΟΤΕ το χιονοδρομικό ΔΕΝ θα ανοίξει ειδικά μετα το συμβάν στα 3-5...

Άρα ή θα ανοίξει με τη θεση καλλυμένη ή δεν θα ανοίξει καθόλου.

Μέχρι τη δημοσίευση της επιστολής, πράγματι δεν υπήρχε τίποτα παραπάνω από κάποιες επισημάνσεις σε ένα κείμενο παραίτησης. Από τη στιγμή όμως που η επιστολή δημοσιεύεται, οι επισημάνσεις αυτές, ειδικά σε ότι αφορά την τήρηση των προβλέπόμενων από το νόμο, λαμβάνουν τη μορφή δημόσιας καταγγελίας, ακόμη κι αν δεν ήταν αυτός ο σκοπός του συντάκτη της επιστολής. Το κακό είναι ότι το μάλλον το ΧΚ έδειξε αργά αντανακλαστικά και δεν αντιλήφθηκε εξαρχής τη σημασία του γεγονότος...

επαναλαμβανετε τα ιδια και τα ιδια στις τελευταιες σελιδες του νηματος

το κεντρο δηλωνει μεσω του εκπροσωπου του οτι ειναι ετοιμο για λειτουργια

αν δεν αισθανεται καποιος ασφαλης καλυτερα να μην παει για σκι στο καλαβρυτο ειναι πολυ απλο το θεμα

αν δημιουργηθει προβλημα ειτε ατυχηματος ειτε χιονοστιβαδας θα δουμε ποια θα ειναι τα αποτελεσματα και πως θα το αντιμετωπισουν οι υπευθυνοι εκει πανω και μετα αναλογα θα κραξουμε ολοι μαζι

σταματηστε λοιπον να γεμιζετε σελιδες γραφοντας τα ιδια και τα ιδια αμαν

οταν πατε στα απατητα ποιος σας ρποστατευει ηθελα να.ξερα...

αραγε εχει υπευθυνο απατητων φετος το χιονοδρομικο ?

αν δεν εχει δεν θα παω

Δε θέλω να μπω σε προσωπικές αντιπαραθέσεις εδώ. Νομίζω ότι όλοι, οι μη έχοντες συμφέροντα τουλάχιστον, κατά βάθος το ίδιο ποθούμε. Αλλά χάριν της ανταλλαγής επιχειρημάτων και της διαλεκτικής που έγραψα αρχικά, θα απαντήσω.

Διαφωνώ λοιπόν με όλα όσα γράφεις παραπάνω. Σκοπός μας δεν είναι να αμφιβάλουμε και να μην πηγαίνουμε. Σκοπός μας είναι να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι καλά και να πηγαίνουμε! Ξαναλέω υπεύθυνη και ξεκάθαρη επιβεβαίωση ζητάμε...

Γιατί πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί το πρόβλημα και έπειτα να το αντιμετωπίσουμε; Δεν είναι αυτό ανεύθυνο; Κι αν όχι για μας, δεν είναι ανεύθυνο για τα παιδιά μας/σας... Προσωπικά δε θέλω ούτε να σκεφτώ το ενδεχόμενο χιονοστιβάδας. Και εύχομαι πραγματικά το κέντρο να έχει πάρει ήδη τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή του. Αν όμως στα μέτρα αυτά ανήκει και η πρόσληψη υπεύθυνου λειτουργίας και υπάρχει πιθανότητα αυτό να μην έχει συμβεί μέχρι σήμερα, όπως λέγεται από κάποιους,(εγώ δεν το ξέρω, γι' αυτό ρωτάω να μάθω), προσωπικά θεωρώ ότι οφείλω να πιέζω ώστε, αν αυτό δεν έχει γίνει, να γίνει έστω και αύριο. Αρκετά πειράματα δεν έχουν γίνει στου Κασίδη το κεφάλι σε αυτή τη χώρα; Είναι τόσο κακό να είμαστε προνοητικοί; Είναι τόσο κακό να ελέγχουν οι πολίτες πόσο προνοητικοί είναι οι διοικούντες;

Η αναφορά στα απάτητα είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη ατυχής. Εκτός πίστας βγαίνουμε με δική μας ευθύνη κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δεν επιζητούμε ευθύνες από το κέντρο λοιπόν. Παρ' όλα αυτά αν το καλόσκεφτείς, όσον αφορά τις χιονοστιβάδες τουλάχιστον, δεν υπάρχει κανένα σημείο στο ΧΚΚ όπου ένα συμβάν στα απάτητα του να μην επηρεάζει και την εντός πίστας χιονοδρομίας. Θυμίζω την περσινή αποκόλληση πλάκας στην πλαγιά της νεραιδόραχης που κατέληξε μες στην πίστα. Οπότε ο υπεύθυνος λειτουργίας, ναι, εμμέσως φροντίζει και για τα απάτητα... Και στον Παρνασσό, αν και στα λούκια, πας με δική σου ευθύνη το ΧΚ φροντίζει και εκδίδει ανακοινώσεις για το βαθμό επικινδυνότητας απο χιονοστιβάδες...

χωρίς να κάνω quote της Μαρίας

Μαράκι σαν επισκέπτης του χκΚ αυτο που πρεπει να σε νοιαζει ειναι αν θα δουλευει το Σαλέ και αν θα ανοιξει το χιονοδρομικό...

το αν ειναι νόμιμο πρεπει να νοιαζει τον ΕΟΤ και το ιδιο το χιονοδρομικό.

αν καταφέρει και ανοιξει ωντας "παράνομο" και σε αντιθεση με την συμβουλή του ΕΟΤ μπορεις να κάνεις την καταγγελία σου στην αρμόδια υπηρεσία και να το κλείσει.

Υπομονή 2 εβδομάδες που το χιονοδρομικό θα αναγκαστεί να λειτουργήσει λόγο χιονιού. Τώρα ακόμα και αναστολή λειτουργίας να έχει απο τον ΕΟΤ ειναι μια η άλλη αφου δε μπορει να λειτουργεί λόγο ελλειψης χιονιού.

Το έγραψα και παραπάνω. Δε νομίζω ότι υπάρχει χιονοδρόμος που να επιθυμεί να μην ανοίξει το ΧΚΚ! Δε νομίζω ότι η Μαρία, ο KSpecial ή οποιοσδήποτε άλλος χιονοδρομος που δεν έχει ίδιον όφελος να περιμένει πώς και πώς να μην ανοίξει το ΧΚΚ για να κάνει καταγγέλια! Το αντίθετο! Αυτό θέλουμε να αποφευχθεί! Αν έχουν πάρει τα μέτρα τους ας μας το πουν να ησυχάσουμε και να τελειώνει η ιστορία. Αν όχι, ας γίνει αυτό έστω και αύριο κι ας οφείλεται σε ένα βαθμό στην κριτική που ασκείται εδώ. Αλλά το θέμα του υπεύθυνου λειτουργίας, με βάση τα όσα καταλαβαίνω από τα σχόλια που γίνονται εδώ μέσα, είναι αρκετά σοβαρό για να θεωρήσουμε ότι αφορά μόνο τον ΕΟΤ και το ΧΚΚ. Και επειδή γνωρίζουμε όλοι σε τι χώρα ζουμε δε νομίζω ότι είναι κακό να ζητούμε και οι χιονοδρόμοι να μάθουμε τι συμβαίνει...

Και για να κλείσω από τη δική μου πλευρά. Η απάντηση του ΧΚΚ προσωπικά δε με καλύπτει. Την αποδέχομαι μεν αλλά δεν μου διώχνει την αμφιβολία. Και δίνω ένα παράδειγμα

Έστω ότι αναθέτετε την κατασκευή του σπιτιού σας σε ένα κατασκευαστή. Του δίνετε και προκαταβολή και εκείνος ξεκινά κανονικά τις εργασίες. Μετά από λίγο καιρό διαβάζετε σε μια εφημερίδα ότι ο υπεύθυνος marketing του συγκεκριμένου κατασκευαστή παραιτήθηκε και ένας από τους λόγους ήταν ότι ο κατασκευαστής έχει ξεκινήσει ένα έργο (το δικό σας...) χωρίς να έχει αντικαταστήσει τον επιβλέπων μηχανικό που απολύθηκε πέρσι. Εσείς ανησυχείτε (δεν ανησυχείτε; ) και τον ρωτάτε αν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός, όπως εξάλλου προβλέπει και ο νόμος. Εκείνος σας λέει μόνο το εξής: Όλα είναι καλά το σπίτι θα κατασκευαστεί κανονικά. Σας καλύπτει αυτό; Το συζητάτε με γνωστούς σας, και σας λένε ότι κακώς ρωτάτε, ας περιμένετε να κατασκευαστεί το σπίτι κι όταν πλέον μπείτε μέσα, θα δείτε αν ο κατασκευαστής έκανε καλά τη δουλειά του. Εξάλλου, λένε, γι' αυτό είναι και η πολεοδομία, για να ελέγχει αν όλα γίνονται βάσει νόμου... Και ξαναρωτώ... Μένετε ήσυχοι; Σας αρκούν όλα αυτά; Υπόψιν, το παράδειγμα εξελίσσεται στη χώρα μας....

Edit: Ο κατασκευαστής δε γνωρίζει από οικοδομή. Ας πούμε ότι είναι επιτυχημένος εφοπλιστής, ή ότι έχει supermarket. Επίσης, κάποιοι γνωστοί σας θεωρούν ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε, γιατί, τόσα χρόνια, οι υπεργολάβοι, τα μαστόρια, οι προμηθευτές και οι χειριστές των μηχανημάτων την έχουν μάθει τη δουλειά τους...

Εγώ έχω εξαντλήσει το θέμα από την πλευρά μου και δεν έχω σκοπό να επανέλθω. Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά, να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, το κέντρο να λειτουργήσει άψογα και όλοι να απολαύσουμε τα χιόνια που θα έρθουν! Και κλείνω υπενθυμίζοντας ότι ο καλόπιστος διάλογος και ο έλεγχος είναι προς όφελος όλων μας...

Edited by KSpecial

Κοίτα να δεις που κανταντησαμε ρε φούστη μου.... Οτι εκανα τοσο καιρό... να κάνω τώρα το αντίστροφο... βέβαια some things never changes....

Εμ , απορώ τότε γιατι συνεχίζεις αυτήν την "υποκρισία" , πως γίνεται δηλαδή να μην επεσήμανες ζητήμα ...φεΚΚΚ , ...όταν είχες άμεσα συμφέροντα ; Τώρα που άλλαξε η διοικηση ξαφνικά και πριν ανοίξει το κέντρο υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας !!!! :lol:

Λοιπον γιατί δεν λες ξεκάθαρα τι θα ήθελες για το κέντρο, πες ρε παιδί μου ξεκάθαρα , θες κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους σε κάποια ποστα; θες κάποια παραχώρηση των υποχρεωσεών σου απέναντι στην επιχείρηση του χιονοδρομικού επειδή έμεσσα εμπόδισε την δική σου επιχειρηματική δράση; τι θες ακριβως; Ασε τα ΦΕΚ και τις νομικές διατάξεις , πες τουλάχιστον να καταλάβω για να μην σου λεω τα ίδια και τα ίδια ... σε ακουω.

Edited by Fidelio

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Βρε πως γυρνάνε οι καιροί......

Μπορώ να πω οτι ο Nickel με εχει καλύψει πλήρως.

Πάμε παρακάτω τώρα και ας πούμε για τον Αχιλλέα, οι χειριστές του εν λόγω αναβατήρα δεν γνωρίζουν πότε και με πόσο αέρα πρέπει να κλείσει ο αναβατήρας; Εαν μετά απο τόσα χρόνια δεν το γνωρίζουν αυτό τι να πω

Πάμε στα πιστέρια τώρα, μετά απο τοοοσα χρόνια δεν εχουν μαθει τίποτα για τις χιονοστιβάδες;;;;Δεν εχουν μάθει για το πότε πρέπει να δωθεί μια πίστα ή οχι;

Πάμε στούς ρατρακατζήδες, μετά απο τόσα χρόνοα δεν εχουν μάθει οτι σε συνεργασία με τα πιστέρια και τον υπεύθυνο πιστών για το αν πρέπει και πότε πρέπει να πατήσουμε το χιόνι;

Θέλω να πιστεύω οτι μετά απο τουλάχιστον 20 χρόνια λειτουργίας του κέντρου υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό έτσι ωστε να αναλάβει το δύσκολο εργο της λειτουργίας του κέντρου. Αν δεν υπάρχει τότε κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί δεν φρόντισαν να το κάνουν και αντί να κοιτάξουν το καλό του χκ και της περιοχής τους κοιταζαν μονο τον εαυτό τους και τη θεσούλα τους.

Αν είναι δυνατόν, δηλαδή έφυγαν για τον α ή τον β λόγο τρία στελέχη και δεν υπάρχουν αντικαταστάτες;;;;;;;;;;;;

Θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν οι έμπειροι ανθρώποι οι οποίοι θα λειτουργήσουν το χιονοδρομικό. Απο εκεί και μετά για το ποιός μηχανολόγος θα είναι υπεύθυνος λειτουργίας και θα βάζει την υπογραφή του εμένα προσωπικά λιγο με απασχολεί αρλεί να υπάρχουν οι κατάλληλοι ανθρώποι απο πίσω του.

Τεο επαγγελματιλά με το χιόνι είτε σε χιονοδρομικό ή απο κάτω του βλέπε ταβέρνα είτε για 1 χρόνο το σαλε στο χιονοδρομικό είτε με τους καθαρισμούς των δρόμων με τα αποχιονιστικά το συμπέρασμα με μεγάλη πικρία είναι δουλειές που έχουν σχέση με τον καιρό δεν παίζουν.

9-2-05020.jpg

Ρε παιδιά μην τρώγεστε …. Στο Μαίναλο τα έλυσαν τα προβλήματα τους και θα γίνουν εθελοντές στα Καλάβρυτα. Τελικά στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 μάθαμε όλοι τον εθελοντισμό.

Εδώ ρωτάμε για να μην έχουμε ατύχημα και ο MAINALO μας λέει

Πάμε παρακάτω τώρα και ας πούμε για τον Αχιλλέα, οι χειριστές του εν λόγω αναβατήρα δεν γνωρίζουν πότε και με πόσο αέρα πρέπει να κλείσει ο αναβατήρας; Εαν μετά απο τόσα χρόνια δεν το γνωρίζουν αυτό τι να πω

Πάμε στα πιστέρια τώρα, μετά απο τοοοσα χρόνια δεν εχουν μαθει τίποτα για τις χιονοστιβάδες;;;;Δεν εχουν μάθει για το πότε πρέπει να δωθεί μια πίστα ή οχι;

Πάμε στούς ρατρακατζήδες, μετά απο τόσα χρόνοα δεν εχουν μάθει οτι σε συνεργασία με τα πιστέρια και τον υπεύθυνο πιστών για το αν πρέπει και πότε πρέπει να πατήσουμε το χιόνι;

Όλους αυτούς ποιος θα τους συντονίσει ? Όταν γίνει το λάθος θα είναι αργά.

Ο ΓΙΆΝΝΗΣ Π. όπως λέει και ο Θεόδωρος ο καψιμιτζής ( μην παρεξηγηθείς ) δεν δούλευε με 1500. Τώρα με τα κουπόνια + μικρότερο μισθό σε σχέση με πέρσι που θα παίρνει θα ενδιαφέρετε για την ασφάλεια ή θα μας βλέπει /βλέπουν για ………!!!

Σας ζητώ συγνώμη αλλά δεν μου αρέσει να παίζουμε παιχνίδια με την ασφάλεια και τις ζωές ανθρώπων που έρχονται να διασκεδάσουν.

Εδώ βλέπεις ένα κακό - χαμό στην επικοινωνία του κέντρου με το έξω κόσμο. Ο άνθρωπος που μας ενημερώνει επίσημα εδώ , δεν βρίσκεται όλες τις μέρες στο βουνό. Μπορείτε να σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει σε ενδεχόμενο πρόβλημα. Μήπως όλοι θα είναι ανεύθυνοι !!!

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ … εθελοντές που θα έρθουν

Τα προβλήματα του Μαινάλου δεν έχουν λυθεί και ούτε πρόκειτε, ας είναι καλά τα ορειβατικά

Καλά τα γράφεις ολα αυτά αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι ενα χκ σαν τα καλάβρυτα δούλευε μόνο με τους τρείς ανθρώπους που έφυγαν και ολοι οι άλλοι κάθονταν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αυτό που δεν έχει απαντήσει ακόμα κανένας είναι η συνέχεια, δεν υπάρχει κανείς άλλος δηλαδή;

Κάποιοι έχουν ευθύνες τότε και πολύ μεγάλες μάλιστα.

9-2-05020.jpg

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ … εθελοντές που θα έρθουν

Κοίταξε αν πρόκειτε να κάνουμε σκι θα ανέβουμε και σε κανα πυλώνα να βάλουμε και κανα συρματοσχοινο είμαστε καλά μαθημένοι :lol:

9-2-05020.jpg

Βρε πως γυρνάνε οι καιροί......

Μπορώ να πω οτι ο Nickel με εχει καλύψει πλήρως.

Θέλω να πιστεύω οτι μετά απο τουλάχιστον 20 χρόνια λειτουργίας του κέντρου υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό έτσι ωστε να αναλάβει το δύσκολο εργο της λειτουργίας του κέντρου. Αν δεν υπάρχει τότε κάποιοι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί δεν φρόντισαν να το κάνουν και αντί να κοιτάξουν το καλό του χκ και της περιοχής τους κοιταζαν μονο τον εαυτό τους και τη θεσούλα τους.

Αν είναι δυνατόν, δηλαδή έφυγαν για τον α ή τον β λόγο τρία στελέχη και δεν υπάρχουν αντικαταστάτες;;;;;;;;;;;;

Θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν οι έμπειροι ανθρώποι οι οποίοι θα λειτουργήσουν το χιονοδρομικό. Απο εκεί και μετά για το ποιός μηχανολόγος θα είναι υπεύθυνος λειτουργίας και θα βάζει την υπογραφή του εμένα προσωπικά λιγο με απασχολεί αρλεί να υπάρχουν οι κατάλληλοι ανθρώποι απο πίσω του.

Τεο επαγγελματιλά με το χιόνι είτε σε χιονοδρομικό ή απο κάτω του βλέπε ταβέρνα είτε για 1 χρόνο το σαλε στο χιονοδρομικό είτε με τους καθαρισμούς των δρόμων με τα αποχιονιστικά το συμπέρασμα με μεγάλη πικρία είναι δουλειές που έχουν σχέση με τον καιρό δεν παίζουν.

ειμαι καλυμενος απο αυτο το ποστ

Εαν έχεις πρόβλημα με αυτά που γράφονται....να μην τα διαβάζεις.
το προβλημα ειναι οτι διαβαζω τα ιδια χωρις να βγαινει καποιο συμπερασμα την στιγμη που ο επικοινωνιας του καλαβρυτου ειπε οτι το κεντρο ειναι ετοιμο για λειτουργια πραγμα το οποιο σημαινει οτι εχουν παρει τα μετρα τους

DALTONS POW ROBBERY.....

Kατ'αρχήν θα συμφωνησω με τον mainalo και τον skimad!

Παιδιά, καλό είναι αφ'ενος να μην δημιουργούμε εντυπώσεις (και ίσως λανθασμένες) απο πληροφορίες που (υποτίθεται) οτι έχουμε!ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του(συμπεριλαμβανομένου εμού).Ισως απο εμπάθεια, ίσως απο συμφέρον ίσως απο ελλιπή ενημέρωση.Εχει δηλαδή πρόβλημα ασφαλείας ο Χελμός;απο τα όσα γραφουν ορισμένοι εδώ προφανώς αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της αποχωρήσεως ορισμένων στελεχών.πρίν δεν υπήρχε κανένα :lol:

Ενα παράδειγμα βασιζόμενος σε όσα είπε ο Διονύσης :ας υποθεσουμε οτι εκτροχιάστηκε ενα πιατακι στον 25 πυλώνα.ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ, ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ;και μπορούν να ανφερθούν πολλά άλλα τετοια παραδείγματα.

Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν ματαίως και κυρίως για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, ας βγει όποιος έχει τις σχετικές πληροφορίες αλλά και την γνώση των θεμάτων αυτών, και ας πει σε εμενα τον (αδαή ) σκιερ που θα παω για πρωτη φορά στον Χελμό απο τι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θα κινδυνεύσω ΦΕΤΟΣ οταν με το καλό ανοίξει το κέντρο και απο το οποίο δεν κινδυνευα τα προηγούμενα χρόνια λόγω συγκεκριμένων χειρισμών οι οποίοι δεν (:P γίνονται πια .Με αυτον τον τ ρόπο νομίζω μόνο προσφέρει υπηρεσίες καποιος στην σωστή ενημέρωση.

Παρεπίπτόντως, στα υπόλοιπα ελληνικά χ/κ είναι όλα σύννομα;

Edited by kostakiskal

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Εγώ έχω... για πάρτη μου... Αν δεν σε κάλυψε ο Σωτήρης... τι να σου πω... Ξαναδιάβασε σε βάθος μπας και καταλάβεις...

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσε ότι δεν έχω καμία διαθεση ειρωνικής στάσης και ελπίζω να μην βρίσκεις τίποτα τέτοιο στο ποστ... (δεν υπάρχει να ξερεις) αλλά δεν είναι δυνατόν να μην θες να δεις κάποια πράγματα. Σε κάθε λόγο (γραπτό-προφορικό) υπάρχει και ο αντίλογος δεν λέω... αλλά να σου θυμίσω ότι κάποτε κάποιοι θρυμάτιζαν τα ιμάτια τους γιατί το ΧΚΚ δεν έβγαζε ανακοίνωση για το επίπεδο κινδύνου χιονοστοιβάδων όπως το ΧΚΠ και άλλα σοβαρά κέντρα...(πολύ σωστά φυσικά...) Τωρα ξαφνικά... δεν τρέχει τσαι... θα ρωτάμε τους τσοπάνηδες...? Δλδ... όπως λένε και οι προλαλήσαντες θα πρέπει πρώτα να έχουμε θυματα για να δούμε την αποτελεσματικότητα του προσωπικού...? Να μην την (κατα)κρίνουμε δλδ...? Να βλέπεις το τραίνο να έρχεται... και συ να πινεις ουζάκι στις ράγες παιζοντας μπαρμπούτι...? Εγω δεν βγήκα να πω ο τάδε είναι μακάκας ή τούνα είναι καλός... αλλά αν νομίζεις ότι στα Καλάβρυτα είναι ήρεμοι σε πληροφορώ ότι κάνεις λάθος... Το έλα να δεις και να μην αγοράσεις (productions) γίνεται...

Kαι κάτι ακόμα... Δρίβα... μην γελάς... σε βλέπω... μην γελάς...

Φιλικά

Τεο...

γι'αυτο ακριβώς δε μπορει να γίνει σωστή κουβέντα, γιατι εσύ έχεις κάποιες γνώσεις εκ των εσω... που εμείς δεν εχουμε και τις σχολιάζεις...

εγώ προσωπικά το μόνο ουσιαστικό δεδομένο είναι η επίσημη πλευρά του χκΚ μέσω του εκπροσωπου τύπου που λέει είμαστε καθ'ολα έτοιμοι να λειτουργήσουμε.

καταλαβαίνω την οποια ανησυχία αλλά μέχρι εκεί δε μπορώ να την πάω παραπέρα γιατι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Λες επίσης οτι δεν υπαρχει χαρτι του ΕΟΤ και δεν υπάρχει προυπηρσία. Αρα ξέρεις ποιος ειναι ο υπευθυνος λειτουργίας που εχει δηλωθεί απο το κέντρο.

ΠΟΙΟΣ είναι?!

Όσον αφορά τις χιονοστιβάδες ακόμα και εγώ και εσύ ξέρεις τα επικίνδυνα σημεία του Χελμού, μάλιστα ξέρεις οτι τα προηγούμενα χρόνια και με τον Bernard kai με το Σπανό κοβοντουσαν και κατεβαιναν, το ειδαμε και σε βιδεακια του hellbentiou Στην Ελλάδα για τις χιονοστιβάδες συνήθως το μόνο που κάνουμε είναι μια πρόγνωση για την επικινδυνοτητα και σπάνια κάνουμε κάποια δράση. οπως πχ γινεται το σπάσιμο καποιων φρυδιων στη Φτερολακκα που απειλουν πίστες ή το αδειασμα του χιονιου στην ακρη της νεραιδοραχης πανω απο τα snowmobile , Να μου πεις οτι το χιονοδρομικό μεσα στη χρονια ανατίναζε σημεία πραγματικά απειλητικά σε τακτική βάση και οτι οι χιονοστιβάδες είναι μείζον πρόβλημα για το χκΚ να σου πώ οτι δεν θελεις μονο εναν να σου λεει ποσο ειναι ο κίνδυνος αλλα θελεις πραγματικά συνεργεία και διασωσης και προληψης.

@Kspecial το παραδειγμά σου δε ταιριάζει... τα χκ ειναι μια παροχή υπηρεσίας. εσύ θα κρίνεις αν οι υπηρεσίες που σου προσφέρει πληρουν τα στανταρ σου.

Να ενημερωθείς για όλα ειναι θεμιτό και γι'αυτο εισαι εδω μέσα, @επειδή εσύ ατομικά είναι δύσκολο να το καταφέρεις εκεί έρχεται ο σύλλογος που με την επιστολή του πρωτοκολλημένη στον ΕΟΤ θα πάρει αναγκαστικά απάντηση η οποια θα ανακοινωθεί άμεσα.

@violi

Σας ζητώ συγνώμη αλλά δεν μου αρέσει να παίζουμε παιχνίδια με την ασφάλεια και τις ζωές ανθρώπων που έρχονται να διασκεδάσουν.

Αυτό είναι καταγγελία που αν θέλεις να την στηρίξεις τότε βάλε το όνομα σου, αν θεωρείς οτι το χκΚ παιζει με τις ζωές των ανθρωπων πρεπει να αποδείξεις οτι δεν ειναι συκοφαντική δυσφήμιση

στο επόμενο μήνυμα μου παρακάτω θα σας βάλω ουσιαστικά προβλήματα του χκΚ και όχι θεωρητικά.

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Διανύουμε εναν απο τους κακους Ιανουάριους, τα χκ της χώρας χτυπουν το κώλο τους κάτω να δουλέψουν εστω και με ελάχιστο χιόνι αλλά ενα απο τα πιο ευνοημένα χιονοδρομικά απο αποψη χιονιού... πίνει καφέ με θέα τη θάλασσα. Αλλά και όχι μόνο, η μερική εγκατάλειψη και η ελλειψη διορατικότητας (?) θα τους φέρει σε δύσκολη θέση μετα την επερχόμενη κακοκαιρία.

πρώτα απ'ολα ορίστε μια φωτογραφία της Στύγας που παρόλο το χιονοδρομικό είναι κλειστό αυτο επρεπε να είναι καθαρό γιατι αργότερα θα χρειαστεί μια εβδομάδα σκληρης δουλειας τουλαχιστο για να δουλέψει. Θα επρεπε το συρματοσχοινο να μπορει να τρέχει ηδη.

ΑΥΤΟ ειναι ουσιαστικο πρόβλημα. ΟΛΑ νομιμα να ειναι και ασφαλή η Στύγα δε θα δουλέψει γιατι ειναι στο ελεος του καιρου. Αυτο πρεπει να μας απασχολεί.

post-592-1295438664_thumb.jpg post-592-1295438739_thumb.jpg

λογο δουλειάς θα συνεχίσω σε λίγο...

Νομίζω ότι πέραν του τυπικού-νομικού ζητήματος, η ουσία βρίσκεται στο ότι τα παραπάνω προβλήματα που πολύ σωστά παραθέτεις, θα τα επισημάνει και θα φροντίσει να τα λύσει ένας καταρτισμένος υπεύθυνος λειτουργίας....

EDIT: Όχι ότι έχει και πολύ σημασία αλλά το παράδειγμα ταιριάζει αρκετά... είτε πρόκειται για υπηρεσία είτε για προιόν δε υπάρχει διαφορά στο πώς η εταιρεία οφείλει να αντιμετωπίζει τον πελάτη της... Και όπου προκαταβολή, βάλε αγορά ετήσιας...

Edited by KSpecial

Ο ΤΕΟ γραφει οτι ο Δρίβας γελάει... μπα... το σταυρό του κάνει να μην αλλάξει τίποτα.

Οτι δειτε παρακάτω είναι τραβηγμένο τη Δευτέρα 17/1 οταν το τελευταίο χιόνι αν κανω λαθος με διορθώνεται έπεσε 3/1!!!

Ο Παρνασσός χρεώνει εναν κακόμοιρο, μίζερο Περικλη με εναν παιδικό Αίολο 15ευρώ. Και τον ευχαριστούμε που τα έχει ανοιχτά και τσουλάμε...

Κατω απο το αυλάκι πίνοντας καφέ με θέα τη θάλασσα...

έχουμε αυτό:

Η κορυφή της Στύγας (που ειναι προβληματική εκ των πραγματων) χωρίς να έχει δουλευτεί είναι ακομα και τώρα 2 εβδομαδες μετα την τελευταία χιονόπτωση ιδανική για χιονοδρομία:

post-592-1295440515_thumb.jpg post-592-1295440529_thumb.jpg post-592-1295440540_thumb.jpg post-592-1295440553_thumb.jpg

παμε παρακάτω:

οπως βλεπετε στις 2 πρωτες δεξια δεξια ειναι στοιβαγμενο χιονι πανω απο μισο μετρο ανεκμεταλλευτο ενω κατεβαινοντας προς την ενωση με το δρομο της Αρτεμης το χιονι ειναι υπεραρκετο ο Παρνασσός δουλευει κανονικα με τοσο.( και μαλιστα με χιονοδιαδρομους οχι εδω που εχουμε πισταρα)

post-592-1295441391_thumb.jpg post-592-1295441429_thumb.jpg post-592-1295441408_thumb.jpg post-592-1295441419_thumb.jpg

κατεβαίνοτας χαμηλότερα συνεχιζει να εχει αριστη ποσοτητα και ποιοτητα χιονιου χωρίς μαλιστα να εχει ασχοληθεί κανεις:

post-592-1295441892_thumb.jpg post-592-1295441902_thumb.jpg post-592-1295441928_thumb.jpg

Στην εισοδο της Βαθειάς Λάκκας πριν τη Θέτις 1, χμ,

post-592-1295441939_thumb.jpg

Λοιπον και φτάνουμε στη Βαθειά Λάκκα... δυστυχώς εκει πρέπει καποιος να βάλει το χέρι του... το βουνο απο μονο του (και απο τη δουλεια που ειχε πεσει τα προηγουμενα χρονια) ψηλά είναι ετοιμοπολεμο, στη βαθειά λακκα πρεπει να μεταφερουν χιονι για να φτιαξουν ενα χιονοδιαδρομο μεχρι την αφετηρια της Στύγας. Αλοιμονο αν αυτο ειναι ανεφικτο οταν στο χκΠ μεταφερουν χιονι για να φτιαξουν χιονοδιαδρομο να κανουν σκι σε ολο το βουνο... δειτε:

Το σημείο που θέλει δουλειά (lol)

post-592-1295442527_thumb.jpg

H λύση:

Βιετναμ Αχιλλέα άχρηστο και αρκετό χιονι και μπροστά απο το Σαλέ :lol: εντελώς πιο άχρηστο και αρκετό χιονι.

και βεβαια οχι μονο εκεί αλλά λέμε τώρα, το άλλο μπορει να μη το βλεπουν αυτό τουλαχιστον το βλεπουν απο το παραθυρο του γραφειους τους:

post-592-1295442608_thumb.jpg post-592-1295442618_thumb.jpg

Να μη ξεχασουμε και τους εντελώς αρχάριους. Η θετις ειναι ετοιμη για χιονοδρομία απο μόνη της, μεχρι και το χιονοδιαδρομάκι εχει ετοιμο εως το συρόμενο. το μονο που λειπει ειναι να τη μαθουμε να αναβει το συρομενο μονη της για να μην μας εχει αναγκη:

post-592-1295442779_thumb.jpg

Αυτο λοιπον κύριοι ειναι λόγος για να κλαίτε για την ετήσια που βγαλατε το καλοκαίρι, γιατι ισως πονταρατε σε κουτσό άλογο ή γιατι είστε άτυχοι και ίσως και να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω γιατι τεκμηριωμένα μπορουσε να δουλευει!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ!

ξέχασα να βάλω την υπογραφή μου...

καφε με θεα τη θαλασσα αυτοι...

καφέ με θέα τα δεντρα του "Αυγου" εγώ

post-592-1295443106_thumb.jpg

Nickel

ε περίμενε nickel και άλλος πινει καφέ...εε ..εντάξει , σοκολάτα :

2644.jpg

..με θέα στο χώμα και την πέτρα. :P

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Πάνο μην έχεις παράπονο, δουλεύει τουλάχιστον ο νέος μετεωρολογικός σταθμός Davis!

:P

Μπράβο βρε Nickel! Εξαιρετικό ποστ! Τόσο καιρό είμαστε στο σκοτάδι...

Πώς να πειστώ τώρα εγώ ο ανίδεος ότι όντως δεν υπάρχει πρόβλημα πάνω!!

Το κέντρο λέει είναι έτοιμο να λειτουργήσει κανονικά όταν πέσει χιόνι!!!! χαχα

Έμενα πάντως πολύ μου αρέσει που θα κινδυνέψω φέτος στο Χελμό, μου ανεβάζει την αδρεναλίνη ρε παιδί μου . Το σκι στα χιονοδρομικά σου προσφέρει λίγη αδρεναλίνη και αυτό μόνο στην κατάβαση οπότε τώρα τόσο το καλύτερο λοιπόν . Τέλος πια στις πληκτικές και πολύωρες αναμονές στην ουρά της Στυγός. Και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί να σου σκάσει το μοτέρ στο κεφάλι…. Θα παίρνεις την δόση αδρεναλίνης που χρειάζεσαι φίλε μου… Τέλος στην ανιαρή 20 λεπτη ανάβαση μέχρι την νεραιδοράχη. Η σκέψη ότι από σε ώρα θα κοπεί το συρματόσκοινο και θα βρεθείς στο κενό θα σου δίνει αυτό που σου έλειπε μέχρι τώρα. Η Υποψία ότι σε ακολουθει χιονοστιβάδα και ότι και εσύ μπορείς να γίνεις για λίγο Seth δεν μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο φιλαράκο.

Και όλα αυτά επειδή δεν θα είναι πια εκεί αυτοί ….

Παλιά όντος θυμάμαι πηγαίναμε στα Καλάβρυτα και όλοι αισθανόμασταν ασφαλεια, ειδικά μες στο σάλε περιμένοντας με τις ώρες να ανοίξει έστω και ο Αχιλλέας που παρέμενε κλειστός λόγο ομίχλης ή ανέμου ή για οποιουδήποτε λόγο. Φέτος όμως…χεχεχε απ ότι φαίνεται ανεβαίνουμε level.

Εγώ δεν έχω παράπονο όμως, είχα στο παρελθον μια παρά λίγο μοιραία εμπειρία που το ασφαλέστερο χιονοδρομικό της χώρας με άφησε να απολάυσω . Το ξεχασμένο ρατρακ καραδοκούσε το θύμα του… χεχεχε…. Είχε ομίχλη όχι πολύ τόση όση να μη μπορείς να δεις στα 20 μέτρα. Αποφάσισα αφήνοντας τη Άρτεμης να φύγω δεξιά προς Ειρήνη τραβερσαροντας σχετικά γρήγορα για να βγω αρκετά αριστερότερα της ειρήνης και να κινηθώ εκτός. Ξαφνικά ένιωσα τον ουρανό να πέφτει με δύναμη στο κεφάλι μου και να εκσφενδονίζομαι 20 μέτρα μακριά. Συνήλθα από την πτώση λίγα δευτερόλεπτα αργότερα νιώθοντας φρικτό πόνο στα καλάμια μου. Κοιτώντας γύρω μου κατάλαβα τι είχε συμβεί και αμέσως σήκωσα την φόρμα μου για να δω αν κάποιο κόκκαλο προεξείχε έχοντας υπόψη μου να μη ξεχάσω να λιποθυμήσω. Ευτυχως τα titanium alloy καλάμια μου δεν είχαν σπάσει αλλά η πέτσα , το δέρμα στο σημείο πρόσκρουσης ακριβώς στο κόκκαλο είχε εξαφανιστεί . Τι είχε γίνει. Το ρατρακ με βιντζι που θα έστρωνε την Ειρήνη μάλλον είχε πάθει κάποια βλάβη και έμεινε στη μέση της πίστας . Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν μέχρι να το επισκευάσουν να το παρατήσουν εκεί με το συρματόσκοινο να είναι τεντωμένο πίσω του μεχρι το σημείο πρόσδεσης ΧΩΡΙΣ να έχουν βγάλει σχετική ανακοίνωση, ΧΩΡΙΣ να έχουν αποκλείσει την περιοχή και κυρίως ΧΩΡΙΣ να έχουν τοποθετήσει ειδική προειδοποιητική σήμανση. ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟ ? Εγώ τραβερσαροντας κάθετα την ειρήνη στην αρχή της έπεσα με δύναμη πάνω στο τεντωμένο συρματοχοινο. Στην συνέχεια κατέβηκα μόνος μου κάτω ανέφερα το περιστατικό και έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε.

Λάθη γίνονται και θα γίνονται πάντα, μερικές φορές, καταλήγουν σε μοιραία περιστατικά. Εγώ έχοντας εργαστεί παλιά σε Χιονοδρομικό βρέθηκα αρκετές φορές απέναντι στην οργή του κόσμου. Άλλες φορές είχαν δίκιο άλλες φορές ήταν εντελώς παράλογοι. Ένα απόγευμα με πήγαν στο τμήμα να απολογηθώ γιατί δεν είχε καλυφτεί το δέντρο με στρώμα στο οποίο έσκασε με το έλκηθρα και χτύπησε στο κεφάλι ένας πιτσιρικάς. Ο μπαμπάς του ήρθε με κάμερες και μόνο το Τριανταφυλλόπουλο που δεν έφερε.

Αφήστε τους καινούριους ανθρώπους στο Χιονοδρομικό να λειτουργήσουν το κέντρο όπως αυτοί ξέρουν και ευχηθείτε τους καλή επιτυχία παρά να τους κράζετε και να δημιουργείτε εντυπώσεις με το τάχα σκοτεινό παρασκήνιο που μόνο εσείς γνωρίζετε. Θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

ΚΑPTEN κουράγιο και καλή επιτυχία σε σένα και σε όλους εκεί πάνω.

Φιλικά

Τρύφωνας Δουβρης

..αχα απο κει και η έμπνευση για τις Φάκες ε; :P

Ο πελάτης Nickel έχει απορίες που χρειάζονται απάντηση (με τον τρόπο που τις παρουσίασε μάλιστα...).

Αν τα πράγματα είναι όπως τα παρουσιάζει (αν λέω αν), τότε πιστεύω πως οι επαγγελματίες των Καλαβρύτων και οι πελάτες του χιονοδρομικού έχουν να αντιμετωπίσουν μια ερασιτεχνική (μη) λειτουργία του χιονοδρομικού.

Μακάρι να ξεπεραστούν τα κολλήματα. Ο ανταγωνισμός ξέρετε είναι προς όφελος του πελάτη.

Μπράβο Πάνο!!! Ήταν και ωραία βόλτα απ ό,τι φαίνεται.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ

..ναι σιγά μην πήγε ο ίδιος επάνω, :P απο αλλού τις καβάτζωσε τις φωτο .... :P :P :P

Ίσως πάλι να είναι όντως νωρίς για την νέα διοίκηση και να χρειάζονται μια μικρή πίστωση χρόνου.

Αν είναι έτσι, τότε οι ευχές στον υπεύθυνο επικοινωνίας είναι πολύ ευστοχες...

ΘΕΟΔΟΣΗΣ

θεωρητικά αυτο που αναπτύσει ο nickel φάινεται σωστό - όμως ΠΩΣ θα κατεβει στο ιατρείο κάποιος που πιθανών τραυματιστεί σοβαρά ; Οταν το κάτω χιονοδρομικό ΔΕΝ έχει καθόλου χιονι - επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την πιθανή ζημιά στα ρατρακ ετσι ;που για να μετακινηθούν στο πάνω χιονοδρομικό θα πρέπει να περάσουν απο κοτρώνια και πέτρες...

δεν έχει χιονι βρει!

αν το χκΠ χρεωνει 15ευρω για τον Περικλή

το χκΚ πόσα επρεπε να χρεώνει για Στύγα 2 και Θετις?

οι φώτος ειναι απο τη Δευτέρα 17/1 και με τα σκι στη πλάτη ειναι ο Τσεκούρας.... αχαχαχαχααχα καλό :P

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...