Jump to content
louis

Ανεμογεννήτριες και αντιδράσεις

Recommended Posts

Οι συνέπειες αυτής της καταστροφικής ’’πράσινης’’ επένδυσης θα είναι οι εξής:

1. Θα διανοιχτεί ένα εκτεταμένο δίκτυο φαρδιών χαλικόδρομων μήκους πολλών χιλιομέτρων σε υψόμετρο από 800 έως 1600 μέτρα για την μεταφορά του εξοπλισμού και την διαρκή εξυπηρέτηση του έργου. Οι δρόμοι αυτοί θα σχεδιαστούν έτσι που να εξυπηρετούν την κίνηση νταλικών μήκους 50 μέτρων.

2. Το πλάτος των δρόμων αυτών θα είναι 5-6 μέτρα και μαζί με τα ρείθρα συλλογής των νερών, τις αναβαθμίδες ή τους τοίχους αντιστήριξης και τις επιχωματώσεις κατάντη του δρόμου, θα φτάνει ή θα υπερβαίνει τα 10 μέτρα.

3. Στις στροφές, να υπολογίσουμε μια διάμετρό 50-55 μέτρα απαραίτητη για να στρίψει η νταλίκα(η οποία θα είναι φορτωμένη με τον μισό ρότορα, που θα είναι 45 μέτρα), μια κλίση του δρόμου 6-8% και μια κλίση του βουνού 30%, τότε θα έχουμε ένα ύψος πρανών περίπου 10-15 μέτρα, όπου θα απαιτηθούν μπετόν αντιστήριξης, αλλά και πάλι δεν αποφεύγονται τα φαινόμενα κατολίσθησης πολύ συχνό στην περιοχή ακόμα και σε διανοίξεις δρόμων 3 μέτρων, λόγω του εδάφους. Το θέαμα θα είναι τρομερό και το αποτέλεσμα φυσικά καταστροφικό!

4. Στο σημείο που θα στηθούν οι ανεμογεννήτριες θα σκαφτεί σε μια έκταση 40Χ40 και βάθος 5 μέτρων για να γίνει η βάση, η οποία θα γεμίσει με τόνους από μπετόν και σίδηρο με ότι αυτό συνεπάγεται και για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από επικίνδυνα υλικά. Σε λίγα χρόνια τα νερά που πηγάζουν από αυτές τις περιοχές, που πίνουν τα χωριά μας, θα είναι επικίνδυνα.

5. Το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα θα μεταφέρεται στην Καρδίτσα με ένα δίκτυο μεταφοράς που θα κατασκευαστεί γι αυτό το σκοπό και το οποίο θα είναι υπόγειο και εναέριο. Η κατασκευή ενός μεγάλου μήκους υπόγειου δικτύου θα «τραυματίσει» αναγκαστικά και ανεπανόρθωτα το βουνό, ενώ η κατασκευή του εναέριου δικτύου θα απαιτήσει την διάνοιξη πολλών ακόμα «προσωρινών» δρόμων για να προσεγγίζονται τα σημεία τοποθέτησης των πυλώνων

6. Από τα 800 έως 1.600 μέτρα υψόμετρο εκεί που έχουμε τώρα μια πανέμορφη περιοχή, τους στενούς δασικούς δρόμους και τα μονοπάτια, σ ένα πανέμορφο ελατόδασος, με τις πηγές, στη ζώνη της άγριας πανίδας, στον φυσικό χώρο της παραδοσιακής κτηνοτροφίας, εκεί που ο κάθε επισκέπτης – λάτρης του βουνού θα πρέπει φεύγοντας να αφήνει το ελαχιστότατο δυνατό ίχνος, εκεί θα έχουμε τους φαρδείς νταλικόδρομους, τα πρωτοφανή σε όγκο μπετόν αντιστήριξης, τους χωμάτινους όγκους από το ξεκοίλιασμα του βουνού και την ηγεμονική και ασύμμετρη παρουσία των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών. Μια ανεπανόρθωτη καταστροφή!

Καλοδεχούμενη η ΗΕ από τις ανεμογεννήτριες, αλλά επί των παραπάνω ποια είναι η άποψή σας, φίλοι μηχανικοί?Δεν θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα το βουνό?Μας πειράζει το αλάτι στον δρόμο για τα ΧΚ ,αλλά τούτη τη ζημιά μπορούμε να την παραβλέψουμε?

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Καλοδεχούμενη η ΗΕ από τις ανεμογεννήτριες, αλλά επί των παραπάνω ποια είναι η άποψή σας, φίλοι μηχανικοί?Δεν θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα το βουνό?Μας πειράζει το αλάτι στον δρόμο για τα ΧΚ ,αλλά τούτη τη ζημιά μπορούμε να την παραβλέψουμε?

Κατ'αρχήν ανεμογεννήτριες δεν μπαίνουν οπουδήποτε. Όμως αυτό απέχει από το ανεμογεννήτριες δεν μπαίνουν πουθενά. Έχω βαρεθεί το ανεμογεννήτριες δεν μπαίνουν πουθενά, όπως το γεγονός ότι θα βάλουμε μόνο αυτές που χρειάζεται "ο τόπος μου". Δεν έχω άλλο χρόνο τώρα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Φυσικά όταν αγοράζουμε την ηλεκτρική ενέργεια από την Βουλγαρία που την παράγει από τα πυρηνικά της εργοστάσια, ούτε και τώρα μας πειράζει. Ούτε και από τους Τούρκους θα μας πειράζει να αγοράζουμε την ηλεκτρική τους ενέργεια που θα έχουν από τα πυρηνικά τους.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα σοβαρή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η πυρηνική ενέργεια είναι βιώσιμη λύση...

sinox-0.jpeg

Δεν έχει υπάρξει ακόμα σοβαρή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η πυρηνική ενέργεια είναι βιώσιμη λύση...

To 70% της ενέργειας στη Γαλλία παράγεται από πυρηνικά εργοστάσια , στήν Αγγλία φτιάχνουν νεα εργοστάσια , στη Ρουμανία δύο νέοι αντιδραστήρες λες να μην έχουν σοβαρές μελέτες; Μάλλον για πλάκα θα τα φτιάχνουν.

9-2-05020.jpg

To 70% της ενέργειας στη Γαλλία παράγεται από πυρηνικά εργοστάσια , στήν Αγγλία φτιάχνουν νεα εργοστάσια , στη Ρουμανία δύο νέοι αντιδραστήρες λες να μην έχουν σοβαρές μελέτες; Μάλλον για πλάκα θα τα φτιάχνουν.

Ναι αλλά οι Γερμανοί που είναι πιο μάγκες από όλους, τα κλείνουν :dizzy:

• Like 1

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Τι σημαίνει βιώσιμη λύση;

Από οικονομική άποψη να φτάνει το break even τουλάχιστον...και σε αυτό προσθέτεις και το κόστος διαχείρησης πυρηνικών αποβλήτων, συντήρηση, ασφάλεια, εκπαίδευση, κόστος καύσιμης ύλης.

Και μιας και αναφέραμε τα πυρηνικά απόβλητα, ας θίξουμε την οικολογική βιωσιμότητά τους, μιας και δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη διαχείρηση τους. Και όχι η αποθήκευση τους σε αποθήκες μπας και βρεθεί στο μέλλον λύση, ή η ρίψη τους στον ωκεανό δεν είναι λύση.

Ναι, το λέω...Γιατί όπως και πολλά project, στα πυρηνικά παίζονται και γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά παιχνίδα. Αν δεν με πιστεύεις μπορείς να ρωτήσεις και τους Ιρανούς.

