spider 2,124 Report post Posted February 21, 2014 Ολα τα νεα μοντελα της αγορας στα ποδια σας. Guest για φετος τα απιστευτα Split Board... Το SkiTest αφορα εξοπλισμους της επομενης σεζον. http://www.skimag.gr...our-choice.aspx Μην το χασετε γιατι θα χασετε!! 9 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 21, 2014 Στάθη το σκι τεστ είναι πραγματικά πολλη σημαντική κίνηση. Και μπραβο σε ολους τους εμπλεκομενους. Οι εταιρείες που συμμετέχουν δείχνουν με τη συμμετοχή τους ότι σέβονται τον Έλληνα χιονοδρόμο και την ελληνική αγορά και μπραβο τους γιαυτο. Οι εταιρείες που δεν συμμετέχουν δείχνουν ότι δεν σέβονται το Έλληνα χιονοδρόμο ούτε την ελληνική αγορά. Με το φτωχό μου μυαλουδακι συμπεραινω λοιπόν ότι η K2 και η ROSSIGNOL δεν με σέβεται δε με υπολογιζει και η πολιτική της με στελνει στον αντιπρόσωπο τον οποιο θα πρεπει να πληρωσω για το σκιτεστ. Το ενοικιο δηλαδη το ονομαζουν σκι τεστ. Θα ηθελα και εγω και πιστευω και αλλοι να δοκιμασουμε μερικα καινουργια μοντελα απο τις 2 προαναφερθησες εταιρειες αλλα η συμπεριφορα αυτη ειναι συμπεριφορα μονοπωλιακου μοτιβου. Δε πειραζει ομως αυτοι χανουν πελατες και πελατιακες σχεσεις στον ελλαδικο χωρο. Υπαρχουν κιαλλου πορτοκαλιες οπως η ARMADA και οι υπολοιπες συμμετεχοντες εταιρειες και ισως κερδισουν και μενα λογω ελειπους ανταγωνισμου. Φιλικα Ηλιας. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 21, 2014 Επισης υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα σε αυτο το SkiΤest επιτελους να λαβουν μερος και οι κορυφαιες εταιρειες του χωρου ATOMIC & SALOMON. Θα ενημερωθειτε εγκαιρως.... 2 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
captainhook3 680 Report post Posted February 21, 2014 Θα μπορούσαν να βάλουν κ καμία καθημερινή μέσα στο προγραμμα για να μπορέσουν περισσότεροι να κάνουν τη δοκιμή που θέλουν.... 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 23, 2014 (edited) Ταυτοτητες ή διπλωμα οδηγησης μη ξεχασετε να παρετε μαζι σας Edited February 24, 2014 by Δεν Ξενερωνω 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 23, 2014 Επισης μεχρι μεθαυριο τριτη θα ξερω αν τελικα λαβει μερος και η θρυλικη K2. Θα ενημερωθειτε εγκαιρως.... 1 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 24, 2014 ποιες εταιριες ειναι σιγουρες Σταθη? Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 24, 2014 Η Εταιρειες που θα λαβουν μερος σιγουρα με τα σημερινα δεδομενα και φυσικα χιονιου επιτρεποντος, ειναι οι εξης: HEAD, ELAN, BLIZZARD, VOLKL-MARKER, (θα υπαρχουν και οι μποτες DALBELLO σε τομη για να δουν και να ενημερωθουν οι χιονοδρομοι για την κατασκευη τους) ARMADA, BLACK CROWS, STOCKLI, FACTION SKIS, ARBOR με SPLIT BOARD. Πολυ μεγαλο ενδεχομενο υπαρχει να λαβει μερος και η K2 αλλά επιτελους και η ATOMIC( κανουν αγωνα απο το τμημα μαρκετιγκ να προλαβουν το θεμα προβολης) οσο για την SALOMON δυστυχως για φετος αλλά ελαβα υποσχεση για τον επομενο χρονο. Ολγα αν μπεις στο http://www.skimag.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85/tabid/67/ArticleId/256/SkiTest-make-your-choice.aspx θα δεις ποιες εταιρειες θα μας τιμησουν τελικα, τωρα αν κατι γινει και καποιος δεν παρευρεθει ενω εχει δηλωσει εμπρακτα την συμμετοχη του, θα υπαρχουν οι υπολοιποι, αλλά δεν παιζει τετοιο θεμα, οτι μπαινει πανω στην αφισσα μενει!! 9 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 24, 2014 (edited) Στάθη προκαταβολικά θερμά συγχαρητήρια που ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ κουράζεσε για να χαρούμε εμείς καταστάσεις που δεν είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα. 30 πόντους φρέσκο και σχεδόν λιακάδα παρακαλώ το Σάββατο και -8 και λιακάδα τη Κυριακή Edited February 24, 2014 by ΜΙΚ 10 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Bjorg 187 Report post Posted February 25, 2014 (edited) Μπράβο για μια ακόμη φορά! Φαντάζομαι πως και η Elan ίσως να έχει splitboard (είχε στο X.K.K.), μήπως και η Volkl ? Edited February 25, 2014 by Bjorg 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 25, 2014 Λοιπον οσων αφορα την ATOMIC αλλά και την SALOMON θα ειναι μαζι μας απο τα επομενα skitest την επομενη σεζον, για φετος δυστυχως δεν.... Για την K2 περιμενω τον ok αυριο πρωι οποτε και θα ενημερωθειτε. Παιδια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια, για μενα ειναι χαρα μου και το καλυτερο απο ολα ειναι η ικανοποιηση που νιωθω οταν ολοι εσεις βρισκεστε πανω στο βουνο και δοκιμαζετε οσο το δυνατον ποιο πολλα πεδιλα οποτε και ειστε σε θεση να κρινετε τι ειναι αυτο που σας ταιριαζει περισσοτερο. Επισης θα ανοιξω αργοτερα και ενα νεο θεμα στην ενοτητα ski το αθλημα οπου θα μπορειτε να μπειτε και να γραψετε , το υψος σας, το βαρος σας, το επιπεδο σας, τι σκι δοκιμασατε, καθως και τι αισθηση αποκομισατε φορωντας τα και αν γινετε σε τι πεδιο κινηθηκατε, τελος ποια ηταν η συμπεριφορα του αντιπροσωπου που ηρθατε σε επαφη. . Θα σας παρακαλεσω να μην παραλειψετε να το κανετε οταν βρεθειτε σε οικιο περιβαλλον για σας!!! 6 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted February 25, 2014 Μπορείς να μας πεις ποιός είναι αυτός με το χαμόγελο στην αφίσα? Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 26, 2014 Επισης θα ανοιξω αργοτερα και ενα νεο θεμα στην ενοτητα ski το αθλημα οπου θα μπορειτε να μπειτε και να γραψετε , το υψος σας, το βαρος σας Σα δε ντρέπεσαι!!! Σε λίγο θα ζητήσεις και ηλικία! 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted February 26, 2014 Πλάκα-πλάκα Άρη, η ηλικία (αυτού που γράφει) είναι πολύ σημαντικό στοιχείο (για αυτόν που διαβάζει). π.χ. Άλλο πράγμα να γράψεις εσύ ότι το τάδε πέδιλο είναι ξεκούραστο και άλλο να το γράψω εγώ (που έχω την διπλάσια παρά κάτι ηλικία). Φιλικά 8ψυχος 2 Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 26, 2014 Ναι Αρουκο και την ηλικια (ευτυχως που μου το θυμησες) οπως ακριβως τα λεει ο 5ψυχος Λοιπον τα ΤΕΛΙΚΑ ΝΕΑ για το SkiTest ειναι οτι η K2 οπως και η ATOMIC και SALOMON δεν θα παρευρεθουν στο event και απλα δωσαμε ραντεβου για την επομενη χρονια (θεου και χιονιου επιτρεποντος) Επισης αλλη μια εταιρεια που θα μας τιμησει με την παρουσια της θα ειναι και οι πασιγνωστη action καμερα DRIFT. 2 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 26, 2014 (edited) Ναι Αρουκο και την ηλικια (ευτυχως που μου το θυμησες) οπως ακριβως τα λεει ο 5ψυχος Λοιπον τα ΤΕΛΙΚΑ ΝΕΑ για το SkiTest ειναι οτι η K2 οπως και η ATOMIC και SALOMON δεν θα παρευρεθου ν στο event και απλα δωσαμε ραντεβου για την επομενη χρονια (θεου και χιονιου επιτρεποντος) Επισης αλλη μια εταιρεια που θα μας τιμησει με την παρουσια της θα ειναι και οι πασιγνωστη action καμερα DRIFT. Ηλια εχεις κανα χαρτομαντηλο να κλαφτουμε? Edited February 26, 2014 by Δεν Ξενερωνω Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 26, 2014 Exω Γιάννη μην ανησυχείς απορροφητικό μάλιστα. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω γιατί σέβομαι και εκτιμω το έργο που έχει κάνει ο Στάθης για να δοκιμάσουμε εμείς καινούργιες τεχνολογίες. Δεν θελω να φανω αχαριστος. Η αληθεια είναι ότι έχω κάτι προσωπικές αποψεις τις οποίες και τις κρατάω για τον εαυτό μου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 26, 2014 μπραβο στο Σθατη και δροπη στο μαρκετινγ τησ ATOMIC,SALOMON ,K2,ο αντροπος του βρεισκει πελατεσ και αυτη κλοτσανε!!! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 26, 2014 να τουσ σαμποταρουμε,τοσεσ καλεσ αλλεσ ετεριεσ εχει Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 27, 2014 (edited) Πέρα από τη συζήτηση περί της σημασίας του ski test που θα μου έπαιρνε ένα μεγάλο σεντόνι σε πόστ για να αναπτύξω τη γνώμη μου, συνειδητοποιούμε τί σημαίνει αυτό για τον κάθε έμπορο / εισαγωγέα? Σε μια εποχή που όλοι οι εμπορικοί τομείς έχουν καθιζήσει, και το σκι αρχίζει να ξαναγίνεται μια δραστηριότητα για λίγους (είτε γιατί έχουν χρήματα είτε γιατί είναι απολύτως τρελαμένοι μ αυτό και είναι η προτεραιότητά τους - οπότε βρίσκουν χρήματα), το αγοραστικό κοινό συρρικνώνεται κάθε μέρα και περισσότερο και οι προοπτικές στην αγορά δείχνουν να μεταναστεύουν από αυτόν τον τόπο. Σ' αυτό το κλίμα λοιπόν, εμείς που θέλουμε να δοκιμάσουμε π.χ. πόσο ωραίο πέδιλο είναι το S7 ή το Amphibio ή δε ξέρω ποιό άλλο, τρέχουμε να το "δοκιμάσουμε", περιμένοντας από τον έμπορο να έχει προαγοράσει μερικά κορυφαία μοντέλα σε 1-2 διαστάσεις για να βολεύονται όλοι, με το ενδεχόμενο στο τέλος της ημέρας να έχουν από μερικές γρατζουνιές μέχρι και σοβαρή ζημιά, καθώς επίσης με αμφίβολο οριστικοποιημένο πελατολόγιο στο τέλος της ημέρας. Όπως ειπώθηκε από πολλούς π.χ. και πέρυσι μετά το αντίστοιχο σκι τεστ στα Καλάβρυτα τον Γενάρη (θεέ μου πόσο χιόνι είχε τότε...), καταπληκτικό το S7 αλλά η τιμή του τσούζει κάπως.... Για μένα όλο αυτό μοιάζει με τη δυνατότητα με 50€ να οδηγήσεις μια Ferrari στην Αττική Οδό με έως 120 χλμ/ω. Νομίζω ότι οι περισσότεροι θα δοκιμάσουν τα καλύτερα, είτε έχουν τη δυνατότητα να τα πάνε είτε όχι, είτε μπορούν να τα αγοράσουν είτε όχι. Κι απ' την άλλη ο έμπορος που θα κοιτάει στα μάτια μπας και διακρίνει έστω και μια πρόθεση για αγορά. Νομίζω ότι σε αντίστοιχα event στο εξωτερικό, η προώθηση των προϊόντων γίνεται κεντρικά από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν να "περιοδεύουν" ένα στόλο δειγματισμού για τέτοιες περιπτώσεις. Όμως εντό είναι ελλάντα καρντιά μου. Ειλικρινά απορώ πώς αποτελούμε χωριστή αγορά και δεν μας έχουν μπουζουριασμένους όλους με μια ετικέτα ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Σιγά πια το μεγάλο target group. Για όσους εμπόρους θα παρίστανται φέτος καταθέτω τη συμπάθειά μου, ευχόμενος να μπορούν να κάνουν τέτοια αβανταδόρικα event σε μια αγορά που δύσκολα μπορεί να δείξει την ευγνωμοσύνη της. Για όσους δεν τα κατάφεραν, ας μην "κρατάμε κακία" σκεφτείτε στη θέση τους τι θα προτιμούσατε, μια εκδρομη για τα παιδιά σας ή το χαμόγελο από 50-100 δήθεν πελάτες + ενδεχόμενη ζημιά; Edited February 27, 2014 by panchristo 6 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 27, 2014 (edited) Πάνο ξερεις την πολιτική των εταιριών και πως μας πλασαρουν τα σκι για τεστ? Εγώ δε ξέρω γιαυτό σε ρωτάω και δεν με ενδιαφέρει. Όλα τα αγαθα-εμπορευματα τεσταρονται από ιδιώτες είτε σε εκθέσεις είτε στις επιτόπου αντιπροσωπιες. Είτε λέγονται κάμερες είτε λαπιτοπ είτε αυτοκίνητα. Αυτές οι εταιρίες παραθέτουν το δείγμα είτε τους το χει δώσει η μαμα εταιρεία είτε το έχουν διαθέσει από μόνοι τους. Πως είσαι σίγουρος ότι τα βάζουν απτη τσέπη τους? Edited February 27, 2014 by ilias-zak Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted February 27, 2014 (edited) Oλα τα DEMO και τα ΔΕΙΓΜΑΤΑ είναι προπαραγγελμένα από τον Οκτώβριο 2013 και προπληρωμένα από τον Ιανουάριο 2014. Συνολικά η πολιτική των κατασκευστών εταιριών στοχεύει σε αυστηρά και ρεαλιστικά forecast = προβλέψεις . Αυτό σημαίνει ότι οι product managers των εταιριών προχωρούν στις αγορές πρώτων υλών από τους προμηθευτές τους και οργανώνουν τις ημερομηνίες παραγωγής ανά μοντέλο.Στοχεύουν σε οικονομίες κλίμακος και προχωρούν σε συντηρητική και μεθοδολογικά τεκμηριωμένη παραγωγή ποσοτήτων , όπως έχουν καθοριστεί από τη ζήτηση . Δεν υπερπαράγουν με πρόσθετο κριτήριο τον ενθουσιασμό εμπόρων και χρηστών γιά ένα ΝΕΟ /ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ/ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ αλλά εμμένουν αυστηρά στη ζήτηση . Το stock είναι διπλά ζημιογόνο ,αφού δημιουργεί υψηλά κόστη αποθήκευσης / μεταφοράς /επανασυσκευασίας ( logistics γιά τον κατασκευαστή, και υποχρέωση έκπτωσης προκειμένου να απαλλαγεί από αυτό . Η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί σειρά ανακαττάξεων σε ολα τα στάδια και τις μορφές επνδύσεων και παραγωγής σε χιονοδρομικά προιόντα και υπηρεσίες . Ο έγκυρος επιστημονικά και εμπορικά χαρακτηρισμός των ενεργειών που καθιερώθηκαν να ονομάζονται TEST είναι ξεκάθαρα PROMOTION /SAMPLING = Προωθητική ενέργεια /παρουσίαση / δειγματισμός/ ενημέρωση καταναλωτών . Η γνώμη τους , η εντύπωση τους , τα σχόλια τους είναι αξιοποιήσιμα έως και χρήσιμα και ενδεχεται να δημιουργήσουν συνθήκες προτίμησης και πώλησης στο μέλλον σε μικρές καταναλωτικά ομάδες. Ομως ο αναβάτης δυστυχώς δεν είναι TESTER . Eχει στα πόδια του ένα τελικό προιόν που τεστάρεται και βελτιώνεται τουλάχιστον 2 χρόνια πριν φτάσει στην παρουσίαση . Ο σχολιασμός του είναι ευπρόσδεκτος αλλά οι παρατηρήσεις του - αν είναι σε θέση να τις κάνει /feeedback - είναι δυστυχώς άχρηστες/ανώφελες/αδιάφορες γιά τον κατασκευαστή . Αν οι εταιρείες ήθελαν πραγματικά τη γνώμη,γνώση , τις ανάγκες,τις αντιδράσεις του καταναλωτικού χιονοδρομικού κοινού .θα είχαν φροντίσει να τις έχουν έγκαιρα και στον κατάλληλο χρόνο / τόπο / συνθήκες . TO DEMO-RENTAL KAI TO CONSUMER ΤΕST ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ / ΑΝΑΒΑΤΩΝ . Τα ΤΕST όπως το επερχόμενο καλώς γίνεται . Προσθέτει και δεν αφαιρεί στην εξέλιξη της χιονοδρομικής διαδικασίας . Εμπλουτίζει τις εντυπώσεις - ισως και τις γνώσεις - των αναβατών γιά το χιονοδρομικό προιόν . Οι εταιρίες έχουν να επιλέξουν πως ακριβώς θα διαχειριστούν τις σχέσεις τους με το κοινό . Σε δύσκολους καιρούς μπορούν να μην θέλουν ή να μη μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος μιάς ευπρόσωπης και συνεπούς παρουσίας . Στην καλοδεχούμενη ερώτηση ...ΕΣΥ τι προκρίνεις ως λύση ? απαντάω . Εχοντας προαγοράσει 5 + 5 δείγματα 2 εταιριών από τα ανεμενόμενα ως best in test / testers choice του 2015 τα διέθεσα σε χιονοδρόμους που πιστεύουν τα συγκεκριμένα ski brand με συνέπεια , έμπρακτα σαν ποιότητα .φιλοσοφία, απόδοση και τιμή . Το brand loyalty κατά τη γνώμη μου προηγείται . Οι πρώτοι που πρέπει να ικανοποιθούν είναι όσοι και όσες έδειξαν το ενδιαφέρον τους- χιονοδρομικό και καταναλωτικό - ήδη απο τη ΔΙΕΘΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ 2015 ΣΤΟ web ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ . ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΟ ...αναρωτιέμαι : 1. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ,ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ski BOOTS TESTS ... αρχίζοντας τη δοκιμή μοντέλων και καλουπιών αρχικά περίκλειστους χώρους των χιονοδρομικών και κατόπιν στις πίστες ? 2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΤΥΠΟ ,ΠΟΣΟΣΤΟ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ SKI Όλες οι ΞΥΛΕΙΕΣ είναι ίδιες ? Τα CARBON ? Τα ΤΙΤΑΝΙΑ ? Οι ΓΩΝΙΕΣ ? Οι ΕΠΟΞΙΚΕΣ ΡΥΤΙΝΕΣ ? Οι ΒΑΣΕΙΣ ? Τα FIBERGLASS έχουν τα ιδια α. Χαρακτηριστικά την ίδιαβ. Σύνθεση και την ίδια γ. Επεξεργασία ? Oi ΠΡΕΣΣΕΣ / ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ / ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΕΣ / ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ τους είναι ίδιες ? 3. ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Ή ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ? ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΩ -ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ - ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ,ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ! Edited February 27, 2014 by snowhow 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 27, 2014 (edited) Πάνο ξερεις την πολιτική των εταιριών και πως μας πλασαρουν τα σκι για τεστ? Εγώ δε ξέρω γιαυτό σε ρωτάω και δεν με ενδιαφέρει. Όλα τα αγαθα-εμπορευματα τεσταρονται από ιδιώτες είτε σε εκθέσεις είτε στις επιτόπου αντιπροσωπιες. Είτε λέγονται κάμερες είτε λαπιτοπ είτε αυτοκίνητα. Αυτές οι εταιρίες παραθέτουν το δείγμα είτε τους το χει δώσει η μαμα εταιρεία είτε το έχουν διαθέσει από μόνοι τους. Πως είσαι σίγουρος ότι τα βάζουν απτη τσέπη τους? Νομίζω ότι η εκτενέστατη απάντηση του Θάνου είναι κατατοπιστικότερη, σοβαρότερη και με υπογραφή επαγγελματία του χώρου απ' τη δική μου οπότε επέτρεψε μου να μην εντρυφήσω στο θέμα περισσότερο. Αλλά έτσι για να σε ιντριγκάρω, έχεις κάνει test drive σε αυτοκίνητο - για να χρησιμοποιήσω το έτερο παράδειγμά σου? Κι αν ναι, τί ακριβώς δοκίμασες στο 10' λεπτο που σε κάνουν το γύρω 5 τετραγώνων σε συνθήκες κίνησης? Εγώ πέρυσι είχα την ευκαιρία πχ να οδηγήσω σε ένα event ένα Mini Cooper John Cooper Works (όλη τη γκάμα) και παρά το ότι είχαν στήσει μια ενδιαφέρουσα χάραξη στο Ελληνικό - στην οποία ο συνοδηγός μου κρατιόταν πανικόβλητος όταν έκανα τα S-άκια (άσχετος δηλαδή) τα αυτοκίνητα τα είχαν λιώσει τη προηγούμενη μέρα οι δημοσιογράφοι και είχαν μηδέν πρόσφυση, υποβαθμίζοντας έτσι κατά πολύ την εικόνα του εν λόγω αυτοκινήτου. Βγαίνοντας ρωτάω την υπεύθυνο της εταιρείας που έκανε το promotion (ξένη σε ξένη πολυεθνική - το event ήταν πανευρωπαϊκό) και η απάντησή του ήταν: 1. Δεν έχουμε σκοπό να δαπανήσουμε τόσα χρήματα για λάστιχα 2. Δεν έχουμε σκοπό να νοικιάσουμε πίστα (στην επισήμανσή μου για τον χάλια τσιμεντο-τάπητα του πρώην αεροδρομίου) και 3ο και καλύτερο, γυρίζει και μου λέει: "Without meaning to offend you sir, the specific car has been developed in cooperation with Mr Aaltonen. What makes you think you can really drive it up to its limits safely and make a meaningful suggestion towards its development? Or to put it more clearly, this product is what it is and we 've put into it the best combination of our technical knowledge and expertise for the specific budget someone would be willing to spend to buy it. Today's event has only been a pleasant experience for our target group." Στη φωτό η κα που απάντησε τα παραπάνω (συμπαθεστάτη κατά τα άλλα ), και ο κος Rauno Aaltonen o οποίος είναι χλωμός γιατί είναι από χαρτόνι.... Νομίζω και στα των πεδίλων (αρκετά το οφφ-τόπικ), τα ίδια ισχύουν, όπως λέει και ο Θάνος. Edited February 27, 2014 by panchristo 2 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted February 27, 2014 (edited) Η αλήθεια όμως - και η μεγάλη διαφορά συνάμα - είναι ότι στο βουνό με το πέδιλο καταλαβαίνεις 2-3 πράγματα παραπάνω απ' ότι με το αυτοκίνητο. Το πας σε μέρη και σε συνθήκες πραγματικές, δηλαδή που πας με τα δικά σου πέδιλα και φυσικά με τις δικές σου δυνατότητες, άρα και αντιλαμβάνεσαι αμέσως 2-3 πράγματα για το κάθε πέδιλο. Πράγμα που δεν συμβαίνει ακόμα και με το πιο απόλυτο αυτοκίνητο σε συνθήκες πόλης/test drive που κάνουμε/μας αφήνουν οι περισσότεροι. Τα πέδιλα ΔΕΝ τα δοκιμάζουμε για να δώσουμε feedback (αυτό άλλωστε το δίνει άπλετα και αμείλικτα εν τέλει η αγορά) στις εταιρίες όπως σωστά λέει και ο Θάνος και η Miss-Stiff-Upper-Lip, αλλά για να δούμε αν κάνει σύμφωνα με τα γούστα μας και τις δυνατότητές μας και αν εν τέλει θα είναι το πέδιλο που θα δαπανήσουμε 400+ ευρώ. Επίσης θεωρώ ότι καλό είναι σε κάθε πέδιλο που δοκιμάζουμε να ρωτάμε τους εκεί υπεύθυνους για 2-3 tips για το πως πάει/τι χρειάζεται για να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το κάθε πέδιλο σε αυτό το λίγο χρόνο που μας δίνεται. Προσωπικά θα αξιοποιήσω αυτό το ski test περισσότερο για να δω τις δικές μου δυνατότητες και την τεχνική μου, σε διαφορετικά πέδιλα, αφήνοντας για λίγο την "ασφάλεια" των Stockli μου. Τέλος να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον Στάθη για την προσπάθεια αυτή. Υ.Γ. Αν δεν πω την κακία μου θα σκάσω...2 μέρες τώρα κρατιέμαι... Προσωπικά δεν μου την δίνει η Κ2 (ή ο αντιπρόσωπός της, που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο) που δεν θα έρθει στο ski test, αλλά που κάνει Made in China πέδιλα σε τιμές Made In Switzerland και όλη αυτή η υπεραξία - που λέει και ο φίλος μας ο Κάρολος - (χοντρικά θα έλεγα τουλάχιστον 30% κάτω κόστος) πάει σε χαζοχαρούμενα βίντεο και σε ανυπόληπτους "αθλητές". Ουφ.... Edited February 27, 2014 by wraith 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepe karaivanov 3,503 Report post Posted February 27, 2014 Bad Kleinkirchheim – St. Oswald, Каринтия, Австрия 2013-2014 SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental,2012-2013αυτα ειναι τα τελευτεα 2 skitest που παρακολουτισα,σειμετθιχανε ολεσ η ετεριες με πολυ λιγες αποσιες,που σχολιαζουντε αρνιτικα απο ολα τα μμε,δεν θιμαμαι περεσι,ελιπε μια μεγαλη ετερια και πιρε πολυ αρνιθικα σχολια 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites