Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
tsakozzz

Χ.κ. Παρνασσου 2013-2014

Recommended Posts

τώρα που εγινε η επίσκεψη και ξεκαθαρισε(?) το τοπίο να εκθέσω τους προβληματισμους μου...

..........................

αυτά, καλά μπάνια, εγω θα πάω στο πεκινο για αυγουστιατικο σκι (ναι εχει παγετωνα, μονο γεναρη, φλεβαρη, μαρτη τους χαλάει και ερχωνται παρνασσό)

Έχεις μία εμμονή με την διαδικασία, την οποία ίσως συζητήσουμε κάποτε. Πλην όμως από τις αναφορές που συνήθως κάνεις μου δίνεις την εντύπωση ότι ασχολείσαι με το δέντρο και όχι με το δάσος. Εδώ έχουμε ένα χιονοδρομικό στον Παρνασσό. Τι χαρακτηριστικά έχει το χιονοδρομικό;;;

1) Οι υφιστάμενες πίστες του σε ποιους πελάτες στοχεύουν;;;; Απάντηση: Σε αρχάριους και σε χιονοδρόμους του αυθημερόν και του διήμερου που πάνε δίπλα στο σπίτι τους για σκι.

2) Οι εγκαταστάσεις είναι σωστά σχεδιασμένες και ανταποκρίνονται στους υποψήφιους πελάτες;;;;; Απάντηση: ΟΧΙ!!!

3) Ο παραπάνω συνδυασμός μπορεί ποτέ να αποδώσει σωστά και να βγάλει καλά οικονομικά αποτελέσματα;;;;;; Απάντηση: ΟΧΙ!!!!

4) Γίνεται με μία εξ'ουρανού χρηματοδότηση κάποια βελτίωση των εγκαταστάσεων. Τι αλλάζει από τα παραπάνω;;;;;;;;;;; Απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!

Θα εξακολουθούμε να έχουμε ένα χιονοδρομικό που δεν θα υπάρχει στον Ευρωπαϊκό χιονοδρομικό χάρτη.

Και γιατί εφαρμόζουμε λύσεις με σοφιστικέ νεωτερισμούς, που δεν έχουν ούτε τα πιο σοβαρά χιονοδρομικά; Απάντηση: Διότι τα χιονοδρομικά που δεν εφαρμόζουν ανάλογες λύσεις είναι σοβαρά. Εμείς έχουμε "ιδιαίτερα τεχνικά θέματα", όπως βλέπεις και από την τοποθέτηση του Τηλέμαχου με την στροφή. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Είχαμε την ευκαιρία να φτιαχτεί επιτέλους ένα ΧΚ κάποιων προδιαγραφών. Την χάσαμε και κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στο μέλλον για την αποτυχία αυτή.

• Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

παιδια εδω μιλαμε ημαστε μπροστα σε ενα θαυμα(αλαγη lift παρνασου)ας κανουμε κανα σταυρο..θα μας καψει ο θεος..

• Like 6

Εγώ θα πω τι βλέπω από τις φωτό δεν ξέρω ποια θα ειναι η τελική μορφή το λιφτ αυτό δείχνει πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του μικρού παρνασσου δεν υπάρχει ποια πλατό 1950 ουσιαστικά αλλάζουμε τον παλιό αναβατήρα και αυτό ειναι ευχάριστο γεγονός αλλά δεν δημιουργούμε κάτι καινούριο απλά ρίχνουμε περισσότερο κόσμο στις υπάρχουσες μικρές πίστες η πράξη θα δείξει ποιο θα ειναι το αποτέλεσμα !

; Απάντηση: Σε αρχάριους και σε χιονοδρόμους του αυθημερόν και του διήμερου που πάνε δίπλα στο σπίτι τους για σκι.

;; Απάντηση: ΟΧΙ!!!

; Απάντηση: ΟΧΙ!!!!

;; Απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!

Αλέξη και τις 4 απαντήσεις τις δίνεις μονάχος σου και θα παρακαλούσα να τις τεκμηριώσεις βάση μελετών και στοιχείων μιας και διαφωνώ ριζικά με όλες. Όταν σου έγραφα εγώ κάτι ζήταγες τεκμηρίωση. Έχεις γράψει 4 δικά σου σαν "φανατικός Iscglh" συμπεράσματα τα οποία σύμφωνα με όποιον ασχολείται με τουρισμό δεν ισχύουν τουλάχιστον στον βαθμό που τα θέτεις.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνώ μαζί σου με την ανάγκη επέκτασης αλλά έχεις ξεχάσει ότι και επέκταση να γίνει κάπως πρέπει να ανεβαίνεις μέχρι εκεί οπότε το νέο λιφτ ήταν ανάγκη. Την έχουμε δει όλοι σουπερ μηχανικοί "ά ρε άσχετοι της Doppelmeyer και της ecosign, θα σας δείξω εγώ" ενώ η εμπερία σας σε μελέτη και κατασκευή λιφτ αντικειμενικά είναι 0.

Εδώ και 10 χρόνια όποτε και με όποιον να κάτσω στον Βάκχο το μόνο που λέγαμε είναι "αχ και να είχε ένα γρήγορο λιφτ εδώ".

παιδια εδω μιλαμε ημαστε μπροστα σε ενα θαυμα(αλαγη lift παρνασου)ας κανουμε κανα σταυρο..θα μας καψει ο θεος..

Φανταστικό χιονοδρομικό θα είναι ο Παρνασσός του χρόνου αρκεί να δουλέυει σωστά όλο. Αντί να ασχολειθούμε με το να δουλέυει σωστά όλο θα ασχοληθούμε με το να αποδείξουμε ότι ότι έγινε ήδη είναι λάθος?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Φανταστικό χιονοδρομικό θα είναι ο Παρνασσός του χρόνου αρκεί να δουλέυει σωστά όλο. Αντί να ασχολειθούμε με το να δουλέυει σωστά όλο θα ασχοληθούμε με το να αποδείξουμε ότι ότι έγινε ήδη είναι λάθος?

Εγώ πάντως, καθώς και όλοι οι γνωστοί μου, εξακολουθούν να έχουν προγραμματίσει τις χιονοδρομικές διακοπές τους στο εξωτερικό. Κανείς δεν σκέφτεται πότε θα κάνει σκι στον Παρνασσό, αλλά πότε θα κάνει σκι σε χιονοδρομικό των 100 χιλ, πότε θα πάει Bansko, κλπ.

Όσο για τις αποδείξεις, 1+1=2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Συμφωνώ και εγώ με τον ΜΙΚ 100%. Τα λίφτ έπρεπε να αλλάξουν. Σίγουρα όταν θα αλλάξουν και το συνδετικό (πιστεύω ότι είναι το σημαντικότερο) καθώς και την φτερολοκα πλέον μπορείς να μιλάς και για επέκταση. Το στοίχημα είναι η σωστή λειτουργία κυρίως καθημερινές. Είχε γραφτεί να είναι 25 αντί 15 τις καθημερινές και να λειτουργεί όλο. Εμένα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα με έβρισκε σύμφωνο.

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Εγώ πάντως, καθώς και όλοι οι γνωστοί μου, εξακολουθούν να έχουν προγραμματίσει τις χιονοδρομικές διακοπές τους στο εξωτερικό. Κανείς δεν σκέφτεται πότε θα κάνει σκι στον Παρνασσό, αλλά πότε θα κάνει σκι σε χιονοδρομικό των 100 χιλ, πότε θα πάει Bansko, κλπ.

Όσο για τις αποδείξεις, 1+1=2

Ναι βρε Αλέξη Δεν διαφωνώ αλλά θέλουμε και τον υπόλοιπο καιρό για κάποια αυθημερόν. Αυτό είναι ο Παρνασσός και γι'αυτό θα είναι και super μετά τα έργα. Αν γίνει και επέκταση τότε αλλάζει.

Ναι βρε Αλέξη Δεν διαφωνώ αλλά θέλουμε και τον υπόλοιπο καιρό για κάποια αυθημερόν. Αυτό είναι ο Παρνασσός και γι'αυτό θα είναι και super μετά τα έργα. Αν γίνει και επέκταση τότε αλλάζει.

Ακριβώς αυτό είναι το ζουμί.

Φτιάχνουμε ένα ΧΚ του αυθημερόν. Αυτές είναι οι "προσδοκίες μας".

Ψάξε να δεις τις αναλογίες χιλιομέτρων πίστας/λιφτ, να δεις τι είναι ο σχεδιασμός του Παρνασσού.

Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό που ξέρω, που μετά από 35 χρόνια λειτουργίας δεν τροποποιεί τον αρχικό σχεδιασμό και τις θέσεις των λιφτ. Σαν να μην άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ τα τελευταία 35 χρόνια.

Όλη μας η έννοια ήταν η στροφή..... του Τηλέμαχου και τον κρατάγαμε 15 χρόνια στο ντουλάπι. Η επενδυτική στόχευση 15 ετών ήταν η στροφή του Τηλέμαχου και το να εναλλάσσονται καρέκλες/βαγονάκια..... Και εις ανώτερα.

Edited by mil

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, μικρά, τοπικά, δημοτικά κλπ.

Αυτό στο οποίο παίζει να έχουμε την αποκλειστικότητα είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει άλλη χώρα γεμάτη χιονισμένα βουνά με μεγάλες σεζόν σε διάρκεια που να μην ξεμπλοκάρει την γραφειοκρατία και τους περιορισμούς ώστε να αποκτήσει έστω και ένα χιονοδρομικό κέντρο της προκοπής.

• Like 3

Make Parnassos Great Again!

Ακριβώς αυτό είναι το ζουμί.

Φτιάχνουμε ένα ΧΚ του αυθημερόν. Αυτές είναι οι "προσδοκίες μας".

Ψάξε να δεις τις αναλογίες χιλιομέτρων πίστας/λιφτ, να δεις τι είναι ο σχεδιασμός του Παρνασσού.

Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό που ξέρω, που μετά από 35 χρόνια λειτουργίας δεν τροποποιεί τον αρχικό σχεδιασμό και τις θέσεις των λιφτ. Σαν να μην άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ τα τελευταία 35 χρόνια.

Όλη μας η έννοια ήταν η στροφή..... του Τηλέμαχου και τον κρατάγαμε 15 χρόνια στο ντουλάπι. Η επενδυτική στόχευση 15 ετών ήταν η στροφή του Τηλέμαχου και το να εναλλάσσονται καρέκλες/βαγονάκια..... Και εις ανώτερα.

Δεν ξέρω αν έπρεπε η μπορούσε να αλλάξει η χάραξη. Τι να σου πω άχρηστοι είμαστε αλλά οι Dunlop πως λέγεται τόσα χιονοδρομικά κάνει και αυτοί άχρηστοι?

ΕΕΕΕ !!!!

μορτες μου φαίνεται δεν την παλεύουμε .οταν συγκρίνουμε χκ του 100 χιλι με τα χκ τις ελλαδος

εε!! και εμεις εχουμε 1.0000.000,,00 χιλ παραλιες ,πως να το κανουμε διαφορετικα .τους εκατσαν βουνα εχουν πιστες ,μας εκατσαν θαλασσες εχουμε παραλιες ,ειναι δυο πραγμτα που δεν μπορουν να συγκριθούν σε τιποτα .

εχουν 9 μηνες περιοδο χιονοδρομιας και εχουμε με τα βιας 3 μηνες στην καλυτερη με μια ψυχολογία πελατων ,,,ακρως καλοκαιρινή οποτε και αυτα τα χκ που εχουμε να λεμε μακάρι, να μπορουν να κρατιθουν

• Like 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Νίκο δεν έχουν 9 μήνες χιονοδρομίας στις Άλπεις. Στα περισσότερα ξεκινούν με το ζόρι και τεχνητή τα Χριστούγεννα και τελειώνουν αρχές Απριλίου. Η σεζόν μας δεν είναι κακή (μην κοιτάς την περσινή).

• Like 2

Νίκο δεν έχουν 9 μήνες χιονοδρομίας στις Άλπεις. Στα περισσότερα ξεκινούν με το ζόρι και τεχνητή τα Χριστούγεννα και τελειώνουν αρχές Απριλίου. Η σεζόν μας δεν είναι κακή (μην κοιτάς την περσινή).

καλα μην τρελαθουμε ...και νομιζουμε οτι εχουμε ιδια χιο,περιοδο με τις αλπεις

γιατι νομιζω οτι ακομα και σημερα φουκαραδες εκει επανω κανουν σκι , στους παγετωνες ,,

μην τα βαζουμε στο ιδιο κανταρι .ειμαστε μακρια σε ολα

Πόσα από τα χιονοδρομικά των Άλπεων έχουν παγετώνα; Ούτε το 20%.

εχεις δικιο .παρνασσος και αλπεις =ενα.και το αυτο

Edited by PRESIDENT
  • Like 1

Νίκο γιατί δεν δίνεις καθόλου βάση σε αυτά που γράφω; Είπε κανείς ότι είναι το ίδιο; Ότι έχουμε τις ίδιες θερμοκρασίες, την ίδια ποιότητα και ποσότητα χιονιού, τα ίδια υψόμετρα;

Μίλησα καθαρά για διάρκεια σεζόν και εκεί τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Ο Παρνασσός συγκεκριμένα κλείνει σταθερά αργότερα από πολλά, για να μην πω τα περισσότερα, χιονοδρομικά των Άλπεων.

• Like 5

Εντωμεταξύ αυτό που συμβαινει αρκετές φορές έιναι τά ΧΚ των Άλπεων να κλεινούν ενω έχουν αρκετό χιόνι ακόμη, ενω το ΧΚΠ να συνεχιζει την λειτουργία του με πολύ λιγότερο. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα του χιονιού αλλά και με την πολιτική του κάθε ΧΚΠ.

• Like 1

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Εντωμεταξύ αυτό που συμβαινει αρκετές φορές έιναι τά ΧΚ των Άλπεων να κλεινούν ενω έχουν αρκετό χιόνι ακόμη, ενω το ΧΚΠ να συνεχιζει την λειτουργία του με πολύ λιγότερο. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα του χιονιού αλλά και με την πολιτική του κάθε ΧΚΠ.

Ναι μόνο που τα χιονοδρομικά των άλπεων ξέρουν πως χωρίς κέρδη δεν έχει επενδύσεις και χωρίς επενδύσεις έρχετε το λουκέτο ενώ εδώ στο Ελλαδιστάν που επενδυτές είναι η γιαγιά σου και η γιαγιά μου μέσω της φορολογίας βγαίνει ο κάθε διευθυντής και φωνάζει ότι το κρατάω ανοιχτό για να ευχαριστήσω τους πελάτες μου εμένα και εσένα δηλάδή, με λεφτά της γιαγιά μου και της γιαγιάς σου και όχι δικά του γιατί γιαυτές της ημέρες το χιονοδρομικό όπως πολύ καλά ξέρεις έχει 50 και πολλούς είπα πελάτες θα προτοιμούσα να δουλεύει όπως έπρεπε όταν πρέπει και όχι για να ευχαριστήσει 10-20-30+εμένα μ@#@%ες με ξένα κόλυβα.........

• Like 2

www.zermatt.ch

Το να κάνεις μνημόσινο με ξένα κόλυβα είναι το μόνο εύκολο στην Ελλάδα και το πιο διαδεδομένο και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε.Το θέμα όμως είναι άλλο , είναι λάθος να νομίζουμε ότι η αναβάθμιση ενός lift θα λύση τα πρόβληματα ενός χιονοδρομικού σαν του Παρνασσού,σίγουρα είναι ένα θετικό στοιχείο ,σίγουρα δεν φτάνει αυτό.Τα προβλήματα είναι πολλά, το ίδιο το κράτος είναι πρόβλημα και δυστυχώς δεν έχουμε διάθεση να αλλάξουμε.

Στα λόγια μου πέφτεις ψηλε μουσατε φιλε μου. Ήρθε η ωρα να μονταρεις ορειβατικό σετακι. Έτσι και θα το ευχαριστιόμαστε, και θα μας αγαπάνε και οι γιαγιάδες μας που θα κάνουν οικονομία:-):-):-)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Τα χιονοδρομικά έχουν προσωπικότητα και χαρακτήρα όπως οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες τους . Συνύπαρξη , συμβίωση και συνεργασία έχεις όταν τα + είναι περισσότερα από τα - . Αν το κριτήριο που μεταβάλει το ΧΚΠ από ενα κακό χιονοδρομικό σε εξαιρετικό , είναι το εισιτήριο ( 25 euro κακό 10 euro εξαιρετικό ) τότε το θέμα δεν υπάρχει .

Το θέμα είναι αν οι πίστες και οι υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτά τα όρια είναι πεπερασμένες .

Ποιός -με ποιά αντικειμενικά προσόντα και με ποιά αντικειμενικά κριτήρια - μπορεί να κάνει αυτή τη διαπίστωση ?

Το trailer που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό . Εδώ ο χιονοδρόμος Α βλέπει πίστα , ο χιονοδρόμος Β βλέπει δρόμο και ο Προπονητής των Ελβετών Εφήβων αξιοποιεί μιά ορατή δυνατότητα ποιοτικής χιονοδρομίας.

http://youtu.be/RD30MfnJKfU?list=UUGv5FykG47gbD9Xp-Qt-Nhw

Ο Παρνασσός ανήκει σε αυτή την κατηγορία χιονοδρομικών .

Εχει δρόμους και οικόπεδα με Δυνατότητες ποιοτικής Χρήσης . Ας τα βρούνε ή ας μας καλέσουν να τα υποδείξουμε , να τα διαμορφώσουμε

και να τα προβάλουμε !

Edited by snowhow
  • Like 6

καλημέρα. Μόλις γύρισα απο πεκίνο...

ΤΖΙΦΟΣ κανεις κινέζος δεν ήθελε οικόπεδο στον παρνάσσιο παγετώνα...

αρε ΜΙΚ με πηρες στον λαιμό σου.

τελικά κανεις προφ'ητης στην μέκα του....

2200 πω πω εφαγα 100 μετρα, να το θυμηθείς δεν θα ξερουν πιο πλατω να ανοιξουν για τους αρχαριους... (φυσικα τις καθημερινες δεν θα ανοιγουν κανένα...).

περαστικά με τον σπονδυλο, δοκιμασε καταδύσεις....

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

ο χρηστος εχει δικιο!!ο παρνασσος κλεινει παντα αργοτερα απο ολα τα χκ των αλπεων με το ιδιο παντα υψομετρο!!!δε λεμε για παγετωνες!!στις αλπεις δινουν ημερομηνιες κλεισιματος πριν αρχισει η σεζον!ειτε εχει 5 μετρα χιονι ειτε οχι κλεινουν στην ημερομηνια που εχει δοθει!σαν χιονοδρομικη περιοδο εχουμε ιδια με τις αλπεις!!
  • Like 2

καλημέρα. Μόλις γύρισα απο πεκίνο...

post-398-0-32299200-1407252024.jpg

• Like 1

Το trailer που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό . Εδώ ο χιονοδρόμος Α βλέπει πίστα , ο χιονοδρόμος Β βλέπει δρόμο και ο Προπονητής των Ελβετών Εφήβων αξιοποιεί μιά ορατή δυνατότητα ποιοτικής χιονοδρομίας.

Τα σχόλια σου είναι συνήθως πυκνά και τηλεγραφικά και συνήθως απαιτούν 2η ανάγνωση. Σε αντίθεση με τα βίντεο που παραθέτεις, που συνήθως τα ξαναβλέπω ευχαρίστως, συχνά στα γραφόμενα εξακολουθώ να μένω με κάποιες απορίες.

Έτσι λοιπόν, αν κατάλαβα καλά, στο παραπάνω βίντεο, όπου σημειώνεις ότι ο κάθε χιονοδρόμος έχει την δική του οπτική, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα και παντού. Και όταν σχεδιάζεις μία επιχείρηση (ΧΚ στην περίπτωση), το κάνεις αποσκοπώντας ότι οι χρήστες θα καλύψουν τα κοστολόγια λειτουργίας και θα σου αφήσουν κέρδος.

Εδώ φτιάχνεις/σχεδιάζεις ένα χιονοδρομικό που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του χιονοδρομικού κοινού. Το βίντεο που παρέθεσες, αφορά αθλητική προπόνηση. Αφορά κάποια άσκηση, που απαιτεί ειδικές χιονοδρομικές συνθήκες και διαδρομές. Αυτά στο ELLADA, τα θέλουμε να παρέχονται τζάμπα. Τώρα αν συμπίπτει κάποιες από τις υποδομές να έχουν διπλή χρήση, ας έχουν. Ας δούμε τα κοστολόγια και ας δούμε αν θέλουμε να επιδοτούμε το αθλητισμό μου ή τον πρωταθλητισμό τους. Και σίγουρα διαδρομές σαν τις παραπάνω δεν μπορούν να αποτελούν το κύριο προϊόν σε ένα υπό σχεδιασμό χιονοδρομικό, αλλά πιθανώς κάποια επιπρόσθετη και μη προαπαιτούμενη διαδρομή για την ύπαρξη ενός πλήρους χιονοδρομικού.

Στην περίπτωση του Παρνασσού και της "ανανέωσης του", όλοι ξέρουμε ότι λιφτ σαν την Αφροδίτη και τον Βάκχο ήθελαν άμεσα απόσυρση, αλλά ήθελαν και αντικατάσταση; Βέβαια, ανάλογοι προβληματισμοί, είναι πέραν της φαντασίας των αρμοδίων της ΕΤΑ, ή όπως και να λένε, τα εις Αθήνας αφεντικά που πιο πολύ ενδιαφέρονται στο να διευκολύνονται οι τραγουδιάρες παρά οι χιονοδρόμοι προς τις πίστες...... με χιόνι εννοείται, αλλά που θα πάει, θα το αλλάξουν και αυτό.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Lucas007
      Lucas007
      (44 years old)
    2. snowearth
      snowearth
      (37 years old)
    3. Vamp
      Vamp
      (45 years old)

No members to show

• Forum Statistics