Διάβασε και αυτό μιας και έθιξες το θέμα της Αγγλίας: http://www.bbc.co.uk/news/business-24604218

Ναι αλλά οι Γερμανοί που είναι πιο μάγκες από όλους, τα κλείνουν :dizzy:

Βλάκες αυτοί Χρήστο...δεν ξέρουν...πουλάνε στους ιθαγενείς φωτοβολταϊκό know-how.

sinox-0.jpeg

Για εμένα το κύριο πρόβλημα εκτός από τη διαχείρηση αποβλήτων, είναι το πιθανό απρόβλεπτο και "αδύνατο" σενάριο που δεν ξέρουμε αν θα συμβεί και σύμφωνα με τις γνώσεις μας δεν θα συμβεί. Αλλά κάποτε συμβαίνει και μένουμε εμβρόντητοι και έκπληκτοι. Όπως αυτό της Φοκουσίμα. Όπου στον 5ο μεγαλύτερο γνωστό σεισμό που έγινε στην γη δεν είχαμε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, αλλά ήρθε το τσουνάμι των 1000 ετών, πολύ μεγαλύτερο κάθε πρόβλεψης, μεγαλύτερο από αυτό που θεωρούσαμε εφικτό, περίπου 18 μέτρα ύψος (δηλαδή όσο 6όροφη πολυκατοικία). Και πάλι αυτό δεν ήταν ικανό να δημιουργήσει πρόβλημα. Απλά δεν δούλεψαν οι εφεδρικές γεννήτριες...... Μπροστά σε αυτό το άγνωστο ρίσκο, θεωρώ μικρότερο πρόβλημα την διαχείρηση αποβλήτων, που τα απόβλητα ενός έτους μπορεί να χωράνε σε ένα βαλιτσάκι που φυσικά δεν πρέπει να πάει στον βυθό.

Από την άλλη, εκτός από τα απόβλητα (με τα γνωστά προβλήματα), είναι πολύ καθαρή ενέργεια, παρά τις ποσότητες νερού που χρειάζεται. Και αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στην πυρηνική ή τον λιγνίτη, τι επιλέγω; Αν έχω να επιλέξω στην πυρινική από Βουλγαρία, πυρηνική από Αλβανία, πυρηνική από Τουρκία, τι επιλέγω;

Και εδώ δεν χωράνε "όμορφες απαντήσεις", θα ήθελα το Α, ή το Β, ή το Γ, ώστε για να προσποιούμαστε εμείς τον καλό αιθεροβάμωνα.

Ακόμα και οι γερμανοί που τα κλείνουν, δεν κλείνουν τα σύγχρονα, τα τελευταία. Ούτε και σταματούν την παραγωγή. Απλά προσπαθούν να την μειώσουν και να την αντικαταστήσουν. Δεν κλείνουν τον διακόπτη στην μισή Γερμανία. Δεν αυξάνουν το τιμολόγιο στις βιομηχανίες, που πληρώνουν το ρεύμα φτηνότερα από εμάς. Εμείς τι αντίστοιχο πρόγραμμα έχουμε για τον λιγνήτη;

Τον καλό τον παριστάνουν όλοι εύκολα. Υλοποιήσιμες λύσεις δίνουν ελάχιστοι.

Edited by mil
  • Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Σαν μηχανικός, έχοντας εργαστεί και στο συγκεκριμένο χώρο για καιρό, θα ήθελα να πω 2 πραγματάκια:

1) Τα σημεία που μπορούν να στηθούν αιολικά πάρκα οριζονται κυριως, από το αιολοικό δυναμικό. Να το πω απλά: μια περιοχή με πολύ καλό αιολικό δυναμικό, ακόμη και αν ειναι στην πιο απρόσιτη κορυφή, ενδεχομένως να κριθεί αξιοποιήσιμη. Η ερώτηση λοιπόν, "γιατί τα κάνουν στην άκρη του θεού και όχι σε κάποιο ποιο προσιτό λοφάκι" απαντιέται αεδώ.

2) Αυτές οι επενδύσεις κρίνονται με οικονομίες κλίμακας. Ένα αιολικό πάρκο σε περιοχή δύσβατη με πολύ καλό όμως δυναμικό μπορεί να είναι βιώσιμη ΜΟΝΟ αν το έργο είναι μεγάλης κλίμακας.

3) Οι συνήθεις προφάσεις που χρησιμοποιούν οι οικολογικές οργανώσεις και τοπικές κοινωνίες είναι κατα κύριο λόγο ΑΒΑΣΙΜΕΣ. Οι ανεμογεννήτριες ΔΕΝ κάνουν θόρυβο, οι ανεμογεννήτριες ΔΕΝ σκοτώνουν τα πουλιά (οταν εχει γινει περιβαλλοντική μελέτη) γ) οι ανεμογεννήτριες ΔΕΝ υποβαθμίζουν το περιβάλλον.

4) Η οπτική υποβάθμιση που επικαλλούνται είναι καθαρά υποκειμενική. Προσωπικά, δε με ενοχλεί καθόλου η ύπαρξη ενός Α/Π σε ένα βουνό, αντίθετα μου αρέσει κιόλλας να το βλέπω να λειτουργεί, μου δίνει μία νότα (;) αισιοδοξίας και ανάπτυξης.

5) Η επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον με την διάνοιξη δρόμος, θεμελιώσεων πυλώνων κλπ. είναι υπαρκτή και φυσικά μη αμελητέα. Η επέμβαση όμως είναι κυρίως οπτική και λιγότερο περιβαλλοντική. (Όμως υπαρκτη και ΚΑΘΟΛΟΥ αμελητέα είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από καύσεις άνθρακα και λιγνίτη. Ρωτήστε τους κατοίκους της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαίδας.)

Τέλος, το θέμα της όποιας τουριστικής υποβάθμισης το θεωρώ αστείο. Καμμία περιοχή δεν υποβαθμίστηκε επειδή έγινε ένα τέτοιο έργο. Ακόμα και σε περιοχές με έντονη επέμβαση (βλέπε πχ. Λίμνη Πλαστήρα) όπου χωριά πνίγηκαν και το τοπίο άλλαξε ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, τελικά η περιοχή επωφελήθηκε τα μέγιστα, και όχι αδίκως χαρακτηρίζεται σαν οι "Άλπεις της Ελλάδας".

Γενικά υπάρχει ένας όρος για τη συγκεκριμένη νοοτροπία, που στα αγγλικά λέγεται NIMBY (not in my back yard). Δηλαδή συμφωνώ με αυτό που πας να κάνεις, αλλα΄μην το κάνεις εδώ και το βλέπω.

Αυτά.

• Like 8

volkl_2011_unlimited-ac-30.png

5) Η επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον με την διάνοιξη δρόμος, θεμελιώσεων πυλώνων κλπ. είναι υπαρκτή και φυσικά μη αμελητέα. Η επέμβαση όμως είναι κυρίως οπτική και λιγότερο περιβαλλοντική.

Καμμένος ποδηλάτης Lv99

Ανοίγουν νέους δρόμους για το ΜΤΒ! :D :D :D :D

• Like 1

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

The world's largest offshore wind farm from space

ku-xlarge.jpg

The London Array—the world's largest offshore wind farm—started operating on April 8, 2013, about twenty kilometers (12 miles) off the coast of Kent and Essex, England. Looking at these pictures taken from space gives you a perfect idea of the Array's amazingly vast extension.

It has a maximum generating power of 630 megawatts (MW), enough to supply up to 500,000 homes. This is how it looks like from sea level:

ku-xlarge.jpg

EXPAND

Photo: London Array

So what does it look like from space? NASA Earth Observatory posted this amazing satellite photo of the area today:

ku-xlarge.jpg

EXPAND

If you click "enlarge," you can see in the upper right corner this wonderful detail:

ku-xlarge.jpg

NASA Earth Observatory image by Jesse Allen and Robert Simmon, using Landsat data from theU.S. Geological Survey.

Αναδημοσιευμένο από εδώ: http://sploid.gizmod...95327/@gmanaugh

Make Parnassos Great Again!

Μια μοναδα της Μεγαλοπολης χωρις τα προστιμα...

