spider 2,124 Report post Posted February 8, 2013 Το πρόβλημα με τους snowboarders δεν είναι μόνο στις ουρές και τα καρεκλάκια. Δυστυχώς διαιωνίζεται μια πολύ άσχημη συμπεριφορά από μερίδα της συγκεκριμένης φυλής (στην οποία ανήκω κι εγώ ) να πηγαίνουν άτσαλα στις πίστες και να σταματούν λίγο πριν τις ουρές στα λιφτ, λες και θα τους σώσουν την απόλαυση 30 μέτρα παραπάνω snowboard (από αυτό που νομίζουν ότι κάνουν τελοσπάντων...). Υπάρχουν πολύ συνετοί και σωστοί snowboarders (γκουχ, γκουχ! )που υφίστανται μετά και τον... ρατσισμό εξαιτίας αυτών των βλασταριών... Το λουράκι ασφαλείας, τώρα, δεν πιστεύω ότι λύνει το πρόβλημα. Αν ο χιονοδρόμος έχει δεμένη την εμπρός δέστρα στο καρεκλάκι, είναι μια χαρά ασφαλές. Αν το λουράκι υπάρχει, αλλά ο χιονοδρόμος αφήνει τη σανίδα στο πλάι για να φτιάξει ένα άλμα ή να κάνει παρέα στους φίλους του, και πάλι το λουράκι δεν έχει νόημα. Έχει νόημα μόνο αν έχεις step-in δέστρες, που ανοίγουν σαν αυτές των σκι. Αυτό που χρειάζεται είναι έλεγχος από τους υπευθύνους μέσα στις πίστες για τη συμπεριφορά των χιονοδρόμων. Τώρα, όσον αφορά στις ουρές και τα πατήματα, αυτό είναι κάτι που δεν θα καταλάβει εύκολα κάποιος που δεν έχει δικό του εξοπλισμό και σίγουρα δεν διορθώνεται από τη μια μέρα στην άλλη... Είναι χαρακτηριστικό συμπεριφοράς και θέλει καιρό να αλλάξει... Εμένα απλά με έχουν αναγκάσει πλέον να βάζω το σανίδι μου πιό αργά, λίγο πριν τις τελευταίες πόρτες για το λιφτ. Δεν είναι καλό για μένα να βάζω πάλι τις δέστρες και νιώθω πολύ άσχημα που σταματάω στο πλάι κι ίσως κάποιοι εκνευρίζονται, αλλά με έχουν αναγκάσει με την "ευγένειά τους". Οχι φιλε μου, να δενετε τα λουρια σας εχετε δεν εχετε κατι να κανετε, ειτε αλματα, ειτε αλλου ειδους αλματα και καλα θα κανει επιτελους το πρωτο και μεγαλυτερο χιονοδρομικο κεντρο της χωρας που ολοι αποκαλουμαι ΒΟΥΝΑΡΑ να τηρησει πρωτο απο ολα τα αλλα τους κανονες ασφαλειας και ναι φιλε Δριβα, αφαιρεσε καρτες και ειμαστε ολοι μαζι σου, δεν φταιω σε τιποτα να γυρισω στο σπιτι μου και να με δουν οι κορες μου κοπανημενο επειδη καποιος ηθελε να γκαβλαντισει με το φιλαρακι του ή με την καλή του!!! Τωρα για το πατημα, ναι εχεις δικιο οποτε πρεπει ολοι να ειναι πιο πολυ προσεκτικοι αλλά να σου πω, φορα καλυτερα το σανιδι σου, φαινετε πολυ διαφορετικα απο το να το κρατας στο χερι και να το βαζεις ενα μετρο πριν παρεις το λιφτ, δεν ξερω αν με πιανεις.... 1 Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted February 8, 2013 Το λουράκι ασφαλείας, τώρα, δεν πιστεύω ότι λύνει το πρόβλημα. Αν ο χιονοδρόμος έχει δεμένη την εμπρός δέστρα στο καρεκλάκι, είναι μια χαρά ασφαλές. Εφόσον όλα τα snowboards είναι υποχρεωμένα (και σωστά) να παίρνουν τα lift με το ένα πόδι στη δέστρα, είναι ηλίθιο να πιστεύει κάποιος οτι μπορεί το λουράκι να σώσει την κατάσταση. Θα είχε περισσότερη λογική (??!!?) το να υποχρεώσουν τους skier να έχουν τα ski δεμένα με την μπότα τους από το να υποχρεώσουν τους snowboarders να έχουν πάντα δεμένο το πόδι και να έχουν και το λουράκι ... σκεφτείτε το... Αυτό που χρειάζεται είναι έλεγχος από τους υπευθύνους μέσα στις πίστες για τη συμπεριφορά των χιονοδρόμων. Που δυστυχώς εμένα μέχρι στιγμής δε μου χει τύχει σε κανένα ΧΚ της Ελλάδας. Να δω έναν pisteur να παίρνει την κάρτα από έναν ανεγκέφαλο snowboarder/skier και τί στον κόσμο ... Τώρα, όσον αφορά στις ουρές και τα πατήματα, αυτό είναι κάτι που δεν θα καταλάβει εύκολα κάποιος που δεν έχει δικό του εξοπλισμό και σίγουρα δεν διορθώνεται από τη μια μέρα στην άλλη... Είναι χαρακτηριστικό συμπεριφοράς και θέλει καιρό να αλλάξει... Εμένα απλά με έχουν αναγκάσει πλέον να βάζω το σανίδι μου πιό αργά, λίγο πριν τις τελευταίες πόρτες για το λιφτ. Δεν είναι καλό για μένα να βάζω πάλι τις δέστρες και νιώθω πολύ άσχημα που σταματάω στο πλάι κι ίσως κάποιοι εκνευρίζονται, αλλά με έχουν αναγκάσει με την "ευγένειά τους". Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, αν και δεν το κάνω συνήθως προσωπικά (ίσως μόνο στη Στύγα που η κατάσταση δεν παλεύεται με τα πατήματα). Και από άλλα posts που έχω δει στο φορουμ, αυτή η κίνηση παρεξηγείται ως "έβγαλε το μαδέρι από το πόδι για να είναι ευέλικτος και να περάσει καμια δεκαριά άτομα και τσουπ μπροστά πρώτη μούρη" ... αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά που λέει οτι σέβομαι τα λεφτάκια που έχω δώσει για το μαδέρι και δε θέλω να το δω χαρακωμένο από τα ski/μπατόν/snowboard που το πατάνε. Βέβαια όντως δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που βγάζουν τα σανίδια απλά για να περάσουν κόσμο στη σειρά ... 4 Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 8, 2013 το λουρακι στην ουσια ξεκινησε απο τις δεστρες step in που ειχαν τα παλια σανιδια και εχουν και καποαι alpine σημερα γιατι θεωρειται οτι μπορει οπως εχεις το ενα ποδι δεμενο να ανοιξει η δεστρα και να παρει τον κατηφορο. Απο την στιγμη που εχεις το ενα ποδι στην δεστρα ειτε εχεις το λουρακι ειτε οχι ειναι ανουσιο. Αφου αν θες να γκαβλαντισεις οπως λεει ο φιλος spider, θα βγαλεις εντελως το snowboard αρα και το λουρακι....(αν εχεις) μαλλον αυτο εχει σημασια ειναι να ΜΗΝ γκαβλαντισεις στην μεση του πουθενα και ειδικα σε μερος με κλιση. 1 Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 8, 2013 Προσωπικά ΚΑΙ τη δέστα έχω δεμένη ΚΑΙ το λουράκι φορεμένο όταν ανεβαίνω στο λιφτ. Και από θέματα ασφαλείας και συμπεριφοράς στην πίστα πρέπει να είμαι από τους πιό σπαστικούς. Λέω απλά πως το λουράκι αν ο άλλος ο έχει δεμένο στο λιφτ, μπορεί να το βγάζει μετά για άσχετο λόγο και το αποτέλεσμα να είναι το παρόμοιο. Πρέπει να υπάρχουν συχνές "περιπολίες", αν γίνομαι αντιληπτός τί εννοώ. Αυτό που λέει ο φίλος powda για τα σκι είναι πολύ λογικό. Προχθές η κοπέλα μου μάζεψε πέδιλο που έπεσε από τον Αίολο και το κατεβάσαμε στη βάση (έχω τυχαία και βίντεο την ώρα που το μαζεύει, γιατί είχα αναμμένη από πριν την κάμερα στο κράνος). Καταλαβαίνω αυτό που λέτε για τις ουρές και το πώς "φαίνεται" να έχω το σανίδι στο χέρι και το έγραψα κι εγώ ότι νιώθω περίεργα... Αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα: το περασμένο Σάββατο κάθε δυο-τρεις κατεβασιές υπήρχε ένας τύπος που φρέναρε κανονικά (σε ΚΑΘΕ προώθηση) πάνω στην ουρά του σανιδιού μου. Ρε γαμώτο, ξέρετε πως είναι αυτά, έχει φύγει ένα 500ρικο για το σετάκι μας, δεν είναι αστεία πράγματα τέτοιες εποχές... Και αν σκιστούν τα φύλλα ανοίγουν μετά, είναι χειρότερα από τα σκι. Το πρόβλημα με τις ουρές λύνεται με διαφορετική μελέτη, πέρα από τη συμπεριφορά, αλλά προφανώς δεν έχει απασχολήσει σε τέτοια λεπτομέρεια το ΧΚΠ ούτε κανένα άλλο. 2 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 8, 2013 Αυτη τη στιγμη απο Λιβαδεια μεχρι Διστομο εχει πεντακαθαρο ουρανο με λιγο αερα Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted February 9, 2013 Kι εγώ βρίσκω ανούσιο το λουράκι αλλά παρόλα αυτά το φοράω. Απο τη στιγμη που είναι δεμενη η δεστρα στο πόδι σου δεν εχει λόγο να φύγει και να πέσει. Ο μονος λόγος για να φυγει η σανιδα ειναι να τη βγαλεις εσυ απο τα ποδια σου στη μεση της πίστας για καποιον λόγο και να τη βγαλεις λάθος. Δυστυχως φετος είδα αδεσποτη σανιδα στον παρνασσο να ερχεται καταπάνω μου κι εγω να μη μπορώ να κάνω τίποτα γιατί με τράβαγε το πιάτο του Περικλή. Ευτυχως με διάφορα ακροβατικα για να μη πέσω καταφερα και της αλλαξα πορια και τη γλυτωσα. Πηγε και εσκασε στα δίχτυα που εχουν βαλει στη βαση του Περικλη και τα ξήλωσε. Ειδα και τον ιδιοτητη της σανιδας να κατεβαινει γελώντας με τα πόδια. Του εριξα κατι καντιλια αλλα δεν ιδρωσε τ¨αφτι του. Εκει που εξοργίστικα περισσότερο ήταν ότι είδα καιτον φίλο του και καταλαβα για πιο λογο του εφυγε το σανίδι. Ειχαν πάει απο Βακχο. σιγα μη ξερανε να παρουν το πιατακι, και τα ειδαν σκουρα στη κλίση του Περικλή μιας και ηταν εντελως αρχαριοι και βγαλανε το σανιδι και καθισανε πανω του και τ κανανε ελκυθρο!!!!!! Τωρα για την ουρά; Εχεις δικιο ειναι σπαστικονα βλεπεις να σου πτατανε το σανιδι. Οι σκιερ γκρινιαζουν για εμας γιατι να μη γκρινιαζουμε κι εμεις; Για ελατε να δειτε τη σανιδουλα μου πως εχει γινει απο πανω... Μαλλον να σας δείξω τη παλια μου σανιδα που εχει φυγει ολοκηρο κομματι δεξια και αριστερα; Σκιερ μου το έκανε και γελαγε κι ολας. 3 Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 9, 2013 Και η δικη μου σανιδα ειναι φαγωμενη πολυ περισσοτερο απο τις αναμονες στα λιφτ και πολυ λιγοτερο απο τις κατεβασιες. Ειναι οσο γελειο ακουγεται και οσο γελειοι ειναι αυτοι που σε πατανε στην ουρα. Εγω δεν μπορω νε ξεχωρισω τους ηλιθιους. Ο κλασσικος, ο μακακας ο Ελληνας ειναι και σκιερ και σνοουμπορντερ... 6 Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 9, 2013 Φολα μερα ξανα Ελεος φετος με τα Σ/Κ!!!........ Πρεπει να ανεβουμε Δευτερα μηπως ρεφαρουμε...... Αυριο δεν το ρισκαρω τελικα......... αν βγει βγηκε και ΔΕΝ θελω να υπαρξουν ποστ τους στυλ "Super Day'.......... Σημερα την μερα εσωσε ο φιλος Powda τον οποιο ευχαριστω. Τον χρησιμοποιησα για σημαδουρα (Καλα ελεγε ο ΜΙΚ) και καναμε καποιες κατεβασιες σχεδον αξιοπρεπεις...... Ευχαριστω επισης την Βιβυ που μου κρατησε θεση στο Οverbooked Ski Bus!! Αν δεν υπαρχει ελεγχος οποιου επιβιβαζεται αν εχει κλεισει θεσεις κ ποσες και να υπαρχει λιστα το μπαχαλο θα συνεχιζεται. Οι ανθρωποι στο λεωφωρειο κανουν οτι μπορουν και με φιλοτιμο να εξυπηρετησουν αλλα κατι πρεπει να γινει!!!! Να μην σχολιασουμε την τιμη της καρτας σημερα......... 30 ΕΥΡΩ (-20% για το Ski Bus) για 2 λιφτ και μερικα αλλα που μπηκαν σε λειτουργεια σταδιακα, χωρις να ξερω ακριβως ωρα......... Αλλη μια μερα με Απαραδεκτη τιμολογηση. Το ανεκδοτο της ημερας: Σημερα με Whiteout Ανοιξε ο Οδυσσεας!!!!! Χαρηκα που γνωρισα νεα μελη. Δεν χαρηκα που ο καιρος δεν μας εκανε τη χαρη να τσουλησουμε ολοι μαζι Παρεα και ειδικα για τα παιδια απο Β. Ελλαδα. Ελπίζω αυριο να σας κανει τη χαρη!!! 3 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted February 9, 2013 Σημερα την μερα εσωσε ο φιλος Powda τον οποιο ευχαριστω. Τον χρησιμοποιησα για σημαδουρα (Καλα ελεγε ο ΜΙΚ) και καναμε καποιες κατεβασιες σχεδον αξιοπρεπεις...... Να σαι καλά φίλε Kaps! Γυροβολάγαμε πάνω κάτω σαν τους γραφικούς μες στην ομίχλη μπας και κάνει το άνοιγμα το οποίο δεν ήρθε ποτέ ... ας είναι, μας το χρωστάει. Παρακαλώ ο αξιότιμος mod Mr. Lappas να επιληφθεί του θέματος, το nickname μου πρέπει να αλλάξει σε powda-simadouras 3 Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted February 9, 2013 Αύριο θα ανέβω με το non stop klaoudatos. Κανεις για παρέα; But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted February 9, 2013 Πάντως για μια ακόμη μέρα σήμερα, παρέμεινε μυστήριο το πώς ακριβώς προκύπτει η τιμή των 30 ευρώ για το ΧΚΠ σε μια τέτοια μέρα που: α) δε δουλεύουν Ηνίοχος, Διας. Οδυσσέας δούλεψε για μια ώρα max. Για τα συρόμενα της Φτερόλακκας δεν έχω εικόνα β) το πρωί μέχρι τις 10 και κάτι δουλεύει μόνο Αφροδίτη-Τηλέμαχος γ) τα υπόλοιπα lift στα Κελάρια δίνονται σταδιακά. Χαρακτηριστικά ο Ηρακλής δώθηκε κατά τις 11:30-12:00 αν θυμάμαι καλά .. Δεκτό να πληρώσω 30 ευρώ αν δουλεύουν τα πάντα και έχει ομίχλη και δε βλέπω τη μύτη μου, είναι πρόβλημα μου αν θα επιλέξω να αναμετρηθώ με την ομίχλη. Αλλά το θέμα είναι να δουλεύουν όλα και να πληρώνουμε full price ... και όχι να πληρώνουμε την πρόθεση να ανοίξουν τα lift ή την προσπάθεια να ανοίξουν κατά τη διάρκεια της μέρας. 4 Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 9, 2013 Φολα μερα ξανα Ελεος φετος με τα Σ/Κ!!!........ Πρεπει να ανεβουμε Δευτερα μηπως ρεφαρουμε...... Αυριο δεν το ρισκαρω τελικα......... αν βγει βγηκε και ΔΕΝ θελω να υπαρξουν ποστ τους στυλ "Super Day'.......... Σημερα την μερα εσωσε ο φιλος Powda τον οποιο ευχαριστω. Τον χρησιμοποιησα για σημαδουρα (Καλα ελεγε ο ΜΙΚ) και καναμε καποιες κατεβασιες σχεδον αξιοπρεπεις...... Τελικά έχω καταλήξη στο συμπερασμα οτι τα τεραιν αλλαζουν διοτι ο καιρος αλλαζει. Σημερα whiteout προχθες παγοδρομιο αυριο πουδρα, Πρεπει να εισαι ετοιμος για τα παντα.Οσο μπορεις φυσικα. Στο bowl των Κελλαριων αν εχεις σκιαρει απειρες φορες δεν υπαρχει λογος να σε ενοχλει το white out. Tη βλεπεις σαν προπονηση τη φαση,Σκιαρεις με την αισθηση .Ελευθερωνεις σωμα, αποκτας ταχυτητα,εισαι ετοιμος να αποροφησεις την καθε ανωμαλια που συναντας.(ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΡΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΕ) Αποκλειετε να καρφωθεις σε πυλωνα η σπιτακι λιφτ.Το μονο που εχεις να κερδισεις ειναι καλυτερη ισοροπια και ελεγχο.Δοκιμαστε το, κανει καλο. Προχθες Τεταρτη οι πιστες ηταν παγοδρομιο,ειχα τις ταβλες (λαθος εκτιμηση), ε λεω ασ προσπαθησω να καρβαρω, Ε μια ε δυο στις 10 καταβασεις το ειχα βρει.Προπονηση ηταν κιαυτο.Βοηθαει. Βεβαια ολα με μετρο και βημα βημα.Οσο μπορει ο καθενας και φυσικα θελει. Γιατι να παει χαμενη η μερα?Λιγη προπονησουλα δεν κανει κακο. Αυτα βεβαια ειναι δικες μου σκεψεις και δικα μου πιστευω.Αλλος μπορει να αραξει στο σαλε ολη μερα και να απολαυσει φαγητο και καφε. Οπως τη βρισκει κανεις. 4 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 9, 2013 Το vertigo όμως, που σου διαλύει στομάχι και κεφάλι, πως το αντιμετωπίζει κανείς; 2 Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 9, 2013 Το vertigo όμως, που σου διαλύει στομάχι και κεφάλι, πως το αντιμετωπίζει κανείς; Οσο αυξανεις ταχυτητα και συγκεντρωνεσε τα ξεχνας ολα, μεχρι και τονομα σου. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Πάντως για μια ακόμη μέρα σήμερα, παρέμεινε μυστήριο το πώς ακριβώς προκύπτει η τιμή των 30 ευρώ για το ΧΚΠ σε μια τέτοια μέρα που: α) δε δουλεύουν Ηνίοχος, Διας. Οδυσσέας δούλεψε για μια ώρα max. Για τα συρόμενα της Φτερόλακκας δεν έχω εικόνα (ουτε ΕΡΜΗΣ να συμπληρωσω) β) το πρωί μέχρι τις 10 και κάτι δουλεύει μόνο Αφροδίτη-Τηλέμαχος γ) τα υπόλοιπα lift στα Κελάρια δίνονται σταδιακά. Χαρακτηριστικά ο Ηρακλής δώθηκε κατά τις 11:30-12:00 αν θυμάμαι καλά .. Δεκτό να πληρώσω 30 ευρώ αν δουλεύουν τα πάντα και έχει ομίχλη και δε βλέπω τη μύτη μου, είναι πρόβλημα μου αν θα επιλέξω να αναμετρηθώ με την ομίχλη. Αλλά το θέμα είναι να δουλεύουν όλα και να πληρώνουμε full price ... και όχι να πληρώνουμε την πρόθεση να ανοίξουν τα lift ή την προσπάθεια να ανοίξουν κατά τη διάρκεια της μέρας. Το Τονιζω γιατι πραγματικα χρειαζεται μια επισημη απαντηση αυτο!!!!!!! Θελετε να προπληρωνουμε την προθεση??? Οκ αλλα αν στο τελος της ημερας δεν υπαρχει πληρη λειτουργεια να υπαρχει ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!! ή καποια εκπτωση την επομενη φορα!!!!!!!!!! Το μοναδικο σοβαρο θεμα που πρεπει να λυσει ο Παρνασσος για να ειμαστε πληρως ευχαριστημενοι ολοι εμεις οι πελατες........ Δεν γινεται (πριν 3-4 Σ/Κ αν θυμαμαι καλα) Σαββατο να εχεις τα μισα λιφτ και να εχεις τιμη 15 και Κυριακη ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ λιφτ 30........ Edited February 10, 2013 by kaps 3 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
nikosmykoniaths 10 Report post Posted February 10, 2013 αυριο ειδα internet ΛΙΑΚΑΔΕΣ!!! Καρφι λοιπον για παρνασσο ελπιζς να δουευουν ολα τα lift μια και ουτε αερα θα εχει ουτε συννεφια !! ιδομεν με το bus παντα θα παει κανας αλλος ..να πιουμε καφε?? ps: την κατεβασια ο καθενας μονος του χααχχααχ Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted February 10, 2013 Χτές κόψαμε την πίτα του συλλόγου! Του μοναδικού συλλόγου φίλων-τουριστών χιονοδρομίας που τα τελευταία 10 χρόνια συμβάλει στη βελτίωση της χιονοδρομίας στην Ελλάδα. Ερώτηση! Πότε αποφάσισε ο κ.Δρίβας να μας κάνει έκπτωση στην ημερήσια κάρτα λιφτ? Απάντηση! Άγνωστο, δεν ενημερώθηκα ποτέ από το ΧΚΠ για έκπτωση. Μάλλον θα έγινε "στο πόδι". Πόσα μέλη τελικά πληρώσανε με την έκπτωση? Εγώ πάντως πλήρωσα το 30άρι με τα μισα λιφτ να λειτουργούν και τον Ηρακλή από τις 12.00 και μετά. Πότε επιτέλους θα ανοίξετε τα αυτιά σας να ακούσετε τους πελάτες χιονοδρόμους και όχι μόνο τους επισκέπτες, της βουνάρας μας που λέει και ο Spyder? 4 How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted February 10, 2013 Το vertigo όμως, που σου διαλύει στομάχι και κεφάλι, πως το αντιμετωπίζει κανείς; Είχα πετύχει κι εγώ μια φορά φέτος ομίχλη-κουρτίνα (πρώτη φορά στη μικρή "χιονοδρομική μου πορεία", χιχι). Σταματημένη και νόμιζα ότι στρέφομαι 360 μοίρες.... απίστευτη και πρωτόγνωρη ζάλη. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος γιατρός στο forum να μας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά προσωπικά αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι δημιουργείται από την προσπάθεια του ματιού να εστιάσει πιο μακριά: δηλαδή όταν κοιτούσα πιο κοντά μετριαζόταν σημαντικά ο ίλιγγος και μπορούσα να συνεχίσω. Στην αρχή για να κατέβω προσπαθούσα να δω πού είναι η παρέα μου, πράγμα πολύ δύσκολο σε αυτές τις συνθήκες, ειδικά μάλιστα αν δε βρίσκεσαι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο ταχύτητας. Τελικά κάποια στιγμή κατάλαβα ότι εκεί πάνω είμαι μόνο εγώ και το χιόνι. Ακολουθούσα αποκλειστικά τα κολωνάκια και τα lift ή τα συρόμενα. Αν κατεβαίνεις ακολουθώντας κολωνάκι-κολωνάκι δε θα ζαλίζεσαι τόσο. Τώρα για την ανακατωσούρα στα lift-βάρκες από τον αέρα.... ε εκεί δεν έχω κάτι.... Στο bowl των Κελλαριων αν εχεις σκιαρει απειρες φορες δεν υπαρχει λογος να σε ενοχλει το white out. Tη βλεπεις σαν προπονηση τη φαση,Σκιαρεις με την αισθηση .Ελευθερωνεις σωμα, αποκτας ταχυτητα,εισαι ετοιμος να αποροφησεις την καθε ανωμαλια που συναντας.(ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΡΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΣΕ) Αποκλειετε να καρφωθεις σε πυλωνα η σπιτακι λιφτ.Το μονο που εχεις να κερδισεις ειναι καλυτερη ισοροπια και ελεγχο.Δοκιμαστε το, κανει καλο. Προχθες Τεταρτη οι πιστες ηταν παγοδρομιο,ειχα τις ταβλες (λαθος εκτιμηση), ε λεω ασ προσπαθησω να καρβαρω, Ε μια ε δυο στις 10 καταβασεις το ειχα βρει.Προπονηση ηταν κιαυτο.Βοηθαει. Βεβαια ολα με μετρο και βημα βημα.Οσο μπορει ο καθενας και φυσικα θελει. Γιατι να παει χαμενη η μερα?Λιγη προπονησουλα δεν κανει κακο. Αυτα βεβαια ειναι δικες μου σκεψεις και δικα μου πιστευω.Αλλος μπορει να αραξει στο σαλε ολη μερα και να απολαυσει φαγητο και καφε. Οπως τη βρισκει κανεις. Συμφωνώ ότι μπορείς να βελτιωθείς απίστευτα σε τέτοιες συνθήκες. Αν θες να μείνεις όρθιος αναγκαστικά το ίδιο σου το σώμα (και ο νους) σε οδηγεί σε πιο σωστές κινήσεις. Απαραίτητο, όπως αναφέρεις, να έχεις μια καλή αίσθηση προσανατολισμού στο χώρο. Ο - δικαιολογημένος - φόβος που σε κυριεύει είναι αυτός που θα σε κρατήσει κάτω, οπότε πράγματι επαυξάνω στο "όπως τη βρίσκει ο καθένας". 3 Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Ειπαμε....... στο Whiteout χρειαζεται: 1. Να βλεπεις 1-2 κολωνακια των οριων πιστας (οοοοοπου αυτα υπαρχουν) ή καρεκλακια-κολωνες λιφτ ή ενα σταθερο σημειο αναφορας..... 2. Βαλε να πηγαινει μπροστα ενας φιλος σου κατα προτιμηση SNBρας. Αν δεν συμβαινουν τα παραπανω και δεν βλεπεις Τιποτα ε..... οσο και να ξερεις το πεδιο απλα ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΣ. και οποιος το κανει στοιχειματιζει τη σωματικη του ακεραιοτητα. Το να πιστευει καποιος οτι μπορει να τα βαλει με τη φυση αλλα κ τον ιδιο του το εαυτο (π.χ. Vertigo) διχνει ελλειψη σοβαροτητας και υπερεκτιμηση δυναμεων...... Οποιαδηποτε δυσκολια αντιμετωπιζει κανεις οταν κανει σκι σιγουρα κερδιζει σε εμπειρια κ ειναι καλη περιπτωση να βελτιωθει σε αρκετα πραγματα. Ομως στο Whiteout υπαρχουν και σημαντικοι κινδυνοι που πρεπει να λαβουμε υπ'οψη. Το σημαντικοτερο ειναι να ΜΗΝ υπερεκτιμουμε τις δυνατοτητες μας!!! Για χθες π.χ. Ναι μεν ηταν καλη μερα για βελτιωση αλλα ταυτοχρονα υπηρχαν μεσα στις πιστες πολλα Bumps (απο ανεμοσουρια κ συνεχη φρενα) που ΔΕΝ φαινοντουσαν οπου ευκολα καποιος μπορουσε να φαει κ γαμω τις τουμπες. Το καλο ηταν οτι λογω υπαρξης φρεσκου χιονιου περιοριζονταν (οσο αυτο μπορει να γινει) οι πιθανοτητες τραυματισμου..... Edited February 10, 2013 by kaps 6 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted February 10, 2013 Ειπαμε....... στο Whiteout χρειαζεται: . Να βλεπεις 1-2 κολωνακια των οριων πιστας (οοοοοπου αυτα υπαρχουν) ή καρεκλακια-κολωνες λιφτ ή ενα σταθερο σημειο αναφορας..... Αν δεν βλεπεις Τιποτα ε..... οσο και να ξερεις το πεδιο απλα ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΣ. και οποιος το κανει στοιχειματιζει τη σωματικη του ακεραιοτητα. Το να πιστευει καποιος οτι μπορει να τα βαλει με τη φυση αλλα κ τον ιδιο του το εαυτο (π.χ. Vertigo) διχνει ελλειψη σοβαροτητας και υπερεκτιμηση δυναμεων...... Οποιαδηποτε δυσκολια αντιμετωπιζει κανεις οταν κανει σκι σιγουρα κερδιζει σε εμπειρια κ ειναι καλη περιπτωση να βελτιωθει σε αρκετα πραγματα. Ομως στο Whiteout υπαρχουν και σημαντικοι κινδυνοι που πρεπει να λαβουμε υπ'οψη. Το σημαντικοτερο ειναι να ΜΗΝ υπερεκτιμουμε τις δυνατοτητες μας!!! [/img] Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 10, 2013 2. Βαλε να πηγαινει μπροστα ενας φιλος σου κατα προτιμηση SNBρας. Έπος... Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 10, 2013 Φολα σημερα μεχρι τις 12. Μετα καπως καλυτερα τα πραγματα με αποκορυφωμα περιπου 13:30 με 14:30 οπου ανοιξε αρκετα ο ουρανος. Πραγματικα το συννεφο εκατσε πανω απο τα 2150μ. Ακομα το στομαχι μου ειναι σα μπετονιερα... 1 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted February 10, 2013 ΑΝ και έχω ετήσια οφείλω να πάρω θέση στο θέμα της κάρτας του Σαββάτου.γτ να χρεώνουν τριάντα ενώ είχαν δώσει μόνο τον αιολο με τον Περικλή κ ο δεύτερος να μένει στην μια ώρα; Φυσικό λοιπόν ήταν μετά να ανοίξει όλα τα λιφτ για να δικαιολογηθεί το κέντρο ασχέτως εάν δεν βλέπαμε στο ένα μετρό,οι πίστες ήταν άθλιες με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τραβας πολύ κουπί για να τσουλισεις. 2 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 10, 2013 (edited) Τώρα να το γράψω? τεσπα...προτείνουμε να ανοίξουμε νέο thread για την τιμολογολιακή πολιτική του ΧΚΠ γιατί όλοι έχουν απόλυτο δίκιο και όλοι έχουν απόλυτο άδικο. Οι πελάτες είναι απαράδεκτοι και το ΧΚΠ είναι απαράδεκτο από την άλλη πολλά μπράβο στο ΧΚΠ για όσα κάνει και στους πελάτες πολλά μπράβο που πληρώνουν. Μόλις βρω λίγο χρόνο.... Εν συντομία το 2003 θα είχαμε δυο μέρες κλειστό χιονοδρομικό...επίσης εν συντομία αν είμασταν βδομάδα διακοπές στις Άλπεις και ο καιρός ήταν έτσι, θα είχαμε πληρώσει κομπλέ τη βδομάδα και ας είχε δυο τέτοιες μέρες μέσα με ακριβώς τα ίδια λιφτ να ανοίγουν τις ίδιες ώρες, μη νομίζετε ότι θα τα άνοιγαν νωρίτερα, μη σας πω ότι θα τα είχαν κλειστά λόγω αέρα. Στα του σκ μη φωνάζετε αλλά διαστημικό σκι σήμερα και ωραίο woodypecker χτες. Σήμερα ήταν η μέρα της Φτερόλλακας (προφανώς ένας μέτριος σκιερ δεν θα περναγε τόσο καλά αλλά για powder hunters είχε όνειρα) και στα Κελλάρια για όσους είχαν την υπομονή μόλις άνοιξε. Οι πιο όμορφες γωνιές του βουνού μας με υπέροχα χιόνια, αφού βέβαια έκανες 3 χλμ τσιμεντοτραβέρσα του πόνου. Όσοι ήταν από νωρίς Φτερόλλακα νομίζω έζησαν Star Trek μέρα με πούδρα κάτω και δίπλα στα λιφτ και πολύ λυπάμαι που το έχασα το νωρίς ειδικά με την υπερπαρέα του snowclub. Πολλοί φίλοι με πολλά γέλια παντού και δεν πα να μπιπ ο καιρός ένα λιφτ ανοιχτό να έχει και εμείς καλά θα περνάμε. Hellbent βρήκαμε την Παρνασσιότικη Καναδέζα, θέλει αντίστοιχο κόπο αλλά εκεί είναι. Για τις πίστες έχει γράψει ο Αλκατράζ και στα Καλάβρυτα, πρέπει να καταλάβουμε ότι με 100χλμ αέρα και χιόνι ότι και να κάνουν τα χιονοδρομικά κάποιες πίστες δεν θα τις βρεις καλές. Ανυπομονώ για βίντεο με τον Έλληνα σκιερ στο διευθυντή του Val Di Isere να τον βρίζει ότι δεν ξέρει να πατάει πίστες. Edited February 10, 2013 by ΜΙΚ 4 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted February 10, 2013 αν είμασταν βδομάδα διακοπές στις Άλπεις και ο καιρός ήταν έτσι, θα είχαμε πληρώσει κομπλέ τη βδομάδα και ας είχε δυο τέτοιες μέρες μέσα με ακριβώς τα ίδια λιφτ να ανοίγουν τις ίδιες ώρες, μη νομίζετε ότι θα τα άνοιγαν νωρίτερα, μη σας πω ότι θα τα είχαν κλειστά λόγω αέρα. είμαι της άποψης οτι θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε σύγκριση του ΧΚΠ με τις Άλπεις ή όχι. Πάντως το ΧΚΠ αρέσκεται στο να κάνει τη σύγκριση ΧΚΠvsΜΙΖΕΡΙΑ , οπότε ας αφήσουμε τις Άλπεις στο μεγαλείο τους. 3 How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites