Jump to content
panpanou

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ....(ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΙΟΝΙ)

Recommended Posts

Προτείνω σε όλα τα Ελληνικά χιονοδρομικά να μπει τεχνητό αλλά να έχει ο κάθε ένας δικαίωμα να ανέβει 3 φορές το χρόνο ....

καλά, από προτάσεις μας έχεις πήξει βρε ΜΙΚ ...

πριν 3-4 χρόνια μας έλεγες να γίνει χιονοδρομικό στην Κακαρδίτσα :P , και στην μισή Νότια Πίνδο ...

άσε, δεν θα πάρουμε ....

Μαθαίνουμε να λέμε ότι ο τρόπος ζωής μας διαλύει τον πιο όμορφο πλανήτη του σύμπαντος, όταν λέμε μας εννούμε τον εαυτό μας πρώτο, κάνουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, δουλειάς μας και μετά χαρακτηρίζουμε οποιονδήποτε ηλίθιο, διάολε.

συμφωνώ

χαρακτηρίζουμε ηλίθιο, αυτόν που ενώ βλέπει το τέλος να έρχεται, επιμένει με κλειστά μάτια

να κάνει κάτι που εκ των πραγμάτων είναι καταδικασμένο να πεθάνει ...

επιπλέον δε επιβαρύνει και καταστρέφει και τους υπόλοιπους ...

Επιτρέψτε μου να είμαι λίγο εριστικός για ένα τομέα που γεννήθηκε από την υποκρισία τη ματαιοδοξία και το κερδος. διαμορφώθηκε από την υποκρισία τη ματαιοδοξία και το κερδος, σήμερα είναι υποκρισία τη ματαιοδοξία και το κερδος και με τα δήθεν "πράσινη οικονομία" θα έχουμε ένα μέλλον με υποκρισία τη ματαιοδοξία και το κερδος.

:P:lol::P :P

nobody cares αν είσαι εριστικός ...

το θέμα είναι ότι είσαι αντιεπιστημονικός ... και λες πράγματα αναπόδεικτα και μη τεκμηριωμένα ...

τα περί κρέατος, μετακινήσεων, πετρελαίου κλπ κλπ, λυπάμαι αλλά εγώ τουλάχιστον ΔΕΝ μπορώ να τα παρακολουθήσω,

αδυνατώ να ακολουθήσω τους συλλογισμούς σου και πως καταλήγεις σε συμπεράσματα ...

διάβασε έναν ομοιοπαθή σου και κυρίως διάβασε τι γράφουν στα σχόλια οι αναγνώστες ....

το ερώτημα που τίθεται είναι ένα και είναι σαφές:

έχουμε το ηθικό δικαίωμα ;;;; , σε ένα περιβάλλον που συνεχώς υποβαθμίζεται

και σε ένα πλανήτη που δείχνει ότι υποφέρει,

να ζητάμε ως χιονοδρόμοι να μας παρέχουν τεχνητό χιόνι ;;;;;;;;;

αυτό είναι το ερώτημα και αυτό ζητά απάντηση ....

όλα τα άλλα είναι προφάσεις για να μην απαντάμε .....

Edited by panpanou

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Ωραία. Ας έρθουμε λοιπόν στο προκείμενο. Πως πιστεύεις ότι θα μπορούσε να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν από την βιομηχανία της χιονοδρομίας; Ας υποθέσουμε ότι το τεχνητό χιόνι δεν υπήρχε και με τα στατιστικά των τελευταίων ετών είχαμε εξασφαλισμένο χιόνι μόνο στον... Καναδά (όχι τυχαίο παράδειγμα :P ). Ενεργειακά θα ήταν καλύτερα για τον τουρίστα να πηγαίνει μέχρι εκεί για να κάνει το σκι του παρά να πεταχτεί μέχρι τις Άλπεις, ή τον Παρνασσό;

Αν είμαστε ειλικρινείς για την εξοικονόμηση ενέργειας, τότε την εφαρμόζουμε πρώρα από όλα εμείς οι ίδιοι. Το να λέμε από την μια ότι η τεχνητή χιόνωση είναι καταστροφή για το περιβάλλον και από την άλλη να οδηγούμε μεγάλα βενζινοβόρα οχήματα για να πάμε στα βουνά ή στις παραλίες μας και να οργανώνουμε διακοπές σε άλλες ηπείρους που έχουν εξασφαλισμένο χιόνι είναι "κάπως". :P

Νίφει!

:P Edited by panpanou

dropdown.gif

Panpanoy μη πάρεις. Πως σου φαίνεται τώρα που δεν έχεις να κάνεις σκι στην Ελλάδα? Στην Κακαρδίτσα και στον Παρνασσό αν είχαν τεχνητό σήμερα θα κάναμε σκι

Αλλά όσο επιμένεις να θες να κάνεις σκι/ορειβασία/ιστιοπλοία και δε ξέρω τι άλλο και να επιμένεις να χαρακτηρίζεις ηλίθιους αυτούς που βάζουν τεχνητό και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι είναι υποκριτικό συνέχισε τη ζωούλα σου στην υποκρισία των απόψεών σου.

Και αν σε ένοιαζε θα μάθενες πόσα λίτρα νερό θέλει ένα κιλό κρέας.

Πως θα μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα Χρήστο? ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΚΙ (Και γεμίζοντας τα μη ενεργοβόρα αμάξια/ λεοφορεία μας όταν πάμε, κόβωντας το κρέας και...στείλτε μια φωτογραφία του σπιτιού σας να αρχίσουμε και για τα σπίτια μας)

Αλλά δεν μας συμφέρει

Βεβαίως αν δω καμιά δεκαριά thread ηλίθιος όποιος πάει Άλπεις για σκι, ηλίθιος όποιος κάνει σκι 20 μέρες το χρόνο κλπ κλπ φυσικά θα χαρώ να συμμετάσχω και στη κουβέντα για το τεχνητό. Και φυσικά όταν όλοι μειώσουμε το σκι μας θα χαρώ να συμμετάσχω και σε όποια κίνηση κατ΄λαργησης του τεχνητού. Μέχρι τότε θα μου επιτρέψετε να χαρακτηρίζω υποκριτή όποιον πηγαίνει βόλτα στο βουνό με το αμάξι συχνά και λέει ηλίθιους όσους βάζουν τεχνητό.

Όταν θερίζανε τα δέντρα το Πισοδέρι, τα Καλάβρυτα, τα 3-5, το Πήλιο , το Μαίναλο, ο Παρνασσός , ο Λαιλιάς και και και όλα τα χκ των Άλπεων προσπαθώ να βρω σε ποιες μαζικές κινητροποιήσεις είχαν συμμετάσχει ο κύριος panppanoy αλλά δεν το βρίσκω. Ίσως μας βοηθήσει. Εγώ ήμουν 15 χρονώ.

Υ.Γ. Γιατρός δεν είσαι? Επειδή ασχολούμε με ΑΠΕ και εξοικονόμιση ενέργρειας απλά στο λέω αν συνεχίσεις να θες να με λες αντιεπιστημονικό συνέχισε ρόμπα θα γίνεις από τις εμμονές σου. Διάβασε λίγο για το κρέας, για το νικέλιο για διάβασε και αν συνεχίζεις να επιμένεις ότι το τεχνητό χιόνι είναι το έγκλημα του σύγχρονου χιονοδρόμου μάλλονθα πρέπει να ανατρέξουμε στα μαθηματικά της πρώτης δημοτικού.

Πως μετακινείσαι, πόσο βενζίνη έκάψες πέρσι και πόσο λογαριασμό ρεύματος είχες? Σε αεροπλάνο μπήκαμε? Αγόρασες αυτοκίνητο?

Αλήθεια είσαι υπέρ ή κατά των ανεμογεννητριών?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

@ MIK

δεν την καταλαβαίνω αυτή τη προσωπική επίθεση ...

σε χαρακτήρισα αντιεπιστημονικό, διότι γράφεις γράφεις γράφεις συνεχώς,

μιλάς για ποσοστά και δεν έχεις αναφέρει ούτε ένα reference ...

παρά μόνο τις προσωπικές σου εκτιμήσεις ....

αν συνεχίσεις έτσι, θα χαρακτηριστείς ως έχων τρικυμία στο κρανίο ....

take care

Πως πιστεύεις ότι θα μπορούσε να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν από την βιομηχανία της χιονοδρομίας;

μα ήδη, όπως πιθανώς θα είδες, έβαλα ένα βίντεο με θέμα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή την αναζήτηση ....

τι μπορεί να γίνει ;;;

και προς τα που ενδεχόμενα θα πρέπει να κατευθυνθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ;;;;

εμείς ως χιονοδρόμοι (= τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας, αλλά είμαστε εμείς που ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ την χιονοδρομική βιομηχανία ...)

έχουμε μείζονα λόγο και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και σαφείς τι θέλουμε ....

δεν έχω τις απαντήσεις ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

αλλά ξέρω όμως ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ...!

δεν θέλω λοιπόν τεχνητό χιόνι στα βουνά, διότι είναι υδροβόρο, ενεργοβόρο, επιβαρυντικό για το ευαίσθητο

περιβάλλον των βουνών με πολλούς τρόπους και κυρίως ξέρω ότι είναι μιά παρτίδα εκ των προτέρων χαμένη ...

;;; δλδ σε 20 χρόνια από τώρα που ούτε το τεχνητό χιόνι θα μπορεί να ανοίξει το Ischgl ;;;, τι θα κάνουμε ;;;;

Αν είμαστε ειλικρινείς για την εξοικονόμηση ενέργειας, τότε την εφαρμόζουμε πρώρα από όλα εμείς οι ίδιοι.

συμφωνώ απολύτως

Ας υποθέσουμε ότι το τεχνητό χιόνι δεν υπήρχε και με τα στατιστικά των τελευταίων ετών

είχαμε εξασφαλισμένο χιόνι μόνο στον... Καναδά (όχι τυχαίο παράδειγμα :P ).

... και να οργανώνουμε διακοπές σε άλλες ηπείρους που έχουν εξασφαλισμένο χιόνι είναι "κάπως". :lol:

Χρήστο,

επειδή αναφέρεις το παράδειγμα όχι τυχαία !!! ... :P (αντιλαμβάνομαι ότι μιλάς επί προσωπικού ....

προφανώς αναφέρεσαι στο γιο μου που είναι στον Καναδά ...)

ο Διονύσης λοιπόν πήγε στο Καναδά σε αναζήτηση πανεπιστημίου για να συνεχίσει τις σπουδές του

μετά το Μετσόβιο και όχι για να κάνει σκι ...

πήγε εκεί, για να βρει τον Γιάννη, ο οποίος ήδη κάνει μεταπτυχιακά εκεί, στον δυτικό Καναδά ...

θεωρώ αυτονόητο ότι, καθώς είναι νέα παιδιά, θα πάνε και για σκι και

για ό,τι άλλο τους φωτίσει η ηλικία τους και τα νιάτα τους ...

χαίρομαι δε, που και οι δυό τους είναι ανοικτά μυαλά και ΑΚΟΥΝΕ και ΒΛΕΠΟΥΝ .... και καταλαβαίνουν ...

σου παραθέτω ένα απόσπασμα από γράμμα (email) που μού' στειλε ο Δ.

έχει σημασία τι γράφει ένας νέος Έλληνας 22 χρονών, που κάνει σκι και αγαπάει την χιονοδρομία και τα βουνά

όπως εσύ, εγώ και όλοι μας ....

".... Φτάσαμε αργά το βράδυ Kamloops, είχε ήρεμο καιρό τελικά και κρύο.

Πρώτη φορά έκανα την ημέρα ταξίδι στο οδικό δίκτυο του επαρχιακού Καναδά, και έπαθα την πλακάρα μου.

Οι τύποι είναι φοβεροί, είναι εκπληκτικός ο σεβασμός τους προς τη φύση.

400 χλμ δρόμος, και δεν συναντάς ούτε ένα βενζινάδικο, ούτε ένα rest area, ούτε διόδια, ούτε τίποτα!!!

Είσαι εσύ και μόνο εσύ.

Και όλο αυτό, για να μην υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση και εγκαταστάσεις στο ορεινό περιβάλλον.

Ο δρόμος είναι μια μίξη ασφάλτου και χώματος χωρίς λωρίδες, μπάρες και διαγραμμίσεις.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καθόλου σήμα στο κινητό τηλέφωνο, και αυτό στα πλαίσια του environmental policy.

Κουφαθήκαμε!

Ο δρόμος που κάναμε ήταν ορεινός και αγκάλιαζε μεγάλα βουνά, ο οποίος είχε συνέχεια ταμπέλες, <<Warning, Avalanche Area>>. Πολύ tough κατάσταση!

Το Whistler, αρκετά τουριστικό θέρετρο, στα πλαίσια όμως και αυτό της σκληρής πολιτικής που επικρατεί

στο Καναδά για αυτά τα θέματα.

Απαγορεύεται να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους!!, γιατί αλλάζει η σύσταση των στοιχείων της φύσης, οπότε ρίχνουν αιχμηρά πετραδάκια στο δρόμο προκειμένου να επιτυγχάνεται η τριβή λάστιχου και δρόμου.

Οι χιονοδρομικές εγκαταστάσεις πολύ πιο απλοϊκές σε σχέση με τα μεγαθήρια των Άλπεων (σκέψου ότι είμαστε στο μεγαλύτερο χιονοδρομικό του Καναδά).

Φαντάσου το ski pass, το περνάς με συρματάκια στο φερμουάρ, όπως στα Καλάβρυτα, δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές κάρτες),

αλλά βέβαια και η αντίστοιχη εμβάθυνση τους σε θέματα safety εντός χιονοδρομικού, πολύ πιο λίγη σε σχέση με την Ευρωπαϊκή.

Στο βουνό επικρατεί τρομερή ησυχία, και από τους σκιέρ και από τα μαγαζιά και από τα εστιατόρια.

Ακούς γεράκια και ανατινάξεις χιονοστιβάδων μόνο.

Με ένα μαγικό τρόπο περιορίζουν την ανθρώπινη παρέμβαση στο ελάχιστο, χωρίς ταυτόχρονα να μειώνουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, στο βαθμό που ο άνθρωπος των ημερών μας θέλει να ασκεί.

Δε μπορώ να στο εξηγήσω πιο σαφώς.

Το βράδυ ας πούμε, μπήκαμε σε τύπου club μαγαζί, όπου δεν κάπνιζε κανείς μα κανείς

και ενώ παίζανε μουσικές χαμός, χορός κτλ, στις 2 η ώρα ξαφνικά, σταματάνε τα πάντα

και ο κόσμος φεύγει ευτυχισμένος….. και ρωτάς γιατί, και σου λένε…. "δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω ηχορύπανση ….." χαχαχαχα ... "

μακάρι να αντιμετωπίζαμε έτσι τη Φύση και στη χώρα μας ....

Edited by panpanou

dropdown.gif

Χρήστο σαφώς είναι καλύτερα να κάνεις σκι σε όσο πιο κοντινό σημείο γίνεται και να μη πηγαίνεις μακριά. Καλύτερο να έχει η Ελλάδα ένα βαρβάτο χιονοδρομικό από ενεργειακής πλευράς

Σε γενικές γραμμές 200g CO2 ανά χλμ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τι να το κάνω το reference. Διέψευσέ με. Άμα σου παραδώσω report θα δώσω reference εδώ απλή κουβέντα γίνεται σαν προφορική.

Kαι πάλι συγνώμη αλλά το ερώτημα αν είναι κακό το τεχνητό χιόνι για το περιβάλλον συμφωνώ απόλυτα μαζί σου είναι.

Αλλά θέσε ταυτόχρονα ότι είναι το 1/10 - 1/20 1/100 του σκι γιατί αλλιώς μπερδεύεις τον κόσμο μιας και λείπει το βασικό.

Και όσον αφορά το πως θα πρέπει να είναι ο στόχος του πως να κατευθυνθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στα βουνά αλλά στην μπαίνουμε στο αεροπλάνο να πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου να τη κάνουμε θα μου επιτρέψεις να το χαρακτηρίσω ηλίθιο όσο δεν μου κάνεις ταυτόχρονα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης ένα Ελληνικό βουνό. Αλλά και πάλι με τζιπ θα πηγαίνουμε και μετά δως του κρέας.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

πολλη γράψιμο και ανάλυση ρε παιδια !! χαρας το κουραγιο σας ,,,

δεν μπορω αλλο να σας παρακολουθήσω ..μου θυμίσετε του βουλευτες στην βουλη που λεει .λεει ο ενας ξαναλέει ο αλλος και στο τελος ,κανενας δεν εχει καταλαβει τι λενε παρα μονο απο η δυο ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ μιας και η αλλοι δεν τους δινουν πια καμια σημασια γιατι νύσταξαν ....

με καλη διαθεση ..νικος

υσ θα μπορουσαμε να εχουμε και εμεις κανονια για να μπορουμε να κανουμε σκι .διοτι το μελον τις χιονοδρομιας ειναι πλεον το τεχνητο χιονι

Edited by PRESIDENT

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Πάνο, πράγματι, αναφέρθηκα επί προσωπικού, αλλά δεν επιτέθηκα, έχει διαφορά και ελπίζω να είναι σαφής (το μήνυμα του ΜΙΚ όντως είναι σε επιθετικό τόνο, όπως όμως είναι και ο τίτλος του thread που εσύ ξεκίνησες).

Σε 20 ή σε 70 χρόνια που δεν θα μπορεί να δουλέψει έστω και με τεχνητό η βιομηχανία του σκι, απλά θα καταρρεύσει. Και θα πάρει μαζί της όλους όσους εξαρτώνται από αυτή.

Πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Ποιος ξέρει. Μπορεί να πάνε στις πόλεις ψάχνοντας για δουλειά. Μπορεί να έχουν αναπτυχθεί νέες τεχνολογίες και θέσεις εργασίας από το σπίτι. Μπορεί να φτιαχτούν εργοστάσια και βιοτεχνίες ή ακόμα και κτηνοτροφικές μονάδες που να επιβαρύνουν το περιβάλλον πολλαπλάσια. Και όλα αυτά, χωρίς το πλεονέκτημα που έχει η επαφή του τουρίστα με την φύση, μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες να δημιουργήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στις μάζες του πληθυσμού.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον, αλλά έχω την υποψία ότι χωρίς την βιομηχανία του χειμερινού τουρισμού δεν θα είναι απαραιτήτως καλύτερο. :P

Νίφει!

Ποιο στοιχείο μου σου προκαλεί απορία και θες reference που θα τολμας να με πεις και αντιεπιστημονικό πάνω στην επιστήμη μου?

Φαντάζεσαι για οτιδήποτε έχει σχέση με ιατρική και γράφεις στο snowclub να δίνεις reference. Τα ξέρω τα γράφω επιστήμη μου είναι.

Ζήτησε συγνώμη γιατί μόλις βρήα 30 post σου σε σχέση με ιατρική που δεν έχουν reference και αν δεν ζητήσεις είμαι υποχρεωμένος να σε χαρακτηρίσω αντιεπιστημονικό.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και όλα αυτά, χωρίς το πλεονέκτημα που έχει η επαφή του τουρίστα με την φύση, μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες να δημιουργήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στις μάζες του πληθυσμού.

μα δεν έχουμε ανάγκη σώνει και καλά το σκι για να έρθουμε σε επαφή με την φύση ...

και εν τέλει το πρόβλημα μας είναι τι θα απογίνουν όσοι απασχολούνται στην χιονοδρομική βιομηχανία ;;;; :blink:

μη τρελλαθούμε ρε παιδιά ...

dropdown.gif

(το μήνυμα του ΜΙΚ όντως είναι σε επιθετικό τόνο, όπως όμως είναι και ο τίτλος του thread που εσύ ξεκίνησες).

Περί ύφους με κάλυψες θεωρώ το ύφος μου κομψότατο σε σχέση με αλλωνών. Και έχεις ξεχάσει τον χαρακτηρισμό "αντιεπιστημονικό" Χρήστο για τον οποίο απαιτώ να μάθω αν πρέπει σε αυτό το forum να δίνουμε reference (ειδικά αν είναι για τη δουλειά μας )αλλιώς μπορούνε να μας χαρακτηρίζουν τσαρλατάνους. Αν ναι να το ξέρω.

Είσαι υπέρ ή κατά των ανεμογεννητριών?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

και εν τέλει το πρόβλημα μας είναι τι θα απογίνουν όσοι απασχολούνται στην χιονοδρομική βιομηχανία ;;;; :blink:

μη τρελλαθούμε ρε παιδιά ...

Από: ΕΟΤ

Προς: Κάνα εκατομύριο Έλληνες που ζουν από τον Τουρισμό

Aξιότιμοι άνεργοι

Επειδή ο τουρισμός προκαλεί μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις αποφασίσαμε να καταργηθεί

Το πρόβλημα του πλανήτη μας (ύστερα από ανάλυση του τεχνητού χιονιού) ανακαλύψαμε ότι είναι ο τουρισμός γενικότερα επειδή ο καλοκαιρινός, χειμερινός δεξιός και αριστερός μπλέ και κίτρινος τουρισμός προκαλεί χιλιάδες φορές μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα από το τεχνητό απόφασίσαμε να τον σταματήσουμε.

Γεμίζετε αεροπλάνα, καράβια και αμάξια για τουρισμό. Αίσχος.

Ήσασταν ηλίθιοι

Σιγά μη μας νοιάξει ο τουρισμός μπροστά στο περιβάλλον. Ηλίθιοι

Καλή δύναμη δουλειές υπάρχουν

Ελπίζω να καταλαβαίνεις επιτέλους την υποκρισία

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ποιο στοιχείο μου σου προκαλεί απορία και θες reference που θα τολμας να με πεις και αντιεπιστημονικό πάνω στην επιστήμη μου?

για δώσε μας λοιπόν, ρε ΜΙΚ, references για τα παρακάτω που μας είπες ....

υπ 'όψιν ότι τα references είναι ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ μιάς αναφοράς που είναι επιστημονική (= evidence based science)

οι προσωπικοί υπολογισμοί και οι προσωπικές εκτιμήσεις είναι τσαρλατανιές από αλμπάνηδες ....

Ο σύγχρονος κάτοικος μεγάλης πόλης προκαλεί περίπου 1000πλάσια σπατάλη νερού. Το κρέας είναι τεκμηριωμένα έγκλημα καθώς για την παραγωγή καθε κιλού κρέατος θέλουμε 20-200 λίτρα νερό.

Το χόμπι του σκι ευθύνεται για εκπομπές του θερμοκηπίου Χ και σπατάλη νερού Ψ.

Το τεχνητό χιόνι ευθύνεται για εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου 0,05Χ και σπατάλη νερού 0,1Ψ.

Χωρίς υπερβολή οι μπριζόλες που καταναλώνονται στις ταβέρνες της Αράχωβας ευθύνονται για σπατάλη νερού ίση με το αν γίνει το τεχνητό του Παρνασσού.

Χωρίς υπερβολή οι μπριζόλες που καταναλώνονται στις ταβέρνες της Αράχωβας ευθύνονται για σπατάλη νερού ίση με το αν γίνει το τεχνητό του Παρνασσού.

Προτείνω σε όλα τα Ελληνικά χιονοδρομικά να μπει τεχνητό αλλά να έχει ο κάθε ένας δικαίωμα να ανέβει 3 φορές το χρόνο για σκι (αν ανέβαινε 15). Φυσικά απαγορεύεται να πας Άλπεις και πάνω από όλα μη μου πεις ότι οδηγείς για να πάς να κάπου να τρέξεις.

Έτσι θα σώσουμε το περιβάλλον 70% από τη ζημιά που προκαλούμε για το χόμπι μας και όχι να βρίσκουμε τους ευκολους στόχους.

Από: ΕΟΤ

Προς: Κάνα εκατομύριο Έλληνες που ζουν από τον Τουρισμό

Aξιότιμοι άνεργοι ....

άλλο τουρισμός , άλλο χιονοδρομική βιομηχανία ....

μη μπερδεύεις το σκι με τον τουρισμό γενικότερα ....

το σκι και τα σχετικά με το σκι είναι ένα ΜΙΚΡΟ υποσύνολο του Τουρισμού στην Ελλάδα ...

Edited by panpanou

dropdown.gif

Panpanoy δυο ερωτήσεις απάντησε σε ικετεύω

Είσαι υπερ η κατά των ανεμογεννητριών?

Είσαι υπερ ή κατά του τουρισμού?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

υσ θα μπορουσαμε να εχουμε και εμεις κανονια για να μπορουμε να κανουμε σκι .διοτι το μελον τις χιονοδρομιας ειναι πλεον το τεχνητο χιονι

Πολυ ενδιαφερουσα παρεμβαση :blink:

Απάντησε στις δυο παραπάνω ερωτήσεις σε παρακαλώ. Ξεκινάω να μαζεύω υλικό φυσικά και θα τα τεκμηριώσω. Αλλά τον χαρακτηρισμό τον έχεις ήδη.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

άλλο τουρισμός , άλλο χιονοδρομική βιομηχανία ....

μη μπερδεύεις το σκι με τον τουρισμό γενικότερα ....

το σκι και τα σχετικά με το σκι είναι ένα ΜΙΚΡΟ υποσύνολο του Τουρισμού στην Ελλάδα ...

Είσαι υπερ ή κατά του Τουρισμού?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Panpanoy δυο ερωτήσεις απάντησε σε ικετεύω

Είσαι υπερ η κατά των ανεμογεννητριών?

Είσαι υπερ ή κατά του τουρισμού?

είμαι υπέρ των ανεμογεννητριών, αλλά όχι παντού, όχι όπου κορφή και ανεμογεννήτρια ...

είμαι υπέρ του Τουρισμού, αλλά όχι σε βάρος του περιβάλλοντος ...

(πχ όχι τεχνητό χιόνι σώνει και καλά, όχι γήπεδα γκόλφ πχ στην Κρήτη ή στην Ρόδο,

όχι πχ πισίνες στα νησιά που διψάνε για νερό ...)

είμαι υπέρ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ....

επίσης σου θυμίζω το ερώτημα μου είναι για το τεχνητό χιόνι ..... :blink:

δεν θα ανοίξω κουβέντα επί παντός του επιστητού ....

Edited by panpanou

dropdown.gif

Καλά ρε panpanoy θα μας τρελάνεις? Ο Δ. μπήκε σε αεροπλάνο για 6.000 χιλιόμετρα για να πάει σε αυτούς που έχουν 259 κανόνια...

"Whistler Ski Holiday Facts

Established in 1966 the Canadian ski resort Whistler lies at 2284 metres altitude in the British Columbia region of the Canadian Coast Range. With the highest lifts and ski slopes below 2500m Whistler ski area is not snow sure. Over 259 snow cannons ensure artificial Whistler snow making covers ?km of ski trails, which equates to around 14 of the ski slopes. The nearest airport transfer to Whistler (Canada) is Vancouver at a distance of 136km

"

...επιτρέπουν το heliski...

http://coastrangeheliskiing.com/

....Kαι έχουν θερίσει τα δάση να κάνουν πίστες....

Και μιλάει για σεβασμό στο περιβάλλον?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αλλά τον χαρακτηρισμό τον έχεις ήδη...

χαχαχα .... :D

άκου MIK δεν με ενδιαφέρει ποσώς το πως θα με χαρακτηρίσεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος ...

με ενδιαφέρει πως θα με χαρακτηρίσουν οι ΟΜΟΙΟΙ μου ...

ο δικός σου χαρακτηρισμός με αφήνει αδιάφορο ... μπορείς να με αποκαλέσεις όπως θες ...

Dr. μην το παρακάνουμε, θερμή παράκληση. mod.

σκέφτομαι όμως ότι μιάς και ασχολείσαι με ΑΠΕ ....

κάποιος θα πρέπει να σου μιλήσει για τον όρο ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ....

προφανώς την είχες κάνει κοπάνα, την ημέρα που κάνατε μάθημα για την βιώσιμη ανάπτυξη στο πανεπιστήμιο ....

:blink:

Edited by panpanou

dropdown.gif

Και μιλάει για σεβασμό στο περιβάλλον?

ακριβώς

είναι δείγμα, τους πως συμπεριφέρεται η χιονοδρομική βιομηχανία, ακόμα και σε χώρες που έχουν τόσο πολύ

αναπτυγμένη την περιβαλλοντική συνείδηση ...

στα Καλάβρυτα, όταν ήταν χορηγός η PANAFON ... βάζανε κάθε ΣΚ κάτι ηχεία 1000 W το καθένα και ξεσηκωνόταν όλο το βουνό

από το ντάπα ντούπα .... :blink:

η δε SUBARU έφερνε τα αυτοκίνητα της και όποιος γούσταρε έκανε παντιλίκια στο χιόνι στον Ξηρόκαμπο ... :D

αυτοί ήταν οι λεγόμενοι "χορηγοί" του ΧΚΚ ....

σου θυμίζω ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη σαν Εθνικός Δρυμός και θεωρείται σε Ευρωπαικό επίπεδο

περιοχή ΣΠΑΝΙΑΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ και ΠΑΝΙΔΑΣ .... :(

Edited by panpanou

dropdown.gif

Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά. Στον Καναδά αναπτύξανε περιβαλλοντική συνείδηση, αφού πρώτα ανέπτυξαν την τουριστική βιομηχανία τους και εξασφάλισαν την βιωσιμότητα της και των γύρω κοινοτήτων. Θα υπήρχε αυτή η ευαισθησία να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο, να μην μπει ούτε ένα κανονάκι τεχνητής αν πρώτα δεν είχαν κάνει όλα όσα χρειάζονται για να προσελκύσουν τους χιλιάδες τουρίστες στα μεγαλύτερα και σημαντικότερα χιονοδρομικά τους; Πολύ αμφιβάλλω.

Νίφει!

Πήρε το αφτί μου μια κουβέντα περι αναπτυξης και προστασιας του περιβαλλοντος και ολα αυτα σε μια επιτροπη υπο την προεδρία της Γκερέκου, στο κανάλι της βουλής.

Μαλιστα πήρε αναβολή η συγκεκριμένη κουβέντα για το λόγο οτι θα έπρεπε να υπάρχουν αντιπρόσωποι και άλλων οργανώσεων...

Θεωρώ οτι ο συλλογός μας έχει δικαίωμα να ακούγεται και να συμμετέχει σε τέτοιες συζητήσεις. Θα μπορούσαμε να το ψάξουμε περισσότερο? Όλες οι απόψεις που διάβασα παραπάνω θα ήταν χρήσιμο να μεταφερθούν και προς τα έξω και να αξιοποιηθούν.

Νιφαδας

How you stand is how you ski