Χαλαει βεβαια τη θεα ανατολικα της Μακρονησου... :P

Τα μηνύματα που ακολουθούν μεταφέρθηκαν από εδώ: http://www.snowclub....ndpost&p=322760

Το Σελι απο αποψη εγκαταστασεων (λιφτ) ειναι σε πολυ καλη κατασταση ολα τα λιφτ ειναι σχετικα καινουργια ισως μια εγκατασταση τεχνητης χιονοπτωσης θα βοηθουσε για τις πετρινες χρονιες αλλα απο οτι φαινετε θελουν να το κλεισουν γιατι το αφησαν τελειως παραμελημενο ουτε καρεκλες ουτε πιατα μαζεψαν ολα κρεμασμενα επανω ειναι ακομα. Θελουν να γεμισουν και το βερμιο ανεμογεννητριες μαλλον θα χαλασει και το μικροκλιμα αν γινει το εργο. οποτε ο θεος βοηθος....

Μακάρι να γεμίσει το βουνό ανεμογεννήτριες και να λειτουργεί λιγότερο στον κάμπο το εργοστάσιο της ΔΕΗ που ξερνάει θάνατο. Το μικροκλίμα θα επηρεαζόταν μόνο θετικά :)

• Like 2

να ταν ενα καλα θα ηταν...5 εργοστασια εχει και ενα τεραααααστιο ορυχειο

Edited by miscelano

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

το ρευμα που παραγουν οι ανεμογεννητριες ειναι τοσο λιγο που δεν νομιζω να λειτουργησει λιγοτερο το εργαστασιο του καμπου και μετα απο 20-25 χρονια οι ανεμογγενητριες εχουν ημερομηνια ληξης (http://tiresias-pres...og-post_02.html) οποτε θα κλειρονομησει το παρθενο βουνο τοθ βερμιου ενα ματσο σιδερα τσιμεντα δρομους που θα χαλασουν την αισθητικη του βουνου. ωραια πραγματα!!!

αλλα αν θας σας κανουν κανα ιδιου μεγεθους αιολικο παρκο στον παρνασσο θελω να δω τι θα πειτε

Edited by Johnskynyrd

Μονο η αφελεια δεν εχει ημερομηνια ληξης (για να μην το χοντρυνω παραπανω).

Δηλαδη, αν μετα απο 25 χρονια απομακρυνουν μια ανεμογεννητρια, δεν θα μπορουν να εγκαταστησουν αλλη, προηγμενης τεχνολογιας στη θεση της; Θα απαγορευτει να χρησιμοποιοησουν το οδικο δικτυο και τις αλλες υποδομες που υπαρχουν? Παραμυθια...

Αν και λογω επαγγελματος προτιμω τα πλωτα συστηματα, δεν θα εθελοτυφλησω για τις εφαρμογες στην ξηρα. Προσωπικα θεωρω εγκληματικο το να μην αξιοποιειται στο επακρο η αιολικη ενεργεια στην Ελλαδα και να καιμε ακομα λιγνιτες, ντηζελ και φυσικο αεριο.

• Like 1

αλλα αν θας σας κανουν κανα ιδιου μεγεθους αιολικο παρκο στον παρνασσο θελω να δω τι θα πειτε

Εγώ προσωπικά θα πω αμήν και πότε. Όπως θα το πω και για την Δίρφη, στο χωριό μου. :)

Μια βολτα απο την κυθνο πιθανα να διδασκε σεμνωτητα στους εξ συστηματος εξυπνακιδες που βιαζονται να κατηγορησουν για αφελεια. Οποιος θελει την φουσκα των αιολικων να βαλει στο χωραφι του

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Ενώ μια βόλτα από την Μεγαλόπολη ή την Πτολεμαϊδα ας πούμε θα αναζωογονήσει.

Η πτολεμαιδα δεν θα κλεισει ακομα και αν γεμισει ολη η ελλαδα ανεμογεννητριες

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 2 ΕΕΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ

• Like 3

κανε ονειρα!!!

