Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

χ.κ. Παρνασσού 2012-2013

Recommended Posts

Παναγιώτη και Σωτήρη μήπως μπορούμε να έχουμε ενημέρωση μέχρι αύριο σε τι κατάσταση είναι Διας και Οδυσσέας και αν υπάρχουν ελπίδες να είναι ανοιχτοί το Σάββατο?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και για τον Ηρακλή αν είναι εύκολο...σχετικά με τη βλάβη

• Like 1

How you stand is how you ski

Ανταποκριση απο πανω.χιονιζει απο το πρωι τωρα πιο εντονα.απο ορατοτητα ικανοποιητικοτατα.χιονι πουδρα σε ολο το μεγαλειο εντος εκτος κ επι τα αυτα.

Αιολος,περικλης,βακχος,ερμης.φτερολακα θα παω τωρα.αξιζε παντως η ημερα.

• Like 6

Εχουμε καμια ενημερωση για τον καιρο αυτο το Σ/Κ?

amphibiowaveflex78fusio.jpg

Θ ανέβει κανείς αύριο ?

Προβλέπω πουδροξεκετίνιασμα all day :animier: :animier: :animier: :animier:

Αν υπάρχει διαθέσιμη θέση, one way, σε αυτοκίνητο ενδιαφέρομαι.

Βάζω -βγάζω αλυσίδες, οδηγάω σε χιόνι, κάπνισμα αδιάφορο.

• Like 1

Το μέρος ψάχνει όνομα. Αν δεν έχει να το πούμε Φιντελ, αν έχει κάποιος να μας το πει.

IMG_0460_zps44cfa7b7.jpg

Aργήσατε, από όσο έψαξα δεν ξέρει κανένας όνομα το λέμε Φιντέλ

Φιντελάκο :wub:

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

το δικαιουσαι νομιζω! αντε αξιος νονος

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Aργήσατε, από όσο έψαξα δεν ξέρει κανένας όνομα το λέμε Φιντέλ

Φιντελάκο :wub:

MIK-EL Πρεπει να το βγαλεις! ;):thumbup:

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Aπό το Σαββατοκύριακο της πίττας. Στο 7 και στον Φιντέλ

http://vimeo.com/59683790

• Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ξύνεις πληγές!! :-)

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Πολλά μπράβο σε όσους κόπιασαν πολύ να απολαύσουμε αυτή τη μέρα

Tο ότι τα πράγματα το πρωί ήταν τα χάλια τους τα μαύρα είναι ένα άλλο θέμα. Μακάρι να με πείσουν ότι φταίει ο καιρός αλλά κάτι μου λέει ότι φταίει πολύ το ΧΚΠ

Κάτι πρέπει να γίνει ρε παιδιά, τα βουνά μας είναι εκπληκτικά για σκι με φοβερές συνθήκες και δεν έχουμε σε όλη τη Νότια Ελλάδα ένα λιφτ να δουλεύει στην ώρα του και να σε πάει σε μια αξιοπρεπή πλαγιά

Οι χιονοδρόμοι σας πίστεψαν και σας τίμησαν με τα λεφτά τους και την παρουσία τους. Το ξέρετε ότι μετά το σημερινό πολλοί δεν θα ξαναπάνε Παρνασσό, μετά του Σαββάτου πολλοί δεν θα ξαναπάνε Μαίναλο και τα Καλάβρυτα πρακτικά είναι και μάλλον θα είναι για μέρες κλειστά.

Κάπου να κάνουμε λίγο καλο σκι στην Νότια Ελλάδα τι ζητάμε πια?

Με πολυ κόπο σώθηκε η μέρα, δεν θέλω να φανταστώ τι θα είχε γίνει αν είχε μπει η ομίχλη 3 ώρες νωρίτερα....

Κατά τα άλλα μεγάλη τρελοπαρέα snowclub παντού (μη ξεχάσω κανέναν) γελάγαμε ακόμα και όταν είμαστε με χιόνι τσιμέντο σε μια μπλε και ήταν πιθανό να μείνουμε έτσι όλη μέρα.

Αγαπητό ΧΚΠ: Στο υποθετικό σενάριο που έχει να χιονίσει 10 μέρες, όλα σας τα λιφτ δουλεύουν και είναι όλο το βουνό ανοιχτό καθημερινή, όσο τίμια μας λέτε ότι είναι ανοιχτό τέτοιες μέρες που...μια χαρά είναι. Αξάφνου γνωρίζετε ότι δεν θα είναι ανοιχτοί Οδυσσέας και Διας ή ένας από τους δύο. Δεν είναι τίμιο να ανοίγει ο Βάκχος?

Γραφω αρκετα καθυστερημενα λογω καποιων προσφατων ασχημων γεγονοτων που μας εχουν αποσυντονισει οικογενειακως. Στις 23/1 ανεβηκαμε με τη γυναικα μου μετα απο πολυυυ καιρο στο ΧΚΠ. Το ολο εγχειρημα ηταν πιλοτικο, αφενος γιατι δοκιμασαμε να παμε στο ΧΚΠ μετα απο πολυετη απουσια αφου κριναμε οτι η υπηρεσια που απολαμβαναμε δεν ανταποκρινοταν ουτε στο ελαχιστο στα χρηματα που διναμε, και αφεταιρου, γιατι καναμε χρηση για πρωτη φορα του Ski Bus. Το Ski Bus μπορω να πω οτι μου αφησε θετικη εικονα. Οι ανθρωποι ηταν φιλικοτατοι και εξυπηρετικοτατοι. Ειναι ενας νορμαλ και οικονομικοτερος τροπος να ανεβεις στο βουνο, με εκπτωσεις βεβαια στην ανεση και το χρονο.

Φθανοντας στο βουνο η κατασταση που αντιμετωπισαμε ηταν ακριβως οπως την περιγραφει ο φιλος ΜΙΚ. Προσωπικα ειδα ενα χιονοδρομικο κεντρο σε αποσυνθεση. Ξεκινησε να δουλευει μονο ενα λιφτ. Μετα απο ενα 2ωρο μπηκε σε λειτουργια ο Βακχος με τα χιλια ζορια και μετα απο υπερανθρωπες προσπαθειες του προσωπικου. Ο Ηρακλης μπηκε σε λειτουργια στις 13:00 (παλι καλα που θυμηθηκαν οτι υπαρχει και αυτος). Για Φτερολακα και ολες τις αριστερες πιστες δε συζηταμε καθολου. Η εικονα που εισπραξαμε ηταν οτι ενω το λιγοστο προσωπικο εκανε φιλοτιμες προσπαθειες να δουλεψουν τα μηχανηματα και να ευχαριστηθουν οι πελατες, η διοικηση εδειξε ακριβως το αντιθετο- πληρη αδιαφορια ως συνηθως. Οι ουρες πολυ μεγαλες και η αναμονη επισης. Θυμηθηκα το λογο που με εκανε να σταματησω τον Παρνασσο. Οι ανθρωποι απλα μας γραφουν στα π@π@ρι@ τους. Δεν ξερω ρε παιδια για εσας αλλα εγω καθε φορα που ανεβαινω σε αυτο το ΧΚ, το νιωθω να με απωθει, να με διωχνει... σα να μου λεει: "Ηρθες ενταξει τα σκασες? ελα καντηνα τωρα που θελεις να κανεις και σκι..." . Νιωθω οτι ειμαι καταδικασμενος να στηνομαι καθε φορα σε ουρες για να ευχαριστηθω 2 -3 λεπτα καταβαση. Οχι οτι δεν ειναι ομρφο σαν ΧΚ, ισα ισα και ωραιο ειναι, και μεγαλο ειναι για τα ελληνικα δεδομενα... αλλα...

Τελοσπαντων, παλι καλα που η μερα ηταν καλη και εστρωσε λιγακι απο αυτο η διαθεση μας.

Με χώρισε για θρησκευτικούς λόγους... δε μπορούσε να αποδεχθεί ότι είμαι θεός...

Φίλε αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι απλά ότι τους έπιασε στον ύπνο η παγοποίηση. Δεν την ανέφερες και αν δεις φωτογραφίες της ημέρας και αν θυμάσαι ήταν σαν να έπεσε η κατάρα στα λιφτ. Ο προγραμματισμός του ΧΚΠ σαν πρόγνωση ήταν μια κανονική μέρα που δεν θα χιονίσει το βράδυ, οπότε δεν έμεινε κανένας πάνω και οι υπάλληλοι πήγαν κανονικά στην ώρα τους.

Το πρωί έπαθαν πλάκα με αυτό που είδαν και όλοι (και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι) έπεσαν και άνοιξαν τα λιφτ ένα ένα. Ακόμα και αυτοί που δεν είναι δουλειά τους να ξεπαγώνουν και να σκάβουν.

Αυτοί που εργάστηκαν, ακόμα και άνθρωποι που δεν ήταν η δουλειά τους άνοιξαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τα λιφτ.

Προς τιμήν τους και επειδή τους κυνηγάω με το τουφέκι εδώ και 5 χρόνια είναι η τρίτη άντε τέταρτη μέρα που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παλιά συνέβαινε συνέχεια και ήταν ο κανόνας, τώρα είναι η εξαίρεση. Αυτό που είδαμε σαν πελάτες ήταν απαράδεκτο και δεν πρέπει να το ξαναδούμε.

Με πολύ πιο δύσκολο καιρό, έχουν κόσμο πάνω όλο το βράδυ και από πολύ νωρίς και έχουμε δει ανοιχτά λιφτ με καιρό που αν με ρώταγες πιο παλιά θα τον χαρακτήριζα "έριξε 30 πόντους σιγά μην ανοίξουν". Μπορούν να στο επιβεβαιώσουν πολλοί αυτό.

Σαν πελάτης έχεις απόλυτο δίκιο, απλά αν ήταν η μόνη σου επίσκεψη ΧΚΠ είσαι πάρα μα πάρα πολύ άτυχος που έπεσες σε μέρα που τους έπιασε ο ύπνος.

Από την άλλη τον Ηρακλή δεν τον θυμήθηκαν, 9.30 ήταν τέσσερις τουλάχιστον και κατέβαιναν μια μια τις κολώνες ανεβασμένοι να τις ξεπαγώνουν χειροκίνητα σφυρί και κοπάνημα όπως ήταν αναγκασμένοι.

Η αίσθησή μου είναι ότι σε άλλα χιονοδρομικά ή στον Παρνασσό με την διεύθυνση του 2003-2006 το χιονοδρομικό μπορεί και να έμενε κλειστό ή να άνοιγαν όλα 3-4 ώρες μετά.

Έχουμε καμία ενημέρωση για αύριο Οδυσσέα Δια και Ηρακλή? Πάει να βγάλει σούπερ μέρα.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

το λοκέσιον του Φιντέλ παραμένει μυστικόν ?

C?

Edited by C

με την διεύθυνση του 2003-2006 το χιονοδρομικό μπορεί και να έμενε κλειστό

αν είναι μέχρι το 2050 να συγκρίνουμε το ΧΚΠ με την περιοδο 2003-2006 τότε να το κλείσουμε το μαγαζί, να κλείσουμε και το σύλλογο.

τελικά ο Ηρακλής έχει βλάβη ή όχι?

• Like 1

How you stand is how you ski

O Hρακλής είναι σε άριστη υγεία. Το ίδιο και όλα τα υπόλοιπα Κελλάρια πλυν Οδυσσέα. Άκουσα για συνδετικό και 6 ότι πάνε καλά.

Ξεθάβουν φουλ όλη μέρα, δεν έχει τόσο παγοποίηση.

Σίγουρα θα ενημερωθούμε το απόγευμα

Με τι να το συγκρίνω Κωστή? Με Πισοδέρι?

Για να φτάσεις στον Φιντέλ ξεκινάς από την 6 περνάς την Καλλιόπη συνεχίζεις την ράχη προς την κεραία και έφτασες. Πιο δεξιά έχει πούδρα, πιο αριστερά έχει βαθιά πούδρα. Αν δεις περίπτερο το παράκανες γύρνα πίσω. Προσόχή μεγάλα φρύδια και 2-3 σημεία για χιονοστιβάδα το νου σας ρεμάλια ποτέ μόνος, ποτέ χωρίς κάποιος να ξέρει τη διαδρομή κλπ κλπ. Το κακό του σημείου είναι ότι αν πάθει κάτι κάποιος εκεί θα αργήσει η βοήθεια και είναι δύσκολο να δώσεις ακριβές στίγμα.

Μιας και το πιάσαμε για μένα στην περιοχή της κεραίας είναι που πρέπει όπωσδήποτε να επεκταθεί το χιονοδρομικό. 3 πλαγιές ενός χιλιομέτρου μέσα στα δέντρα, χωρίς να κόψεις δέντρα, με κεντρικό σημείο αποβίβασης ψηλό όλα το ίδιο, δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τον καιρό, ότι καιρό και να έχεις βλέπεις και 120 στις 120 μέρες το χρόνο της σεζόν σκι και είναι ήδη ενωμένα με το υπόλοιπο χιονοδρομικό.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μολις εκλεισα το τηλεφωνο απο την Βουναρα μας συνομιλωντας με κορυφη Ηρακλη, οι ανθρωποι πραγματικα παλευουν με το θηριο που λεγετε λευκος χρυσος, η ποσοτητα χιονιου που εχει πεσει επανω ειναι απιστευτη και τα κλεισηματα που κανει ο καιρος δυσχερενει ακομα πιο πολυ το ηδη δυσκολο εργο των ανθρωπων εκει πανω(το μονο που ζητησα εγω για τωρα ειναι να καθαρισουν την καμερα του Ηρακλη να βλεπουμε καλυτερα)

Τελικα ειναι απιστευτα ευκολο να χωνουμε και να ριχνουμε εξαψαλμο απο τον καναπε μας αλλά για να σας δω να ειστε κρεμασμενοι με ματσακονια και να βαρατε στους μειον 20 και να λυσσομαναει και να λες,τι ωραια τωρα θα ηταν να ημουν στο καναπε μου και να εριχνα εκ του ασφαλους μπινελικια.

Προσωπικα εχω κουραστει να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια, αντε πατε στο βουνο και χαρειτε ρε μαγκες(το βουνο εχει τον καιρο του, δεν παμε στην παραλια για μπανιο), τι εμεινε ακομα, 6 σαββατοκυριακα για τους περισσοτερους, χαρειτε λοιπον την κουραση που ριχνουν για σας και μην τους κατηγορειτε με το παραμικρο....

Για αυριο εχει ο καλος θεουλης.... ;)

• Like 4

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Να μαζεύουμε δηλώσεις θαρραλέων για αύριο? Εκτός απροόπτου count me in. Skibus, εκτός αν βρεθεί ευρύχωρο ΙΧ τέρας για carpooling :evil:

:shuriken:

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Thanks!

O καιρος καλος φαινεται μεχρι το μεσημερι,ο δρομος να δουμε αν ειναι οκ!

Κι εδώ:

http://www.snowclub....ndpost&p=269065

Για τον δρόμο, αλυσιδούλες η πανάκια οπωσδήποτε!

Edited by ChristosZ

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Λοιπον η αποφαση παρθηκε. Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ. Θα παρω τη σημαδουρ......... εεεεε τον Powda ηθελα να πω και θα ανεβουμε αυριο. Ελπιζω στη χειροτερη να βγουν 3-4 ωρες αξιοπρεπεις κατεβασιες....... αν μας κανει τη χαρη και εχουμε σχετικα καλη ορατοτητα ε...... τοτε θα ειναι ισως Best (powder) Day of the year!!!!!!! :thumbup:

Βιβη αν ανεβεις τελικα κανε κουμαντο για θεσεις 2, την σταση την ξερεις.

Κανενας αλλος για πανω αυριο? :hope:

Edited by kaps
  • Like 3

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Ω ναι θα είμαστε διάφοροι. No ραντεβού 10 Ηρακλή on a powder day

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ω ναι θα είμαστε διάφοροι. No ραντεβού 10 Ηρακλή on a powder day

:pirate:

:shuriken: :shuriken: :shuriken: :shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...