Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kaps

Ιανουάριος 2014

Recommended Posts

Μπα καλά τα λέει ο Μήτσος από 15 και μετά να περιμένετε χειμώνα. Μη ρωτάτε τι και πως η λογική λέει ότι με τέτοια κυκλοφορία θα τρώμα συχνά χιόνια στα βουνά. Για τις επόμενες μέρες ανεβείτε όσο πιο σύντομα μπορείτε Καλάβρυτα καλά κρατούν ίσως ο Παρνασσός είναι λίγο χειρότερος.

Επειδή τα λοκάλια μου λέγαν θρύλους για την πουδροντόινγκ Δευτέρα θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο eyzona που διάολο ήξερε ότι θα βλέπουν όλη μέρα μέσα στο ψυχρό μέτωπο. πάντα να σου κάθονται τέτοια αλλα να μάθουμε το μυστικό αδερφέ...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Να σημειώσω πως βάσει παρατηρήσεων που έχω κάνει, γεγονότα που συμβαίνουν στην Αμερική επαναλαμβάνονται μετά από 40 περίπου ημέρες στην Ευρώπη και σε εμάς περίπου στις 50 ημέρες. Δεν μιλάω για ψύχος του -30 αλλά ένα σημαντικό διάστημα ψύχους για την Ευρωπαική ήπειρο ανάμεσα στις 15 και τις 25 Φεβρουαρίου.

• Like 4

www.YouWeather.com

Ωχ, έχει γούστο να θαφτούμε στο Ischgl...

• Like 1

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Να σημειώσω πως βάσει παρατηρήσεων που έχω κάνει, γεγονότα που συμβαίνουν στην Αμερική επαναλαμβάνονται μετά από 40 περίπου ημέρες στην Ευρώπη και σε εμάς περίπου στις 50 ημέρες. Δεν μιλάω για ψύχος του -30 αλλά ένα σημαντικό διάστημα ψύχους για την Ευρωπαική ήπειρο ανάμεσα στις 15 και τις 25 Φεβρουαρίου.

Μακαρι ρε Δημητρη γιατι εχουμε αρχισει και μας φταινε και τα ρουχα μας πλεον....ευτυχως που εχουμε τα πιτσιρικια μας και ξεχνιεμαστε λιγακι!!!

• Like 2

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Επειδή τα λοκάλια μου λέγαν θρύλους για την πουδροντόινγκ Δευτέρα θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο eyzona που διάολο ήξερε ότι θα βλέπουν όλη μέρα μέσα στο ψυχρό μέτωπο. πάντα να σου κάθονται τέτοια αλλα να μάθουμε το μυστικό αδερφέ...

Καλημέρες !! ΜΙΚ δεν είναι ουτε κωλοφαρδία ουτε καποιο μυστικό. Εχω χαλάσει-και κλαψει πολλές ημέρες που ανεβηκα στο βουνο γιατι Παντα κυνηγούσα την δε ντεη αφτερ κακοκαιρία (εχω δεί τις καλυτερες ταινιες με το ipad στο κατω σαλε.....) .

Κάποια στιγμη όμως αρχισα να πηγαίνω ΚΑΙ τη μερα της κακοκαιρίας και εκεί κατάλαβα πως 8στις10 όταν έπεφτε χιονάκι καλο ήταν "ανοιχτό" το βουνό (βλέπε 6/1/14) ασχετα αμα ηταν σπαστικό γιατι πεφτει στη μασκα - Κατι τελείως αντιστρόφος ανάλλογο με την επόμενη χωρις φαινόμενα που ηταν στο 50/50 (βλέπε 7/1/14) .

Edited by evz0nas
  • Like 2

12001473193_1a46c8783a_z.jpg

Xαχα σωστός. Οι πιστέρ πάντως μου είπαν ότι απλά σας έκατσε, και αυτοί έτοιμοι για φουλ ομίχλη ανέβηκαν, πάντα τέτοια.

Παλιά που έμενα δίπλα στο χιονοδρομικό ανέβαινα και εγώ και συχνά καθόταν (όχι 8 στις 10 πάντως) να βλέπουμε καλά. Ψυχρό μέτωπο χωρίς αέρα ίσως είναι καλό στοιχηματάκι τελικά αλλά άντε γράψε εδώ σε κάποιον να ανέβει από Αθήνα και να μην δει στη Στύγα δυο κολώνες τελικά.

Στο δε ντέι άφτερ απλά θέλει προσοχή το ύψος της νέφωσης και πότε ουσιαστικά σπάει την υγρασία του το χαμηλό. Τη Τρίτη την έδινα πολύ επιφυλακτικά πχ άλλες κακοκαιρίες είναι σαφές αν σπάνε και βγαίνεις πάνω από τα σύννεφα, τα πιάνουμε αυτά πια πολύ πάνω από 50/50

Από 15 Γενάρη σας ξανακαλωσορίζουμε στον χειμώνα μετά από ένα διάλλειμα για καλοκαιρινές διαφημίσεις. Μια χαρά θα είναι και αύριο πάντως και μάλλον και το σκ αλλά απλά κάθε μέρα που περνάει το χιόνι προφανώς θα είναι χειρότερης ποιότητας. Ας μας που και οι σημερινοί τι βρήκαν, τα Καλάβρυτα καλά κρατούν πάντως.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κι όμως παιδάκια τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά (για όσους έχουν ήδη λιώσει στο σκι και θέλουν απλά να ψοφήσουν) και πολύ καλά για όσους δεν το έχουν χαρεί ακόμα. Ύστερα από πάρα πολύ καιρό μπορούμε όπως λέει και ο Δημήτρης να έχουμε σαφήνεια στην κίνηση των Αντικυκλώνων με νορμάλ διατάξεις και όχι σαν αυτά που βλέπαμε τόσο καιρό με την Αρκτική στην Νέα Υόρκη και τον τυφώνα στην Αγγλία.

Κλειδωμένος πια Σκανδιναυικός Αντικυκλώνας ταυτόχρονα με σπάσιμο των Ατλαντικών χαμηλών και εδραίωση Αζόρ που μετά μπαίνει Βόρεια Ευρώπη δεν χάνουμε με τίποτα.

Η τάση πάει σαφώς για μια καλούτσικη κακοκαιρία 16 του μήνα ενώ μπορύμε πια να μιλάμε για καλή κακοκαιρία και διάστημα με σερί χαμηλά 19-25 του μήνα. Η αίσθησή μου είναι ότι από την πρώτη Φεβρουαρίου τα βουνά θα είναι πολύ χιονισμένα μπορεί και νωρίτερα και ότι πάμε για μεγάλο διάστημα με κακοκαιρίες κάθε τρεις μέρες.

Αν δεν είχαν ίχνος χιονιού τα βουνά θα έλεγα ότι μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο ανοίξαμε.

Από ότι μου είπαν και Παρνασσό και Καλάβρυτα έκαναν ωραίο σκιάκι σήμερα ο Παρνασσός πιο παγωμένος και περίμεναν να ξεπαγώσει, μετά έγινε σούπα, τα Καλάβρυτα αρκετά αρκετά καλύτερα προφανώς αν έχεις κάψα για σκι ανέβα αύριο μια χαρά θα είναι, έχει μέτριους Δυτικούς αλλά όχι για να κλείσει η Στύγα πχ.

Και το Σαββατοκύριακο μια χαρά θα είναι.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 7

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μεσοπρόθεσμα πάνε καλά τα πράγματα με το σπάσιμο των χαμηλών στον Ατλαντικό....

Ωστόσο στα τωρινά,το χαμηλό που περιμένουμε σαν τον Μεσσία από Τετάρτη σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, αποδυναμώθηκε αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες...ενώ για μία ακόμη φορά φαίνεται κάποιες βάσεις στα Χ/Κ πάλι να τρώνε βροχή.....

Είναι νωρίς ακόμη.....ωστόσο δε νομίζω να καλυτερέψει και πολύ....

Κι όμως παιδάκια τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά

Τότε όλοι είμαστε από ευχαριστημένοι έως κατενθουσιασμένοι.

Έρχεται και η ανάπτυξη!

• Like 3

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Η διαφορά στην κακοκαιρία της Τρίτης-Πέμπτης είναι πως θα έχουμε ψυχρότερες εγκλωβισμένες μάζες στην ηπειρωτική Ελλάδα που δεν μπορούν να τις προσομοιάσουν τα μοντέλα. Θεωρώ με αρχή την βόρεια Πελοπόννησο αλλά πιο ευνοημένη την ραχοκοκκαλιά της Πίνδου θα δούμε πολύ καλές χιονοπτώσεις ακόμα και κάτω από τα 1400μ.

www.YouWeather.com

Kαλά αντέξει τσιμέντο θα είναι πια το χιόνι, γερές ακμές και όποιος έχει όρεξη για σκιάκι ας ανέβει.

Διαβάζω από εδώ, διαβάζω από εκεί...υπάρχει κάποιος που ανεβαίνει χωρίς να φτιάξει τις ακμές του τέτοιες μέρες?

mil με έπεισες παρόλο που βλέπουμε καλή προοπτική ας βάλουμε τα κλάματα και ας τα βάψουμε όλα μαύρα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλημέρα σε όλους,

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 11/12-01-2014 και σχολιασμός επόμενης βδομάδας

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα το Σάββατο, σε σταδιακή πτώση την Κυριακή.

Αναλυτική πρόγνωση: http://www.youweather.com/article.php?id=167&cid=3156

www.YouWeather.com

Όπως λέει και ο Κώστας το πιο πιθανό είναι να βγάλει ανοιξιάτικα εκτός μην τα χάσετε αν είστε εκεί και επίσης ο πάγος το πιο πιθανό είναι μην ισχύει για το Καιμάκ, για τους Βορειοελλαδίτες είναι πολύ εύκολη η επιλογή.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

mil με έπεισες παρόλο που βλέπουμε καλή προοπτική ας βάλουμε τα κλάματα και ας τα βάψουμε όλα μαύρα

Έχω σοβαρότερα θέματα για να κλαίω, να ενθουσιάζομαι ή να τα βάφω μαύρα. Αλλά μεταξύ μας, ας είμαστε ειλικρινείς. Για να ξέρω, αν είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι από την σεζόν να ζητάμε πάντα τέτοια.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Η χρονιά μέχρι τωρα από χιόνι ειναι και τεράστια αποτυχία. Μακάρι να αλλάξουν τα δεδομένα για τη συνέχεια

9-2-05020.jpg

Όσο αφορά αυτο το ΣΚ,ξέρουμε τι επιλογες έχουμε....Μισά Καλάβρυτα,μισή Βασιλίτσα,Παρνασσός χωρίς να ξέρω τι και πως και Καιμάκ.

Το θέμα είναι από εβδομάδα....Εκεί που είχαμε χαμηλάκι σίγουρο κινδυνεύουμε να φάμε άλλο ένα κάζο....

Με λίγα λόγια το Αμερικάνικο μοντέλο πρόγνωση τα μούσκεψε....μέχρι στιγμής.Ας ελπίσουμε να υπερισχύσει το Ευρωπαϊκό,αλλιώς......

Spyro Αραξεε... Μεχρη και 2 μέρες δεν ξερει κανεις τι γινεται!!! Αλλαζουν ολα ανα πασα ωρα ... Βλέπε τις χιονοπτώσεις της Κυριακο-Δευτέρας. Ακόμη και την Περασμένη παρασκευή δε βρίσκανΥετο

Edited by evz0nas
  • Like 1

12001473193_1a46c8783a_z.jpg

Έλα καλέ δείτε την θετική πλευρά, πριν λίγες μέρες ήμουν έτοιμος να γράψω να ανεβείτε μην είναι τα τελευταία σκι της σεζόν αυτά της πρωτοχρονιάς, τώρα έστω στο βάθος φαίνεται υετοφόρος χειμώνας κάτι είναι και αυτό.

Καλά πάει κλείδωσε ο Αζόρ θα φάμε χαμηλά don't worry.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Nαι βρε παιδιά δεν πειράζει....φτάσαμε 10 Γενάρη και λέμε στο βάθος κάτι φαίνεται.... :hope:

Λέμε θα χιονίσει ακόμα και στα 1500μ Γενάρη μήνα...αντι να λέμε θα χιονίσει ακόμα και στα 500μ τουλάχιστον.... :thumbup:

• Like 1

Ας πάμε για σκι αυριο...γιατί αν βγουν τα σημερινα μοντέλα το επόμενο σκι μετά τις 20 του μηνός....

Στατιστικά, υπάρχουν και καλές και κακές χρονιές. Ας αποδεχθούμε την πραγματικότητα. Δεν γίνεται να είναι όλες καλές. Ούτε κακές. Απλά η ζωή μας είναι πεπερασμένη......... Και ότι γράφει, δεν ξεγράφει!

• Like 5