Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
tsakozzz

Χ.κ. Παρνασσου 2013-2014

Recommended Posts

Φίλε καταρχάς συγνώμη που δεν απάντησε κανείς νωρίτερα (είμασταν από κινητό, κινδύνευε συστηματικά η ζωή μας κλπκλπ και...Σωτήρη?) τα γράμματα μήπως να μην τα κάνεις τόσο μικρά?

Πρόκειται για την ιδανική περιοχή για αρχάριο η οποία όμως χωρίς το νέο λιφτ είναι ένα πολύ περίεργο ιδανικό σημείο ένας σκιερ να πάει το παιδί/φίλο του να του μάθει σκι ή οι σχολές με κάποιο τρόπο να την αξιοποιήσουν. Υπομονή ένα χρόνο και νομιζω θα δείξει την αξία του με το νέο λιφτ, προσωπικά όλους εκεί θα τους στέλνω να μάθουν σκι.

Παίρνεις απλά τον Βάκχο και...έφτασες 20 μέτρα από αυτήν. Το νέο λιφτ θα βγαίνει εκεί.

Ευχαριστώ φιλε Μιχαλη. Τελικα πηγα ΧΚΚ, αλλα μετα από την ελλειπή τηρηση στοιχειωδων κανονων ασφαλείας δεν με βλεπω να ξαναπατάω εκει.

Να ρωτησω επίσης: Είναι ευκολο για ενα αρχαριο παιδακι να κατεβει απο το Βακχο και να παει στη νεα baby πιστα? Μετα μπορει να ξαναπαρει το Βακχο να γυρισει πισω ή πρεπει να σκιαρει στο ομολογουμενως δυσκολο για ενα αρχαριο πεδιο?

Δεν υπαρχει δυσκολια να κατεβει αρχαριος τα κελλαρια.το λιφτακι μπηκε στο πιο σωστο σημειο για μενα.κανονικα στο 20λεπτο πρεπει να σε βαζει πιστα ο δασκαλος.

Από εδώ και πέρα αν έχει λιακάδα και έχω πχ αναλάβει φίλο ή παιδάκι αρχάριο θα του έκανα λίγο μάθημα κάτω πως να ανεβαίνει στο καρεκλάκι και να κατεβαίνει με λίγο τσούλημα ευθεία και κατευθείαν επάνω στο Βάκχο και στη νέα περιοχή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ίσως μόνο το ότι καλό είναι να πάρεις νερά πχ μαζί (που πάντα έχω αλλά αρχάριος συνήθως πλουτίζει το σαλέ) και κάνα κοριτσάκι καλό θα είναι να έχει πάει και μια τουαλέτα.

Οι μισοί αρχάριοι που έχω δει άνετα μπορούν μετά από καλή προπόνηση στο νέο baby να κατέβουν με τα σκι το Βάκχο, οι άλλοι μισοί ίσως επέλεγα να κατέβουν με το λιφτ στο οποίο δεν υπάρχει πρόβλημα από όσο είπαν.

Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα αν στις 12 ή στις 2 πχ ο Βάκχος κάνει καμιά σαρανταριά ή παραπάνω σταματήματα για να κατέβουν οι μη "ταλεντούχοι" αρχάριοι

Παιδιά ο Βάκχος πάντως δούλευε στο γρήγορο, απλά όσο το συζήτησα με τις σχολές υπάρχει θέμα με το τέταρτο που χάνουν σαν ώρα μέχρι να ανέβει ο Βάκχος και κάπως πρέπει να αφαιρεθεί από το μάθημα. Και σαν σχολή δεν μπορείς να τον ανεβάσεις με την μία επάνω ούτε να τον αφήσεις επάνω. Από ότι μου είπαν μόνο δεύτερη μέρα θα το χρησιμοποιήσουν και πάλι είναι τόσο πιεσμένοι χρονικά που τέταρτο ανέβα και όσο πάρει το κατέβα είναι το θέμα τους.

Και πάλι η κουβέντα αυτή του χρόνου δεν θα έχει νόημα λογικά μέρες με λιακάδα όλοι πάνω θα πηγαίνουν ακόμα και οι σχολές.

dust στα Κελλάρια θέλει κάνα δύωρο μάθημα πριν τον πας Αίολο μέσο όρο, κάποιοι μία ώρα κάποιοι θέλουν και άλλη μέρα κάτω, ειοκοσάλεπτο και Αίολο μου παραφαίνεται αισιόδοξο (edit: αλλά αν ο αρχάριος είναι γατόνι....)

Να προσθέσω ότι αυτό που γράφει Ράνια για τα Καλάβρυτα για σκιερ και σανίδια που κατεβαίνουν χωρίς έλεγχο της ταχύτητας και πρέπει να αφαιρεθούν κάρτες αλλιώς θα έχουμε ατύχημα σίγουρα ισχύει και για τον Παρνασσό. Νομίζω ο σύλλογος πρέπει να κάνει κάτι.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Απο προσωπικη εμπειρια παντως μιχαλη ανεφερα το εικοσαλεπτο.

• Like 1

Πάντως χθες ο Βάκχος με κοπάνησε γερά παρόλο το χέρι που είχα βάλει. Επίσης νομίζω ότι τον τρέχαν με διαφορετικές ταχύτητες μέσα στην ημέρα. Τέλος να προσθέσω ότι μικρά παιδάκια χωράνε άνετα κάτω από το κάγκελο, και αυτό το διαπίστωσα πέρσι με τον μικρό μου γιο που παραλίγο να πέσει

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ενα μικρο φωτορομαντζο για το 3μερο που περάσαμε στο παρνασσό με την τρελο παρέα...

Φτάνοντας Πεμπτη πρωι πρωι στο φρεσκοπασπαλισμενο κουραμπιεδάκι μας...

post-3558-0-46642000-1388935979.jpg

Η θεα προς τη Γκιόνα ανάμεσα απο τα έλατα...

post-3558-0-33808700-1388936040.jpg

Το ΧΚ κυριολεκτικά άδειο...

Οι 3 και ο Πίτσι ήμασταν...

post-3558-0-81523900-1388936098.jpg

post-3558-0-10256800-1388936156.jpg

Ο ΜΙΚ έριξε την ιδέα για ενα τουρ στο βουνό και έτσι πηγαμε για βόσκημα αρχικά στο παρθένο λούκι του Ηρακλή...

post-3558-0-98940700-1388936464.jpg

Η επιστροφή από τη περιφερειακή μας εβαλε φιτιλιές να πάρουμε και τα κλειδιά της Σαχάρας.... Δεν το σκεφτηκαμε και πολύ, ανεβήκαμε το Δια με τα πόδια μιας και δεν λειτουργούσε...

post-3558-0-98859900-1388936216.jpg

Και έτσι πέσαμε και στη Σαχάρα...

post-3558-0-82022500-1388936225.jpg

Ο Κωστής κατεβαίνοντας δοκίμαζε με τη γλώσσα τη ποιότητα του χιονιού και ας ηταν παγωμένο...

post-3558-0-65734900-1388936893.jpg

(@ MIK)

Και κάπως ετσι εκλεισε η μερα με σκι μετα μέσα στη πίστα...

post-3558-0-03485600-1388936284.jpg

Edited by Blackman
  • Like 16

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Σήμερα απ' ότι ακούγεται, πρέπει να έσπασε το ρεκόρ τακουνιού! :P

Sent from my LG-P880 using Tapatalk

• Like 3

sinox-0.jpeg

Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω ΜΙΚ, Blackman για το παρεάκι του 3ημέρου και όλους τους υπόλοιπους που βρεθήκαμε στο βουνό παρέα. Φυσικά super-special-duper-ultra ευχαριστώ στον Wraith και τους οικείους του γιατί... ξέρουν αυτοί.

Οριακό χιόνι, αλλά ό,τι έπρεπε για να ξεκινήσει δυνατά η σεζόν. Τα περί εντός πίστας τα ανέλυσαν άριστα οι φίλοι πιο πάνω. Ήθελε δουλίτσα περισσότερη από το χιονοδρομικό σε κάποια σημεία κι ήταν κρίμα που δεν. Οι εξορμήσεις εντός κι εκτός πίστας άφησαν υπέροχες αναμνήσεις και ακόμα πιο συλλεκτικά βίντεο. Βίντεο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν πειστήρια σε καταθέσεις και σαν ισχυρά χαρτιά εκβιασμού. Έχει πολύ κόψιμο/ράψιμο, απολογούμαι αν δεν είστε σε πολλά πλάνα, γιατί δεν βγαίνουν πάντα όσο καλά θα ήθελα (κι εσείς οι ίδιοι, πιστέψτε με :-P) και σας διαβεβαιώνω πως, παρά την κατάληψη πολλών ΜΒ από τα μούτρα του ΜΙΚ, δεν τρέχει τίποτα πονηρό μεταξύ μας.

Πριν από το official edit, σας αφήνω με αυτό:

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Συνταγή "γιατρού" εξετελέσθη σήμερ Κυριακή για την πρώτη χιονοθεραπεία της χρονιάς. Σε αυτή συνέδραμαν και μερικοί ακόμη "συν-άρρωστοι", οι κ.κ. Γιάννης "Δεν Ξενερώνω", Χρήστος Λάπας, Δημήτρης και η κα Γιώτα, κάτι σαν group therapy δηλ. Τους ευχαριστώ όλους για την παρέα στην "θεραπεία" και ιδιαίτερα τον Γιάννη για την πρωτοβουλία της επικοινωνίας μαζί μου.

Στα του Χ/Κ όμως:

1.  

Ο λογαρισμός: μία πάρα πολύ όμορφη και γεμάτη πρώτη μέρα, sorry "θεραπεία". Σε αναμονή των επόμενων "group therapies". Αν ο καιρός αύριο δεν έχει κλεισίματα (οι μάγοι μπορούν να επιληφηθούν του θέματος) κατ' εμέ αξίζει ανάβαση

Σήμερα απ' ότι ακούγεται, πρέπει να έσπασε το ρεκόρ τακουνιού! :P

Sent from my LG-P880 using Tapatalk

Καλώς ακούγεται Άρη, όπως έγραψα και παραπάνω. Στην αναχώρηση με το αβγό, καθώς ο δρόμος δεν πήγαινε μέχρι τέλους με τα σκι και με καμμένους τετρακεφάλους δεν έλεγε περπάτημα υπό κλίση, μετά τις 4 αυτό, η αναμονή ήταν περί τα 50 λεπτά: η ουρά ξεκίναγε ουσιαστικά από την κατάληξη του διαδρόμου της baby και έφτανε στην εγκατάσταση της τηλεκαμπίνας. Εκτιμώ ένα 60% τουλάχιστον οι επισκέπτες.

Edited by itiotis
  • Like 2

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Μα καλα μη μου πεις οτι περιμενες ...και δεν κατεβηκες με τα σκι?

Εχθες ειδα την ουρα το ρισκαρα και αποζημιωθηκα.Κατεβενε μια χαρα.

• Like 2

101277.jpg

Ηλία, ρώτα τον Δεν Ξενερώνω αν ήταν μια χαρά!

• Like 1

sinox-0.jpeg

Γιατί εκεί το εκανε; αποκλείεται να το εκανε στις πετρες που βγήκαν στα λιφτ ή καπου στο εκτος πίστας;

Τελος παντων και εγώ εχτές που κατέβηκα από το λούκι μια χαρά κατέβαινε με λιγη προσοχή. Μονο στο δρόμο που το ειχε πατησει το ρατρακ ηθελε προσοχή και κάτω απο το πυλώνα...

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

Σήμερα ήταν το πρώτο σκι για μένα και θα έλεγα ότι ήταν ανέλπιστα καλό. Ίσως γιατί ανέβηκα με χαμηλές προσδοκίες.

Πέτρες υπάρχουν παντού, αλλά ζημιές δεν έκανα. Όμως αν είχα καινούργια πέδιλα, δεν θα τα έπαιρνα πάνω.

Το χιόνι ήταν πολύ καλής ποιότητας μέχρι τις 3 περίπου που έπιασε ομίχλη, οπότε και βάρυνε κάπως ειδικά στον Κόκκινο Ηρακλή που ζαχάρωνα από το πρωί αλλά δεν τολμούσα να κατέβω γιατί φοβόμουν τις πέτρες. Ωραίος και ο νέος Δίας, αν και η ουσιαστική αξία του θα φανεί μόλις έχουμε αρκετό χιόνι.

Το καινούργιο Baby... δεν το είδαμε. Φαντάζομαι ότι πρέπει να περπατήσεις λίγο προς το εκκλησάκι και δεν το κάναμε. Next time.

Αλλαγές στο σαλέ του 1950 που δεν έχει πλέον service στον τρίτο όροφο με αποτέλεσμα να γίνεται ο κακός χαμός στον δεύτερο. Δυστυχώς, παρόλες τις παροτρύνσεις από τα μεγάφωνα, ήταν και πάλι τεκές.

Κάναμε ΠΟΛΥ σκι, καθώς οι ουρές ήταν της τάξης του λεπτού και βγάλε. Είχε όμως άπειρους επισκέπτες το βουνό και αυτό ήταν τεράστιο πρόβλημα καθώς ο δρόμος δεν πηγαίνει με ασφάλεια μέχρι το 1750. Τέτοια ουρά δεν έχω ξαναδεί στην τηλεκαμπίνα. Τουλάχιστον προχωρούσε γρήγορα.

Φεύγοντας είδαμε ότι τα αυτοκίνητα έφταναν πολύ πέρα από τις πρώτες στροφές του δρόμου. :dizzy:

Καλή σεζόν να έχουμε και ελπίζουμε σε άφθονο φρέσκο χιόνι. Το χρειαζόμαστε!

• Like 13

Make Parnassos Great Again!

Ηλία, ρώτα τον Δεν Ξενερώνω αν ήταν μια χαρά!

Γιατί εκεί το εκανε; αποκλείεται να το εκανε στις πετρες που βγήκαν στα λιφτ ή καπου στο εκτος πίστας;

Τελος παντων και εγώ εχτές που κατέβηκα από το λούκι μια χαρά κατέβαινε με λιγη προσοχή. Μονο στο δρόμο που το ειχε πατησει το ρατρακ ηθελε προσοχή και κάτω απο το πυλώνα...

Να προσθέσω ότι πρώτη φορά είδα τον Δεν ξενερώνω, ξενέρωτο οπότε Γιάννη τώρα πρέπει να αλλάξεις και όνομα :D Πάντως αλλού την έπαθες.... Εκτος απο Σαχάρα και λούκι Ηρακλή κατεβήκαμε και την 6 χωρις ίχνος πέτρας μονο λιγα χόρτα προς το τέλος με κανα 10ποντο φρέσκο πάνω απο τον πάγο και τον Ερμή απο Δία κατά τις 16,00 με ανοιξιάτικο.... εγώ πιο πολλές πέτρες είδα Κελλάρια παρά Φτερόλακα.... Σουβενιρ μία τεράστια μελανιά στο γοφό απο προσγείωση σε πέτρα μετά απο λάθος κάτω απο το καρεκλάκι του Βάκχου....

• Like 5

www.zermatt.ch

Το ψιλοπασπάλισε επάνω το βράδυ...

image.aspx.jpg

• Like 7

sinox-0.jpeg

Ανέβηκα κι εγώ την Παρασκευή ΧΚΠ για το πρώτο γλίστρημα της χρονιάς. Δυστυχώς, έκανα τη χαζομάρα να πάρω μαζί μου 4 αρχάριους, οπότε δεν είχα χρόνο και δεν ευχαριστήθηκα τόσο πολύ snowboard. Αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν σε πήρα τηλ ΜΙΚ, sorry. Ελπίζω να τα πούμε πάνω κάποια απ' τις επόμενες φορές. ;)

Καλές εντυπώσεις γενικότερα. Είχα ανέβει όμως και με μικρές προσδοκίες λόγω της απουσίας βαριάς χιονόπτωσης στο βουνό. Ωραίο χιόνι παρ' όλα αυτά, καλός καιρός, ελάχιστες πέτρες στα εντός και στην κόκκινη/εκτός του Βάκχου λίγες πέτρες που εύκολα απεύφευγες. Κόκκινο Ηρακλή δεν κατέβηκα γιατί φαίνονταν οι βράχοι από κάτω, κοιτώντας απ' το lift. Ο κόσμος αρκετός με αρκετή αναμονή στον Ηρακλή που μέχρι τη 1 περίπου τον απέφευγα και τον τίμησα λίγο πριν φύγουμε. Ευχαριστώ το ΧΚΠ για την έκπτωση (16 ευρώ το φοιτητικό)! :)

Το μόνο μου παράπονο είναι όσον αφορά στο νέο baby lift. Ωραία ιδέα, πολύ ωραία πιστούλα για να μάθει κάποιος αλλά το συρόμενο τραγικό. Απότομο, πολύ άβολες λαβές για αυτούς που κάνουν snowboard και η διάστρωση ήταν επιεικώς αίσχος. Για τους σκιερ ίσως αυτά είναι ψιλά γράμματα, αλλά για κάποιον που κάνει snowboard το να προσπαθήσει να ισορροπήσει στη σανίδα και ταυτόχρονα να ανέβει μ' αυτό το πράγμα (και με τη διαδρομή να είναι σαν πατατάκια ruffles που έλεγε και η διαφήμιση) λίγο πιο ψηλά για να μάθει στην πίστα, αποδείχτηκε πολύ δύσκολο. Τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν πολύ, ήταν στο τσακ να τα παρατήσουν (ενώ είχαν ισορροπία κατεβαίνοντας και ήταν γενικά αρκετά καλοί) και μας χάλασε τη διάθεση η προσπάθεια να ανεβείς πιο πάνω για να τσουλήσεις επιτέλους. Ο λιφτιέρης δε, μας κοίταγε να πέφτουμε και όταν του ζήτησα κάποια οδηγία/βοήθεια με κοίταγε απαθής. Κρίμα. Μετά από λίγη ώρα και για να μην τα παρατήσουν, τους πήρα και κατεβήκαμε το βουνό από κορυφή μέχρι κάτω και το ευχαριστήθηκαν τρελά!

Edited by tony_l
  • Like 4

Tony_I, δεν ξέρω πως μπορούν να γίνουν πιο φιλικές οι λαβές για snowboard στο νέο baby της κορυφής του Βάκχου. Πρακτικά αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να περιμένεις. Για τη διάστρωση της διαδρομής προφανώς είναι θέμα να σου τύχει περίεργη. :hope:

Μερικές φωτογραφίες από χτες (click πάνω τους για μεγάλο μέγεθος):

Περίκλαρος

P1010689.jpg

P1010695.jpg

Συνδετικό

P1010712.jpg

P1010717.jpg

P1010730.jpg

P1010736.jpg

Κελάρια από τον Ερμή:

P1010744.jpg

Στάση για ξεκούραση:

P1010766.jpg

P1010770.jpg

Κόκκινη Ηρακλή (πάρα πολύ καλή, και με πολύ λιγότερες πέτρες από ότι φοβόμασταν)

P1010783.jpg

Αράχοβα by night:

P1010799.jpg

• Like 22

Make Parnassos Great Again!

Σουπερ τα κοτσιδάκια της Γιώτας :-D

Edited by PhaethonF1
  • Like 1

Tony_I, δεν ξέρω πως μπορούν να γίνουν πιο φιλικές οι λαβές για snowboard στο νέο baby της κορυφής του Βάκχου. Πρακτικά αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να περιμένεις. Για τη διάστρωση της διαδρομής προφανώς είναι θέμα να σου τύχει περίεργη. :hope:

Τώρα δεν μπορούν να γίνουν φιλικές... Περίμενα ότι θα βάλουν ερπύστρια όπως στο κάτω baby. Το παράπονο αυτό δεν μπορεί να λυθεί, σε αντίθεση με την διάστρωση, που παρά το ότι πήγαμε πρωί πρωί ώστε να μην έχει χαλάσει απ' τη χρήση, ήταν χάλια... :(

Ωραίες φωτο Χρήστο!

• Like 1

Μερικές τελευταίες αξιόλογες φωτογραφίες κυρίως από τη παρασκευή με το μινι τουρ στο βουνό και τα κλειδιά του εν λειτουργία Δια.

Ο ΜΙΚ στο λούκι του Ηρακλή τη δεύτερη μέρα. (κάπου δεξιά μας έπεσε τρελό τουμπίδι.... το βίνδεο αργότερα)

post-3558-0-47238200-1389035842.jpg

post-3558-0-39267400-1389035853.jpg

Ο Τζώνης (Δεν Ξενερώνω) τη τρίτη μέρα και αυτός στο λούκι του Ηρακλή

post-3558-0-40510700-1389035918.jpg

Βαγγος

post-3558-0-02286200-1389035984.jpg

post-3558-0-40750300-1389036053.jpg

Ο Λιάκος κέρδισε τον αγώνα langlauf αν δεν μου άνοιγε η δέστρα στο πιατάκι γατάκι θα είχε φάει τη πούδρα μου!!!

post-3558-0-93493700-1389036126.jpg

post-3558-0-45224800-1389036188.jpg

Ψάχνοντας φρέσκο μαλακό χιονάκι στη Σαχάρα. Οι γραμμές μας από τη 1η μέρα παραμείναν ανεξίτηλες μιας και κανένας δεν τόλμησε να περπατήσει το Δια...

post-3558-0-57550900-1389036254.jpg

ο Λιάς κατεβαίνοντας προς Σαχάρα

post-3558-0-60101300-1389036324.jpg

• Like 13

Το βίνδεο έχει αριστοτεχνικά κοψίματα που θα ζήλευε και ο Σπίλμπεργκ...

To protect the innocent... :innocent:

• Like 1

Εμένα πάντως το βίντεο μου θύμησε λίγο αυτό: :P

• Like 1

sinox-0.jpeg

Και για μένα το Σαββατο ήταν μια πολύ ωραία ημέρα, ναι μεν οι πέτρες αρκετές αλλά οκ προσέχαμε. (Κάποια στιγμή απο μακρυά ειδα και Πράσινο μπουφάν με τα σήματα του συλλόγου).Αυτό που ειναι το άσχημο στο Χ.Κ.Π ειναι που δεν έχεις που να καθίσεις έξω απο το σαλέ.

Και για μένα το Σαββατο ήταν μια πολύ ωραία ημέρα, ναι μεν οι πέτρες αρκετές αλλά οκ προσέχαμε. (Κάποια στιγμή απο μακρυά ειδα και Πράσινο μπουφάν με τα σήματα του συλλόγου).Αυτό που ειναι το άσχημο στο Χ.Κ.Π ειναι που δεν έχεις που να καθίσεις έξω απο το σαλέ.

Αλήθεια τις πληρώνουν ακόμα τις καρέκλες;

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Evinha
      Evinha
      (49 years old)

No members to show

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,167
    • Total Posts
      460,950
  • Member Statistics

• Total Members