Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Vanzel

Συμβουλές για αγορά πεδίλων

Recommended Posts

όχι δεν θέλω να καρβάρω όλη μέρα σαν μανιακός!

Επιπλέον η δέστρα που λέω να βάλω είναι η marker baron.Δεν τη λες φτηνή ορειβατική....

Aυτό πού λέτε είναι πολυ σοβαρο.Εκτος απο την Κ2 υπάρχει και αλλη εταιρεία πού να εχει διαφόρα στο υψος σε σχεση με το αναγραφόμενο?

Μήπως συμβαινει στα ρόκερ?

Λόγω του ότι λεω και γω φέτος να παρω ενα πέδιλο μετα το ροσσι Ζ6 , για εκτος και εχω υψος 1.72 λεω να παρω 1.77 η θα με συμβουλευατε 1.67?

101277.jpg

Λόγω του ότι λεω και γω φέτος να παρω ενα πέδιλο μετα το ροσσι Ζ6 , για εκτος και εχω υψος 1.72 λεω να παρω 1.77 η θα με συμβουλευατε 1.67?

οχι . 175 με 180 ανάλογα με το επίπεδο σου και το τι θες. τώρα για τα μεγέθη στα σκι κάθε εταιρία μετράει και διαφορετικά αλλά δεν παίζουν και μεγάλες διαφορές

Μα το συγκεκριμένο πέδιλο θεωρείται ελαφρύ αφού ζυγίζει 1,8κιλά.Μαζί με τη δέστρα θα βγει στα 4.

Και αυτό για σύντομες διαδρομές ορειβατικού,αφού σε μεγάλες διαδρομές πάμε αλλού μετά...

Στον πάγο τι πρόβλημα να δημιουργήσει η ορειβατική;Δεν το πιάνω....

Για ύψος 1,88 πώς σου φαίνεται;Το θεωρείς κατάλληλο για τις διαστάσεις μου ή να πάω σε 1,81;

Το σκι ζυγίζει 1850gr στο 174, άρα να υπολογίζεις άλλα 50gr τουλάχιστον στο 181.

Δηλαδή 3700 τα σκι και 2450 οι baron, σύνολο 6150gr το ζευγάρι, που είναι αποδεκτό για τη χρήση που θέλεις...

Μήκος για το συγκεκριμένο σκι προτείνω 181, που σε σχέση με τις πιο πολλές εταιρίες είναι 4cm ψηλότερο και αντιστοιχεί σε σκι 185 στην καμπύλη της βάσης. Δεδομένου ότι η ουρά του είναι flat και πατάει σχεδόν όλη, το ωφέλιμο μήκος είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με ένα σκι γυριστής ουράς.

Η χρήση που θέλεις από το σκι ταιριάζει περισσότερο στο 181 παρά στο 188, που είναι πραγματικά μεγάλο, σαν 192 σκι το μέτρησα στα Sidestash που έχω. Δεν ξέρω πως κάνεις σκι, αλλά το 188 είναι για πολύ μεγάλες ταχύτητες παντού, αλλιώς δεν έχει νόημα να έχεις ένα τόσο μακρύ σκι, πόσο μάλλον και για ορειβατικό.

Το ρόκερ είναι μικρό και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το σκι στα "δύσκολα" χιόνια, τουναντίον εγώ το βρίσκω αρκετά πιο εύκολο, καθώς μου επιτρέπει να κρατάω επιθετική μπροστινή στάση παντού...

Το σκι ζυγίζει 1850gr στο 174, άρα να υπολογίζεις άλλα 50gr τουλάχιστον στο 181.

Δηλαδή 3700 τα σκι και 2450 οι baron, σύνολο 6150gr το ζευγάρι, που είναι αποδεκτό για τη χρήση που θέλεις...

Μήκος για το συγκεκριμένο σκι προτείνω 181, που σε σχέση με τις πιο πολλές εταιρίες είναι 4cm ψηλότερο και αντιστοιχεί σε σκι 185 στην καμπύλη της βάσης. Δεδομένου ότι η ουρά του είναι flat και πατάει σχεδόν όλη, το ωφέλιμο μήκος είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με ένα σκι γυριστής ουράς.

Η χρήση που θέλεις από το σκι ταιριάζει περισσότερο στο 181 παρά στο 188, που είναι πραγματικά μεγάλο, σαν 192 σκι το μέτρησα στα Sidestash που έχω. Δεν ξέρω πως κάνεις σκι, αλλά το 188 είναι για πολύ μεγάλες ταχύτητες παντού, αλλιώς δεν έχει νόημα να έχεις ένα τόσο μακρύ σκι, πόσο μάλλον και για ορειβατικό.

Το ρόκερ είναι μικρό και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το σκι στα "δύσκολα" χιόνια, τουναντίον εγώ το βρίσκω αρκετά πιο εύκολο, καθώς μου επιτρέπει να κρατάω επιθετική μπροστινή στάση παντού...

Eυχαριστώ Λούη για την απάντηση και τις διευκρινίσεις.Εγώ νόμιζα ότι κα τα 2 σκι ήταν 1850,μάλλον ήμουν πολύ αφελής....και μου φάνηκε και περίεργο.

Όσο για τό μήκος,για να προτείνεις 1,81 κατι ξέρεις.Και το size chart της Κ2 στο 1,81 με έχει.Προφανώς θα ήθελα το 1,88 αν ήμουν expert.Aλλά τώρα ίσως καλύτερα στο 1,81 με αυτά που διάβασα για το μήκος των Κ2.Δεν έχω ξαναπάρει πέδιλα Κ2 οπότε δεν ήξερα αυτές τις λεπτομέρειες.

Για τη δέστρα συμφωνείς με την marker baron;ή έχεις να προτείνεις κάτι άλλο;Και επίσης πόσο πιστεύεις θα με δυσκολέψει το λίγο παραπάνω ύψος που σου δίνει η ορειβατική δέστρα;

Γιατί να βάλεις αυτές τις baron που είναι βαριές σαν άγκυρες ? Έχω και εγώ τα sideshow και έβαλα

dynafit. Βάλε τις dynafit tlt speed (με λουριά) ή αν θες φρένα τις dynafit tlt vertical .

για να μην ανοιγω αλλο θεμα, τα volkl Rtm 7.4 ειναι καλα;;; (οχι, δεν ειναι για μενα)

Snow is on my D.N.A.

Τελικά τα παρήγγειλα τα πέδιλα.

Κ2 sideshow 1,81 με δέστρα marker baron 13.

Επίσης αγόρασα και μπότες dalbello crypton cross.

Tα αποτελέσματα θα τα δούμε επί τω έργω.....Αν μας κάνει τη χάρη να χιονίσει. :P

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις γνώμες σας.

θελω δοκιμη οταν ανεβεις βασιλω!!! :P μεγιες!!!!

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

θελω δοκιμη οταν ανεβεις βασιλω!!! :lol: μεγιες!!!!

και εγω..οχι απαραιτητα στη Βασιλω

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

θελω δοκιμη οταν ανεβεις βασιλω!!! :lol: μεγιες!!!!

και εγω..οχι απαραιτητα στη Βασιλω

Όλοι θα πάρετεεε!χαχαχα

:lol::):lol:

Ωραία Βαγγέλη!

Πως και δεν πήρες μπότες με άρθρωση όμως;

Προφανώς με τις συγκεκριμένες μπότες οι οποίες σίγουρα θα έχουν flex πάνω από 100,

ο Βαγγέλης θα θέλει απλά να "πεταχτεί" εκτός ορίων χιονοδρομικού.

Σε βουνά εκτός χιονοδρομικών μια μπότα με χαμηλό flex θα κάνει την δουλειά της επίσης καλά.

Αν όμως η δραστηριότητα της ημέρας περιλαμβάνει και πεζοπορία, σίγουρα χρειάζεται μια μπότα με άρθρωση.

Προσωπικά (λόγω οικονομικής στενότητας) δεν έχω βάλει ποτέ καθαρά ορειβατική μπότα.

Χρησιμοποιώ μια μπότα με flex 60 και έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα πεζή

Προφανώς με τις συγκεκριμένες μπότες οι οποίες σίγουρα θα έχουν flex πάνω από 100,

ο Βαγγέλης θα θέλει απλά να "πεταχτεί" εκτός ορίων χιονοδρομικού.

Σε βουνά εκτός χιονοδρομικών μια μπότα με χαμηλό flex θα κάνει την δουλειά της επίσης καλά.

Αν όμως η δραστηριότητα της ημέρας περιλαμβάνει και πεζοπορία, σίγουρα χρειάζεται μια μπότα με άρθρωση.

Προσωπικά (λόγω οικονομικής στενότητας) δεν έχω βάλει ποτέ καθαρά ορειβατική μπότα.

Χρησιμοποιώ μια μπότα με flex 60 και έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα πεζή

Επειδή πιστεύω ότι κάθε κομμάτι του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένο για μια συγκεκριμένη δουλειά και όχι πασπαρτού,γι' αυτό το λόγο πήρα αυτές τις μπότες για χιονοδρομικό και λίγο κοντά στο χιονοδρομικό και για καθαρά ορειβατικό σκι θα πάρω του χρόνου καθαρά ορειβατικές μπότες.

Φέτος θα βολευτώ με αυτές ή με κάποιες παλιές με flex 70 που έχω.ότι βολέψει καλύτερα.Αυτές είναι 90-120.

Επειδή πιστεύω ότι κάθε κομμάτι του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένο για μια συγκεκριμένη δουλειά και όχι πασπαρτού,γι' αυτό το λόγο πήρα αυτές τις μπότες για χιονοδρομικό και λίγο κοντά στο χιονοδρομικό και για καθαρά ορειβατικό σκι θα πάρω του χρόνου καθαρά ορειβατικές μπότες.

Φέτος θα βολευτώ με αυτές ή με κάποιες παλιές με flex 70 που έχω.ότι βολέψει καλύτερα.Αυτές είναι 90-120.

Φιλε μεγειες για ολο τον εξοπλισμο, αλλά οι μποτες ειναι μποταρες, τωρα οπως αθηνει να εννοειθει και το εταιρο φιλαρακι μου απο τις δυτικες πλευρες της Ελλαδος, καλο ειναι του χρονου να χτυπησεις και μια ορειβατικη!!

Καλες κατεβασιες και "παν μετρο, αριστο"....... :)

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Καλησπερα παιδια.Για να μην ανοιγω καινουργιο topic αποφασισα να γραψω εδω.Μηπως καποιοσ εχει δοκιμασει τα armada el rey???θα ηθελα να μαθω για τη συμπεριφορα τους εντος και εκτος και θελω να δω αν οντωσ ισχυουν οι πολυ καλες κριτικες που διαβαζω σε διαφορα site στο internet..Ευχαριστω...

Καλησπερα παιδια.Για να μην ανοιγω καινουργιο topic αποφασισα να γραψω εδω.Μηπως καποιοσ εχει δοκιμασει τα armada el rey???θα ηθελα να μαθω για τη συμπεριφορα τους εντος και εκτος και θελω να δω αν οντωσ ισχυουν οι πολυ καλες κριτικες που διαβαζω σε διαφορα site στο internet..Ευχαριστω...

Kάπου το έχω ξαναγράψει...Το μοντέλο του 09. Και το περσινό το είχα βάλει για λίγο και δεν είχε μεγάλες διαφορές

Τα μοναδικά πέδιλα που έχω κατέβει την 6 χωρίς στάση. Το χιόνι ήταν άριστο βέβαια. Συμπαθητικό καρβάρισμα λίγο καλύτερο από ότι περιμένεις. Πολύ ανθεκτικά και σταθερά σε υψηλές ταχύτητες στην πίστα πολύ περισσότερο από όσο περιμένεις. Γενικά υπέροχο πέδιλο για σκι όλη μέρα σε πίστα αλλά προφανώς δεν πάνε σαν πέδιλο με ακτίνα 12-14. Το 1.78 είχα

Εκτός πίστα πολύ καλά και φυσικά από τις διαστάσεις τους δεν είναι για gs στην πούδρα αλλά σε βοηθούν παντού.

Αν θες ένα πέδιλο για όλη τη σεζόν προσωπικά δεν έχω βάλει καλύτερο

ΠΕΤΑΝΕ. Nα δες τις διαφορές σου από το να πετάς με sl9 <_<

YouTube Video ->
Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Kάπου το έχω ξαναγράψει...Το μοντέλο του 09. Και το περσινό το είχα βάλει για λίγο και δεν είχε μεγάλες διαφορές

Τα μοναδικά πέδιλα που έχω κατέβει την 6 χωρίς στάση. Το χιόνι ήταν άριστο βέβαια. Συμπαθητικό καρβάρισμα λίγο καλύτερο από ότι περιμένεις. Πολύ ανθεκτικά και σταθερά σε υψηλές ταχύτητες στην πίστα πολύ περισσότερο από όσο περιμένεις. Γενικά υπέροχο πέδιλο για σκι όλη μέρα σε πίστα αλλά προφανώς δεν πάνε σαν πέδιλο με ακτίνα 12-14. Το 1.78 είχα

Εκτός πίστα πολύ καλά και φυσικά από τις διαστάσεις τους δεν είναι για gs στην πούδρα αλλά σε βοηθούν παντού.

Αν θες ένα πέδιλο για όλη τη σεζόν προσωπικά δεν έχω βάλει καλύτερο

ΠΕΤΑΝΕ. Nα δες τις διαφορές σου από το να πετάς με sl9 <_<

YouTube Video ->

ευχαριστς φιλε mik..το βιντεακι το εχω σιγουρα ξαναδει..ωραιο!Αυτο ακριβως θελω ενα πεδιλο για ολη μερα και για ολο το βουνο..Αν και στην αρχη πρσανατολιζομουν σε κατι με μικτοτερο φαρδος νομιζω οτι θα τα παρω.σε σκληρο χιονι η παγο τη παλευουν? Αν και νομιζω οτι πολλα ζηταω....

ευχαριστς φιλε mik..το βιντεακι το εχω σιγουρα ξαναδει..ωραιο!Αυτο ακριβως θελω ενα πεδιλο για ολη μερα και για ολο το βουνο..Αν και στην αρχη πρσανατολιζομουν σε κατι με μικτοτερο φαρδος νομιζω οτι θα τα παρω.σε σκληρο χιονι η παγο τη παλευουν? Αν και νομιζω οτι πολλα ζηταω....

Δε ξέρω φουλ στη πούδρα ήταν η μέρα που τα έβαλα :( Μια χαρά θα είναι, τα dual radius και με περίεργες γεωμετρίες προσωπικά με έχουν δυσκολέψει σε πάγους κλπ

Για ένα πέδιλο, αν δεν θες να πας σε dual radius super dooper camber gsxr πέδιλο, εμένα μου είχαν φανεί διασκεδαστικότατα παντού.

Η αλήθεια είναι ότι στην πίστα προσωπικά με πήγαν σαν πέδιλο με μικρότερο φάρδος και το έχω ακούσει και από αλλού. Και πάλι σαν racecarve πέδιλο δεν πάνε αλλά γλυκό διασκεδαστικό σκι σε ανοιχτές καρβοστροφές με γκάζια κάνεις άνετα. Και ξαναλέω ότι είναι από τα πιο σταθερά.

Α είναι σχετικά βαριά το ξέχασα αλλά μάλλον για αυτό είναι σταθερά.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

σου εχω ξαναπει εσενα και δυο σανιδες απο οικοδομη να σου δωσουν διασκεδαστικες θα τις βρεις :P:(:)

DALTONS POW ROBBERY.....

Μπα αντίθετα. Για τον nιckel ισχύει αυτό αρκετά κλαψιάρης είμαι και έχω γυρίσει άφθονα πέδιλα που δεν μου άρεσαν

Κατρχάς για πόσο πούδρα μιλάμε και για τι ακριβώς σανίδες? :(

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ευχαριστω για τη βοηθεια ΜΙΚ.Τα πηρα.Αντε τωρα να χιονισει επιτελουσ να τα τεσταρουμε!!!

Καλοτάξιδα :yahoo:

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε