Igor 286 Report post Posted March 18, 2012 Το νυχτερινο απλα ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμπειρια.Το συνιστω ανεπιφυλακτα σε οσους δεν το εχουν δοκιμασει ειδικα αυτη την περιοδο που ο καιρος κραταει καλα ακομα και τοσο αργα. Ευχαριστουμε το χιονοδρομικο για αυτη του την ενεργεια και ζηταμε να το συνεχισει και επομενες χρονιες!!!!!!!!!!!! Τελευταια βολτα 20.00 η ωρα και εντελως ΜΟΝΟΣ μου στον Ηρακλη σε στιγμες χαλαρωσης αλλα και με λιγες τρομαχτικες σκεψεις απο την ταινια FROZEN... Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted March 18, 2012 Βρε καλως την Ανοιξη... και βρε καλως την χιονόσουπααα ... Και ειναι κριμα γιατί το βουνο είχε γεμίσει πάλι με φρέσκο χιόνι. Απίστευτη ζέστη εχτές, ο κοσμος εκανε σκι με τιραντάκια Μεχρι το μεσιμέρη το χιονι εκανε πλατσα πλουτσα. Ευτυχως που ηταν Σαββατο και ειχε το sunset ski. Και το συννεφάκι που εμφανηστηκε στις 15:00 έσωσε την παράσταση. Εσφηξε το χιόνι (αλλα δεν το πάγωσε) και λιωσαμε μέχρι τις 19:30 το βράδυ. Απολογισμός; 7 ωρες σερι snowboard... και η αισθηση του απογευματινου-βραδυνου snowboard-ski υπέροχη. Μερικες φωτογραφιες και απο μενα. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted March 18, 2012 Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δεν έχω σχεδόν κανένα λόγο για να γκρινιάξω για την χθεσινή καλή ημέρα. Επιτέλους, είδα και την Σαχάρα φέτος! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted March 18, 2012 Eγώ όμως έχω... Τι σοι στρώσιμο κανανε στο διαδρομο του πιατακίου του Οδυσσέα;;;; Για να ανέβω μέχρι απάνω ήταν όλο περιπέτεια. Μέχρι και ύψωμα για άλμα ειχε το οποίο κατέληγε σε μια ωραιότατη λακούβα. μεχρι που στα μισα της διαδρομής μου εφυγε σε μια αλλη λακούβα το πιατάκι απο τα πόδια και επειδή ειμαι και πεισματάρα ανεβηκα μέχρι απάνω με το πιατάκι στα χέρια. Η άλλη μου γκρινια που δεν έχει καμια σχεση με το χιονοδρομικό είναι με τη νοοτροπία ορισμένων. Βασικά δεν είναι γκρίνια αλλά διαπίστωση. Καθόμουν εχτες και σκεφτόμουν για πιο λόγο υπάρει αυτη η "κοντρα" σανιδάδων σκιερ και για πιο λόγο υπάρχει η λέξη "νοοτροπία σανιδάδων". Όποιος καβαλάει σανιδι ειναι καγκουρας κλπ κλπ κλπ... Τελικά ειναι θέμα παιδείας. Σ' αυτο το συμπέρασμα έχω καταληξει. Mάλλον τους έχουν πει ότι οποιος καβαλάει σανίδι ειναι yo, power, cool και δε ξέρω τι αλλο. Καβαλάω σανιδι κανω διάφορες περιστροφες φρισταιλάδικες και κάνω και την ποζερία μου. Ειναι και θέμα ηλικίας, γιατι υπάρχουν και οι σωστοί σανιδάδες δεν είμαστε όλοι yo και νταξ... Πάλι καλά. Γιατι τα λέω ολα αυτα; Ενας, μη μπω τι, εκει που καθόμασταν στην ουρα του Ηρακλή ερχοταν με φορα απο πάνω, και επειδή ηθελε να το παίξει και yo ριχνει μια φρισταιλια σκάει κατω σαν καρπούζι και πρατρίχα να υπάρξουν θύματα. Ευτυχως που αυτο εγινε το απογευμα με λιγο κοσμο στην ουρα κι οχι πρωι γιατι θα υπηρξαν πραγματικά θύματα. Ευτυχως που και οι αλλοι ειχαν γρηγορη αντιδραση και οπισθοχωρησαν