Jump to content
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
proteusdiver

Τεχνικός ρουχισμός για το βουνό

Recommended Posts

Ξεχάστε ότι ξέρετε για μεμβράνες,layers και τεχνολογικές τρίχες,η spyder έχει την υπέρτατη λύση που είναι και οικολογική:

 

SpyderOldFredSuitM07.jpg

 

ΥΓ μακριά από τη Βασιλίτσα γιατί οι αρκούδες παραμονεύουν

 

Με αυτό έτσι και περάσεις κοντά από ορεινό χωριό της Μακεδονίας το πιο πιθανό είναι να φας καμία δικανιά στα μαλακά μόρια ;)


Make Parnassos Great Again!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τώρα σημαντικό: Πριν αγοράσεις ο,τιδήποτε, περίμενε γιατί ως Σύλλογος θα κάνουμε συμφωνίες για εκπτώσεις σε εξοπλισμό από αρκετούς προμηθευτές που θα αφορά ρούχα "τεχνικά", σίγουρα καλής ποιότητας δηλαδή σε καλές τιμές ;)

 

 

Ααν δε μου απαντούσες 11 μέρες μετά ίσως να προλάβαινα να μην πάρω τα δώρα (μπουφάν,παντελόνι) Τελικά πήρα spyder (όχι όμως goretex αλλά μια δική τους μεμβράνη με ελαφρότερα τεχνικά νούμερα) για την κοπέλα μου με καλές εκπτώσεις (320 και τα δύο από 580). Τhanks πάντως για το ενδιαφέρον και ανακοινώστε για τους προμηθευτές κτλ (μιας και θέλω κι εγώ κάποια ισοθερμικά,fleece). Θα υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη ή με παραγγελία?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Spyder δεν χρησιμοποιεί Goretex, αλλά δικές τις μεμβράνες (εκτός από τα Spyder που βρίσκεις στην Βουλγαρία -banana test highly recommended).

 

Από που τα πήρες; Πέρσι δεν έβρισκα πουθενά στην Ελλάδα. :rolleyes:


Make Parnassos Great Again!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ααν δε μου απαντούσες 11 μέρες μετά ίσως να προλάβαινα να μην πάρω τα δώρα (μπουφάν,παντελόνι) Τελικά πήρα spyder (όχι όμως goretex αλλά μια δική τους μεμβράνη με ελαφρότερα τεχνικά νούμερα) για την κοπέλα μου με καλές εκπτώσεις (320 και τα δύο από 580). Τhanks πάντως για το ενδιαφέρον και ανακοινώστε για τους προμηθευτές κτλ (μιας και θέλω κι εγώ κάποια ισοθερμικά,fleece). Θα υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη ή με παραγγελία?
Λυπάμαι, δεν σε είχα δεί νωρίτερα.....Καλοφόρετες οι αγορές σου. Θα κάνουμε συμφωνία και με προμηθευτή / τές στη Θεσ/κη και ενδεχομένως να μπορέσουμε να παραγγείλουμε και στολή του Συλλόγου για όλους όσους θέλουν.

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

το super yo σετάκι μου είναι japan only αλλά άμα θέτε να το κάνουμε snowboard στολή συλλόγου να το ψάξω... once you go bling, you never go back :)


vae victis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η Spyder δεν χρησιμοποιεί Goretex, αλλά δικές τις μεμβράνες (εκτός από τα Spyder που βρίσκεις στην Βουλγαρία -banana test highly recommended).

 

Από που τα πήρες; Πέρσι δεν έβρισκα πουθενά στην Ελλάδα. :)

 

Πολύ ενδιαφέρον βλέπω για τη Spyder :) Από το Husky Sports στη Μητροπόλεως τα πήρα (Θεσσαλονίκη), έχει ήδη φέρει και καινούρια κολλεξιόν...(τσιμπημένη λίγο που την κοίταξα)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Ηusky είναι το πιο ακριβό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει πρώτο εξοπλισμό που δεν μπορείς να βρεις πουθενά αλλού, σύν του ότι το αφεντικό το ξέρει το άθλημα πολύ καλα, αφού ήταν μελος της Εθνικής και κατόπιν δάσκαλος του σκι.

 

Ο ψηλός που είναι πωλητής (Δημήτρης νομίζω) είναι λίγο άσχετος αλλά προσπαθεί...

 

Γενικά αν και στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλοί χιονοδρόμοι δυστυχώς απο μαγαζιά υπάρχουν λίγα. Προσωπικά όλα μου τα πέδιλα, φόρμες, ισοθερμικά σούξου μουξου μανταλάκια, τα τελευταία χρόνια (εκτός του Μαντρα) τα αγόρασα μέσω Ebay σε πολύ καλές τιμές. Το μόνο που δεν μπορω να πάρω απ' έξω είναι μπότες που πήρα απο το Husky και τις χρυσοπλήρωσα.

 

 

Οσον αφορά φόρμες προτιμώ ορειβατικό εξοπλισμό, παρά τα κλασσικά spyder, colmar κτλ. Αφενός μεν είναι ελαφρύτερος, αφετέρου έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις layers κατά προτίμηση.

 

Το set up που χρησιμοποιώ είναι: 1st layer ισοθερμικό 150γρ. της Eider για το σώμα και gore thermal για τα πόδια. 2nd layer για το σώμα χρησιμοποιώ gore windstopper της mountain hardwear αμάνικο (vest δηλαδή). Kαι για τελευταίο layer φόρμα (παντελόνι και μπουφάν) της Arcteryx με XCR Goretex.

 

Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και το βάρος απο αυτά που ανέφερα παραπάνω δεν ξεπερνάνε τα 2,5 κιλά!!!. Ενα μπουφάν της Volkl Team που έχω, απο μόνο του είναι 3 κιλα...!!!

 

Επιπροσθέτως τό παραπάνω set up πηγαίνει και με σκι και με σνόουμπορντ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

παιδια για να μην ακριβοπληρωνετε τα ειδη σκι - σνοουμπορντ τωρα ειναι η καταλληλη εποχη να παρετε τα περσινα κομματια σε τιμες μεχρι και 50%

 

ακομα και στο husky (που ποτε δεν εκανε πανω απο 30%) τωρα ΟΛΑ ειναι στο -50%

 

πολυ καλη αγορα ειναι και στην ναουσσα στα μαγαζια των αδερφων Μαντζιος που και εκει ειναι (πιστευω) -50%

 

Οποτε αγοραζουμε σεπτεμβριο τα περσινα μοντελα.........

 

 

ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το set up που χρησιμοποιώ είναι: 1st layer ισοθερμικό 150γρ. της Eider για το σώμα και gore thermal για τα πόδια. 2nd layer για το σώμα χρησιμοποιώ gore αμάνικο (vest δηλαδή). Kαι για τελευταίο layer φόρμα (παντελόνι και μπουφάν) της Arcteryx με XCR Goretex.

 

Γενικά καλά τα ρούχα σου,αλλά ο συνδυασμός με δύο μεμβράνες δεν μου αρέσει.

Ιδρώνω πολύ και σαν δεύτερο στρώμα χρησιμοποιώ ένα απλό fleece η ένα powerstretch που έχουν καλύτερη διαπνοή από το windstopper.

To windstopper της mountain hardwear το έχω κι εγώ και το χρησιμοποιώ σαν πάνω ρούχο την άνοιξη η σε αναβάσεις τον χειμώνα(με τα σκι η με τα πόδια).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φέτος έκανα κάποιες αγορές σε μπουφαν ισοθερμικά και 1st layer ,δεν ξέρω αν έκανα τις σωστες αγορές και δυστυχώς δεν είχα διαβάσει το θέμα πιο πριν...

Ως κοριτσάκι και δε κρυουλιάρικο... :D και αφού είχα φάει πολύ κρύο πέρισυ στην βασιλίτσα με -15 και επειδή πάντα κρύωνα όταν ήμουν ειδικά στα lift, βέβαια δεν φόραγα τα σωστά ρούχα..αυτό είναι αλήθεια...πάντα βαμβακερά από μέσα και αντιανεμικό Helly Hansen από πάνω το οποίο είχα πολλά χρόνια (και η αλήθεια είναι πως δεν λέει χαρακτηριστικά επάνω...) για 1st layer πάνω κάτω πήρα Burton που έλεγε ότι έχει 2 layers και υποτίθεται ότι απόβαλει τον ιδρώτα πιο γρήγορα...έδώ έχουν αναφερθεί για άλλες εταιρίες lowe alpine, bacoda και άλλες πιο ακριβές και "τεχικές" εταιρίες, ποιότητα των εταιριών που απευθύνονται πιο πολύ σε σανιδάδες, έχουν την ίδια ποιότητα με τις εταιρίες που έχουν αναφερθεί εδώ?

 

Επίσης έχω κάποια γάντια Salomon Gore-tex αλλά πάντα κρύωναν τα χέρια μου..γιατί είναι λογικό?μήπως πρέπει να έχω επιπλέον γάντια από μέσα?

Ακόμα τα πόδια μου πάντα είναι κοκκαλωμένα μέσα στισ μπότες από το κρυο...φόραγα μάλλινες κάλτσες μέχρι τώρα..αλλά πήρα τώρα τεχνικές για snowboard, θα δω διαφορά?

Ισοθερμικό πήρα ένα Sessions που είναι και αντιανεμικό και μπουφαν Bonfıre (10000mm/10000mm).

όλες αυτές οι εταιρίες που απευθύνονται για σανιδάδες είναι καλές?

 

Αυτα! :D


Make my Day!

IPB Image

Means Snow!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sessions και Bonfire είναι πολύ καλές εταιρείες!!! Κι επίσης τα μπουφαν της Bonfire ειναι από τα πιο όμορφα για snowboard :)

 

κι η Burton καλή είναι.... :) [κι εγώ burton ισοθερμικό πήρα ;) ]


Taste with your eyes

Feel with your head

And think with your heart...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sandoula δοκίμασε για γάντια ένα ζευγάρι windstopper (τα racer ειναι πολύ καλά και δοκιμασμένα και φθηνά, θα τα βρεις σε αρκετα ορειβατικά μαγαζιά). Για τα Sessions γνωρίζω αρκετούς που ορκίζονται στην αξιοπιστία τους. Αν και τα τελευταια χρόνια αφησαν το gore tex για αλλες μεμβράνες παραμένουν μια απο τις καλύτερες και cult μαρκες γύρω απο το snbrd. Μια συζήτηση για τα sessions κάναμε ξανά με τον Gmak σε άλλο θέμα στο παλιό φόρουμ, αν υπάρχει ακόμα ψάξτην θα βρεις αρκετά σχετικά... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με Bonfire και Sessions δεν ασχολήθηκα ποτέ γιατί τα θεώρησα πολύ ΥΟ ρούχα που εστιάζουν μόνο στο style αλλά με αυτά που λέτε ειδικά για τα Session...Τι γίνεται τώρα; Παραδέχομαι ότι είναι ωραία ρουχαλάκια αλλά αμα βλέπεις λιτά χαρακτηριστικά τότε δεν...

Κατ εμέ, το παντελόνι πρέπει να είναι οπωσδήποτε gore tex και το μπουφάν αν όχι gore τότε ικανό windstopper με μεγάλη αδιαβροχότητα

 

To μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι στο ride ιδρώνουμε αρκετά και στο καθισιό (λιφτ) παγώνουμε. Σε λάθος χώρα ζούμε ρε παιδιά

 

Έχετε γνώμη για τα γάντια της Drop; Έρχονται Ελλάδα;


JAPOW!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παναγιωτη Drop αγορασα την χρονια που μας περασε(ναι ερχονται Ελλαδα) αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος..

