Jump to content
vamvax

Φεβρουάριος 2013

Recommended Posts

Καλά χιόνια να έχουμε!!!

 

ΜΙΚ... Kabman... Δικό σας..!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Like 5

My Mind Is Drifting...

 

Live to Ride

Share this post


Link to post
Share on other sites

ελπιζω να εισαι γουρλης φιλε!!!!

  • Like 1

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντε με το καλο με αφθονες πουδρες και πιστες αεροδρομια

Φιλαράκι σε βλέπω ολιγαρκή.

 

Συγκλονιστικός ουρανός σήμερα με το τζούφιο μέτωπο.

 

Αύριο θα είναι μια υπέροχη μέρα για σκι. Και με τα απογευματινά στοιχεία το Σάββατο από αέρα δεν το φοβάμαι για Παρνασσό ότι θα κλεισει λιφτ.

 

Κυριακή με τα σημερινά στοιχεία σπίτι.

 

Δευτέρα powder, Τετάρτη powder, Παρασκευή powder.

 

Με τα στοιχεία που έχουμε ο Φεβρουάριος μέχρι τις 20 θα κυλήσει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και μια μικρή άνοδο το διάστημα 4-6 Φερβουαρίου. Μικρή άνοδο λέμε, και πάλι χιόνι στα χιονοδρομικά έχει. Μετά πέφτει η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς όμως να έχουμε σαν τάση κάποια πολύ σημαντική ψυχρή εισβολή.

 

Σαν κακοκαιρίες να πω την αμαρτία μου, πολύ θα ήθελα να έχουμε εικόνα σε επίπεδο 20ημέρου, αλλά κάτι δεν πάει καλά στις 7-8 και χάνουμε την εικόνα. Έχουμε σίγουρα γερό Αζορικό να κυριαρχεί και ακόμα πιο Βόρεια και κατά πάσα πιθανότητα συνεχίζετε το φετινό μοτίβο κακοκαιρία κάθε 2,5-3 μέρες χωρίς βαρβάτη ψυχρή εισβολή και χωρίς να ισχυροποιηθεί για μέρες Ηπειρωτικός Αντικυκλώνας αλλά να μετατοπίζετε γρήγορα Ανατολικά.

 

Ο Σιβηρικός είναι εκεί και μας συντροφεύει όπως μέχρι τώρα. αλλά αργά αργάαααα πάει το ταξίδι του Ανατολικά. Θεωρώ ότι μέχρι 20 του μήνα και πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτσι θα πάει, απλά είναι λογικότατο όπως έγινε και μέχρι τώρα μια στις 3-4 κακοκαιρίες του τριημέρου που λέμε παραπάνω να είναι εντελώς τζούφια.

 

Αιτία της χαμηλής σαφήνειας είναι ότι, μετά τις 7 του μήνα, έχουμε ένα θηρίο χαμηλό 2500+ χιλόμετρα, ουσιαστικά από Μόσχα και Λονδίνο μέχρι Κύπρο και Μαρόκο, με έναν τεράστιο Αζορικό Δυτικά του με ακτίνα και αυτός 1000+ χιλιόμετρα. Το τι θα γίνει στο Δυτικό άκρο αυτής της σύγκρουσης είναι αβέβαιο και μπορεί ο Αζορικός να μπουκάρει Ευρώπη, μπορεί και να μείνει εκεί.

 

Πλάκα πλάκα...τι χειμώνας είναι αυτός, ένα χαμηλό όλη η Ευρώπη και δυο υψηλά στις άκρες του να κόβουν βόλτες μέχρι να ξαναγίνουν.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα διαφωνήσω με τον φίλο μου τον Μιχάλη ως προς τον θερμό Φεβρουάριο. Την ερχόμενη βδομάδα πάμε για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και με χιόνια πάνω από τα 600-800μ στα κεντρικά και βόρεια ενώ η συνέχεια βάσει στατιστικής και διαίσθησης θα δώσει ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ.

Θα συμφωνήσω πάντως πως ο χειμώνας στην Ευρώπη είναι της πλάκας. Μέχρι στιγμής όμως ;)!

  • Like 2

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και με τα απογευματινά στοιχεία το Σάββατο από αέρα δεν το φοβάμαι για Παρνασσό ότι θα κλεισει λιφτ.

 

Για Χελμο καλε μου weatherman? :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

εεε δεν είπα ποτέ για θερμό. Δύο μέρες απλά θερμοκρασίες που επιτρέπουν χιόνι στον Παρνασσό αλλά είναι πάνω από τις κανονικές. "Μετά πέφτει η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς όμως να έχουμε σαν τάση κάποια πολύ σημαντική ψυχρή εισβολή."

 

Α όλα κι όλα εγώ απλά μοντέλα ξέρω να διαβάζω εσύ ξέρεις από στατιστικά και κρύα από το πουθενά. Η αλήθεια είναι ότι αν μπει ο Αζόρ σου έκατσε.

 

Για Στύγα και Άρτεμη ο ΤΕΟ τα ξέρει πως τα πιάνει αυτός ο Δυτικός εγώ θα έλεγα ότι είναι ΟΚ για Σάββατο αλλά είναι ένας Δυτικός που στη φυλάει.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oυπς. Καλό μήνα παιδιά με από όλα τα χιόνια.

 

Θα γράψει και ο Δημήτρης για αύριο, η αίσθησή μου ότι για Παρνασσό είμαστε οριακά αλλά με ανοιχτά λιφτ από αέρα. Για Καλάβρυτα όριακά και δεν ξέρω.

 

Η Κυριακή μοιάζει χαμένη αλλά θα το ξαναδούμε. Πάντως φρέσκο χιονάκι θα πέσει σε κάποια βουνά. Και μέσα στη βδομάδα μπορεί να έχουμε νέα μικρά φρεσκαρίσματα.

 

Επόμενη καλή κακοκαιρία 7 του μήνα. Ο Αζορικός μοιάζει να ισχυροποιείται και λογικά έχουμε εξασφαλισμένες σερί κακοκαιρίες. Θερμοκρασία μετά τη Κυριακή σε χαμηλά επίπεδα.

 

Θα ξαναγράψω το απόγευμα


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

η αίσθησή μου ότι για Παρνασσό είμαστε οριακά

αρα να συνεχίσουμε τον υπνο το Σαββατο πρωι

  • Like 2

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

 

Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 02/03-02-2013

 

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές το Σάββατο στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Κυριακή με σταδιακή όμως επιδείνωση προς το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά την Κυριακή στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε πτώση την Κυριακή.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Σάββατο 02-02-2013: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην Ήπειρο, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Στερεά, τις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών. Άνεμοι σταδιακά από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο, το Μυρτώο και το κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο και σε υψηλά όμως για την εποχή επίπεδα.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς σταδιακά θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

 

Κυριακή 03-02-2013: Τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο, τις Κυκλάδες, το κεντρικό και το ΒΑ Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, σταδιακά στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα στραφούν σε Δ/ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης προς το μεσημέρι σε ισχυρούς και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό και τον νότιο Σαρωνικό έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Σε σταδιακή πτώση από το βράδυ.

 

Προγνωστικός χάρτης Αττικής

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης

Προγνωστικός χάρτης ανέμων και θαλασσών

 

Επόμενη βδομάδα:

Η επόμενη βδομάδα (04 έως 10 Φεβρουαρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ξεκινάει με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μεσοβδόμαδα για να επιδεινωθεί εκ νέου προς τα τέλη με σημαντικότερη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα.

 

Πηγή: YouWeather.com

Edited by Kabman
  • Like 1

www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιώργο δεν έχω την παραμικρή ιδέα, αλλά για αύριο μου φαίνεται πολύ δύσκολο να σου προκαλέσει πρόβλημα στο συρόμενο.

 

pettakos για τον αέρα "η αίσθησή μου ότι για Παρνασσό είμαστε οριακά αλλά με ανοιχτά λιφτ από αέρα" για ομίχλη νομίζω 1 στις 10 τέτοιες μέρες να σε ενοχλήσει.

  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από σήμερα δεν τολμάω να γράψω κάτι σίγουρο για τη Δευτέρα. Αύριο αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικό το απόγευμα στην πρόγνωση θα ανέβω.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aυτό που ρωτάς θα απαντηθεί αύριο το απόγευμα.

 

Απλά το γράφω έτσι γιατί με αυτή τη πρόγνωση μια στις 10 μέρες ενοχλεί πολύ η όποια ομίχλη και πρέπει να είσαι πολύ γκαντεμης.

 

Βουνά είναι ότι θέλουν θα κάνουν (μια χαρά θα είναι πάνω από τα σύννεφα θα είμαστε λογικά)

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ήταν καλύτερα για κάποιον (τυχαίο παράδειγμα :innocent: ) να περιμένει την Δευτέρα για να πάει στον Παρνασσό;

 

Οχι την δευτερα, ειναι εργασιμη μερα....


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kαλα...... εγω ετσι κ αλλιως τελικα δεν μπορω Σαββατο λογω υποχρεωσεων αρα περιμενουμε μηηηπως κ αλλαξει κατι για Κυριακη. Αλλιως κρεμαμε πεδιλα για Σ/Κ και αναμενουμε μια καθημερινη την εβδομαδα που ερχεται......... :)


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρόμοια πρόγνωση είναι και η απογευματινή. Για Παρνασσό σιγουράκι δεν είναι. Ο αέρας και το πρωί να είναι ΟΚ θα μπει κάποια στιγμή αλλά η αίσθησή μου είναι ότι τα λιφτ θα δουλεύουν. Εγώ θα ανέβω.

 

Για Στύγα Άρτεμι δύσκολη η πρόγνωση χωρίς να αποκλείεται να τα δείτε ανοιχτά.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάτσε σπίτι, μια στις 50 να κάτσει

 

Για Δευτέρα Τρίτη παιδιά το κοίταγα το ξανακοίταγα, μισό μισό είναι ΠαρνασσοΚαλάβρυτα θα γράψω και αύριο. Μοιάζει να φτιάχνει την Τετάρτη και να μας θάβει στο χιόνι Πέμπτη Παρασκευή, αλλά είναι πολύ πιθανό να αλλάξει.

 

Θα το δούμε αύριο πιο καλά

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. asproula
      asproula
      (32 years old)
    2. Frankie58
      Frankie58
      (43 years old)
  • Who is online

    No members to show

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,317
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,661
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Marinavon
    Joined
×
×
  • Create New...