Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
madskier

Χ.κ. Πηλίου 2014 - 2015

Recommended Posts

Θετικα τα νεα απο την γυρω περιοχη του πηλιου.ενδιαφερον δειχνουν ξενοδοχοι της περιοχης για συνεργασια με το χκ στο πλαισιο των λευκων εβδομαδων.

Ευτυχως στις μερες μας υπαρχουν και καποιοι που βλεπουν περα απο το δεντρο.

• Like 3

Μόλις έφτασα Βόλο, αύριο θα επισκεφτώ το βουνό! Κάτω ο κόσμος πάντως, χιονοδρόμοι και καταστηματάρχες ειδών χιονοδρομίας περιμένουν πως και πως.. Μου μετέφεραν θετικά μηνύματα επίσης..!!

Μόλις έφτασα Βόλο, αύριο θα επισκεφτώ το βουνό! Κάτω ο κόσμος πάντως, χιονοδρόμοι και καταστηματάρχες ειδών χιονοδρομίας περιμένουν πως και πως.. Μου μετέφεραν θετικά μηνύματα επίσης..!!

Απο τον Βολο εισαι φιλε μου?

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Άντε να δούμε τι θα γίνει. Εγώ θα είμαι Πήλιο από 25/12 έως 28/12. Θα είμαι Άγιο Λαυρέντιο, αλλά μία βόλτα από το ΧΚ θα την κάνουμε, έστω για να δούμε τι γίνεται!. Θα πάρω τις μπότες μαζί μου, καλού κακού!!!! Αν ανέβει κανείς, ας στείλει μνμ!

carpe diem

Απο τον Βολο εισαι φιλε μου?

Όχι, Αθηναίος! Αλλά πέρασα εδώ τα φοιτητικά μου χρόνια, εδώ έμαθα σκι και όσο έχω φίλους ακόμα εδώ θα έρχομαι όσο πιο συχνά μπορώ!

• Like 1

Όμορφες εικόνες από το χιονοδρομικό! Μου είπαν ότι αύριο θα έχουν τελειώσει οι εργασίες συντήρησης και απο βδομάδα το περιμένουν να ανοίξει.. Το πιστεύω να πω την αλήθεια! Οι πυλώνες δούλευαν κανονικά πάντως...

p.s. Πώς ανεβάζουμε φωτογραφίες??

Από βδομάδα αποκλείεται να ανοίξει,Μ ε τη βροχή που θα ρίξει θα λιώσει και το λίγο που έχει....

Σωστο κι αυτο! Με την πρωτη ευκαιρια (οταν βρεθω στον υπολογιστη μου) παντως θα ανεβάσω τις φωτο που τραβηξα.. Μακαρι παντως να κανει κρυο κ η βροχη να γίνει χιονι!!

Οι επαγγελματίες της Μακρινίτσας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Η ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr: (22.12.2013)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ από τους ιθύνοντες του Χ/Κ Πηλίου

να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερώσουν το κοινό για την κατάσταση του Χ/Κ, να αναφερθεί

ιδιαιτέρως στο λόγο που ο δρόμος - πίστα προς τον Κισσό είναι καθαρισμένος, γιατί το Χ/Κ είναι κλειστό

και δεν λειτουργεί έστω και για βόλτα για το κοινό και γιατί όλα αυτά συμβαίνουν σε μια τόσο κρίσιμη

για τον τουρισμό περίοδο.

Τέλος θα θέλαμε να αναλάβετε την ευθύνη της λειτουργίας του Χ/Κ ή να παρατηθείτε

των καθηκόντων σας καθώς η ζημία την οποία προξενείτε με την απραγία σας είναι ανυπολόγιστη.

Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας

Μπαϊράμης Αλέξανδρος

e-volos.gr

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Οι επαγγελματίες της Μακρινίτσας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Η ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr: (22.12.2013)

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ από τους ιθύνοντες του Χ/Κ Πηλίου

να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερώσουν το κοινό για την κατάσταση του Χ/Κ, να αναφερθεί

ιδιαιτέρως στο λόγο που ο δρόμος - πίστα προς τον Κισσό είναι καθαρισμένος, γιατί το Χ/Κ είναι κλειστό

και δεν λειτουργεί έστω και για βόλτα για το κοινό και γιατί όλα αυτά συμβαίνουν σε μια τόσο κρίσιμη

για τον τουρισμό περίοδο.

Τέλος θα θέλαμε να αναλάβετε την ευθύνη της λειτουργίας του Χ/Κ ή να παρατηθείτε

των καθηκόντων σας καθώς η ζημία την οποία προξενείτε με την απραγία σας είναι ανυπολόγιστη.

Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας

Μπαϊράμης Αλέξανδρος

e-volos.gr

Υπάρχει κάποιο κουμπί για dislike; Ποιος θα πληρώσει τις ζημίες από τη λειτουργία του ΧΚ "μονο για βόλτα"; Αν θέλουν κάτι οι επαγγελματίες ας βάλουν το χέρι στην τσέπη! Ομοίως βέβαια για τα άλλα ΧΚ της επικράτειας που ανοίξαν "για βόλτα".

• Like 3

μα χωρις χιονι?πως να ανοιξει?και τι βολτα να κανει κανεις στο πηλιο?το σαλε λειτουργει απο οσο ξερω.

οσο για τους επαγγελματιες του πηλιου και καθε πηλιου να τα σκεφτοντουσαν αυτα πριν καποια χρονια που για μια τρωγλη ηθελαν 120 ευρω/βραδια ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ.το τονιζαν κι ολας.

δεν μας ειπαν τι εκαναν ολοι αυτοι τοσα χρονια για το χκ?

πώς δεν έκαναν;;;;;........έκαναν ένα ......τίποτα!

χιόνι για να δεις έχει,να σκιάρεις δεν έχει και όσο έχει θα το λιώσουν οι βροχές μάλλον....

το σαλε λειτουργεί

εννοούν βόλτα με τα λιφτ.αλλά δεν ξέρω αν αυτό συμφέρει το Χ/Κ που φαντάζομαι δεν το συμφέρει και γι'αυτο καλά κάνει και δεν ανοίγει.

τα 120ε που λες τα ξέρω πολύ καλά....

μα δεν εχει αξια να κανει βολτα κανεις στο πηλιο με το λιφτ γτ πολυ απλα απο το σαλε δεν ξεκιναει λιφτ.το λιφτ π αξιζει για να το παρεις θα πρεπει να πας στη βαση του κεντρου και με τα ποδια δεν πας.κ αντε κ πηγες σου λεω εγω γτ εισαι ελληναρας ξεροκεφαλος,πως ξανανεβαινεις μετα παλι μεχρι το σαλε?

εγω παντως για την διαμονη μου πλεον στο πηλιο βρηκα το απολυτο ξενοδοχειο ενος ετους μονο και με απιστευτες τιμες και προσφορες και οποτε θα παω εκει για σκι η διαμονη ειναι εξασφαλισμενα η καλυτερη δυνατη σε ολο το πηλιο

• Like 1

Μην τα ψάχνετε για τους Πηλιορείτες ξενοδόχους. Ό,τι θυμούνται χαίρονται. Με τόσα νερά και πηγές και ούτε τεχνητό δεν έχουν, δρόμους δεν καθαρίζουν. Αλλά έτσι. Δεν λυπάμαι εκεί κανέναν - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Κάποτε στην Πορταριά και σέ όλα τα υπόλοιπα το έπαιζαν μούρη και τώρα τα ίδια αρχοντικά, αφού δεν πάνε πλέον τα λαμόγια με τις "γραμματείς" τους για συνέδρια και συναντήσεις, μας παρακαλάν με κουπόνια!!!! Πήλιο - ο επίγειος παράδεισος με τους πιο άχρηστους επαγγελματίες. Αλλά πλησιάζουν εκλογές και κάτι πρέπει να πούμε!!!! Τα λέω όλα αυτά, παραθερίζοντας σε αυτό το βουνό, χειμώνα καλοκαίρι από την κούνια!!!!!

Χρόνια μας πολλά!!!!!

carpe diem

Ναι...... ενταξει μονο το Πηλιο εχει τετοιους "επαγγελματιες"........ Παντου υπαρχουν ακομα και τωρα!!!! Οσο για τα 120 ευρω δυστυχως υπαρχουν ακομα καποιοι που εχουν κ τα σκανε. Δοκιμασατε να βρειτε δωματιο για τα Χριστουγεννα?? Να δειτε κατι τιμες...... ΑΝ βρισκατε...... Και μη μου πειτε οτι τα 70 κ τα 80 ευρω ειναι λογικη τιμη εκει που εχουν παει οι μισθοι!!!!!

Δεν πειραζει ομως, αντι να δωσω 300 ευρω να παω Σ/Κ Ελλαδα, προτιμαω να σκασω αλλα τοσα κ κατι ακομα κ να παω 1 εβδομαδα εξωτερικο.......

Και καθομαστε κ συζηταμε για χιονοδρομικο τουρισμο απο εξωτερικο......... τρομαρα μας..........

• Like 3

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

μα δεν εχει αξια να κανει βολτα κανεις στο πηλιο με το λιφτ γτ πολυ απλα απο το σαλε δεν ξεκιναει λιφτ.το λιφτ π αξιζει για να το παρεις θα πρεπει να πας στη βαση του κεντρου και με τα ποδια δεν πας.κ αντε κ πηγες σου λεω εγω γτ εισαι ελληναρας ξεροκεφαλος,πως ξανανεβαινεις μετα παλι μεχρι το σαλε?

εγω παντως για την διαμονη μου πλεον στο πηλιο βρηκα το απολυτο ξενοδοχειο ενος ετους μονο και με απιστευτες τιμες και προσφορες και οποτε θα παω εκει για σκι η διαμονη ειναι εξασφαλισμενα η καλυτερη δυνατη σε ολο το πηλιο

Σωστος ο Μπιλαρος!! Πολυ συντομα μιας και καταγομαι απο κει, τι εχουν κανει ολα αυτα τα χρονια οι επιχειρησεις για το χιονοδρομικο κεντρο οταν ολοι αυτοι ειδικα απο Πορταρια, Μακρυνιτσα, Χάνια, "αρμεγανε την αγελαδα" αλλά δεν την ταιζανε και τωρα βγαινουν και φωνασκουν μηπως και τους ακουσει κανεις....απο το 1978 που παω σε αυτο το βουνο το μονο που εχει αλλαξει ειναι να φτιαχτει το "Πλειαδες" και ολα τα αλλα απλα ερμαια στην τυχη τους. Αιντε να χαθειτε ολοι σας ρε, βγαινετε και μιλατε τωρα, καλα να παθετε ρε, η αγελαδα γερασε και παει για πεθαμο, τωρα να δουμε ποσα πιδια πιανει ο σακκος.... ^_^

• Like 3

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Το πρόβλημα της τουριστικής χιονοδρομίας της Ελλάδας στα 5 τελευταία post περιεκτικά με τις απαντήσεις των φίλων.

Φίλοι ξενοδόχοι, εσείς φταίτε και μόνο κανένα χιονοδρομικό δε φταίει, στάξτε τα στο χιονοδρομικό αλλιώς από εδώ και πέρα έτσι θα είναι, καλά γίνατε ζάμπουτοι από την αγελάδα τόσα χρόνια.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

...απο το 1978 που παω σε αυτο το βουνο το μονο που εχει αλλαξει ειναι να φτιαχτει το "Πλειαδες" και ολα τα αλλα απλα ερμαια στην τυχη τους. ^_^

Α λαθος.. Δεν ξερω εαν θυμασαι αλλα πριν 2-3 χρονια βαλανε στα καρεκλακια κατι τρομερα "αφρολεξ"!!!

Το ιδιο ειναι να καθεσαι στο παλιο καρεκλακι πανω στο παλιο ξυλο και το ιδιο πανω σε ενα πολυτελεστατο αφρολεξ?!!!!

Η αλλη αλλαγη ηταν το baby lift.

κριμα γτ ειναι το μοναδικο χκ που εχει χωριο στα 2 χλμ μονο.σ ενα μαγεμενο για μενα τοπιο οπως ειναι το βουνο των κενταυρων.

λυπαμαι πολυ που για ακομα μια φορα στη χωρα μας ΚΑΠΟΙΟΙ κοιταζουν το δεντρο και χανουν το δασος.

απο την αλλη δυστυχως δεν βοηθαει και το χαμηλο υψομετρο του βουνου για κατι καλυτερο.

Παρά τα προβλήματα, η φωτό που τράβηξα στις 20/12/2013 είναι για να μας κάνει όλους να αναθαρήσουμε!

post-6491-0-89421800-1388093680.jpg

• Like 8

ξερουμε αν υπαρχει περιπτωση να το δουμε ανοιχτο 3-7 γεναρη η να μην παρουμε καν τα σανιδια μας μαζι

Πολύ χλωμό. Καλύτερα να πάρετε simeco γιατί θα λιώσετε στο τσίπουρο και το φαγητό.

Πληροφορία: Στην παραπάνω φωτογραφία, στην άκρη δεξιά, ίσα - ίσα φαίνεται ένα λευκό κτήριο. Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο, είναι σπίτι ιδιώτη, ο οποίος απεβίωσε και η γυναίκα του το έχει προς πώληση. Όσοι πιστοί...το τέλειο εξοχικό. Μέσα στο χιονοδρομικό το χειμώνα, στη δροσιά το καλοκαίρι, με το Αιγαίο σε μισή ώρα, το Βόλο για κάθε ανάγκη σε μισή ώρα, τα Χάνια για ταβέρνες σε δύο λεπτά και την Πορταριά γα όσους γουστάρουν χαϊλίκια είκοσι λεπτά!!!!

• Like 1

carpe diem

Σημερινη κατασταση του χκπ . πως βλεπετε την παραπανω φωτο ?? μονο που οπου βλεπετε ασπρο βαλτε καφε :) ο καιρος δεν εχει δειξει ακομα τα δοντια εδω πανω . λιακαδα 2 μερες τωρα και οτι παγος εχει μεινει στις ακρες του δρομου εξαφανιζεται . παρ ολα αυτα το μερος ειναι απιστευτο . εργασιες στο χκπ απο οτι ακουγαμαι απο το σαλε που ηπιαμε τον καφε μας . φιλια πολλα απο τα χανια !!

• Like 1

Περιμένουν να δουν… άσπρη μέρα

Η έλλειψη χιονιού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αφήνει ανοικτό και πάλι το ενδεχόμενο, όπως για μία ακόμη χρονιά, τη δεύτερη συνεχόμενη, να είναι ζημιογόνα η Ανώνυμη Εταιρεία που το διαχειρίζεται, η Κενταύρων Ορος Α.Ε. Μία εταιρεία στην οποία βασικός μέτοχος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά 77,45%, ενώ ο Δήμος Βόλου συμμετέχει με ποσοστό 11,89%.

Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, λίγο πριν τις γιορτές, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300.000 ευρώ, που αποφάσισε το Δ.Σ της Ανώνυμης Εταιρείας. Σε πρώτη φάση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε, όπως συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60.000 ευρώ, με την αντίστοιχη συμμετοχή του Δήμου Βόλου να είναι 9.240 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στην Ανώνυμη Εταιρεία ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Πορταριάς - Ιωλκού και Μακρινίτσας Γιάννης Γκουντέλιας, σημείωσε ότι τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι 398.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε διάστημα μίας 5ετίας. Θα είναι, όπως είπε, χρήματα που αφορούν τη συντήρηση των μηχανημάτων, που ξεκινά μέσα στις επόμενες μέρες.

Η κατάσταση όμως του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα, στην ίδια συνεδρίαση, να προκαλέσουν την αντίδραση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένη, που ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου να ζητήσει από τη Διοίκηση να παρουσιάσει ένα Σχέδιο Ανάπτυξης, πρακτικό, εφικτό και υλοποιήσιμο. Ένα σχέδιο που, όπως τόνισε, θα βελτιώσει κάπως τη σημερινή κατάσταση που μας στεναχωρεί όλους, για να μην πω κάποια άλλη κουβέντα, είπε καταλήγοντας ο κ. Δερβένης.

Αναφερόμενος στην Α.Ε ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ, ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σημείωσε ότι το Μετοχικό Κεφάλαιο της Α.Ε είναι 656.200 ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Γκουντέλιας, σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του Δ.Σ της Α.Ε ενημερώθηκαν ότι η Εταιρεία έχει ζημιές 417.000 ευρώ, ενώ σημείωσε ακόμη ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή για το Χιονοδρομικό λόγω έλλειψης χιονιού.

Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς αναφέρθηκε στην περίοδο που ο σημερινός Αντιδήμαρχος Βόλου Δ. Δερβένης ήταν υπεύθυνος για το Χιονοδρομικό Κέντρο, ως νομαρχιακός σύμβουλος μέχρι και το 2002. Επί των ημερών σας τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά, είπε ο κ. Μουλάς. Οι επόμενοι (σ.σ την περίοδο 2002 - 2006 ) κάποια σειρά έβαλαν εκεί πάνω, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μουλάς.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βράζει στο… ζουμί του και στο τέλος θα το πάρει κάποιος ιδιώτης, είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απ. Νάνος. Δεν το παίρνει κανένας, απάντησαν αμέσως με ένα στόμα, τόσο ο κ. Δερβένης, όσο και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Σούλα Μπαρτζιώκα, με την τελευταία να κάνει λόγο ότι το Χιονοδρομικό αποτελεί, όπως είπε, συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας, ωστόσο, όπως σημείωσε, χρειάζονται να γίνουν επενδύσεις, ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς, τόνισε ότι όσοι έχουν όφελος από τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, θα πρέπει να συμβάλουν στο λειτουργικό του κόστος.

taxydromos.gr

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...