Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
mitsos

Αγορά Εξοπλισμού.

Recommended Posts

Χαιρετώ!

Αυτό είναι το πρώτο email που στέλνω στο forum αλλά είμαι βέβαιος οτι θα ακολουθήσουν και άλλα :)

Έχω κάνει 4 φορές όλες και όλες, σε 2 χρόνια, snowboard αλλά εχω ενθουσιαστεί από το άθλημα οπότε σκέφτομαι να αγοράσω τον δικό μου εξοπλισμό. Συν του ότι θέλω να αποφύγω τις ενοικιάσεις .

Αρχικά ας αναφέρω τις διαστάσεις μου ωστε να μην εχω κανει κανα λάθος σε αυτά που κοιτάω. Έχω ύψος 1.65 και είμα 71κιλά.

Σε πρώτη φάση θέλω να μάθω γενικότερα snowboard, πως να στρίβω καλύτερα με την κόψη της σανίδας και να πηγαίνω πιο γρήγορα. Τελευταία φορά που εκανα πήγαινα σχετικά άνετα στις μπλε πίστες του καιμακτσαλαν και είχα περάσει και την κόκκινη αλλά με ανεβασμένο το χειρόφρενο.

Σκέφτομαι για σανίδα, την Burton Clash 155, δέστρες τις Mission medium και μπότες τις Moto (41).

Εφόσον δεν ξέρω τίποτα από εξοπλισμό σκέφτομαι να πάω σε μία σίγουρη λύση, αυτή της Βurton ωστε όλα να δένουν και μεταξύ τους. Αν και θα ήθελα κάτι διαφορετικό αφού πιστέυω ότι πληρώνεις περισσότερο το όνομα, φοβάμαι όμως να το ρισκάρω. Βέβαια μετά από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι πρέπει να βάλω παραπάνω λεφτά για μία καλύτερη μπότα αφού λένε ότι είναι πολύ σημαντικό χωρίς όμως να ξέρω ποιες μπότες είναι καλές για αρχάριους. Έχετε να προτείνετε κάποιες καλές ειδικά για αρχάριους?

Επίσης έχω δει (μέσω net) από σανίδες τις ICON wallpaper07-08, Omatic Boron kai Forum recon που έχουν καλή αξιολόγηση. Ποια η γνώμη σας?

Ποια είναι η καλύτερη εποχή αγοράς εξοπλισμού σε καλές τιμές και απο πότε θεωρούνται off-season οι σανίδες 08/09 ?

Εάν αγοράσω κάποιον εξοπλισμό και βελτιωθώ πχ μέσα σε ένα χρόνο η πρώτη μου σανίδα, με την οποία αντώθηκα στο χώρο, θα έχει κάποιο λόγο ύπαρξης?

Γιατί γίνεται τόση μεγάλη αναφορά σε αυτό το site της μπλε ντομάτας ενώ ένα άλλο το οποιο βρήκα μεσω του site της Βurton το οποίο λέγεται άσυλο του snowboard έχει αρκετά καλύτερες τιμές . Ενδεικτικα αναφέρω ότι ο εξοπλισμός που κοιτάω κοστίζει 525 ευρώ αντί 590 στην ντομάτα.

Μεγάλο το γράμμα αλλά έχω πολλές απορίες.

Μήτσος

PS. Εξεταστική και snowboard μαζί γίνεται ?

...

Εξαρταται τι θες να περασεις Μητσο μ'

α) Καλα :)

η

β) την εξεταστικη; :P:D:lol:

Για τα αλλα ερωτηματα σου δεν ξερω, εγω σκι κανω...

Φιλικα

ΜακηςΜ

...

Γίνεται γίνεται..πίστεψε με :P

Καλώς ήρθες στο snowclub με την ευκαιρία!

Για τα αλλα ερωτηματα σου δεν ξερω, εγω σκι κανω...

και γω οποτε περίμενε να απαντήσουν οι πιο ειδικοί! :)

υγ σε ποια σχολή είσαι?

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Για σας και παλι!

Τελικά κατέληξα στα: μπότες - burton Ruler , δέστρες - burton Triad , σανιδα - βλέπουμε

΄Οταν τα πάρω και τα δοκιμάσω θα σας πω τι λένε.

Σχετικά με τι σανίδα μήπως παίζει καμία μεταχοιρισμένη ? Αν έχει κανείς καμία σχετικά flexible που δεν χρησομοποιεί ...

Μήτσος

ΥΓ. Δεν βλέπω πάντως και πολύ κίνηση στο forum !

Καλησπέρα . Ονομάζομαι Βενιαμίν Αλέξανδρος και είμαι 18 χρονών από ένα χωριό των Σερρών.

Με την σανίδα είμαι αρχάριος . Έχω κάνει 3 φορές , η πρώτη με δάσκαλο και οι υπόλοιπες μόνος μου . Την δεύτερη φορά έκανα στο Πισοδέρι . Εκεί στην αρχή πήγαινα με τα πόδια λίγα μέτρα πάνω και μετά εφάρμοζα αυτά που μου είχε δείξει ο δάσκαλος την πρώτη φορά και κάποιες άλλες ασκήσεις από την ταινία boarding kool . Στην συνέχεια αφού είδα ότι όλα έβαιναν καλά πήρα το λιφτ και ανέβηκα πάνω και κατέβηκα αρκετά καλά την πίστα . Η επόμενη κατάβαση ήταν στο μπάνσκο ( από την κορυφή ) όπου τα πήγα ακόμα καλύτερα .

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πάρω δικό μου εξοπλισμό σανίδας αρχίζοντας από τις μπότες . Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει ένα ζευγάρι ( burton ) και θα ήθελα την γνώμη σας .

Μπροστά στα δάχτυλα έχω περιθώριο περίπου ενάμιση δάχτυλο ( δείκτη χεριού ) . Η μπότα δεν μου κόβει την κυκλοφορία του αίματος αλλά ούτε μου είναι χαλαρή . Απλός σφιχτή σε λογικά πλαίσια . Επίσης , η φτέρνα όταν πιέζω μπροστά (προς την λάμα τον δαχτύλων ) δεν σηκώνεται . Τα δάχτυλα δεν πιέζονται στο πλάι .

Με βάση τα παραπάνω , πιστεύεται ότι έτσι πρέπει να μου είναι η μπότα ή πρέπει να προσέξω και τίποτα άλλο ?

Υ/Γ Η μπότα δοκιμάστηκε με ΑΥΤΗ την κάλτσα . Επίσης έχετε να μου προτείνεται κάποιο κατάστημα για να δοκιμάσω και άλλες μπότες στην Θεσσαλονίκη ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Edited by benjaminalex

• [ Respect the Earth \ Extreme Danger ]
  • [ A.C.A.B ]
  • [ STOP WAR !! ]
  • [ Close ALL Fur Farms !! ]
  • [ Do NOT join to FAKEBOOK !! ]
  • [ You must be the change you wish to see in the world ( Ghandi ) ]

Γεια σου Αλέξανδρε,

Από τη στιγμή που η μπότα έχει τόσο μεγάλο περιθώριο από το δάχτυλο σου, σου είναι μεγάλη εώς πολύ μεγάλη. Το ιδανικό νούμερο για σένα είναι όταν το δάχτυλο ίσα ίσα που θα ακουμπάει στη μπότα απλά πρόσεξε να μην σε ενοχλεί και να μην έχεις έντονους πόνους. Ο λόγος που η μπότα που δοκίμασες σου είναι μεγάλη είναι ο εξής: Ότι δεν θα έχεις καθόλου καλό control της σανίδας και δεν θα την ελέγχεις απόλυτα, κάτι το οποίο σαν αρχάριο θα σου δυσκολέψει την ζωή αφάνταστα.

Αυτά! : )

Second is the first looser ; )

1) You are on the internet

2) You are visiting Snowclub.gr forums

3) You are reading my signature

5) You didn't noticed that point 4 is missing

6) You just checked for point 4

7) You are smiling

Γεια σου Αλέξανδρε,

Από τη στιγμή που η μπότα έχει τόσο μεγάλο περιθώριο από το δάχτυλο σου, σου είναι μεγάλη εώς πολύ μεγάλη. Το ιδανικό νούμερο για σένα είναι όταν το δάχτυλο ίσα ίσα που θα ακουμπάει στη μπότα απλά πρόσεξε να μην σε ενοχλεί και να μην έχεις έντονους πόνους. Ο λόγος που η μπότα που δοκίμασες σου είναι μεγάλη είναι ο εξής: Ότι δεν θα έχεις καθόλου καλό control της σανίδας και δεν θα την ελέγχεις απόλυτα, κάτι το οποίο σαν αρχάριο θα σου δυσκολέψει την ζωή αφάνταστα.

Αυτά! : )

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση .

Θα την ξαναδοκιμάσω για επαλήθευση . Ένα νούμερο μικρότερο η μπότα μου είναι πολύ μικρή . Αυτό σημαίνει γενικότερα ότι θα πρέπει να δω μπότα με άλλη γραμμή ?

Edited by benjaminalex

• [ Respect the Earth \ Extreme Danger ]
  • [ A.C.A.B ]
  • [ STOP WAR !! ]
  • [ Close ALL Fur Farms !! ]
  • [ Do NOT join to FAKEBOOK !! ]
  • [ You must be the change you wish to see in the world ( Ghandi ) ]

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση .

Θα την ξαναδοκιμάσω για επαλήθευση . Ένα νούμερο μικρότερο η μπότα μου είναι πολύ μικρή . Αυτό σημαίνει γενικότερα ότι θα πρέπει να δω μπότα με άλλη γραμμή ?

Ίσως. Προσπάθησε να δοκιμάσεις και άλλες

7) You are smiling

καλησπέρα σε όλους!!!!!

θα ήθελα να κάνω μια ερωτηση μηπως ξερει κανεις που θα βρω μαγαζια στην αθηνα που να πουλανε ειδη snowboard μαρκας ride εκτος απο χαλανδρι στο forward...

Γειά σας, ξεκίνησα πέρσι το Snowboard και είχα αρκετά γρήγορη εξέλιξη ίσως και λόγω της ενασχόλησης μου με το Ski. Εξοπλισμό νοίκιαζα (συνήθως πάω με το πανεπιστήμιο 15 ευρώ all inclusive) αλλά πέρσι στην Αυστρία που πήγα λίγο είχε 50 ευρώ ο εξοπλισμός και επειδή φέτος σκέφτομαι να ξαναπάω λέω να αγοράσω. Επιπλέον έχω ακούσει ότι με δικό σου εξοπλισμό που τον ξέρεις και σε ξέρει ανεβαίνεις πιό εύκολα επίπεδο απ το να αλλάζεις κάθε φορά.

Εσείς τι λέτε από την εμπειρία σας είναι καλή κίνηση να αγοράσω η να το αναβάλλω αφού μαθω καλύτερα γιατί δεν θα με οφελήσει σημαντικά? (σχεδόν έχω αποφασίσει να αγοράσω αλλά έχω κάποιους ενδιασμούς)

Πάμε τώρα στο είδος. Εγώ σαν παλιός (λέμε τώρα :P ) σκιέρ μου αρέσει το carving και η ταχύτητα. Θέλω όμως να δοκιμάσω και άλματα και freestyle μιας και θα έίμαι έξω.Eπίσης μου αρέσει και στην πίστα και (φυσικά) στη πουδρα. Άρα χρειάζομαι λίγο απ όλα νομίζω. Να μπορώ να τα κάνω όλα ικανοποιητικά αλλά να μην υστερεί πουθενά. Το επιπεδό μου είναι μετριό πιστεύω (προς το παρόν επλίζω :rolleyes: ) κάνω linking turns, ollies, fakie και έχω κάνει και αλματάκια στην ράμπα στην Βασιλίτσα.

Τό ύψος μου είναι 1,78 και το βάρος μου 75 κιλά. Παπούτσι φοράω 42 αλλά μποτα παίρνω 43.

Από μάρκες δεν γνωρίζω πολλά ,μόνο τις Burton και Κ2 έχω ακουστά. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερη η Burton από τις άλλες εταιρίες αλλά εχω επιρρεαστεί σημαντικά από την προβολή, την διαφήμιση και γενικά όλο το hype που ακολουθεί την συγκεκριμένη εταιρία.

Από τιμές θα ήθελα να βγει έως 600 ευρώ περίπου το πολύ αλλά αν γίνεται και φθηνότερα αν δεν θα γίνουν σημαντικές παραχωρήσεις στην ποιότητα.

Από μαγαζιά δεν ξέρω πολλά, όλες πο προτάσεις δεκτές. Σκεφτομαι να πάρω από το ίντερνετ που έχω ακουσεί είναι πιο φτηνά αλλα σκέφτομαι τι θα κάνω αν δεν με βολεύει?

Περιμένω προτάσεις σας για συγκεκριμένα μοντέλα (σανίδα,δέστρες,μπότες) αν ξέρετε και πιθανούς τροπους αγοράς.

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά, ελπίζω να μην σας κούρασα.

Υ.Γ. Είμαι απο Θεσσαλονίκη

αν εχεις σκοπο να χρησιμοποιησεις τον εξοπλισμο (οχι να κανεις μια στις τοσες) και εχεις το χρημα τοτε να παρεις εξοπλισμο. σιγουρα καλυτερα απο το να νοικιαζεις συνεχεια. χρειαζεσαι ενα all mountain/freestyle σανιδι με flex γύρω στο 5/10. βεβαια δεν υπαρχει το απολυτο σανιδι για ολες τις χρησεις αλλα κατι τετοιο θα σε καλυψει.

οσο αφορα τις συγκεκριμενες μαρκες δεν γνωριζω να σου πω. το σιγουρο ειναι οτι για τις μποτες πρεπει να δοκιμασεις στο ποδι σου να σου ειναι τελειες οποτε μην παρεις στο περιπου απο το web αν δεν εχεις δοκιμασει ακριβως το ιδιο μοντελο/μεγεθος.

μια και εισαι απο θεσσαλονικη, πηγαινε στο Zero Gravity και στο Microextreme

ειναι αξιολογα μαγαζια.

Απο την αλλη αν πας Αυστρια ισως συμφερει να παρεις απο εκει.

Κανουν καλες προσφορές, ειδικα αν δεν σε καιει να εινια μοντελο 2010-2011

Snow is on my D.N.A.

Κοίτα το ότι η Burton είναι με διαφορά από τον δεύτερο η πιο πολυδιαφημισμένη snowboarding εταιρία είναι πλέον γνωστό. Τα σανιδια, δέστρες, μπότες της προσφέρουν πολύ καλές αποδόσεις. Σου προτείνω να δεις stock κατάστημα με προηγούμενα μοντέλα. Το flex ναι και εγώ σου προτείνω κάπου στο 4- 5/10. Εγώ φοράω το Burton Jussi με τις Cartel και μπορώ να ομολογήσω ότι είναι συνδυασμός λαχείο. Τώρα αν θες burton ίσως ξεφύγεις από το 600άρι αλλά ίσως βρεις και καμιά ευκαιρία γιατί οικονομική κρίση έχουμε και πολλά μαγαζιά για να ξεφορτωθούν παλιά μοντέλα τα πουλάν σε πολύ καλή τιμή.

7) You are smiling

Επειδη θα είμαι Αυστρία τα Χριστούγεννα στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπρουκ σκέφτομαι να αγοράσω από εκεί μιας και πιστεύω ότι θα είναι αρκετά φθηνότερα.

