TEOXALANDRI 239 Report post Posted January 15, 2011 Και το βιολί βιολάκι... Από το καλοκαίρι ανούσια αναρτήσματα χωρίς υπογραφή... και κουλαμάρες... Όταν τα δω υπογεγραμμένα θα τα σχολιάσω... Τις τελευταίες μέρες το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από την δημοσιοποίηση της επιστολής του Σωτήρη στο internet και την ανάρτηση της από τον Θοδωρή στο forum. Αυτοί είναι όντως άτομα με ονοματεπώνυμο. Τους γνωρίζουμε προσωπικά, είμαστε φίλοι. ΌΜΩΣ, ο μεν ένας μας ξεκαθαρίζει ότι δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του, ο δε άλλος διευκρινίζει ότι με το Χ.Κ.Κ αυτή τη στιγμή είναι σε διαμάχη για οικονομικούς λόγους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα βιαζόμουν να βγάλω συμπεράσματα. Χρήστο σαφώς ο Σωτηρης δεν ηθελε την δημοσιοποίηση της επιστολής... από τον ίδιο... διότι θα έμπλεκαν τα προσωπικά του με το ΣΤΟΥΧ... Από κει και πέρα πολλά πράγματα έρχονται στο σκοτάδι από δημοσιογραφικές πηγές και σε όλους μας αρέσει... Π.χ. πολιτικά οικονομικά κ.α. θέματα της καθημερινότητας που αν δεν εβγαιναν θα είμασταν πρόβατα για την σφαγή. Ξεκαθαρισα ότι έχω πρόβλημα με το ΧΚΚ αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πάει άσχημα διότι σκέφτομαι τον Δ.Κ. τον Β.Κ. τον Α.Κ. τον Τ.Μ. τον Χ.Π. τον Ν.Σ. και άλλους πολλούς που είναι ΦΙΛΟΙ μου και ζουν από αυτό το κέντρο. Δεν θέλω να τους δω να καταστρέφονται... αν και ηδη από την προηγούμενη χρονιά ήταν βαρειά λαβωμένοι... Πιο ΞΕΚΑΘΑΡΟ δεν γινεται. Μάλιστα....., και για να εχω το καλο ερώτημα βγήκε κάποιος υπεύθυνος που δούλευε εκεί πανω να πει οτι το χκ έχει κάποιο πρόβλημα; Ο κύριος Γιαννόπουλος παραιτήθηκε απο εκεί για χ λόγους και ο ΤΕΟ είναι σε δικαστική διαμάχη με το χκ για το σαλέ που είχε. Συγγνώμη που θα σας το πω έτσι και δεν θα ήθελα να περεξηγηθώ αλλά και οι δυο τους είναι άσχετοι απο τεχνικά θέματα για ενα χκ. Ο ενας είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων απο οτι γνωρίζω σε οτι χιονοδρομικό εχει δουλέψει και ο αλλος εφτιαχνε καφέδες, αρα δεν νομίζω οτι εχουν καμιά σχέση με πυλώνες συρματόσχοινα ρατράκ κτλ. Μέσα απο εδω δεν κάνω τον δικηγόρο κανενός και για παράδειγμα φίλε kspecial και over-poylover για αλλη μια φορά θα το ξαναγράψω αν θα σας απαντούσε το χκ οτι υπεύθυνος λειτουργίας του είναι ο κύριος φ,χ,ψ,ω αν δεν τον δούμε στην πράξη δεν μπορούμε να λέμε το οτιδήποτε. Εγω προσωπικά αν ήμουν χκ Καλαβρύτων δεν θα απαντούσα ποτέ στα ερωτηματά σας και οσο για αυτόν που εβαλε την επιστολή στην εφημερίδα θα του έκοβα τα πόδαράκια Ας περιμένουμε να χιονίσει λοιπόν να περάσουν κάποιες μέρες λειτουργίας του χκ καλές και κακές και μετά εδω είμαστε..... Γιώργο να σου θυμίσω τα ατελείωτα και χιλιάδες ποστς εδω μέσα από εσένα αλλά και από πάρα πάρα πολλούς ακόμα που επι Τσεκούρα ζητούσατε ΜΟΝΙΜΩΣ απαντήσεις σε ερωτήματα και ενημέρωση... και δεν πήρατε ποτέ... Τότε ήταν μακάκες αλλά σήμερα είναι επαγγελματίες...? Πως και έτσι...? Μήπως να σου θυμίσω τα δικά σου προσωπικά με τον Σπανό και τον Τσεκούρα...? Για 20 χρονια το ΧΚΚ στο θεμα ασφαλεια είχε ονοματεπώνυμο... και το ειχατε πολλοί πιπίλα εδώ μέσα... Στη μοναδική σοβαρα κακή περιπτωση ασφάλειας του ΧΚΚ στην ιστορία του τα δικαστήρια αποφάνθηκαν. Και για να έχουμε καλό ερώτημα τώρα που απομακρύνθηκαν για εξυγειανθεί το ΧΚΚ ... πως τους κρίνετε...? Ηταν τελικά καλοί... ? Ηταν άξιοι...? Ηταν οργανωμένοι...? ή μηπως ήταν ασχετοι τελικά... Εγω απλά θα σου πω ότι πάρα πάρα πολλά πολλά πολλά πράγματα ΔΕΝ τα γνωρίζετε και δεν βρεθήκατε στην θέση τους να δείτε την γλύκα... Θα δημοσιευσω μια επιστολή παρα κάτω ... και θα δεις πως ανατρέπονται πολλά πράγματα που φανταζόσουν... Φίλε Nickel για την αποκατάσταση της τάξης:ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ METERO, ΟΥΤΕ ΒΑΛΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Eγώ πάντως που επεμενα αυτό... φανταζόμουν... διότι τον τελευταίο χρόνο γενικά... γεννηθηκαν πολλά παπαγαλάκια γύρω από τα Καλάβρυτα ... (καπως έτσι γεννηθηκα και γω... κάποτε) Ζητώ συγνώμη... Αγαπητέ Μαίναλο, θα στο ξαναγράψω. Δε με νοιάζουν τα τεχνικά ζητήματα και δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω. Αλλά κανείς δε στάθηκε στο τεχνικό κομμάτι εξάλλου. Διαβάζουμε για ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν σαφείς προεκτάσεις σε θέματα ασφαλείας και εύλογα ζητούμε εξηγήσεις.Προσωπικά, δέχομαι ότι μπορεί η διοίκηση του ΧΚΚ να τα έχει όλα υπό έλεγχο και να πάρει άριστα δέκα με τη έναρξη της περιόδου. Αλλά επικοινωνιακά παίρνει ενα... κουλούρι... Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο... το περιγράφεις πολύ ξεκάθαρα... Σας υπενθιμιζω ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας ... καλα τελικα ποια ειναι τα προβληματα του χκ , αλλα με απλα λογια για να το καλαβουμε και γρηγορα !! Προεδρε δεν περιγράφονται με απλά και λίγα λόγια... Πολύ συνθετη κατάσταση Και μιας και αρχίσαμε τις απόκαλύψεις που φυσικά και δεν αρέσουν.... διαβάστε μια επιστολή που είχε στείλει το καλοκαιρι ο Τσεκούρας σε εφημερίδα των Καλαβρυτων ... όταν χτυπούσε ο Καλαβρυτινός συναγερμός... Μην φοβαστε... εχω την συγκαταθεση του... Τσιράκι του ήμουν για χρόνια έτσι κι'αλλιώς... Eίναι μεγάλη... αλλά αν μπείτε στον κόπο θα δείτε ποιός και γιατί... εφερε το κεντρο σε αυτό το επίπεδο... ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ‘Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ’… ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 7/7/2010 Αγαπητέ Πάνο, Πάει πολύς καιρός…σχεδόν 20 χρόνια! Αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ… Άκου λοιπόν Πάνο, γιέ του Θάνου του Τσαπάρα, Καλαβρυτινέ: Σε φλόμωσαν στα ψέματα και φλόμωσαν στα ψέματα όλους τους Καλαβρυτινούς και όσους, εκτός Καλαβρύτων, ενδιαφέρονται για το Χιονοδρομικό Κέντρο… Το Χιονοδρομικό Κέντρο ως αμιγής δημοτική επιχείρηση ‘έκλεισε’ τον Ιούνιο του 2009 με συνολική πραγματική ζημία 800.000 ευρώ περίπου, από την πρώτη ημέρα ίδρυσής του. Μέρος του ποσού αυτού χρωστάει (?) ακόμα ο ίδιος ο Δήμος στην επιχείρηση. Δηλαδή με όλες τις εκάστοτε διοικήσεις ( από τον αείμνηστο Π. Πόλκα μέχρι τον Θ. Παπαδόπουλο), με τις χρονιές χωρίς χιόνι ή λίγο χιόνι, με εισπράξεις κατά Μ.Ο. μόνο 90 ημέρες το χρόνο, με…, με…, η μέση ζημία ανά χρόνο ήταν μόλις 38.000 ευρώ περίπου. Τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία χρόνια είχαν δαπανηθεί πάνω από 3.000.000 ευρώ για έργα υποδομής και προμήθειες εξοπλισμού και βέβαια χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι ετήσιες δαπάνες συντήρησης. Ο άμεσος ανταγωνισμός ( βλ. ΧΚ Παρνασσού), δια του υπευθύνου τύπου του, μιλά για μέση ετήσια ζημία της τάξεως των 3.000.000 ευρώ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ? ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΔΕΥΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ? ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ? Για να μετατραπεί η αμιγής δημοτική επιχείρηση σε ΑΕ ΟΤΑ ο νόμος προέβλεπε τη σύνταξη μιας οικονομοτεχνικής μελέτης, από την οποία να προκύπτει η βιωσιμότητα ή μη της επιχείρησης. Στην περίπτωση που η μελέτη έβρισκε την επιχείρηση μη βιώσιμη, η επιχείρηση έπρεπε αμέσως να κλείσει και το χιονοδρομικό μας να αποτελεί παρελθόν για τα Καλάβρυτα. Δυστυχώς για μερικούς η μελέτη αυτή, η οποία μάλιστα εγκρίθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο, βρήκε την επιχείρηση όχι μόνο βιώσιμη, αλλά βιώσιμη από το πρώτο χρόνο μετατροπής της σε ΑΕ ΟΤΑ και βιώσιμη και για τα πέντε (5) πρώτα χρόνια λειτουργίας της ως ΑΕ ΟΤΑ. Η μελέτη αυτή λαμβάνει υπόψη της όλα τα οικονομικά στοιχεία, που στάλθηκαν από το λογιστήριο της επιχείρησης με εντολή της προηγούμενης διοίκησης, έχει δε καταγράψει αναλυτικά όλα τα κόστη μεταξύ των οποίων και το κόστος μισθοδοσίας όλων των υπαλλήλων (ονομαστικά) της επιχείρησης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και μάλιστα μετά την έγκριση της παραπάνω μελέτης δύο εργαζόμενοι από αυτούς βρέθηκαν οικειοθελώς εκτός επιχείρησης, με αποτέλεσμα ακόμα λιγότερο κόστος γι’ αυτήν. Πουθενά αυτή η εγκεκριμένη μελέτη δεν προβλέπει μείωση του ‘μόνιμου’ προσωπικού ή της μισθοδοσίας του. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ? ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΔΕΥΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ? ? ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ? Κατά τη διάρκεια της μετατροπής της επιχείρησης και με απόφαση του τότε ΔΣ παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ στο Δήμο Καλαβρύτων το δάσος της Κάνισκας, το οποίο είχε αγορασθεί με 1.000.000 ευρώ περίπου, ποσό ίσο με το συνολικό τωρινό χρέος της. Η απόφαση του ΔΣ για την αγορά του δάσους μιλούσε για ‘μεγάλο περιουσιακό στοιχείο’ της επιχείρησης. Δε νομίζω να χαρίζει κάποιος τα περιουσιακά του στοιχεία όταν είναι σε ‘κακή’ οικονομική κατάσταση. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ? ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΔΕΥΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ? ? ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ? Ο χειμώνας 2009-2010 δεν ήταν ιδιαίτερα καλός για την επιχείρηση. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η νέα διοίκηση ‘κατάφερε’ σε μόλις ένα χειμώνα να κάνει την επιχείρηση μη βιώσιμη. Άλλωστε ο τζίρος του προηγούμενου χειμώνα ήταν μειωμένος μόνο κατά περίπου 30-35% σε σχέση με αυτόν στην καλύτερη χειμερινή περίοδο και η νέα μέση ετήσια ζημία διαμορφώθηκε από 38.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ περίπου. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ? ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΔΕΥΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ? ? ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ? Το έτος 2006 το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ανακηρύχτηκε ως το ‘ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ’ στην 22η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘Philoxenia’. Το πολύ τιμητικό αυτό βραβείο κοσμεί τα, κατ’ άλλα, φτωχά γραφεία της επιχείρησης στον Χελμό. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ? ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΔΕΥΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ? ? ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ? Αγαπητέ Πάνο …’Έλειψες’ πολλά χρόνια από το Χιονοδρομικό Κέντρο. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ… Ήρθε λοιπόν η ώρα, αφού εσύ το θέλεις, να μάθεις όλη την αλήθεια μήπως και εξηγήσεις γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι διάφορες διοικήσεις παρουσίαζαν τα πράγματα διαφορετικά. Ποιόν ή ποιούς εξυπηρετούσε αυτό? Όταν μάλιστα όλες οι αποφάσεις ήταν δικές τους, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του λογιστηρίου της επιχείρησης, που, κατά περίεργο τρόπο, ήταν πάντα κοντά και ‘δίπλα τους’ και είχαν έναν Γ. Διευθυντή μόνο για να τις υλοποιεί. Χωρίς καμία άλλη δυνατότητα από μέρους του, παρά μόνο τις εισηγήσεις και ίσως τη διαφωνία μέσα στο ΔΣ, χωρίς ποτέ βέβαια ψήφο. Αγαπητέ Πάνο…Οι τελευταίες αποφάσεις του ΔΣ σχετικά με τις απολύσεις των τριών εργαζομένων της επιχείρησης ήταν ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ. Κάποιον ή κάποιους αυτοί οι εργαζόμενοι ‘ενοχλούσαν’ και έπρεπε να ‘βγουν από τη μέση’. Έπρεπε να γίνει ‘αναδιανομή των μισθών’. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν τα μέλη του ΔΣ σε όλους μας, μετά από 20 χρόνια πραγματικής προσφοράς στην επιχείρηση και χωρίς καμία και για κανέναν μας μαύρη ή έστω γκρίζα σελίδα, ήταν επιεικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Χωρίς ούτε μια συζήτηση, χωρίς ούτε μια προειδοποίηση, μας παρέδωσαν ένα τελεσίγραφο, λες και δε μας γνώριζαν. ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ… Αγαπητέ Πάνο…Φαντάσου το μέλλον μιας τέτοιας επιχείρησης, μετά από τόσα χρόνια, να κρέμεται από το μισθό τριών εργαζομένων, την ίδια στιγμή που οι νέοι διευθύνοντες ανακοινώνουν σε τοπική εφημερίδα μηνιαίες αποδοχές κατά πολύ υψηλότερες. Υπολόγισε δε ότι η επιχείρηση, εν γνώσει του ΔΣ, είχε χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως για παράδειγμα από την αποχώρηση συνεργάτη της ενοικιαστή, από τη μίσθωση εκμετάλλευσης με ποσό πολύ μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα και τα επόμενα μισθώματα για την ίδια εκμετάλλευση, από παράλογες –επιπλέον των συμβατικών- απαιτήσεις εργολάβων χωρίς αντίδραση ούτε με ένα εξώδικο, από μισθώσεις χωματουργικών μηχανημάτων ενώ υπήρχαν ιδιόκτητα, από την έκδοση των τιμοκαταλόγων χωρίς καμία οικονομική μελέτη και άλλα πολλά, που ακόμα και…‘ερασιτέχνες’ ελεγκτές μπορούν εύκολα να ανακαλύψουν… Αγαπητέ Πάνο…Είμαι πολύ περήφανος για το έργο που προσφέραμε εγώ και οι συνεργάτες μου στην επιχείρηση και στο τόπο όλα αυτά τα χρόνια. Για την ενημέρωσή σου, σου στέλνω και έναν κατάλογο με έργα υποδομής και άλλα, που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αγαπητέ Πάνο…Είμαι πολύ περήφανος γιατί κόντρα στις διεθνείς στατιστικές και παρότι συχνά δεχόμαστε πιέσεις από τα Καλάβρυτα, προκειμένου να υπερβούμε τα όρια ασφαλούς λειτουργίας για ευνόητους λόγους λειτουργίας της τοπικής αγοράς, αντισταθήκαμε με γνώμονα το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των πελατών μας. Ευλόγως νομίζουμε ότι το χιονοδρομικό μας ΗΤΑΝ πρότυπο ασφαλούς λειτουργίας. Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει κανένα θύμα μέχρι σήμερα. Αγαπητέ Πάνο…Είμαι πολύ περήφανος για τους άμεσους συνεργάτες μου…τον Κώστα Σπανό, τον καλύτερο ίσως Προϊστάμενο Λειτουργίας χιονοδρομικού κέντρου στην Ελλάδα και τη Μιχαέλα Κιρστόϊ-Λουραντάκη, τη μοναδική γυναίκα στην Ελλάδα στη θέση της Προϊσταμένης Ασφάλειας Πιστών και Παροχής Α’ Βοηθειών του κέντρου, με βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλοί συνάνθρωποί μας. Είμαι πολύ περήφανος όμως και για όλους τους, κατά καιρούς, εργαζόμενους του κέντρου, που με αυτοθυσία πολλές φορές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Πόσες φορές δεν έμειναν απλήρωτοι όλοι αυτοί, για πολλούς μήνες όπως όλοι μας, προκειμένου αυτή η επιχείρηση να συνεχίσει να υπάρχει… Εργαζόμενοι, σου θυμίζω, κάθισαν και στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον θάνατο του άτυχου Ικάρου και μετά από πολλές ψυχοφθόρες δίκες η επιχείρηση αθωώθηκε και τελικά δεν αναγκάστηκε να πληρώσει το ποσό των 5.000.000 ευρώ, που η οικογένεια του Ικάρου ζητούσε για την ψυχική οδύνη , λόγω του θανάτου του συγγενούς τους. Αντιλαμβάνεσαι ότι η καταβολή αυτού του ποσού θα σήμαινε και το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της επιχείρησης. Τους ευχαριστώ όλους και επιμένω ότι η μεγάλη περιουσία της επιχείρησης, εκτός από τον ίδιο τον Χελμό, είναι όλοι αυτοί η άνθρωποι. Δεν περισσεύει κανένας τους… Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ όμως αξίζει και σε όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες, προμηθευτές, κατασκευαστές, εργολάβους, τεχνικούς κλπ, που έδωσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα πίστωση στην επιχείρηση, αντιλαμβανόμενοι την, κατά καιρούς, οικονομική αδυναμία της να τους εξωφλήσει εγκαίρως, βοηθώντας με τον τρόπο τους και αυτοί στην επιβίωσή της. Αγαπητέ Πάνο…ήρθε λοιπόν η ώρα που ως δημοσιογράφος και μάλιστα Καλαβρυτινόπουλο να ερευνήσεις και να ενημερώσεις ΣΩΣΤΑ όλους τους συμπολίτες μας αλλά και όσους είναι ήδη ή πρόκειται στο μέλλον να γίνουν ΜΕΤΟΧΟΙ αυτής της επιχείρησης. Της επιχείρησης που κρατάει τόσα χρόνια ζωντανά τα Καλάβρυτα και όλους όσους δραστηριοποιούνται με διαφόρους τρόπους σε αυτά και στην ευρύτερη περιοχή. Ήρθε λοιπόν η ώρα να δοθεί απάντηση στην ερώτηση…ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ? Ήρθε λοιπόν η ώρα που εσύ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ…ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! Αγαπητέ Πάνο…εγώ παραμένω πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον του Χιονοδρομικού μας Κέντρου. Ελπίζω να σου λύθηκαν μερικές από τις δικές σου απορίες!!! Θα έχει και συνέχεια εάν θέλεις…δε χωράνε άλλωστε είκοσι σχεδόν χρόνια σκληρής δουλειάς σε μια σελίδα! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία… Γιώργος Τσεκούρας Υ.Σ. Τα αντίστοιχα μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ για τη μισθοδοσία των τριών εργαζομένων, που απέλυσε το νέο ΔΣ με ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, σε επόμενο φύλλο… O Βαθειάς Λάκκας που έγινε Βαθειά Μ@λ@κ@ς Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 15, 2011 (edited) (...) αλλάξανε πρόσωπα και δεν αρέσει σε κάποιους;(...) Ετσι είναι Γιωργο , ακριβως έτσι. (και στα υπόλοιπα πιο πάνω που είπες ....) Edited January 15, 2011 by Fidelio People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 15, 2011 lol σα να βλέπω το συντάκτη του μπροστά μου να γράφει το άρθρο αχαχα... off topic: ξερω troboni ποιος εισαι και μάλιστα ξέρω μάλιστα απο που εμπνευστηκες και το nickname Το troboni προσφέρει στο τοπικ των καλαβρύτων και παρακαλώ να συνεχίσεις να γράφεις ειτε θέλεις να δωσεις τα στοιχεία σου ή οχι... ετσι και αλλιώς ελάχιστοι ξέρουν πχ ποιος ειναι ο wipika ή ο fidelio ποιος ειναι.....klp κλπ. Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted January 15, 2011 καλα μιλαμε τελικα για μεγαλη ορχηστρα λαμογιας στο ταμειο του χκ ..αν καταλαβα καλα δηλαδη ... αααχχχ!!!!! καλα λεω μουφα η καρτες ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 15, 2011 (edited) Αγαπητέ ΤΕΟ είμαι απο αυτούς που εχουν γράψει πολλά για το χκ και για τα προβλήματα που είχε. Δεν μπορώ να βλεπω όμως άτομα τα οποία υποστήριζαν με σθένος τα προηγούμενα χρόνια το χκ και την διοικησή του αυτό το διάστημα να βγαίνουν στην πυρά . Ξέρεις κάπως δεν μου κάθετε καλά. Αλήθεια βρε παιδιά αυτή η noni!!! που είναι; Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το γιατί έφυγαν απο το χκ αυτοί οι τρείς και όπως εχει αποδειχτεί και πολλές φορές ουδείς αναντικατάστατος. Ο Τσεκούρας και ο Σπανός οταν πήγαν στο χκ να δουλέψουν δεν είχαν δει ξανα χιόνι στη ζωή τους και παρόλα αυτά έμαθαν αυτά που έμαθαν και το δουλεψαν το χκ. Να είστε σίγουροι οτι θα μάθουν και αυτοί που αναλαμβάνουν τώρα και αν δεν κάνουν θα ερθουν άλλοι. Και για να καταλάβετε για ρωτήστε να μάθετε πόσοι υπέυθυνοι λειτουργίας εχουν περάσει απο τον Παρνασσό τα τελευταία χρόνια. Για τα υπόλοιπα το ξαναγράφω ας ρίξει χιόνι και μετά να κρίνουμε Α ρε μαύρο Καλάβρυτο τι σε περιμένει Κατα τα αλλα κάτι ουρανοκατέβατα trobonia violia και τα σχετικά είναι για γέλια και για κλάματα παρέα Υπομονή παιδιά στίς επόμενες δημοτικές εκλογές μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και κάποιοι να πάρουν το αίμα τους πίσω πολύ φιλικά Γιώργος Πετρόπουλος Edited January 15, 2011 by mainalo Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 15, 2011 president είσαι 100% λάθος... αν ειχε χιονισει και ειχε ανοιξει το χιονοδρομικό μεσα στο πρώτο μήνα θα είχε γίνει απόσβεση της ετήσιας κάρτας (μη σου πω μέσα στις γιορτές)... ηταν απίστευτα καλή προσφορά, αλλά δεν τους έκατσε... γιατί ,πέρσι που ο Παρνασσός ανοιξε 12 Δεκ με 1 μετρο πουδρα και τρέξαμε ολοι και βγάλαμε ετήσιες των 400ευρω μάλιστα και στις 20 Δεκ. εκλεισε και κάτσαμε στο...παγωτό , ήταν λαμογιά lol... ? ατυχοι ειμασταν και εμείς πέρσι και οι φετινοι που πηραν καρτα στο Καλάβρυτο. τεσπά υπομονή θα χιονίσει και κάθε όργανο θα κάνει τη δουλειά του Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 15, 2011 Αγαπητέ ΤΕΟ είμαι απο αυτούς που εχουν γράψει πολλά για το χκ και για τα προβλήματα που είχε. Δεν μπορώ να βλεπω όμως άτομα τα οποία υποστήριζαν με σθένος τα προηγούμενα χρόνια το χκ και την διοικησή του αυτό το διάστημα να βγαίνουν στην πυρά . Ξέρεις κάπως δεν μου κάθετε καλά.(...) Το αστείο ξέρεις ποιο είναι έτσι; .. δεν είχαν την στοιχειώδη υπομονή οι "νέοι" επικριτές να χιονήσει πρώτα και μετά να χώσουν... εμ να επισημάνουν πάγια προβλήματα ενός χιονοδρομικού από την εποχή που δημιουργήθηκε αλλά κανείς τότε δεν γνώριζε... Το θέμα είναι πως πλέον για να μαζευτεί και να λειτουργήσει ΤΩΡΑ το κέντρο θα χρειαστεί υπομονή.. κοινώς αγόρια μου περιμένετε καμια 10αρια χρόνια και μετά ελάτε να κάνετε κριτική.. και κάτι τελευταίο ,και λυπάμε που το λέω , αλλά όσοι επενδύσατε εκει πάνω έπρεπε να γνωρίζετε το μεγεθος του ρίσκου και επίσης δεν είστε οι μόνοι που τρέχετε και δεν φτάνετε σε αυτή χώρα αυτούς τους χαλεπους καιρούς. Ωρα είναι να γίνει αναθεώρηση αξιων και να αλλάξουν τα μυαλά ΟΛΩΝ σε αυτο το χωριό που λέγεται Καλάβρυτα... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 15, 2011 τεσπά υπομονή θα χιονίσει και κάθε όργανο θα κάνει τη δουλειά του Μα......τι εννοείς Πάνο;;;; Ε ρε στροφυλίκια που εχω να ρίξω με τον φίλο μου τον metero φέτος στο Καλάβρυτο αν χιονίσει...... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 15, 2011 Το αστείο ξέρεις ποιο είναι έτσι; .. δεν είχαν την στοιχειώδη υπομονή οι "νέοι" επικριτές να χιονήσει πρώτα και μετά να χώσουν... εμ να επισημάνουν πάγια προβλήματα ενός χιονοδρομικού από την εποχή που δημιουργήθηκε αλλά κανείς τότε δεν γνώριζε... ... Ο νεος ειναι ωραιος... αλλα ο παλιος ειναι αλλιως! Ε, Fidelio? ...Ε ρε στροφυλίκια που εχω να ρίξω με τον φίλο μου τον metero φέτος στο Καλάβρυτο αν χιονίσει...... Ε ρε μανα μ' να θυμηθω τα νιατα μου σαν moderator! O Metero με τον ΤΕΟ, στο ιδιο meterιζι... να βαρανε τιρους κατα Χελμο μερια!... Οταν χιονισει θα ειναι... επικη μερα! Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 15, 2011 για φαντάσου ε, εγω ο ΤΕΟ ο meteros και ο τσε (να έμαθε σκι αραγε; ) να κατεβαίνουμε τη Στύγα και μετά το ρίχνουμε στις λουκανικομαχίες Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 15, 2011 για φαντάσου ε, εγω ο ΤΕΟ ο meteros και ο τσε (να έμαθε σκι αραγε; ) να κατεβαίνουμε τη Στύγα και μετά το ρίχνουμε στις λουκανικομαχίες Χμμ... εγω καπως ετσι το φανταζομουν... ... Απο αριστερα προς τα δεξια... Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,189 Report post Posted January 15, 2011 president είσαι 100% λάθος... αν ειχε χιονισει και ειχε ανοιξει το χιονοδρομικό μεσα στο πρώτο μήνα θα είχε γίνει απόσβεση της ετήσιας κάρτας (μη σου πω μέσα στις γιορτές)... ηταν απίστευτα καλή προσφορά, αλλά δεν τους έκατσε... γιατί ,πέρσι που ο Παρνασσός ανοιξε 12 Δεκ με 1 μετρο πουδρα και τρέξαμε ολοι και βγάλαμε ετήσιες των 400ευρω μάλιστα και στις 20 Δεκ. εκλεισε και κάτσαμε στο...παγωτό , ήταν λαμογιά lol... ? ατυχοι ειμασταν και εμείς πέρσι και οι φετινοι που πηραν καρτα στο Καλάβρυτο. τεσπά υπομονή θα χιονίσει και κάθε όργανο θα κάνει τη δουλειά του εχω την αισθηση οτι προφανώς δεν καταλαβες τι προσπαθώ να πω ..ισως να μην το λεω και καλα ,η ισως να μην θελει να το καταλαβει κανενας το ξαναλεω ..