MakisM 3,965 Report post Posted January 29, 2011 Οσο διαβαζει το Word τα ISO Standard (.odt)... Σε γενικες γραμμες, εκτος απο καποια βαρεια excelοφυλα, εγω εχω συναντησει πολυ λιγα προβληματα συμβατοτητας μεταξυ Open Office (GoO) και Office 2003. Με τα docx εχουν προβληματα και ολες οι αλλες εκδοσεις του Office Δυστυχως, τα format των αρχειων του MSOffice ειναι copyrighted και πολυ δυσκολο να γινουν reverse engineered (κατι στο οποιο αντιτιθεται λυσσαλεα η MS για ευνοητους λογους ($$$)..). Αν υπηρχε ελεγχος για σπασμενα Windows και Office (και ολα τα αλλα...) στο Ελλαδισταν, θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα (γιατι θα ποναγε στην τσεπη να εισαι συμβατος με MSOffice). Επειδη εισαι καινουριο μελος, περασε απο την ενοτητα "Νεα Μελη" να μας συστηθεις, να μας πεις αν κανεις σκι η snowboard, σε ποια ΧΚ συχναζεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 2, 2011 Για τους απανταχού μετερχομένους τους υπολογιστάς και τροποποιούντες τα ενδότερά των υλικολογισμικά, παραθέτω την παρακάτω ρήσιν: "Debugging is twice as hard as writing the code in the first place. Therefore, if you write the code as cleverly as possible, you are, by definition, not smart enough to debug it." Brian W. Kernighan ...and certainly Microsoft has not exceeded the potential in the wiritng phase, θα προσέθετα εγώ. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 3, 2011 πλέον το Eee PC παίζει με Ubuntu 10.04 LTS και τρέχει καλά χωρίς κολλήματα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted February 3, 2011 Another satisfied customer! Αν χρειαστεις τιποτα, εκει ειμαστε: http://forum.ubuntu-gr.org/index.php?sid=b...336b188ef50e188 Quote Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 3, 2011 Another satisfied customer! Αν χρειαστεις τιποτα, εκει ειμαστε: http://forum.ubuntu-gr.org/index.php?sid=b...336b188ef50e188 μολις γραφτηκα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted January 15, 2014 Επειδή τα windows κατάντησαν αηδία πλέον και είμαι λίγο πριν σπάσω το pc. Καιρός να επιστρέψω στα όμορφα αυτά πιγκουίνια που το 03-04 τα δούλευα με bootable cd που δίναν τα pc magazines.... Τα λέμε από linux σε λίγο! Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 15, 2014 Επειδή τα windows κατάντησαν αηδία πλέον και είμαι λίγο πριν σπάσω το pc. Καιρός να επιστρέψω στα όμορφα αυτά πιγκουίνια που το 03-04 τα δούλευα με bootable cd που δίναν τα pc magazines.... Τα λέμε από linux σε λίγο! Θα συμφωνησω. Μετα τα Windows XP το χαος............ Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted January 15, 2014 Θα συμφωνησω. Μετα τα Windows XP το χαος............ Το 1ο μου πόστ με ubuntu... 3 Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 15, 2014 Εγώ γιατί είχα μείνει με την εντύπωση ότι τα windows 7 ήταν εξαιρετικά; Και για τα 8.1 έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted January 15, 2014 Εγώ γιατί είχα μείνει με την εντύπωση ότι τα windows 7 ήταν εξαιρετικά; Και για τα 8.1 έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Μεχρι πριν απο μερικές ώρες και εγώ τα 7αρια δουλευα... Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 15, 2014 Δεν τα έχω δουλέψει ποτέ, λέω τι ακούω από τους γνωστούς και φίλους που τα έχουν. Αν μου έλεγες για τα Vista, εντάξει, ήταν γνωστά παλτά! 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted January 15, 2014 Μεχρι πριν απο μερικές ώρες και εγώ τα 7αρια δουλευα... Τι προβληματα ειχες; Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 15, 2014 Welcome to the open source world! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blackman 2,613 Report post Posted January 16, 2014 Τι προβληματα ειχες; Δεν μπορούσα να κάνω εγκατάσταση διάφορα προγραμματα και κυρίως προγραμματα open source. Με αφηνε επιλεκτικα σε συγγεκριμένα προγραμματα Quote <p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p> <p class='bbc_center'> </p> Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted January 16, 2014 Θα τα έπαιξε το UAC πιθανόν. Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted January 16, 2014 Πολύ καλή επιλογή Blackman, πλέον οι διανομές του Linux είναι απλές και εύκολο να εγκατασταθούν. Τέρμα τα κολλήματα, οι μπλέ οθόνες και οι ιοί. Το Ubuntu που διάλεξες έχει πολύ δραστήρια κοινότητα και για Ο,ΤΙ χρειασθείς θα βρεις απάντηση στα fora. Λίγο προσοχή θέλει στα περιφερειακά που επιλέγεις (να υποστηρίζονται από την πυρήνα σου) Φιλικά 7ψυχος ΥΓ. Τα 8 είναι όντως καλό λογισμικό, το οποίο όμως πληρώνεις με την αγορά (εκτός και αν φτιάξεις το pc κομμάτι-κομμάτι). Ενώ πολλά open-source είναι εξ ίσου καλά και κάποια καλύτερα. 1 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 17, 2014 Xρησιμοποιω Ubuntu απο το 09. Αρκετα απαιτητικες εφαρμογες σε θεματα φωτογραφιας και ενα Office Libre Suite. Το PC μου εχει Win7 (ετσι το παρεδωσε η Dell) εχω να μπω καναδυο χρονια (απο το 11 που το πρωτοπηρα). Δεν υπηρξε λογος!... Η κυρα μετακομισε σε ΜacBook... κακο δικο της... Win7 τα εφαγα στη μαπα στη δουλεια... ευτυχως τελειωσα με δαυτους και με δαυτα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
immunity 1 Report post Posted January 19, 2014 Οσο παει θα διορθωθει η ασυμβατοτητα, ηδη πολλές gaming εταιριες (Steam) παιρνανε τα games και σε Linux η Microsoft μενει να βγαλει office για linux (το εκανε για android Κοντα ειναι) . Προς το παρον για επαγγελματικο pc δυσκολα Linux (office photoshop etc) Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted January 19, 2014 Αγαπητέ φίλε immunity, H μικρή+μαλακή εταιρία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βγάλει office για linux. Αντιθέτως κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας με το υπάρχον Libre Office. Διαφωνώ επίσης και με αυτό Προς το παρον για επαγγελματικο pc δυσκολα Linux (office photoshop etc) Υπάρχουν αξιόπιστες εφαρμογές για ό,τι θέλεις Photoshop --> Gimp MS office --> Libre Office Πες μου τι θες και θα συμπληρώσω το βελάκι. Πέραν αυτών, ο επαγγελματίας θέλει αξιοπιστία, σταθερότητα, ΑΣΦΑΛΕΙΑ συστήματος. Η μικρομαλακή δεν τα προσφέρει αυτά, τουλάχιστον όχι όπως το κάνουν τα opensource λειτουργικά. Φιλικά 7ψυχος 1 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 19, 2014 Αλήθεια, Raw converters υπάρχουν για Linux? π.χ. τα αρχεία της GM1 μπορώ να τα ανοίξω τόσο στο Photoshop, όσο και στο lightroom. 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 19, 2014 (edited) Καμμια φορα παιρνει λιγο χρονο να γραψουν εφαρμογη για καινουρια αρχεια, αλλα τελικα για ολα εχουν. Το GIMP ειναι εξαιρετικο προγραμμα, απλα δεν θα βρεις canned εφαρμογες, πρεπει να φτιαξεις το workflow εσυ. Πχ noiseware, Silver Effex κλπ Επισης, το αντιστοιχο του Lightroom ειναι το Darktable και ειναι εξαιρετικο. Τσιμπα ενα Noise reduction στα ΙSO 12600, πριν και μετα... Εκει που ειναι να κλαις βεβαια ειναι τι κανει ο Ufraw converter του Gimp ΧΩΡΙΣ Noise Reduction: ISO 25600 100% crop (και το απανω 100% crop ειναι) 2 fstop ETTR Προφανως, αφου δεν εχει NR, ο,τι χανει το χανει απο το μειωμενο Dynamic Range στα ψηλα ISO Edited January 19, 2014 by MakisM 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 20, 2014 Αυτός ο unfraw converter του Gimp είναι ενσωματωμένος στο πρόγραμμα; Φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά μπορεί να ξεγελά το δείγμα σου. Κατεβάζω το Gimp ΤΩΡΑ πάντως! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 20, 2014 Ufraw. ειναι plugin που το κατεβαζεις ξεχωριστα! http://ufraw.sourceforge.net/ Mπες στα downloads και κοιτα το Macports 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
speleoste 347 Report post Posted January 20, 2014 Εγω εδω και 1 χρονο σχεδον εβαλα στο λαπτοπακι μου Xubuntu και ξενιασα... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 21, 2014 Κατέβασα το version που τον έχει ενσωματωμένο. Στο δικό μου MacBook Pro, το πρόγραμμα είναι σκέτη φυματίωση. Τραγικά αργό σε σχέση με photoshop, lightroom, DXO Optics Pro 9 κλπ. Δεν μιλάμε για a bit rough around the edges, μιλάμε για jagged around the edges. Στης Jennifer τρέχει αξιοπρεπώς; Back to good old lightning-quick lightroom. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites