Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 11, 2011 http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=5272 Το Guru δίνει και βροχή. Φοβάμαι ότι θα είναι τσάμπα τα χιλιόμετρα. Θα μιλήσουμε και αύριο το πρωί όμως. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 11, 2011 Ξεκινάω σε λίγο. Σιγά μωρέ λίγη βροχούλα πως κάνεις έτσι? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 11, 2011 Δίνει επίσης παρα πολύ αέρα. Σημερα ειναι καλα, αλλα εχω αυτη την 19χρονη Ουκρανέζα να διδαξω. Άτιμη ανάγκη... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,217 Report post Posted November 11, 2011 Κουράγιο κ.ΛΑΠΠΑ, κουράγιο... Καταλαβαίνουμε τις δύσκολες ώρες που θα περάσετε και στεκόμαστε δίπλα σας νοερώς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post Posted November 14, 2011 (edited) ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΡΙΞΕ KΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ?ΚΑΙ ΠΟΣΟ?????? Edited November 14, 2011 by snowjim Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted November 14, 2011 (edited) Κάτι έριξε αλλά δεν ξέρω πόσο. Άκουσα το πρωί στην τηλεόραση ότι από το χιόνι που έπεσε στην Πάρνηθα διεκόπη η κυκλοφορία, από τη διασταύρωση του καζίνο μέχρι και την αεροπορική βάση. Edited November 14, 2011 by over-poulover Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2011 (edited) Το θέμα με τέτοιες κακοκαιρίες είναι ο πάρα μα πάρα πολύ άερας. Όπως όλοι νιώσαμε φύσαγε του κέρατα οπότε μόνο σε κάποια σημεία κυρίως με δέντρα έχουμε καλή χιονοστρωση. Από όσο ξέρω 10 πόντους έχει γενικά πάνω από το καζίνο και σε κάποια σημεία 20-30. Παρνασσός γενικά 10 πόντους όπως πάντα με ΒΒΑ και ίσως στα δέντρα στη Φτερόλλακα λίγο παραπάνω. Το Πήλιο πολύ θα ήθελα να μάθω τελικά πόσο έχει φάει. Το ερώτημα είναι αύριο/μεθαύριο να πάνω για snowkite ή για παραπέντε? Πάρνηθα ή Κιθαιρώνα? ή αύριο Πάρνηθα και μεθαύριο Κιθαιρώνα? Ωραία περάσαμε με αυτή τη κακοκαιρία, κάποιες μεμονωμένες και γενικά αδιάφορες χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και τη Πέμπτη (μόνο Πήλιο ελπίδες για σοβαρό χιόνι) και όπως έλεγα δυστυχώς δυστυχώς δυστυχώς μέχρι 25 του μήνα τζίφος. 26 επόμενη κακοκαιρία οπότε Δεκέμβρη θα κάνουμε σκι το συντομότερο. Edited November 14, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted November 14, 2011 ... 26 επόμενη κακοκαιρία οπότε Δεκέμβρη θα κάνουμε σκι το συντομότερο. Από το στόμα σου και στου καιρού τ αυτί. ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ...... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post Posted November 14, 2011 Από το στόμα σου και στου καιρού τ αυτί. ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ...... +1000 Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 14, 2011 Έγραψα ότι η επόμενη κακοκαιρία θα έρθει στις 26 οπότε δεδομένο ότι μια κακοκαιρία δεν ανοίγει μόνη της τα χιονοδρομικά δεν κάνουμε κατά 99% σκι Νοέμβρη εκτός και εάν τα Πηγάδια βαράνε τα κανόνια, οπότε πάμε Δεκέμβρη και βλέπουμε εάν... Από που σας βγήκε πολύ αισιόδοξο αυτό? Τέσπα ελπίζουμε για σκι νωρίς το Δεκέμβρη Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post Posted November 14, 2011 Έγραψα ότι η επόμενη κακοκαιρία θα έρθει στις 26 οπότε δεδομένο ότι μια κακοκαιρία δεν ανοίγει μόνη της τα χιονοδρομικά δεν κάνουμε κατά 99% σκι Νοέμβρη εκτός και εάν τα Πηγάδια βαράνε τα κανόνια, οπότε πάμε Δεκέμβρη και βλέπουμε εάν... Από που σας βγήκε πολύ αισιόδοξο αυτό? Τέσπα ελπίζουμε για σκι νωρίς το Δεκέμβρη ας κανουμε απο μεσα δεκεμβριου και θα κανουμε τουμπες απο την χαρα μας!!!!!!!!!! Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted November 14, 2011 Ο λαός λέει "μάζευε ας είν' και ρώγες" Οπότε εσύ MIK λέγε τα καλά και ας έρθουνε λιγότερα, που θα πάει θα ασπρίσει Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted November 14, 2011 Ανέβηκα με ΑΝΝΑ εχτες το βράδυ Παρνηθα με το τελεφερικ!!! Το μηχάνημα δε παίζεται! Ο αερας ουρλιαζε απεξω και μεσα ακουγες ηρεμα τη μουσικουλα! ενα τετοιο να βαλουνε στα κελαρια να μη σταματαει ποτε! Πολυ κρυο το βουνο και αερα που σε σηκωνε για πλακα! 10ποντοι χιονι παγωμενο και εντελως εχθρικο τοπίο Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 14, 2011 Ο λαός λέει "μάζευε ας είν' και ρώγες" Όχι, δεν θα το σχολιάσω. Όχι, δεν θα το σχολιάσω! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 17, 2011 Το ξυπνητήρι βάρεσε το πρωί ενώ ήμουν έτοιμος να ανέβω στο καρεκλάκι παρέα με ένα Γάλλο. Φόραγα τα S3 και είχε λίγο συννεφιά αλλά καλή ορατότητα. Στην ουρά κανένας και είχε από αυτές τις ξύλινες μπάρες που ανοίγουν μόλις περάσει η κάρτα. Δε ξέρω ποιο βουνό ήταν αλλά είχε τρελή πούδρα. Αν και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο προγνωστικά και επειδή θα αρχίσει το snow-foreacast να υπόσχεται χιόνια από αύριο για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να κάνω μια απλή αναφορά στην τάση και μόνο τάση να έχουμε το πέρασμα του χαμηλού που θα δημιουργθεί στην Κεντρική Μεσόγειο προς τα μέρη μας. Ακόμα δεν έχει πάνω από 20-30% το καλό για εμάς σενάριο που περιορίζει το χαμηλό στο κέντρο του Ατλαντικού που χαλάει τον Αζόρ και μας φέρνει καλά χιόνια το διάστημα 24-26 του μήνα. Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα κάνει τίποτα τότε και θα έχουμε μια μικρής σημασίας κακοκαιρίας 26-27 και μετά από Δεκέμβρη. Μην πολυχαρείτε αν δείτε αύριο το sf να υπόσχεται χιόνια. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 18, 2011 Προς το παρών δεν θα δώσει ούτε το sf χιόνια... Ένα 30-50% να έχει κάποιο καλό χιόνι η Βασιλίτσα από την άλλη Πέμπτη αλλά για όλα τα άλλα χιονοδρομικά τίποτα σπουδαίο. Μετά από εκεί και κλασσικά για Νοέμβρη...δεν έχουμε τη παραμικρή ιδέα τι θα γίνει. Από βδομάδα θα φανεί Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted November 18, 2011 Προς το παρών δεν θα δώσει ούτε το sf χιόνια... Το sf πριν δώσει πρόβλεψη βλέπει τι έγραψες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 18, 2011 Μπα τηλέφωνο παίρνουν Το run του gfs παίρνει το snow-forecast με τρεις τέσσερις ώρες καθυστέρηση. Απλά όταν βγει το 00 μπορείς να καταλάβεις τι θα δώσει και το 06 (το οποίο έχουμε επαναλάβει ότι δεν το κοιτάμε καν) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,695 Report post Posted November 18, 2011 η κατασταση στο εξωτερικο μου θυμιζεις καπως το 2006-2007 ελπιζω μην εχουμε παλι τραγωδιες Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted November 18, 2011 (edited) η κατασταση στο εξωτερικο μου θυμιζεις καπως το 2006-2007ελπιζω μην εχουμε παλι τραγωδιες Ενταξει ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα.Ας αναφερθουμε με τροπο διαφορετικο και οχι σαν τραγωδια αν δε ριξει χιονι Δεκεμβριο η Ιανουαριο.Και εγω εχω κλεισει εκδρομη αλλα δε θα πεθανω κιολας αν δεν εχει το απαραιτητο χιονι.Γιατι τραγωδιες ειναι αλλα και αλλα και οχι η ελλειψη χιονιου..... Edited November 18, 2011 by captainhook3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 18, 2011 Νταξ... μην τα δραματοποιουμε και τελειως... στην Αυστρια πλεον, τοσ το Ischgl οσο και το Kitzbuhel εχουν τεραστιες εκτασεις που καλυπτουν (και ειναι ηδη καλυμμενες) με τεχνητο χιονι. Και μην αρχισουμε τις μ2...ες οτι το τεχνητο χιονι δεν ειναι καλο... (ναι ξερουμε, ειχαμε και στο χωριο μας... ). Κανεις δεν προκειται να χασει τις διακοπες του (απο χιονοδρομικη αποψη). Απλα, τα ασπρα χριστουγεννα, μπορει να ειναι ολιγον...latte... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 18, 2011 Αυτό που λέτε είναι σωστό αν και για τις Άλπεις μέχρι το Γενάρη πιθανότατα θα περάσουν αρκετές κακοκαιρίες που ρίχνουν χιόνι. Όσοι έχουν κανονίσει διακοπές μέσα στο Δεκέμβρη... Σε εμάς τέτοια εποχή το πρόβλημα συνήθως είναι ότι επειδή τα χιονοδρομικά μας είναι "χαμηλά" πολλές από τις πρώτες κακοκαιρίες τις τρώνε σαν βροχή. Τα προηγούμενα χρόνια Νοέμβρη Δεκέμβρη θυμάμαι να έχω γράψει τουλάχιστον 50 φορές "η επόμενη κακοκαιαρία θα είναι με οριακές θερμοκρασίες και το πιο πολύ θα πέσει σα βροχή" Σε κάθε περίπτωση για φέτος αυτό που βλέπω είναι ότι αν ο Παρνασσός είχε τεχνητό αύριο θα κάναμε σκι. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 18, 2011 Πόσα χρόνια το λέω αυτό... Αν ο Παρνασσός μπορούσε με τεχνητό να εξασφαλίσει έστω και μόνο το πλατό των Κελλαριών, για τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο, θα ήταν ΠΟΛΥ διαφορετικά τα πράγματα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,695 Report post Posted November 20, 2011 Ενταξει ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα.Ας αναφερθουμε με τροπο διαφορετικο και οχι σαν τραγωδια αν δε ριξει χιονι Δεκεμβριο η Ιανουαριο.Και εγω εχω κλεισει εκδρομη αλλα δε θα πεθανω κιολας αν δεν εχει το απαραιτητο χιονι.Γιατι τραγωδιες ειναι αλλα και αλλα και οχι η ελλειψη χιονιου..... το να μην εχει χιονι στις αλπεις δεν ειναι τοσο τραγωδια για εμας.... ειναι για μερικες εκατονταδες χιλιαδες κοσμο που περιμενουν να ζησουν (και) απο αυτο βεβαια αν δεν εχει το απαραιτητο χιονι, ουτε εγω θα χαλαστω....αν δεν εχει καθολου χιονι, θα τα βαψω μαυρα Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 21, 2011 Το από βδομάδα θα φανεί που γράφω παραπάνω ήταν υπεραισιόδοξο. Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι καιρό θα κάνει και πόσο χιόνι θα ρίξει ούτε για 3-4 μέρες μπροστά. Επαναλαμβάνω μην αγχωθείτε ούτε αν δώσει πολύ χιόνι ούτε αν ξαφνικά το εξαφανίσει το snow - forecast. Το σίγουρο είναι ότι μπαίνει σε χειμωνιάτικο μοτίβο ο καιρός και τουλάχιστον σαν τάση μπορεί να δημιουργήσει 3-4 καλές κακοκαιρίες μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο Update αύριο ελπίζω να έχουμε τα χαρμόσυνα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites