sotogiannop1 2,158 Report post Posted June 23, 2014 Μήπως πάει κι από φέτος ο Αίολος... παίζεται. Για του χρόνου πάντως σίγουρα! 1 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted June 23, 2014 to 7,62 απο μονο του δεν λέει, 7,62 ειναι και του ΑΚ-47, τελειως αλλο απο του G-3 ή του FAL. πάντως στην εποχη του ειχαν τα Μ-1,φοβερό όπλο, το προλαβα <πεζοναύτης>, νομιζω ηταν 0,300 σε ιντσες, που θα πει 7,62, αλλά δεν ξερω αν ταιριαζει... <κλάσαν πατάτες> στην ΕΤΑ, σιγα μην τους πουν και τρομοκράτες Σε αυτο που λες εχεις απολυτο δικιο,υπαρχουν ακομη και πιστολια χειρος με διαμετρημα σφαιρας 7,62(το τοκαρεφ,(φοβος και τρομος των μαχιμων αστυνομικων στην αθηνα μιας και ειναι πολυ φτηνο και διαδεδομενο σε κακοποιους).Και το καλασνικοφ και το Μ1 και το G3 ειναι 7,62,εχουν σφαιρα ιδιας διαμετρου , αυτο που αλλαζει ειναι το μηκος της σφαιρας οπου το τοκαρεφ εχει τις πιο κοντες σφαιρες(κατανοητο για οπλο χειρος) ακολουθει το ΑΚ47,μετα το G3 και τελευταιο ολων το Μ1 με την πιο μακρυα σφαιρα.Γιαυτο και το οπλο αυτο λεγεται οτι οδηγησε στη νικη στο Β παγκοσμιο πολεμο,ειδικα με διατρητικες σφαιρες τοτε,αχρηστευε και οχηματα!Ανδρικο οπλο καθαρα! Απλα βαση της ελληνικης πραγματικοτητας υπεθεσα οτι οι σφαιρες ειναι απο G3 ,αλλα μιας και ηταν παλιο κομμαντο,μπορει να ειναι και απο Μ1. Πλεον Μ1 εχω δει μονο στη προεδρικη φρουρα οι τσολιαδες να βαστανε και κατι ναυτακια εξω απο πορτες ναυσταθμων και γενικοτερα κτιριων του πολεμικου ναυτικου.. 2 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,602 Report post Posted June 23, 2014 Μα γιατί μιλάτε για τον Αίόλο? Το θέμα μας δεν είναι οπλοπολυβόλα και εκρήξεις? sp σκι έκανες? 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted June 23, 2014 Όχι Μιχάλη δεν πήγα ούτε φέτος...Καλώς εχόντων των πραγμάτων έχω κλείσει για 1 εβδομάδα να κάνω την πρώτη εξόρμηση στην Αυστρία για σκι το Φεβρουάριο,στο stubai.Αλλιώς θα με δει ξανά το Χ.Κ.Π... Photography Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted June 23, 2014 Μα γιατί μιλάτε για τον Αίόλο? Το θέμα μας δεν είναι οπλοπολυβόλα και εκρήξεις? sp σκι έκανες? :2guns: :2guns: "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,430 Report post Posted June 23, 2014 Μήπως πάει κι από φέτος ο Αίολος... παίζεται. Για του χρόνου πάντως σίγουρα! Σωτήρη, Μιας και είσα τρυπιοκοιλιάς, μήπως μπορείς να μας πεις τι γίνεται με τη Φτερόλακκα (7); Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,239 Report post Posted June 23, 2014 Μήπως πάει κι από φέτος ο Αίολος... παίζεται. Για του χρόνου πάντως σίγουρα! f@ck, δεν τολεγες νωρίτερα και εσκασα ενα καρο λεφτα σε δικηγόρους. τέλεια μέθοδος, ανεβαζεις στο εξαπλό την ...αγαπημένη, (απο δω παν όλοι, μη φοβασαι , δες τα παιδάκια και τα καπή), στον προφητη της λές <ασε την μπανανα, ειναι για τους χαζους, εσυ τοχεις> και εκει που κοιττά ισα κάτου και σκεφτεται να γινει ή να μην γίνει ρόμπα ριχνεις τον κλώτσο... και ταλέντο ναχει και να γλυτωσει το γκρεμοτσακισμα θα φτασει νυχτα και θα την φαν οι λύκοι. στα σοβαρα με τους αρχαριους τι θα γινει , θα ξεκιναν απο προφητη και οποιον πάρει ο χαρος? ποιο λίφτ θα εχει μειωμένο πάσο για αρχάριους? <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Athos 12 Report post Posted June 24, 2014 και το συρόμενο Τηλέμαχος, μια που η πολύ μεγαλύτερη δυναμικότητα του καινούργιου λιφτ τον καθιστά άχρηστο. δεν καταλαβαίνω γιατί ξηλώθηκε ο Τηλέμαχος Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted June 24, 2014 δεν καταλαβαίνω γιατί ξηλώθηκε ο Τηλέμαχος Πέρα από αυτό που έγραψε ο Λάππας (καλύπτεται από lift μεγάλης δυναμικότητας), θα αποτελέσει και πηγή ανταλλακτικών για τα πολύ πιο χρήσιμα lift του Οδυσσέα και Περικλή. Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted June 24, 2014 (edited) Σωτήρη, Μιας και είσα τρυπιοκοιλιάς, μήπως μπορείς να μας πεις τι γίνεται με τη Φτερόλακκα (7); Φίλε μου, σας έχω ενημερώσει εδώ κι ένα μήνα ότι δεν δουλεύω πλέον στο βουνό, τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο, οπότε αφού δεν έχω φυσική παρουσία στο χώρο δεν έχω και ασφαλή πληροφόρηση. Σου λέω με επιφύλαξη λοιπόν ότι οι εργασίες για το Νο7 θα ξεκινήσουν από φέτος αλλά δεν θα προλάβει να μπει το νεο λιφτ. Θα γίνει δλδ. μια προεργασία όπως έγινε πέρσι στα Κελλάρια ώστε να είναι τα πράγματα ευκολότερα για του χρόνου. Επιμένω πάντως ότι αυτά που γράφω τα γράφω με επιφύλαξη, μπορεί να έχουμε και εκπλήξεις! Edited June 24, 2014 by sotogiannop1 2 Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted June 24, 2014 (edited) στα σοβαρα με τους αρχαριους τι θα γινει , θα ξεκιναν απο προφητη και οποιον πάρει ο χαρος? ποιο λίφτ θα εχει μειωμένο πάσο για αρχάριους? Για τους αρχαρίους θα υπάρχουν δύο πλατό, το ένα στον Προφήτη Ηλία και το άλλο στην παλιά του θέση ανάμεσα στον ενδιάμεσο σταθμό και στο σαλέ στα 1950. Το επόμενο στάδιο γι αυτούς (εφόσον θα έχουν περάσει τα μαθήματα στα baby lifts) και όταν ξηλωθεί το λιφτ του Αίολου, θα είναι να κατέβουν από τη διαδρομή του Τηλέμαχος - Αίολος παρέα με το δάσκαλό τους, οπότε δεν θα πάρει κανέναν ο χάρος! Δεν θα υπάρχει μειωμένο πάσο αρχαρίων όπως δεν υπήρχε κι φέτος (εάν δεν το κατάλαβες). Έχει θεσπιστεί το νέο εισιτήριο 10 διαδρομών για τους αναβατήρες Αίολο (όσο θα βρίσκεται στη θέση του), Αφροδίτη - Βάκχο, το οποίο όπως λέει και το όνομά του δεν μετράει πόντους αλλά διαδρομές. Μάλιστα το εισιτήριο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αρχαρίους και για περισσότερες μέρες από μια. Δηλαδή αφού κανείς αρχάριος δεν μπορεί να κατέβει π.χ. τον Αίολο 10 φορές σε μία μέρα μπορεί να αφήσει διαδρομές και για κάποια άλλη μέρα που θα ξαναέρθει! Το νέο εισιτήριο το οποίο όπως σου είπε ξεκίνησε να λειτουργεί από φέτος (2013-14) κοστίζει 18 ευρώ και μπορεί να το βγάλει κάποιος μόνο εφόσον έχει κλείσει μάθημα με δάσκαλο. Δηλαδή το βγάζει ο δάσκαλος για λογαριασμό του πελάτη. Με τον τρόπο αυτό κανείς δεν μπορεί να μάθει σκι χωρίς την βοήθεια πιστοποιημένου δασκάλου! Μπορεί να φαίνεται οικονομικά σκληρό στις μέρες μας, αλλά συνεισφέρει στο να μάθει κάποιος σωστά το σκι και φυσικά να το μάθει χωρίς να κινδυνεύουν οι διπλανοί του!!!! Edited June 24, 2014 by sotogiannop1 3 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,239 Report post Posted June 24, 2014 άρα θα υπάρχει ski patrol που θα ελεγχει τις δυνατοτητες των αρχαριων, οταν ειναι ως συνηθως μοναχοι, και θα πράτει αναλόγως.... να το δώ... ναι καταργηθηκε φετος η μονη πρωτοτυπη και αποτελεσματικη πρακτικη που υοθετησε το χκπ.... αν αυτου προκριθηκε το <αλισβερίσι> με τον <δασκαλο> , 1 αντε 2 κατεβασιες με τον δασκαλο και μετα οι αλλες με τον χαρο.... τον <δασκαλο> ομως τον εμπλεξαμε στην εκδοση του <10ποντου>, τελικα η <διαπλοκη> μας εχει γινει δευτερη φυση. Τροχονομος στο πλατω θα υπάρχει? η θα στριμωχτουν οι σχολές αριστερα προς το σαλέ? <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted June 24, 2014 (edited) Μα γιατί ρε συ Βασίλη βλέπεις παντού διαπλοκές και δαίμονες! Διαπλοκή είναι να μαθαίνεις σκι με πιστοποιημένο δάσκαλο? Υπάρχουν δύο καλά που δεν τα βλέπεις. Το ένα ότι υπάρχουν στο ΧΚΠ μόνο πιστοποιημένοι δάσκαλοι (είτε από σχολές, είτε μόνοι τους) και το δεύτερο ότι μαθαίνει σωστά σκι ο χιονοδρόμος γιατί χρησιμοποιεί το δάσκαλο και όχι τη φαντασία του!!!! Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα πρέπει αυτό το δάσκαλο να τον πληρώσεις αλλά αυτό ισχύει παντού και στην ιστιοπλοΐα και στο τένις και στο καγιάκ και στην οδήγηση και όπου αλλού!!!!!... Επίσης επειδή έχεις γράψει κι άλλα σχετικά με τα σχέδια που δεν αναρτά η ETAΔ ή η Doppelmayr και που και πόσοι θα είναι οι πυλώνες κ.λπ. κι αυτά τα θεωρείς αδιαφανή και εκ του πονηρού..... Δεν έχεις παρά να πας κι εσύ στο ραντεβού του ΕΣΤΟΥΧ με τη δ/νση του ΧΚΠ τον Ιούλιο και να ενημερωθείς. Σταμάτα επιτέλους την γκρίνια.... δεν έχεις τίποτα άλλο ομορφότερο να κάνεις στη ζωή σου από το να γκρινιάζεις και να βλέπεις παντού διαπλοκές, λάθη, παραλείψεις λες κι εσύ είσαι ο μόνος τιμητής των πάντων. Με συγχωρείς που σου μιλάω έτσι αλλά.... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!! Edited June 24, 2014 by sotogiannop1 2 Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted June 24, 2014 Το αρνητικό δεν είναι ότι πληρώνεις το δάσκαλο,αλίμονο αν έκαναν δωρεάν τα μαθήματα.Το αρνητικό είναι ότι το κόστος ενός ιδιαίτερου μαθήματος είναι ίσο με το κόστος στις Άλπεις που ομως οι κάτοικοι των χωρών αυτών έχουν καλύτερη οικονομική κατάσταση.Όταν π.χ σε μια σχολη στην Ελβετία είναι 50 ευρώ,κι εδώ 40 ευρώ,είναι υπερβολή. 1 Photography Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,239 Report post Posted June 24, 2014 καλέ μην ταράζεσαι οχι βεβαια δεν μου αρεσει να κανω την κασάνδρα, σε ποιον αρεσει να εχει δικιο και να μην τον ακουνε. χαιρομαι που εχεις την δυνατοτητα να μαθαίνεις (τρόπος του λεγειν) ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ παρουσία δασκάλου, εγω δεν ειχα, σαφεστατα πηρα δασκαλο, αλλά και φιλους και solo, τι να κανουμε οπως μπορει ο καθένας, τα κόλπα απειρα.... τωρα γιατι θα πρεπει να μην μπορει να κανει την δουλεια του το χιονοδρομικο (δηλαδη να αστυνομευσει τους <δασκαλους>) και πρεπει ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ φορα να την κανει στου αρχαριου <το κεφάλι>, ετσι ειναι το χουι του χιονοδρομικου...διαπλοκή ειπα? ΛΙΓΑ ειπα.... τουλάχιστον σεβασμος στον πελάτη.... δεν βγαζουμες όλοι χρηματα απο το βουνο, έτσι... ουτε επισκεψη στο μαντειο θα κανουμε να τα πουμε με την πυθεία, αν θελουν ΕΔΩ δημόσια. ΕΛΕΟΣ δεν περιμένω απο κανένα, οποιος θελει να πει κατι επιχειρηματα, αλλιως ας εκδοσει βιβλιο. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,187 Report post Posted June 24, 2014 (edited) καλέ μην ταράζεσαι οχι βεβαια δεν μου αρεσει να κανω την κασάνδρα, σε ποιον αρεσει να εχει δικιο και να μην τον ακουνε. χαιρομαι που εχεις την δυνατοτητα να μαθαίνεις (τρόπος του λεγειν) ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ παρουσία δασκάλου, εγω δεν ειχα, σαφεστατα πηρα δασκαλο, αλλά και φιλους και solo, τι να κανουμε οπως μπορει ο καθένας, τα κόλπα απειρα.... τωρα γιατι θα πρεπει να μην μπορει να κανει την δουλεια του το χιονοδρομικο (δηλαδη να αστυνομευσει τους <δασκαλους>) και πρεπει ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ φορα να την κανει στου αρχαριου <το κεφάλι>, ετσι ειναι το χουι του χιονοδρομικου...διαπλοκή ειπα? ΛΙΓΑ ειπα.... τουλάχιστον σεβασμος στον πελάτη.... δεν βγαζουμες όλοι χρηματα απο το βουνο, έτσι... ουτε επισκεψη στο μαντειο θα κανουμε να τα πουμε με την πυθεία, αν θελουν ΕΔΩ δημόσια. ΕΛΕΟΣ δεν περιμένω απο κανένα, οποιος θελει να πει κατι επιχειρηματα, αλλιως ας εκδοσει βιβλιο. εσενα φιλε μου .πρπει να σε γνωριζω και απο κοντα και ειναι ευκαιρια στην συναντηση του παρνασσου που θα κατεβουμε απο εδω επανω .. οποτε ειναι η ευκαιρια μας , και να μας γνωρίσεις .αλλα και να σε γνωρισουμε, και εμεις , απο κοντα . σιγουρα θα μπορεσουμε να πουμε πολλοί περισσοτερα πραγματα , απο οτι μεσα απο το πληκτρολογιο σιγουρα θα με αναγνωρισεις αμεσα αλλα επειδη εγω δεν σε γνωριζω .. .ανεβασε καποια φωτο σου για να σε ανα- γνωρισω Edited June 24, 2014 by PRESIDENT 2 ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,383 Report post Posted June 24, 2014 Σωτήρη, με συγχωρείς αν το έχεις γράψει κάπου και δεν το έχω αντιληφθεί, αλλά έχω μιαν ερώτηση άλλη: όταν ο μαθητής δεν είναι αρχάριος, τι συμβαίνει με το εισιτήριο? Εννοώ, είναι υποχρεωτική η αγορά "μικρού" εισιτηρίου (π.χ. ελέγχεται αν δάσκαλος και μαθητής είναι μαζί) ή είναι προαιρετική προσφορά για να βοηθήσει το ξεκίνημα του μαθητή στο βουνό? Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,239 Report post Posted June 24, 2014 πρόεδρε το σ/κ θα ειμαι στα πατρωα (και μητρώα) εδαφη (σαλονικη), θα μενω καλλικράτεια, το τηλ ειναι 6944122953. (οχι, με τον χριστοδουλο δεν εχω σχεση, ενα τουμπελέκι ειχα αγοράσει...). ΕΛΕΟΣ να με λένε παράξενο επειδη ανησυχω τι θα γινεται στο πλατω των σχολών.... ειχαμε τους πεζούς, τις σχολές, τα ελκυθρα....τωρα θαχουμε και το 50% και βάλε των χιονοδρόμων. γίνεται χωρις διευθέτηση, χωροταξικό και αστυνόμευση? δεν γίνεται... η ιστορία τι εχει δείξει, απλά σε βαρος των πελάτων, οπως η ιστορία με το <πασο> αρχαρίων... να μην ανησυχώ? ξεχασα θα μας ανακοινωθει και αυτο στην καπέλα σιξτινα, στο κονκλάβιο στην συνάντηση... μην το μαθουμε νωρίτερα, θα χαλάσει η μανέστρα... 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted June 24, 2014 (edited) Διαπλοκή είναι να μαθαίνεις σκι με πιστοποιημένο δάσκαλο? Το θέμα της κατάργησης του εισιτηρίου αρχαρίων έχει ξανασυζητηθεί και στην αρχή της φετινής περιόδου. Δεν πρόκειται απλά για διαπλοκή αλλά μια προσπάθεια της ΕΤΑΔ (που ανάθεμα κι αν ξέρουν τι γίνεται εκεί πάνω στο όνομά τους), για τη δημιουργία ενός κλειστού επαγγέλματος και μάλιστα κλειστού μόνο για τα δικά μας παιδιά. Το φτηνό εισιτήριο αφορά μόνο τους δασκάλους και τις σχολές που έχουν σύμβαση με το χιονοδρομικό. Ως προσπάθεια δημιουργίας ενός κλειστού επαγγέλματος δεν είναι μόνο κακόγουστη και πιθανότατα και παράνομη. Είναι και εντελώς, μα εντελώς ντεμοντέ! Και καλά θα κάνουμε να μη χρησιμοποιούμε τη λέξη "πιστοποιημένος" όταν μιλάμε για τους δασκάλους του χιονοδρομικού. Ας τους λέμε "συμβασιούχους" για να ακριβολογούμε και για να ξέρουμε και τι λέμε. Ειδικά όταν επαγγελματίες με ουσιαστική πιστοποίηση και περγαμηνές να την συνοδεύουν, δεν δικαιούνται την έκπτωση που παραπειστικά ονομάζεται "έκπτωση σχολών". Edited June 24, 2014 by pka 2 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,430 Report post Posted June 25, 2014 πρόεδρε το σ/κ θα ειμαι στα πατρωα (και μητρώα) εδαφη (σαλονικη), θα μενω καλλικράτεια, το τηλ ειναι 6944122953. (οχι, με τον χριστοδουλο δεν εχω σχεση, ενα τουμπελέκι ειχα αγοράσει...). Με τα βούτυρα ή με τα αυτοκίνητα είναι η οικογενειακή σχέση; Share this post Link to post Share on other sites
kosaitis 689 Report post Posted June 25, 2014 (edited) Άρα αφού μας αποχαιρέτησε ο Τηλέμαχος,όταν μας χαιρετήσει και ο Αίολος ............τότε όλοι γέροι,νέοι,αρχάριοι,επισκέπτες και σκιέρ θα παίρνουν το νεο λιφτ για κορυφή προφήτη Ηλία, μήπως όμως θα 'χουμε πάλι ουρές,τι θα γίνει άραγε σε μια πιθανή βλάβη του.... Edited June 25, 2014 by kosaitis 1 Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted June 25, 2014 Γι αυτό το βάλανε κοντά στον Προφήτη, να το φυλάει. Με τον Αίολο για προστάτη, το προστάτευε από τους αέρηδες (αν θυμάμαι καλά στα δύσκολα μόνο αυτό λειτουργούσε και ο Περικλής.) Σε μια πιθανή βλάβη της Αφροδίτης τί είχαμε? Ε, μια απ τα ίδια... Πάντως εγώ φοβάμαι περισσότερο τις καθημερινές να λειτουργεί μόνο το καινούργιο και τίποτε άλλο (αν και καλύπτει σχεδόν όλο το πεδίο των Κελλαριών αν το καλοσκεφτούμε). 3 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted June 25, 2014 Άρα αφού μας αποχαιρέτησε ο Τηλέμαχος,όταν μας χαιρετήσει και ο Αίολος ............τότε όλοι γέροι,νέοι,αρχάριοι,επισκέπτες και σκιέρ θα παίρνουν το νεο λιφτ για κορυφή προφήτη Ηλία, μήπως όμως θα 'χουμε πάλι ουρές,τι θα γίνει άραγε σε μια πιθανή βλάβη του.... Με το νεο λιφτ πιο πολλες ουρες θα εχεις στα ταμεια... Η βλαβη ειναι και αυτη μεσα στο προγραμμα. Απλα δε θα ανεβαινεις... Αν τωρα καποιος αρχαριος "πιστευει" οτι μπορει να κατεβει πιστα απο τον Πρ. Ηλια ειναι δικαιωμα του. Για να καταλαβω... Εχουμε θεμα να κατεβουν το Βακχο (μπλε) και Περικλη ενω πριν με ενα μαθημα που κανανε (μη πω και καθολου) δεν ειχαμε οταν κατεβαινανε την Αφροδιτη? 2 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,239 Report post Posted June 25, 2014 aab με τα αυτοκίνητα, τα βούτηρα υπάρχουν ακόμα? αν και ειμαστε μεγάλο <σόι> (δεν ειναι ολοι απο το ιδιο χωριό, τελμησσος καππαδοκίας).. αυτοκινητα, βουτηρα, σημαίες, ομπρέλες, είδη τάφου κλπ κλπ. Χρόνια πριν χρειάστηκα στατικά για μια οικοδομη πάνω σε ρήγμα, με εστείλαν στον καλύτερο, βροχίδης και αυτός φυσικά.... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted June 26, 2014 Το θέμα της κατάργησης του εισιτηρίου αρχαρίων έχει ξανασυζητηθεί και στην αρχή της φετινής περιόδου. Δεν πρόκειται απλά για διαπλοκή αλλά μια προσπάθεια της ΕΤΑΔ (που ανάθεμα κι αν ξέρουν τι γίνεται εκεί πάνω στο όνομά τους), για τη δημιουργία ενός κλειστού επαγγέλματος και μάλιστα κλειστού μόνο για τα δικά μας παιδιά. Το φτηνό εισιτήριο αφορά μόνο τους δασκάλους και τις σχολές που έχουν σύμβαση με το χιονοδρομικό. Ως προσπάθεια δημιουργίας ενός κλειστού επαγγέλματος δεν είναι μόνο κακόγουστη και πιθανότατα και παράνομη. Είναι και εντελώς, μα εντελώς ντεμοντέ! Και καλά θα κάνουμε να μη χρησιμοποιούμε τη λέξη "πιστοποιημένος" όταν μιλάμε για τους δασκάλους του χιονοδρομικού. Ας τους λέμε "συμβασιούχους" για να ακριβολογούμε και για να ξέρουμε και τι λέμε. Ειδικά όταν επαγγελματίες με ουσιαστική πιστοποίηση και περγαμηνές να την συνοδεύουν, δεν δικαιούνται την έκπτωση που παραπειστικά ονομάζεται "έκπτωση σχολών". Όταν λέω πιστοποιημένους εννοώ ελεγμένους δασκάλους από το ΧΚΠ όσον αφορά τα χαρτιά τους. Συνιστάται στον πελάτη να παίρνουν για μαθήματα τους δασκάλους που συνεργάζονται με το ΧΚΠ ακριβώς επειδή έχουν ελεγχθεί για τα προσόντα τους και για να προστατευθούν οι πελάτες από επιτήδειους που το παίζουν δάσκαλοι χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Όσον αφορά τε περί κλειστού επαγγέλματος και για τα δικά μας παιδιά που αναφέρεις δεν ισχύει τίποτα τέτοιο! Όποιος θέλει μπορεί να γίνει συνεργαζόμενος δάσκαλος με το ΧΚΠ αρκεί να έχει χαρτιά που να το αποδεικνύουν, να έχει κάνει έναρξη στην εφορία ώστε να μπορεί να κόβει αποδείξεις και να πληρώσει την κάρτα του για τη σεζόν. Έτσι απλά! Ήδη στο ΧΚΠ εκτός από τους δασκάλους των 3 σχολών του βουνού εργάζονται και άλλοι 5 μεμονωμένοι. Κανείς λοιπόν δεν εμποδίζει κανέναν, αρκεί να πληροί τις προϋποθέσεις, να κάνει μαθήματα. Με το τρόπο που δουλεύει το σύστημα αυτό στο ΧΚΠ υπάρχει διαφάνεια ΑΝΤΙΘΕΤΑ έτσι όπως το θέτεις δείχνεις να προτιμάς τις αδιαφανείς διαδικασίες που αφήνουν στο έλεος του κάθε επιτήδειου τους πελάτες! Στο μόνο θέμα που θα μπορούσες να έχεις δικαιολογημένες ενστάσεις είναι στο ότι ενώ η 80αρα κάρτα για τους πελάτες στοιχίζει 400 ευρώ για τους δασκάλους κοστίζει 600 ευρώ. Εκεί ναι θα μπορούσα κι εγώ να συμφωνήσω μαζί σου αλλά σε όλα τα άλλα διαφωνώ κάθετα. 6 Share this post Link to post Share on other sites