Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
OldSpy

χ.κ. Καλαβρύτων 2012 - 2013

Recommended Posts

Ελα Αχιλλεα!! Ναι,ακολουθησα ευλαβικα τις οδηγιες σου.Το ΣΚ που μας ερχεται κανονισε να ρθεις πανω που εχει και σκι τεστ,θα μιλησουμε και απο τηλ.

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Λίγο νωρίτερα (ας είναι καλά η κίνηση της επιστροφής) γυρίσαμε από ένα σούπερ τριήμερο στο ΧΚΚ.

Το πολυσυζητημένο ρίσκο του Σαββάτου με τον καιρό απέδωσε πολλά τελικά, μιας και βρήκαμε χιόνι περίπου 30-40 εκ. να μας περιμένει σχεδόν σε όλο το χιονοδρομικό. Η ορατότητα βέβαια δεν ήταν και στα καλύτερά της (κατά τόπους ομίχλες και χιόνι), όμως οι μικρές αναμονές στους αναβατήρες έδωσαν τη δυνατότητα για πολλές διδακτικές κατεβασιές στο πόλεμο ενάντια στο vertigo. Δοκίμασα επανειλημμένα το εκτός (υπήρχε υπερ αρκετό κοντά στις πίστες) που με αντάμειψε με κατεβασιές άνευ πτώσεων (παρά τα πιστο-friendly πέδιλά μου) και με έκανε να σκέφτομαι ότι μάλλον έχω βελτιώσει κάπως τη τεχνική μου και μπορώ να πηγαίνω και λίγο πιο έξω από τη πίστα αξιοπρεπώς.

Τη Κυριακή η ημέρα απλώς ήταν καταπληκτική, ΣΧΕΔΟΝ από κάθε άποψη, με μόνο αρνητικό τον ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ που έκανε τις ουρές τουλάχιστον δεκαλέπτου σε Στύγα και Άρτεμη ενώ και η Δάφνη δεν πήγαινε πίσω.

Σήμερα πάλι, η τρίτη παραλλαγή του καιρού, συνεφιασμένη με σχεδόν τέλεια ορατότητα. Το μόνο θέμα ήταν ότι λόγω της παρατεταμένης πυκνής υψηλής νέφωσης το ανάγλυφο δεν αναδεικνυόταν και προβλημάτιζε μερικές φορές. Αν και ανεβήκαμε κάπως αργούτσικα (~11.30) είχαμεστη διάθεσή μας μια Στύγα με μηδεν αναμονή (ούτε ένα άτομο σχεδόν), μια άγκυρα που παρακαλούσε για αναβάτες κι ένα πιατάκι (Δάφνη) που περίμενε υπομονετικά κάποιον να τον σύρει. Το έτερο πιατάκι σχεδόν στα αζήτητα.

Προς το κλείσιμο του ΧΚΚ, ο καιρός έπαιζε παχνιδάκι και έριχνε μέχρι και χιονόνερο. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό το χιόνι που έχεισυσσωρευτεί με "κόπο" με όλους μας να κοιτάμε προγνώσεις κάθε μέρα δε θα παέι χαμένο σύντομα...

Καλή Σαρακοστή νά χουμε!

• Like 5

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Μερικες photo απο τα γλεντια του σαββατου

παρεπιπτωντως η Αγκυρα δουλευε απο τις 9 :shock:

00010mts.jpg

οχι δεν ειναι μονταζ

60cm ψηλα 30cm χαμηλα το φρεσκο

το καλυτερο χιονι της σεζον

Η φωτογραφια του κωστα περιγραφει με το καλυτερο τροπο αυτο που ζησαμε το σαββατο. απιστευτο χιονι. οντως ηταν το καλυτερο της χρονιας!!

σε γενικες γραμμες ηταν ενα πολυ καλο τριημερο. μας το χρωσταγε ο καιρος φετος.

το σαββατο ελαφρα χιονοπτωση και ομιχλη αλλα μεσα στα δεντρα βλεπαμε μια χαρα και περασαμε φανταστικα. δε καταλαβε για ποτε περασε η ωρα..μπραβο στο χιονοδρομικο που εδωσε την αγκυρα απο τις 9:00. η αληθεια ειναι οτι δεν το περιμενα γι αυτο και αργησα λιγακι να ανεβω.

τη κυριακη ο καιρος ηταν απιστευτος. φετος δεν εχει κανει πολλες τετοιες ημερες. τα περασματα του σαββατου ειχαν καλυφτει πληρως απο το χιονι που επεσε και τον αερα που φυσαγε. το μονο "αρνητικο" ηταν ο κοσμος. αναμενομενο βεβαια. λιωσαμε στο σκι απο τις 9 μεχρι τις 17:30. γυρω στις 13:30 εγινε και μια συναντηση των αρμοδιων του χιονοδρομικου με διαφορους χιονοδρομους.

τη δευτερα παλι το χιονοδρομικο δεν ειχε τοσο κοσμο οσο τη κυριακη. ο καιρος ηταν συννεφιασμενος αλλα σε καμια περιπτωση δε σε ενοχλουσε. η ορατοτητα ηταν αριστη. το χιονι στις πιστες ηταν αριστο αλλα και στα εκτος, παραλληλα με την αγκυρα και κατω απο τους πυλωνες της στυγας, ηταν φανταστικο.

μεσα σε τρεις μερες ζησαμε τρεις διαφορετικες καιρικες συνθηκες.

αυτα απο μενα. λογικα θα ακολουθησουν φωτο απο γιωργο και βιντεο απο κωστα. αναμενουμε!!

• Like 4

Μια παρατήρηση μόνον εν είδει παραπόνου που τείνει σε αγανάκτηση πλέον τις ημέρες με πολύ κόσμο:

Ας φροντίσει το χιονοδρομικό να τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο τα δίχτυα κοντά στις "ξύλινες πόρτες" των αναβατήρων ώστε να σχηματίζεται ένα πιο επιμηκυμένο "χωνί" (ίσως όσο η αναμενόμενη ουρά τις μέρες υψηλής προσέλευσης σε μήκος) διότι είναι υπερβολικά ενοχλητικό να στέκεσαι στην ουρά εκτός της πόρτας και να βλέπεις "έξυπνους/σβέλτους" να παρεισφρύουν (*) σχεδόν από το πλάι προφασιζόμενοι ότι δεν έκαναν κάτι μεμπτό.

Αφού έγραψα τα παραπάνω, στο μυαλό μου ήρθε και η αντίστοιχη εικόνα από το δρόμο της επιστροφής:

Μποτιλιάρισμα μεγάλο και οι "έξυπνοι" γι άλλη μια φορά να παραβιάζουν την ΛΕΑ. Ανά τακτά διαστήματα περιπολικά κυκλοφορούσαν στη ΛΕΑ για να τη κρατούν ανοικτή (με τη μέθοδο του "είμαι εδώ και σε βλέπω κάνε στην άκρη") αλλά χωρίς καμία επίπτωση για τους παραβάτες προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Σε κάποια στιγμή έγινε και το αμίμητο να ξαναβγαίνουν πάνω στη ΛΕΑ αυτοκίνητα ακριβώς πίσω από το περιπολικό.

Νομίζω ότι δεν θα ήταν και τόσο δύσκολο να σταματήσει το περιπολικό και να μοιράσει χαρτάκια, αλλά μάλλον η απάντηση θα ήταν από αρμόδια χείλη ότι "αυτό που μας νοιάζει είναι να μείνει η ΛΕΑ ανοικτή κι όχι να κόβουμε κλήσεις".

Οπότε και σκέφτηκα: Όταν η Αστυνομία αδυναμεί να επιβάλλει τη τάξη πόσο μάλλον το Χ/Κ.

Με όλα αυτά έρχεται συνεχώς στην επιφάνεια το θέμα ΠΑΙΔΕΙΑ (όχι μόρφωση) και ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ που αποτελεί σοβαρό αδύναμο σημείο του λαού μας...

Το δικό μου συμπέρασμα;

Σε ένα κοινωνικό σύνολο που θέλει να σέβεται τον εαυτό του και να εξασφαλίσει ισορροπίες, καλό θα είναι τα συστατικά του να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα επί τόπου χωρίς αυτό να αποτελεί κοινωνικό ταμπού του τύπου "ε, τί να κάνω εγώ τώρα" ή "δεν είμαι αστυφύλακας κανενός", ως μέτρο αυτορύθμισης και αυτοελέγχου. Δε γίνεται να έχουμε συνεχώς από πάνω μας έναν "τροχονόμο".

Έχω υπάρξει (είμαι σίγουρος και πολλοί άλλοι) μάρτυρας όπου σε περιστατικό που κάποιος παραβιάζει πχ την ουρά προτεραιότητας να διαμαρτυρηθεί κάποιος που δεν θίγεται καν και ξαφνικά όλοι οι αναμένοντες να βάλουν τον έξυπνο στη θέση του, στο τέλος δηλαδή.

Θυμηθείτε, ακόμα και η ρήση "του παραχώρησα τη θέση μου" είναι εντελώς άκυρη, αφού τότε θα πρέπει να πάω εγώ στο τέλος ή να δεχτούν ΟΛΟΙ οι επόμενοι να την παραχωρήσουν κι εκείνοι.

Τέλος, η αυστηρότητα για μένα δεν θα πρέπει να γνωρίζει ηλικίες, μιας και τα παιδάκια μαθαίνουν ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο ότι αποτιμώνται ξεχωριστά ως πελάτες.

Σόρρυ για το σεντόνι.

(*) Δυστυχώς πέτυχα κι έναν δικό μας να το πράττει, αλλά ευτυχώς δεν ήταν ώρα υπερβολικά μεγάλης προσέλευσης/αναμονής στο πιατάκι της Δάφνης

• Like 6

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Ενημέρωση Χελμού

Νοτιοδυτικούς μέτριους ανέμους και ηλιοφάνεια δείχνουν τα προγνωστικά για αύριο στο Χελμό, λίγα σύννεφα προς το μεσημέρι.

Σε λειτουργία για αύριο Τετάρτη 20-3-2013 θα είναι οι αναβατήρες Ερμής,,Αχιλλέας,Δάφνη, Άρτεμις και Στύγα, καθώς επίσης και το Snow Park.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χιονοδρομία εκτός των πιστών εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, εξαιτίας χιονοστιβάδων.

Από το Σάββατο 12/1 και κάθε Σάββατο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, θα έχουμε παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας.

Ωράριο με παρατεταμένη λειτουργία: 09:00 – 17:30

Λειτουργία κατά την παράταση: Αχιλλέας και Στύγα ή Άρτεμις (ένας από τους δύο, ανάλογα με τον καιρό)

Για την δική σας ασφάλεια να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για το Χ.Κ.Κ. επικοινωνία ενημέρωση Χρήστος Βαλκανάς

logo.png

Www_Icon_zpsd97cd750.png Fb_Icon_zpsbb6b73ec.png Bl_Icon_zps09822332.png Tw_Icon_zps3d6d52e5.png YT_Icon_zpsb8219d39.png Pic_Icon_zps200c176c.png Em_Icon_zpsc8dc87c9.png

Γεια χαρά σε όλους

Επειδή από την τελευταία φορά που ανέβηκα στο βουνό μου έμεινε μια μικρή ενόχληση στο δεξί γόνατο αποφάσισα να τερματίσω νωρίς την χρονιά μου.

Μου έχει μείνει ένα κουπόνι από την groupon για δύο σερί μέρες στο ΧΚΚ. Όποιος το θέλει να μου στείλει pm να του το χαρίσω.

Ψιλά Γράμματα

Ισχύει έως 07/04/2013 και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Παρακαλούμε ενημερωθείτε

από το, kalavrita-ski.gr, για την κατάσταση λειτουργίας, Το χιονοδρομικό θα παραμείνει ανοιχτό

από 15/12/2012 έως 07/04/2013 και εφόσον οι καιρικές συνθήκες και η επάρκεια χιονιού το

επιτρέπουν, Κάθε κουπόνι είναι ατομικόΈως τέσσερα κουπόνια για προσωπική χρήση, απεριόριστα

για δώρο, Τηλ. επικοινωνίας: 26920 24451, Τα 2days pass με ή χωρίς εξοπλισμό, αφορούν 2 ημέρες

συνεχόμενες. Την 2η μέρα, αν το χιονοδρομικό είναι κλειστό, θα δωθεί εισιτήριο για άλλη ημέρα

από το Χιονοδρομικό (σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων), Για καθημερινές:

Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός αργίας, και δεν ισχύει για το διάστημα

24/12/2012-06/01/2013, Για Σαββατοκύριακο: Η προσφορά ισχύει για σαββατοκύριακα και αργίες και

για το διάστημα 24/12/2012-06/01/2013, Το χιονοδρομικό θα παραμείνει ανοιχτό από 15/12/2012 έως

07/04/2013, Δείτε Όρους & Διευκρινίσεις, που ισχύουν σε κάθε Deal

• Like 1

Ενημέρωση Χελμού

Ηλιοφάνεια φαίνεται να έχουμε αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες στο Χελμό, αργότερα σύννεφα θα εμφανιστούν, τα οποία θα αφήσουν κάποιες νιφάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι που στις κορυφές θα είναι ισχυροί.

Σε λειτουργία για αύριο Πέμπτη 21-3-2013 θα είναι οι αναβατήρες Ερμής, Αχιλλέας, Δάφνη, Θέτις, Άρτεμις και Στύγα, καθώς επίσης και το Snow Park εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η χιονοδρομία εκτός των πιστών εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους, εξαιτίας χιονοστιβάδων.

Από το Σάββατο 12/1 και κάθε Σάββατο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, θα έχουμε παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας.

Λειτουργία κατά την παράταση: Αχιλλέας και Στύγα ή Άρτεμις (ένας από τους δύο, ανάλογα με τον καιρό)

Για το Χ.Κ.Κ. επικοινωνία ενημέρωση Χρήστος Βαλκανάς.

logo.png

Www_Icon_zpsd97cd750.png Fb_Icon_zpsbb6b73ec.png Bl_Icon_zps09822332.png Tw_Icon_zps3d6d52e5.png YT_Icon_zpsb8219d39.png Pic_Icon_zps200c176c.png Em_Icon_zpsc8dc87c9.png

οχι δεν ειναι μονταζ

60cm ψηλα 30cm χαμηλα το φρεσκο

Άντε ρε φιλαράκι τι θα γίνει θα δούμε κάνα βίντεο τι χάσαμε ή είναι μοντάζ και μας δουλεύεις?

Έχω κουπόνι κάρτα για το Σαββατιοκύριακο 12 ευρώ όποιος θέλει, μάλλον θα μου μείνει

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Όρος Όρθρυς αγεωγράφητε

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τον παλιο να τον ακους

Τωρα θα ακουσεις το ...... Για τον Μιχαλη ρε γ@..το :P

Καλα περασατε και εσεις επανου

Video αυριο

Δυστυχως ασχημα νεα για το Master plan δεν υπαρχει μιλαμε :crybaby: μας εχουνε του κλωτσου........ολα για τους αρχαριους

Αν υλοποιηθει ποτέ θα μετακομισω προς τα πανω .

Τι λέει ρε παιδιά αυτό το master plan? Αφού εξιχρονίζονται οι απέναντι, οι Καλαβρυτανοί δεν το μεγαλώνουν τουλάχιστον λίγο με καμία πιστάρα στο αυγό?

Nα ξηλωσουν την αγκυρα θελουν, υποθετω για να μην πηγαινουμε απο το Αυγο μερια εκτος πιστας και σπασουμε κανα κεφαλι σε δενδρο και εχουν να μας μαζευουν με το φορειο .....

Το αλλο λιφτ που λεει το Μaster plan θα καταληγει αν καταλαβα καλα στο καταφυγιο

Eπισης αντικατασταση του Αχιλλεα με λιφτ συνδιασμου καρεκλα-καμπινα για να ανεβαινουνε οι επισκεπτες στη βαθια λακκα

Η στυγα ως εχει

Να προτεινω να αξιοποιηθει το εγκαταλελειμμενο καταφυγιο ως μπουζουξιδικο :money:.

Edited by Hellbent
  • Like 3

Το αλλο λιφτ που λεει το Μaster plan θα καταληγει αν καταλαβα καλα στο καταφυγιο

Και τι θα εξυπηρετεί εκεί? Σε τι πίστες θα οδηγεί?

c-fit-w-2032-q-auto-eco8A811000001_RUSTLER-9.thumb.png.9255e2d942715bd236de9137259dd7e2.png

You can't buy happiness - but you can buy a lift pass!

Τον παλιο να τον ακους

Τωρα θα ακουσεις το ...... Για τον Μιχαλη ρε γ@..το :P

Για ρίξε μια ματιά στο thread του ΧΚΠ μην είμαστε off topic.

Nα ξηλωσουν την αγκυρα θελουν, υποθετω για να μην πηγαινουμε απο το Αυγο μερια εκτος πιστας και σπασουμε κανα κεφαλι σε δενδρο και εχουν να μας μαζευουν με το φορειο .....

Καταρχάς αν μπορείς γράψε τι άλλα λέχθηκαν και καμιά πληροφορία παραπάνω γιατί δεν κατάλαβα τίποτα.

Το πρόβλημα τόσα χρόνια ήταν ότι στα Καλάβρυτα δεν ήξεραν και δεν τους ένοιαζε να ικανοποιήσουν τον χιονοδρόμο. Η νέα διοιίκηση έχει δείξει ότι προσπαθεί να καταλάβει και έχει όρεξη να ακούσει. Δεν μπορώ να πιστεύψω ότι ο Καραμερτζάνης δεν έλαβε υπόψιν τα όσα ξέρει μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά.

Η μορφή του master plan που είχα αφήσει όταν το έβλεπα εγώ ήταν ένα φανταστικό χιονοδρομικό έτοιμο να μαζέψει όλους τους Έλληνες σκιερ από αρχάριο μέχρι expert και με πολλές πιθανότητες να είναι λαχταριστό και για ξένους.

Κάτι δεν πάει καλά με αυτά που λες. Στο Αυγό δεν έχει λιφτ? Δεν έχει λιφτ χαμηλά στο Αυγό παντός καιρού? Δεν έχει τα συρόμενα στη Στύγα παντός καιρού?

Τέλος επέμεναν ότι το fun park πάνω από όλα και το ότι δεν δουλεύει κανένας στο βουνό βράδυ?

Nerajoyri τι λες?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

να προσευχεσαι να δοσουν τα λεφτα.αλλιως θα μεινεις με τα ονειρα.ολα τα υπολοιπα ειναι ετοιμα κ με υπογραφες

http://www.youtube.com/watch?v=TgxggjYepJM

Ετοιμο το videaki απο το ΣΚ

Βγηκε λιγο shaky η μετατροπη του youtube απο 50fps σε 30fps αλλα παρολα αυτα βλεπεται

Ας μην το κανουμε θεμα που ηταν πιο epic :innocent:

To Σαββατο παντος ηταν ολα τα λεφτα, απο της 9 η ωρα η Αγκυρα ανοιχτη και ολο το πεδιο για παρτη μας

• Like 18

Mπράβο ρε μάγκες μου λείψατε. Respect στην ομάδα. Ρε γίδι τη κόρη σου τη πήγες καμιά πούδρα? Ο Αντώνης καημό το ΄χε για ένα καλό βίντεο.

Έλα ρε και νόμιζα ότι έχασα κάνα πολύ βαθύ :ass:

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

η τουμπα στο 1:58 απαιχτη

α, και κουκλος ο σκύλος

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Nα ξηλωσουν την αγκυρα θελουν, υποθετω για να μην πηγαινουμε απο το Αυγο μερια εκτος πιστας και σπασουμε κανα κεφαλι σε δενδρο και εχουν να μας μαζευουν με το φορειο ....

οχι απλα μαλλον κατι δεν καταλαβες καλα,,το αυγο αξιοποιειται ολο..και με καινουργιο λιφτ..και το οτι μετακινητε η αγκυρα δεν σημαινει οτι δεν θα μπορεις να πας αυγο..λεφτα να υπαρχουν

• Like 2

πωωωω ζαλιστηκα!!!!μπραβο παιδια δεν παιζεστε!!!!

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Ενημέρωση Χελμού

Ήλιο σύννεφα και χιόνι θα έχει η αυριανή ημέρα στο Χελμό.

Οι άνεμοι μέτριοι στη βάση και ισχυροί στα ψηλότερα σημεία του βουνού.

Σε λειτουργία για αύριο Παρασκευή 22-3-2013 θα είναι οι αναβατήρας Ερμής, Αχιλλέας, Δάφνη, Θέτις, Άρτεμις και Στύγα, καθώς επίσης και το Snow Park εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Για το Χ.Κ.Κ. επικοινωνία ενημέρωση Χρήστος Βαλκανάς.

logo.png

Άντε ρε φιλαράκι τι θα γίνει θα δούμε κάνα βίντεο τι χάσαμε ή είναι μοντάζ και μας δουλεύεις?

Έχω κουπόνι κάρτα για το Σαββατιοκύριακο 12 ευρώ όποιος θέλει, μάλλον θα μου μείνει

μιχαλη υπαρχει ακομη?Ποσο το δινεις?

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

αυριο Καλαβρυτο κανεις;

But where are the clowns?

Quick! Send in the clowns!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Eirini:))
      Eirini:))
      (33 years old)
    2. giorgakiss
      giorgakiss
      (36 years old)
    3. Michael K
      Michael K
      (35 years old)
    4. vag_
      vag_