Δεν χρειάζεται να κάνω όνειρα, αυτό που λέω συμβαίνει ήδη με ταχύτατους ρυθμούς. Οι κορυφογραμμές όλης της χώρας γεμίζουν αιολικά πάρκα. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • Ναι,είχαν εισβάλλει στο σύστημά τους.Μου ήρθε και από την ιστοσελίδα τους και από το application της booking.Στην αρχή μου έκαναν χρέωση 5€ τα οποία μου επέστρεψαν,έκαναν άλλη μια και τα επέστρεψαν και μετά μου κάνει όλο το ποσό κράτησης και δεν τα επέστρεφε.Εκεί κατάλαβα τι έγινε και τηλ/σα στην τράπεζα.Στο ενδιάμεσο μου ήρθε βεβαίωση ότι πήγαν να πάρουν 800€ από την Κροατία.Η πρώτη χρέωση έγινε από εταιρεία πληρωμών στην Ιρλανδία.Η τράπεζα δε δέχθηκε να ακυρωθεί η συναλλαγή επειδή είχα βάλει τους OTP κωδικούς.Η Booking με αποζημίωσε όταν της έστειλα την έγγραφη απάντηση της τράπεζας.Ενημέρωσα εννοείται και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 
    • Μαιλ από το συστημά τους....?!! Σε λίγο δεν θα εμπιστευόμαστε ούτε το  ειδωλό μας στον καθρέπτι.....
    • Εδώ πέρσι τον Αύγουστο μου πήραν 400€ περίπου μέσω της booking.com.Έστειλαν μήνυμα από την Booking...Ευτυχώς με αποζημίωσε η εταιρεία..Κι εκεί έφταιγα εγώ,διότι βιάστηκα μη χάσω την ευκαιρία που είχα βρει και έκανα επιβεβαίωση της κάρτας μου...Αλλά η εταιρεία αναγνώρισε ότι ήταν σφάλμα της που επέτρεψε να στείλουν email από το σύστημά τους και μου επέστρεψε τα λεφτά.Αλλιώς θα τα έχανα...Δύο στα Δύο έχω...Την επόμενη φορά δε θα την πατήσω...Για 50€ εχθές παραλίγο να χάσω πολλά περισσότερα...Πάλι καλά που τη γλίτωσα τελευταία στιγμή.
    • Πάντως , αν και είμαστε ακόμα μακριά από τεχνικής άποψης, κάποια στιγμή θα βρουν τρόπο να σπάσουν κωδικούς γρήγορα.  Το έχει αναφέρει αυτό για παράδειγμα ένας τεχνικός πληροφορικης σε ένα podcast της Lifo με τα πειράματα που κάνουν με κβαντικούς επεξεργαστές.  Στα πρώτα θύματα τηλεφωνικής εξαπάτησης θα μπορούσε να ήμασταν και εμείς , γιατί ειμαστε ανυποψίαστοι στις νέες τεχνικές τους εξαπάτησης.  Και τηλεφωνική εξαπάτηση προσπάθησαν να μου κάνουν με bot , που μου ζήταγε να επικυρώσω μια συναλλαγή - και μάλιστα, προέξτε το αυτό , ήταν με ΕΛΛΗΝΙΚΟ κωδικό τηλεφώνου. Οταν επικοινωνησα με τον provider της τηλεφωνικής , μου είπαν οτι έχουν εντοπίσει το πρόβλημα , ο ίδιος ας πουμε απατεώνας έχει ελληνικά νούμερα και μάλιστα πολλά. Μπλοκ στον αριθμό, αμέσως ακύρωση τηλεφωνικής επικοινωνίας και δεν απαντάμε σε μυνήματα ή να πέρνουμε πίσω τον τηλεφωνιό αριθμό. 
    • Με "σκέτο" το IBAN δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Πολλές εταιρείες έχουν τους IBAN στην ιστοσελίδα τους.Απλώς οι απατεώνες σου στέλνουν μηνύματα με σκοπό να βάλεις τους κωδικούς και τους κωδικούς μιας χρήσης ώστε να κάνουν μεταφορά χρημάτων.
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. aa3at
      aa3at
      (48 years old)
    2. Anjash
      Anjash
      (36 years old)
    3. aris689
      aris689
      (39 years old)