γιατι η καρτα να μην εχει τιμη 150 ευρω όποτε και αν την αγοράσεις !!!! πως μας συμφερει τον αυγουστο και οχι μεσα στη ζεσον !!!?? ασχετο το αν θα ΑΝΟΙΞΗ και ποτε θα αποσβηστεί στη βιγλα 110 ευρω εχει αυγουστο 110 χριστουγεννιάτικα 110 φεβρουαριο μια τιμη αρχη τελος ..ειναι τοσο δυσκολο να γίνω κατανοητός η δεν θελουμε να το καταλαβουμε ...... αρχιζω να διαισθανομε οτι φοβαστε να πείτε κακια κουβεντα για το χκκ μην τυχόν και παθουμε τιποτα .. αυτη τον σκεπτικισμο εχει ο κ. βατικωτης .. και ως ενα βαθμο τον καταλαβαίνω σαν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ που ειναι πρεπει να κράτησή ισορροπίες με τους πελατες του ..... εμεις ομως γιατι ??? το θεμα καρτας ισχύ για ολα τα χκ ΦΘΗΝΗ ετησια για ολοι την σεζον ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 15, 2011 Ο κύριος Γιαννόπουλος παραιτήθηκε απο εκεί για χ λόγους και ο ΤΕΟ είναι σε δικαστική διαμάχη με το χκ για το σαλέ που είχε. Συγγνώμη που θα σας το πω έτσι και δεν θα ήθελα να περεξηγηθώ αλλά και οι δυο τους είναι άσχετοι απο τεχνικά θέματα για ενα χκ. Ο ενας είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων απο οτι γνωρίζω σε οτι χιονοδρομικό εχει δουλέψει και ο αλλος εφτιαχνε καφέδες, αρα δεν νομίζω οτι εχουν καμιά σχέση με πυλώνες συρματόσχοινα ρατράκ κτλ. Γιώργο καλά τα λες, οι γνώσεις μου είναι λίγες! Τρόμαξα όμως όταν συνειδητοποίησα ότι είχα περισσότερες γνώσεις από τη διοίκηση του ΧΚΚ! Και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι να έχει γνώσεις ο δ/νων σύμβουλος. Όμως εάν πρόσεξες από την επιστολή μου (τουλάχιστον μέχρι την παραίτησή μου) δεν φρόντισε ο δ/νων σύμβουλος να προσλάβει ένα τέτοιο άτομο! Το πρόβλημά μου λοιπόν ήταν ότι δεν υπήρχε ένα τέτοιο άτομο. Άτομο το οποίο όπως γνωρίζεις προβλέπεται και από τη νομοθεσία με ΦΕΚ του 2006!!! Μπορεί να μη γνωρίζω πολλά τεχνικά όπως λες αλλά έχω διαβάσει και γνωρίζω πολύ καλά τη νομοθεσία για τα Χ/Κ, γι αυτό και με βλέπεις συχνά ομιλητή σε επίσημες από το Υπουργείο Τουρισμού ημερίδες και φόρουμ για τη χιονοδρομία. Βέβαια από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι σήμερα δεν ξέρω τι παίζει πάνω. Υπάρχει περίπτωση να έχει αποκτηθεί ένα τέτοιο άτομο και η επιστολή μου να έχει πιάσει τόπο! Προσωπικά όμως δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω! Κάτι άλλο για να τελειώνουμε με την επιστολή μου. Εγώ την έστειλα στον Πρόεδρο του ΔΣ του ΧΚΚ (τον Δήμαρχο δλδ.), το ΔΣ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Σε άλλους δεν την έδωσα, ενημέρωσα όμως κάποιους Καλαβρυτινούς για το περιεχόμενο (συγκεκριμένα τους 3 που έχουν καταστήματα πώλησης εξοπλισμού σκι και τον πρόεδρο των ξενοδόχων Καλαβρύτων). Κανείς από τους παραπάνω δεν μπήκε στον κόπο να μου ζητήσεις κάποιες διευκρινήσεις ή να μου διατυπώσει κάποιες απορίες σχετικά με αυτά τα τόσο σοβαρά που έγραφα. Εγω προσωπικά εάν ήμουν το ΔΣ του ΧΚΚ θα με είχα καλέσει άμμεσα ώστε να ακούσω που στηρίζει αυτός ο Γιαννόπουλος τα όσα γράφει ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αυτό όμως εδώ και 50 μέρες δεν έγινε.... τώρα πια πιστεύω ότι είναι πολύ αργά. Και κάτι τελευταίο χθες μίλησα με τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας και έμαθα ότι η επιστολή διέρευσε από άτομο του ΔΣ του ΧΚΚ. Αυτή είναι η αλήθεια Γιώργο, από κει και πέρα δεν ασχολούμε άλλο, αφού κατά τη γνώμη έκανα το σωστό (υποκειμενικά πάντα)! Προσωπικά δεν ήθελα να μπλέξω ούτε το σύλλογο ούτε το φόρουμε σε όλα αυτά, αλλά όπως ξέρετε αυτό δεν το προκάλεσα εγώ! Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 15, 2011 (edited) Και ενώ κάποιοι άλλοι άνοιγαν τα αφτιά τους και με άκουγαν φίλε Γιώργο και μου έκαναν την τιμή να παρευρίσκομαι επισήμως ανάμεσά τους.... .....Το ΔΣ του ΧΚΚ προφανώς με θεώρησε άσχετο και γραφικό! Edited January 15, 2011 by sotogiannop Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 15, 2011 (edited) Εάν δεν ξέρετε με ποιούς είμαι στις φωτό πείτε μου να βάλω λεζάντες. Edited January 15, 2011 by sotogiannop Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 15, 2011 (edited) Sorry που τις βάζω μια μια αλλά δεν ξέρω τον τρόπο να τις βάλω όλες μαζί! Edited January 15, 2011 by sotogiannop Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 15, 2011 Ο νεος ειναι ωραιος... αλλα ο παλιος ειναι αλλιως! Ε, Fidelio? Οι παλιοί Μάκη είναις κάπως έτσι : Να περάσουν σιγα σιγα και οι νέοι παραπονούμενοι στον κόσμο των Statler kai Woldorf ... People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted January 15, 2011 (edited) Και η πιο πρόσφατες... Edited January 15, 2011 by sotogiannop Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted January 15, 2011 (edited) Μια τύπισσα κακιά , άσχημη η ΑΝΑΣΤΟΛΗ που μας ταλαιπωρεί χρόνια στο αγαπημένο μας βουνό. Διαβάστε το παρακάτω link !!! http://aigio.org/2010/12/blog-post_25.html Πολύ γέλιο η Χιονισμένη Καλαβρυτινή ιστοριούλα Νο 4....! Edited January 16, 2011 by over-poulover moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Spanti 3 Report post Posted January 16, 2011 γιατί εμένα μου φαίνονται αστείες όλες αυτές οι φωτό? πλέον να βγάζεις φωτό με αυτούς είναι ντροπή.... μέχρι να τις βάλεις ειχα σχηματίσει άλλη γνώμη.. για μένα βγάλτες.. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted January 16, 2011 Ε τώρα και συ ρε Spanti ο καθένας με τον πόνο του . Οπως θα έχεις καταλάβει τούτο το thread είναι το thread των πονεμένων (εμού του ιδίου συμπεριλαμβανομένου - και για όσους δώσανε λίγο απο την ψυχή τους για ένα φεγγάρι ... ) Εδώ έρχονται και γράφουν οι Statlers kai Woldorfs όπως είπα και πιο πάνω... (μην παρεξηγηθεί κανένας θα τον πατήσω Χάμω ! ) People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Spanti 3 Report post Posted January 16, 2011 Μάλιστα....., και για να εχω το καλο ερώτημα βγήκε κάποιος υπεύθυνος που δούλευε εκεί πανω να πει οτι το χκ έχει κάποιο πρόβλημα; Ο κύριος Γιαννόπουλος παραιτήθηκε απο εκεί για χ λόγους και ο ΤΕΟ είναι σε δικαστική διαμάχη με το χκ για το σαλέ που είχε. Συγγνώμη που θα σας το πω έτσι και δεν θα ήθελα να περεξηγηθώ αλλά και οι δυο τους είναι άσχετοι απο τεχνικά θέματα για ενα χκ. Ο ενας είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων απο οτι γνωρίζω σε οτι χιονοδρομικό εχει δουλέψει και ο αλλος εφτιαχνε καφέδες, αρα δεν νομίζω οτι εχουν καμιά σχέση με πυλώνες συρματόσχοινα ρατράκ κτλ. αυτό που ήθελα να πω και μάλλον δεν το είπα σωστά είναι ότι βλέποντας τις φωτογραφίες κατάλαβα τι εννοούσε ο mainalo στο παραπάνω ποστ... Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 16, 2011 spanti η επαγγελματικη πορεια του καθενα εδω μεσα μονο αστεια δεν μπορει να χαρακτηρηστει.ο σωτηρης ολα αυτα τα χρονια εχει βοηθησει τον συλλογο σε πολλους τομεις.και αυτες οι φωτο ειναι η αποδειξη οτι το εκανε και πολυ καλα μαλιστα. Share this post Link to post Share on other sites
Spanti 3 Report post Posted January 16, 2011 η θέση που κατείχε ο φίλος μας ήταν πολιτική θέση? η αστειότητα της υπόθεσης δεν είναι η επαγγελματική πορεία ...είναι ότι στις φωτογραφίες υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι το μόνο που δεν έκαναν ήταν να διαχειριστούν σωστά δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιο χρήμα... Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 16, 2011 για την θεση που κατεχει ο σωτηρης θα αφησω να σου απαντησει ο ιδιος.αν παρεις τις φωτο απο την αρχη με την σειρα θα δεις οτι στο τελος απο πισω απο τους πολιτικους και τα παιδια τα δικα μας φαινεται με μεγαλα γραμματα το SNOW CLUB-ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ.αυτη ειναι η καταληξη λοιπον.καθισαμε στο ιδιο τραπεζι και μιλησαμε για τα προβληματα της χιονοδρομιας. Share this post Link to post Share on other sites