Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
mitsos

Αγορά Εξοπλισμού.

Recommended Posts

τίποτα...? κανένας?

κάποια άποψη..?

''Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former...'' Albert Einstein

εγω ειμαι 1.75 και 68 κιλα και τσουλαω με 153 σανιδα.πιστευω οτι το 145 που λες να δοκιμασεις οτι θα σου πεσει πολυ μικρο!το ιδιο πιστευω και για το 148 αλλα αφου σε βολεψε δεν μπορω να πω τιποτα!γνωμη μου παντως να μην πεσεις κατω απο 150 σε μηκος!

πρεπει επισης να δεις τι σκληροτητα θες να εχει το σανιδι σου.

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

Για να λέμε του λόγου του αληθές, το μήκος του σανιδιού που θα πάρεις, πάει ανάλογα με το βάρος σου. Και ανάλογα με το τι θες να κάνεις στο βουνό, πέρνεις και το ανάλογο σανίδι.

Εσύ που είσαι 170 και 88 κιλά, θες ένα μεσαίου μήκους σανίδι, σχετικά σκληρό. Βέβαια, αυτοί οι δυο παράγοντες είναι σχετικοί και θα εξηγήσω γιατί.

Μπορείς να πάρεις σανίδι 154 εκατοστά μήκος, με 7ρι φλεξ και πάνω, ή 156+ με 5ρι φλεξ και κάτω.

Σε καμιά περίπτωση μη πάρεις κοντό σανίδι με μικρό φλεξ, γιατί θα γίνει μαρμελάδα πολύ γρήγορα.

Ένα ιδανικό σανίδι που μπορώ να σκεφτώ για σένα, είναι ένα σκληρό freestyle στα 157 ή 158 εκατοστά. Μη σου ξεγελάει η ονομασία "σκληρό freestyle" γιατί τα σανίδια αυτά είναι κατά κανόνα halfpipe, αλλά άνετα πάνε παντού. Ένα τυπικό παράδειγμα τέτοιου σανιδιού, είναι το Gnu Riders Choice 157,5 με 7ρι φλεξ και πλάτος μέσης 24,5. Πάει παντού. Από πάρκο (άλματα, καθώς σε rails, παραείναι μεγάλο για μένα, εξαιτίας ελαφτρότητας), μέχρι carving (εξαιτίας σκληρότητας) και πούδρα (εξαιτίας μήκους και πλάτους).

Αν πάλι θες κάτι πιο μαλακό (που σίγουρα θες), σου προτείνω ένα 156-157 με 5ρι ή 6ρι φλεξ. Ένα τέτοιο σανίδι είναι το Rome Anthem.

Βέβαια, ίσως βρεις ακόμα πιο κοντά σκληρά σανίδια, αλλά θέλει ψάξιμο.

Για να λες ότι είσαι βαρύς αλλά όχι χοντρός, πρέπει να είσαι αρκετά γυμνασμένος με βαρύ σκελετό. Οπότε το σκληρό σανίδι είναι σχεδόν μονόδρομος.

JAPOW!!!

Ευχαριστω που μου δώσατε μία γενική εικόνα να ξέρω που βρίσκομαι.. Με μπερδέψατε λίγο με το φλεξ.. Μεχρι τώρα θεωρουσα το μικρότερο φλεξ μικρότερη ευελιξία.. Ενω τωρα κατάλαβα οτι μεγάλο φλεξ σκληρότερο σανίδι.. Σωστα..; Καμιά προταση στα 300€ σανιδι+δέστρα.. Σε αυτα τα δεδομένα που μου λετε.. Ευχαριστω εκ των προτέρων.. Τα nidecker του 3sixty αξίζουν.. Ή καλύτερα αγορά εξωτερικο ιντερνετ..;

''Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former...'' Albert Einstein

χμ...οντως...οταν ακους 7αρι φλεξ νομιζει οτι ειναι πιο μαλακο απο το 5 φλεξ. Αλλα παει αναποδα. Εχε το στο μυαλο σου ως βαθμο σκληροτητας και οχι βαθμο μαλακοτητας (οχι μαλ--κιας χαχα)

προταση τι να σου πρωτοπει κανεις...

