Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
madskier

Εκσυγχρονισμός Χ.κ. Παρνασσού

Recommended Posts

δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια...αλλα μου κανει εντυπωση αυτο που λες...γιατι δεν νομιζω οτι θα πηγαιναμε...(3 παιδια ...τοτε).

τελοσπαντων...ο αθηναικος...για ,μας που "γαουχηθηκαμε" εκει...εκεινες ειδικα της εποχες...ηταν φανταστικος...για αυτο και οσοι εκαναν αθηναικο...ήξεραν σκι...λογω δυσκολιας της πιστας...δεν ηταν για "χαλαρα"...θυμαμαι τοτε το λιφτ μας ανεβαζε μεχρι την κορυφη...αυτη ήταν πιστα...μακαρι να τον επαναλειτουργησουν σε συνδιασμο με το ΧΚΠ.

• Like 1

Επειδή πέρασε αρκετός καιρός και εγώ δεν είμαι απόλυτος. Προσπαθώντας να θυμηθώ καλύτερα, νομίζω ότι τόσο είχαν τα εισητήρια.

Έχω την εντύπωση πως μέσα σε μία χρονιά (δεν θυμάμαι ποια), το εισητήριο στα Κελάρια πήγε από 250 σε 450.

Επίσης νομίζω ότι στο 700άρι δεν υπήρχε παιδική έκπτωση. Οπότε δεν ξέρω αν συγκρίνω παιδικό (ή εκπτωτικό) εισητήριο στα Κελάρια με το εισητήριο του Αθηναϊκού.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ακολουθούσε το στυλ του Αθηναϊκου Ομίλου Αντισφαίρισης. Η "ελιτ" της Αθήνας. Είχα πολλούς συμμαθητέ στο σχολείο (Σχολή ΜωραΪτη) που ήταν μέλη οι γονείς τους και όντως τα παιδιά έκαναν πολύ καλό σκι, αλλα... όπως όλα στην Ελλάδα - ύφος και καλά!!! Το θέμα είναι τώρα τι μπορεί να γίνει. Ο ΑΟΦΣ υπάρχει; είναι ενεργός; Υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας; Φαναταστείτε ένα μικρό ΧΚ, όπου τα μέλη θα μας έχουν επιπλεόν παροχές, εκπωσεις και ησυχία. Και κίνητρο για ενίσχυση του ΕΣΤΟΥΧ και αναβίωση ενος ιστορικού ΧΚ και συνέργεια και συνεργασία μεταξύ σωματείων. Έτσι στη Θεσσαλονίκη, δύο πολύ ιστορικα΄σωματεία, η ΧΑΝΘ και ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμαστε σε επίπεδο ακαδημιών χιιονοδρομίας, με πολλάπλά οφέλη για όλους!

carpe diem

Καλή ιδέα dim αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ένα μέλλον για τον ΑΟΦΣ χωρίς ένωση με το ΧΚΠ.

Και πίστεψέ με ούτε η διοίκηση του ΑΟΦΣ μπορεί να το φανταστεί...

Τα λιφτ είναι ουσιαστικά ολόιδια με τους ΧΚΠ και σαν μοντέλο και σαν ανταλλακτικά και σαν κατάσταση. Η τελευταία εικόνα που υπήρχε είναι ότι άνετα βγάζουν μερικές σεζόν ακόμα και μη ξεχνάμε ότι μπορούν να κανιβαλιστούν Τηλέμαχος - Διας που θα ξηλωθούν για να προσφέρουν ανταλλακτικά.

Ο ΑΟΦΣ αν κάποιος δεν ρίξει 50-100.000 τώρα και τουλάχιστον κάνα 30.000αρο κάθε χρόνο δεν βγαίνει οικονομικά.

Μη ξεχνάτε όταν "γαλουχώμασταν" είχε 5 μήνες σεζόν, είναι Νότιο και όσο και να μη θέλω να το πιστέψω συνήθως δεν βγάζει πια πάνω από 3 μήνες σεζόν.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γιαννη ευχαριστουμε για την ενημερωση :)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Για την ενημέρωσή σας:

http://www.offroader...05-30/2526--qq-

Η πιο κατατοπιστική μέχρι σήμερα ενημέρωση για τις εργασίες στο ΧΚΠ.

Ευχαριστούμε!

Edited by MAC

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

οταν γινουν αυτα που λενε με 8 θεσιες στην θεση του βακχου, με ουσιαστικη ενωση με φτερολακκα και ΑΟΦΣ και κοινη καρτα , ουσιαστικα μιλαμε για καταστροφη για τα καλαβρυτα αν δεν ακολουθησουν τον δρομο της αναβαθμισης....

Ας μην γίνουμε μελοδραματικοί.

Στην πραγματικότητα δεν θα αλλάξει και τίποτα σπουδαίο από πλευράς χιονοδρομικού πεδίου. Το σκεπτικό του εκσυγχρονισμού δεν στοχεύει στον χιονοδρόμο, αλλά στον μη χιονοδρόμο. Απλά ο χιονοδρόμος θα επωφεληθεί από κάποια "κοινά συμφέροντα" που έχει με τον μη χιονοδρόμο. Μερικά από αυτά που θα γίνουν, όντως ΕΙΝΑΙ προτεραιότητα ΚΑΙ για τους σκιερ, όμως η ανάπτυξη του χιονοδρομικού γίνεται σύμφωνα με τις προτεραιότητες του μη σκιερ. Η ανανέωση του εξοπλισμού ήταν εκ των "υποχρεωτικών δράσεων". Όμως για δες η 8θέσια καμπίνα που προβλέπεται να μπει στην αρχή της Ήρας (Φτερόλακας), όπου έχει τοποθετηθεί στο εξωτερικό, τι πάρκιγκ ΑΠΑΙΤΕΙ και τι σύνδεση με τε ΜΜΜ και τι δυναμικότητα προβλέπουν; Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πάρκιγκ στην αρχή της Φτερόλακας 10πλάσιο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από το σημερινό;

Αν θέλεις να δεις τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο των χιονοδρομικών κέντρων που προορίζονται για σκιερ και μιας και είναι επίκαιρη η εκδρομή του συλλόγου στο Ischgl, σκέψου ότι εκεί το πρώτο λιφτ τοποθετήθηκε μόλις 15 χρόνια πριν την λειτουργία του ΧΚΠ.

Αν τα νέα λιφτ θα δουλεύουν με την προβλεπόμενη δυναμικότητα, στις πίστες θα γίνεται το αδιαχώρητο.

• Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αν τα νέα λιφτ θα δουλεύουν με την προβλεπόμενη δυναμικότητα, στις πίστες θα γίνεται το αδιαχώρητο.

αυτο που γινεται στο Bansko

• Like 4

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Αχ σας παρακαλώ μη γράφουμε ανακρίβειες. Υπάρχει η "ξεχασμένη" πλευρά των Κελλαριών που είναι άδεια. ΔΕΝ θα έχει πρόβλημα ο Παρνασσός από αδιαχώρητο στις πίστες ή δεν θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από σήμερα.

Η μελέτη της Ecosign δείχνει ξεκάθαρα ότι και να μπει λιφτ με δυναμικότητα 3.000 άτομα την ώρα ο Παρνασσός είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της πυκνότητας που θεωρείται αποδεκτή παγκοσμίως.

Δείτε φωτογραφίες των Κελλαριών από μακρυά. Πόλύ κόσμος αριστερά του Περικλή (πλάτος 250 μέτρα) σχεδόν κανένας αριστερά του Περικλή (πλάτος 400 μέτρα)

Αλέξη διαφωνώ ριζικά μαζί σου. Μέχρι σήμερα μια στις 50 καταβάσεις μου ήταν στον Βάκχο. Υποθέτω ότι από εδώ και πέρα θα είναι μια στις 3-5

Ο Βάκχος ουσιαστικά ήταν κατάβαση που δεν έκανες, τώρα θα την κάνεις

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και έτσι επιστρέψαμε στο Borovets!!!!! Τουλάχιστον θα αξιοποιείται περισσότερο ο Βάκχος και οι επιλογές του, οι οποίες είναι ιδανικές για έναν αρχαρίο προς μέσο σκιερ και να απολαμβάνει το σκι και να βελιτώνει την τεχνική του χωρίς φόβο και πάθος!

carpe diem

Η μελέτη της Ecosign δείχνει ξεκάθαρα ότι και να μπει λιφτ με δυναμικότητα 3.000 άτομα την ώρα ο Παρνασσός είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της πυκνότητας που θεωρείται αποδεκτή παγκοσμίως.

Ποια θεωρείται η αποδεκτή πυκνότητα παγκοσμίως;

Και ποια προβλέπεται για τον Παρνασσό;

Δείτε φωτογραφίες των Κελλαριών από μακρυά. Πόλύ κόσμος αριστερά του Περικλή (πλάτος 250 μέτρα) σχεδόν κανένας αριστερά του Περικλή (πλάτος 400 μέτρα)

Πολύ αριστερός μας προέκυψες.

Πρακτικά πατιέται ένα τμήμα αριστερά (ανεβαίνοντας) και ένα δεξιά. Το αριστερό είναι μεγαλύτερου πλάτους, αλλά όχι τίποτα τρελα πράγματα, πάντως αθροιστικά σίγουρα πολλές φορές λιγότερο από 250 μέτρα.

Δηλαδή θα πατιόνται μελλοντικά αριστερά και δεξιά από τον Βάκχο ανάλογα τμήματα πίστας;

Edited by mil

O A.O.Φ .Σ με χωματουργικά, και δανεικό τον προς απόσυρση ΒΑΚΧΟ δείνει ένα ενδιαφέρον πεδίο και συμβάλλει στην επέκταση του ΧΚΠ .

Δεν είναι Εκσυγχρονισμός . Είναι σενάριο -άλλοθι γιά να καλυφθεί το ελλειματικό διοικητικά ,οργανωσιακά και γνωσιακά

Επιτελείο που χειρίστηκε και πρόσφερε το φετεινό φιάσκο .

Οι ψίθυροι διασκεδάζουν τις εντυπώσεις και φτιάχνουν κλίμα ενός διευρυμένου- πεπερασμένου σε όρια και δυνατότητες χιονοδρομικού που θα προσφέρεται γιά μακροχρόνια μίσθωση.

Επέκταση και εκσυγχρονισμός συντελείται με νέα ανοικτα πεδία προς Τουμπόραχη και Λιάκουρα .

Τα έργα στο ΧΚΠ είναι αναβάθμιση - ανακαίνιση -ανανέωση επιβεβλημένα γιά λόγους προσβασιμότητας ,ασφάλειας και ταχύτητας .

Edited by snowhow
  • Like 7

Αλέξη, από τον Περικλή μέχρι και τα βράχια που χωρίζουν Κελλάρια ΑΟΦΣ είναι πίστα. Φαντάσου τον τηλέμαχο ξηλωμένο, είναι όλο μια τεράστια πίστα πλάτους 400 μέτρα. Είπα είναι ξεχασμένη πίστα.

Δεν θυμάμαι νούμερα, ζήτα να δεις τη μελέτη

Ξέρεις που θα έχει πράγματι πρόβλημα στις πίστες: Στην 6 αν μπει γρήγορο λιφτ. Τα Κελλάρια έχουν πολύ πλάτος.

Θάνο συμφωνώ με την τελευταία πρότασή σου, τα παράπονα σε όσους διαφωνούν με την όποια επέκταση.

Στην προτελευταία πρόταση ξαναρωτάω μιας και ζείς σε ουτοπικό κόσμο: Δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός να κρυφτεί? Κατακύρωση δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού να κρυφτεί? Μήπως ψάχνουμε να κράξουμε για να έχουμε να κράζουμε? Είδες κανέναν από το ΧΚΠ να ανακοινώνει κάτι για ΑΟΦΣ? Θες να κρύψουν ότι το προσπαθούν?

Όχι τίποτε άλλο στα πάρα πολλά που έχουμε να τους κράξουμε θα χάσουμε το δίκιο μας μιας και κράζουμε χωρίς λόγο.

Το ο Βάκχος στον ΑΟΦΣ που το ακούσατε?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

καπου υπηρχε μια αεροφωτογραφια με ολα τις λεπτομερειες του ΧΚ Παρνασσου... θα βοηθουσε πολυ στην κουβεντα

την ψαχνω και δεν την βρισκω... νομιζω του ΜΙΚ ηταν

Edited by StavRos

Ο Τηλέμαχος θα φύγει;

Αν τον εβάζαν από το τέρμα του Περικλή μέχρι το τέρμα του Βάκχου, και με μια μικρή διαπλάτυνση, όλοι οι αρχάριοι θα την έβγαζαν εκεί όλη μέρα μια που ο δρόμος αυτός έχει μικρή κλίση και είναι μεγάλη απόσταση.

Στο άλλο που ρωτάει ο ΜΙΚ, το να πάει ο Βακχος στον ΑΟΦΣ, εμένα μου το έχει πει ο Δ. Πάππος εδώ και 2 χρόνια, ότι το παλεύει.

Ο Τηλέμαχος θα φύγει;

Αν τον εβάζαν από το τέρμα του Περικλή μέχρι το τέρμα του Βάκχου, και με μια μικρή διαπλάτυνση, όλοι οι αρχάριοι θα την έβγαζαν εκεί όλη μέρα μια που ο δρόμος αυτός έχει μικρή κλίση και είναι μεγάλη απόσταση.

Στο άλλο που ρωτάει ο ΜΙΚ, το να πάει ο Βακχος στον ΑΟΦΣ, εμένα μου το έχει πει ο Δ. Πάππος εδώ και 2 χρόνια, ότι το παλεύει.

Α οκ μιλούσα για τα σχέδια των ΕΤΑ. Πιο πριν έχω γράψει ότι όποιος έχει κάνει σκι στον ΑΟΦΣ αμέσως του περνάει από το μυαλό να μπει λιφτ και φυσικά το διαθέσιμο "μπαλαντέρ" λιφτ ο Βάκχος αμέσως είναι υποψήφιος. Προφανώς δεν θα διαφωνήσω με τον Πάππο.

Ο τηλέμαχος θα φύγει και θα ανοίξει η Νότια πλευρά των Κελλαριών.

Εκεί που λες θα μπει baby. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακριβώς εκεί που εννοείς, μάλλον λίγο πιο πάνω στη γούβα που έχει πολύ καλό σημείο για baby. Τα συρόμενα του Παρνασσού που θα ξηλωθούν (Διας - Τηλέμαχος ίσως και Περικλής μελλοντικά) είναι για πέταμα και ίσως κάποια λίγα ανταλλακτικά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βάκχος έχει μπόλικα χρόνια ζωής μπροστά του σαν μηχάνημα και μηχανολογικά δεν θα δίσταζε κανένας να το ξανατοποθετήσει. Πρόβλημα είναι το νομικό καθεστώς (που μπορεί να λυθεί) για να μπει μεταχειρισμένο λιφτ αλλού, και προσωπικά έχω ακούσει από ανθρώπους του βουνού (και φυσικά τον Δημήτρη Πάππο) 4-5 πιθανές θέσεις που είναι όλες πολύ καλές. Καμία από αυτές δεν είναι στον ΑΟΦΣ.

Επαναλαμβάνω τα παράπονα σε όσους διαφωνούν με την επέκταση του ΧΚΠ.

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Επαναλαμβάνω τα παράπονα σε όσους διαφωνούν με την επέκταση του ΧΚΠ.

Μιχάλη δεν είναι προσωπική η αντιπαράθεση.

Απλά είναι υπέρμετρος ο ενθουσιασμός σου. Δικός σου, ό,τι θέλεις τον κάνεις. Όμως εγώ, μετά από τόσα χρόνια αναμονής, δεν βλέπω αυτό που θα περίμενα. Έτσι εκ του αποτελέσματος είμαι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ.

Όσον αφορά την επέκταση, τι ενέργειες έχουν γίνει στα 35 χρόνια λειτουργίας;

Αλλά να σου πω το αποτέλεσμα. Ή θα κλείσει, ή θα πληρώνει ο φορολογούμενος συνεχώς, ενώ τα Καλάβρυτα θα έχουν κάθε δίκιο να κραυγάζουν για αθέμιτο ανταγωνισμό, ή θα κάνουν επέκταση στο δάσος από Φτερόλακα σε χαμηλότερα υψόμετρα (που το επιτρέπει το σχέδιο για τον Παρνασσό), ή θα βγει μία σκούπα και θα κάνει κάποιος κάποτε ό,τι γουστάρει και θα σου βάλει τηλεκαμπίνα να ξεκινάει από το μαντείο των Δελφών για να βλέπεις και τα αρχαία.

Edited by mil
  • Like 1

Η απάντηση σε αυτό:

"Η μελέτη της Ecosign δείχνει ξεκάθαρα ότι και να μπει λιφτ με δυναμικότητα 3.000 άτομα την ώρα ο Παρνασσός είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της πυκνότητας που θεωρείται αποδεκτή παγκοσμίως."

και

"Ποια θεωρείται η αποδεκτή πυκνότητα παγκοσμίως;

Και ποια προβλέπεται για τον Παρνασσό; "

δεν είναι αυτό

Δεν θυμάμαι νούμερα, ζήτα να δεις τη μελέτη

όταν μεταφέρεις "τμήματα της μελέτης" σε αριθμητική μορφή, δεν είναι δυνατόν να μην ξέρεις τα βασικά της στοιχεία, δίνοντας απλοποιημένα αποτελέσματα. Και τι σημαίνει "ζήτα να δεις την μελέτη". Πες εσύ που την έχεις δει. Και σε τελευταία ανάλυση, η "αποδεκτή πυκνότητα παγκοσμίως", είναι νούμερο συγκεκριμένο και ΣΤΑΘΕΡΟ, που δεν γίνεται λάστιχο για τις ανάγκες της κάθε μελέτης. Είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ της μελέτης.

Θα μπορούσα να δεχτώ τα πάντα, ένα σχέδιο ενταγμένο σε φάσεις, άρα με μακροπρόθεςσμους στόχους. Όμως ούτε κάτι τέτοιο φαίνεται να υπάρχει.

Αλλά αφού είναι έτσι, ας πιάσουμε την μπακαλομηχανική. Όταν το χιονοδρομικό λειτουργεί στο maximum, στο πάνω τμήμα του χιονοδρομικού, μεταφέρουν σκιερ οι "Ηρακλής", "Βάκχος", "Περικλής". Τότε, απόλυτα κορεσμένο είναι το τμήμα αριστερά του Περικλή, συνήθως και η απότομη του Ηρακλή. Ενώ δεξιά του Περικλή υπάρχει ακόμα χωρητικότητα, όπως και στο απότομο του Βάκχου (όχι όμως και πολύ μεγάλη).

Αν λειτουργεί στην θέση του Βάκχου 6/8 πλό γρήγορο (= με μεγαλύτερη ταχύτητα του σημερινού Ηρακλή), ο κόσμος που θα ανεβαίνει (σε πλήρη λειτουργία) θα είναι υπερ2πλάσιος (τουλάχιστον) της σημερινής δυναμικότητας. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθούν οι διπλάσιες σε πλάτος πίστες των υφιστάμενων. Εγώ δεν τις βλέπω να υπάρχουν, ούτε και με χωματουργικά.

Και δεν με πειράζει αυτό τόσο πολύ, αν το έργο αυτό ενταχθεί σε κάποιο γενικότερο πλάνο που δεν βλέπω. Με δημιουργία πιστών fun ride, ή ελκύθρου, ή με σοβαρά χωματουργικά μέχρι το 1750, θα αυξηθεί κατά πολύ ο χρόνος απασχόλησης στην πίστα. Και αυτό το έργο θα μπορούσε εύκολα να ενταχθεί σε οποιοδήποτε πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο, έστω και άγνωστο.

Αυτό που δεν καταπίνεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, είναι η 2η φάση. Μιλάμε για ΑΦΑΣΙΑ.

Edited by mil

Σου ζητώ συγνώμη που μεταφέρω πληροφορίες χωρίς να έχω αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια μου. Κρίμα και είχα όρεξη να γράψω προβλέψεις καιρού φέτος αλλά δεν θα έχω έγγραφα να τις τεκμηριώσω οπότε άκυρο.

Διαφώνησα με αυτό που πιστεύω ότι είναι ανακρίβεια που γράψατε μιας και τα ματάκια μου έχουν δει άλλα. Ντροπή μου.

Έχει άφθονο πλάτος προς τα εκεί, δεν το βλέπεις και ας έχει μια φωτογραφιάρα να παραπάνω. Έχει ουρές ο Ηρακλής, δεν θες να μπει άλλο λιφτ να τον αποσυμφορήσει. Διαφωνούμε τι να κάνουμε?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Γιατί δεν έχει βγάλει ο διευθυντής του ΧΚΠ ή η ΕΤΑΔ ένα δελτίο τύπου, επίσημο, που να λέει τι στο καλό γίνεται με τον εκσυγχρονισμό ?

• Like 2

How you stand is how you ski

Someone_Is_Wrong_On_The_Internet.gif

Σας αγαπάω, σας εκτιμάω αλλά με αυτή την εικόνα δύο εξέχοντων μελών, γιατί να συμμετάσχει κάποιος καινούργιος στο forum? Δεν είναι προσωπική επίθεση ούτε επίδειξη ανωτερότητας. Παίρνω το θάρρος και σχολιάζω σαν τρίτος.

Keep calm, winter is coming :yes

• Like 2

elan.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...