γρηγορα και δεν τους πέτυχε. Αλλιως θα πηγαίναν και αλλοι προς το ιατρειο απο κατω (εχτες δυστυχως οι πιστερ ειχαν αρκετη δουλεια με τη μεταφορα τραυματιων). Τον κραξαν λιγο οι παρευρισκόμενοι αλλά αρκετα ευγενικα θα έλεγα. Κανονικα θα επρεπε ο λιφτιερης να του παρει την καρτα και να τον στηλει σπιτακι του, να δουμε μετα θα το ξανακάνει; Ολο το βουνο δικκο του την μαγκιά εκει επρεπε να την κανει; Ελεος 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted March 18, 2012 Στα αρνητικά του ΣΚ και οι μ******* που γεμίσαν μπουκάλια τις πίστες. Επίσης, αυτό το συνοθύλευμα ήχων που παίζουν τα μεγάφωνα του ΧΚΠ, ποιοι το εκλαμβάνουν ως μουσική; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted March 19, 2012 Εσύ λες για τα μπουκαλάκια ε; Σωστά... αμ το άλλο; Μετρησα 5 άντρες να κάνουν την αναγκη τους χαλαρα. Εντάξει είπαμε το έχετε ευκολο αλλά όχι κι έτσι... Υπάρχουν και τα σαλέ. Ο ενας μάλιστα ήταν στην εξοδο του Ηρακλή εκει που δένουμε οι snowborders. Ελεος.... Παρακαλω το χιονοδρομικο να βαζει ταμπελες No κάτουρα χαχαχαχαχα 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 19, 2012 (edited) Θέα πέρα από τον Μαλιακό, το βουνό στο βάθος αριστερά υπάρχει περίπτωση να είναι ο Όλυμπος; panpanou, μαθήματα ορεογραφίας ευπρόσδεκτα Στο βάθος, από αριστερά προς τα δεξιά, Γκιώνα, Βελούχι, Βαρδούσια; Στη πρώτη φώτο ναι ο Όλυμπος είναι, δίπλα του αχνά ο Κίσσαβος και μπροστά η η Όρθυς Στη δεύτερη φώτο είναι Γκιώνα Καρπενήσι και Οίτη, από Βαρούσια φαίνεται ίσα ίσα μια μύτη της κορφής, τα Βαρδούσια είναι ακριβώς πίσω από τη Γκιώνα. Αχνά δίπλα από Καρπενήσι φαίνονται τα Τζουμέρκα Edited March 19, 2012 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Igor 286 Report post Posted March 19, 2012 (edited) Εσύ λες για τα μπουκαλάκια ε; Σωστά... αμ το άλλο; Μετρησα 5 άντρες να κάνουν την αναγκη τους χαλαρα. Εντάξει είπαμε το έχετε ευκολο αλλά όχι κι έτσι... Υπάρχουν και τα σαλέ. Ο ενας μάλιστα ήταν στην εξοδο του Ηρακλή εκει που δένουμε οι snowborders. Ελεος.... Παρακαλω το χιονοδρομικο να βαζει ταμπελες No κάτουρα χαχαχαχαχα Σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω και δεν θα το εκανα ποτε αλλα μηπως δειχνει μια μικρη δοση ζηλειας αυτο που καποιοι το εχουν ευκολο αυτο και καποιοι δεν μπορουν?????? :animier: Πλακα κανω.... Για το προηγουμενο παντως συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!!Ειναι της μοδας να κανουν ολοι μλκιες οταν φτανουν στο λιφτ με αποτελεσμα καποιοι να γινονται και γελιοι οταν πεφτουν. Γενικοτερα εχω παρατηρησει οτι οταν κανει καποιος κατι μετα ακολουθουν και οι αλλοι σαν προβατα και κανουν την ιδια βλακεια.Δεν εχει να κανει με σανιδά ή πεδιλά εχει να κανει με παιδεία οπως ειπες. Τωρα οσο αφορα την αφαιρεση κάρτας μακαρι να γινοταν αλλα αυτα ειναι ονειρα θερινης νυχτος. Στο εξωτερικο οπως οταν πετας ενα σκουπιδι στον δρομο μπορει να φας προστιμο ετσι και στα χιονοδρομικα εχουν σαν προστιμο την αφαιρεση καρτας. Οταν πηγα να μπω σε παρκο στην Ιταλια με ενημερωσε ενας δασκαλος να μην το κανω χωρις κρανος γιατι ειναι κανονισμος του χιονοδρομικου η υποχρεωτικη χρηση κρανους και αν με σταματουσαν θα μου αφαιρουσαν την καρτα... Τα πραγματα ειναι απλα , μονο ετσι γινομαστε ανθρωποι, με τα λογια μονο δεν γινεται τιποτα..... Ασχετο αλλα ψαχνω μια φωτο που ειχε ανεβασει καποιος απο νυχτερινο απο την κορυφη του Ηρακλη που ηταν απλα τελεια για να την βαλω στο αρχειο μου. Edited March 19, 2012 by JEEP 1 Quote ΑΚΑ as JEEP!!! Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Φιλικά όπως πάντα Βασίλης.... Share this post Link to post Share on other sites
gioand 1,811 Report post Posted March 19, 2012 Ομορφο το Σ/Κ στο βουνό, με καθαρά ανοιξιάτικες συνθήκες....και χιόνι. Ο κόσμος αρκετός και φυσικά αντίστοιχα τα προβλήματα χωρίς αυτό να δικαιολογεί την "καφρίλα" αυτών που πετάνε τα άδεια μπουκάλια και όχι μόνο, όπου τους βολεύει! Κάδους σκουπιδιών βρίσκεις ακόμη και στα λίφτ, γιατί πρέπει να γίνει το βουνό ενας σκουπιδότοπος; Καμμιά ανοχή και ευγένεια σε τέτοια άτομα, κράξιμο και μάλιστα άγριο! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 19, 2012 Για τα μπουκάλια συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε όντως πρόβλημα στο βουνό. Ζητήσαμε από τον πάνω λιφτιέρη της 6 να μπει ένας κάδος στην κορυφή, αλλά μας είπε να τα αφήσουμε στο χιόνι μαζεμένα για να τα μαζέψει (όπως και το έκανε). Δεν μπορούσε όμως φυσικά να υπάρχει ένας άνθρωπος να μαζεύει μπουκάλια που πετούσαν πάνω από τα καρεκλάκια. Μετρήσαμε αρκετά πεταμένα κατά μήκος της καρέκλας. Δεν είναι παράξενο βέβαια. Όπως συμπεριφέρεται στην πόλη του κάποιος, έτσι θα συμπεριφερθεί και στα βουνά. 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted March 19, 2012 (edited) Τα πλαστικα μπουκαλια περιειχαν χυμο γνωστης εταιρειας και δινοντουσαν δωρεαν στην επιβιβαση της 6.Λογικο ειναι να ρωπωθει ως το τερμα της και να μεινεις με το μπουκαλι στο χέρι. Αν και δεν υπηρχαν καδοι τα μπουκαλια δεν εβοσκαν μεσα στις πιστες.Δεν ξερω τι γινοταν στα κελαρια. Υποψην οτι τα μπουκαλακια που μοιραστηκαν ηταν παρα πολλα σε σχεση με αυτα που κοιτονταν στις πιστες. Edited March 19, 2012 by ilias-zak Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 19, 2012 Και κάποιες φωτό που ανίχνευσα απο site για τα τελευταία 5χλμ του δρόμου Τραγική η κατάσταση του δρόμου για Παρνασσό Για πείτε τις εμπειρίες σας.. 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 19, 2012 (edited) Nαι είναι χάλια ο δρόμος. Να κατεβαίνετε πετώντας από το χιονοδρομικό είναι ασφαλέστερο (και πολύ πιο ωραίο). Μερικές φώτο από το Σάββατο, μόλις άρχισε να σουπιάζει το χιόνι και έβγαλε συννεφάκια (δηλαδή είχε θερμικά) φύγαμε από κορφη του συνδετικού με προσγείωση Αμφίκλεια. Ας ξαναγράψω για ακόμα μια φορά ότι είναι κρίμα όπως γίνεται σε όλα μα σε όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου, οι πελάτες να μην μπορουν αν θέλουν να απολαύσουν μια πτήση πάνω από το χιονοσμένο Παρνασσό. Φτερόλλακα Φτερόλακα αριστερά Κελλάρια δεξιά Κελλάρια Σλάβεκ και δεξιά σκιασμένη η Φτερόλλακα. Λάππα σου έχω πει αμέσως τη μια στροφή μετά την άλλη κοίτα πως είσαι. Edited March 19, 2012 by ΜΙΚ 3 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 19, 2012 Ο δρόμος είναι σε απίστευτα κακή κατάσταση. Έχουμε περάσει πλέον από το στάδιο που απλά μας ενοχλεί, στο στάδιο που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για όσους πηγαίνουν από εκείνη την πλευρά του βουνού. Κατά άλλα, ένα φανταστικό διήμερο στο βουνό. Το χιόνι κλασικά σφιχτό το πρωί, μαλακό αργότερα, όπως κάθε άνοιξη, να μας προσφέρει πολύ δυνατές καταβάσεις. Το freeride camp απλά τέλειο, ελπίζω να μπορέσω να ενσωματώσω σιγά σιγά αυτά που μάθαμε ώστε να μην μου βγαίνουν κάποιες φορές, αλλά κάθε φορά. Το σκι είναι πολύ διαφορετικό όταν οδηγείς σωστά τα πέδιλα σου και όταν ακολουθείς έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυνατότητες και τους περιορισμούς σου και σε βάζει σε διαδρομές στις οποίες πηγαίνεις χωρίς να σκέφτεσαι που θα στρίψεις (και αν πρέπει να πας από εκεί) σε βουναλάκια, φρύδια, μικροαλματάκια χασιματα, παίζοντας με το ανάγλυφο του βουνού. Λιώσιμο, ναι, αλλά και τεράστια χαμόγελα στο τέλος κάθε κατάβασης. Το στρώσιμο των πιστών εξαιρετικό το Σάββατο, μέτριο την Κυριακή. Ψιλιάζομαι όμως ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν επέτρεψαν κάτι καλύτερο, το χιόνι απλά δεν έσφιξε κατά την διάρκεια της νύχτα αρκετά ώστε να μπορέσουν να το πατήσουν σωστά. Δυστυχώς, με την ανάγκη για την videoανάλυση της πρώτης μέρας δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε το νυχτερινό, οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ΣΚ. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted March 19, 2012 Στη πρώτη φώτο ναι ο Όλυμπος είναι, δίπλα του αχνά ο Κίσσαβος και μπροστά η η Όρθυς Στη δεύτερη φώτο είναι Γκιώνα Καρπενήσι και Οίτη, από Βαρούσια φαίνεται ίσα ίσα μια μύτη της κορφής, τα Βαρδούσια είναι ακριβώς πίσω από τη Γκιώνα. Αχνά δίπλα από Καρπενήσι φαίνονται τα Τζουμέρκα Thanks a lot MIK!! Θυμάμαι που έλεγες οτι θες να πετάξεις ως το Βελούχι .. κομματάκι μακριά δεν είναι;! :-) Αλήθεια πόση ώρα εκτιμάς οτι θα σου έπαιρνε κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι θα εξαρτάται βέβαια και από την ταχύτητα του ανέμου .. Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 19, 2012 Το έχει κάνει ο Σλάβεκ, ανάλογα με τον καιρό και τα ανοδικά είναι. Σε κάνα τρίωρο να υπολογίζεις. Στο άλλο thread αν θες τέτοια. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 19, 2012 1) Το freeride camp απλά τέλειο, ελπίζω να μπορέσω να ενσωματώσω σιγά σιγά αυτά που μάθαμε ώστε να μην μου βγαίνουν κάποιες φορές, αλλά κάθε φορά. 2) Δυστυχώς, με την ανάγκη για την videoανάλυση της πρώτης μέρας δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε το νυχτερινό, οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ΣΚ. 1) θα σε βοηθήσει να τα ενσωματώσεις αν τα διδάξεις στις φίλες σου που τους αρέσει να σε παίρνουν από πίσω (στο σκι)!! 2) Όντως χάσατε που δεν είσασταν στο ηλιοβασίλεμα - ήταν οι πιό όμορφες 2 ώρες της μέρας, μαγευτικές πραγματικά και μου λείψατε πολύ με την Ολγίτσα! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 19, 2012 Αυτά δεν διδάσκονται από απλούς χιονοδρόμους. Τις απόψεις μου περί φιλίας ανάμεσα στα 2 φύλλα τις έχω αναλύσει πολλάκις, προφανώς χωρίς να γίνω κατανοητός ακόμα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 19, 2012 Αυτό που λείπει από τη νέα version του forum είναι το dislike για τις ξενερωτικές απαντήσεις!!! 1 Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 19, 2012 On topic: Είναι τόσο δύσκολο να πάνε 2 ρατράκ (για να κρατάει το ένα το άλλο) στην 6 και να ξεχιονίσουν το σημείο που ακουμπάνε τα καρεκλάκια κάτω αντί να πολεμάνε οι εργαζόμενοι με τα φτυάρια; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 19, 2012 Πολύ πολύ ωραιο χιονάκι το Σάββατο. ΑΘΛΙΟ το στρώσιμο. Δεν ξέρω τι φταίει αλλά αυτό το πράγμα έχει αρχίσει και καταντάει αηδία.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted March 19, 2012 Το ΧΚΠ υποφέρει από τα ίδια προβλήματα με τις Πρέσπες. Είναι στο τριεθνές (Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα) και κανείς δήμος δεν νοιώθει υπεύθυνος. Στη λογική της κατσίκας του Χότζα, για να νοιώθετε καλύτερα με το δρόμο για Κελάρια δοκιμάστε τη διαδρομή Κάτω - Άνω Φτερόλακκα. Για τη διάστρωση του ΣΚ πολλά σχόλια μπορεί να κάνει κανείς (πχ, ο Βάκχος είχε βουναλάκια, η κόκκινη του Ηρακλή σκαλοπάτια). Όμως, όλα έχουν - κατά τη γνώμη μου - να κάνουν με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και το πόσο αυτό προσέχει. Η θερμοκρασία δεν είναι δικαιολογία. Τουλάχιστον το βράδυ του Σαββάτου, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το 0. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted March 19, 2012 Εγώ, αυτά που είδα το Σάββατο ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικά (βέβαια δεν είδα τα πάντα). Που να βλέπατε την Πέμπτη τι γινόταν! Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted March 23, 2012 "Laser Snow War" για πρώτη φορά στα Κελάρια Παρνασσού! Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ψυχαγωγικό event που θα λάβει χώρα στο Χιονοδρομικό Παρνασσού με τον τίτλο Laser Snow War τo Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 και θα διαρκέσει από τις 12.00-16.00. Πάρτε μια ιδέα για το τι είναι το Laser Snow War στο βίντεο που ακολουθεί. http://www.youtube.com/watch?v=HMSq0omThis&feature=player_embedded Πηγή: snowradio.gr Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 23, 2012 μοιαζει με το paintball. θα το δουμε αυριο Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites