Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
kaps

Ιανουάριος 2014

Recommended Posts

Kαι εγώ θα κάνω σκι το άλλο Σκ Μιχάλη στα μισά Καλάβρυτα,αλλά αυτο δεν σημαίνει ούτε ότι έχουμε χειμώνα,ούτε ότι χαιρόμαστε με το λιγοστό χιόνι......απλά κάνουμε σκι....

αυτο ειναι το ζητουμενο

λε καρβαρ στα κοτρων ειναι το συνθημα μας με τον Μιχαλη φετος :P

• Like 1

DALTONS POW ROBBERY.....

Έλα μην χάνουμε την αισιοδοξία μας με τον καιρό, θα δούμε άσπρες μέρες.

Να μοιραστώ και εδώ τη χαρά μου 10 χρόνια πετάω δεν το είχα ζησει έκατσε σήμερα πτήση πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Άντε Μιχάλη, να δεις του Δελφούς από ψηλά και έτσι όπως τους είδα εγώ 1η Φεβρουαρίου 2012 (όσο κι αν ξέρω ότι το πετούμενο θέλει ήλιο)

57z2.jpg

Και αυτό να γίνει φέτος, το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι; ;)

• Like 5

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Μακάρι να είσαι και εσύ παρέα :santa:

Γιώργο προφανώς για τους επαγγελματίες είναι πολύ άσχημα τα πράγματα και πίστεψέ με έχω αρκετούς φίλους που "ζουν" από το σκι και το νιώθω.

Παρόλα αυτά η αίσθησή μου είναι ότι πρέπει να συνηθίσουν χιονοδρομικά τύπου Μαίναλο, Σέλι, Περούλι κλπ το νορμάλ θα είναι να ΜΗΝ έχουν χιόνι από εδώ και πέρα. Μακάρι να είναι τυχάιο αλλά είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια το χιόνι ανεβαίνει σε υψόμετρο πολύ στην Ελλάδα. Τεχνητό και άλλες δραστηριότητες θα είναι ο μόνος τρόπος να μην πας φυλακή φίλε.

Μπορεί και απλά να είναι μια τυχαία στατιστική ζεστή περίοδος και να γίνουμε ξανά η χώρα που τα χιονοδρομικά της τα έκανε στην Πάρνηθα, στο Σέλι και στο Πήλιο και είχαν χιόνι 4 μήνες (λίγες πιθανότητες αλλά κλίμα είναι)

Στο θέμα μας το γνωστό τροπάριο του φετινού χειμώνα οριακές θερμοκρασίες αύριο, μεθαύριο και Πέμπτη και χιόνια μόνο στα ψηλά των χκ και στα "ψηλά" χκ με τις ελπίδες μας για σοβαρή κακοκαιρία στις 20 με Νοτιάδες η οποία όμως ακόμα μοιάζει ζεστή. Βουντού και προσευχές να αλλάξει. Αμέσως μετά όμως πέφτει η θερμοκρασία και έχουμε κακοκαιρίες με πιο πολύ κρύο.

Μακροπρόθεσμα εξακολουθεί να μου αρέσει η προοτπική ότι θα μπει χειμώνας και δεν το έχω ξαναγράψει έτσι φέτος. Θα μπει θα το δείτε μετά τις 20 το πάει καρφί για χειμώνα.

Λογικά Παρασκευή Σάββατο Κυριακή θα είναι πολύ όμορφες μέρες για σκι, ποιότητα χιονιού μη ρωτάτε αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι σούπερ. Και όποιος μπορεί για Καιμάκ που είναι η χρονιά του λογικά θα ανταμοιφθεί.

Τον eyzona τον βλέπω να ανεβαίνει αύριο και είναι πιθανό να του κάτσει

Στάθη τα σεντόνια του Βαγγέλη δεν σε καλύπτουν?

Τα ensemble για μετά τις 19 είναι καθαρά χειμωνιάτικα και η εικόνα που πρέπει να δούμε για χειμώνα κάπως έτσι είναι.

MS_2139_ens.png

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη εχουμε περάσει χρονιές με πολυ χιόνι όπως τα δυο τελευταία χρόνια και εχουμε περάσει και χρονιές με καθόλου χιόνι. Απλά αν συνδυάσεις κρίση και τη μη έλευση του χειμώνα μεχρι τωρα εχουμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα .

9-2-05020.jpg

Καλημέρα σε όλους,

Πρόγνωση καιρού για την βδομάδα 13-01-2014 έως 19-01-2014

Με βροχές και παροδικές καταιγίδες ξεκινάει η βδομάδα στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. Σποραδικές βροχές την Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας οι οποίες αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Βροχές και παροδικές μπόρες την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Παρασκευή. Τοπικές βροχές το Σάββατο στην βόρεια Ελλάδα και σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή το μεσημέρι με ισχυρές κατά τόπους βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές κατά 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και σχολιασμός επόμενης βδομάδας: http://www.youweather.com/article.php?id=168&cid=3157

• Like 1

www.YouWeather.com

Δημήτρη το πιστεύεις πολύ ότι θα έχει σημαντικές χιονοπτώσεις την Κυριακή και δεν θα είναι όσο ζεστό το δίνει? Το πρώτο σημαντικό ντέρμπυ της χρονιάς είναι αυτή η κακοκαιρία που έχει τάση να έρθει και πιο ψυχρή.

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη εκτιμώ πως από Κυριακή απόγευμα θα αρχίσουν τα όργανα στα Β/ΒΔ και μέχρι την Τρίτη 21 Ιανουαρίου εκτός απροόπτου θα έχουμε δεκάδες cm χιονιου στα χιονοδρομικά - οριακά στις βάσεις από Καρπενήσι και νοτιότερα την Κυριακή αλλά μέσα στην Δευτέρα και την Τρίτη τα υψόμετρα θα πέσουν αρκετά.

• Like 3

www.YouWeather.com

Η γενικότερη εικόνα του χειμώνα, έως τώρα,

είναι κάπως έτσι:

half-full-glass-water.jpg

Προσωπικά, μιας και είμαι γενικότερα αισιόδοξος

και δεν έχω μάθει να τα βάφω μαύρα,

το βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι.

Δουλεύουν, έστω και με μερική λειτουργία, 4 χιονοδρομικά (Ε.Χ.Κ.Β., Χ.Κ.Β-Κ, Χ.Κ.Π & Χ.Κ.Κ.)

Αυτά καλύπτουν σχεδόν όλα τα αστικά κέντρα με max. απόσταση τα 300χλμ.

Αν μπορεί κάποιος να συμβιβαστεί με το υπάρχων διαθέσιμο χιονοδρομικό πεδίο,

μόνο με χαμόγελα θα γυρίσει από το ski/snbάκι του.

Όσοι τυχεροί ανέβηκαν αυτό το Σ-Κ

νομίζω ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου.

- - - - - - - - - - -

Στην Ελλάδα μας,

αν κάποιος θέλει να ευχαριστηθεί πραγματικά χιονοδρομία

θα πρέπει να μάθει να συμβιβάζεται,

με αυτό που κάθε σε περίοδο προσφέρεται ως ιδανικό.

Θα πρέπει να ευχαριστιέται το ski/snb του

και εντός πίστας, και με το εκτός, και με τα ανοιξιάτικα,

και με τα σκληρά παγωμένα,

και και και και...

Προσωπικό παράδειγμα, για αυτές τις μέρες:

εντός πίστας ski, σε τόσο καλό χιόνι, με τέτοιες λιακαδούρες, με καλές θερμοκρασίες,

χωρίς συνωστισμό μέσα στις πίστες, χωρίς αέρα - ομίχλη κλ.π.,

χωρίς καθόλου αναμονές στους αναβατήρες

και όλα αυτά σε Σ-Κ, δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει.

ΙΔΑΝΙΚΑ.

Κάναμε όσο ski βάσταγαν τα πόδια μας...!

Τώρα για όσους αρέσκονται μόνο σε πούδρες

και χιονοδρομία σε όλο το βουνό... ας περιμένουν.

Μέχρι τότε εγώ θα "προπονούμε"

(ελπίζω να μη καώ στη προθέρμανση...).

- - - - - - - - - - -

Το σίγουρο είναι ότι, κάποια στιγμή, το ποτήρι θα γεμίσει.

Μακάρι να μην έχετε κορακιάσει μέχρι τότε, όσοι περιμένετε να γεμίσει.

Αν είναι αυτός ο κακός χειμώνας, που κάποια στιγμή θα ερχόταν,

καλά μας πάει...

Ακόμα και για αρκετούς επαγγελματίες του χώρου,

σώθηκαν κάπως, από τη κερδισμένη, για 3η σερί χρονιά, περίοδο των γιορτών.

• Like 11

Το μόνο πρόβλημα για την τρέχουσα βδομάδα και όποιον θέλει να επισκεφτεί τα χιονοδρομικά είναι η αρκετά συμπαγης και καθόλα τα ύψη νέφωση.

Καλάβρυτα: http://www.youweather.com/weather_forecast_meteograms2.php?cid=41

Παρνασσός: http://www.youweather.com/weather_forecast_meteograms2.php?cid=68

Βασιλίτσα: http://www.youweather.com/weather_forecast_meteograms2.php?cid=69

• Like 5

www.YouWeather.com

Πάμε ρε παίδες δυνατά, αισιοδοξία και θα το ρίξει το τιμημένο. Δε μασάμε ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4

• Like 3

Καλαβρυτα εχει αρχίσει...... Παρασκευη με βλέπω Πανω!

12001473193_1a46c8783a_z.jpg

οσο βλεπεις πως πηγε ο χειμωνας για ενα μεγαλο μερος της Ευρωπης, πιστευω οτι στην Ελλαδα παλι καλα ειναι αν σκεφτει καποιος την γεωγραφικη της θεση

Για παραδειγμα η μιση Αυστρια λειτουργει με τραγικα χαμηλα υψη χιονιου.

Στην Ν.Γερμανια παλι μια απο τα ιδια...

Για πιο βορεια στην Γερμανια, που εχει αρκετα χιονοδρομικα, αλλα σε χαμηλα υψομετρα, δεν λειτουργει τιποτα. -0 στα 0

• Like 2

Snow is on my D.N.A.

Παιδια, δωστε προγνωσεις στο λαο γιατι δεν αντεχετε αλλο αυτη η κατασταση.

Ναι ρε, δεν μου φτανουν τα σεντονια του Βαγγου, θελω γενικως να βλεπω σεντονια και απο τους τρεις σας.

Λοιπον εχω να προτεινω κατι, οπως υπαρχει το ευρωπαικο, το αμερικανικο και οτι αλλο υπαρχει για συγκριση, γιατι δεν φτιαχνουμε και μεις εδω μεσα ενα πινακα που ο ΜΙΚ, ο KABMAN και ο Vanzel να αναλυουν συγκριτικα τα μοντελα τους σε καποιο πινακα και ετσι θα εχουμε εναν πινακα με τρεις αναλυσεις απο τρεις διαφορετικους ανθρωπους... -_-

• Like 4

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Με τα καλύτερα μοντέλα βγαίνει ο kabman, εγώ προτιμάω κυρίως γεματούλες του Playboy και ο Βαγγέλης το έχει ρίξει στα κορίτσια της Victoria Secret

Ζέστες ζέστες, λίγα φαινόμενα λίγα φαινόμενα, πλάκα πλάκα κάπου ανάμεσα στην Παρασκευή και το Σάββατο κάπου έχει υπερμέρα για πούδρα και πιστεύω στα ψηλά των χιονοδρομικών και στο Καιμάκ για όσους τους κάτσει θα έχει πουδροντόινγκ. Να το δούμε για όσους θέλουν λιακάδα αλλά για τολμηρούς μέσα στη βδομάδα αν κάτσει μπορεί και να έχει υπερμέρα. Αέρηδες δεν δίνει οπότε όπως λέει ο eyzonas για κάποιον πολύ τολμηρό ΠαρνασσοΚαλάβρυτα ίσως κάτσει στις επόμενες τρεις μέρες η καλή μέρα, αν και η εικόνα που έχω τώρα είναι ότι δεν θα ανέβαινα μιας και η πρόβλεψη είναι ομίχλη.

Θα ρίξει τις επόμενες τρεις μέρες και είναι πιθανό να είναι και πολύ, και ειδικά Καλάβρυτα και στα ψηλά τους θα είναι όλο χιόνι χιόνι. Επίσης Βασιλίτσα θα φάει αρκετό επίσης μάλλον στα χαμηλά θα είναι βροχή.

Ετοιμαζόμαστε για να βρούμε την επόμενη λιακαδουπερμέρα λογικά Παρασκευή ή Σάββατο θα έλεγα το Σάββατο να το κανονίσετε από τώρα.

Και μοιάζει να κερδίζει πόντους ένα σενάριο που μας βολεύει πολύ να τζουφιάσει η κακοκαιρία της Κυριακής που είναι ζεστή και να μας έρθει ενισχυμένη γερή κακοκαιρία στις 22 με πολύ πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Επιμένω στην άποψη μου ότι η επόμενη βδομάδα και το διάστημα 20-28 θα είναι το διάστημα που θα γεμίσει τα χιονοδρομικά μας χιόνι και θα πνίξουμε τον πόνο μας στο σκι.

Τι έγινε πάλι στο day after το γυρίσαμε, δεν θα ανέβεις αύριο που θα το βάζει?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλαβρυτα εχει αρχίσει...... Παρασκευη με βλέπω Πανω!

Πιθανότατα θα ανέβουμε και μερικοί ακόμα από Καλαμάτα τη Παρασκευή...

• Like 1

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Πιθανότατα θα ανέβουμε και μερικοί ακόμα από Καλαμάτα τη Παρασκευή...

σουπερ να μιλησουμε γιατι θα ειμαι απο το βραδυ εκει

12001473193_1a46c8783a_z.jpg

μιλαμε η χιονοστερηση εχει χτυπησει...κοκκινα!!

• Like 11

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Κι όμως σήμερα ήταν η μέρα Καλάβρυτα. Αύριο δεν θα ανέβαινα θα ρίχνει (θερμοκρασίες πάντα οριακές) όπως και την Πέμπτη.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή όμως θα είναι υπέροχα. Για ετοιμαστείτε να τελειώσει η χιονοστέρηση. Mε εκτόξευση της θερμοκρασίας βέβαια αλλά πιστεύω θα έχει αξιοπρεπέστατο σκι

Ο καημένος ο Παρνασσός να δούμε τι θα φάει.

Στην προοπτική εξαυλώθηκε η κακοκαιρία της Κυριακής και θα μας έρθει όλο μαζί με πιο πολύ κρύο στα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δεν αντέχω θα το γράψω....τι να περιμένουμε απο τον καιρό όταν ακόμη και στις άλπεις οι θερμακρασίες είναι οριακές στα χαμηλά υψόμετρα; Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο Φεβρουάριος να δώσει κάτι. Τα ενσέμπλ πάντως πάνε κορδόνι....θετικές μέχρι τέλος του μήνα.

• Like 1

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

E και που πάνε θετικές? Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και να σου πω ότι αυτή είναι εξαιρετική εικόνα για ensembles για χιονοδρόμους ακόμα και αν έβλεπα μια ζωή το ποτήρι μισοάδειο. Για χιονοπόλεμο στις πόλεις είναι κακά, αλλά για το σκι μας αυτό περίπου περιμένουμε να δούμε συνεχή χαμηλά από Δυτικά με θερμοκρασίες 0-5 στα 850. Μακρυά είναι υπομονή ας το χαρούμε από Παρασκευή και βλέπουμε

post-6-0-73968600-1389693719.png

Ναι η αλήθεια είναι ότι για τα "χαμηλά" χιονοδρομικά είναι λίγο δράμα τα πράγματα...

Η εκτόξευση της θερμοκρασίας το σκ είναι αναγκαία για να σπάσει η κυκλοφορία το καλό είναι ότι είναι χωρίς βροχή ή χωρίς πολύ βροχή τέλως πάντων.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

νομίζω οτι οι θερμοκρασίες θα ηταν εντάξει αν υπήρχε τουλάχιστον κάποια βάση χιονιού στα χαμηλά των ΧΚ.

Με τα τωρινά δεδομένα όμως δεν βρίσκεις οτι θα έπρεπε ότι πέσει, να πέσει με χαμηλότερες θερμοκρασίες;

Οτι και να πούμε βέβαια, η εικόνα δεν ειναι και η καλύτερη, ούτε αυτή που ελπίζαμε να έχουμε.

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

Δεν αντέχω θα το γράψω....τι να περιμένουμε απο τον καιρό όταν ακόμη και στις άλπεις οι θερμακρασίες είναι οριακές στα χαμηλά υψόμετρα;

Με πήρε προηγουμένως τηλέφωνο γνωστή και μη εξαιρετέα moderator του forum να μου πει ότι είναι στο Val D'Isere με ψοφόκρυο και χιονόπτωση από χτες το βράδυ. Le Poudr magnifique και τα μυαλά στα κάγκελα....

• Like 12

Make Parnassos Great Again!