Είδα ότι στο Ιννσμπρουκ είναι το flagship store της Burton στην Ευρώπη. Εκεί πιστεύετε θα είχε καλές τιμές και στοκ μοντέλα?

Ακόμη σκέφτομαι και για μεταχειρισμένα. Ξέρετε τι παίζει, αν έχει μαγαζιά με μεγάλη γκάμα σε τέτοια.

Γενικά θα σας είμαι υπόχρεος αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό και οικονομικό μαγαζί στο Ιννσμπρουκ για να κάνω τις αγορές μου.

Ευχαριστώ πολύ.

Πιο πιθανό είναι να βρεις φθηνότερα στην Ελλάδα παρά στην Ευρώπη πλέον.

Πιο πιθανό είναι να βρεις φθηνότερα στην Ελλάδα παρά στην Ευρώπη πλέον .

Συμφωνώ.Και γιατί βρήσκεις πολλές ευκαιρίες και καλές ,αλλά και τιμές ανταγωνιστικότατες και πολλές φορές φτηνότερες από την ευρωπαική αγορά.

ΕΚΤωΣ αν πέσεις σε στοκατζίδικο και σε περίοδο εκπτώσεων...! ( συνδιασμός που σκοτώνει..! )

[ παράθεση name = "ημερομηνία πίτες », Σεπτέμβριος = '19 έως το 2010, μετά την 19:39 μ.μ. '= '199168 ']

Πιο πιθανό είναι να βρεις φθηνότερα στην Ελλάδα παρά στην Ευρώπη πλέον .

[ / quote]

Συμφωνώ.Και γιατί βρήσκεις πολλές ευκαιρίες και καλές ,αλλά και τιμές ανταγωνιστικότατες και πολλές φορές φτηνότερες από την ευρωπαική αγορά.

ΕΚΤωΣ αν πέσεις σε στοκατζίδικο και σε περίοδο εκπτώσεων...! ( συνδιασμός που σκοτώνει..! )

Προσπαθούσα να καταλάβω που κολλάνε οι πίτες στην παράθεση, μετά συνειδητοποίησα ότι είναι αυτόματη μετάφραση του "quote pies"! :P:D:P:D

(Στο διόρθωσα :P )

Make Parnassos Great Again!

Πιο πιθανό είναι να βρεις φθηνότερα στην Ελλάδα παρά στην Ευρώπη πλέον.

Αλήθεια κι εγώ που νόμιζα ότι είναι πολύ φθηνότερα στην ευρώπη. γιατί έτσι όμως? και δηλαδή τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Γιατί εδώ απογοητευτικά λίγο από τις τιμές. Πήγα στο Zero Gravity και το φθηνότερο που είχαν ήταν ένα πακέτο με σανίδι YES περσινό και δέστρες και μπότες Burton φετινές στα 550 ευρώ.

Που μπορώ να βρω καλές ευκαιρίες?

====

Και κάτι άλλο που με απασχολεί. πως μπορώ να ξέρω ότι ο συνδυασμός που θα αγοράσω θα είναι καλός και θα με βολέψει στην πιστα? για αυτό ανήσυχο περισσότερο απ όλα. μην αγοράσω κάτι και δεν με βολέψει τελικά...

Y.G. Και κάτι τελευταίο. στα σκοπια που έχω κάτι φίλους και έχουν έναν γνωστό που έχει μαγαζί λέτε να βρω καλύτερες τιμές από εδώ?

Edited by MetroStar

παιζει ρολο και ποια μοντελα σου προτειναν. αλλα οποια και να ειναι, 550 για σανιδι, δεστρες, μποτες απο αυτες τις μαρκες, ειναι καλη τιμη. αν θες να πας ποιο κατω θα πρεπει να πας σε κατι πιο basic οπως NDK κλπ

παιζει ρολο και ποια μοντελα σου προτειναν. αλλα οποια και να ειναι, 550 για σανιδι, δεστρες, μποτες απο αυτες τις μαρκες, ειναι καλη τιμη. αν θες να πας ποιο κατω θα πρεπει να πας σε κατι πιο basic οπως NDK κλπ

Για μένα είναι πολύ ακριβά. Θέλω Burton με 350-400 ευρώ δε με πειράζει να είναι μεταχειρισμένα ή παλιά μοντέλα. Σε e-shop έχει σανίδια Burton και με 192 ευρώ και με 111 ευρώ.

Υ.Γ. Τι είναι testboard???

Edited by MetroStar

Για μένα είναι πολύ ακριβά. Θέλω Burton με 350-400 ευρώ δε με πειράζει να είναι μεταχειρισμένα ή παλιά μοντέλα. Σε e-shop έχει σανίδια Burton και με 192 ευρώ και με 111 ευρώ.

Κοίτα να σου πω κάτι όμως ? δες γνώμες και αποδόσεις που έχουν δώσει οι χρήστες πρώτα. Γιατί μπορεί να είναι και από τα ''κακά'' σανίδια της Burton. Και να ξέρεις συνήθως ότι τα πιο φθηνά σανίδια της Burton είναι σε flex 2-3 κάτι το οποίο δεν θα στο πρότεινα αν δεν το θες αποκλειστικά για Freestyle το σανίδι.

7) You are smiling

testboard ειναι καποια (στο εξωτερικο) που τα εχουν χρησιμοποιησει κυριως σε διαφορα events για δοκιμες μοντελως κλπ και μετα τα πουλανε ως ελαφ. μεταχειρισμενα

στο blue-tomato εχει μερικα

Snow is on my D.N.A.

μηπως τα εχεις δει αμερικη μερια αυτα? εκτος και αν μπερδευτηκες με τα παιδικα σανιδια στο bluetomato.

σε μεταχειρησμενα παντως θεωρω οτι ισως βρεις κατι και παλι ομως οχι ευκολα. καλη επιτυχια!

Καλημέρα.. ασχολούμαι με το Snowboard εδώ και 3 χρόνια.. είμαι σε μέτριο επίπεδο.. Δηλαδή κατεβαίνω οποιαδήποτε πλαγιά χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά μέχρι εκεί... όχι τρελή ταχύτητα άλματα και κόλπα... Μέχρι τώρα έκανα με νοικιάρικά (Σανίδα + μπότες) και θέλω να αγοράσω γιατί κάθε φορά που νοίκιαζα διαφορετική προσαρμογή και βαρέθηκα...

Να σας περιγράψω λίγο το σουλούπι μου... είμαι 1.70 και 88 κιλά... δεν είμαι χοντρός... απλά σαν ταυράκι... κοντός μεγάλες πλάτες και έτσι... (περιγραφή που την έκανα)..

Τις προάλλες δοκίμασα ένα σανίδι 1.48 και μπορώ να πώ ότι με βόλεψε πάρα πολύ... και έλεγα να δω και για 1.45. τί λετε γιαυτό?

Επίσης κάνω με το δεξί πόδι μπροστα (goofy) με βολεύει δεν μπορώ να πώ αλλα ξεκίνησε απο λάθος... με ρώτησαν ποιο πόδι μπροστά... εγώ θεώρησα ότι πρέπει να πω το δυνατό μου πόδι γιαυτό είπα δεξί.. τέσπα... Θέλω να μήν δώσω πολλά λεφτά γύρω στα 200 - 250 ευρώ για (σανίδι+δέστρα).

Την άνοιξη και το καλοκαίρι θα βρώ καλύτερες τιμές? να αγοράσω απο το ίντερνετ? τουλάχιστον το σανίδι και τις δέστρες...

Γενικά κάποιες γνώμες στα πολλά ερωτήματα μου.. να καταλάβω που πατώ και που βρίσκομαι.. να πάρω μια ιδέα.. ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας...

''Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former...'' Albert Einstein