τα nidecker καλα ειναι απο οσο ξερω.

δες κανα www.blue-tomato.at για εξωτερικο (On line)

και προσεξε μποτες-δεστρες-σανιδα να ειναι περιπου το ιδιο σε φλεξ

ΥΓ μποτες δικες σου εχεις;;; μηπως να αρχισεις απο εκει πρωτα;;

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

όχι μπότες δεν έχω και απο εκεί θα αρχίσω.. αλλα αν δεν της βάλω... δεν ρισκάρω να τις πάρω απο ιντερνετ.. θέλω να τις βάλω... απλά και φέτος θα την βγάλω με τα νοικιάρικα... και την αγορά θα την κάνω τους καλοκαιρινούς ή ανοιξιάτικους μήνες... θεωρώ ότι θα πετύχω καλύτερες τιμές στην ίδια ποιότητα απο τι το χειμώνα... απλά επειδή δεν ξέρω πολλά απο εταιρίες και μοντέλα γιαυτό λέω αν έχετε κάτι κατα νού... ευχαριστώ...

πρωτα παρε μποτες....εκει δεν παιζει τοσο ρολο η μαρκα αλλα πως σου καθεται στο ποδι

Snow is on my D.N.A.

μεγεθος και βαθμος σκληροτητας εξαρταται απο υψος, βαριος , παπουτσι, που και πως θα την χρησιμοποιησεις

Snow is on my D.N.A.

Καλησπερα, εχω ξεκινησει φετος το snowboard και θελω να αγορασω σανιδα - δεστρα- μποτες γιατι με τα νοικιαρικα καθε φορα κατι δεν μου καθεται καλα και επειδη μου αρεσει και θα ασχοληθω θα θελα να χω μια βαση σωστη. Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας γιατι δεν πολυεμπιστευομαι τα δι8αφορα μαγαζια (εαν μπορειται να προτεινεται και καποιο μαγαζι που ξερετε και ειστε ευχαριστημενοι μεσω πμ) . Το υψος μου ειναι 183, βαρος 85 και παπουτσι 45-46. Επισης τι αλλο πρεπει να προσεξω , για να μη παρω κατι που θα το μετανιωσω και με ξενερωσει.

Η nidecker score 2012 ειναι καταλληλη γιοα μενα μου την δινουν στα 350 κομπλε με μποτες δεστρα nidecker. Εαν γνωριζει καποιος κανα μαγαζι να προτεινει γιατι δεν εχω ξανα ασχοληθει και δεν γνωριζω. Δεν θελω να παρω μεσω ιντερνετ γιατι θελω να μιλησω να μου πουν δυο πραγματα.

Φιλε σε τι μεγεθος στην δινουν την σανιδα...?Γενικα σαν σανιδια ειναι καλα...(για πρωτο σανιδι νομιζω και η τιμη ολου του σετ ειναι κομπλε και ειναι και καινουρια).Αν σου δινουν το 162 wide ειναι για καλο για καταβασεις και πουδρες..το 157 wide ερχεται λιγο πιο παιχνιδιαρικο...διαλεξε και παρε...

Μου δινουν την wide 1.57 . Σημερα που εκανα μια βολτα ειδα την burton blunt και την bullet του 2012 και οι δυο πανω κατω στα ιδια χρηματα βγαιναν και μαλλον μια απο τις δυο θα παρω με δεστρα thn freestyle. Απλως βλεπω πως σαν αρχαριος δινουν την bullet δλδ αν παρω την blunt θα με δυσκολεψει τι διαφορες μπορει να εχουν μεταξυ τους που να καταλαβω. Μποτες πηρα σημερα τις invader και αυριο θα καταληξω σε ενα απο τα δυο.

