Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kaps

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011....

Recommended Posts

Για να δουμε πως θα μας παει κ αυτος ο μηνας....... ;)

Κανενα νεοτερο απο τον Αζορ? 80

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Mακρινές πιθανότητες για κακοκαιρίες κατά τις 15 του μήνα. Ο χειμώνας μπαίνει στη Δυτική Ευρώπη προς το παρών εμείς θα έχουμε τα γνωστά Βοριαδάκια με αδιάφορο καιρό.

Ο Αζόρ περιμένει την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Λες να έβλεπα κάτι και να μην το έγραφα?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ποιος ειπε οτι δεν θα κανουμε σκι?

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Μας έχει πλακώσει αυτός ο αντικυκλώνας για τα καλάα!Βέβαια καλύτερα τώρα παρά Δεκέμβριο-Ιανουάριο.όχι ότι δεν μπορεί να ξανάρθει και τότε....

Τα καλά φαίνονται για 20 του μηνός και μετά σύμφωνα και με το Σάκη Αρναούτογλου....

Για να δούμε που θα το πάει..... :rolleyes:

Μας έχει πλακώσει αυτός ο αντικυκλώνας για τα καλάα!Βέβαια καλύτερα τώρα παρά Δεκέμβριο-Ιανουάριο.όχι ότι δεν μπορεί να ξανάρθει και τότε....

Τα καλά φαίνονται για 20 του μηνός και μετά σύμφωνα και με το Σάκη Αρναούτογλου....

Για να δούμε που θα το πάει..... :rolleyes:

Καλημερα ρε Βαγγο, αιντε σιγα σιγα να αρχισεις να γινεσε ποιο κινητικος μεσα στο φορουμ!!

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Προσοχη Προσοχη......

Χθες σε μια παρεα κατα λαθως ειπα " Αντε ρε γμτ ποτε θα χιονισει να τσουλισουμε λιγο....." και μονο που δεν με εδειραν :rolleyes:

Εκει που εχει παει το πετρελαιο πρεπει να προσεχουμε τι λεμε........ B):huh:

Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

Προσοχη Προσοχη......

Χθες σε μια παρεα κατα λαθως ειπα " Αντε ρε γμτ ποτε θα χιονισει να τσουλισουμε λιγο....." και μονο που δεν με εδειραν :lol:

Εκει που εχει παει το πετρελαιο πρεπει να προσεχουμε τι λεμε........ ;):P

Αυτά μου τα λένε κι εμένα και τους δίνω την εξής απάντηση:

Όταν θα πληρώνεις το νερό στην τιμή του πετρελαίου, έλα να το ξανακουβεντιάσουμε!

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Προσοχη Προσοχη......

Χθες σε μια παρεα κατα λαθως ειπα " Αντε ρε γμτ ποτε θα χιονισει να τσουλισουμε λιγο....." και μονο που δεν με εδειραν :lol:

Εκει που εχει παει το πετρελαιο πρεπει να προσεχουμε τι λεμε........ ;):P

Όταν θα πληρώνεις το νερό στην τιμή του πετρελαίου, έλα να το ξανακουβεντιάσουμε!

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Εδω, ενα λιτρο Evian ειναι ακριβωτερο απο ενα λιτρο βενζινη... :lol:

εχει Dorna, πιν'ς βελουδο. μηπως να καναμε καμια δουλεια με τα νερα μας προς ΝΥ?

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Κατι χιονακια δινει το Μετεο για Σ/Κ....... :rolleyes::P

Disclaimer: Όλα τα παρακάτω ισχύουν για εκτός το Πήλιο που με τέτοιες διατάξεις κάνει θαύματα.

Ναι τα έβλεπα και εγώ αλλά εδώ και μια βδομάδα έχει επικρατήσει το "χειρότερο" σενάριο για να κάνουμε σκι σύντομα με μπόλικο κρύο να κατεβαίνει πολύ απότομα και να παραμένει το οποίο 99% είναι συνταγή για να μην πέσει κάνα σοβαρό χιόνι.

Μάλλον πάμε για εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από το πρωί του Σαββάτου η οποία θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 5-6 μέρες σε τιμές που επιτρέπουν χιόνι στα χιονοδρομικά μας. Αλλά...

Τόσο εντυπωσιακός σε μέγεθος και σε διάταξη συνδυασμός Αντικυκλώνων (Σκανδιναβία 1035 και Αζορικός 1030) απλά δεν αφήνουν χώρο για δημιουργία χαμηλού στο Ιόνιο που θέλουμε για να έχουμε σοβαρές ποσότητες χιονιού στα χιονοδρομικά.

Παρόλα αυτά επειδή είναι πολύ νωρίς σαν εποχή για να έχουμε καλή προγνωσημότητα μιας και δεν έχει στρώσει ο χειμώνας και από τρέξιμο σε τρέξιμο βλέπουμε μεγάλες διαφορές (αν θέλετε να μάθετε το γιατί κοιτάξτε τα τερατάκια χαμηλά ουσιαστικά τυφώνες που πιάνουν και 950 στο Βόρειο Ατλαντικό και συμπιέζουν ή μετατοπίζουν όλα τα υψηλά κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα από τρέξιμο σε τρέξιμο) στα αποτελέσματα ας κρατάμε μικρό καλάθι ακόμα και αν για 2-3 μέρες το snow-forecast δώσει 30 πόντους χιόνι.

Προσωπικά σήμερα κάτι δεκάποντα και αν βλέπω σαν χιόνι στα χιονοδρομικά μας με απλά ξερόκρυο στη συνέχεια αλλά μπορεί να αλλάξει ριζικά η εικόνα σε 3-4 μέρες. Μακάρι να έβλεπα να αλλάξει η εικόνα αλλά δεν το βλέπω.

Και λέω μακάρι γιατί μέχρι 20Νοέμρβη μη πω μέχρι 1 Δεκέμρβη κάνα άλλο σοβαρό χιόνι δεν βλέπω

Γενικά χρυσός κανόνας πολύ έντονη κάθοδος ψύχους δίνει ξερόκρυο και μετά διάστημα με απουσία χαμηλών με λαμπρές λιακάδες.

Από την άλλη κάνα Πήλιο μπορεί να το φάει κάνα μέτρο και να ψαχνόμαστε για κερώματα και "ρε μάνα που είναι τα γάντια του σκι"

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και με τα σημερινά στοιχεία επιβεβαιώνεται η εντυπωσιακή είσοδος και παραμονή του ψύχους από το Σάββατο και παραμένει πιθανότατα για όλη την επόμενη εβδομάδα.

Δεν βλέπω σοβαρά χιόνια στα βουνά το Σαββατοκύριακο και δεν θα μου κάνει εντύπωση το snow-forecast να δίνει πολλά χιόνια και μετά να τα παίρνει πίσω.

Την επόμενη βδομάδα υπάρχουν ένα δυο σενάρια που έχουν σοβαρή κακοκαιρία αλλά ούτε τα πιστεύω ούτε μπορεί να μιλήσει κανείς με σαφήνεια.

Μόνο και μόνο όμως ότι με τη τσίμπλα στο μάτι βλέπουμε με αγωνία τη πρόγνωση μυρίζει χειμώνα. <_<

Το disclaimer ισχύει, βρήκα τα γάντια :happy2:

Λάππα το σκ θα ξεπαγιάσουμε πετώντας, σίγουρα όχι έτσι

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εμένα αυτά μου φαίνονται Κινέζικα... Από πρόβλεψη καιρού δεν σκαμπάζω, αλλά την αμαρτία μου θα την πω... Τριήμερο Χριστουγέννων, πιστεύω θα τσουλάμε στον Παρνασσό.....

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

Εμένα αυτά μου φαίνονται Κινέζικα... Από πρόβλεψη καιρού δεν σκαμπάζω, αλλά την αμαρτία μου θα την πω... Τριήμερο Χριστουγέννων, πιστεύω θα τσουλάμε στον Παρνασσό.....

Mακαρι μακαρι μακαρι μακαρι μακαρι μακαρι μακαρι μακαρι μακαρι.......... <_<

Εγώ είμαι πιο αμαρτωλός...πιστεύω πως θα τσουλάμε από πιο πριν.. :rolleyes:

Εάν θυμάμαι καλά, πέρυσι τέτοιες μέρες είχαμε υψηλές θερμοκρασίες και θυμάμαι και μέρες που γυρνούσαμε με κοντομάνικα.. Θέλω να πιστεύω πως ο καιρός άλλαξε (προς το καλύτερο για εμάς).. :rolleyes:

Powder to the people!

Πόσο πιο απλά θες να τα γράφουμε πρόγνωση καιρού? Η τελευταία ήταν απλούστατη νομίζω

Μυρίζει χειμώνας αλλά...παραμένει το χτεσινό κείμενο λίγο εμπλουστισμένο. Σε αυτό το σχόλιο είναι η γνωστή υπενθύμιση ότι θέλουμε 2 και 3 καλές κακοκαιρίες για να ανοίξει ένα χιονοδρομικό.

Τα γνωστά φαβορί για νωρίς Καιμάκ, Βασιλίτσα , Πισοδέρι Παρνασσός ήδη έχουν μπει στην εποχή που "αισιόδοξα" μπορούμε να αρχίσουμε να κοιτάμε τάσεις ανοίγματος.

Επίσης έχουμε τα κανόνια στα 3-5 πηγάδια που αρκεί να έχει κρύο και μπορούν να ανοίξουν κάποιες πίστες, και έχουν ανοίξει και 25 Νοέμβρη στο παρελθόν

Τέλος το Πήλιο το μόνο που θέλει είναι μια καλή κατάσταση προσυνέμων για να φάει ένα μέτρο χιόνι και να ανοίξει.

Και με τα σημερινά στοιχεία επιβεβαιώνεται η εντυπωσιακή είσοδος και παραμονή του ψύχους από το Σάββατο και παραμένει πιθανότατα για όλη την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα παραμένουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν βλέπω σοβαρά χιόνια στα βουνά το Σαββατοκύριακο και δεν θα μου κάνει εντύπωση το snow-forecast να δίνει πολλά χιόνια και μετά να τα παίρνει πίσω. Με τα σημερινά στοιχεία τα πιο πολλά χιονοδρομικά έχουν πασπάλα.

Την επόμενη βδομάδα υπάρχουν ένα δυο σενάρια που έχουν σοβαρή κακοκαιρία αλλά ούτε τα πιστεύω ούτε μπορεί να μιλήσει κανείς με σαφήνεια. Μάλλον πάμε για ακόμα μια πασπάλα σε Παρνασσό και Ελατοχώρι την Δευτέρα μιας και πάει για προσύνεμα ενώ μόνο το Πήλιο έχει ελπίδες για σοβαρό χιόνι. Μετά κατά πάσα πιθανότητα πάμε σε βελτίωση του καιρού για αρκετές μέρες με μόνο το κρύο να παραμένει.

Είπα και προχτές ότι δυστυχώς τέτοιες εντυπωσιακές κάθοδοι ψύχους μετά έχουν καλοκαιρίες. Οπότε το χειρότερο είναι ότι παρόλο το κρύο δεν βλέπουμε την επόμενη κακοκαιρία που είναι και η σημαντική αν θέλαμε "αισιόδοξη" τάση ώστε να κάνουμε σκι σύντομα.

Ίσως τα 3-5 Πηγάδια αν αρχίσουν τα κανόνια να μπορούν. Κρύο θα έχει πολύ και με διάρκεια. Και το Πήλιο θα έχει πολυ΄όμορφη εικόνα από βδομάδα, αν κάνει και για σκι... δε ξέρω,

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

το θεμα ειναι αλλο..το πηλιο ειναι ετοιμο να ανοιξει σε περιπτωση που φαει σοβαρο χιονι?? :P :P

DALTONS POW ROBBERY.....

και περαν απο αυτο με το υψομετρο που εχει , αν ριξει 50 εκ, μπορει σε 2 μερες να λιωσει εντελως

Snow is on my D.N.A.

Θα χιονίσει λοιπόν σχεδόν σε όλα τα χιονοδρομικά μας και την Κυριακή θα έχουμε πολύ όμορφες εικόνες από τις κάμερες και πάμε για χιονοπόλεμο. Ακόμα και η Πάρνηθα θα δει χιόνι.

Όμως δεν βλέπω πουθενά σοβαρό χιόνι, μάλλον μιλάμε για απλή πασπάλα και ίσως στον άξονα 3-5 Ελατοχώρι Πήλιο να έχουμε λίγο παραπάνω

Το χειρότερο είναι ότι όπως είπα δεν βλέπουμε άλλη κακοκαιρία μέχρι τις 20 και πιθανότατα ούτε μέχρι να βγει ο Νοέμβρης

Πολύ εντυπωσιακό το ότι τη Δευτέρα θα έχουμε τυωφωνάκι στο Αιγαίο το οποίο θα δώσει ακόμα και 10 μποφόρ τοπικά. Πάρτε πολύ μικρό αλεξίπτωτο.

Συμπερασματικά Λάππα θα ξεπαγιάσουμε σίγουρα ελπίζοντας να κόψει ο αέρας στην απογείωση. Τα 3-5 Πηγάδια είναι έτοιμα να ανοίξουν κανόνια? Το Πήλιο ίσως κάνει καμιά έκπληξη.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε