Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Spy

Windsurfing, KiteSurfing & Ιστιοπλοΐα

Recommended Posts

Guest afrodite

Είμαι άνθρωπος της θάλασσας. Τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τα Πανεπηστημιακά μου, τα καλοκαίρια τα παίρναγα σε νησί, την Ικαρία. Μπορώ να θεωρηθώ νησιώτησα. Ναι μεν μπορεί να μη γεννηθηκα εκεί, αλλά με το που παταω το πόδι μου στο νησί αποκτάω την ικαριώτικη διάλεκτο. Μετά απο λιγλες μέρες και την νοοτροπία (τη διαφήμηση με το Φέέέε- τααα σίγουρα καριώτης την εσκέφτηκε :rolleyes: ). Όπως καταλαβαίνετε η σχέση μου με τη θάλασσα είναι σχέση λατρείας. Αν σκεφτητε κι όλας ότι έμαθα να κολυμπάω σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, και μεγαλώνοντας το παινίδι μας με τα κυματα ήταν το bodysurf**. Γδαρμένη γύριζα σπιτι απ' την κορυφή ως τα νυχια :lol: . Μέχρι να ξεκινήσω να κάνω snowboard το βουνό δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο μου. Δεν μπορούσα να διανοηθώ οτι θα βρεθώ κάπου για διακοπές και δε θα βλέπω θάλασσα. Όποτε τύχαινε κάτι τέτοιο πάθαινα κατάθλιψη. Και για να γιατρεφτώ οταν επέστρεφα πήγαινα κατευθείαν στη θάλασσα να της μιλήσω.

Το snowboard ομως μου έμαθε το βουνό, με έκανε να το αγαπώ σιγά σιγά. Του έδωσα άλλη μια ευκαιρία (Βεβαια οποτε παω Παρνασσό ανεβαίνω κορυφή και το πρωτο που κάνω είναι να δω στο βάθος τη θαλασσα... κλεβω λιγο :lol: ). Ειδα λοιπον οτι στο βουνό είναι άλλος "κόσμος" (δεν εννοω ανθρωπους), είναι σαν να βρίσκεσαι αλλού. Έχει διαφορετική ησυχία, διαφορετικό αέρα. Αλλη μαγεία.

Σαν άθλημα είναι διαφορετικό. Είναι παρείστικο. Θα τσουλησεις με παρέα, θα γελάσεις θα διασκεδάσεις. Μετά θα καταλήξεις σε μια απο τις ταβερνες και θα πέσεις με τα μουτρα στα κοψίδια. Ειναι σαν να πηγαίνεις κάπου εκδρομη, αδειάζεις τις μπαταρίες σου και μετά επιστρεφεις με γεμάτες μπαταρίες ετοιμος/η να αντιμετωπίσεις την καθημερινοτητα σου. Και αυτό που σε κρατάει είναι η προσμονή για το επόμενο σαββατοκύριακο που θα ανέβεις στο βουνο και θα ξανααδειάσεις κ.ο.κ.

Αχχχχχχχχ....αλλοι 2 μηνες μεινανε!!!!!!

****Bodysurf= Ειναι κάτι σαν surf αλλά χωρις σανίδα. Χρησιμοποιείς το σώμα σου. Πας εκεί που σηκώνεται το κύμα και κάνει το λεγόμενο tube , περιμένεις να έρθει το "μεγάλο" κυμα, το καλό. Το "βουτάς" ξαπλώνεις και όπου σε βγάλει μετά. Συνηθως στον πάτο της θάλασσας έξω στη παραλία χαχα

Δείτε εδώ, ο τύπος είναι καλός. Και τον ζηλεύω λιγάκι...