φιλε μου,η nidecker score ειναι μια χαρα για την περιπτωση σου.ο πατος της,ειναι sintered base και αυτο κανει την διαφορα εναντι στην burton blunt/bullet.θα ειναι πιο γρηγορο το σανιδι και πιο ανθεκτικο/ευκολα επισκευασιμο.επισης εχει καλυτερο edge hold,πραγμα που το θες για τα φρενα σου,ειδικα τωρα στην αρχη.επισης αργοτερα για carving θα μπορεις πιο ευκολα να μαθεις σε αυτην.

εγω αυτη θα επαιρνα σε αυτα τα λεφτα.

η burton σου πουλαει ονομα,τουλαχιστον σε αυτη την τιμη.δες τι σου προσφερει η καθε εταιρια και διαλεξε με βαση τα χαραχτηριστικα και οχι το ονομα,ασχετως αν η nidecker ειναι παλια εταιρια,Ελβετικη η οποια εχει το δικο της εργοστασιο και δεν φτιαχνει αλλου,οπως η burton.

καλη επιτυχια στις αγορες σου!

και ριξε μια ματια εδω,να συγκρινεις αυτα που σου λεω...

http://www.thegoodride.com/snowboards/by-name/1028-nidecker-advanced-snowboard-review.html

http://www.thegoodride.com/snowboards/by-name/108-burton-blunt.html

334rl06.jpg

Γιαννη θα τολμησω να πω το εξης,ειχα nidecker σανιδα και μονο ανθεκτικη δεν θα την ελεγα σε σχεση με τρεια σανιδια burton που εχουν περασει απο τα ποδια μου!οχι οτι τα burton δεν χαραζονται,δεν εχει βγει πατος που δεν μασαει,απλα θα ελεγα οτι εχουν μια αντοχη!

στο θεμα μας,Πανο ρωτας ποιες οι διαφορες μεταξυ bullet και blunt:

το bullet ειναι directional σανιδι που σημαινει οτι η μυτη της σανιδας ειναι λιγο πιο φαρδυα απο την ουρα.επισης η θεση σου πανω στην σανιδα ειναι ελαχιστα προς τα πισω.με ολα αυτα και επειδη ειναι μαλακο σανιδι,θα μαθεις να κανεις καταβασεις σχετικα ευκολα.γενικοτερα για να μαθεις να τσουλας ειναι μια χαρα σανιδι.

το blunt ειναι κι αυτο μαλακο σε σκληροτητα,ειναι twin like εισαι δηλαδη στο κεντρο της σανιδας και θα σε βοηθησει να ξεκινησεις κολπακια.

γενικοτερα,αν θες μα μαθεις να τσουλας καλυτερο ειναι το bullet.αν θες να μαθεις να τσουλας και σιγα σιγα να αρχισεις και τα κολπακια παρε το blunt.

και τα δυο ειναι μαλακά σανιδια και σε συνδιασμο με τις invader μποτες και τις freestyle δεστρες,θα εχεις ενα ωραιο,μαλακό συνολο στα ποδια σου που θα σε βοηθησει να εξελιχθεις γρηγορα!

Γιαννη θα τολμησω να πω το εξης,ειχα nidecker σανιδα και μονο ανθεκτικη δεν θα την ελεγα σε σχεση με τρεια σανιδια burton που εχουν περασει απο τα ποδια μου!οχι οτι τα burton δεν χαραζονται,δεν εχει βγει πατος που δεν μασαει,απλα θα ελεγα οτι εχουν μια αντοχη!

Λιαπο,δεν ξερω για την Nidecker,αλλωστε με το δικο μου σανιδι 2 φορες εκανα και το δινω τελικα.οποτε δεν μπορω να κρινω την αντοχη/ποιοτητα τους,αλλα τις προαλλες θυμηθηκα που ελεγες για την ποιοτητα της burton,αν εβλεπες την joystick ενος φιλου,προσφατα αγορασμενη πως ηταν ο πατος,θα αναθεωρουσες!εκει που ειναι το channel ακριβως απο κατω στον πατο,ειχε φουσκωσει και πισω και μπροστα σε σημειο που το εβλεπες!ειπε πως παιζει να την γυριζε πισω γιατι ηταν σχετικα καινουργια...(μην μου πεις αν κερωνε, με τις δεστρες πανω βιδωμενες,γιατι και αλλα σανιδια δεν φουσκωσαν με αυτο τον τροπο)

εμενα αυτο,δεν μου εκανε και την καλυτερη εντυπωση.εντελως φιλικα,δεν τα λεω για να την σπασω σε κανεναν που του αρεσει η burton,απλα να τα μαθαινουμε και αυτα και οχι μονο οτι ειναι η καλυτερη εταιρια επειδη ηταν απο τις πρωτες.

εξαλλου αν βαλουμε διπλα διπλα,την burton vapor & sims protocol ενος φιλου,η πρωτη προσφατα αγορασμενη(εχει κανει 5-6 φορες)και η αλλη μοντελο του 2005,ειναι χαοτικη η διαφορα στην κατασταση που ειναι η μια με την αλλη,τι εννοω?απλα η sims μοιαζει να ειναι φετεινη σε αριστη κατασταση και η burton παλια.μιλαμε το topsheet απο τα χειροτερα που μπορει καποιος να συναντησει,χαλια εχει γινει(1000 ευρω σανιδι).ο πατος,ειχε κατι καλους τσαμπουκαδες,μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα,αλλα στα ματια μου μου φανηκε σακατεμενος!αν θελετε μπορω να βγαλω και φωτογραφιες να μην νομιζετε οτι λεω τα δικα μου...

μιλαμε παντα για ποιοτητα και οχι τεχνολογια,για να μην παρεξηγηθω.με αυτα τα δυο προσφατα παραδειγματα,εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι υπερ-εκτιμημενη εταιρια δυστηχως, σε οτι αφορα τιμη/ποιοτητα.

σιγουρα,καμμια δεν εχει μοντελα που ειναι αθανατα,μην τρελαθουμε!

φιλικα!! :innocent:

334rl06.jpg

υπαρχουν τοοοσες εταιριες που βγαζουν σανιδια,οοοσα και τα γουστα μας.

ποια εταιρια ξεκινησε πρωτη,ποια τελευταια,για μενα δεν εχει σημασια,σημασια εχει η ποιοτητα και η αντοχη στον χρονο.

αν λοιπον ο φιλος σου με το joystick κανει το ΛΑΘΟΣ να κερωνει την σανιδα με τις δεστρες κανονικα δεμενες πανω στην σανιδα,μην ζηταει τα ρεστα.ΔΕΝ το κανεις αυτο!μπορει επισης να ειχε πολυ ωρα το σιδερο στην περιοχη και να ζεσταθηκε το σανιδι περισσοτερο απ'οσο μπορει να αντεξει = παπαλα το σανιδι απο λαθος του παιδιου.

οπως και να εχει,ΔΕΝ κερωνουμε τα σανιδια με τις δεστρες πανω,τις βγαζουμε για το κερωμα!

λες μετα για μια burton vapor & sims protocol,δεν εχει να πει κατι!αμα περνεις την vapor και τσουλας πανω σε βραχια κι εχεις την protocol στην ντουλαπα,ναι οκ,η vapor θα βγει αχρηστη!

η πρωτη μου σανιδα ηταν μια lamar,πριν απο 13 χρονια που την αγορασα και μετα απο 4 χρονια που την εδωσα,ΔΕΝ ειχε ο πατος τ ι π ο τ α!ουτε την παραμικρη γραντζουνια!ξερεις γιατι;πριν τοσα χρονια τα βουνα ειχαν χιονια που κραταγαν μεχρι απριλιο και βαλε!θυμαμαι εκλειναν στα καλαβρυτα γιατι δεν πηγαινε κοσμος!συγκρινε λοιπον αυτη την σανιδα με μια που αγορασε καποιος περσυ.ποια θα ειναι σε καλυτερη κατασταση;

ασε που το vapor ΔΕΝ κανει για την Ελλαδα μας!ειναι σαν να εχεις μια harley που γουσταρει αυτοκινητοδρομο και να την τρεχεις μεσα στα σοκακια!

τελος,λες οτι ειναι υπερ-εκτιμημενη εταιρια.εχεις το καθε δικαιωμα να το πιστευεις αυτο,δεν προσπαθω να σου αλλαξω γνωμη!κοιταξε ομως τιμες που εχουν τα burton και συγκρινε αντιστοιχα σανιδα απο rome/yes/capita/lib tech-gnu/bataleon,τα πρωτα που μου ηρθαν στο μυαλο!

ναι,μου αρεσει η burton σαν εταιρια!και φυσικα οπως ΟΛΕΣ οι εταιριες,καποια μεμονωμενα μοντελα θα εχουν ατελειες/αστοχια υλικου κλπ κλπ.

ΔΕΝ εχει βγει ακομα εταιρια που βγαζει αθανατα μοντελα,κι ουτε θα βγει ποτε.δεν τους συμφερει,απλα!

κι εννοειται Γιαννη οτι κανουμε κουβεντα,δεν την σπας σε κανεναν burtonακια,δεν εχουμε κερδος αν θα πουλησει 10/20/50/100 σανιδια παραπανω!τις εμπειριες μας μοιραζομαστε εδω!

Παιδιά εχω ένα φίλο που ενδιαφέρεκαι και αυτος για αγορά σανιδιού (πρώτο του) και τείνει προς skate banana της lib tech μηπως γνωρίζει κανείς ποιο κατάστημα πουλάει τη συγκεκριμένη σανίδα, τον αντιπρόσωπο η κάποιο e-store ελληνικο;

πρώτο του σανίδι το skate banana της lib tech? τι να πω? αυτός τα δίνει....

Μα χωρις το καλυτερο πως θα γινει "King of the Mountain", αλλα περα απο την πλακα θα παρει κατι πολυ ακριβο και οταν θα φτασει στο σημειο να αρχισει να το χρησιμοποιει θα το εχει χαλασει (πιθανοτατα) και θα θελει αλλο, εγω θα τον συμβουλευα να κοιταξει κατι σε ποιο φθηνο, κριμα ειναι...

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

παιδια,δινω ενα σανιδι φανταζομαι ισως εχετε δει την αγγελια.ειναι καλη περιπτωση για την τιμη/επιπεδο/ποιοτητα σε σχεση με καποιο αλλο entry level και ειναι αθικτο σχεδον.αξιζει πιστευω...ριξτε μια ματια. :detective:

http://www.car.gr/classifieds/snowsports/view/2256034/

334rl06.jpg

ρε παιδια και εγω δινω το δικο μου σε πολυ καλη κατασταση ειναι το easy livin της burton 152 flying v του 2011

ειναι αυτο http://www.youtube.com/watch?v=HFOf5T2o71o[/media]

τηλ.6972402028

https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE

JIB...AND JIB AGAIN

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά για τις ημέρες!!!

Θέλω την άποψη σας σχετικά με την αγορά καινούργιας σανίδας καθώς και καινούργιας δέστρας!!!

Λοιπόν το ύψος μου είναι 1,80 και τα κιλά μου είναι 70!!

Είμαι ένας all-mountain rider και μου αρέσει να πηγαίνω και στο πάρκο και να κάνω τα άλματα μου κτλ!!

Έχω κάνει την έρευνα μου και έχω καταλήξει στα εξής:

Σανίδα:

1)Κ2 Raygun 2011 το 159 πρέπει να είναι το σωστό μέγεθος για την περίπτωση μου!

2)Ride Manic 2012 το 158 για την περίπτωση μου!

Δέστρες:

1)Drake Reload 2012

2)Union Force 2012

3)Burton Cartel 2012

4)K2 Indy 2011 ή 2012

Σε αυτά έχω καταλήξει χωρίς να σημαίνει ότι αν υπάρχει κάτι καλύτερο θα το αποκλείσω!!

Ευχαριστώ σε όποιον ασχοληθεί και μου πεί την άποψη του!!!

Καλή ανάσταση σε όλους!!!

Edited by coronerpanos