Ειδικα σε οτι αφορα την προστασια απο το κρυο..

Share this post


Link to post
Share on other sites

[quote name='Sandoula' date='Sep 29 2006, 05:42 AM' po

Ως κοριτσάκι και δε κρυουλιάρικο... :rolleyes:......

........Ακόμα τα πόδια μου πάντα είναι κοκκαλωμένα μέσα στισ μπότες από το κρυο...φόραγα μάλλινες κάλτσες μέχρι τώρα..αλλά πήρα τώρα τεχνικές για snowboard, θα δω διαφορά?

 

Αυτα! :lol:

 

 

Εχω μια φιλη που ειχε το ιδιο ακριβως προβλημα με σενα... παγωμενα χερια και ποδια...

 

Ιδιως τα ποδια..οτι και να εβαζε ,διπλες καλτσες ΚΑΙ καλτσον ,παγωνε. (ειναι θεμα κακης αιματωσης στα ακρα).

Της συστησανε λοιπον να φοραει κατω απο τις κανονικες καλτσες του σκι ,αλλες -λεπτες- απο....μεταξι.!!!

Ειναι λεει το καλυτερο !!. Ψαξαμε λοιπον ,και βρηκαμε σε ενα μαγαζι για εξοπλισμο σκι κλπ ,καλτσες απο merinos (μαλλι) + μεταξι,

πολυ λεπτες ,ετσι ωστε να φοριουνται κατω (κατασαρκα) απο τις καλτσες του σκι .Πρεπει να σου πω οτι το προβλημα της λυθηκε μονο ΜΕΡΙΚΩΣ !! (νιωθει σημαντικα πιο ζεστη ,αλλα οχι οσο θαθελε( και μιλαμε για πολυ κρυουλιαρα). Παντως ,απο οτι μας ειπανε ,οσο πιο πολυ μεταξι εχει η καλτσα ,τοσο πιο ζεστη ειναι.....

Αν θελεις να δοκιμασεις ,το μαγαζι (δεν θυμαμαι το ονομα) ,βρισκεται στην οδο Πεντελης (που ξεκιναει απο το Μαρουσι προς τα Μελισσια) ,στο δεξι σου χερι ,λιγο πριν την γεφυρα.

 

Χθες μολις εμαθα οτι το "alpamayo-pro", που βρισκεται στην στοα Χαριλαου Τρικουπη ,θα φερει φετος ειδικες καλτσες που θα "αντιμετωπιζουν ακριβως αυτο το προβλημα" ,οπως ειπαν.

 

Θα ξαναενημερωσω

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάποια liner είναι πιο ζεστά από άλλα. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση όταν άλλαξα μπότες πόσο πιο ζεστές ήταν οι τότε νέες μου 32. Δεν έχω ψάξει αν ήταν απλά κακό το παλιό ή ζεστό το νέο, είμαι πολύ επιφυλακτικός μ αυτά. Όταν με βολέψει κάτι δεν το αλλάζω.

 

Πιστεύω ότι μια μπότα με καλύτερο fit στη γάμπα και τον αστράγαλο να βοηθούσε την κυκλοφορία. Ίσως θέλει πολλές δοκιμές, αλλά είχαμε συμφωνήσει με κάποιον γι αυτό το ενδεχόμενο κάποτε. Hope it helps.


vae victis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ως κοριτσάκι και δε κρυουλιάρικο... :rolleyes: και αφού είχα φάει πολύ κρύο πέρισυ στην βασιλίτσα με -15 και επειδή πάντα κρύωνα όταν ήμουν ειδικά στα lift, βέβαια δεν φόραγα τα σωστά ρούχα..αυτό είναι αλήθεια...πάντα βαμβακερά από μέσα και αντιανεμικό Helly Hansen από πάνω το οποίο είχα πολλά χρόνια (και η αλήθεια είναι πως δεν λέει χαρακτηριστικά επάνω...)

 

Επίσης έχω κάποια γάντια Salomon Gore-tex αλλά πάντα κρύωναν τα χέρια μου..γιατί είναι λογικό?μήπως πρέπει να έχω επιπλέον γάντια από μέσα?

Ακόμα τα πόδια μου πάντα είναι κοκκαλωμένα μέσα στισ μπότες από το κρυο...φόραγα μάλλινες κάλτσες μέχρι τώρα..αλλά πήρα τώρα τεχνικές για snowboard, θα δω διαφορά?

Αυτα! :)

 

 

Πολλοί παραπονιούνται για τα κρύα άκρα,κυρίως τα κοριτσάκια σαν και σένα αλλά και πολλά αγοράκια...

Και όλοι προσπαθούν να ζεστάνουν τα πόδια τους με πιό ζεστές και χοντρές κάλτσες η με 2 ζευγάρια κάλτσες και πολύ χοντρά γάντια. :lol:

Όλα ακούγονται λογικά, αλλά είναι συνήθως λάθος... :)

Τα κρύα άκρα οφείλονται τις περισσότερες φορές(οταν δεν υπάρχει πρόβλημα fit στις μπότες η στα γάντια),

στο κρύο σώμα!!!

Όταν κρυώνουμε ο οργανισμός μας έχει μηχανισμούς αυτοσυντήρησης και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να μειώνει την κυκλοφορία στα άκρα,ώστε να εξασφαλίζει την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων.

Σε ακραίες συνθήκες σταματάει εντελώς η κυκλοφορία στα άκρα με αποτέλεσμα τα κρυοπαγήματα.

Το σκι και το σνόουμπορντ είναι σπορ ακραία με μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας(ιδρώνουμε και παγώνουμε)και ειδικά το πρόβλημα είναι πάνω στα λιφτ που είμαστε εκτεθειμένοι και ακίνητοι σε κρύο και αέρα.

Χρειάζονται ρούχα με καλή διαπνοή,που στεγνώνουν εύκολα και επαρκώς ζεστά.

Ειναι προτιμότερο να ζεσταινόμαστε λίγο παρά να κρυώνουμε.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιο κοριτσάκι η αγοράκι έχει κρύα πόδια η χέρια,ας δοκιμάσει να φορέσει ένα ακόμη ρούχο(συνήθως fleece),μέσα από το αδιάβροχο,η το αντιανεμικό του... B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι η αληθεια είναι πως πάντα είχα ένα πρόβλημα κρύου γενικότερα και φέτος εξοπλίστηκα καλύτερα από θέμα ρουχισμού.

Γενικότερα έχω πρόβλημα με τα άκρα το χειμώνα ακόμα και τώρα με την θερμοκρασία που έχει τα χέρια μου είναι αισθητά πιο κρύα από το υπόλοιπο σώμα και ποτέ δεν μπορώ να τα ζεστάνω ακόμα και αν είμαι πολύ ζεστά ντυμένη και κάθε μέρα.

Επειδή πέρισυ οι μπότες μου ήταν καινούργιες στην αρχή είχα πρόβλημα αιμάτωσης των ποδίων λόγω του ότι δεν είχα ανοιξει ακόμα( οι μπότες είναι 32...το λέω γιατι αναφέρθηκε κάτι προηγουμένως) αλλά μετέπειτα συνέχισα να αντιμετωπίζω πρόβλημα κρύου και αφότου άνοιξαν.

Πάντως θα δοκιμάσω και τις κάλτσες από μετάξι με μερινός ή συνδιασμό και ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί τις περισσότερες φορές τα΄πόδια μου ήταν τόσο παγωμένα και μελανιασμένα που δεν μπορούσα να κουνήσω τα δάκτυλα... :P και συν τοις άλλοις είναι και πολύ ενοχλητικό εκτός του είναι επικίνδυνο...

 

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

 

Αντε με τις καινούργιες αγορές νωρίς νωρίς που τις έκανα ανυπομονώ να ανεβω στο βουνό πιο γρήγορα!Ύπνος δεν μασ πιάνει! :lol:


Make my Day!

IPB Image

Means Snow!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρολο που θα ειστε πολυ καλα ντυμενοι οταν εχει κρυο και δε φορατε σκουφο θα κρυωνετε παντα.

 

Απο το κεφαλι χανουμε μεγαλες ποσοτητες θερμοτητας γι αυτο ειναι απαραιτητος...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχουν και συστήματα θέρμανσης για το εσωτερικό της μπότας!

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.therm-ic.com/

 

Πιστευω ότι είναι το ιδανικό!

Το έχω δει σε Atomic και Rossignol μπότες. Φοράς τους θερμικούς πάτους ενώ κάνεις σκι, λειτουργούν με μπαταρίες και σου ζεσταίνουν τις πατούσες.


 

olimpiadb_1905.jpg

olimpiadb_1905.jpg.9013c398d60fc49f8757583c8c1b6ccd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

:sandoula !!!!!!!!!!!!

 

Συγνωμη ,παρασυρθηκα..........Ετσι οπως εδωσα την κατευθυνση , στην Πεντελης ,ΑΠΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΡΟΣ ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ- ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ειναι στο δεξι σου χερι ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ,οχι πριν !!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

μου φαίνονται λίγο υπερβολικά όλα αυτά για τα βουνά της Ελλάδας

 

ο "τεχνικός" ρουχισμός μου αποτελείται από: βαμβακερό φανελάκι, ένα λεπτό ζιβάγκο ούτε καν ισοθερμικό, φλις, ένα απλό παντελόνι o'neil, κλασικές καλτσούλες για σκι, οι οποίες επιλέγονται βάση σχεδίων, και μπουφάν εννοείται. Εάν κάνει αρκετό κρύο απλά βάζω ένα κολάν (όχι ισοθερμικό), και άνετα κινούμαι και δεν κρυώνω και δεν είναι πως αντέχω το κρύο. Αυτά φορούσα ακόμα και όταν ήμουν 5 φορές την εβδομάδα στο βουνό με κάθε καιρό! Μόνο μία φορά τα έπαιξα όταν είχε -18 βαθμούς, φύσαγε και χιόνιζε του σκοτωμού, έκανα δύο ωρίτσες μετά βίας και μετά στο σαλέ, και άλλα ρούχα να φορούσα πάλι δεν θα έκανα σκι, ήταν εξαιρετικά επικύνδινο γιατί δεν μπορούσες να ζεσταθείς με τίποτα, ανέβαινες και στο λιφτ και κοκάλωνες και ήταν ότι πρέπει για να τραυματιστείς! Πιστεύω ότι είναι too much όλα αυτά, γνώμη μου, για τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. Πιστεύω ότι εάν έχεις ένα καλό τεχνικό μπουφάν και παντελόνι είσαι εντάξει εκτός και άν κάποιος έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες όπως πχ η κοπέλα που είπε ότι παγώνουν τα πόδια της οκ εκεί ψάχνεις να δεις τι υπάρχει για να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις και να κάνεις τη ζωή σου στο σκι πιο εύκολη.

Αλλά πάλι όταν είσαι τρελός με κάτι ψάχνεις πολύ και το τι θα φορέσεις, οπότε μάλλον είναι στην κρίση του καθενός.

 

anyway, βασικά βαριέμαι να κάνω δουλειά και έχω αρχίσει τις αναλύσεις! :)


Je veux devenir calife a la place du calife

Share this post


Link to post
Share on other sites
τις περισσότερες φορές τα΄πόδια μου ήταν τόσο παγωμένα και μελανιασμένα που δεν μπορούσα να κουνήσω τα δάκτυλα... :) και συν τοις άλλοις είναι και πολύ ενοχλητικό εκτός του είναι επικίνδυνο...

:lol:

Το μελάνιασμα δεν είναι καθόλου καλό. Σίγουρα δεν πήρες τις μπότες σου πιο μικρές?? Εν πάσει περιπτώσει, καλή τύχη σε ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα.


vae victis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...