http://www.youtube.com/watch?v=xxLtkzLaYa4

Edited by afrodite

Παιδιά όποιο και να είναι πιο ακριβό σπορ, θα παραδεχτώ κι εγώ ότι τις συγκινήσεις που μου έδωσε το surfaki μου τα τελευταία 2 χρόνια δε μπορώ να τα συγκρίνω με οποιοδήποτε άλλο σπορ έχω δοκιμάσει. Το κοντινότερο μετά από αυτό ήταν με το αιωρόπτερο (αετό), όταν σηκώθηκε στον αέρα και άρχισα να το μανουβράρω και κατάλαβα ότι πετάω! Το σκι βέβαια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να έρθεις στη φύση, και εκτός των άλλων είναι και πιο κοινωνικό σπορ, ενώ το wsurf είναι κατά βάση μοναχικό. Ας μην ξεχνάμε ότι την Αφροδίτη δεν τη γνώρισα στην Ανάβυσσο, όπου κάναμε surf και οι δύο στην ίδια παραλία χωρίς να έχουμε μιλήσει ποτέ, αλλά στο snowclub :rolleyes:

Το ιδιαίτερο με το wsurf είναι ότι αυτό το σπορ έχει ένα συγκεκριμένο σημείο-καμπή, το οποίο όταν το περάσεις μπαίνεις σε έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο: το πλανάρισμα. Κανένα άλλο σπορ που μπορώ να σκεφτώ δεν έχει τόσο διακριτό όριο. Για παράδειγμα στο σκι ξεκινάς, πέφτεις (και μαθαίνεις), μετά πέφτεις λιγότερο, μαθαίνεις σιγά-σιγά carving και άλλες τεχνικές, κατεβαίνεις δειλά-δειλά κόκκινες, όμως αυτά δεν είναι τόσο διακριτά, γιατί συμβαίνουν σιγά-σιγά. Το πλανάρισμα στο wsurf μεταμορφώνει κυριολεκτικά την εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ασχολήθηκαν με το wsurf και δεν κατάφεραν να πλανάρουν, δηλαδή να μπουν στο γάντζο και στις δέστρες και να ελέγχουν το σανίδι, αργά ή γρήγορα τα παράτησαν.

Είναι θέμα άποψης καθαρά και προτίμησης...

Το πλανάρισμα δεν μου φάνηκε και τίποτα φοβερό, απλά μια εξέλιξη σημαντική μεν, αλλά όχι καταλυτική για να συνεχίσω το σπορ.

Και τα δύο (σκι, ws) είναι πολύ τεχνικά σπορ, που θέλουν χρόνο για να φτάσεις σε καλό επίπεδο.H διαφορά είναι ότι μπορείς να κάνεις συχνότερα και όλο το χρόνο windsurf στην Ελλάδα, άρα και να εξελιχθείς νωρίτερα απ' ότι στο σκι.

Πρέπει να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο στο σκι, για να καταλάβεις την αίσθηση του σερφαρίσματος στο παρθένο χιόνι, την απόλυτη αίσθηση του καρβαρίσματος σε μεγάλες ταχύτητες και την "πτήση" στα άλματα και στα ντροπς και αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς πέραν του μειωμένου χρόνου σε σχέση με το σερφ, σε περιορίζει και το ρίσκο της πτώσης, σε πολύ πιο εκτεθειμένο περιβάλλον απ' ότι το νερό της θάλασσας που είναι πολύ ασφαλέστερο σε πτώσεις και λάθη.

Οι ταχύτητες που συμβαίνουν δε αυτά, είναι περίπου διπλάσιες στο σκι από το σερφ, σε προχωρημένο πάντα επίπεδο.

Δεν θέλω να συγκρίνω περαιτέρω τα δύο αυτά, εντελώς διαφορετικά σπορ, απλά να καταθέσω την απόλυτη αγάπη και αφοσίωση που έχω στο σκι (και στο mtb) και το πολύ χαλαρό ενδιαφέρον μου για το σερφ, που δεν μου ταίριαξε μάλλον...

Κατανοώ βέβαια την αγάπη πολλών για αυτό και την επικροτώ, όπως κάθε σπορ που γίνεται στη φύση... :lol:

Guest afrodite

Λαππα, μη μου χαλάς το thread παρακαλώ, θα κάνω αιτηση για μπαν... :lol: :LOL: :P

Εισαι off topic :rolleyes:

Κανά σοβαρό αέρα αλήθεια θα βγάλει το ΣΚ???????

Βγάλει/ δε βγάλει...θα τα πούμε μου χρωστάς μάθημα advanced πια

Δυστηχως τους 2 τελευταιους μηνες,οι εργαζομενοι σερφαδες πληττοντε απο τον νομο του μερφυ.Αερας ολες της ημερες της εβδομαδος εκτος τα σκ.

Φίλε ο νόμος του merphy ισχύει και για μας μιας και κάθε σκ σχεδόν...έβρεχε. Αύριο πάντως πετάμε. Έχω αναπτύξει όμως μια φιλοσοφία και στο σκι και στο παραπέντε που πρέπει να ισχύει και στο surf. Πάντα στο χρωστάει ο καιρός και θα σου κάνει τη χάρη να έχεις πχ 5 μέρες τέλειες στη σειρά

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους φίλους windsurfers έχω κάνει κάποια χιλιόμετρα πιο παλιά (πρέπει να ήμουν 12 χρονό) αλλά...φοβάμαι τη θάλασσα αλλά κυρίως έχω μόνιμη ζημιά στη μέση που ουσιαστικά απαγορεύει το surf. Δειλά δειλά ελπίζω να μάθω snowkite/landkite και να μπω και στο νερό ρηχά ρηχά πάντα

Αφροδίτη το κείμενο σου παραπάνω είναι πολύ όμορφο

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μr Lappas λίγο σεβασμός......στην ηλικία σας ασχολείστε ακόμη με αυτοκίνητα :rolleyes::lol: ????????

Σας επινοικιάζω το διαμέρισμά μου, είναι και "sea view" παρακαλώ, να μην κρυώνουν και τα ποδαράκια της κοπέλας.....

Πίσω λοιπόν σε θέμματα αισθησης, η "feeling" όπως το λέμε χαιδευτικά......

Θα συμφωνήσω με τον Louis ότι δεν υπάρχει κάποια αίσθηση καλύτερη από την άλλη....είναι το κλικ βασικά που θα κάνει στον καθένα......

Προσωπικά θεωρώ κορυφαία αίσθηση όταν κάνω ελεύθερη πτώση και πέφτω στο κενό με 200+ χλμ/ώρα.

Από κει και πέρα η αίσθηση το να βιάζεις φρέσκια πούδρα είναι καταπληκτική, όπως είναι και η αίσθηση του να σερφάρεις ένα κυμα, ή να νιώθεις τον αετό να σε απογειώνει πολλαααααα μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, και να βλέπεις το νερό να μικραίνει..........

Παντως το χαμόγελο στο πρόσωπό μου είναι το ίδιο μετά από ένα καλό άλμα ελευθέρας, μία καλή πουδροημέρα η μία καλή Kitoημέρα και αυτό πιστεύω ότι είνα το πιο σημαντικό :lol::P ........

Φιλικά

Σπύρος ;)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Βγάλει/ δε βγάλει...θα τα πούμε μου χρωστάς μάθημα advanced πια

Νο problem.....next lesson...kiteloops.....(πάρε και τα προστατευτιικά του moto cross, θα μας χρειαστούνε) :rolleyes::lol::lol::P

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Guest afrodite
Αφροδίτη το κείμενο σου παραπάνω είναι πολύ όμορφο

Σε ευχαριστώ Μηχάλη.. το έγραφα και στο μυαλό μου έβλεπα εικόνες από το νησί μου. Μου 'χει ληψει.... Σα να ειδα φωτογραφιες στο φατσοβιβλιο, το επισκέφτηκες πρόσφατα;;;;

Το ιδιαίτερο με το wsurf είναι ότι αυτό το σπορ έχει ένα συγκεκριμένο σημείο-καμπή, το οποίο όταν το περάσεις μπαίνεις σε έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο: το πλανάρισμα. Κανένα άλλο σπορ που μπορώ να σκεφτώ δεν έχει τόσο διακριτό όριο. Για παράδειγμα στο σκι ξεκινάς, πέφτεις (και μαθαίνεις), μετά πέφτεις λιγότερο, μαθαίνεις σιγά-σιγά carving και άλλες τεχνικές, κατεβαίνεις δειλά-δειλά κόκκινες, όμως αυτά δεν είναι τόσο διακριτά, γιατί συμβαίνουν σιγά-σιγά. Το πλανάρισμα στο wsurf μεταμορφώνει κυριολεκτικά την εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ασχολήθηκαν με το wsurf και δεν κατάφεραν να πλανάρουν, δηλαδή να μπουν στο γάντζο και στις δέστρες και να ελέγχουν το σανίδι, αργά ή γρήγορα τα παράτησαν.

Το δευτερο σοκ θα το πάθεις όταν καβαλήσεις κύμα. Τότε θα νιώσεις το αλήθινό πλανάρισμα ,το αρχέγονο. Στην ουσία χρησιμοποιούμε τη δύναμη του αέρα γιά να πλανάρουμε, γιατί δεν έχουμε κατηφόρα στο νερό, όταν όμως βρεις το μεγάλο κύμα να κατέβεις τότε θα καταλάβεις την ουσία του σερφ και το κάλλημα θα γίνει ανίατο.

@Kostasbmw ωραία παραλία . Κατάκολο ?

Δοκίμασε κανένα καινούργιο σκαφάκι είναι πολύ πιό εύχρηστα. Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο διετίας η καινούργιο σε στοκ περσινο προπέρσινο σε εξαιρετικές τιμές.

Καλή η συναισθηματική σύνδεση με τον εξοπλισμό μας, αλλα σε ένα τόσο τεχνικό σπορ ηι ωφέλεια από μερικά χρόνια εξέλιξης, είναι τόσο μεγάλη που είναι έγκλημα να μην την εκμεταλευτείς.

@Lappas. ...... κι επιστροφή στη φύση ?

Στο αυτοκίνητο ,αν θυμάμαι καλά θέλει μεγάλη ευλυγισία :rolleyes:

Guest afrodite
@Lappas. ...... κι επιστροφή στη φύση ?

Στο αυτοκίνητο ,αν θυμάμαι καλά θέλει μεγάλη ευλυγισία :lol:

Να μη σχολιάσω για το μέγεθος του αυτοκινήτου έτσι; :lol::P;)

"Καθάρματα" με παρασύρατε.. :rolleyes:

Αν αρχίσουμε τώρα με τα μεγέθη θα παρεκτραπούμε. Σίγουρα το μέγεθος του αυτοκινήτου μετράει στην άνεση, αλλα μετά μπλέκεις με περίπλοκες εξισώσεις όσον αφορά την αναλογιά μεγέθους αυτοκινήτου ,ιπποδύναμης και ...προσωπικότητας

Έχω αναπτύξει όμως μια φιλοσοφία και στο σκι και στο παραπέντε που πρέπει να ισχύει και στο surf. Πάντα στο χρωστάει ο καιρός και θα σου κάνει τη χάρη να έχεις πχ 5 μέρες τέλειες στη σειρά

Για 2 μηνες τωρα συνεχομενα βγαζει 5 μερες τελειες στην σειρα, δυστηχως ομως οχι γι' αυτους που δουλευουν τις καθημερινες.Απο δευτερα-παρασκευη οι βοριαδες ηταν σουπερ και τα σαββατο-κυριακη το γυρνουσε σε νοτια.Αυριο πχ εχει νοτιο-δυτικο 2 μποφορ.Αντε βγαλε ακρη!!!!

Για 2 μηνες τωρα συνεχομενα βγαζει 5 μερες τελειες στην σειρα, δυστηχως ομως οχι γι' αυτους που δουλευουν τις καθημερινες.Απο δευτερα-παρασκευη οι βοριαδες ηταν σουπερ και τα σαββατο-κυριακη το γυρνουσε σε νοτια.Αυριο πχ εχει νοτιο-δυτικο 2 μποφορ.Αντε βγαλε ακρη!!!!

Σαρωνίδα έλα να εκμεταλευτείες απαλά ανοδικά ρεύματα 2μποφόρ αέρα :lol:

Από ότι βλέπω πάντως όσοι κάνετε windsurf θα σας αρέσει σίγουρα η αίσθηση snowsurf με το πανί του speed το οποίο ουσιαστικά είναι σαν πανί του surf μόλις φουσκώσει. Σκεφτείτε το για βόλτα anytime και ειδικά ο Παρνασσός έχει έκταση που μοιάζει με θάλασσα απλά χωρίς να βουλιάζεις και τσούχτρες.

Σπύρο ψάχνω να βρω στο ντουλάπι επιγονατίδες-θώρακα-αγκώνες-κράνος. Μπότες θα βάλω τις παλιές του σκι. (όταν έκανα kiteloops στο Πρασονήσι ακόμα δεν είχες αγοράσει movement :rolleyes: )

Κατά τις 3 Σαρωνίδα

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Guest afrodite

O νόμος του Μέρφι συνεχίζεται....

http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=49207

Εχω την εντύπωση πως ο αέρας ακολουθεί το ρεύμα της εποχής. Αν θέλεις να κάνεις σερφ θα πρέπει να είσαι ή άνεργος ή συνταξιούχος. Αν είσαι εργαζόμενος λυπάμαι χάσατε... δεν θα πάρεις. Απο Δευτερα αέρα... αλλά ανηκω στην κατηγορία των εργαζόμενων :)

Εχω την εντύπωση πως ο αέρας ακολουθεί το ρεύμα της εποχής. Αν θέλεις να κάνεις σερφ θα πρέπει να είσαι ή άνεργος ή συνταξιούχος. Αν είσαι εργαζόμενος λυπάμαι χάσατε... δεν θα πάρεις. Απο Δευτερα αέρα... αλλά ανηκω στην κατηγορία των εργαζόμενων :)

Καποια πρεπει να δουλευει σ'αυτη τη χωρα!... :P

Guest afrodite
Καποια πρεπει να δουλευει σ'αυτη τη χωρα!... :)

Kαι γιατί είναι απαραίτητο να είμαι έγω αυτή;;; :P :P :P

Μιά χαρά αέρα δίνει γιά το ...ερχόμενο ΣΚ. Μένει να κρατήσει η πρόβλεψη.

Guest afrodite

Σιγά μη κρατήσει... θα αλλάξει 500 φορές μέχρι το επόμενο ΣΚ... :P:)

Το δευτερο σοκ θα το πάθεις όταν καβαλήσεις κύμα. Τότε θα νιώσεις το αλήθινό πλανάρισμα ,το αρχέγονο. Στην ουσία χρησιμοποιούμε τη δύναμη του αέρα γιά να πλανάρουμε, γιατί δεν έχουμε κατηφόρα στο νερό, όταν όμως βρεις το μεγάλο κύμα να κατέβεις τότε θα καταλάβεις την ουσία του σερφ και το κάλλημα θα γίνει ανίατο.

Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω, ωστόσο για κύμα χρειάζεται μικρότερο σανίδι και πανιά. Περιμένω μικρότερα πανιά wave που έφτασαν χτες, σανίδι wave δεν προβλέπεται φέτος. Μάλλον μιλάς για μεγάλο κύμα για να έχει κατηφόρα! Σε Νοτιάδες στην Ανάβυσσο με μικρότερο κύμα αυτό που έχω δει είναι ότι το σανίδι μου σκάει συνέχεια πάνω στο κύμα και δεν πλανάρει, με αποτέλεσμα ούτε γρήγορα να πηγαίνω, αλλά και με την ψυχή στο στόμα για το που θα σκάσω! Σε μεγάλo κύμα πάντως είναι μαγεία να βλέπεις το Robby Naish να κατεβαίνει αυτά τα τεράστια κύματα. Επίσης κάτι που πρέπει να είναι φοβερό σίγουρα είναι το άλμα. Μια φορά μόνο απογειώθηκα κατά λάθος με τρελό αέρα, και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να είμαι μέσα στο νερό ανάσκελα με το πανί από επάνω μου! Η αίσθηση είναι μοναδική πάντως.

Όπως σε όλα τα σπορ, για να προχωρήσεις πρέπει να ασχοληθείς και σοβαρά και συστηματικά. Και για το λόγο αυτό σκέφτομαι να πάω στη Βάρκιζα και να κάνω μαθήματα το χειμώνα, που δε θα γίνεται χαμός με τη σάρα και τη μάρα του καλοκαιριού. Ελπίζω να τα καταφέρω και να μπορέσω να επιβεβαιώσω αυτό που λες για τα κύματα, όπως και το να κάνω άλματα! Αυτό το κόλλημα ας γίνει ανίατο, το εύχομαι!

Guest afrodite
Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω, ωστόσο για κύμα χρειάζεται μικρότερο σανίδι και πανιά. Περιμένω μικρότερα πανιά wave που έφτασαν χτες, σανίδι wave δεν προβλέπεται φέτος. Μάλλον μιλάς για μεγάλο κύμα για να έχει κατηφόρα! Σε Νοτιάδες στην Ανάβυσσο με μικρότερο κύμα αυτό που έχω δει είναι ότι το σανίδι μου σκάει συνέχεια πάνω στο κύμα και δεν πλανάρει, με αποτέλεσμα ούτε γρήγορα να πηγαίνω, αλλά και με την ψυχή στο στόμα για το που θα σκάσω! Σε μεγάλo κύμα πάντως είναι μαγεία να βλέπεις το Robby Naish να κατεβαίνει αυτά τα τεράστια κύματα. Επίσης κάτι που πρέπει να είναι φοβερό σίγουρα είναι το άλμα. Μια φορά μόνο απογειώθηκα κατά λάθος με τρελό αέρα, και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να είμαι μέσα στο νερό ανάσκελα με το πανί από επάνω μου! Η αίσθηση είναι μοναδική πάντως.

Όπως σε όλα τα σπορ, για να προχωρήσεις πρέπει να ασχοληθείς και σοβαρά και συστηματικά. Και για το λόγο αυτό σκέφτομαι να πάω στη Βάρκιζα και να κάνω μαθήματα το χειμώνα, που δε θα γίνεται χαμός με τη σάρα και τη μάρα του καλοκαιριού. Ελπίζω να τα καταφέρω και να μπορέσω να επιβεβαιώσω αυτό που λες για τα κύματα, όπως και το να κάνω άλματα! Αυτό το κόλλημα ας γίνει ανίατο, το εύχομαι!

Kαλά κι εσυ περιμένεις να βρεις τα κυματα που καβαλαει ο Robby Naish στην Ελλάδα;;; :):P :P

Με σλάλομ σανίδι βρε Καραμήτρο που θες να πας στα κύμματα;;; Παρε ενα allaround σανιδακι.... για την Αναβυσσο ειναι οτι πρεπει

Kαλά κι εσυ περιμένεις να βρεις τα κυματα που καβαλαει ο Robby Naish στην Ελλάδα;;; :):P :P

Με σλάλομ σανίδι βρε Καραμήτρο που θες να πας στα κύμματα;;; Παρε ενα allaround σανιδακι.... για την Αναβυσσο ειναι οτι πρεπει

Kαλά κι εσυ περιμένεις να βρεις τα κυματα που καβαλαει ο Robby Naish στην Ελλάδα;;; :P:lol: :LOL:

Οχι τα κύματα αυτά, αλλά με νοτιά 5-6 μποφόρ ξέρεις τι βγάζει! Με αυτό το μέγεθος κύματος αν ξέρεις waveriding μπορείς να καβαλάς τα κύματα και να πλανάρεις. Κι όπως λεει και ο Captain Powder, αυτό πρέπει να είναι κάτι εξίσου φανταστικό όπως το πλανάρισμα σε flatwater. Επειδή εμείς μάθαμε με αυτό, μας ενθουσιάζει όσο πάμε πιο γρήγορα. Σκέψου όμως ότι ουσιαστικά δεν έχουμε μάθει να στρίβουμε το σανίδι και το πανί ώστε να αλλάζπυμε κατεύθυνση γρήγορα. Στα clips του Robby Naish αυτό το βλέπεις σε όλο του το μεγαλείο, πώς αυτός ο άνθρωπος καταφέρνει να ορτσάρει και να ποδίζει τόσο εύκολα ώστε να πηγαίνει όπου θέλει! Αυτό εννούσα. (ποιός είναι ο Καραμήτρος όμως; ) :P

Το Skate της Fanatic Αφροδιτούλα είναι freestyle που κάνει και για wave, απλά τα 109 λίτρα του είναι πολλά για κύμα...είπαμε, προτεραιότητα έχει το waterstart σε χρόνο dt από τη δύσκολη πλευρά και μετά κατέβασμα σε λίτρα! ;)

Το θέμα είναι ότι δε φυσάει όμως!

Και πριν βγω off topic πάω για κολύμπι και τρέξιμο! :lol::lol:

@Minas

Μηνά μην απογοητεύσαι, με το Skate σου ,αν και είναι πολύ εξειδικευμένο freestyle σανίδι, μπορείς να μπεις σε κύμα, ειδικά της Αναβύσσου, που με νοτιά λογικής εντασης, δεν έχει καθόλου τσοπ και τα κύματα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Το ότι έχεις προβλήματα στο κύμα οφείλεται στην απειρία σου και όχι στον εξοπλισμό. Συνέχισε να μπαίνεις όταν έχει συνθήκες και θα αρχίσει να γίνεται ευκολότερο κάθε φορά.

Δεν χρειάζεται να καβαλήσεις τις πολυκατοικίες που κατεβαίνει στα Jaws στη Hawaii ο Ρόμπυ. Και ένα μέτρο κύμα να κατέβεις θα το πίασεις το υπονοούμενο :P

Με νοτιά στην Ανάβυσσο μπαίνουμε από την άλλη μεριά του κόλπου , από το ξενοδοχείο ,όχι από το club.

Ρώτα τους πιό έμπειρους στη παραλία να σου πουν πως θα περάσεις τα πρώτα κύματα που σκάνε έξω έξω και μετά θα δεις ότι θα μπορείς να κάνεις αρχικά στα βαθειά που τα κύματα είναι "βουβά" (δεν σκάνε) μέχρι να αποκτήσεις τεχνική ,αυτοπεποίθηση και εξοπλισμό γιά να κάνεις κοντά στην ακτή που τα κύματα φουσκώνουν και σκάνε πιό δυνατά.

Ο Peter Hart ,γνωστος "γκουρού'' των εκπαιδευτικών DVD, έχει μιά σειρά DVD με τίτλο : Serious about waves.

http://www.peter-hart.com/dvd/index.html

Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πραγματα που αλλιώς θα σε παιδέψουν ,ίσως και χωρίς αποτέλεσμα. Γενικά από εκπαιδετικά DVD μπορείς να ωφεληθείς πολύ και να επιταχύνεις την εξελιξή σου σ αυτό το πολύ τεχνικό άθλημα.

Επίσης μη φοβάσαι γιά τις φθορές που μπορείς να έχεις σε εξοπλισμό. Αν είσαι με τα πράγματα σου μη μου άπτου δεν πρόκειται να αφεθείς να απολαύσεις το wave. Θα δεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ευαίθητα όσο νομίζουμε.

Υ.Γ. Αν δεν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με freestyle, δώσε το Skate και πάρε ένα freestylewave σκάφος να το καταευχαριστηθείς :)

Edited by Captain Powder

Guest afrodite
@Minas

Μηνά μην απογοητεύσαι, με το Skate σου ,αν και είναι πολύ εξειδικευμένο freestyle σανίδι, μπορείς να μπεις σε κύμα, ειδικά της Αναβύσσου, που με νοτιά λογικής εντασης, δεν έχει καθόλου τσοπ και τα κύματα έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Το ότι έχεις προβλήματα στο κύμα οφείλεται στην απειρία σου και όχι στον εξοπλισμό. Συνέχισε να μπαίνεις όταν έχει συνθήκες και θα αρχίσει να γίνεται ευκολότερο κάθε φορά.

Δεν χρειάζεται να καβαλήσεις τις πολυκατοικίες που κατεβαίνει στα Jaws στη Hawaii ο Ρόμπυ. Και ένα μέτρο κύμα να κατέβεις θα το πίασεις το υπονοούμενο :P

Με νοτιά στην Ανάβυσσο μπαίνουμε από την άλλη μεριά του κόλπου , από το ξενοδοχείο ,όχι από το club.

Ρώτα τους πιό έμπειρους στη παραλία να σου πουν πως θα περάσεις τα πρώτα κύματα που σκάνε έξω έξω και μετά θα δεις ότι θα μπορείς να κάνεις αρχικά στα βαθειά που τα κύματα είναι "βουβά" (δεν σκάνε) μέχρι να αποκτήσεις τεχνική ,αυτοπεποίθηση και εξοπλισμό γιά να κάνεις κοντά στην ακτή που τα κύματα φουσκώνουν και σκάνε πιό δυνατά.

Ο Peter Hart ,γνωστος "γκουρού'' των εκπαιδευτικών DVD, έχει μιά σειρά DVD με τίτλο : Serious about waves.

http://www.peter-hart.com/dvd/index.html

Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πραγματα που αλλιώς θα σε παιδέψουν ,ίσως και χωρίς αποτέλεσμα. Γενικά από εκπαιδετικά DVD μπορείς να ωφεληθείς πολύ και να επιταχύνεις την εξελιξή σου σ αυτό το πολύ τεχνικό άθλημα.

Επίσης μη φοβάσαι γιά τις φθορές που μπορείς να έχεις σε εξοπλισμό. Αν είσαι με τα πράγματα σου μη μου άπτου δεν πρόκειται να αφεθείς να απολαύσεις το wave. Θα δεις πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ευαίθητα όσο νομίζουμε.

Υ.Γ. Αν δεν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με freestyle, δώσε το Skate και πάρε ένα freestylewave σκάφος να το καταευχαριστηθείς :)

+1000

By the way, εχω κανει με Νοτια στην Αναβυσσο και ειναι φανταστική εμπειρία!!! Τρελό παιχνίδι... Το πλαναρισμα πανω στο κυμα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! Μαθε το waterstart kala, γιατι σκοινακι στο κυμα δεν παιζει.

Πολυ καλος κοντινος wave προορισμος ειναι η βουλιαγμενη στο λαιμο.Μεγαλαμακροσυρτα κυματα.Εχει και πολλους σερφερς.Οντος το πλαναρισμα στο κυμα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Ακομα και οταν το πλαναρισμα ειναι οριακο οταν εισαι εκτος ride μολις καβαλησεις ενα κυμα τοτε το γκαζι επανερχεται ;);)

Πολυ καλος κοντινος wave προορισμος ειναι η βουλιαγμενη στο λαιμο.Μεγαλαμακροσυρτα κυματα.Εχει και πολλους σερφερς.Οντος το πλαναρισμα στο κυμα ειναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Ακομα και οταν το πλαναρισμα ειναι οριακο οταν εισαι εκτος ride μολις καβαλησεις ενα κυμα τοτε το γκαζι επανερχεται ;);)

Ναι μεν, αλλά.. είναι γιά πιό προχωρημένους ;)